Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 938 589
  • 81 126

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joo ymmärsin kyllä tuon. Kunhan heitin hieman pilke silmässä, että kaikkea sitä ennustetaan. Koulujen avaaminen, koulujen sulkeminen. Samoin terassien avaaminen oli paha juttu, mutta terassien (aikainen) sulkeminen vasta onkin paha.

No niinpä tietysti. Ja oli itse asiassa sen verran selvästikin heitetty kuitiksi, että olisi pitänyt tajuta. No, en tajunnut tällä kertaa.

Aiheeseen: Koronaviruspandemia menee WHO:n mukaan globaalisti huonompaan suuntaan. Eurooppa on ainoa maanosa, jossa tilanne helpottaa.

 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tänään kuulin kun vartija huomautti jollekin papalle jonossa turvavälistä. Luulin ihan oikeasti ettei niitä edes vahdita... No pitää muistaa olla tarkkana.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Tänään kuulin kun vartija huomautti jollekin papalle jonossa turvavälistä. Luulin ihan oikeasti ettei niitä edes vahdita... No pitää muistaa olla tarkkana.

Aika hyvin kyllä on monessa paikassa lattiassa tarrat ja suositellaan että korin sijasta käytettäisiin kärryjä niin etäisyys syntyy jo itsestään.
"Vakkari" huoltiksella kehoitetaan käyttämään servettiä kun kaataa itselleen kahvia pannusta.

Muuten mitkähän on ne 175 parannusta jota apina-asemilla on kehitetty että Raimo ja muut voi turvallisemmin asioida siellä noutopöydässä...
 

Leijona

Jäsen
Huhtikuun puolivälissä Mika Salminen sanoi Saska Saarikosken haastattelussa, että korona tulee kulkemaan väestön läpi. Pari viikkoa myöhemmin Hetemäen raportti toisti saman. Samassa yhteydessä rajoituksia purettiin.

Viruksesta tiedetään nyt paljon enemmän kuin tuolloin mutta se, että virus on nyt tukahtumassa esimerkiksi Suomessa, johtuu jostain, mitä emme tiedä. Haluaisin mielelläni kuulla tutkijoilta enemmän spekulaatiota aiheen tiimoilta juuri nyt, mutta ymmärrän toki, että kun akuutti kriisi laantuu, niin yleinen kiinnostus aiheen ympärillä laskee.
 

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aiheeseen: Koronaviruspandemia menee WHO:n mukaan globaalisti huonompaan suuntaan. Eurooppa on ainoa maanosa, jossa tilanne helpottaa.

Eikös tämä ole sinänsä loogista, koska Kiinan jälkeen korona siirtyi Eurooppaan.
Euroopassa mylläsi aikansa ja on nyt laantumaan päin, mutta seuraavaksi vuorossa Etelä-Amerikka ja väkirikkaat maat kuten Brasilia. Jenkeissä myös jyllää edelleen mutta taitaa olla myös laantumaan päin.

Aasia on kyllä outo, koska jos ilmoitetut tartunnat pitää paikkansa niin esim. Vietnamissa ja Thaimaassa luvut ovat todella pienet.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Maaliskuun toka viikolla ollessamme Kanarialla keskusteltiin muutamien ruotsalaisturistien kanssa Suomen ja Ruotsin viranomaisten silloin tekemistä koronatoimenpiteistä. Eihän niitä eroja vielä silloin paljoa ollut, ja jotenkin jäi niistä keskusteluista sellainen fiilis, että tuosta eteenkin päin Suomen ja Ruotsin koronatoimenpiteet olisivat melkein identtiset, ja pandemia kehittyy molemmissa maissa samalla tavalla. Noin vaan ei ole tapahtunut. Olisi kyllä mielenkiintoista keskustella nyt noiden ruotsalaisystävien kanssa (sen verran mukavia olivat, että heitä voi sanoa jo ystäviksi) Ruotsin ja Suomen koronatoimenpiteiden eroista, harmi kun ei enempää tutustuttu eikä esim. tultu facebook kavereiksi.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Edelleen ihmettelen näiden totalitarismiin kiintyneiden setämiesten logiikkaa, että aikana, jolloin suurimmalla osalla maailman ihmisistä on taskussa enemmän tekniikkaa kuin Apollo-lennoilla ja aikana, jolloin kaikki uutiset tulee reaaliaikaisesti sun luo, niin luulevatko he, että jos vain päättää, että koronaa ei ole, niin muu maailma uskoo sen? Samalla sitten myös persereikävaltio olisi maailman silmissä vähemmän a-hole. Kun se on juuuri toisin päin. Olen tästä meuhkannut aiemminkin, mutta on minulle samanlainen mysteeri kuin Kyllikki Saaren surmaaja, tai Bermudan kolmion oudot ilmiöt.

Mutta Brasiliassa ei ole koronaa! Tico tico ja kaikki kisat sinne!
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
4. Jos rokote on käytössä esimerksi syksyllä, olisi maailmantalous syösty vuosien lamaan noin puolen miljoonan ihmishengen vuoksi.

Arvon @Leijona, piti vastata tähän jo aikanaan mutta korjataan asia nyt. Tämä tuntuu olevan nimenomaan palstan Ruotsin mallin kannattajien joukossa yleinen ajatteluvirhe, eli käsitellään kuolemia rajoitusten kanssa vaihtoehtoiskustannuksina rajoituksille. Se on vähän kuin palokunnan sammuttaessa tulessa olevan mökin valittaisi kuinka kalliit verhoilut tärveltyivät ja ikkunat särkyivät vaikka mökistä ei palanut kuin osa terassia ja eteisen matto.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertooko se siitä että prosentin sadasosat ovat lukuina suuria vai siitä että ruotsalaisissakin on ihmisiä jotka eivät järjen kanssa pysty käsittämään lukuja.

Jos sinulla olisi tilillä rahaa miljoona€ ja menettäisit 0,046% niin kokisitko menetyksen suureksi vai pieneksi?
Sehän olisi kuitenkin 460€ miljonäärin taskusta.
Tämä nyt on vaan esimerkki hahmottamaan sitä miten suurta tuhoa virus on kylvänyt Ruotsissa toistaiseksi. On vielä aika pitkä matka että kuolleisuus olisi jotenkin merkittävä ja niittäisi vaikka 10% kansasta joka ei vieläkään yhteiskuntaa horjuttaisi.

Suomessa on nyt kuollut 322 ihmistä eli tasn jaettuna 1 ihminen / kunta. Ruotsissa on vaille tuplasti ihmisiä ja vähän vähemmän kuntia niin siellä on menehtynyt toistaiseksi noin 15 ihmistä / kunta keskiarvoisesti.

En edelleenkään väitä että mitään ei olisi pitänyt tehdä, mutta olisi voinut tehdä järkeviä asioita ja jättää järjettömät asiat tekemättä.

Nyt ei ole taas toistaiseksi asiaa ketjuun.

Tämän täytyy olla järjettömimpiä kirjoituksia joihin olen palstalla törmännyt. Toisessa maailmansodassahan muuten kuoli saksalaisia tuo kymmenisen prosenttia väestöstä, mutta eipä se tosiaan mihinkään vaikuttanut...

Tuo rahavertaus on myös aivan luokaton. Hienoa että osaat jakolaskua, mutta mitä jos sinulla on rahaa miljoona € ja menetät kaiken? Entäpä jos 100% ihmiskunnasta kuolee? Eihän se ihmisten sukupuuttokaan sen isompi juttu ole sillä moni on menettänyt omaisuutensakin ja selvinnyt siitä ihan hyvin! Koska nämähän ovat aivan verrannollisia juttuja!

Hei, keksin lisää näitä nerokkaita vertauksia! Mitä sitten jos talous romahtaa vaikka 50% tai puolet ravintoloista menee konkurssiin? Kuvittele että sulla on pullollinen kokista jääkaapissa ja perheenjäsenesi juo siitä puolet. Kokisitko menetyksen suureksi vai pieneksi? Vähän suhteellisuudentajua vaan hei!
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kieltämättä mielenkiintoista seurata länsinaapurin kollektiivista itsemurhaa, jota johtaa epidemologiksikin kutsuttu noitatohtori, Ruotsin oma Mengele.

Myönnän olevani vahingoniloinen. Ruotsalaiset kuvittelivat olevansa koko muuta maailmaa viisaampia hoitamalla koronakriisin ihan omalla tavallaan. Tegnellin noitapiiri sai kaikki ulkomaita myöten uskomaan, että hän on joku nero, jolla on homma hanskassa, vaikka ruumiita tulee liukuhihnalta. Se kupla on nyt puhjennut ja mielenkiintoista nähdä milloin ruotsalaiset oikeasti heräävät. Luulisi että päitä olisi alkanut jo pudota.

Mahtaa olla hieno tunnelma Tegnell-tatuoinnin ylpeillä kantajilla. Hyvä ettei naapurissa lähdetty massapsykoosiin panikoimaan vaan rationaalisesti rakennettiin henkilökultti Tegnellin ympärille ja tuhansia turhia kuolemia myöhemmin jatketaan kasvavien tartuntojen ja sukeltavan talouden tiellä. Miettiiköhän edes ne itsetutkiskeluun kykenevät täällä palstalla ja muualla Ruotsin mallia ajaneet neropatit että oli se luojan lykky ettei heitä kuunneltu?
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
24 tapausta lisää ja kaikki HUS:n alueella.

Mutta odotellaan nyt vielä pari viikkoa.

Lisäksi sairaalassa nyt enää 28 ihmistä, joista 4 tehohoidossa. Eli sairaalassaolijat vähenivät kymmenellä tapauksella eilisestä. Yksi uusi kuolema valitettavasti.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Epidemian alussa rajoitusten asettamisen välttämättömyyden perusteena pidettiin sairaala- ja tehohoitopaikkojen riittävyys. Tänään sairaalahoidossa on 28 ja tehohoidossa 4 potilasta. Kapasiteetti käsittääkseni on reilusti yli satakertainen. Mikä on se rajoituksien välttämättömyyden peruste nyt?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Olisi muuten erittäin mielenkiintoista nähdä Ruotsista lukuja, että miten osa sairastuneista on kantaruotsalaisia. Ero Suomen ja Ruotsin tilanteiden välillä on paljon suurempi kuin mitä toimenpiteiden välillä ja Suomessakin vaikuttaa, että noilla itse toimille (pl massatapahtumien sulkemisilla) eli uudenmaan sulkemisilla, koulujen sulkemisilla tai vastaavilla ole kummoista merkitystä. Onko erona siis kuitenkin enemmän yksilöiden toiminta vai hallitusten toimet? Helsingistäkin olisi mielenkiintoista saada samalla tavalla tilannepäivitystä, että mikä osa tartunnoista on somaliyhteisön piiristä.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Mikä on se rajoituksien välttämättömyyden peruste nyt?


Olisko ihan vasemmistolainen tyhmyys?

Kyllähän tästä hommasta on järki kaikonnut jo aikapäiviä sitten. Huvipuistoon saa mennä mutta urheilutapahtumiin ei. Teatterissa voi istua mutta ruokaa ei saa lappaa lautaselle jne.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Epidemian alussa rajoitusten asettamisen välttämättömyyden perusteena pidettiin sairaala- ja tehohoitopaikkojen riittävyys. Tänään sairaalahoidossa on 28 ja tehohoidossa 4 potilasta. Kapasiteetti käsittääkseni on reilusti yli satakertainen. Mikä on se rajoituksien välttämättömyyden peruste nyt?
Tämä on erittäin hyvä kysymys. Suomen laki ei kuitenkaan taida sallia sitä, että näin merkittäviä rajoituksia voidaan pitää päällä "ihan vaan varmuuden vuoksi".
 

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Olisi muuten erittäin mielenkiintoista nähdä Ruotsista lukuja, että miten osa sairastuneista on kantaruotsalaisia. Ero Suomen ja Ruotsin tilanteiden välillä on paljon suurempi kuin mitä toimenpiteiden välillä ja Suomessakin vaikuttaa, että noilla itse toimille (pl massatapahtumien sulkemisilla) eli uudenmaan sulkemisilla, koulujen sulkemisilla tai vastaavilla ole kummoista merkitystä. Onko erona siis kuitenkin enemmän yksilöiden toiminta vai hallitusten toimet? Helsingistäkin olisi mielenkiintoista saada samalla tavalla tilannepäivitystä, että mikä osa tartunnoista on somaliyhteisön piiristä.

Niin, siis onko nyt ajatus vertailla kantikset vs somalit, vai kantikset vs ulkomaan elävät kokonaisuudessaan ? Käsittääkseni somalit eivät kuitenkaan ole se suurin ryhmä..
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Niin, siis onko nyt ajatus vertailla kantikset vs somalit, vai kantikset vs ulkomaan elävät kokonaisuudessaan ? Käsittääkseni somalit eivät kuitenkaan ole se suurin ryhmä..
Olisi kiinnostavaa nähdä kunkin kansanryhmän tilastot. Somalit ovat Helsingissä suht iso ryhmä, mutta Ruotsissa maahanmuuttajien jakauma ei ymmärtääkseni ihan identtinen ole.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jahas:

Ensi maanantaina puidaan valmiustilan päättämistä ja jatkoa normaalin lainsäädännön puitteissa. Monelta osin odotettua ja hyvä juttu, mielenkiintoista kyllä nähdä tarkoittaako tämä suoraan että ravintolat saavat palata normaaleihin aikatauluihin vai pyritäänkö AVI:lle saada valtaa asettaa osittaisia rajoituksia myös yksityisyrittäjille.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viruksesta tiedetään nyt paljon enemmän kuin tuolloin mutta se, että virus on nyt tukahtumassa esimerkiksi Suomessa, johtuu jostain, mitä emme tiedä. Haluaisin mielelläni kuulla tutkijoilta enemmän spekulaatiota aiheen tiimoilta juuri nyt, mutta ymmärrän toki, että kun akuutti kriisi laantuu, niin yleinen kiinnostus aiheen ympärillä laskee.
Se syy on ihmisten käyttätyminen. Suomalaisilta onnistuu sosiaalinen etäisyys luonnostaan. Itse virus voi hyvin ja tehokkaasti kuten esim Etelä-Amerikasta tiedämme. Kun käyttätyminen muuttuu, niin coronatilanne seuraa 2 viikon päästä perässä...
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kymsoten, eli Kymenlaakson, eli mun ja @nummenkallio :n huudeilla yksi (1) uusi varmennettu koronavirustartunta. Minut löytää kellarista jatkossa. Yhdelle känniselle tupakanpummijalle joutui lauantaina sanomaan ihan kovastikin, että ei nyt tulla iholle. Jos kohta en tykkää siitä muutenkaan, mutta varsinkaan nyt. Seuraavan kohdalla voi riski jo realisoitua, siis se, että kyseinen lähestyjä lentää niska-perse-otteella turvavälin tuolle puolen. Noh, piis & Luuv.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös