Hienoa säätä pidellyt?

  • 986 015
  • 8 635

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
@SamSpade
Tuolle suunnalle kun sitä lunta tulee, niin sitä sitten oikeasti tulee. Jos siis puhut itärannikosta kokonaisuudessaan. Ei tästä ole kuin pari vuotta kun kävin maalis-huhtikuun vaihteessa Bostonissa niin lunta tuli parissa vuorokaudessa varmaan puoli metriä. Ei kuulemma ole mitään erikoista.

Ehkä noin pohjoisessa, mutta muuten ei tässä tapauksessa mitään uutta auringon alla.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vituttaa. Hoitovapaalla ollaan oltu vuoden alusta vapaan jatkuessa viikolle kahdeksan saakka, ja kovin oli ruusuiset kuvitelmat siitä, että pääsen poikaa pulkalla vetämään paikasta toiseen. Ja samalla tietenkin itse sitten iltapäivällä vuoronvaihdon jälkeen tuohon lähiladulle vähän fiilistelemään. Joo ei oikein vastaa ennakkokuvitelmia tämä harmaa paska, vaatteetkin koko ajan kurassa. Viikko sitten jaksoin vielä uskoa muutokseen, nyt katkesi kamelin selkä kun pitkän ajan ennusteita tutkailin.
 
Viimeksi muokattu:

Veijari

Jäsen
Täällä Etelä-Suomessa vaan jatkuu ja jatkuu tää musta syksyinen sää, joten varasin joulukuun alussa perheelle hiihtolomareissun Tahkolle. Ajattelin että kyllä noilla leveysasteilla ainakin on täysi talvi helmikuussa.

No vittu eikös siellä Tahkolla ole tällä hetkellä tyyliin +5 astetta lämmintä ja vettä sataa. Reissuun tuonne pitäisi lähteä parin viikon päästä. Vituttaa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Pakko oli lähteä juoksulenkille, vaikka lenkkeily onkin paska laji. Piristi kuitenkin. Ja sää on itse asiassa ihan hieno, varsinkin jos olisi joku lokakuinen päivä.

Äläs nyt, juoksulenkit on liikuntamuodoista parhain, ja myös tosi hyvää vastapainoa työlle.

Tosi kiva että noita lenkkejä voi heittää talvellakin. Sillon kun oli liukkaat kelit, niin koitin niitä nasta-/piikkijuoksukenkiä, mutta olivat aivan myrkkyä akillesjänteille ja pohkeille. Nyt ei ole ollut tarvettakaan sellaisille, ja hyvä niin.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Äläs nyt, juoksulenkit on liikuntamuodoista parhain, ja tosi hyvää vastapainoa työlle.

Tosi kiva että noita lenkkejä voi heittää talvellakin. Sillon kun oli liukkaat kelit, niin koitin niitä nasta-/piikkijuoksukenkiä, mutta olivat aivan myrkkyä akillesjänteille ja pohkeille. Nyt ei ole ollut tarvettakaan sellaisille, ja hyvä niin.

No joo. Hiihtämistä rakastan, joukseminen on aina ollut pakkopullaa. Mutta eilinen lenkki oli itse asiassa todella mukava. Maltoin kerrankin juosta riittävän rauhallisesti ja nautin samalla harvinaisesta hyvästä kelistä. Päätin samalla, etten jaksa enää vittuuntua tämän talven hienoista syyskeleistä, vaan yritän nauttia vaikka sitten juoksemalla silloin kun sattuu sää suosimaan.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Silloin kun on pakkasta niin palelee ja se ei ole kivaa. Ei myöskään kesän 2018 helteet, jos ei kotona ole ilmastointia. Kaikista ikävintä on kuitenkin kova tuuli, joka puhaltaa tälläkin hetkellä. Satakoot vettä tai vaikka niitä kuuluisia mummoja taivaalta, mutta mikään sääilmiö ei ole epämiellyttävämpää kuin kova ja kylmä tuuli. Kun tiedät, että astuessasi kulman taakse, kova paineaalto iskee lennättäen sinut narniaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ironista, että nyt kun olisi ollut hyvät lenkkikelit omaan makuuni, en ole yksinkertaisesti ehtinyt lenkille paria kävelyreissua ja yhtä juoksulenkkiä lukuunottamatta kuukauteen. Nuokin tapahtuivat lomalla.
 
K

Kiekkokatsoja

Harvinaisen lämpöiset lukemat viimeyönä, ja edelleenkin. Moni varmaan on säästänyt, kun lämmityskulut pysyneet alhaisena.
No, tulee se vielä kylmääkin. Yli 2kk on se mahdollista, joten kylmäkin jakso tulee vielä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Äsken tuli ajettua Lahdesta Kuopioon Jyväskylän kautta. Lumiraja ilmeisesti Kuopion kohdilla. Aurinko paistoi ja lämmintä kolmesta seitsemään astetta. Ostin bensikseltä jäätelön. Aika keväistä on.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Se ainakin yrittää nyt tännekin sitä talvea tehdä. Maa valkeana ehkä ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella?

Ennustuksista päätellen tulee vuoron perään lunta, vettä ja räntää seuraavan viikon aikana. Päivisin plussaa ja öisin pakkasta.

Eli hiinä ja hiinä, että tuleeko tästä nyt se "oikea" talvi. Toivottavasti on nopeasti ohi.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jotain merkkejä pitkissä ennusteissa olisi häiriöitä tuossa polaaripyörteessä, sikäli ymmärrettävää kun kevättä kohti kyseinen tehosekoitin alkaa muutenkin heiketä ja zonaaliset tuulet myös sitä myöden. Noissa P-Atlantin ja Arktisen alueen oskillaatioissa myös merkkejä siirtymisestä kohti neutraalimpaa. Tosin sikäli mikäli nämäkään sitten lopulta toteutuvat, vievät toki aikaa.

Seuraava pari viikkoa alkaen maanantaista on etelän osalta enimmäkseen utua, moskaa, loskaa, joskus pikku pakkasta, tod. näk. melko liukasta ja muutenkin kurjan oloista ja taivas taas umpikannessa. Johan se muutaman päivän mukavan kuivaa pikku-pakkaskeliä ehti pitäänkin.

Kaikista suurin toive olisi, että korkeapaine-voittoisuus alkaisi nyt helmikuun aikana vallata alaa. Se nuhju kun jatkuu maaliskuussakin, ei sekään kuukausi tule poikkeamaan marraskuusta mitenkään. Mustaan maahan aurinkoiset kelit ja kevät etenee nopeasti, vaikka öisin olisikin vielä kylmempää. Sitten jos se utu roikkuu taivaalla, eristää se lämpösen etenemisen siinä missä kylmänkin.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Johan on melkoista sahaamista noissa ennuste-malleissa. Nyt viimeinen ECMF ennakoi maanantaista alkavan pakkasjakson jatkuvan sitten taas viikonloppuun. Vielä eilen seuraavan viikon lopusta ennakoitiin lauhaa.

No, joka tapauksessa ensi viikolla saadaan sitten vissiin etelää myöden pientä talven puraisua, jahka nyt plaanataan nuo loppuviikon joka hemmetin muodossa tulevat sateet läpi. Sen sijaan jossain jutuissa pyörinyt stratösfäärin äkillinen lämpeneminen, siitä alkunsa saava polaaripyörteen hajoaminen ja siitä edelleen alkava zonaalisten tuulten kääntyminen itävirtauksia suosivaksi on jäämässä tälläkin kertaa sutariksi.

Tuohon polaaripyörteeseen ei tunnu nyt pystyvän yhtään mikään. Jatkossakin mennään vahvojen länsivirtausten armoilla ja nuo kylmänpurkaukset riippuvat täysin noiden Atlantin matalien kulkureiteistä. Vähän etelämpää Euroopan päältä kun vetävät, saadaan pakkasia. Suoraan päältä lauhaa ja vetistä. Tuolta pohjoisen kantilta kun menevät, voidaan saada luoteis- tai koillisvirtauksia pakkasineen. Keski-Norjan ja kölivuorten yli, voi puolestaan tulla keväisiä föhn-tuulia.

Todella sotkuinen kuva, jota on erittäin vaikeaa ennustaa. Mutta kun polaaripyörre on pysynyt noin voimakkaana ja noin stabiilina läpi koko talven, tekis mieli ennustaa, että kyseinen vispilä alkaa todella hajota vasta kun tuolla jäämerellä alkaa talvi loppua ja sulamiskausi taas alkaa. Keskimäärin tuo tapahtuu joskus maaliskuun puolen välin tienoilla.

Ja siitä sitten alkaa prosessi, joka sitten taas määrittelee kesän ja syksyn säät. Sikäli mikäli pysytään noissa jatkuvissa länsivirtauksissa, ei keväästä tai kesästäkään voi kovin kaksista tulla.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Johan sitä lunta muutaman päivän olikin. Tänään satanut koko päivän vettä ja eipä tuolla enää ole valkoista, kuin kasoissa.

Nyt ennustaa muutamalle päivälle pakkasta, mutta pitäisi olla aika aurinkoista. Sen jälkeen ennusteet kertoo, että taas nousisi plussan puolelle.

Minä tykkään a) että tulee aurinkoa ja b) siitä, että on mahdollisimman vähän lunta. Maaliskuusta vaan aikaseen kevät käyntiin, niin se olisi ihan parasta. Nyt tietysti kun tämän sanon, niin vappunakin täällä vielä hiihdetään.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Minä tykkään a) että tulee aurinkoa ja b) siitä, että on mahdollisimman vähän lunta. Maaliskuusta vaan aikaseen kevät käyntiin, niin se olisi ihan parasta. Nyt tietysti kun tämän sanon, niin vappunakin täällä vielä hiihdetään.

Tasan niin kauan kuin tuo polaaripyörre jyllää nähdyllä voimalla, kohta a jää toteutumatta. Kohta b:kin on siinä ja siinä, ihan kiinni länsivirtauksen tuomien matalien reiteistä. Voi sataa vielä vaikka kuinka paljon märkää nuoskaa.

Ala vaan liputtaa jonkun voimakkaan stratösfäärin lämpenemisen puolesta. Muutama viikko kuivia pakkaskelejä helmikuun loppuun - maaliskuun alkuun ja siitä sitten päivän pidetessä kohti kevättä. Eli siis kevään 2018 toisintoa. Kylmä aurinkoinen maaliskuu, lämmin aurinkoinen huhtikuu, helteisen lämmin, aivan upea toukokuu.

Zonaalisten tuulten jatkaessa tähän malliin jatkuu marraskuu vielä viikkotolkulla.
 
K

Kiekkokatsoja

Kevättä kohti mennään, totesin tänään itsekseni. Siihen ei vaikuttanut pelkkä loskakeli, ja vesitihku, vaan myös tuo kelloaika, jolloin katuvalot syttyivät. Tänään, vaikka oli pilvinen päivä, niin katuvalot syttyivät lähempänä klo 17.
No ensi viikolle tulee eteläänkin pikkupakkasta useampi päivä.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Turussa paistoi tänään aurinko. Jotakuinkin sokaistun, pysyisi nyt poissa vaan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tänään oli kevään tuntua, kun heitettiin reippaan seitsemän kilometrin kävelylenkki tuossa lähistöllä peltojen keskellä. Aurinko välillä pilkotti, mutta vastaavasti myös räntää ropisi hetken. Mutta märkää loskaa riitti niin, että normaalisti hyvin kosteutta pitävät kengät olivat melko pian kastuneet läpi.

Mutta valon määrä oli selvästi lisääntynyt. Ja linnut pitivät jo konserttejaan. Se piristää. Ja siksi tuo loskakaan ei haitannut kokonaiskuvaa. Kevät tulee.

Ensi viikko on tosiaan talvisempi, ja varmaan nuo pakkaspäivät olisivat kivempia, jos tänään ei tuota loskapäivää olisi tullut. Aamulla pitää heittää nastakengät jalkaan, koska kadut ovat todennäköisesti peilijäässä.

Tuntuu siltä, että nyt on vain hyviä vaihtoehtoja tulossa. Jos talvi vielä tulee kunnolla, niin tästä voi vielä päästä hiihtoladulle. Jos taas talvi ei enää tule, niin se tarkoittaa, että fillarikauden voi hiljalleen aloittaa. Jos taas mennään vaihtelevalla venkoilukelillä, niin sitten harvat hyvät illat lenkkeillään nastakengillä ja muina iltoina kuunnellaan hyvää musiikkia hyvällä omatunnolla.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tasan niin kauan kuin tuo polaaripyörre jyllää nähdyllä voimalla, kohta a jää toteutumatta. Kohta b:kin on siinä ja siinä, ihan kiinni länsivirtauksen tuomien matalien reiteistä. Voi sataa vielä vaikka kuinka paljon märkää nuoskaa.
En tiedä niistä polaaripyörteistä, mutta Foreca kertoo, että muutamana seuraavana päivänä aurinko paistelisi täällä aika kivasti. Sitä minä tässä iloitsen.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kyllä ollut paskin talvi jonka muistan täällä ihan etelässä. Kävin eilen Hämeenlinnan suunnilla ja se piristi heti kummasti, kun oli lunta maassa. Vaikka taivas oli pilvessä ja jotain satelikin, niin valon määrä oli aivan erilainen. Takaisin tullessa sitten kaatosade hieman pilasi tunnelmaa.

Kärsin kohtalaisista kaamosmasennusoreista, jotka alkaa hiipiä pikkuhiljaa siinä lokakuun lopulla kellojen siirron jälkeen. Yleensä oireet alkaa helpottaa tammikuussa, kun valon määrä lisääntyy lumen ansiosta ja saadaan muutenkin enemmän kirkkaita päiviä. Tänä vuonna ei kyllä oikein vielä ole helpotusta tullut. Jos talvet alkaa olla enenemissä määrin tällaisia tulevaisuudessa niin pitää tosissaan alkaa harkita maasta pois muuttoa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Nyt kun päivät ovat pidentyneet niin täytyy sanoa, että lumettomuus vaivaa entistä vähemmän. Tietenkin olisi kiva saada talvi, mutta fiilis ei ole niin maassa, kun aamuisin katsoon ikkunasta ulos. Keväisen tuntuisia päiviä on ollut nyt useita, kun aurinko on paistanut pitkään ja asteet ovat olleet hieman plussan puolella.

Säätiedot lupailevat pakkaspäiviä, mutta jostain syystä sadetta ei niille päiville ole tiedossa. Välillä Ilmatieteenlaitos on näyttänyt lumisadetta viikon päähän, mutta päivän lähestyessä ennusteet muuttuvat vesisateiksi. On tämä ollut aika kummallinen talvi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Perjantaina ja lauantaina paljon lunta. Eilen sunnuntaina +3 ja vettä aiheuttaen aikamoisen loskakelin. Viime yönä tämä loska ja vesi on jäätynyt. Kiva.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuntuu siltä, että nyt on vain hyviä vaihtoehtoja tulossa. Jos talvi vielä tulee kunnolla, niin tästä voi vielä päästä hiihtoladulle.

On siellä yksi erityisen paska vaihtoehto ja luonnolliseti toteutumassa. Maanantaista alkaa taas matalapainesirkus, jolle ei loppua näy.

Taivas taas umpikanteen, vettä vaakasuoraan, utua ja paskaa.

Ei vittu tätä "talvea"
 
K

Kiekkokatsoja

Aika hyvännäköinen oli eilinen sää. Pakkasta ja aurinkoa. Ihan kuin olisi ollut kevät.
Lupailee, että pakkasta vielä muutama päivä, ja lauantaina alkaa loskakelijakso.
No ei se talvi vielä loppunut. Tulee vielä kylmää ja luntakin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lauantaina plussakelit palaavat Lahteen ja maanantaiksi luvattu +6.

Viikon ajan näyttänee maa pysyvän valkoisena
 

Webb

Jäsen
Kaikkien ennusteiden mukaan seuraavat 4 viikkoa ovat likipitäen koko maassa selvästi tavanomaista lämpimämpiä.

Tammikuu oli Oulun korkeudelle asti lämpimin ikinä mittaushistoriassa, kuluvasta talvesta tulee paikoitellen 9:s tavallista lämpimämpi putkeen ja monilla paikkakunnilla mitattaneen tänä vuonna kaikkien aikojen lämpimin talvi.

El Niño, auringon aktiivisuus (auringonpilkut), ilmastonmuutos vai osan tai kaikkien edellä mainittujen kokonaissumma?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös