Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 251 947
  • 28 700

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Nyt olemme tilanteessa, jossa Irak pitää pääosin kiinni vapaaehtoisuudesta. Suomi on saanut ujutettua pakkopalautuksena joitakin, mutta ei enää. Edellinen pakkopalautuslento tuli takaisin, ketään ei jäänyt Irakissa pois...Sääntö koskee myös maita, joiden kanssa Irakilla on palautussopimus. Vapaaehtoisesti irakilaisia on lähtenyt Suomesta Eurooppaan tai Irakiin tuhansia.

Tämä on jäänyt itselleni isoksi kysymerkiksi ja on uskoakseni hyvinkin merkityksellinen asia. Osaako @Cobol tai joku muu asiaan paremmin perehtynyt kertoa, mihin perustuu, ettei esim. Irakin tarvitse näitä paluumuuttajia vastaan ottaa? Kärjistäen, miksi palautuslennolle raahattuja palautettavia voi yksinkertaisesti dumpata koneesta ulos ja palata tyhjällä koneella takaisin?

Tässä piilee mielestäni aika iso riski. Nykyaikaisen tiedonvälityksen tehokkuudella on varmasti jo laajasti tiedossa, että Suomi muiden maiden muassa on jokseenkin kädetön palautuksia tekemään, vaikka siihen aihetta olisi, joten miksei lähteä kokeilemaan kepillä jäätä? Ellei viihdy, aina on mahdollisuus palata vapaaehtoisesti tai siirtyä testaamaan toista maata.

En tiedä olisiko asialla suurta merkitystä tulevaisuuden siirtolaisuhkakuvia ajatellen, mutta olisi mielestäni aiheellista antaa koko EU:n laajuudella selkeä signaali, että jos tulija syystä tai toisesta käännytettäväksi todetaan, palautus tullaan tavalla tai toisella tekemään.

Lopuksi vielä linkki Ylen artikkeliin toiselta laidalta: Käännytys Afganistaniin uhkaa Hasanin haaveita – Miksi kielen oppinut, lukiota käyvä, töitä tekevä nuori ei saa jäädä Suomeen?

Joka puolella rummutetaan kuinka väestöllinen huoltosuhde on pahasti ruvella ja osaavaa työvoimaa pitäisi saada muualta ja samaan aikaan yritetään karkottaa tällaiset kaverit, jossa luultavasti paremmalla menestyksellä onnistutaankin. Tuntuu jokseenkin irvokkaalta ja vitun typerältä. Varsinainen hölmöläisten peitto.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tämä on jäänyt itselleni isoksi kysymerkiksi ja on uskoakseni kovinkin merkityksellinen asia. Osaako @Cobol tai joku muu asiaan paremmin perehtynyt kertoa, mihin perustuu, ettei esim. Irakin tarvitse näitä paluumuuttajia vastaan ottaa? Kärjistäen, miksi palautuslennolle raahattuja palautettavia voi yksinkertaisesti dumpata koneesta ulos ja palata tyhjällä koneella takaisin?

Tuosta alta YLE:n linkki, ja asia selviää:

Irak vastustaa pakkopalautuksia Suomesta – suurlähettiläs: "Otamme vastaan vain vapaaehtoisesti palaavat ja rikoksiin syyllistyneet"

Otamme vastaan vain vapaaehtoisesti palaavat ja rikoksiin syyllistyneet, mutta vastustamme pakkopalautuksia. EU:n hallitukset eivät voi palauttaa ihmisiä ilman Irakin hyväksyntää, al-Sabti toistaa. Se tarkoittaa, että passittomien irakilaisten pakkopalautukset ovat toistaiseksi jäissä.

Käytännössä se on mahdotonta. Oli kyseessä Irak tai Nigeria, suvereeni valtio päättää, kenet he sinne hyväksyy ja millä ehdoilla. Jos ehdot eivät täyty, niin palautuksia ei voi tehdä, sanoo ylikomisario Marko Heikkilä poliisihallituksesta.

Suurlähettiläs al-Sabti kuitenkin uskoo, että porttien läpi ei päästetä nyt ketään, jotka vastustavat palauttamistaan. Oli heillä tämä dokumentti tai ei, jos he esimerkiksi eivät halua poistua lentokoneesta eikä Bagdadin poliisi ota heitä vastaan, heitä ei voi palauttaa.

***

Lopuksi vielä linkki Ylen artikkeliin toiselta laidalta: Käännytys Afganistaniin uhkaa Hasanin haaveita – Miksi kielen oppinut, lukiota käyvä, töitä tekevä nuori ei saa jäädä Suomeen?

Joka puolella rummutetaan kuinka väestöllinen huoltosuhde on pahasti ruvella ja osaavaa työvoimaa pitäisi saada muualta ja samaan aikaan yritetään karkottaa tällaiset kaverit, jossa luultavasti paremmalla menestyksellä onnistutaankin. Tuntuu jokseenkin irvokkaalta ja vitun typerältä.

Niinpä. Ellei takana ole jotain muuta (kuten tietoa todellisesta henkilöllisyydestä ja rikoksista yms) kuin tuossa esille tulee, aivan typerää toimintaa Suomelta. Meillähän on karrikoiden maahanmuuttajille sellainen tapa, että ne jotka yrittävät, opiskelevat tai nousevat muuten lahjakkaina esille massasta, heitetään mahdollisimman nopeasti maasta ulos. Viimeistään kun valmistuvat ja joskus juuri ennen. Oleskelulupaa valmistuttua ei aina myönnetä, vaikka olemme kustantaneet vuosien opiskelut verovaroin.

Viikonloppuja.
 
Persuketjussa oli kanadan kolme vuotta vanhoista päätöksistä juttua. @Cobol ja @Toxic Enema ainakin tuntuivat olevan sitä mieltä, että nuo Kanadan tuolloiset systeemit olivat hyviä. Esittäisin vielä tarkentavan kysymyksen, mutta ensin vähän taustaa.

Kanadahan on sitoutunut suurinpiirtein samoihin ja samantyyppisiin sopimuksiipn pakolaisten suhteen, kuin Suomikin. Kanada siis ottaa sisään sen rajalla asylumia hokevan henkilön siinä missä Suomikin. Tämän lisäksi Kanada päätti 2015 ihan hakemalla hakea pakolaisleireiltä jokusen kymmenentuhatta syyrialaista lisää. Siis ylimääräisiä, mihin heillä ei ollut mitään velvollisuutta. Tuolle joukolle tehtiin päätös, jossa etusija annettiin esim perheille, yksinäisille lapsille, seksuaalivähemmistöille jne. Tuo päätös koski siis vain tätä porukkaa, joka hakemalla haettiin Kanadan omilla rahoilla. Rajan yli sai, ja saa edelleen tulla kuka tahansa taikasanan asylum kanssa. Tottakai Kanada hyötyi maan sijainnista, eli omin päin tulijoita oli uht vähän. Mutta ei se kuviota muuta. Valikoidut pakolaiset oli vapaaehtoisesti haettuja ja "ylimääräisiä".

Ja se sitten se tarkentava kysymys. Pitäisikö mielestänne Suomen ottaa tämä Kanadan malli käyttöön? Eli näiden nykysysteemien pohjalta tulevien ja tulleiden lisäksi vielä tuhansia lisää, jotka voitaisiin pisteyttää ja priorisoida jollain tavalla?

Mulla alkaa tässä pitkä viikonloppu muiden puuhien merkeissä, joten vastaamisessa saattaa kestää. Yritän vastailla jossain välissä.

Minä en ottanut kantaa, onko Kanadan toiminta hyvää. Varmaan Oulun uhreja ja uhrien omaisia ajatellen voisi soveltaa Jari Tervon pohdintaa Michael Penttilästä Kanadan malliin. "Ei paljon lohduta silloin kun on hanskat kurkulla."

Persuketjussa kiisteltiin ylipäätään totta. https://edition-m.cnn.com/2015/11/24/americas/canada-syrian-refugees/index.html?r=https

Ottawa (CNN) — Justin Trudeau's newly elected government has confirmed it will resettle 25,000 Syrian refugees in Canada within three months, giving top priority to those who are a lower security risk.
 
Viimeksi muokattu:

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Hyvä kirjoitus ja sisällöstä pitkälti samaa mieltä. Kommentti asiasta, josta olen erimielinen:

Jos mennään vuoteen 2015, virhe tehtiin silloin. Suomi antoi tutkitusti 85 prosentille irakilaisista tai sellaiseksi itseään väittävistä oleskeluluvan. Käytännössä Suomi oli heille lähes automaatti...

Mitä pitäisi tehdä? Ei missään nimessä oleskelupaa käteen niille, joiden on todettu olevan tutkimuten jälkeen väärällä asialla. Kun 32 000 henkilöllisyys tiedettiin vain pieneltä vähemmistöltä, sama todennäköisesti pätee merkittävään osaan irakilaisista, jotka eivät poistu lainvoimaisen päätöksen saatuaan. Joukossa on todennäköisyyslaskentaa käyttäen erilaisia taistelijoita, kiduttajia, raiskaajia yms, jotka pakenevat tekojaan Suomeen pyrkien siihen, että he saavat uuden elämän ilman vastuita aiemmista rikoksistaan. Tai sitten jatkavat samaa täällä, mitä väliä...

Irak on tehnyt esityksen Suomelle, jonka mukaan se voisi otta pakkopalautettavat takaisin, jos Suomi maksaisi sopivan summan irakilaisten osoittamiin kohteisiin. Tämä kannattaisi viedä EU:n kanssa yhdessä eteenpäin ja laatia paketti, jonka Irak hyväksyisi. Tämä on ainoa ratkaisu.

En mää usko, että me ollaan tästä eri mieltä. Itse kun en osaa tästä asiasta omaa mielipidettä muodostaa. Kirjoitin vain sen, mitä olen puoluejohtajien haastatteluista ymmärtänyt eri puolueiden linjaksi.

Nykyinen mallihan ei siis valitettavasti poista sitä mahdollisuutta, että nuo joukossa olevat potentiaaliset rikolliset, raiskaajat ja terroristit jatkaisivat touhujaan täällä. Maassahan he ovat, ja voivat näitä rikoksia tehdä, mikäli siihen sortuvat. Eli silloin muuttuvat isoiksi vankeinhoidon kustannuksiksi. Nykymallissa heillä on aika vähän menetettävää, ja pelkään myös, että pitkittyessään tilanne vain huononee. Epätoivoisuus ja näköalattomuus tulevasta saattaa pahentaa tilannetta.

Eli periaatteessa voisin pitää järkevänä sitä, että he voisivat työskennellä tai opiskella, mahdollisesti siirtyä työhön perustuen työluvalla maahan ja ajan myötä, vuosien nuhteettomuuden jälkeen, saada kansalaisuuden. Tässä olisi se positiivinen puoli, että silloin heillä olisi insentiiviä käyttäytyä kunnolla ja mukautua meidän sääntöihin. Mutta tiedostan ongelmat tässä järjestelyssä. Ei löydy töitä, ei sitten kuitenkaan välttämättä pysytä nuhteettomalla tiellä jne.

Tätä yhteistyötä Irakin kanssa ja EU:n kanssa on hierottu jo aika kauan. Valitettavan hitaasti etenee, mutta tosiaan toivotaan, että onnistuu.
Kuten sanottu EU:n sisälläkin on nyt vaikeaa..
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuosta alta YLE:n linkki, ja asia selviää:

Irak vastustaa pakkopalautuksia Suomesta – suurlähettiläs: "Otamme vastaan vain vapaaehtoisesti palaavat ja rikoksiin syyllistyneet"







***



Niinpä. Ellei takana ole jotain muuta (kuten tietoa todellisesta henkilöllisyydestä ja rikoksista yms) kuin tuossa esille tulee, aivan typerää toimintaa Suomelta. Meillähän on karrikoiden maahanmuuttajille sellainen tapa, että ne jotka yrittävät, opiskelevat tai nousevat muuten lahjakkaina esille massasta, heitetään mahdollisimman nopeasti maasta ulos. Viimeistään kun valmistuvat ja joskus juuri ennen. Oleskelulupaa valmistuttua ei aina myönnetä, vaikka olemme kustantaneet vuosien opiskelut verovaroin.

Viikonloppuja.
Jokainen maa päättää ketä se ottaa vastaan. Paitsi länsimaat, jotka ottavat kaikko tunnussanan Asylum osaavat.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Tämä on jäänyt itselleni isoksi kysymerkiksi ja on uskoakseni hyvinkin merkityksellinen asia. Osaako @Cobol tai joku muu asiaan paremmin perehtynyt kertoa, mihin perustuu, ettei esim. Irakin tarvitse näitä paluumuuttajia vastaan ottaa? Kärjistäen, miksi palautuslennolle raahattuja palautettavia voi yksinkertaisesti dumpata koneesta ulos ja palata tyhjällä koneella takaisin?

Ihan jo puhtaasti alkaen siitä, että lentoliikenne on tarkkaan säädeltyä ja määriteltyä. Lentokoneilla ei, kuten tiedät, noin vain lennellä mihin halutaan ja milloin halutaan. Jos kone lentäisi Bagdadiin ja pudottaisi karkoitetut koneesta, ei se varmasti saisi Bagdadin kentältä lähtölupaa takaisin. Ja ilman lähtölupaa yksikään kone ei nouse. Yksikään yhtiö ei lähde tuollaisia lentoja tekemään, koska se menettäisi liikennöintioikeutensa heti.

Tämä palautusten vaikeus ei ole mitenkään uusi ongelma. On helppo sanoa, että viedään koneella karkoitettavat pois maasta ja lähdetään takaisin. Tästä hyvä esimerkki vuodelta 2012, muistatteko, kun puhuttiin siitä voidaanko Suomesta karkoittaa yökerhoampumiseen, huumausainerikokseen, pahoinpitelyihin jne syyllistynyt ulkomaalaistaustainen ihminen.

Silloin eräs valtiopäivämies meni eduskunnassa siitä, missä aita on matalin. Hän ehdotti tätä ratkaisua, että poliisit käyvät viemässä ja lähtevät takaisin.. En minäkään muistanut tuota tapausta, mutta muistin tuon ”rotevaa poliismiestä” ja eduskunnan nettisivut auttoivat.. Tuo nauratti jo silloin, koska aikoinani olin lentoyhtiössä töissä ja tuli nuo lentokenttäbyrokratiat tutuiksi..ei siellä ihan vapaasti kuljeta.

”Arvoisa herra puhemies! Ei tässä EU:n komissiota tarvita. Tässä tarvitaan yksi tai korkeintaan kaksi rotevaa poliisimiestä, jotka saattavat tämän henkilön — sen jälkeen, kun hän on istunut sen vankeustuomion, joka hänelle nyt tulee näistä yökerhoampumisista — takaisin omaan kotimaahansa Vietnamiin. Kysyn itse asiassa ulkoministeriltä: kun olemme antaneet Vietnamille satoja miljoonia kehitysapua viimeisten vuosikymmenten aikana ja olemme ensi vuonnakin antamassa sinne 10 miljoonaa euroa kehitysapua, niin kuvitteleeko ulkoministeri, että voisimme Vietnamin viranomaisten kanssa ehkä käydä keskustelua siitä, että he kansainvälisten velvoitteittensa mukaisesti ottavat tämän oman kansalaisensa takaisin omaan kotimaahansa, vai pitääkö meidän toimia näiden kahden rotevan poliisimiehen turvin?”

https://www.eduskunta.fi/FI/Vaski/s...paivaAsiakirjat&docid=PTK+95/2012+skt+puh+100
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Ihan jo puhtaasti alkaen siitä, että lentoliikenne on tarkkaan säädeltyä ja määriteltyä. Lentokoneilla ei, kuten tiedät, noin vain lennellä mihin halutaan ja milloin halutaan. Jos kone lentäisi Bagdadiin ja pudottaisi karkoitetut koneesta, ei se varmasti saisi Bagdadin kentältä lähtölupaa takaisin. Ja ilman lähtölupaa yksikään kone ei nouse. Yksikään yhtiö ei lähde tuollaisia lentoja tekemään, koska se menettäisi liikennöintioikeutensa heti.

Ymmärrän toki ja kärjistin ihan tarkoituksella. Yhtä hyvin voisi ajatella karkotettavien ajettavan vaikka Kleinbusilla Turkin vastaiselle rajalle ja päästettävän "vapauteen" kenenkään "siitä tietämättä".

Tuosta alta YLE:n linkki, ja asia selviää:

Irak vastustaa pakkopalautuksia Suomesta – suurlähettiläs: "Otamme vastaan vain vapaaehtoisesti palaavat ja rikoksiin syyllistyneet"

"Käytännössä se on mahdotonta. Oli kyseessä Irak tai Nigeria, suvereeni valtio päättää, kenet he sinne hyväksyy ja millä ehdoilla. Jos ehdot eivät täyty, niin palautuksia ei voi tehdä, sanoo ylikomisario Marko Heikkilä poliisihallituksesta."

@Cobol :n linkittämään lainaukseen liittyen, voisi kai todeta näillä valtioilla olevan kansalaistensa osalta vain oikeuksia, ei velvollisuuksia. Euroopan mailla vastaavasti tasan toisin päin. Enkä nyt halua väittää asioiden olevan millään lailla yksioikoisia, mutta onhan tämä varsin absurdi tilanne.

Mitään vedenpitävää todistetta yhdenkään maahanmuuttajan kunnollisuudesta, tai näiden hengenvaarasta kotimaassaan ei tietenkään ole ja Euroopalla lienee jonkinlainen inhimillinen, moraalinen velvoite heidän vastaanottamisellen, mutta tilanne on varsin ikävä, ellei polkua perustelluille palautuksillekaan ole.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eli periaatteessa voisin pitää järkevänä sitä, että he voisivat työskennellä tai opiskella, mahdollisesti siirtyä työhön perustuen työluvalla maahan ja ajan myötä, vuosien nuhteettomuuden jälkeen, saada kansalaisuuden. Tässä olisi se positiivinen puoli, että silloin heillä olisi insentiiviä käyttäytyä kunnolla ja mukautua meidän sääntöihin. Mutta tiedostan ongelmat tässä järjestelyssä. Ei löydy töitä, ei sitten kuitenkaan välttämättä pysytä nuhteettomalla tiellä jne.

Itsekin pohdin aiemmin jossain vaiheessa, että periaatteessa muutama tuhat turvapaikanhaussa moninkertaisesti hylättyä voisi jäädä, jos takeet saadaan henkilöllisyyksistä, taustoista kun Irakin tilanne on vaikea ja siitä, että ihmisoikeusjuristit Lavapuro ja Scheinin eivät totea uuden lain tarkoittavan sitä, että muita hylkäyspäätöksen saaneita täytyy koskea yhdenvertaisuuden nimissä samat ehdot.

Mitää takeita ei saada henkilöllisyydestä ja taustoista. Ei mitään. Irakillakaan ei ole mitään ogelmia jakaa passeja. Hehän kävivät jo jakamassa niitä Suomessa ohi Migrin. Myöskään Lavapuro tai Scheinin ei ole missään ottanut kantaa, jonka mukaan vasemmiston, vihreiden ja rkp:n kanta oleskelulupien jakamisesta voitaisiin toteuttaa vain osaa hylätyistä koskien ja esimerkiksi tulevat tai lähteneet 2-3 vuoden aikana tutkitut ja hylätyt olisivat lain ulkopuolella.

Lisäksi joka kerta kun tulisi tappo, murha, raiskaus, ryöstö, joukkoraiskaus, terrori-isku tai sen yritys, alkaisi selvittely siitä, oliko epäilty A jo saanut lainvoimaisen päätöksen ulos Suomesta ja jos olisi, matka kansalaisten kapinaan lyhenisi ja ääriliikkeet kasvaisivat. Osa viranomaisista sanotuisi irti todeten, että he varoittivat A:n taustan olleen epämääräinen. Ministeri Rinne pesisi kätensä syyttäen oikeistohallitusta. Suomessa voimistuisi sama ilmiö, mikä on nähtävissä monissa Euroopan maissa. Kansalaiset menettäisivät uskoaan perinteisiin puolueisiin ja pohjoismainen liberaali demokratia natisisi.

Yhteenveto: jotta ylipäätään saataisii EU pysymään kasassa ja työskentelemään isojen ogelmien ratkaisemiseksi ja jotta me Suomessa voitaisiin ottaa se muutama tuhat pakolaista jatkossakin turvattuihin oloihin ja vähemmän rasistiseen ympäristöön, nämä väärin perustein ja osin väärin henkilöllisyyksin varustetut lainvoimaisen kielteisen päätöksen saaneet tulee poistaa Suomesta. Keinojahan ei ole kuin se yksi, minkä mainitsin. EU:n sopimus Irakin kanssa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kyllä tässä on nyt uusi kriisi käsillä, kun ovat keksineet Englannin kanaalin ja Doverin. Tämä ei pääty hyvin.

Viranomaiset ovat reagoimassa, mutta mitähän ne pystyy tehdä. Jonkun kokouksen voisi ainakin pitää.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Ikävä huhu liikkuu Oulun suunnalta että se edellisen raiskauskeissin uhri, 15 vuotias tyttö olisi tehnyt itsemurhan. Surullista. Pistää kieltämättä vihaksi. Jotain tartteis keksiä.

Voishan tähän kirjoittaa enemmänkin mutta olkoot nyt tältä erää. Kohta joku kuitenkin pamahtaa puolustamaan niitä paskakasoja ja niiden tekosia kulttuurieroilla ja muulla paskalla.
 
Hei kaikki.

Olemme seuranneet tämän ketjun viimeisiä käänteitä ja haluammekin huomauttaa, että myös pakolaispolitiikan lieveilmiöistä voi kirjoittaa järkevästi ja asiallisesti.

Lisäksi haluamme korostaa, että mielipiteet ja ajatukset tuntuvat usean lukijan mielestä huomattavasti fiksumman kuuloisilta ilman apinoiden, paskakasojen mutakuonojen ja neekereiden jne. kaltaista halveksuvaa ja rasistista kielenkäyttöä.

Tähän ketjuun saa kyllä kirjoittaa mistä tahansa aiheesta liittyvästä, eikä pakolaispolitiikan kritisointi ei ole meille itsessään minkäänlainen ongelma. Sen sijaan tähänkään ketjuun ei saa miten tahansa kirjoitella.

Käyttäytykää asiallisesti.

Moderaattorit
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Lisäksi haluamme korostaa, että mielipiteet ja ajatukset tuntuvat usean lukijan mielestä huomattavasti fiksumman kuuloisilta ilman apinoiden, paskakasojen mutakuonojen ja neekereiden jne. kaltaista halveksuvaa ja rasistista kielenkäyttöä.

Hei!
Ilmeisesti tässä ketjussa saa vapaasti ja fiksusti kirjoittaa tyyliin: "rasistiöyhöttäjä", "ääliö", "putinin pojat", "örkkitopiikki", "sisälukutaidottomat putinin kätyrit", "rajakki"... etc etc. Tällaisten termien viljely sieltä paremmasta narratiivista vie keskustelukulttuuria teidän suojeluksessa eteenpäin.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kirjoitan tähän hyvän maun vastaista rasistista tekstiä, jolla uskon saavani kirjoituskiellon. Eli viljelen termejä rajakki, öyhöttäjä, rasisti jne.
 
Hei!
Ilmeisesti tässä ketjussa saa vapaasti ja fiksusti kirjoittaa tyyliin: "rasistiöyhöttäjä", "ääliö", "putinin pojat", "örkkitopiikki", "sisälukutaidottomat putinin kätyrit", "rajakki"... etc etc. Tällaisten termien viljely sieltä paremmasta narratiivista vie keskustelukulttuuria teidän suojeluksessa eteenpäin.
Ei tämäkään erityisen järkevältä ja asialliselta kuulosta.

Modet
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
"Kaava on sama kuin 70- ja 80-luvuilla, jos puheena oli Neuvostoliitto. Tuolloin suomalaiset sensuroivat itseään ja leimasivat toisiaan kaikki häpeän rajat ylittäen."
Lainaus yllämainitusta kirjoituksesta. Kuin suoraan @Cobol :n suusta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Iltalehtikin siirtynyt hihhuloinnista populistien ja rasistien puolelle ihan pääkirjoituksessaan.

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/49feeb64-1084-408e-bac1-82bd8bcd9ae7

Noloa Risikon, Koskisen ja nyt Kai Mykkäsen kannalta Oikeustieteilijät hämmästelevät puhemies Risikon lausuntoja oleskelulupien ”purkamisesta” – professori sanoo entisen sisäministerin johtavan äänestäjiä harhaan

Edit: Koskinen on nyt poistanut jo Risikko-osan pois.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos taas faktoja katsotaan, ulkomaalaislaki muuttui 1.1.2019 siten, että järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvät karkottamispäätökset voidaan panna täytäntöön 30 päivän kuluttua tiedoksiannosta, ellei hallinto-oikeus ole kieltänyt täytäntöönpanoa. Sitä ennen karkottamispäätöksiä ei voinut panna täytäntöön ennen kuin ne ovat lainvoimaisia vaikka taustalla olisi yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyviä seikkoja.

Lainmuutos ei koske kuitenkaan koske ulkomaalaisten käännyttämistä. Käännyttämismenettelyä käytetään silloin, kun ulkomaalaisella ei ole ollut oleskelulupaa Suomessa. Muut kuin turvapaikanhakijoita koskevat käännytyspäätökset voidaan panna täytäntöön välittömästi. Turvapaikanhakijoiden osalta käännytyspäätöksissä Suomea sitoo EU:n turvapaikkamenettelydirektiivi ja tuleva turvapaikkamenettelyasetus.

Lisäinfoa vaikkapa tästä:

Lakimuutos karkottamispäätösten täytäntöönpanon nopeuttamisesta voimaan
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jos taas faktoja katsotaan, ulkomaalaislaki muuttui 1.1.2019 siten, että järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvät karkottamispäätökset voidaan panna täytäntöön 30 päivän kuluttua tiedoksiannosta, ellei hallinto-oikeus ole kieltänyt täytäntöönpanoa. Sitä ennen karkottamispäätöksiä ei voinut panna täytäntöön ennen kuin ne ovat lainvoimaisia vaikka taustalla olisi yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyviä seikkoja.

Lainmuutos ei koske kuitenkaan koske ulkomaalaisten käännyttämistä. Käännyttämismenettelyä käytetään silloin, kun ulkomaalaisella ei ole ollut oleskelulupaa Suomessa. Muut kuin turvapaikanhakijoita koskevat käännytyspäätökset voidaan panna täytäntöön välittömästi. Turvapaikanhakijoiden osalta käännytyspäätöksissä Suomea sitoo EU:n turvapaikkamenettelydirektiivi ja tuleva turvapaikkamenettelyasetus.

Lisäinfoa vaikkapa tästä:

Lakimuutos karkottamispäätösten täytäntöönpanon nopeuttamisesta voimaan

Kannattaa lainata faktoja joita olet oikaisemassa eikä suoltaa merkkejä epämääräisillä viittauksilla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kannattaa lainata faktoja joita olet oikaisemassa eikä suoltaa merkkejä epämääräisillä viittauksilla.

Lainasin faktoja. Jos ehdit linkin lukea, huomaat. En kohdistanut viestiäni sinulle, joten kenties siksi purkauksesi.

Ne jotka viitsivät lukea tekstini ja vielä linkin, ymmärtävät varmaan Risikon kommentoinnin osin turhaksi ja samalla sen, että Suomi ei voi yksin muuttaa käytäntöjä turvapaikkaa hakevien osalta.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Ikävä huhu liikkuu Oulun suunnalta että se edellisen raiskauskeissin uhri, 15 vuotias tyttö olisi tehnyt itsemurhan. Surullista. Pistää kieltämättä vihaksi. Jotain tartteis keksiä.

Niin järkyttävää kuin onkin, vaikuttaa että tuo lienee totta. Kyseessä olisi 14-vuotias tyttö, jonka kuolinilmoitus on ollut lehdessä. Jos tämä varmistuu todeksi, niin täytyy sanoa että alkaa allekirjoittaneella napsahtelemaan ohimosuonet aika huolella.

Etenkin irakilaisten kohdalla joutuu alkaa miettimään moraalista dilemmaa, eli missä kohtaa on oikeutettua suhtautua ennakkoluuloisesti ihmisryhmään. Meneekö jossain sellainen raja? Vai onko sellaista? Voiko jossain kohtaa ottaa sen asenteen että henkilö on potentiaalinen mulkku, kunnes toisin todistetaan?

Tuleeko joskus tukikonserttia raiskattujen lasten hyväksi? Vilkkumaa? Paleface? Kela? Anyone?
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös