HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 7 016 517
  • 29 654

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kirjoitat tuon, niinkuin pronssi olisi joku iso saavutus. Ei ole. Ihan sama ottaako jonkun pronssin vai ei. Ei olisi arvioissani pitänyt mennä finaaliin, eikä menty, joten resursseihin nähden flopattiin jälleen kerran. Kuten ollaan flopattu 16 kertaa 20:sta.

Kirjoitat tuon, niin kuin olisi ihan sama ollaanko vaikka kymmenensiä vai kolmansia. Ei ole. Ei ainakaan minulle. Minun silmissä tämä on tätä tyypillistä mustavalkoista arviointiasteikkoa, jossa vain finaalipaikalla (vai mestaruudella?) on väliä, eli siitä saa arvosanan 9-10, ja muut on kouluarvosanalla 4. Näin mustavalkoista arviointia en suorita. Ei kattavaa arviointia suoriteta noin yksioikoisesti. Vain voittajat muistetaan on ihan täyttä paskaa, ainakin niiden osalta jotka seuraa kyseistä sarjaa tiiviisti. Kaikki muistaa Tapparan hopeaputken, ja varmasti myös nostaa nuo suoritukset aika korkealle. Ja jos pidempää aikaväliä haluaa hakea, kaikki varmasti muistaa IFK:n finaalivastustajat vuosikymmenten takaa. Tai edes osan. Aktiivisesti Liigaa seuraavat muistavat myös muiden kuin meidän finaaleita.

Jos nämä edeltävät neljä kautta ovat olleet floppeja, niin mitä ne 2011 mestaruuden jälkeiset kaudet olivat, ihan totaalisia floppeja? Mennään sillä. Jos tekstistäsi ottaa mahdollisen isoimman kärjistyksen pois arvioinnin osalta, ja muistelee aiempia tekstejäsi joita monilta osin allekirjoitan, niin keskinkertainen IFK on se josta voidaan lyhyemmällä ja pidemmälläkin aikavälillä puhua, myös minun arvioissai.

Minulle ei kuitenkaan ole niin arvioinnin, kuin kauden seuraamisen kannalta ihan sama, että pudotaanko sääleistä pihalle, vai mennäänkö pronssipeliin. Itse pronssipeli ei tosin nappaa käytännössä sen enempää kuin runkosarjamatsi, mutta kokonaiset playoff-sarjat ovat kausien parasta suolaa. Kaikkein parasta silloin, kun lähdetään hyvistä asetelmista, ja mestaruus on oikeasti realistinen tavoite. Näitä lähtökohtia ollut aivan liian vähän, ja mukaan taas mahtunut niitä Tappara-sarjoja, jotka ovat masentaneet jo valmiiksi.

Jos joku ei nauti edes playoff-sarjoista, koska mestaruus on jo valmiiksi turhan utopistinen saavutus, niin sitten ei nauti. Ja tähän on turha vastata että minulle riittäisi pronssipelit, koska totta hemmetissä minunkin arvioissa IFK:n pitää pystyä paljon parempaan. Ei näillä resursseilla riitä että voittaa JYP:it neljä kertaa, jonka jälkeen kädet kattoon ja ollaan mitalipeleissä, vaan finaalipaikkoja pitää ehdottomasti tulla, ja sitä kautta mestaruuksia. Jos niitä ei tule, arvosana laskee, jos ei päästä edes välieriin, arvosanani laskee entisestään jne. Jokainen arvioikoot miten tahtoo, ja jokaisen arvioita saa luonnollisesti kritisoida siinä missä kaikkia muitakin mielipiteitä.

Yhtään mitään perusteluita (varsinkaan mitään simppeliä "koska IFK") en tuossa viestissäni antanut, siinä kirjoitin vain esimerkkejä muistutuksena siitä, mitkä ne selittelyt vahvistusten hankkimattajättämisille usein ovat.

Kyllä, mutta aiempia kirjoituksiasi peilaten, ja aiempia minunkin kirjoituksia peilaten, IFK on krooninen alisuorittaja, ja perustelu ''koska IFK'', sisältää paljon valideja perusteluja, ja on sinällään usein validi (vaikkakaan ei kaiken kattava) perustelu mahdolliselle floppaamiselle (mitä se nyt kenellekkin tarkoittaa), koska ei paska suorittaminen ole sattumaa. Siten myöskään kovin realistinen oletus ei varmasti kenelläkään ole se, että IFK yhtäkkiä muuttuisi dynastiaksi ja Euroopan huippuseuraksi. Todennäköisempää on, että jatkamme tällä tiellä, jopa huonompi suorittaminen on täysin mahdollista, koska kaikesta huolimatta Nybari hieman petrasi loppua kohden rosterien ja sijoitusten puolesta.

"Kolme kautta putkeen mitalipeleissä on turhan yläkanttiin suoritettu"? Ei jumalauta mikä kommentti. Ei näin.

Tämä kommentti oli soviteltu sitä kontekstia vasten, jossa kaikki on totaalisen paskaa ja aina ollaan ihan vitun paskoja. Siihen peilaten kolme kautta putkeen mitalipeleissä on turhan yläkanttiin suoritettu IFK:lta. Ei toki varmaan sinun mielestä, koska kaikki on täyttä paskaa paitsi finaalipaikat? Minun mielestä Soppa-kausi ja Ramin kausi oli ihan totaalista paskaa, ja tuolloin oltiin oikeasti ihan vitun paskoja, ja rosterit oli näihin nyt menneisiin verrattuna aivan eri sfääreistä. Rosterien osalta sinäkin tämän varmaan myönnät. Nyt viime kausien rosterit huomioiden, ei sinällään yllätä että ollaan oltu mitalipeleissä, koska aina jotain laatua on löytynyt, ja monena vuonna mennään ihan ok koutsillakin näin ollen mitalipeleihin.

Tuohon kun Tobbelssoni saisi muutaman pykälän lisää, ja ennen kaikkea huippukoutseja penkin taakse, niin voitaisiin oikeasti ponnistaa jatkuvasti niihin finaalipaikkoihin. Toki tämän lisäksi fysiikkakoutsi saattaa edelleen olla Kärppiä ja Tapparoita jäljessä, ja skouttaus vaikuttaa ja vaikeuttaa edelleen hankintojen osumisia. Tästä nyt alkaneesta Pikkaraisen aikakaudesta @Lemieaux olen luultavasti lähes yhtä skeptinen kuin sinäkin. Ei ole hirveästi luottoa keltanokkiin, eikä tule hirveästi uskoa ennen kuin tulee kovia näyttöjä pöytään. Tyylilleni ja luonteelleni uskollisena, tulen kuitenkin luultavasti edelleen hakemaan positiivisa fiboja tästäkin projektista, jos sellaisia edes jotenkin perustellusti löytyy. Negaa kun ei tarvitse enää kenenkään alkaa suoltamaan, sitä kyllä tulee tarpeeksi.
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vielä alkukaudesta 18-19 minulle vakuuteltiin täällä, että kyllä on moderneja variaatioita, huoli pois. Vaan ei niitä ole. Yllätyksetöntä puskemista tuo on aika pitkälti, dump and chasea aivan liikaa ja hyvällä itseluottamuksella varustettua kiekonhallintaa liian vähän.

Kauden jälkeen myös minun oletukseni oli, että valmennus nostaisi tasoaan edelliskaudesta, mutta siinä menin selvästi metsään, ei kahta sanaa. Varmasti jotain muitakin ennustavia arvioita tuli tehtyä, jotka meni metsään. Ei ole mitään syytä lähteä näitä kiistämään, joskus menee metsään. Selin oli yksioikoisempi tapaus kuin kuvittelin, ja ainakin tässä tapauksessa, kokenut koutsi ei selvästi pystynyt enää uudistumaan. Siinä voi olla yksi syy, miksi joukkuekkin lipesi Selinin otteesta. Varsinkaan IFK:ssa, on ihan turha lämmittää samaa keittoa kahteen kertaan. Jos ei löydy uusia mausteita, niin homma menee henkisesti puurtamiseksi, ja pelitavallisesti vastustaja oppii metkut, aivan kuten totesitkin.

Näin jälkikäteen tietysti helppo sanoa, ettei Nybarin olisi pitänyt signata Atulle kuin yksi vuosi, ja Pikkaraiselle suoraan vetovastuu toisesta kaudesta. Nyt hukattiin turhaan yksi kausi, ilman että edettiin oikeastaan yhtään mihinkään. Toki Pikkarainen tästä kaudesta kerkeää jotain oppia saamaan, jos osaa asetella palapeliä oikein. Tobbelle yksi toive, katsele ja kysele hyvissä ajoin Pikkaraisen aikakauden jälkeiselle kaudelle huippukoutsi, ja naulaa vähintään kaksivuotinen.

Nuo @Lemieaux hahmotelmasi rosterin osalta, allekirjoitan lähes täysin. Taitoukoille soppareita kouraan, tai korvaajia kehiin, ja rosteri ajoissa valmiiksi. Kesken kauden hankinnat minimiin, eli lähinnä loukkaantumisten paikkoja. Finleyt ja muut ylipalkkaiset ulos, ja tilalle laatua, edullisemmilla soppareilla. Kangasniemet ja jo läpilyöneet vetämään pelillistä rekeä, ja taustalle kasvavia ''Kangasniemiä'', hyvissä ajoin, jolloin saadaan maksimaalinen hinta-laatusuhde irti. Pakiston osalta turha keksiä pyörää uudelleen, TOP6:een kolme kiekollista pakkia ja kolme puolustavampaa. Ja joka helvetin puolustavan pakin pitää olla nykytermein ''yleispakkeja'', jotka kykenee myös riittävään kiekolliseen peliin. Finleyt ja kumppanit ovat jo lähes ohimennyt pelaajatyyppi.

Myös hyökkääjissä kiekollinen kyky on oltava avainasemassa, koska erinomaisella kiekollisella pelillä voitetaan mestaruudet, eikä koohottaen tai pelkästään rymistellen. Kun on tarpeeksi laadukas kiekollinen peli, sitä voi helposti tukea myös ryminällä, eli moderneilla voimahyökkääjillä ja yleispakeilla, ja alemmista kentistä pitää joka tapauksessa löytyä myös muutama AV-ukko. Luistelu ja kiekollinen taito. Siinä ne ominaisuudet, joilla ratsastetaan nykylätkän aallonharjalla, lähes sarjassa kuin sarjassa. Taustalla kiekottoman pelin erikoismiehiä, jotka kykenee myös pelaamaan kiekolla, ja joiden reagointitaidot riittää ympäri kaukaloa.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Kirjoitat tuon, niin kuin olisi ihan sama ollaanko vaikka kymmenensiä vai kolmansia. Ei ole. Ei ainakaan minulle. Minun silmissä tämä on tätä tyypillistä mustavalkoista arviointiasteikkoa, jossa vain finaalipaikalla (vai mestaruudella?) on väliä, eli siitä saa arvosanan 9-10, ja muut on kouluarvosanalla 4. Näin mustavalkoista arviointia en suorita. Ei kattavaa arviointia suoriteta noin yksioikoisesti. Vain voittajat muistetaan on ihan täyttä paskaa, ainakin niiden osalta jotka seuraa kyseistä sarjaa tiiviisti. Kaikki muistaa Tapparan hopeaputken, ja varmasti myös nostaa nuo suoritukset aika korkealle. Ja jos pidempää aikaväliä haluaa hakea, kaikki varmasti muistaa IFK:n finaalivastustajat vuosikymmenten takaa. Tai edes osan. Aktiivisesti Liigaa seuraavat muistavat myös muiden kuin meidän finaaleita.

..koska kaikki on täyttä paskaa paitsi finaalipaikat? Minun mielestä Soppa-kausi ja Ramin kausi oli ihan totaalista paskaa, ja tuolloin oltiin oikeasti ihan vitun paskoja, ja rosterit oli näihin nyt menneisiin verrattuna aivan eri sfääreistä. Rosterien osalta sinäkin tämän varmaan myönnät. Nyt viime kausien rosterit huomioiden, ei sinällään yllätä että ollaan oltu mitalipeleissä, koska aina jotain laatua on löytynyt, ja monena vuonna mennään ihan ok koutsillakin näin ollen mitalipeleihin.

No ok, on se pronssi aavistuksen parempi kuin kymmenes sija. Mutta jos vertauskuvaskaalaksi otetaan vaikka taas tämä rakkaus... Mestaruus olkoon että saa vaimokseen elämänsä rakkauden, oman kullan. Hopea että saa seurustella muutaman vuoden sen elämän rakkauden kanssa, kunnes hän pettää, jättää tai muutoin rikkoo sydämen. Paljon tunteita, helvetin sydäntäsärkevä loppu mutta ainakin jää edes jotain ihania muistoja yhteiseltä elämän keväältä. Tällä skaalalla se pronssi olisi lähinnä joku hätäinen känninen pikapano sumuisen baari-illan jälkeen ja kymmenes sija että hyväksytään facebook-kaveriksi. No, on siinä siis toki jokin pieni ero kolmannen ja kymmenennen välillä, mutta kummatkin näistä ovat melko turhia ja mitäänsanomattomia tapahtumia noin niinkuin elämän ja rakkauden mittakaavassa.

Huvittavaa, että kyseenalaistat linjanvetoni juuri finaalien ja pronssin väliin, mutta kummatkin esimerkkisi menestyksestä on sitten kuitenkin finaaleihin liittyviä... Joo, kaikki muistaa Tapparan hopeaputken, mutta muistaako kukaan milloin Tappara tai Kärpät ovat saaneet pronssia? Vastaus on, että harvat muistavat. TPS tai JYP taisi voittaa (meidät?) pari vuotta sitten ja HPK:lla oli kai joku putki joskus. Kaikki varmasti muistaa IFK:n finaalivastustajat vuosikymmenten takaa, mutta muistatteko edes minä vuosina IFK on voittanut ja minä vuosina hävinnyt niitä pronssipelejä? Itse täytyy myöntää, etten ole kovin kartalla, vaikka muutoin pääni on täynnä toista turhempia tilastoja. Arvaisin, että pronssia on tullut suunnilleen 1993, 2004 ja 2018, ja jotain hävittyjä pronssipelejä on sitten 2017, ehkä 2007 ja.. ehkä 80-luvun lopulla? Emmä tiiä, kun en välitä. Luultavasti välitän pronssipeleistä vähemmän, kuin Jere välitti.

Jos nämä edeltävät neljä kautta ovat olleet floppeja, niin mitä ne 2011 mestaruuden jälkeiset kaudet olivat, ihan totaalisia floppeja?

Ei 2011-2012 mikään totaalinen floppi ollut. Joukkue oli melko hyvin rakennettu, mutta Erkka oli sata kertaa parempi kuin alaston moottorisahapoliisi, ja joukkueesta puuttui yllättäen santapaperi, joka olisi ehkä ollut tuon kummallisen Matikaisen ainoa valttikortti. Mutta kyllä ne sen jälkeiset muutamat kaudet olivat juurikin totaalisia floppeja, jotain aivan järkyttävän ala-arvoista, löysää paskaa. Siihen verrattuna nämä viimeiset kaksi kevättä ovat ehkä olleet pelkästään jotain homehtunutta jauhelihakastiketta, joka nyt kaiken järjen mukaan uppoaa sentään ripulia paremmin, mutten sitäkään kovin mielelläni syö.

En oikein osaa tyytyä edes hopeaan. Tahtoisin vain kultaa..

Siinä mielessä on aivan se ja sama minkätasoisia ykkös-, kakkos- tai kolmospesiä sattuu kevät tuomaan tullessaan, kun ne eivät tyydytä edes sen ohikiitävän hetken verran.

Kyllä, mutta aiempia kirjoituksiasi peilaten, ja aiempia minunkin kirjoituksia peilaten, IFK on krooninen alisuorittaja, ja perustelu ''koska IFK'', sisältää paljon valideja perusteluja, ja on sinällään usein validi (vaikkakaan ei kaiken kattava) perustelu mahdolliselle floppaamiselle (mitä se nyt kenellekkin tarkoittaa), koska ei paska suorittaminen ole sattumaa. Siten myöskään kovin realistinen oletus ei varmasti kenelläkään ole se, että IFK yhtäkkiä muuttuisi dynastiaksi ja Euroopan huippuseuraksi. Todennäköisempää on, että jatkamme tällä tiellä, jopa huonompi suorittaminen on täysin mahdollista, koska kaikesta huolimatta Nybari hieman petrasi loppua kohden rosterien ja sijoitusten puolesta.

Niin, ehkä sitä samaistuu tähän ainaiseen alisuorittajaan koska näkee jotain, mitä itsessään inhoaa. Kun itsekin on niin monesti kussut kaiken potentiaalinsa, tai ihmissuhteen, tai kummatkin. Ero on vain siinä että itse aion edelleen voittaa elämän mestaruuksia ja luoda dynastioita, kun taas IFK:sta ei siihen ole.

Tästä nyt alkaneesta Pikkaraisen aikakaudesta @Lemieaux olen luultavasti lähes yhtä skeptinen kuin sinäkin. Ei ole hirveästi luottoa keltanokkiin, eikä tule hirveästi uskoa ennen kuin tulee kovia näyttöjä pöytään. Tyylilleni ja luonteelleni uskollisena, tulen kuitenkin luultavasti edelleen hakemaan positiivisa fiboja tästäkin projektista, jos sellaisia edes jotenkin perustellusti löytyy. Negaa kun ei tarvitse enää kenenkään alkaa suoltamaan, sitä kyllä tulee tarpeeksi.

Kun ei voi varmuudella tietää oliko syksyn leikit enimmäkseen Selin vai edestäpäin johdettuja, ei voi sanoa varmuudella voisiko siihen tulevaisuuteen ehkä uskaltaa luottaa. Jos vielä kevään harjoituskaudella alkaa näkymään tiettyä varianssia, on paljonkin toivoa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@Lemieaux ollaan kaikki varmasti eri tavoitteilla faneina.

Mulle esimerkiksi se Stögön eka kausi jäi hienosti mieleen, koska niissä pleijarisarjoissa oli munaa ja tunnetta.

Mutta mä tosin olenkin aina nauttinut sumuisen baari-illan jälkeisestä pikapanosta. Pano on aina pano ja voittaa lämpimän käden.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Kannattaisikohan välillä muistaa missä topicissa ollaan ja mikä on topicin aihe? Näyttäisi aika vahvasti jo OT:lta.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Huomenna julkaistaneen muutama jatkosopimus. Tulisi nyt yksi uusikin siinä sivussa.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Kaikki paitsi finaalipaikka on IFK:n mittapuulla alisuorittamista, jos mitataan pelkästään millä resursseilla kukin joukkue operoi. Se että jollekin välieräpaikka on jo hyvä suoritus ja ns riittävä, on hänen mielipiteensä, mutta ainakin itsellä tuo saa vain aikaan fiiliksen, että tyydytään aika vähään. Muutenkin pronssi sijoitus on hieman kyseenalainen, ottaen huomioon että pelataan yhdestä poikki ja siihen latautuminen on helvetin vaikeaa, mutta tuskin tuo läpsyttely on hetkeen loppumassakaan, joten edelleenhän sekin sijoitus pelaamalla ratkaistaan.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Keitä sellaisia HIFK-pelaajia on, joilta on järkevää odottaa jatkosopimusta? Eronen, Santala, Varakas, Rask ja Petrell?

Jääskä tähän ainakin ehdottomasti lisäksi. Toivotaan että on yksi huomenna ilmoitettavista soppareista.

Eiköhän sieltä kuitenkin julkaista Lennun, Pitkäsen ja Koiviston jatkot...
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Quinceyn jatkopahvi julkaistaan ja tuodaan myös ilmi, että saa tehdä etätöitä mielensä mukaan.

Eiköjän sieltä ihan positiivisia juttuja tule. Aika paljon hän se kertoo, että kenen kanssa ei olla saatu diilejä hierottua.

"Kyle tuo johtajuutta koppiin Skypen välityksellä."

Eiköhän sieltä hyviä jatkoja tule, yllättävän positiivisin mielin huomista odotellaan. Toki niinhän se on joka vuosi :)
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pakko olla jotain kovia jatkosoppareita kun näin jo etukäteen herätellään odotuksia.

Toiveissa Eronen-Jääskä-Thorell, mutta pelkään, että sieltä tulee Kankaanperä-Petrell-O'Connor.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Arvaisin, että pronssia on tullut suunnilleen 1993, 2004 ja 2018, ja jotain hävittyjä pronssipelejä on sitten 2017, ehkä 2007 ja.. ehkä 80-luvun lopulla?

Kuvaavaa näille pronssipeleille on kyllä, että en tosiaan muista, että voitettiin viime kaudella pronssia.

Muistan 2, Rindellin ja Sheddenin (tai ainakin, että oltiin pronssipelissä, voitettiinko vai häviittiinkö, pääasia on, että reilu peli pelattiin...) ja niihin liittyy tarina: Rindellin oli jotenkin lupauksia herättävä, kun menestyksen vuodet eivät olleet vielä niin järjettömän kaukana ja Sheddenin, koska koko kausi oli magee ja mitään muuta kuin superviihdettä antamattoman oloinen.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eiköhän siellä ole kaksi näistä ainakin. Jääskä + Ertsi oma veikkaukseni, kolmantena sitten varmaankin Jasse / Raskin soppariin lisävuosia (siellähän on vielä ensi vuodesta seuran optio, kuitenkin).

Vaikka tuntuukin olevan jonkinnäköinen kulttihahmo, niin Jasse ei ole mielestäni esittänyt mitään sellaista niin Oulussa kuin meilläkään mikä oikeuttaisi jatkosopimukseen. Ikävä kyllä ei ole enää kauden 2015-2016 jälkeen onnistunut oikein pääsemään tasolleen. Pelkän kulttistatuksen takia ei pidä mielestäni enää kenellekään soppareita sorvata, sen osoitti pelkästään case Finley ihan riittävällä tasolla.

Raskin optio olisi toki itsellänikin toiveissa ensi kaudeksi. Olisin jopa valmis iskemään kapteenin natsat rintaan.
 
Viimeksi muokattu:

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Raskin optio olisi toki itsellänikin toiveissa ensikaudeksi. Olisin valmis iskemään kapteenin natsat rintaan.

Pelaajat nämä kai HIFK:ssa äänestävät edelleen(?)mutta on kyllä myönnettävä että jonkun aikaa olen myös minä toivonut Rassesta IFK:n seuraavaa kapteenia.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Oma veikkaukseni on Tyrväinen (koska nyt maajoukkue-esitysten jälkeen hyvä aika julkistaa), Jääskä ja Santala...
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kangasniemen option käyttäminen myös toiveissa, mutta IFKn tuntien sieltä tulee Nykoppin kahden vuoden sopimuksen pidennys, josta ensimmäinen 1,5 vuotta menee kuntoutukseen. Lisäksi Salmelainen kertoo ylpeänä, miten IFKlla on suuret suunnitelmat Nykoppin varalle 2020-luvulla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös