Eduskunta vaalikaudella 2019–2023

  • 146 392
  • 1 505

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tämä näennäislaillinen verosuunnittelu eli verojen välttely kansalliseen ja EU lainsäädäntöön jääneiden porsaanreikien kautta on verokertymän osalta luultavasti suurempi ongelma kuin harmaa talous. On todella hämmentävää, ettei oikein mikään taho tämän suitsemista mitenkään aktiivisesti edistä, edes vasemmisto. Se luonnollisesti edellyttää EU-tason toimenpiteitä, sillä kansallinen taso (pl. maailmantalouden suurimmat yksittäiset maat) ei asialle kovinkaan paljoa pysty tekemään. Jo tämänkin takia EU on koko Euroopalle tärkeä - yhdistyneenä Eurooppa on maailman merkittävin talousalue, mutta erillään joukko pieniä ja keskisuuria alueita.

Juuri näin. Ja jos katsotaan vielä tarkemmin Suomen osalta, EU on lähes välttämättömyys. Ja oikeastaan vielä enemmän ilman NATO-jäsenyyttä.

Mitä tulee verosuunnitteluun, esimerkiksi demarit ovat olleet Saksassa hallituksessa ja osavaltiotasolla vallassa kauan. Saksa on kuitenkin yksi rahanpesun keskeisiä maita varsinaisten veroparatiisien ulkopuolella. Miksi? Vaikkapa alkujaan Venäjältä ja sitten jonkun veroparatiisin kautta tuleva raha pyörittää osaltaan taloutta. Näin myös Suomessa, jossa venäläinen raha tulee Luxemburghista ja pyörittää Jokerien taloutta. Ja maksaa siinä sivussa viitisen miljoonaa pelaajien ja henkilöstön tuloveroja Suomeen. Eri lähteiden mukaan 20-50 prosenttia suomalaisesta eläkerahasta on veroparatiiseissa. Ei tämä vasemmistoa haittaa juhlapuheiden ulkopuolella, koska tuotot ovat paremmat.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Joo tuoltahan ne näyttää löytyvän. Erityisesti huomioni kiinnittyy "Turvallinen oikeusvaltio Suomi" alaryhmän "Oikeusvaltion kehittäminen" puheenjohtajaan. Dan Koivulaakso on mitä parhain asiantuntija vetämään oikeusvaltion kehitysteesejä pohtivaa työryhmää. Kokemusta löytyy mellakoinnista ja mielenosoituksista niin Suomesta kuin ulkomailtakin, eli osaaminen ei jää siitä kiinni.

Tämänkin takia on hyvä, että eri teemojen vetäjät ja asiantuntijat on julkistettu. Kukin puolue tekee valinnat linjansa mukaisesti ja Vasemmistoliiton linja oikeusvaltion osalta on Koivulaakso. Jos tämä siis jonkun vielä yllätti.
 

hartzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä tulee verosuunnitteluun, esimerkiksi demarit ovat olleet Saksassa hallituksessa ja osavaltiotasolla vallassa kauan. Saksa on kuitenkin yksi rahanpesun keskeisiä maita varsinaisten veroparatiisien ulkopuolella.

EUn sisällä on jengipettureita muitakin Saksan lisäksi. Brexitiä vauhkoileva Britannia tarjoilee yrityksille EU-sisäistä veroparatiisipalvelua merentakaisten hallintoalueidensa ja kanaalin saarien kautta. Samaa tekee Hollanti. Lisäksi vielä Irlanti on tehnyt itsestään EU-mittakaavassa puhtaan veroparatiisin muuhun EU-aluseen verrattuna ja siitä käynyt oikeuttakin komissiota vastaan.

Eri lähteiden mukaan 20-50 prosenttia suomalaisesta eläkerahasta on veroparatiiseissa. Ei tämä vasemmistoa haittaa juhlapuheiden ulkopuolella, koska tuotot ovat paremmat.

Eläkerahastoja eivät hallinnoi vasemmiston kontrolloimat tahot, vaan eläkevakuutusyhtiöt Ilmarinen, Varma, Veritas ja Elo, jotka kaikki ovat eri tavoin kytköksissä Sampo, OP ja muihin vakuutuskonserneihin. Mutta vasemmistoa tämä ei tosiaan haittaa siltikään.. ehkä heilläkin on tavalla tai toisella investointeja niissä, vaikka suoraa omistusta ei olekaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
EUn sisällä on jengipettureita muitakin Saksan lisäksi. Brexitiä vauhkoileva Britannia tarjoilee yrityksille EU-sisäistä veroparatiisipalvelua merentakaisten hallintoalueidensa ja kanaalin saarien kautta. Samaa tekee Hollanti. Lisäksi vielä Irlanti on tehnyt itsestään EU-mittakaavassa puhtaan veroparatiisin muuhun EU-aluseen verrattuna ja siitä käynyt oikeuttakin komissiota vastaan..

Näinhän se on. Ja tuskin tulee muuttumaan, ainakaan kovin nopeasti.


Eläkerahastoja eivät hallinnoi vasemmiston kontrolloimat tahot, vaan eläkevakuutusyhtiöt Ilmarinen, Varma, Veritas ja Elo, jotka kaikki ovat eri tavoin kytköksissä Sampo, OP ja muihin vakuutuskonserneihin. Mutta vasemmistoa tämä ei tosiaan haittaa siltikään.. ehkä heilläkin on tavalla tai toisella investointeja niissä, vaikka suoraa omistusta ei olekaan.

Totta luettelemiesi osalta. Mutta esimerkiksi Kevan toiminta on laissa säädeltyä ja johdossa mukana myös vasemmistoa. Sama pätee valtion eläkerahastoon. Ja ei nämä veroparatiisisijoitukset ihan oikeasti vasemmistoa kiinnosta. Jos kiinnostaa, hyvin nopeasti tulee raippaa: otetaan vaan eläkerahaa pois veroparatiiseista, ja sinäkö kerrot julkisuuteen työeläkemaksujen korotukset?
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Joo tuoltahan ne näyttää löytyvän. Erityisesti huomioni kiinnittyy "Turvallinen oikeusvaltio Suomi" alaryhmän "Oikeusvaltion kehittäminen" puheenjohtajaan. Dan Koivulaakso on mitä parhain asiantuntija vetämään oikeusvaltion kehitysteesejä pohtivaa työryhmää. Kokemusta löytyy mellakoinnista ja mielenosoituksista niin Suomesta kuin ulkomailtakin, eli osaaminen ei jää siitä kiinni.
Hallitusneuvotteluihin osallistuvat neuvottelijat ja asiantuntijat

Vittu mikä farssi. Siis Antifa-Dan vetää oikeusvaltion kehittämisen työryhmää. Kai siellä on erityisavustajana se heppu, jota Poliisi "ampui silmään" sekä mies, joka jäi poliisihevosen tönäisemäksi.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kova poika olet käyttämään sitaatteja. Suomessa on paljon yrityksiä, jotka ovat lähteneet liikkeelle jopa lähes sata vuotta sitten. Suurella riskillä ja kovalla työllä 24/7. Vai oliko mielestäsi helppoa perustaa yritys vaikkapa 40-luvulla? Vuosikymmenien yrittäminen niin, että perhe selviytyy edes jotenkin oli normaalia. Monet tippuivat kelkasta ja osa selviytyi. Sitten sä haet nykylapsena jotain tasoitusta näistä asioista ja syyllistät näiden pioneerien jälkikasvuakin. Omaisuus tulisi jakaa kaikkien kesken? Etkö yhtään edes häpeä kun tällaista julkisesti kirjoitat? Miksi mielestäsi pitäisi kovalla, vuosikymmenien työllä ansaittua omaisuutta jakaa laiskoille ja vastuuttomille ihmisille? Sehän tekisi teistäkin samalla kultalusikka suussa syntyneitä. Ymmärrätkö laisiniaan tämän pointtini?

Vanha viesti mutta lainaan silti.

Näiden rikkaiden sukujen vesathan tajuavat että omaisuus ei ole heidän, vaikka he sitä hallitsevatkin, vaan se on vain lainassa siirrettäväksi seuraavalle sukupolvelle. Tämä on se juttu mitä vasemmisto ei tajua. Jos jollain on jotain, niin vitut jatkuvuudesta, kupataan vaan yhteiseksi kaikki heti
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ennemmin muotoilisin asian siten, että jos kaikki maksaisivat veronsa niin kuin pitää, ei meillä olisi velkaantumisongelmaa ja kokonaisveroastettakin voisi oikeasti merkittävällä tavalla keventää.
Myönnän ensinnäkin että oma muotoiluni siitä, että mikä on paras tapa torjua harmaata taloutta oli harvinaisen huono (esim porvarihallituksen aikana säädettyyn käänteiseen alv velvollisuuteen verrattuna).
Samaan hengenvetoon on sanottava, että niin on tämä lainattukin osuus. Se ei faktisessa ole välttämättä virheellinen mutta realistisuudeltaan samaa tasoa kuin todeta että jos kukaan ei tekisi rikoksia, niin emme tarvisi ollenkaan poliisilaitosta ja säästyneillä miljardien ansiosta velkaantumisongelma korjaantuisi. Myös armeijan lopettamisesta saataisiin valtavat säästöt jos kaikki eläisivät vain rauhassa.
 

Cliffer666

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Jokerit, Järvenpään Haukat
https://www.verkkouutiset.fi/miljar...sia-ei-voi-repia-tyota-tekevien-selkanahasta/https://www.verkkouutiset.fi/miljar...sia-ei-voi-repia-tyota-tekevien-selkanahasta/

Tää on jotenkin niin vastenmielistä luettavaa. Tajuaako tämä kyseinen henkilö, että tässä maassa niin moni herää jokainen arkiaamu ilmaistöihin, oikeisiin fyysisiin töihin, eikä saa siitä kuin 9€/pvä.? Siihen normaali sosiaalietuus lisäksi, siis toisin sanoen jos teet vaikka joka arkipäivä täyden työpäivän neljän viikon ajan, saat sen 180€ kuukaudessa. Toki siihen tulee se sama tuki mitä maksettaisiin myös työttömänä ollessa, siis about reilu 600€, yhteensä tämä ei edes pääse 800€. Ja sitten samaan aikaan jotkut kultalusikka suussa syntyneet, rikkaiden lapset, jotka eivät oikeasti elämässään ole tehneet puoliakaan mitään oikeata työtä varakkuutensa eteen, puhuvat "ahkeruudesta" ja "työnteosta"..

Tää on juuri tätä oikeiston kuvottavaa vääristymää. Helppo se on iskän ja äipän rahoilla puhua "ahkeruudesta". Miten vain.

Kuten historia 1800-luvulta järjestelmällisesti on todistanut todeksi, suurimman työn yhteiskunnan eteen tekee juuri työväenluokka. Ja joku vielä kehtaa kyseenalaistaa vasemmiston olemassaolon tarpeellisuuden.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
No eiväthän osinkoverotulot voikaan olla hirveän merkittäviä kokoluokaltaan, mutta sitä voi laskea millaiset Matti-Liisat ja torimyyjät ovat tuon kokoluokan osinkoverotuksen kohteena viitaten näihin aikaisempiin puheisiin. Väite harmaan talouden koostumisesta jostain kaveripalveluista on täysin harhaanjohtava, eikä todenmukainen.
Ensinnäkin osinkotulot ovat yritysten harjoittamasta harmaasta taloudesta tosiaan vain pieni osa eli alv ja yhteisöverot ovat ne isoimmat ja merkittävimmät. Pointtini ei myöskään ole etteikö yritykset veroja kiertäisi tapahtuisi. Sitä tapahtuu parin-muutaman miljardin edestä, mutta jos lukuna esitetään 14 miljardia niin siinä on silloin mukana kymmenen miljardia jotain ihan laskennallista hömppää jolla ei ole mitään kiinnityskohtaa realistisiin verotuottoihin. Toki parempi tapa ollut pyytää väitteen esittäjää itseään avaamaan mistä väite koostuu, mutta selvää on että tuollainen luku sisältää kaiken mahdollisen ja mahdottoman ja siksi siitä termiä monopoliraha käytinkin.

Poliiseilla on joskus väärennetyn rahat kohdalla tapana ilmoittaa sen määrä kiloina eikä euroina, koska se on väärää rahaa eikä siten minkään arvoista. Samalla tavalla tällainen laskenta, jossa mietitään mistä kaikesta ei veroja makseta pitäisi mieluummin ilmoittaa niin että kuinka monta tuntia töitä tehdään ilman korttia kuin koittaa keksiä sille eurosummaa. Jos meillä olisi 1984 valtio jossa kaikesta jäisi kiinni, niin ei noista mainituista harmaan talouden asioista ei siltikään maksettaisi veroja, vaan naapurien koneet jäisi korjaamatta ja tavarat myymättä. Siksi todellinen menetys ei ole sama kuin laskennallinen harmaan talouden summa.

Sanotaan vielä loppuun että vastustan jyrkästi näitä todellisia ongelmia eli siirtohinnoitteluita ja konsernisiirtoja ja kannatan niihin puuttumista mieluiten EU-taseisesti mutta tarvittaessa jopa kansallisestikin. En vain kuvittele että niistä tullaan mitään miljardituloja saamaan vaikka tehtäisiin mitään eli be eivät velkaantumisongelmaa ratkaise.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Miten ja millä perusteella se olisi halvempaa? Jurvanperien tekohengittäminen vasta kallista ja tehotonta onkin, jollei siellä ole syntynyt tervein perustein edellytyksiä asua ja työskennellä. Lapissa ei aidosti tunnuta edes haluavan harjoittaa mitään oikeaa elinkeinoa, koska kaikki matkailuunkin liittyvä yritteliäisyys yritetään torpedoida milloin milläkin "alkuperäiskansan oikeudet" verukkeella yms. nurkkakuntalaisuudella.

Suomen maaseudulla olisiu pohjosita myöden mahdollisuudet parantaa aluiden elinkelpoisuutta taloudellisessa mielessä, mutta se vaatii alueen asukkailta omia toimenpiteitä, ei valtion kantavaa vettä kaivoon.

Tälläista on helppo huudella kertomatta esimerkinomaisesti mitä paikkakuntaa Jurvanperä (tosin sellainenkin alue voi olla olemassa) tarkoittaa.

Kuopiota? Savonlinnaa? Heinolaa? Ilmajokea? Sano nyt joku järjellinen mittakaava.

Suomessa on omia malleja moniin globaaleihin ilmiöihin, kuten esim. maanpuolustus, peruskoulutus, terveydenhuolto jne...
Miksi meillä ei voisi olla omaa mallia kaupungistumiseen?
On nostettu kädet pystyyn ja samalla valittu, että lukemattomat ihmiset ajelevat töihin kymmeniä kilometrejä pidemmän matkan kuin tapahtuisi mikäli konttorityöt olisivat paremmin hajasijoittuneet juurikin @Salama44 mainitsemalla tavalla. Ja en tarkoita, että Veikkauksen pääkonttorin tulisi sijaita Sysmässä, mutta miten olisi Riihimäki? Sinne pääsee näppärästi junalla stadista, jos ei halua vuokrata Toivolan Janin tyhjää kämppää ja muuttaa sinne. Samoin sinne kulkee Hämeenlinnasta ja Lahdesta mukavasti.

Elämä ei lopu Korsoon.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
https://www.verkkouutiset.fi/miljar...sia-ei-voi-repia-tyota-tekevien-selkanahasta/https://www.verkkouutiset.fi/miljar...sia-ei-voi-repia-tyota-tekevien-selkanahasta/

Tää on jotenkin niin vastenmielistä luettavaa. Tajuaako tämä kyseinen henkilö, että tässä maassa niin moni herää jokainen arkiaamu ilmaistöihin, oikeisiin fyysisiin töihin, eikä saa siitä kuin 9€/pvä.? Siihen normaali sosiaalietuus lisäksi, siis toisin sanoen jos teet vaikka joka arkipäivä täyden työpäivän neljän viikon ajan, saat sen 180€ kuukaudessa. Toki siihen tulee se sama tuki mitä maksettaisiin myös työttömänä ollessa, siis about reilu 600€, yhteensä tämä ei edes pääse 800€.

Mistä työnteosta saa 9€/pvä? Montako tällaista tekijämiestä/naista meillä on?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Näiden rikkaiden sukujen vesathan tajuavat että omaisuus ei ole heidän, vaikka he sitä hallitsevatkin, vaan se on vain lainassa siirrettäväksi seuraavalle sukupolvelle. Tämä on se juttu mitä vasemmisto ei tajua. Jos jollain on jotain, niin vitut jatkuvuudesta, kupataan vaan yhteiseksi kaikki heti

Minusta on niin juridisesti kuin oikeudenmukaisuuden kannalta aika kestämätön ajatus, että suku olisi jokin yhtenäinen verotuksellinen yhteisö. Noin ylipäätään keskustelu perintöverosta tuo usein etenkin porvarileiristä esiin sellaisia aristokraattisia ihanteita, joita muussa poliittisessa keskustelussa usein piilotellaan. Mielenkiintoista.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Onneksi Helsingin oma siltarumpuprojekti Pisararata on vastatuulessa. Paitsi tällaisia projekteja on tapana kutsua kauniisti "pääkaupungin kehityksen kannalta välttämättömiksi" ja "koko Suomen edun mukaisiksi". Hinta pompsahti tarkemmassa arviossa 1,3 miljardiin euroon, vaikka rakennelman hyödyt liikenteen sujuvuudelle kokonaisuutena ovat epäselvät. Hanketta tyrkitään yhä tulevan hallituksen listoille.

Linkki vie Ylen analyysiin aiheesta:
Analyysi: Helsingin jättihanke ongelmissa – Pisara-radan kilometrillä jo tuplahinta Länsimetroon verrattuna
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Oletan että ensi tilassa tämä vasemmistohallitus lopettaa kaikki nämä 9 € / päivä -hommat. Aikaa voisin antaa vaikkapa heinäkuun loppuun asti.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
https://www.verkkouutiset.fi/miljar...sia-ei-voi-repia-tyota-tekevien-selkanahasta/https://www.verkkouutiset.fi/miljar...sia-ei-voi-repia-tyota-tekevien-selkanahasta/

Tää on jotenkin niin vastenmielistä luettavaa. Tajuaako tämä kyseinen henkilö, että tässä maassa niin moni herää jokainen arkiaamu ilmaistöihin, oikeisiin fyysisiin töihin, eikä saa siitä kuin 9€/pvä.? Siihen normaali sosiaalietuus lisäksi, siis toisin sanoen jos teet vaikka joka arkipäivä täyden työpäivän neljän viikon ajan, saat sen 180€ kuukaudessa. Toki siihen tulee se sama tuki mitä maksettaisiin myös työttömänä ollessa, siis about reilu 600€, yhteensä tämä ei edes pääse 800€. Ja sitten samaan aikaan jotkut kultalusikka suussa syntyneet, rikkaiden lapset, jotka eivät oikeasti elämässään ole tehneet puoliakaan mitään oikeata työtä varakkuutensa eteen, puhuvat "ahkeruudesta" ja "työnteosta"..

Tää on juuri tätä oikeiston kuvottavaa vääristymää. Helppo se on iskän ja äipän rahoilla puhua "ahkeruudesta". Miten vain.

Kuten historia 1800-luvulta järjestelmällisesti on todistanut todeksi, suurimman työn yhteiskunnan eteen tekee juuri työväenluokka. Ja joku vielä kehtaa kyseenalaistaa vasemmiston olemassaolon tarpeellisuuden.

En oikein ymmärrä miksi sosiaaliturvan vastikkeellisuutta vastustetaan. Miksi yhdellekään työkuntoiselle pitäisi maksaa yhteiskunnan rahaa, jos tarjolla olisi työtä?
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miten ja millä perusteella se olisi halvempaa? Jurvanperien tekohengittäminen vasta kallista ja tehotonta onkin, jollei siellä ole syntynyt tervein perustein edellytyksiä asua ja työskennellä. Lapissa ei aidosti tunnuta edes haluavan harjoittaa mitään oikeaa elinkeinoa, koska kaikki matkailuunkin liittyvä yritteliäisyys yritetään torpedoida milloin milläkin "alkuperäiskansan oikeudet" verukkeella yms. nurkkakuntalaisuudella.

Suomen maaseudulla olisiu pohjosita myöden mahdollisuudet parantaa aluiden elinkelpoisuutta taloudellisessa mielessä, mutta se vaatii alueen asukkailta omia toimenpiteitä, ei valtion kantavaa vettä kaivoon.

Kyllä Lapissa on tehty hyvää työtä matkailun suhteen. Sopii mennä ihmettelemään sitä ulkomaalaisten määrää, vaikka nähtävänä ei ole kuin lunta, revontulia ja joulupukki.

Maaseutua oli jossain luokituksessa kolmenlaista. Oli kaupunkeja ympäröivä maaseutu, ydinmaaseutu (niinku Pohjanmaan peltolakeudet ja silleen) ja harvaan asuttu maaseutu (perämetsien sisukkaat sissit).

Kaupunkeja ympäröivä maaseutu ei liene ongelma. Sellainen kuitenkin aina on (muuallakin maailmassa) kun jotkut haluaa asua rauhallisemmassa ympäristössä. Kaupungin palvelut ja työpaikat on kuitenkin pienen välimatkan päässä.

Ydinmaaseutukin on tarpeellinen, täytyyhän jonkun ajaa traktorilla pelloilla ja katsoa kantturoiden perään, jotta saadaan kotimaista leipää ja maitoa.

Jäljelle jää sitten metsäläiset, joille ei kai niin suurta tarvetta enää ole metsätalouden koneistumisen myötä. Tosin niitäkin on nykyään jo melko vähän ja keski-ikä korkea, joten kannattaako tuostakaan niin huolissaan olla. Eihän tuonne mitään suuria summia virtaile.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mistä työnteosta saa 9€/pvä? Montako tällaista tekijämiestä/naista meillä on?
Näitä on esim. kuntouttavassa työtoiminnassa. Kela maksaa sairaspäivärahat tms. ja tuo 9€/pv tulee sitten siihen päälle. Aika pienimuotoista työtä tuo toki on, mutta mielestäni on ihan hyvä, että osatyökykyinenkin käy arkisin jossain, mikäli se vain on mahdollista.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Yksi vero mikä olisi ihan paikallaan on koira- ja kissavero. Yhden koiran hiilijalanjälki on katumaasturin tasolla, joten ympäristö kiittää. Lisäksi koira tai kissa ovat luksusta. Rokotukset, lääkkeet, ruoat, lelut hoitopaikat jne. Kenellä nyt olisi varaa tällaiseen?! Työkoirat, kuten paimen-, metsästys- ja avustuskoirat jäisivät veron ulkopuolelle. Suomessa on n. 700 000 koiraa ja 600 000 - 1 000 000 kissaa, joten tässäpä veropohja tiivistyy.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
mutta mielestäni on ihan hyvä, että osatyökykyinenkin käy arkisin jossain, mikäli se vain on mahdollista.

Ongelma lienee siis niissä aikaisissa heräämisissä. Ehkä Vappu-Antti puuttuu näihin. Härskiähän tuollainen työläisen herättely on.


Tässä taidettiin vahingossa sekoittaa kirjoittajan päässä ollut unelma kommunistisesta Suomesta, jossa kaikki tienaavat 9 euroa päivässä, oikeaan elämään.

Siinä unelmassa ei kukaan(poislukien ylin politby-ei ku johto) saa tienata mitään vaan kaikki tienestit luokitellaan ’palkkioiksi’. Ne jotka nukkuu aamuisin pisimpään saa huhujen mukaan eniten.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Yksi vero mikä olisi ihan paikallaan on koira- ja kissavero. Yhden koiran hiilijalanjälki on katumaasturin tasolla, joten ympäristö kiittää. Lisäksi koira tai kissa ovat luksusta. Rokotukset, lääkkeet, ruoat, lelut hoitopaikat jne. Kenellä nyt olisi varaa tällaiseen?! Työkoirat, kuten paimen-, metsästys- ja avustuskoirat jäisivät veron ulkopuolelle. Suomessa on n. 700 000 koiraa ja 600 000 - 1 000 000 kissaa, joten tässäpä veropohja tiivistyy.
Älä helvetissä mene ainakaan millekään demarille ehdottamaan tuollaista. Ne ottaa tuon vielä ihan tosissaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/46bfe6b2-8e66-437b-9197-8e95b1e09d91

Kai tämä on aikamme kuva, että oliko kahdeksalla edustajalla ulosotossa saatavia, mutta tämä on kyllä jo erikoinen tapaus. Kolmannen kauden demarikandanedustaja eikä ilmeisesti pärjää kansanedustajan palkkiolla ilman pikavippejä.
Niin tiiä sitten, että vaikka kansanedustaja onkin, niin mitä helvettiä jollekin toimittajalle kuuluu ruveta penkomaan hänen velkatietojaan. En ole moneen vuoteen lukenut käytännössä ollenkaan iltalehteä enkä ilta-sanomia ja tässä on paraatiesimerkki siitä minkä vuoksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös