Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 238 125
  • 28 696

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit

Joo, homma on sikäli hanskassa että mangutaan resursseja. Tai siis Ohisalo sanoo poliitikon tehtävä on myöntää resursseja. Tässä tapauksessa kai turvapaikan inujien oikeusprosessien nopeuttamiseen, jonka jälkeen lisää resursseja heidän kotouttamiseen ja sitten siltikin tod.näk. lisää resursseja poliisitoimintaan. Pääasia on turvapaikan hakuoikeus. Ja turvapaikan saa varmasti kun joku työllistää lakaisemaan tiistaisin kampaamon lattian.
Arvauksia kuka nuo resurssit järjestää viime kädessä? Nykyään resurssi on poliittisessa puhelussa synonyymi rahalle. Keneltä voidaan rahaa löytää kätevästi?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
IL:n otsikko Ohisalon jutussa siis on: "Sisäministeri Ohisalo: Turvapaikan hakeminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle". Mutta onko asia faktisesti näin? J

Joskus 2015 tai 2016 käytin aikaa ja selvittelin kaikki velvoitteet, jotka mieleen tulivat tai joihin mediassa törmäsin. Tässä tapauksessa kyse on lähinnä Euroopan ihmisoikeussopimuksesta. Se laadittiin 1950-luvulla turvaamaan Neuvostoliitosta ja sen rautasaappaan alla olevista valtioista pakoon päässeiden oikeudet lännessä. Samasta syystä Suomi ei voinut sitä allekirjoittaa, koska Suomi palautti pakolaiset lähes aina takaisin Neuvostoliittoon, jossa heidän terveytensä ja jopa henkensä oli uhattuna. Suomi allekirjoitti sopimuksen vasta noin 30 vuotta sitten ja sopimus tuli Suomen osalta voimaan 1990-luvun alussa. Ja tämä sopimus tulkitaan perusoikeudeksi. Todettakoon sekin, että olin auttamassa (tai kilpimiehenä) muutaman neuvostoliittolaisen pakoa länteen. Jääminen Suomeen ei tullut koskaan kysymykseen.

Euroopan ihmisoikeus siis sitoo Suomea ja nyt Suomeen voi jäädä hakemaan turvapaikkaa. Ohisalo ei siis ainakaan termien osalta ole väärässä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sitten vielä oma näkemys Ohisalon haastatteluun. Koska Euroopan ihmisoikeussopimus on suunniteltu aivan toisenlaiseen tilanteeseen, sopimus tulisi uusia. Lähinnä siten, että EU:n ulkorajoilta haettaisiin turvapaikkaa vaeltamatta halutessaan, ja viranomaisten suosiollisella pään kääntämisellä, vaikka läpi Euroopan. Tällöin riskejä voitaisiin hieman vähentää. Parasta kuitenkin olisi, jos EU kykenisi luomaan kaikessa suhteessa yhtenäisen turvapaikka- ja pakolaispolitiikan, jossa yhdelläkään maalla ei olisi vapaalippuoikeutta.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
https://yle.fi/aihe/tekstitv?P=134

”Rannikkovartiosto olisi halunnut palauttaa siirtolaiset takaisin Libyaan. Vielä ei ole selvää mihin avustusjärjestö koettaa siirtolaiset toimittaa.”

Siinä se oleellinen. Siirtolaisilla on lähes taksin kaltainen palvelu Välimerellä, joka kuskaa vaikka väkisin kohti Eurooppaa. Ei tosin tiedetä minne viedään mutta kun tarpeeksi kauan satamissa seisottaa niin sympatiat rullaa ja joku ärähtää. Sitten vaan laskusilta alas.

Kärjistetty mutta totuudenmukainen näkemys. Kuinka paljon nämä palvelut rohkaisee kumivenematkailua? Sitäkautta hukkumisia?

Siinä on se akuuttiongelma, mikä EU-johdon pitäisi pikapikaa ratkaista. Olot on Libyassa surkeat totta, mutta tämä ’ratkaisu’ ei ole kestävä eikä turvallinen.
 
Ohisalon ja muiden toivomus helpottaa kielteisten turvapaikanhakijoiden oleskeluluvan saantia työperusteisesti on ideologisesti hyvä ajatus, mutta tuo mukanaan riskin aiheuttaa isoja ongemia muuten. On täysin selvää, että toteutuessaan tuota järjestelmää tullaan käyttämään väärin. Tästä siis seuraa suorastaan orjamarkkinat työvoimalle Suomeen, jota jo nyt maahanmuuttajapiireissä on. Tämä kohdistuu lähinnä siihen, että kun maahanmuuttajataustainen yrittäjä "hyvää hyvyyttään" hyväksi käyttää maanmiehiään. Tämä tuo toki myös monen toivomat halpatyömarkkinat aidosti Suomeen, jota monissa piireissä toki toivotaan kovastikin. Puhumattakaan toki siitä, että haamutyöpaikat varmasti lisääntyvät, missä "työnantajalle" maksetaan heidän pitäessään ihmisiä kirjoilla, että saavat pidettyä halukkaat maassa. On täysin selvää ettei se onnistu markkinatalouden ehdoilla, kun ajatellaan Suomen palkanmaksun kalleus, joten nämä rahoitetaan sitten rikollisin keinoin tarvittaessa. Minusta myös on iso riski, että tämä on omiaan romuttamaan turvapaikkajärjestelmän. Kysymys, mihin esim. Ohisalo ei suostunut edes vastaamaan.

Tämä tulee satamaan persujen laariin. Tähän mennessä näyttää siltä, että ihmiset joutuvat tekemään valinnan todella avoimen maahanmuuton tai persujen erittäin tiukan linjan kanssa. Kuinka helppoa olisikaan vähentää persujen kannatusta ajamalla realiteetteihin perustuvaa maahanmuuttopolitiikkaa. Monelle persuja äänestävälle varmasti riittäisi malli, missä puhuttaisiin määrien ja resurssien kohtaamisesta. Otetaan sen verran tulijoita, kuin pystymme teoriassa olemassa olevilla resursseilla kotouttaa. Jos tähän löytyy lisää varoja, niin otetaan sitten enemmän. Ensin kuitenkin pitäisi olla infra kotouttamiseen ja varat kohdistettuina, koska historia on opettanut ettei niitä varoja sittenkään löydy, vaikka niistä olisi jo sovittu. Minusta on täysin selvää, että valtaosa minkään maan kansalaisista ei hyväksy täysin vapaata maahanmuuttoa ja se alkaa näkymään myös ultra-avoimessa Ruotsissakin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ohisalon ja muiden toivomus helpottaa kielteisten turvapaikanhakijoiden oleskeluluvan saantia työperusteisesti on ideologisesti hyvä ajatus, mutta tuo mukanaan riskin aiheuttaa isoja ongemia muuten. On täysin selvää, että toteutuessaan tuota järjestelmää tullaan käyttämään väärin. Tästä siis seuraa suorastaan orjamarkkinat työvoimalle Suomeen, jota jo nyt maahanmuuttajapiireissä on.

Ratkaisu on olemassa. Vaaditaan työperäiseltä maahanmuuttajalta työsopimus, jossa bruttopalkka on elatustaan vastaavalla tasolla ja maksajana verot ja muut maksut lainmukaisesti esimerkiksi yli kaksi vuotta hoitanut yritys. Muitakin ehtoja voi olla, mutta pointtina työtä tekemään haluavien pääseminen nykyistä helpommin Suomeen. Oleellista on myös keskituloisten ja sitä enemmän tienaavien ansiotuloverotuksen alentaminen. Puuttuvat rahat voi ottaa mm. Suomen maksamasta maatalous- ja yritystuista. Tämä ratkaisu lisäisi edes hieman Suomen kehnoa kilpailukykyä kamppailtaessa alemman ja ylemmän korkeakoulutuksen saaneista muiden Euroopan maiden kanssa. Nyt olemme kaikesta koulutuksestamme huolimatta nettohäviäjä mm. akateemisten osalta.

Jos turvapaikkoja katsotaan, Turkista olisi tulossa varmaan tuhansia hyvän koulutuksen saaneita ammattilaisia Suomeenkin. Toki on otettu aiempaa enemmän turkkilaisia, mutta tässäkin asiassa voisi toimia. Ihan itse. Toimiminen tarkoittaa esimerkiksi potkut työstään saaneiden ja pidätys- tai jopa hengenvaarassa olevien akateemisten naisten suoranaista houkuttelua perheineen Suomeen. En tarkoita etteikö muita otettaisi. Mutta tarkoitan, että Suomi voisi lähteä rakentamaan uutta turkkilaista yhteisöä Suomeen, joka koostuisi Turkin nykyisen johdon eniten vainoamista perheistä.
 
Ratkaisu on olemassa. Vaaditaan työperäiseltä maahanmuuttajalta työsopimus, jossa bruttopalkka on elatustaan vastaavalla tasolla ja maksajana verot ja muut maksut lainmukaisesti esimerkiksi yli kaksi vuotta hoitanut yritys. Muitakin ehtoja voi olla, mutta pointtina työtä tekemään haluavien pääseminen nykyistä helpommin Suomeen.

Ratkaisuja todellakin on, mutta ongelmalliseksi tuossa tulisi varmasti jokin "ei saa olla eri kriteereitä" jutut. Olisi oikein hyvä, jos voitaisiin tapauskohtaisesti katsoa yritykset, jotka hommansa hoitavat tunnollisesti ja saisivat näitä sitten palkata. Mutta tämä on juuri se ongelma, että ilman tuollaisia mekanismeja tulisi pakkoja, joissa paperilla hoidettaisiin jutut niin kuin pitää, vaan sitten orjapiiskuri ottaisi vaikkapa puolet "maksamastaan" palkasta omaan taskuun. Siinäpä paperiton pistäisi hanttiin, kun vaihtoehto olisi palautus.

Olen kyllä täsmälleen samaa mieltä siitä, että töitä pitäisi päästä tekemään helpommin. Oli kyse sitten turvapaikan perässä tulevalta, tai muuten maahan muuttavalta. Enkä valittaisi siitäkään, että ylipitkän odotusajan kanssakaan saisi jo töitä tehdä. En vain osaa sanoa kuinka järkevää on saattaa ihmisiä ota tai jätä tilanteeseen, kun ovat ensin saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen. Enkä toki sitä, miksei ensisijainen toiminne pitäisi olla ulkoistaa heidät maasta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000006218043.html

Terroristiveljeksiä ei saada tuomittua, vaikka on olemassa videomateriaalia missä toinen veljeksistä pistää aseettomia ihmisiä kylmäksi. Tämän voi suhteuttaa siihen, miten todennäköisesti esim. Isis naisille saataisiin lätkäistyä tuomiot.

Sinähän se seppä olet. Vasta on oikeudenkäynti alkanut, ja tiedät jo, ettei tuomiota tule.

Ulkopuolisena pisti silmään syyttäjän ajama syyte. Syyttäjä vaatii 27-vuotiaille kaksosille elinkautista vankeutta osallisuudesta terroristijärjestö Isisin toteuttamaan joukkomurhaan Irakin Tikritissä vuonna 2014. Riittääkö tähän syyttäjän esittämä näyttö? Suomessa on tehty valtavia virheitä terroristioikeudenkäynneissä mm. siksi, että syyttäjä ei tunne syytettään eikä aina edes lakia. Mulla on tästä esimerkkejäkin parilta viime vuodelta.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sinähän se seppä olet. Vasta on oikeudenkäynti alkanut, ja tiedät jo, ettei tuomiota tule.

Ulkopuolisena pisti silmään syyttäjän ajama syyte. Syyttäjä vaatii 27-vuotiaille kaksosille elinkautista vankeutta osallisuudesta terroristijärjestö Isisin toteuttamaan joukkomurhaan Irakin Tikritissä vuonna 2014. Riittääkö tähän syyttäjän esittämä näyttö? Suomessa on tehty valtavia virheitä terroristioikeudenkäynneissä mm. siksi, että syyttäjä ei tunne syytettään eikä aina edes lakia. Mulla on tästä esimerkkejäkin parilta viime vuodelta.

On jo kertaalleen vapautettu ko. veljekset, tämä siis käräjäoikeudessa.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IL:n otsikko Ohisalon jutussa siis on: "Sisäministeri Ohisalo: Turvapaikan hakeminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle". Mutta onko asia faktisesti näin?
Kiinnittyi huomio tuohon jutun otsikkoon. IL:n otsikkoon on laitettu sanoja lainausmerkkien sisään ikäänkuin kyseessä olisi sitaatti Ohisalolta. Itse jutusta ei kuitenkaan löydy mitään tuollaista. Ohisalo ei haastattelusta missään kohtaa väitä minkään menevän kaiken edelle.

Jos Ohisalo on jossain muualla tuollaista todennut, niin jutussa olisi pitänyt kertoa missä. Varmaankin joku punavihreä suvakkihuoratoimittaja asialla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
On jo kertaalleen vapautettu ko. veljekset, tämä siis käräjäoikeudessa.

OK. Syyttäjän tulisi perustaa näyttö siihen, mikä on näytettävissä. Toivottavasti syyte pitää, mutta vain jos ovat syyllisiä. Sen verran pitää näissäkin asioissa olla oikeudenmukaisuutta, että noin karmea syyte ei ole sama kuin tuomio. Varmaan tuntuu oudota jonkun mielestä, mutta näin sen pitää mennä. Syyttäjällä olisi työkalupakissaan todennäköisesti syytteitä, joista tuomio tulisi. Nyt haetaan isoa tuomiota ja jos sille on perusteensa, hyvä niin. Aina ei ole ollut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kiinnittyi huomio tuohon jutun otsikkoon. IL:n otsikkoon on laitettu sanoja lainausmerkkien sisään ikäänkuin kyseessä olisi sitaatti Ohisalolta. Itse jutusta ei kuitenkaan löydy mitään tuollaista. Ohisalo ei haastattelusta missään kohtaa väitä minkään menevän kaiken edelle.

Jos Ohisalo on jossain muualla tuollaista todennut, niin jutussa olisi pitänyt kertoa missä. Varmaankin joku punavihreä suvakkihuoratoimittaja asialla.

Ei löydy näköjään loppuosaa. Oletin kun oli Maria Ohisalo: xxxx. Alku löytyy: "Turvapaikan hakeminen on perusoikeus maailmanlaajuisesti".

Jatkossa IL tarkemmin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kiinnittyi huomio tuohon jutun otsikkoon. IL:n otsikkoon on laitettu sanoja lainausmerkkien sisään ikäänkuin kyseessä olisi sitaatti Ohisalolta. Itse jutusta ei kuitenkaan löydy mitään tuollaista. Ohisalo ei haastattelusta missään kohtaa väitä minkään menevän kaiken edelle.

Jos Ohisalo on jossain muualla tuollaista todennut, niin jutussa olisi pitänyt kertoa missä. Varmaankin joku punavihreä suvakkihuoratoimittaja asialla.
Joo otsikko on täyttä tuubaa. Uutisen linkityksellä sekä kommentillani tarkoitin noita ei pelkästään ympäripyöreitä, vaan täysin kysymyksiä väisteleviä vastauksia esimerkiksi koskien tuota turvapaikan saamista työn perusteella.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joo otsikko on täyttä tuubaa. Uutisen linkityksellä sekä kommentillani tarkoitin noita ei pelkästään ympäripyöreitä, vaan täysin kysymyksiä väisteleviä vastauksia esimerkiksi koskien tuota turvapaikan saamista työn perusteella.
Minusta nuo ovat aika perinteisiä poliitikon vastauksia. Ei Ohisalolla ole tuossa mitään "pelivaraa" kommenttien suhteen: jos hän olisi todennut, että turvapaikanhakijat ovat turvallisuusuhka, Koskinen olisi nostanut sen otsikkoon ja saanut Ohisalon näyttämään siltä, että tämä ei handlaa vastuualuettaan.

Jos Ohisalo olisi todennut, että turvapaikanhakuoikeutta pitää rajata, olisi syntynyt jälleen äläkkä.

Mykkänen oli siinä mielessä moderaatimpi, että hän muisti voidella huolestuneita kansalaisia ajoittaisilla käsittelykeskus-visioilla. Sama työkalupakki hänellä oli kuitenkin käsissään kuin Ohisalollakin.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Ei löydy näköjään loppuosaa. Oletin kun oli Maria Ohisalo: xxxx. Alku löytyy: "Turvapaikan hakeminen on perusoikeus maailmanlaajuisesti".

Jatkossa IL tarkemmin.
Kyseistä otsikkotekstiä on näköjään jossain vaiheessa muokattu; siitä on nyt poistettu lainausmerkit!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyseistä otsikkotekstiä on näköjään jossain vaiheessa muokattu; siitä on nyt poistettu lainausmerkit!

Tuo mun lainausmerkkeihin sijoittama löytyy edelleen näin:

Kriitikot sanovat, että kaikenlaiset helpotukset turvapaikkapolitiikkaan luovat uusia vetovoimatekijöitä hakea turvapaikkaa Suomesta. Miten vastaatte tähän kritiikkiin?

– Turvapaikan hakeminen on perusoikeus maailmanlaajuisesti. Prosessin täytyy olla kunnossa, jotta perusoikeudet toteutuvat. Enempää en tuohon pysty ottamaan kantaa.

En tiedä, onko otsikossa ollut lainausmerkkejä, kun ei muokkausaikaa ole näkyvissä. Ainakin mun silmin se, että laitetaan otsikkoon nimi ja kaksoispiste (:) tarkoittaa suoraa sitaattia. Siis näin:

Sisäministeri Ohisalo: Turvapaikan hakeminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle

Sehän voi olla Ohisalon näkemys silti, vaikka ei näy muualla kuin tekstissä. Vasemmistoliiton piirissä tuollaisiin törmää, kaiketi edelleen. Mutta mahdollista on, että Ohisalo ei ole sanonut ko. asian menevän kaiken muun edelle. Se olisi mielenkiintoinen arvovalinta. Itse arvaisin, että ihan noin ei Ohisalo olisi sanonut.
 

teppana

Jäsen

Se pieni omakohtainen kokemus mitä minulla muslimeista turvapaikkaprosessin kautta tulleina, allekirjoitan tuon rasismikortin heiluttelun. Ei sillä etteikö rasismia esiintyisi, sitä esiintyy paljon. Mutta aika herkässä on erioten miespuolisten liipasinsormi kun hankalista asioista pitää puhua. Rasismikorttia käytetään joko viemään huomio kritiikistä johonkin toiseen asiaan tai sitten väheksymään kritiikin lähdettä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна



Husu on kyllä hieman kujalla. Suuntaisi kritiikin kärjen sinne omaan pesään ja Vihreisiin.
Viisi hylättyä turvapaikkahakemusta pitäisi kyllä riittää osoittamaan, että kaverilla EI ole oikeutta kultaiseen KELA-korttiin, mutta persujen syytä tämäkin.

Tilanteesta riippuen persut eivät saaneet hallituksessa mitään tehtyä, mutta sitten kuitenkin välillä persut ovat syyllisiä johonkin, koska saivat ilmeisesti tehtyä Suomesta natsi-Suomen. En oikein ymmärrä.

Husun ajatuksenjuoksu nyt kulkee yksinkertaisesti : PaHa PeRSu PaHa
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Husu on kyllä hieman kujalla. Suuntaisi kritiikin kärjen sinne omaan pesään ja Vihreisiin.
Viisi hylättyä turvapaikkahakemusta pitäisi kyllä riittää osoittamaan, että kaverilla EI ole oikeutta kultaiseen KELA-korttiin, mutta persujen syytä tämäkin.

Mikäli uutisteksti pitää yhtä faktojen kanssa, ja henkilöllä oli työpaikka useammaksi vuodeksi eteenpäin sekä perhe täällä, karkotus on typerä päätös olettaen, että taustalla ei ole esimerkiksi Supon henkilöä koskevaa negatiivista tietoa.

Tilanteesta riippuen persut eivät saaneet hallituksessa mitään tehtyä, mutta sitten kuitenkin välillä persut ovat syyllisiä johonkin, koska saivat ilmeisesti tehtyä Suomesta natsi-Suomen. En oikein ymmärrä

Jos Husu olisi muuta kuin epärehellinen, hän kertoisi Sipilän hallituksen tehneen päätökset. Koska Keskusta on hallituskumppani, syyllinen haetaan oppositiosta. Voisi Husu senkin mainita, että Rinteen hallitus jatkaa Sipilän tiellä.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikäli uutisteksti pitää yhtä faktojen kanssa, ja henkilöllä oli työpaikka useammaksi vuodeksi eteenpäin sekä perhe täällä, karkotus on typerä päätös olettaen, että taustalla ei ole esimerkiksi Supon henkilöä koskevaa negatiivista tietoa.
Mutta miksi haetaan turvapaikkaa tällaisessa tilanteessa? Eikö joku työlupa tms. olisi varmempi tapa jäädä Suomeen, kun ko. henkilöllä oli työpaikka plakkarissa? Pitääkö sitä hakiessa poistua maasta? Varmasti näissä on tapauskohtaisia haasteita, mutta nythän kyse oli hylätyistä turvapaikkahakemuksista ja sen mukaan viranomaiset toimivat. Eikä työpaikka voi mielestäni olla syy turvapaikalle, se aukaisisi jälleen yhden keplottelumahdollisuuden ja ohituskaistan hakemuksen hyväksymiseen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mutta miksi haetaan turvapaikkaa tällaisessa tilanteessa? Eikö joku työlupa tms. olisi varmempi tapa jäädä Suomeen, kun ko. henkilöllä oli työpaikka plakkarissa? Pitääkö sitä hakiessa poistua maasta? Varmasti näissä on tapauskohtaisia haasteita, mutta nythän kyse oli hylätyistä turvapaikkahakemuksista ja sen mukaan viranomaiset toimivat. Eikä työpaikka voi mielestäni olla syy turvapaikalle, se aukaisisi jälleen yhden keplottelumahdollisuuden ja ohituskaistan hakemuksen hyväksymiseen.

Ei mitään tietoa tästä henkilöstä.

Mutta yleisellä tasolla tiedän, että työperusteista oleskelulupaa ei anneta, jos alalle on palkattava ensisijaisesti EU-maiden kansalaisia, tai jos turvapaikanhakija on syyllistynyt rikokseen tai henkilöllä ei ole passia. Jos ohitetaan kaksi ensimmäistä syytä, passin puuttuminen on este. Suhteellisen vähän turvapaikanhakijoissa oli henkilöitä, joiden henkilöllisyys voitiin todeta. Passi oli hävitetty tai hävinnyt tai sitä ei alkujaan otettu mukaan. Lisäksi on vielä yksi yleinen peruste. Palkka on liian matala.

Seuraava myös yleisellä tasolla:

Mykkänen ajoi jopa voimallisesti ministerinä kielteisenkin turvapaikkapäätöksen saaneiden työllistymistä. Tarkkaa tietoa luvusta ei ole, mutta arviolta kyse on noin 500 irakilaisesta, jotka ovat työllistyneet, vaikka turvapaikkapäätös oli kielteinen. Sipilän hallitus panosti tähän muutenkin. Mykkäsen aikana Irakin sallittiin lähettää edustajansa Suomeen passikoneen kanssa, ja sitten tehtiin passeja.

Rinteen hallitus on eri linjoilla. He eivät halua matalapalkkaisia ex-turvapaikanhakijoita jäämään Suomeen, koska Rinne kannattaa tarveharkinnan säilyttämistä ja toimii taustansakin takila ay-liikkeen edustajana hallituksessa. Joten maastapoistoja nähdään jatkossakin ja Mykkäsen tapaista satojen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden työllistämistä ei tapahdu.

Husun kritiikki siis meni väärään osoitteeseen, ja olen aika varma, että kyse oli tietoisesta toiminnasta. Tuskin hänkään ihan pihalla näissä asioissa on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös