Yleisesti NHL:stä

  • 3 961 325
  • 14 118

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Katsottuani viime yön Sabresin maalikoosteen ihmettelin kun kolmanteen erään vaihtui selostus ja legendaarinen Rick Jeanneret oli kadonnut jonnekin. Kävi ilmi, että tämä oli lopulta viety paareilla pois hallilta. Tuntui myös jo pelkän maalikoosteen perusteella sekoilevan nimien kanssa aika vahvasti ennen tuota sairaskohtaustaan. En tiedä meinaako Jeanneret selostaa hautaan asti, mutta eiköhän kohta olisi hyvä laittaa pillit pussiin ottaen huomioon nuo kaikki syöpähoidot sun muut ja kun ikääkin on jo 76 vuotta.

Sen sijaan CBC:ltä ja Sportsnetistä tuttu Bob Cole sen kun vain painaa menemään. En tiedä kuinka paljon tällä on ollut terveytensä kanssa ongelmia, mutta hyvin jaksaa vielä 85-vuotias selostaa. Kuluva kausi on tämän viideskymmenes selostuskopissa ja tulee myös jäämään tämän viimeisekseen Sportsnetin mukaan. Siitä vähän perspektiiviä kuinka monta vuotta on selostanut...
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kylläpäs näytti mukavalta katsella pitkästä aikaa Hartford Whalersin pelipaitoja. Mutta täytyy sanoa että "Brass Bonanza" on kyllä loistava maalibiisi. Pari kertaa sen tosta maalikoosteesta kuuli ja heti jäi soimaan pähän. :D
 

PlayMacher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Rovaniemen Kiekko, HIFK, Rangers.
Ultimate Gretzky [2003]

Jos joulun pyhinä ei kiekkoa tule, niin katsokaa tämä.

Itkemättä en pystynyt.
Tattis vinkistä. Gretzky oli itselleni pikkupoikana se suurin idoli. Ensimmäinen kirja jonka luin kannesta kanteen oli Väinön elämäkerta ja raapustelin itselleni kuvioita ja taktiikoita vihkoon jonka nimesin "Wayne Gretzkyn oppikouluksi", samassa vihkossa minulla oli myös parhaat kentälliset Leijonille!
Jos jollain on käytössä Elisa Viihde niin suosittelen sieltä Aitiosta/vuokraamosta leffaa "The Rocket", tarina Canadiensin legendaarisesta Maurice Richardista. Se on tietysti romantisoitu ja sentimentaalinen versio tapahtumista, mutta hyvin siinä tulee esille se NHL:n nurkkakuntaisuus ja kuppikunnat ennen laajentumista.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Hienolta seuralta vaikuttaa Buffalo. Imua varmasti jatkossa riittää, kun pelaajista "huolehditaan" näin. Robin Lehnerin kanssa oli myös semmoista "heitteillejättöä". Mielenterveysongelmat oli siinäkin tapauksessa.

Käsittääkseni Robin Lehnerin tapauksessa mielenterveysongelmien salailu oli suuressa roolissa niin kuin usein on riippuvuuksia käsittelevän ihmisen elämässä. En tiedä miten se on "heitteillejättöä", mutta Lehner on itse kertonut theathleticin haastattelussa Buffalon GM Jason Botterillin olleen suuressa roolissa auttamassa häntä. Myös Buffalo sopimuksen päättymisen jälkeen.

Tapaus Berglundiin asia ei tietysti liity millään tavalla ja on vaikea ottaa asiaan kantaa tässä vaiheessa ilman faktoja. Toivottavasti saa mahdolliset mielenterveysongelmansa kuntoon.

Eiköhän kannattaisi tarkastaa että on edes pintapuolisesti perillä asioista ennen kuin esittää jotain ihme syytöksiä mielisairaiden heittellejättämisestä.

@Nosferatu ja @Pordinard ovat asian ytimessä. Ylimmältä nimimerkiltä taas melko heikko suoritus ja lähinnä osoitus siitä, että ei edes sinnepäin tiedä mistä puhuu, vaikka tietoa kyllä olisi saatavilla. Kokolailla onnetonta trollaamista, jolla lähinnä nakertaa omaa uskottavuuttaan. Ei toisaalta mitään uutta auringon alla.

Lenherhän tosiaan kiitteli Buffalon organisaatiota sekä erityisesti Botterillia tilanteen hoitamisesta. Lehnerin tilanteesta ei vuodettu mitään tietoja ja tuo kauden loppu hoidettiin Lehnerin kannalta niin hyvin kuin vain voidaan hoitaa. Lehner erikseen kiitteli siitä, että Botteril on soitellut ja kysellyt Lehnerin jaksamisia vielä senkin jälkeen, kun tämä ei ole ollut sopimuspelaaja.

During this whole process our GM in Buffalo was so incredibly supportive. We met when I came back and had a great and productive discussion. Jason and the Sabres organization had decided to move on from me as their goalie and, in the end, my family and I thought a restart would be the best thing. I still wanted to stay if they wanted me. But deep inside I knew changing scenery would be the best thing for my recovery. Now what to do. My relationship with Jason didn’t end in that meeting. He contacted me during the summer a few times to check in on me. His check-ins still continue today, despite me not being on his team.

"Heitteillejättö"-kommentit ovat sangen erikoisia. Ilmeisesti Lehnerille olisi pitänyt tehdä 4 miljoonan QO. No siinähän ei olisi ollut mitään järkeä.

My agent received a few calls, which was encouraging, but most teams were hesitant because I had a reputation. Those meetings with teams were some of the hardest things I’ve had to do in my life, now sober. I couldn’t tell them I was bipolar. I couldn’t tell them anything.

One meeting in particular was worse than any other. I was bombarded with questions about why I was a bad person or a bad teammate and I couldn’t say anything. I just took it for hours. I was told that I was a bad influence and I had less than one chance or I would be buried in the minors and that would end my career. Sitting and hearing from these people who don’t know me and think that I am a bad person was extremely hard. I was crushed.

Raporttien mukaan Lehner puhuu tuossa tapaamisesta nimenomaan Detroitin kanssa. Ironistahan tuossa on se, että lopulta menivät tekemään jälleen uuden paskasopimuksen Bernierin muodossa kun paremmat ja halvemmat maalivahdit kuten juuri Lehner tai Hutton menivät muualle.

Mitä tulee Berglundin tapaukseen, niin siitä on kovin vaikea sanoa mitään. Lienee selvää, että vähin mitän Berglundin tulisi tehdä on hakea lääketieteellinen diagnoosi. Jos pelaaja yksinkertaisesti jättää saapumatta harjoituksiin ja peleihin, eikä syynä ole kuin "personal problems", niin ei joukkueella jää paljoa vaihtoehtoja kuin purkaa sopimus. Tilanne olisi toki toinen, jos Berglund vetoaisi esimerkiksi mielenterveysongelmiin, joista olisi jokin lääketieteellinen lausunto. Mutta kuten todettua, viimeistään noin parin kuukauden kuluttua ollaan varmasti viisaampia sen suhteen - jos asiasta ei kuulla mitään, on hommat mennyt todennäköisesti niinkuin pitääkin.

Kun nyt ruoditaan organisaatioiden toimintaa, niin Elliotte Friedmanhan kertoili viime kaudella, kuinka liigassa laajemminkin arvostettiin sitä, miten Matt Moulsonin kanssa meneteltiin.

Mitä tulee Buffalon imuun, niin Henkkana olisin enemmänkin huolissani Detroitin vastaavasta. Täytyy muistaa, että esim. siinä vaiheessa kun Babcock päätti hylätä uppoavan laivan, oli Buffalo mukana kilvassa kalkkiviivoille asti. Samoin kun Stamkos neuvotteli viiden joukkueen kanssa Tampan lisäksi, oli Buffalo yksi näistä joukkueista (Detroit ei. Edes Andrew Ladd ei suostunut tapaamaan Detroit-johtoa kun teki sopimuksen Islandersiin. Ladd siis taisi itse pelastaa Hollandin itseltään. Melko ironista sekin).

Carter Hutton kertoi, että hän sai muualta rahakkaampia sopimustarjouksia, mutta halusi siitä huolimatta tulla juuri Buffaloon. Raporttien mukaan Jeff Skinner torppasi treidin Kingsiin ja myös muualle NMC-klausuulin nojalla. Kuitenkin suostui siirtoon Buffaloon. LeBrunin mukaan Buffalo ja Skinner ovat aloittaneet sopimusneuvottelut ja Skinnerilla on halu jäädä Buffaloon. Siis siitä huolimatta, että tämän kauden näytöillä varmasti saisi valita seuransa ensi kesänä. Samoin Kyle Okposo kertoi, että todella moni joukkue tarjosi hänelle sopimusta, mutta halusi tulla juuri Buffaloon.

Ylipäänsä mieleeni ei tule yhtäkään tapausta, joissa pelaaja olisi kävellyt UFAna muualle tilanteessa, jossa Buffalo olisi tämän halunnut pitää ja myös olisi pystynyt tarjoamaan kilpailukykyisen sopimuksen.

Noin yleisesti Toronto on hyvä esimerkki siitä, kuinka menestysmahdollisuudet nostavat organisaation osakkeita (ja taas Detroit käänteinen esimerkki: Babcock, Datsyuk ja Zetterberg - kaikki - ovat jättäneet uppoavan laivan ja sisään tulee lähinnä has been -tason janttereita nielseneiden, vanekien ja daleydien muodossa). Eichel ja Dahlin pelkästään ovat sen kaliiberin kavereita, että eiköhän imua ole myös jatkossa. Dahlin ei ollut edes organisaatiossa, kun Stamkos oli valmis neuvottelemaan Buffalon kanssa). Viime kausi ehdottomasti kolhautti kilpeä tuossa suhteessa, mutta eiköhän tämä kausi jo nyt ole sen naarmun korjannut - ja enemmänkin. Jeff Skinneri lienee tässä suhteessa hyvä esimerkki.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Milloinkohan viimeksi n. puolessavälissä kautta on ollut 51 pelaajaa yli piste per peli vauhdissa? Mielestäni aika poikkeuksellinen tilanne vai onko?

Kyllä on. Alla vähintään ppg -pelaajien määrä 29. joulukuuta mennessä tällä vuosituhannella.

2017: 27
2016: 12
2015: 15
2014: 19
2013: 20
2011: 21
2010: 20
2009: 29
2008: 30
2007: 28
2006: 46
2005: 46
2003: 19
2002: 29
2001: 22
2000: 31
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
@Dissonanssi jos nyt vähän purkaisin noita väitteitäsi Detroitista. Detroit on nyt viimeiset kaksi kautta ollut rebuildissa, jota hidastaa kovasti lukuisat huonot sopimukset. Bernier on lähinnä stop gap kuten voisi nähdä Nielseninkin olevan. Daley käy myös vastaavasta pelaajasta. Kauden alussahan nähtiin miten Wings pärjää neljällä tulokaspuolustajalla. Maalivahtejakaan ei ole lähiaikoina tulossa joukkueeseen niin joku piti hankkia. Jos nyt Wings onnistuisi saamaan Jack Hughesin niin varmasti imu paranisi.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Raporttien mukaan Jeff Skinner torppasi treidin Kingsiin ja myös muualle NMC-klausuulin nojalla. Kuitenkin suostui siirtoon Buffaloon. LeBrunin mukaan Buffalo ja Skinner ovat aloittaneet sopimusneuvottelut ja Skinnerilla on halu jäädä Buffaloon. Siis siitä huolimatta, että tämän kauden näytöillä varmasti saisi valita seuransa ensi kesänä.

Skinner siis halusi lähelle kotia, koska on kotoisin vajaan parin tunnin ajomatkan päästä Markhamista. Buffalo oli käsittääkseni ainoa paikka mihin Skinner suostui siirtymään juuri kotipaikan takia.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Mitä tulee Buffalon imuun, niin Henkkana olisin enemmänkin huolissani Detroitin vastaavasta. Täytyy muistaa, että esim. siinä vaiheessa kun Babcock päätti hylätä uppoavan laivan, oli Buffalo mukana kilvassa kalkkiviivoille asti.

Niin Babsihan sanoi, että toisessa organisaatiossa lasketaan rebuild tuurin varaan ja toisessa ei. Jännä että valitsi Toronton.

Ja Stamkosin tapauksessa mies käytti Buffaloa vaan vipuvartena että saa paremman diilin Tampasta, luuletko oikeasti että Stamkos oli jossakin vaiheessa menossa Buffaloon? Vai oliko menossa sentteröimään Patrick Kanea?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Skinner siis halusi lähelle kotia, koska on kotoisin vajaan parin tunnin ajomatkan päästä Markhamista. Buffalo oli käsittääkseni ainoa paikka mihin Skinner suostui siirtymään juuri kotipaikan takia.

Tuo sijainti varmasti oli osatekijä, mutta jos asiaa miettii hieman järjellä, niin ei sen merkitys kovin suuri voi olla.

Kauden ajan NHL-pelaajan arki on helvetin sitouttavaa. Vähintään puolet koko kaudesta ollaan reissussa ja sekin aika mitä kotikaupungissa, menee treenien ja pelien ympärille. Tuollainen 2 tunnin ajomatka suuntaansa (+rajanylitykset), on tuohon yhtälöön aivan liian pitkä matka tehtäväksi muuten kuin niinä todella harvoina ajankohtina, jolloin pelaajat saavat kesken kauden lomaa (mieleeni ei oikeastaan tule kuin joulu ja tähdistöottelu). Käytännössä se aikahyöty olisi hyvin rajoitetu. Kun mietitään NHL-pelaajan kautta, niin aivan varmasti monet muut tekijät ovat huomattavasti korkeammassa roolissa. Tilanne olisi toki eri, jos kyse olisi pelaamisesta nimenomaan kotikaupungissa.

Mihin tuo käsityksesi perustuu? Olen tuohon treidiin liittyvää lukenut, mutta mistään en ole lukenut, että tuo olisi jotenkin ollut se määräävä tekijä. Tokkopa tuota olisi edes yritetty muualle treidata, jos olisi heti kertonut kotipaikan olevan se kaiken määräävä prioriteetti (eli käytännössä Toronto tai Buffalo).

Niin Babsihan sanoi, että toisessa organisaatiossa lasketaan rebuild tuurin varaan ja toisessa ei. Jännä että valitsi Toronton.

Ja Stamkosin tapauksessa mies käytti Buffaloa vaan vipuvartena että saa paremman diilin Tampasta, luuletko oikeasti että Stamkos oli jossakin vaiheessa menossa Buffaloon? Vai oliko menossa sentteröimään Patrick Kanea?

Vähän epäilen, että Babcock olisi mitään tuollaista sanonut (teude tarjonneen lähteen tuolle. En tosin pidättele hengitystäni sitä odotellessa).

Mutta mikäli näin on, niin eihän se Babcock taida ihan järjen jättiläinen olla valmentamista lukuun ottamatta. Mistä muusta Matthewsin varaamisesta oli kyse kuin puhtaasta tuurista? Ei mistään. Suurin ero noiden joukkueiden rebuildissa on ollut juuri mies itse. Ero katastrofaaliseen Bylsmaan on niin suuri, ettei mitään järkeä. Sinänsä ei ole yllättävää, että kahdet potkut saanut Bylsma sai suojatyöpaikan autokaupungista.

Mitä tulee taas Stamkosin "vipuvarteen", niin mihinköhän tuo nyt Buffaloa käytti vipuvartena? Siihen, että sai Tampasta markkinahintaa selkeästi halvemman sopimuksen? Stamkosin kaltaisella pelaajalla on käytännössä yksi mahdollisuus saada se jättidiili urallansa. Samalla tavalla kuin Tavareskin teki, myös Stamkos joutui miettimään huolella ne joukkueet joihin tutustuu.

Tuo on jo onnetonta foliohattuilua, jota ei edes tosiasialliset tapahtumat tue.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Vähän epäilen, että Babcock olisi mitään tuollaista sanonut (teude tarjonneen lähteen tuolle. En tosin pidättele hengitystäni sitä odotellessa).

Mike Harrington on Twitter

Mitä tulee taas Stamkosin "vipuvarteen", niin mihinköhän tuo nyt Buffaloa käytti vipuvartena? Siihen, että sai Tampasta markkinahintaa selkeästi halvemman sopimuksen? Stamkosin kaltaisella pelaajalla on käytännössä yksi mahdollisuus saada se jättidiili urallansa. Samalla tavalla kuin Tavareskin teki, myös Stamkos joutui miettimään huolella ne joukkueet joihin tutustuu.

Tuo on jo onnetonta foliohattuilua, jota ei edes tosiasialliset tapahtumat tue.

Kesällä 2016 oli kyllä asiasta juttua, löytyy ihan vaikka Buffalon kirjoittajienkin toimesta esim. Richard Spalding siitä kirjoitti. Yzerman vaan ei mennyt bluffiin että Stamkos oikeasti haluaisi Buffalossa pelata enkä ihmettele.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit

Niin siis Babcockhan on antanut tuon kommentin kolme vuotta sopimuksensa julkaisemisen jälkeen. Eli siis mielestäsi Babcock on vielä selvännäkijä? Kai nyt ymmärrät, että tuollainen kommentti olisi oikeasti relevantti, jos se olisi annettu sopimuksen teon aikaan. Eihän Babcockilla vielä tuolloin ollut mitään hajua miten asiat menee.

Ja onhan se mielenkiintoista nähdä, miten organisaatioilla nyt menee esim. tuon cap controllin suhteen.

Kesällä 2016 oli kyllä asiasta juttua, löytyy ihan vaikka Buffalon kirjoittajienkin toimesta esim. Richard Spalding siitä kirjoitti. Yzerman vaan ei mennyt bluffiin että Stamkos oikeasti haluaisi Buffalossa pelata enkä ihmettele.

Siis ihanko nyt vakavissasi uskot tuollaiseen narratiiviin? Ymmärrän kyllä tarpeesi trollata, mutta mietis nyt hieman.

Minkä takia Stamkos olisi valinnut juuri Buffalon noiden viiden joukkoon? Buffalo olisi tarjonnut enemmän kuin nuo muut? Tai Buffalo olisi tarjonnut enemmän kuin vaikka Dallas tai sitten se Detroit? Ei Buffalon sisällyttäminen noiden viiden joukkoon olisi tuosta näkökulmasta tuonut mitään lisäarvoa - jokainen muukin niistä joukkueista olisi tarjonnut enemmän kuin mihin Stamkos lopulta suostui.

Huomioi nyt vielä sekin, että ei Buffalo ainoa joukkue ollut mihin Stamkos ei mennyt. Siinä oli 4 muutakin minkä lisäksi se 24, joita hän ei edes tavannut. Detroit mukaanlukien.

Ei nyt kannata jokaista journalistien höpönarratiivia lähteä uskomaan.
 
Jos nyt Wings onnistuisi saamaan Jack Hughesin niin varmasti imu paranisi.

Siinäpä se. Joukkueen kiinnostavuus pelaajien ja osin myös valmentajien keskuudessa nousee kertaheitolla kun joukkue voittaa arvonnassa ja pääsee varaamaan kärkipäässä sen franchise-sentterin tai parhaimmillaan jopa generational talentin. Tuo ilmiö oli nähtävissä Edmontonissa (McDavid), Torontossa (Matthews ja Marner), Buffalossa (Eichel ja myöhemmin Dahlin) ja muutamissa muissakin.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Niin siis Babcockhan on antanut tuon kommentin kolme vuotta sopimuksensa julkaisemisen jälkeen. Eli siis mielestäsi Babcock on vielä selvännäkijä? Kai nyt ymmärrät, että tuollainen kommentti olisi oikeasti relevantti, jos se olisi annettu sopimuksen teon aikaan. Eihän Babcockilla vielä tuolloin ollut mitään hajua miten asiat menee.

Ja onhan se mielenkiintoista nähdä, miten organisaatioilla nyt menee esim. tuon cap controllin suhteen.

Olisihan se ollut hauskaa kun Babcock olisi heti ensimmäisessä pressissään Toronton takissa sanonut ettei halunnut mennä Murrayn huuhaa-taloon, mutta ehkä Buffalossa oli tunteet jo tarpeeksi pinnassa kun pitivät Babsin tuloa varmana ja sitten äijä menikin Torontoon. Vähän kuin McJeesuksen tankkauksessa kävi, toki Eichelista on kasvanut oikein mainio pelaaja myös.

Siis ihanko nyt vakavissasi uskot tuollaiseen narratiiviin? Ymmärrän kyllä tarpeesi trollata, mutta mietis nyt hieman.

Minkä takia Stamkos olisi valinnut juuri Buffalon noiden viiden joukkoon? Buffalo olisi tarjonnut enemmän kuin nuo muut? Tai Buffalo olisi tarjonnut enemmän kuin vaikka Dallas tai sitten se Detroit? Ei Buffalon sisällyttäminen noiden viiden joukkoon olisi tuosta näkökulmasta tuonut mitään lisäarvoa - jokainen muukin niistä joukkueista olisi tarjonnut enemmän kuin mihin Stamkos lopulta suostui.

Huomioi nyt vielä sekin, että ei Buffalo ainoa joukkue ollut mihin Stamkos ei mennyt. Siinä oli 4 muutakin minkä lisäksi se 24, joita hän ei edes tavannut. Detroit mukaanlukien.

Ei nyt kannata jokaista journalistien höpönarratiivia lähteä uskomaan.

Koko ajanhan Stamkos halusi vaan pysyä Tampassa eikä ollut noihin muihinkaan jengeihin menossa (Toronto, Montreal ja mitä muita siinä listalla nyt oli) kunhan nyt poimin tuon Buffalon tuolta kun sinun mielestäsi siellä oli joku kisa käynnissä Stammerista.

E: Mutta nyt ollaan jo aika kaukana ketjun aiheesta, tämä riittäköön.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Hauskaa seurattavaa kyllä tämä Detoilet-fanien nykymeno, kun ei pysty muuta kuin puudelin tavoin räksyttämään paremmilleen ja isommilleen. Onneksemme valoa ei ole näkyvissä tunnelin päässä ihan hetkeen.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Olisihan se ollut hauskaa kun Babcock olisi heti ensimmäisessä pressissään Toronton takissa sanonut ettei halunnut mennä Murrayn huuhaa-taloon, mutta ehkä Buffalossa oli tunteet jo tarpeeksi pinnassa kun pitivät Babsin tuloa varmana ja sitten äijä menikin Torontoon. Vähän kuin McJeesuksen tankkauksessa kävi, toki Eichelista on kasvanut oikein mainio pelaaja myös.

Tuollaisen kommentin informaatioarvo on vain täysin olematon, kun se on annettu kolme vuotta jälkikäteen. Väitteesi oli, että Babcock valitsi Toronton, koska piti Buffaloa organisaationa, joka hoipertelee onnen varassa. Babcock on antanut tuon kommentin kolme vuotta jälkikäteen tilanteessa, jossa Buffalo oli sarjan viimeinen. Ei tuo väitettäsi tue. Toki voi olla, ja varmasti onkin, että tarkoituksenasi oli vain trollata.

Vaikka Torontossa eittämättä on tehty asioita paremmin kuin Buffalossa (so far), en kyllä ihan tiedä, mihin puheet paremmasta draftaamisesta tai cap managementista perustuvat - edes näin retrospektiivisesti.

Koko ajanhan Stamkos halusi vaan pysyä Tampassa eikä ollut noihin muihinkaan jengeihin menossa (Toronto, Montreal ja mitä muita siinä listalla nyt oli) kunhan nyt poimin tuon Buffalon tuolta kun sinun mielestäsi siellä oli joku kisa käynnissä Stammerista.

E: Mutta nyt ollaan jo aika kaukana ketjun aiheesta, tämä riittäköön.

Tottakai Stamkosin ykkösprioriteetti oli Tampa Bay. Mutta luuletko, että hän vain hatusta veti nuo viisi joukkuetta? Ihan vitsillä?

Kyse on siitä, että Stamkosille agentteineen avautui pitkälti once in a career -tilanne. Tuossa tilanteessa tehdään due diligence, vaikka prioriteetit olivat mitä tahansa. Islanders oli Tavareksen suhteen kisoissa loppumetreillä mukana. Tuon "kierroksen" tarkoitus on juuri nähdä, mitkä tarkalleen ovat muut vaihtoehdot. Buffalo oli varmasti siellä samoista syistä kuin miksi Tavares valitsi Toronton - nuori ja helvetin lupaava joukkue, joka on menossa ylöspäin (tuo kausi 2015-2016 oli onnistunut kausi, vaikka Bylsman pelitapa oli tuolloin jo outdated) ja rajattomat resurssit omaava organisaatio. Eli siis organisaatio ja joukkue, jolla on lyhyellä ja eritoten pitkällä aikavälillä hyvät menestysmahdollisuudet.

Minä en sanonut, että Stamkos oli lähellä tulla Buffaloon. Sanoin, että Buffalo oli yksi niistä erittäin harvasta joukkueesta, jotka Stamkos henkilökohtaisesti tapasi. Väitätkö, että Tavares ihan vitsinä kävi esim. San Josessa. Tavares ei tavannut Buffalon johtoa, kuten Stamkos. Ihan ymmärrettävistä syistä, koska joukkueen tilanne oli vähintäänkin epävakaa. Nyt tilanne on toki toinen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Oikos se Patrick Kane menossa Buffaloon, jotain huhuja oli silloin ennen edellistä sopimusta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Milloinkohan viimeksi n. puolessavälissä kautta on ollut 51 pelaajaa yli piste per peli vauhdissa? Mielestäni aika poikkeuksellinen tilanne vai onko?

Onhan se vähän poikkeuksellista. Mutta maalivahtien varusteita pienennettiin ja se on tuntunut vaikuttaneen moneen aiemmin kovaan torjujaan. Romahtaneet täysin henkisesti, eikä tilalle ole noussut päteviä paikkaajia. Lisäksi jotkut joukkueet ovat alkaneet ampumaan parempien prosenttien paikoilta. Koko NHL:ssä on low-danger -laukauksien määrä vähentynyt ja erityisesti Mediumit lisääntyneet. HD-alueen paikat jopa ihan pikkiriikkisesti vähän vähentyneet.

Siitä maalimäärien nousu.
 
Ylipäänsä mieleeni ei tule yhtäkään tapausta, joissa pelaaja olisi kävellyt UFAna muualle tilanteessa, jossa Buffalo olisi tämän halunnut pitää ja myös olisi pystynyt tarjoamaan kilpailukykyisen sopimuksen.

Näin varmasti onkin, mutta onko päinvastaisia esimerkkejä sitten miten paljon? Tai millaisesta aikajänteestä tässä puhutaan? Buffalon nykyjoukkueessa ei ole Casey Nelsonin lisäksi ainuttakaan pelaajaa, joka olisi UFA:na tehnyt jatkosopimuksen Buffaloon.

Eli eli, en tietenkään väitä, että olet väärässä, sillä en muista sinun koskaan olleen (no okei, kerran). Esimerkkejä vain tiedustelin kun aihe kuitenkin minua kiinnostaa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Näin varmasti onkin, mutta onko päinvastaisia esimerkkejä sitten miten paljon? Tai millaisesta aikajänteestä tässä puhutaan? Buffalon nykyjoukkueessa ei ole Casey Nelsonin lisäksi ainuttakaan pelaajaa, joka olisi UFA:na tehnyt jatkosopimuksen Buffaloon.

Eli eli, en tietenkään väitä, että olet väärässä, sillä en muista sinun koskaan olleen (no okei, kerran). Esimerkkejä vain tiedustelin kun aihe kuitenkin minua kiinnostaa.

Teknisesti ei ole nykyjoukkueessa tai tehnyt jatkosopimusta, mutta Matt Moulson palasi Buffaloon sen jälkeen, kun treidattiin Minnesotaan.

Jos otetaan hieman pidempi tarkastelu, niin Torrey Mitchell teki jatkosopimuksen. Syvyyspelaajista Justin Falk ja Taylor Fedun. Pominville ei torpannut siirtoaan takaisin Buffaloon NTC:llänsä (kuten ei Skinnerkään). Chad Johnson palasi Buffaloon yhden kauden jälkeen. Ryan O'Reilly teki pitkän jatkosopimuksen, ei tokikaan kerennyt olla organisaatiossa pitkään, mutta oli kuitenkin tuleva UFA. Myöskin Henrik Tallinderilla oli muistaakseni jokin klausuuli, kun treidattiin Buffaloon takaisin.

Kyllä noita siis jonkin verran on, jotka ovat ihan omasta halustaan sitoutuneet organisaatioon tilanteessa, jossa he ovat olleet joko sopimuspelaajia jo valmiiksi tai heillä on ollut aikaisempaa kokemusta organisaatiosta.
 

ipaz

Jäsen
En tiedä mistä porukka ajattelee, että Buffalo olisi aivan surkea paikka. Junnujen MM-kisoissa pari vuotta sitten joku räkänokka sanoi haastattelussa, ettei kaupungissa ole mitään tekemistä mutta mistä sellainen mitään tietää kun pyörii huudeilla vain pari viikkoa. Buffalo ei tietenkään ole mikään NY tai Toronto ja kaupunkin on itseasiassa melko pieni Amerikan mittapuulla (n. 260 000 asukasta). Metro-alueella asuu kuitenkin reilusti yli miljoona ihmistä. Rakennemuutos iski kaupunkiin parikymmentä vuotta sitten raskaasti ja itse kaupungin asukkaista n. 30% ovat vähävaraisia. Mutta Buffalon ympäristö on hyvin varakasta seutua - hieman samanlainen tilanne kuin Detroitin alueella. Kaupunki rypee, mutta naapurustot porskuttaa. Vuoden 2010 talouskyykyn jälkeen Buffaloon on alkanut taas kehittymään runsaasti uusia työpaikkoja kun New Yorkin osavaltion lähti kehittämään aluetta yli miljardin dollarin hankkeillaan. Buffalo on rankattu myös yhdeksi puhtaimmista suurista kaupungeista USA:ssa. Kaupunki on uudistanut Buffalo Riverin rannalla olevan entisen teollisuusalueen Canalsiden kaupunkilaisten viihtyisäksi "olohuoneeksi".

Sabresilla on lisäksi yksi NHL:n hienoimmista harjoittelukeskuksista HarborCenter aivan KeyBank Canerin vieressä ja se on varmasti yksi sellainen juttu jota nykypelaajat ottavat huomioon sopimuksia tehdessään. Palkasta voi tinkiä hivenen, jos organisaatio ja fasiliteetit ovat vimosen päälle kunnossa. Ja kaikkein tärkeintä on tietysti se, että Teppo Numminen kehui Buffaloa ja kertoi perheensä viihtyvän siellä erinomaisesti. Asuivat vielä muutaman vuoden senkin jälkeen kun työt Sabresissa olivat ohi.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Näin jossain mainninan että tällä kaudella vain neljä pelinumeroa on sellaisia joita ei ole kukaan käyttänyt vielä tällä kaudella. Ne olivat 66, 69, 94 ja 99. Luonnolisesti kukaan ei voi NHL:lässä käyttää 99 (tai 0 ja 00) joten vain kolme numeroa on sellaista jota ei ole käyetty. Musta on pöhköä että 66 ei sais käyttää kun se on mukamas Lemieuxille pyhitetty numero. Aina kuitenkin jaksaa naurattaa että alasarjojen yksi yleisemmistä pelinumeroista on 69 mutta sitten kummasti pääsarjatasolla sitä ei näy missään. :D
 

Ralph

Jäsen

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Oonko mä jollain tasolla uuno ja tähän on joku yksiselitteinen syy vai miksei numeroa 94 kukaan käytä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös