Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 154 245
  • 6 802

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Harmi ettei Oinonen pysynyt tyylilleen uskollisena. Olisi nyt ajan hengen mukaisesti valinnut Edwin Hedbergin tai jonkun muun vähän keskivertoa tummemman pigmentin omaavan mukaan, koska tasa-arvo ja Black Lives Matter.

No mitä mieltä olit mun listasta vaikka siinäkään ei ollu Hedbergiä? Löytyy edelliseltä sivulta
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tässä kyllä vahvistuu koko ajan enemmän ja enemmän käsitys, että Oinonen tekee suurimman osan jutuistaan pelkkien tilastojen perusteella katsomatta pelejä ollenkaan, sen verran hakoteillä mies on ainakin tässä kevään ja kesän aikana ollut useampaan otteeseen.
Olen vakuuttunut että Oinonen ei ole elämässään katsonut yhtään kokonaista NHL-ottelua ja itse asiassa alan epäillä onko ylipäätään katsonut minkään sarjan jääkiekko-otteluita. Sellaista tilastopaskaa tämä urpo suoltaa jatkuvasti että ainakaan pelejä katsomalla näihin päätelmiin ei voi tulla.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Olen vakuuttunut että Oinonen ei ole elämässään katsonut yhtään kokonaista NHL-ottelua ja itse asiassa alan epäillä onko ylipäätään katsonut minkään sarjan jääkiekko-otteluita. Sellaista tilastopaskaa tämä urpo suoltaa jatkuvasti että ainakaan pelejä katsomalla näihin päätelmiin ei voi tulla.

Saattaa pitää paikkaansa tuo, mutta osaatkos arvioida sitten millainen tausta esim mulla on urheilun seuraamisen/tietämisen saralta?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Saattaa pitää paikkaansa tuo, mutta osaatkos arvioida sitten millainen tausta esim mulla on urheilun seuraamisen/tietämisen saralta?
En tiedä, toki en tiedä sitäkään että kirjoitatko kolumneja nettiin johonkin verkkolehteen. Silloin sietäisi että vähän enemmän seuraisi.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Silloin sietäisi että vähän enemmän seuraisi.

Nimenomaan. Jatkoajan verkkolehti on maan suurin jääkiekkoon perustuva verkkolehti, jolloin toivoisi toimittajienkin olevan kovan luokan ammattilaisia ja tietäjiä nimenomaan jääkiekon saralla. Jokainen osaa kirjoittaa juutajaata sekä muuta turhaa paskaa pikaisella vilkaisulla Googleen.

Tämä Oinonen on kyllä niin surullinen tapaus, että alta pois. Näkemykset ovat lähinnä enemmänkin tasoa "rakas päiväkirjani", kuin kivenkovaa analyysia jääkiekosta, mitä haluaisin itse lukea.

Sama pätee pensselisetään, joka suorastaan rakastaa kirjoittaa politiikasta ja kaikesta muusta paskasta, mikä ei itse peliin liity mitenkään.

Mesikämmen voisi jatkaa toistaiseksi hyvin alkanutta matkaansa ja potkaista nämä Oinoset ja Wennströmit kilometritehtaalle koko Jatkoajasta kiimaisen kuherruskuukautensa aikana. Taso nousisi huomattavasti, vaikka paikkaajia ei näille herroille hankittaisikaan ikinä. Jokainen uutinen mitä näiltä herroilta jää tekemättä on vain ilouutinen.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
En tiedä, toki en tiedä sitäkään että kirjoitatko kolumneja nettiin johonkin verkkolehteen. Silloin sietäisi että vähän enemmän seuraisi.

No mulla ei ole kirjallista lahjakkuutta sillä saralla. Mutta jos lähtisin otteluraporttia tekeen niin kyllä siitä puolueeton näkemys saadaan aikaiseksi jos vaan innostuisin tekeen sellaisen kun yleensä seuraan pelejä ns viihdemielessä.

Kyllä mulla on liigapelejä paikanpäällä nähtynä yli 700 joten jonkinlainen näkemys on. Palloillulajeista koripallo ja salibandy on sellaisia mistä en oikein tiedä mitään.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä alkoi pohdituttamaan:
"Porissa lanseerattiin korona-aikana lanseerattiin hankintakielto, joka varmasti osaltaan auttoi mairittelevassa taloudellisessa tuloksessa. "

Jatkoajan jutusta, jossa käsitellään pelaajasiirtoja liigassa. Tilikausi päättyi käsittääkseni 30.4. ja uudet sopimukset alkavat toukokuun alusta. Maksetaanko uusista sopimuksista jotain bonuksia/palkkaennakkoja, jotka jäävät rasittamaan "vanhaa" tilikautta?

Mistään siirtoveloista ei ainakaan voida puhua, koska eivät liity ko. tilikauden maksamattomiin palkkoihin.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Oinonen: "TPS hyljeksii omia kasvattejaan ja yrittää ostaa ulkomaalaisilla kunnianpalautusta"

Olipas jo kovin tutuksi tullutta taattua laatua tämä Jatkoajan TPS-kolumni. Mielipiteitähän tähän maailmaan mahtuu, mutta voisi nyt edes vähän alusta yrittää saada jutun faktat kuntoon. Oinosen kolumni siis sen jälkeen, kun TPS on Uraman suulla kertonut, että pelaajabudjettia leikataan 600k€, joukkueen rakentamisessa ohjeinuorana on kiinnittää omat lupaavat juniorit ja loput pelaajat haetaan sieltä mistä halvimmalla saadaan. Ei oikein sovi yhteen Oinosen "ylivertaiset taloudelliset resurssit", "runsaat panostukset" ja "odotetaan suoraa pudotuspelipaikkaa" narratiivin kanssa.

Lisäksi olisi hyvä hahmottaa, että esim. Viro ja Ruotsista haettu Bibic eivät kilpaile samoista peliminuuteista. Nuoriso-osastolle on kyllä tonttia tarjolla, jos vain pystyvät vastaamaan huutoon. Mutta nämä nyt ovat kovin hankalia yksityiskohtia, riittäisi kyllä jos edes jutun perustana olevat tiedot olisivat faktaa. Nyt mentiin aiemmalla mutuilulinjalla, ja ikävä kyllä TPS ehti juuri edellisinä päivinä tiedottaa kaikenlaista, joka pudottaa pohjan pois tältä Oinosen sepustukselta.

Miten meni noin niin kun omasta mielestä?
 

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko Oinosen tarkoitusperä suoltaa väärää faktaa TPS:stä jatkiksen lukijoille vai onkohän vain niin tyhmä ja huono toimittaja, että ei osaa/viitsi etsiä faktoja vaan kirjoittaa omilla mutuilla? Antakaa nyt herranen aika Oinoselle jotain palautetta, kaveri on aivan sysi ***** toimittaja.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Tämä ketju henkilöityy kyllä pitkälti Oinoseen, kun Pärnänen siirtyi täysin palvelleena reserviin. Ketjun noustessa pintaan, tulee heti ensimmäisenä mieleen mitä on tällä kertaa oksentanut näppäimistöltään. Pari edellistä päätoimittajaa lähti kehittämään verkkolehdelle klikkihuoraus-shokkiwau-linjaa näkyvyyden maksimoimiseksi. Oinonen kyllä kerää niitä tarvittavia klikkauksia noilla kötöstyksillään. Toivottavasti nykyinen päätoimittaja saa iskostettua koko toimittajakunnalle, että erottua voi myös kirjoittamalla poikkeuksellisen hyviä juttuja.
 

Apheu

Jäsen
Tuosta Ytterell -kolumnista "Ytterell jäi Tapparassa marginaaliin, mutta KooKoossa hän on itsestäänselvä ykköspakki". Ytterellilla on ehdottomasti edellytyksiä olla Liigassa erinomainen yleispakki, mutta Tapparassa mies sai kyllä pitkäänkin kohtuullisen hyvin vastuuta ja onnistuikin siinä osittain, joskin toisaalta taas ei. Miestä vaivasi enemmänkin tasaisuuden puute, kuin se, ettei olisi saanut näyttöpaikkaa. Olin lukevinani kolumnin rivien välistä, että Rautakorven Jukka ei olisi antanut vastuuta ja penkittänyt virheistä. Ytterellin kanssa asia ei kyllä ollut mielestäni näin, ja sanon tämän n. 55 matsin katsonnan perusteella. Joo, ei hän mitään rajatonta ykköspakin vastuuta saanut, mutta ei peliesitykset sellaisilta näyttänyt, että olisi pitänytkään saada.

Kemiläinen oli 1/3 kautta sivussa, ja Suhonen taas menetti alkukauden jälkeen ylivoimapaikkansa (kunnes Kemiläinen loukkaantui), joten Ytterell sai mukavasti ylivoimavastuutakin ja erityisesti niitä näytönpaikkoja paljon. Ajoittain pelasi hyviä matseja, ajoittain taas ihme fleguilua ja kierrettiin puolustuspäässä luvattoman helposti. Tukee kyllä hyvin hyökkäyksiä ja mukana oli muutama ihan loistava matsi kokonaisvaltaisesti, mutta epätasaisuuden ja vähän flegumaisen otteiden takia vaikea nähdä Liiga-tasolla ykköspakin roolissa. Mies pelasi keskimäärin 17 min per ottelu Tapparassa, joten onhan tuossa varaa saada enemmänkin minuutteja. Siitä olen samaa mieltä, että mitä enemmän Ytterell pelaa, sitä paremmin hän varmaan pelaa. Toisaalta taas taso ei välttämättä riitä, sanotaan nyt, TOP-6 joukkueen isoja minuutteja kellottavaksi pakiksi. Tapparassa ainakin näytti siltä, että nimenomaan ylivoimapakiksi taso ei vain riittänyt. Pärjäsi siinä ihan okei, mutta ei tuonut sitä kilpailuetua, mitä esim. Kemiläinen, Lehtonen, Rantakari, Bailen, Aalto ja kumppanit ovat vuosien varrella tuoneet - näytti juuri siltä, että jos Ytterellin paikalla olisi hieman parempi viivamies, ylivoima olisi parantunut heti huomattavasti tehokkaammaksi.

KooKoota ja heidän hankintojaan on varmaan mielekästä nyt hehkutella, kun viime kaudella osui nappiin. Jos Ytterell on 29-vuoden ikäisenä nyt ollut todella motivoitunut ja kehittynyt kesän aikana, niin miksei voisi olla johtava kiekollinen puolustaja.

All in all, propsit mielenkiintoisesta aihevalinnasta, jota teki ihan mieli lähteä kommentoimaan. Mielestäni kuitenkaan Tapparassa Ytte ei jäänyt marginaalirooliin, eikä hän ole KooKoossa itsestäänselvä ykköspakki.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jatkoajassa oli keväällä niin heikkotasoisia juttuja, että lopetin Jatkoajan kirjoitusten lukemisen kokonaan. Olen siis seurannut pelkästään keskustelupalstaa, koska Jatkoaika on mediana lähinnä Seiskan tasoa, jos sitäkään. Laadusta ei ole tietoakaan muutamia harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Jatkoajan Tepsin osiossa nousi tämä kirjoitus esille ja oli pakko tehdä poikkeus ja kävin lukemassa, vaikka ei olisi pitänyt, koska en halua antaa Jatkoajan jutuille klikkauksia TPS hyljeksii omia kasvattejaan ja yrittää ostaa ulkomaalaisilla kunnianpalautusta

On kyllä Oinoselta sellaista kuraa tämä kirjoitus, että ei voi kuin ihmetellä, kuinka kukaan kehtaa tällaista omalla nimellään julkaista ja kutsua itseään toimittajaksi. Vaikka hän ei olekaan ammattitoimittaja vaan harrastelija, niin kannattaisi nyt vähän miettiä, mitä kirjoittaa julkisesti. Jonkinlainen taso olisi hyvä pitää kirjoituksissaan. Kovasti haluaisin, että Jatkoajasta tulisi laatumedia, kun ei laadukkaita urheiluun keskittyviä julkaisuja hirveästi ole, mutta nämä surkeat kirjoitukset vievät koko ajan Jatkoaikaa kauemmaksi ja kauemmaksi laatumedian tittelistä. Tai no ei Jatkoaikaa voi edes mediaksi kutsua, koska se loukkaisi oikeata mediaa, jossa juttujen tekijöillä on joku taso ja juttujen pitää täyttää jotkut laatuvaatimukset. Jos Jatkoaika ei halua olla laadukas media, eikä sinne haluta kirjoittajiksi laatutoimittajia, niin pitäisi lopettaa palstan pitämistä mediana, eikä juttujen tekijöiden pitäisi kutsua itseään toimittajiksi. Nämä jutut ovat niin luokattoman huonoja, etteivät ne täytä mitään laatukriteerejä tai hyvän journalismin periaatteita. Jos kerran jatkoajalla ei ole halua kirjoittaa hyviä, laadukkaita, faktapohjaisia kirjoituksia, niin lopettakaa näiden juttujen tekeminen. Pidetään Jatkoaika sitten pelkkänä keskustelupalstana, jos kerran ei kirjoituksiin ole halua panostaa, eikä haluta palkata kunnon toimittajia, jotka jostain jotain tietävät ja ymmärtävät.

Tuskin jatkoajan "toimitus" tai Juha Oinonen ottavat vastuuta kirjoituksistaan ja taitaa olla turha odottaa heiltä vastausta esitettyyn kritiikkiin ja palautteeseen, mutta yritetään.

Juha Oinonen voisi lukea tämän Rauli Uraman haastattelun (Silvennoisen Suvivieras, osa12: Rauli Urama) Tepsin kotisivuilta oikein ajatuksella ja ajan kanssa. En rupea tässä juttua referoimaan, mutta siinä on hyvin avattu se, miksi Tepsi on pelaajamarkkinoilla toiminut niin kuin on toiminut. Hankintapolitiikkaakin on avattu selkeästi. Sitten Oinonen voisi käydä kuuntelemassa Tepsin nettisivuilta hunajacastit ja Tepsin facebookista seuran johdon ja toimijoiden haastattelut. Ne avaavat hyvin Tepsin toimintaa viimeisen n. 10 kuukauden ajalta. Sen jälkeen voit sinä Oinonen itsekin todeta, että nyt meni sinun kirjoituksesi niin päin seiniä, ettei enempää voi mennä. Kyllä sinunkin pitäisi ymmärtää, että kirjoitusten ja varsinkin, jos esiiinnytään toimittajana, pitäisi perustua faktoihin. Tomi Kalliokin on tämän vuoden puolella monissa haastatteluissa avannut Tepsin nykytilannetta ja toimintaa hyvin eli kannattaa käydä lukemassa haastattelut ja kuuntelemassa hunajacastit.

1) Millä perusteella sinä Oinonen väität, että Tepsi operoi ylivertaisilla taloudellisilla resursseilla? Supercell ei ole laittanut senttiäkään rahaa Tepsiin. Paananen ja Kodisoja sekä muut omistajat ovat käyttäneet rahojaan seuran pelastamiseen konkurssilta. Taloutta ja seuraa on hoidettu huonosti, mutta asioita on nyt ruvettu laittamaan kuntoon, mutta ei tämä tapahdu hetkessä sormia napsauttamalla. Tepsillä oli viime kaudella viidenneksi suurin pelaajabudjetti ja se oli 2,4 miljoonaa. Esimerkiksi Hifkillä oli pelaajabudjetti 3,3 miljoonaa, Kärpillä 3 miljoonaa ja Tapparalla 2,85 miljoonaa. Minun matematiikallani ei tuosta saa mitenkään laskettua sellaista, että Tepsi olisi taloudellisesti ylivertaisessa asemassa muihin. Jos vaivaudut lukemaan Uraman haastattelun, niin sieltä selviää, että Tepsin pelaajabudjetti laskee ensi kaudelle 0,6 miljoonalla. Ei Kodisojan ja Paanasen sekä muiden omistajien rahat ole Tepsin rahoja. Jos olet yhtään Oinonen seurannut Tepsin asioita, niin tiedät, että omistajat ovat nimenomaan sanoneet, että seuran pitää pärjätä omillaan tulevaisuudessa, eivätkä omistajat aio laittaa seuraan loputtomasti rahojaan. Rahoja on seuraan laitettu vain sen takia, että saadaan tappiot kuitattua ja seura ei menisi konkurssiin.

2) Jos Oinonen yhtään viitsit käyttää aikaa asioiden tutkimiseen, niin sinulle selviäisi sellainen fakta, että Tepsin kokoonpanossa on puolustajia 11, joista omia kasvatteja on kuusi ja Elias Laitamäki voidaan myös laskea vielä junnuksi, mutta hän ei ole Tepsin kasvatti. Koska pelkillä junnuilla ei voi kuitenkaan pelata miesten SM-liigaa, niin sinne on ollut pakko hankkia vahvistuksia seuran ulkopuolelta. Se on ainakin minun mielestäni ihan sama mistä nämä seuran ulkopuolelta tulevat pelaajat tulevat, kunhan ovat hyviä. Hyökkääjiä on Tepsillä kokoonpanossa tällä hetkellä 20, joista 9 on omia kasvatteja. Näiden lisäksi kokoonpanosta löytyvät juniori ikäiset Nevasaari ja Väisänen, jotka ovat lähtöisin muualta. Ihan mukava määrä hyökkäysosastoltakin löytyy junnuja. Millä perusteella sinä Oinonen nyt siis väität, että Tepsi hyljeksii muihin liigaseuroihin verrattuna omia kasvattejaan? Oletko tehnyt tutkimusta, että muissa liigaseuroissa olisi kokoonpanossa enemmän junnuja kuin Tepsillä ja muissa seuroissa omat junnut pääsevät pelaamaan enemmän kuin Tepsissä. Esimerkiksi Tapparan kasvatti Patrik Puistola lähti Jyväskylään, koska Tampereella ei annettu hänelle peliaikaa, eikä vastuuta.

Minulla ei ole tilastotietoa nyt, mutta uskallan väittää, että Tepsillä on muihin liigaseuroihin verrattuna keskimääräistä enemmän junnuja kokoonpanossa samoin myös pelaavassa kokoonpanossa. Väitän, että omien kasvattien määrässä Tepsi on ihan kolmen kärjessä jollei jopa kärjessä. Hyökkäykseenkin on hankittu ulkomailta pelaajia, mutta se on minusta ihan se ja sama, mistä pelaajat tulevat, kunhan ovat vahvistuksia ja hyödyksi joukkueelle. Omia kasvatteja on tietenkin mukava nähdä joukkueessa mahdollisimman paljon, mutta fakta on se, että kyllä niitä pelaajia pitää myös muualta hankkia. Ei pelkillä omilla kasvateilla voi liigaa pelata. Ei mikään seura koskaan ole niin omavarainen, että pystyisi liigaa pelaamaan menestyksekkäästi pelkillä omilla junnuilla. Vai onko sinulla Oinonen parempaa tietoa asiasta, että näin olisi käynyt joskus?

Voin kyllä sanoa, että Tepsin pitää parantaa siinä, miten omista kasvateista saadaan kehitettyä hyviä liigapelaajia ja joukkueen runkopelaajia. Joskus vika on seurassa ja joskus pelaajassa itsessään. Ei se helppoa ole löytää tasapainoa sen suhteen, että pitää hakea menestystä, mutta myös kehittää omia junnujaan. Ei junnuille pidä antaa automaattisesti pelipaikkaa vain sen takia, että on oma junnu. Näytöt ratkaisevat. Tietenkin kunnon näyttöpaikka pitää antaa. Voin kyllä sanoa senkin, että Tepsi on onnistunut joskus tunaroimaan ja sössimään näiden omien kasvattiensa kanssa, mutta nyt asioita on lähdetty korjaamaan. Muutokset eivät vain hetkessä tapahdu. Omia kasvatteja on mukava nähdä mahdollisimman paljon joukkueessa, mutta niillä ei pelkästään voida menestyä ammattilaisurheilussa. Tepsillä on kyllä paljon omia kasvatteja verrattuna muihin joukkueisiin. Jos muualta pitää hankkia pelaajia, niin kai se nyt on ihan sama tuleeko pelaaja Timbuktusta, Oulusta, Kanadasta tai Venäjältä, kunhan osaa pelata ja tekee kaikkensa joukkueen eteen. Sitä paitsi on hyvinkin mahdollista, että kauden alkaessa Tepsin kahdessa kärkiketjussa pelaa 4-6 omaa kasvattia. Ei minusta ollenkaan huono saavutus, mutta Oinosen mielestä varmaan kyllä, koska kolme kirjainta "TPS".

3) Miten sinun mielestäsi tulevan kauden joukkueeseen on Tepsin osalta panostettu runsaasti, kun pelaajabudjetti laskee 0,6 miljoonalla ja edelliselläkin kaudella se oli vasta viidenneksi suurin? Minä en nyt ihan ymmärrä. Onko sinulla jotain faktaa sen suhteen, että Anrei Hakulista olisi edes yritetty saada takaisin Turkuun?

4) Miten sinä perustelet Oinonen sen, että Tepsi hyljeksii omia kasvattejaan ostamalla pelaajia ulkomailta? Onko sinun mielestäsi pienempi paha hankkia junnujen kannalta hankkia muista liigaseuroista? Kun kuuntelet hunajacastit, luet Tepsin uutisia ja mediatiedotteia sekä Uraman ja Kallion haastatteluja, niin sinulle selviää syyt siihen, miksi Tepsi on pelaajamarkkinoilla toiminut nähdyllä tavalla. En jaksa ruveta referoimaan tähän näitä juttuja, kun voit itse käydä niihin paneutumassa. Tepsissä on nyt ihan oikeasti tapahtunut ja tapahtumassa hyviä asioita esim. viestintään on panostettu. Kallio ja Urama tuntuvat olevan haastateltavana jatkuvasti. Jos yhtään ymmärtää jääkiekosta ja urheilusta muutenkaan, niin pystyy näkemään sen, että nyt Tepsin joukkueen rakentamisessa on selkeä ajatus ja punainen lanka. Voin sanoa, että punaista lankaa ei ole läheskään aina ollut viime vuosina. Nyt uutta joukkuetta rakennettaessa on selvästi panostettu aikaisempien joukkueiden ongelmakohtiin. Joukkueeseen on hankittu nopeutta, taitoa, kamppailuvoimaa, fyysisyyttä, maalintekijöitä ja sellaisia pelaajia, jotka haluavat kehittyä ja haluavat menestyä. Esimerkiksi nämä asiat ovat olleet aikaisempien joukkueiden puutelistalla. Ei tämäkään joukkue täydellinen ole, mutta potentiaalia on.

Tepsin toimintaan olisi aika helppo löytää kriittisiä näkökulmia, joista hyvällä journalistisella otteella ja taustatyöllä voisi rakentaa mielenkiintoisia artikkeleita esim. talousnäkökulmasta voisi pyrkiä analysoimaan, miksi TPS tekee vuodesta toiseen tappiota suhteellisen maltillisista urheilupuolen panostuksista huolimatta. Voisi vertailla kuluja ja menoja sekä liikevaihdon kehitystä verrattuna muihin liigaseuroihin, ja pyrkiä kriittisesti arvioimaan, miltä osin TPS ei ole saanut vastinetta itse joukkueen ulkopuolelle tehtyihin investointeihin ja panostuksiin. Sitten voisi miettiä analyyttisesti sitä, mitä omien kasvattien kehittämisessä hyviksi liigapelaajiksi voisi tehdä toisin tai onko kaikki tehty, mitä seura voi tehdä asian eteen.

Todellisuuden kanssa ristiriidassa olevien ostojoukkue-juttujen asemasta voisi keskittyä faktoissa ja nostaa uhkatekijöinä esille mm. suuren vaihtuvuuden ja olosuhteisiin nähden näytöiltään varsin köykäisen päävalmentajan, ja pohtia näiden merkitystä. Jos Tepsiä on yhtään seurannut, niin voisi nostaa esille niitä asioita, joissa on nyt tapahtunut positiivista kehitystä ja sitten miettiä, missä voisi vielä parantaa ja miten seuran tilanne saadaan vakiinnutettua johtavien liigaseurojen asemaan, jonne Tepsi perinteidensä puolesta kuuluisi. Sanoisin, että Tepsin uuden urheilujohdon suunnitelmista, joista seurankin uutisoinnissa eri kanavilla on avoimesti kerrottu, niin saisi mielenkiintoisia juttuja aikaiseksi. Voisi tosiaan analysoida seuran ympärillä olevia uhkatekijöitä ja mahdollisuuksia sekä sitä ovatko suunnitelmat realistisia. Nyt siellä todellakin on mietitty asioita ja suunta on parempaan. Toki muutos ei tapahdu hetkessä ja korona aiheuttaa ongelmia ja epävarmuutta.

Jos oikeasti haluaisi tehdä laadukkaita ja kunnianhimoisia juttuja Tepsiin liittyen, niin näiden väsyneiden Tepsin haukkumiseen keskittyvien juttujen sijasta voisi esim. ottaa yhteyttä muualla uudelle tasolle nousseisiin pelaajiin (Lehtonen, Vittasmäki, Friman, Reunanen) ja kysyä heiltä heidän näkemyksiään siitä, että miksi oma ura lähti nousuun vasta Turusta lähdön jälkeen. Tepsiä koskevat jutut ovat olleet pelkkää sisällötöntä haukkumista ilman mitään analysointia. Lähinnä tulee mieleen, että kirjoituksen tekijä on nyt jostain syystä katkeroitunut suhteessa Tepsiin ja haluaa purkaa omaa pahaa oloaan.

Panostakaa näihin kirjoituksiinne ja ottakaa asioista selvää. Harrastelijatoimittajan on tietenkin helpompi heittää kaikenlaisia arvauksia ja veikkauksia, kuin ottaa asioista selvää. Siihen päälle sitten keksitään joku raflaava klikkiotsikko, jotta saadaan klikkauksia ja mainostajat tykkäävät. Sen verran voisi olla itsekunnioitusta, että jättäisi kirjoittamasta selkeästi valheelliset roskajutut. Kritiikkiä saa antaa, kun siihen on aihetta ja Tepsi on monesti antanut aihetta kritiikkiin, mutta nyt viime aikoina Tepsissä on tapahtunut paljon hyviä asioita. Ei minulla ole ensi kaudesta hirveän suuria odotuksia, mutta mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää. Kyllä tästä hyvä kausi tulee ja tulevaisuus on uskoakseni vielä parempi.

Jos Oinonen vaivaudut ottamaan asioista selvää, niin sinulle selviää myös se, että Tepsi oli viime syksynä ja alkuvuodesta pahasti myöhässä pelaajamarkkinoilla ja tämän takia kiinnostavia suomalaisia pelaajia ei juurikaan ollut vapaana. Tämä on yksi syy suureen määrään ulkomaalaisia pelaajia. Ulkomaalaisia pelaajia ei ole hankittu omien kasvattien syrjimiseksi, vaan tuomaan kilpailua pelipaikoista. Ulkomailta on myös löydetty joukkueeseen sopivia pelaajia edullisesti ja tämä sopii seuran tämän hetkiseen tilanteeseen. Myös koronalla ja sen luomalla epävarmuudella on oma vaikutuksensa siihen, millaisia sopimuksia on tehty. Toki ei vuodesta toiseen voida mennä niin, että tehdään vain vuodeksi kerrallaan sopimuksia ja puolet joukkueesta vaihtuu. Tässä nykyisessä tilanteessa minun mielestäni nyt on menetelty oikealla tavalla. Joukkue kaipasi suursiivouksen ja uuden alun. Ei vuodesta toiseen voi olla tilanne se, että 16 pelaajaa lähtee pois ja suurinpiirtein saman veran tulee tilalle, mutta ei näin ole tarkoituskaan toimia jatkossa. Kyllä tässäkin nyt käytetyssä toimintatavassa on logiikka, joka selviää esim. Uraman haastattelusta, josta laitoin linkin ja Kallion haastatteluista.

Piti oikeastaan vielä muutamaa muutakin asiaa Oinosen höpöhöpö kirjoituksesta kommentoida, mutta en nyt jaksa. Pitää mennä nukkumaan.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eli uutisoidaan siitä kun P-Amerikkalaiset toimittajat ja monet muut kiinnittävät Raskin lakkiin huomiota. Huomasin ihan omalla twitter aikajanallani noita twiittejä melko paljon. Ei tuossa nyt mitään kovin erikoista ole kun juttu itsessään on täysin neutraalia sana muodoiltaan.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Eli uutisoidaan siitä kun P-Amerikkalaiset toimittajat ja monet muut kiinnittävät Raskin lakkiin huomiota. Huomasin ihan omalla twitter aikajanallani noita twiittejä melko paljon. Ei tuossa nyt mitään kovin erikoista ole kun juttu itsessään on täysin neutraalia sana muodoiltaan.
Huomasin peräti yhden "toimittajan" kiinnittäneen asiaan huomiota, suurin osa kommentoijista on lätkämaailman ulkopuolista roskaväkeä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yllätys, yllätys Wennströmin jutut verkkolehden puolella jatkavat samaa "virtue signaling" -meininkiä kuin kaverin viestit yleisen puolella. Kuten joku aiemmin totesi, ehkä joku vihervasemmiston poliittinen aviisi olisi tälle sankarille sopivampi kanava.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
En ole itse tehnyt mitään empiiristä tutkimusta noista jutuista, mutta milloin viimeksi nämä kolumnistit ovat haastatelleet yhtään ketään? Mielipiteitä ja referointeja, mutta onko haastatteluja mielipiteiden pohjaksi?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Original Six-joukkueen suomalainen tähtimaalivahti kantamassa paikallisen poliisin lippistä päässään median edessä sen jälkeen, kun seura ilmoittanut solidaarisuus-eleistään mustaihoiselle yhteisölle.

Erikoista olisi, mikäli ei ylittäisi uutiskynnystä. Eri asia sitten mihin kontekstiin tuon asettaa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Eli uutisoidaan siitä kun P-Amerikkalaiset toimittajat ja monet muut kiinnittävät Raskin lakkiin huomiota. Huomasin ihan omalla twitter aikajanallani noita twiittejä melko paljon. Ei tuossa nyt mitään kovin erikoista ole kun juttu itsessään on täysin neutraalia sana muodoiltaan.

Toki aina voidaan saivarrella "oliko oikea aika pitää poliisilippistä päässä" ja olisiko kannattanut olla joku "support our nurses" lakki, mutta eikös tuo ole ollut niin Raskin kuin Bostonin muiden pelaajien tapana jo monta vuotta? Muistaakseni on ollut sekä poliisi- että palolaitoksen lippistä päässä haastattelussa jo monen kauden ajan.

Mutta huomioiden nykyjenkkimeiningin, niin on turha odottaa mitään kokonaisvaltaista, fiksua keskustelua mistään aiheesta, saati sitten että ymmärrettäisi sitä, että voi osoittaa tukea (hyville ja ammattitaitoisille) poliiseille, että myös tuomita rasismin.

Kauas ollaan menty 9/11:sta ja Boston Strongista...

EDIT: Boston Globe kirjoittaa:

Meanwhile, Bruins goalie Tuukka Rask was chided on social media because he was photographed wearing a “Boston Police” ballcap in Toronto at the time of his team’s solidarity statement.

It is worth noting that Rask’s agent, Brett Petersen, is black.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Original Six-joukkueen suomalainen tähtimaalivahti kantamassa paikallisen poliisin lippistä päässään median edessä sen jälkeen, kun seura ilmoittanut solidaarisuus-eleistään mustaihoiselle yhteisölle.

Erikoista olisi, mikäli ei ylittäisi uutiskynnystä. Eri asia sitten mihin kontekstiin tuon asettaa.
Järjestäytyneissä länsimaisissa yhteiskunnissa, jollaiseksi myös Yhdysvallat lasken, poliisi on sisäisen turvallisuuden ja yhteiskuntarauhan ylläpitäjä. On sietämätöntä ja käsittämätöntä, että kokonainen ammattikunta leimataan ties miksi yksittäisten henkilöjen väärinkäytösten vuoksi – saati, että ruvetaan puuhaamaan psykooseissa jotakin "kansalaispoliisijärjestelmää" kuten Minneapoliksessa.

Arvostan suuresti Raskin rohkeutta.

Ja ymmärrän toki sen, että poliisilippalakin käyttö ylittää uutiskynnyksen. Kertooko se sitten eniten honkhonk-ajasta vai mistä, en ota kantaa.
 
Viimeksi muokattu:

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuli mieleen että kun mm. 7v sitten Bostonissakin räjäyteltiin pommeja kesken perinteikkään maratonin ja tämän jälkeen sankaripoliiseja on nähty Bruinsin peleissäkin tiputtamassa kiekkoja että onkos tämä nyt sitten historiaa jos lippiksiäkään ei edes saisi pitää päässä.

Paljon on maailma muuttunut näköjään 7 vuodessa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Pärnänen liekittää twitterissä, kuinka on "noloa", ettei yksikään suomalaiskiekkoilija ole asettunut vielä julkisesti tukemaan Black Lives Matter-liikettä.

Näkemys se on tuokin.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Pärnänen liekittää twitterissä, kuinka on "noloa", ettei yksikään suomalaiskiekkoilija ole asettunut vielä julkisesti tukemaan Black Lives Matter-liikettä.

Näkemys se on tuokin.
Kaivohuoneen tapahtumien jälkeen toivoisin jääkiekkoyhteisöltä yhteistä White Lives Matter -kannanottoa. Suomen asiat tapahtuvat Suomessa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kaivohuoneen tapahtumien jälkeen toivoisin jääkiekkoyhteisöltä yhteistä White Lives Matter -kannanottoa. Suomen asiat tapahtuvat Suomessa.

Älä nyt, Rasmus-ryhmä kyllä kertoo kuinka tämä kaveri varmasti sai ansionsa mukaan ja käänteistä rasismia ei ole olemassakaan.

Toki nuokin tietysti ovat yksittäisiä mielipiteitä, mutta...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös