Tobias Salmelainen HIFK:n urheilujohtajana

  • 1 393 017
  • 8 211

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC

StadiForEver

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koiviston hankinnassa on hyvää se, että kun junnut lähtee kisoihin niin tarvitaan määrällisesti pelaajia lisää. Toisekseen uskon Koiviston tulon myötä Nykoppin joutuvan katsomoon. Sekin parantaa varmasti kolmosen peliä. Ei riittävästi että taisteltaisiin edes mitaleista. Siihen tarvitaan kiekollinen sentteri ja jos sitä ei markkinoilta löydy, niin sitten kiekollinen laituri. Mestaruustaisteluun tarvitaan vielä yksi hyvä hyökkääjä vielä lisää ja Atelle kirittäjä maaliin. Tähän en usko. Valitettavasti. Ellei esim. Ässistä saada apuja. Esim. Berdnard maaliin ja Salminen tai Kärki sisään.
 

senilix

Jäsen
Tuossa samassa lehtijutussa, jossa kerrottiin Tuokkolan pätkäsopimuksesta, Lukon urheilujohtaja Sahlstedt kommentoi, että pelaajamarkkinat ovat tyhjät. Mitä se sitten tarkoittaakin....
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Tuossa samassa lehtijutussa, jossa kerrottiin Tuokkolan pätkäsopimuksesta, Lukon urheilujohtaja Sahlstedt kommentoi, että pelaajamarkkinat ovat tyhjät. Mitä se sitten tarkoittaakin....
Sitä en osta että ne ovat olleet 7.6.2018 alkaen tyhjät. Siitä Salmelaisen ja HIFK:n osalta on pohjimmiltaan kyse. Nyt näin voi toki ollakin.

Edit. päivämäärä korjattu
 
Viimeksi muokattu:

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen kyllä täällä vähän ihmetellyt näitä kirjoituksia että Salmelaiselle pitäisi antaa aikaa. Miksi? kuten täällä on jo mainittu ei liikeyrityksissäkään anneta johtajille aikaa se on tulos tai ulos. Tämän tietävät johtajat jo ottaessaan työn vastaan. Salmelaisen toiminnassa valitettavasti näkyy kokemattomuus. Sentteriä ei ole saanut vieläkään hankittua, toivottavasti ensikaudelle sentään. Muutenkin reagointi on ollut hidasta. Punainen lanka näkyy puuttuvan joukkueen rakentamisessa. Aika helvetin ison parannuksen saa poika tehdä ensikaudella. Jollei niin tapahdu niin uusi mies tilalle. Kyllä hävettää näin vanhana HIFK fanina tämä nykyinen urheilullinen alennustila.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Ei ole tyhjät. On siellä ainakin äskettäin ollut Bertrand, Karhunen, Ramstedt, 8 sentteriä AHL- ja 7 NHL-listoilla (osa varmaan samoja, enkä ota kantaa loukkaantuneihin) ja onhan niitä vastikään värvätty parempia kuin meille Koivisto. Mutta, jos ei ole tarkoituskaan hankkia vahvistuksia ja urheilullista menestystä ja rahallinen riittää, niin näinhän se menee. Ensi keväänä taas meitä huijataan ostamaan kausareita rakentamalla pilvilinnoja.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ihan sama mitä mieltä olette. Tobias on Tommin poika ja saa aikaa niin paljon kun haluaa. Tälläistä se on meillä.
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Ihan sama mitä mieltä olette. Tobias on Tommin poika ja saa aikaa niin paljon kun haluaa. Tälläistä se on meillä.


Eli ei siis mitään. Saa aikaan.
 

Jim Beam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun Tobbe julkaisesti ilmoitti noin pari viikkoa sitten, että yhden keskushyökkääjän kanssa jumpataan, olisi suoraselkäistä myös ilmoittaa, että eipä tullut jumpasta sopparia.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan tää aivan käsittämätöntä touhua.

BOL:n on pakko olla oikeassa, että jotakin häikkää IFK:n taloudessa on, ja Lession ulkoistaminen siten on ollut taloudellinen ratkaisu.
Sama ongelma lienee hankintojenkin suhteen, eli yksinkertaisesti kassa hankintavarojen suhteen kumisee tyhjyyttään.

Tähä yhtälöön kun lisätään IFK:ssa vuosia vallinnut tietynlainen ylimielisyys, niin ei siinäkään valossa liene ihme, ettei juri IFK:hon niitä pelaajia tunge ovista ja ikkunoista. Ennen sai edes rahalla, vaan nyt kui ei enää vissiin rahaakaan liene, niin vaikeaksi menee touhu.

Mutta!
Jos nyt hetki oletetaan (tai leikitään edes), että raha ei ole se issue, niin olisi hyvä pohtia -ja siis ihan oikeasti pohtia- että menikö tämän kauden joukkueen kasaaminen rakenteellisesti ollenkaan siten, kuin sen olisi pitänyt mennä. Ja nimenomaan jos puhutaan oikeasti sellaista kestomenestystä tavoittelevasta -ja veläpä vakavasti otettavasta- jääkiekkojoukkueesta.

Täällä nousi tänään(kin) esiin se, mistä itsekin olen paljon puhunut tämän kauden joukkueen suhteen, eli se on dynamiikaltaan kasattu täydellisen epäbalanssiin, ja siksi liki jokainen sen osa-alue narisee liitoksissaan. Ja juuri se on myös osa sitä, joka saa ne totutusti -edes kohtuullista kiekkoa pelaavat pelaajat näyttämään entistäkinn huonommilta.

Avataan tätä vähän.

Miksi joukkueen kasaaminen lähtee erinomaisista senttereistä tai sen korvaavasta "peliä tekevästä" laiturista!

Vastaus: Jos ihan hetkeksi jätetään se laituri vielä sivuun, niin sentterin onnistumista mitataan parhaiten juuri sillä, että hyvä sentteri nostaa oman kentällisensä muiden pelaajien tasoa, ja erityisesti niiden laitureiden. Hyvä sentteri on se ratkaiseva pala dynamiikan kannalta, ja se määrittää hyvin pitkälle sen, kummassa päässä peliä pelataan sentterin ollessa kentällä.
Voisi karrikoiden sanoa -ja nyt jätetään pois ne poikkeustapaukset, joihin esim Heiskasen viimekaudella saattoi laskea- että laituri voi olla se kentän aasi, kunhan osaa laittaa kiekkoa sisään paikoista, ja yleenäs hyvän sentterin kanssa noita paikkoja syntyy enemmän -ja ei pelkästään pelin virtauksen vuoksi- vaan jo ihan siksi, että hyvä sentteri tosiaankin nostaa muiden tasoa. Siksi ei siis ole samantekevää kuka siellä pelaa sentterinä. Tokihan se piru vie ei ole ihan näin yksiselitteistä tietenkään, koska sitten tulee se seuraava elementti, että miten koko kentällisen sosiaalinen balanssi on kunnossa, eli ei ole samantekevää -tai ainakaan optimaalista- ett keiden kanssa kukin sentteri peliä tekee. Ainoa varma elemntti tässä on se, että hvyä sentteri parantaa kuitenkin jokaisen kanssaan pelaavan pelaamisen tasoa, ja paska sentteri laskee sitä.

Näen sentterin luoman pelin virtauksen olevan jopa niin merkittävää, että maalivahtipelaaminenkin paranee hyvän sentterin myötä. Siksi on -nykästä lainatakseni- fiftysixty se, kumpi kannattaa laittaa ensin kuntoon, se sarajn parhaan maalivahdin hankkimenko vai sen parhaaan sentterinelikon..tai no saa niitä viisi olla.

Tokihan kaikki eivät voi olla tasoa "ykkössentteri", mutta kaikki voivat olla tasoa "roolinsa paras".

Siksi on aivan helvetin turhaa vähätellä sitä virhettä joka tapahtui kun ykkössentteriä ei edelleenkään hommattu. Tai edes sitä "kakkossentteriä"! Nyt voidaan jälkiviisaana sanoa, että jopa Wirtasen haninta olisi ollut järkevämpää kuin se, ettei hommata ollenkaan. Wirtane n on kuitnekin tasonsa näyttänyt sentteri, joka oisi eittämättä muuttanut dynamiikkaa paremmaksi, ja ennekaikkea nostanut alempien kenttien laitureiden tasoa hasbeeneistä tasolle "kohtuu vaarallinen". Se olisi tuonut mahdollisesti yhden maalin lisää/ottelu, joka olisi peliä tuntien voinut olla monestikin se pelejä IFK:n eduksi kääntävä asia.

ja ennenkuin joku alkaa siellä lukemaan vain niitä "tilastoja" ja kertoot ettei Wirtane ole ollenkaan se mitä tarvittaisiin, niin vielä vähemmän se -mikä nyt on vallitseva tilanne- on se optimaalinen tilanne. Emme voi koskaan suoralta kädeltä sanoa sitä, millaiskesi kunkin pelaajn tilastot olisvat toisessa joukkueessa muodostuneet. Sen voimme kuitenkin nähdä, että jos puuttelliista osa-aluetta korjaa paremmalla, niin yleensä se paranee. Vähän sama kuin vaihdat vanojen puolimätien jarrulevyjen tilalle uudet, niin helvetisit tilanne paranee kokonaisuuden kannalta.

Joten korostan nyt vielä sitä, että IHAN silkkaa paskaa edes leikillään puhua sellaista, ettei mikään hankinta vaikuttaisi. Onhan se nyt jo nähty miten paskat hankinnat ovat vaikuttaneet. Ja jos oikeasti on takoitus mennä sinne euroopan kärkeen, niin ei se ainakaan tällaisella muniin puhatelulla korjaannu. Se nyt lienee varma juttu se.


Siksi sanon nyt vielä kerran -vaikka sitä positiivisuus- sun muuta, kuten vaikapa tietotoimistopoppoota ärsyttäisikin, että tälle kaudelle ja tällä kaudella -ainakin tähän asti- Salmelainen on tehnyt paskaa duunia, ja sitä ei mikään venkurointi ja asioiden kiertäminen sun muu runoilu muuksi muuta.

Jos on niin saakeli pölvästi ettei ymmärrä yhtään mitään balanssista, niin kannattaa vaikka kotistereoiden kautta alkaa tutustumaan asiaan. Kun vääntelee niitä namikoita ja näppäilee kaikkea summanmutikassa, niin musa ja leffat alkaa kuulostmaan samalta miltä IFK:n peli näyttää. Kun taas pistää balanssin kohilleen niin hyvin kuin vain resurssit sallii, niin jo perkele naapurillakin on kivaa sitä jytinää kuulostellessaan.

Ja nyt vielä siitä laiturista..tai miksi ei pakistakin -johon jo Heiskasessakin vohjaisin- niin ainahan säännöllisesti nähdään se, että jonkin muun "tontin" pelaaja pystyy ottamaan kantaakseen tuota "vähäisemmillä kyvyillläl " varustetua sentterin roolia, ja siten edistämään kentällisensä peliä -kuten se Heiskanen- ja ehkä tällä kaudella josaakin määärin vaikkapa Kangasniemi. Viimeisenä resurssina -ja se on tietenkin mukakan kaikentasoisa joukkueissa- on se valmennuksen taso- Hyvä valmentaja kykenee tunnistamaan joukkueensaa resurssit ja luomaan pelitavallisen vaihtoehdon, jolla vastustaja tylsytetään. Tällaisesta on hyvä esimerkki vaikkapa jokunen tamperelainen vamentaja, joilla on ollut kyky organisoida maan vittumaisn ja tylsin puolustupeli, ja rakentaa koko hyökkäyspeli parin yksilön varaan. Ja jotta tampereellla ei vedetä herneitä, niin todettakoon, että ei tämä joka kerta siihen rakennu, vaan kyllä siellä osataan tehdä jotakin muutakin oikein. :-)
 
Viimeksi muokattu:

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Tobbe on taitava kalamies. Onki tyhjästä lammesta alasarjasintin muiden pyytäessä tyhjää.
Ja siitä häkeltyneenä minullakin meni kesä- ja heinäkuut sekaisin. 7.6.2018 alkaen ollaan etsitty sitä parasta mahdollista miestä.

@mixu lienee ylempänä oikeassa, valitettavasti. Ei sillä ole mitään väliä että taiotaan viittä vaille finaalitason konvehdista paskaa pelaamalla venäläistä rulettia avainpaikkojen osalta ja osaamatta korjata asioita. Kunhan faija on seuralegenda ja hierarkiassa tarpeeksi ylhäällä.
 
Viimeksi muokattu:

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@Falcon urheilullinen alennustila? Onko se joskus muulloin ollut jotenkin korkeampi? Taitaa nyt olla niin, että Salmelaiselta odotetaan olevan Messias joka Midaksen tapaan yhdessä yössä muuttaa romumetallin kullaksi. Siellä on sen verran monta Juudasta laittamassa puukkoa selkään, että vaikeaa se tulee olemaan. Silti haluan uskoa, että Salmelainen pystyy nämä vastavoimat kampeamaan ja toisiseksi olen kärsivällinen. Jos ensi kauden paketti on yhtä levällään kuin nyt niin sitten myös minun kärsivällisyys on koetuksella.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paljon on nyt eri ketjuissa samoihin aiheisiin liittyviä juttuja, enkä jaksa etsiä lainauksia, mutta muutama kommentti.

Ensi kausi pitää Salmelaiselle antaa. Mikäli sitten joukkueen rakenteessa on puutteita, niin mies pitää laittaa vaihtoon. Mitään katsellaan 10 tai edes 5 vuoden periodi ei pidä antaa. HIFK:n resursseilla se tulos pitää tehdä nopeasti. Varsinkin kun ottaa huomioon sen, että lähtökohta tähän kauteen oli hyvä, eli pronssijoukkue, jonka muutamaa osa-aluetta parantamalla oltaisiin oltu parempi joukkue ja kaiken logiikan mukaan myös menestys olisi ollut parempaa. Tässä Salmelainen epäonnistui ja onnistui oikeastaan huonontamaan joukkuetta. Ensi kaudeksi näytön pitää olla kovaa tasoa. Mitkään selittelyt, että se ja se meni ohi, eivät auta. Ne on kuultu ja syillä ei ole väliä.

Oma sellainen pahin kauhukuva Salmelaisen kohdalla on se, että hänen uskottavuutensa oikeastaan syötiin jo nyt. Sillähän ei edes ole kauhean suurta merkitystä, vaikka HIFK tekisi viime kausille tyypilliset kevään venymiset, koska ensi kauden diileistä neuvotellaan nyt. Salmelaisen kannalta olisi ollut tärkeää uskottavuuden kannalta onnistua heti. Salmelainen on ajamassa itseään eräänlaiseen limboon, eli voisi olla päteväkin kaveri omaan pestiinsä pitkässä juoksussa, mutta heti alkumetreillä rajuja virheitä ja vaikka ymmärtäisi itse ne, niin se oma etsikkoaika saattoi mennä jo. Joukkueen rakentaminen ensi kaudeksi näistä syistä johtuen saattaa muodostua erityisen haasteelliseksi, koska ensi kaudella ei ole Liigan kovinta valmentajanimeä penkin takana, joka ei edesauta isojen nimien signaamista. Pikkarainen on varmaan pidetty valmentaja, mutta minkä tason pelaajien keskuudessa? Mestistason? On iso riski sille, että muutamat virhevalinnat vaikuttavat niin pitkälle aikavälille, että Salmelaiselle ei jää aikaa niitä korjata. Kekäläinen onnistui toisella kaudellaan ja heti ensimmäisellä kaudellaankin muutti HIFK:n pelaajahankintapolitiikkaa täydellisesti. Nybondas sai jatkaa niinkin kauan, koska onnistui myös nopealla aikataululla, vaikka niistä ansioista voidaan olla eri mieltä.

Pelaajamarkkinat ovat tyhjät? Salmelainen panostanee perinteiseen HIFK-tyyliin tyhjennysmyynteihin. Tässäkään ei olla menty eteenpäin. Ässien kuppaamista ehdotellaan, mutta eiköhän ne kovat nimet painele muualle, jos Ässistä lähtevät. Sama kierre, kuin ensi kaudenkin sopimuksissa. Nämä menevät aina niihin seuroihin, joissa on menestystä tarjolla. Varsinkin jos puhutaan A-korin pelimiehistä, ellei hyvin poikkeuksellistä kokonaispakettia tarjota. A-korin sentteriähän siellä ei edes ole. Bernardia ehdoteltiin jossain. Pari Ässät-fania hyvin tuntevana en koskisi pitkällä tikullakaan. Aika paljon kommentteja herrasta saanut.
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Tällaisessa hypoteettisessa tilanteessa, jossa Salmelainen erotettaisiin, ottaisiko hänen paikkansa sitten seuraavaksi paras, eli Kölli? Huh.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Tällaisessa hypoteettisessa tilanteessa, jossa Salmelainen erotettaisiin, ottaisiko hänen paikkansa sitten seuraavaksi paras, eli Kölli? Huh.
Todennäköisesti, mutta ehkäpä silloin pahiten harhaisemmatkin seniilit Country Clubissa tajuaisivat sen, että IFKn UTJn paikka ei ole mikään työharjoittelupaikka. Toisaalta onhan noilla muillakin salaseuralaisilla kundeja, joten varmasti saadaan taas joku harjoittelija enemmin kuin hommattaisiin esimerkiksi Tuomenoksa tai joku muu alan ammattilainen, joka ei ajelisi karavaanilla tai jumppaisi, kun pitää hommata pelaajat.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan tää aivan käsittämätöntä touhua.
BOL:n on pakko olla oikeassa, että jotakin häikkää IFK:n taloudessa on, ja Lession ulkoistaminen siten on ollut taloudellinen ratkaisu.

Yksi asia mikä on ehkä jäänyt vähemmälle huomiolle on puolustuksen osuus tässä. Konsensushan on että pakisto on hyvä ja hyvin koottu. Rohkenen olla hieman eri mieltä. Pakisto on siis ihan hyvä, mutta varmasti kallis. Tietenkään tietämättä paljonko liksat ovat, niin uskallan veikata että nelikosta Eronen, O'Connor, Motin, Quincey ainoastaan Eronen on palkkansa arvoinen. Em. ulkomaalaisvahvistusten tasoiset pelajat olisi pitänyt saada halvemmalla, jolloin siihen sentteriin olisi jäänyt enemmän rahaa ja se olisi ehkä jo hommattu. Kankikaan tuskin pelaa ihan millään keskimääräisellä seiskapakin palkalla. Tähän toki vielä Varakkaan & Finleyn liksat päälle, jotka eivät sentään mene Salmelaisen piikkiin.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Dragan Dabic Tosin Varakas on ollut tällä kaudella palkkansa arvoinen toisin kuin Finley

Varakas on parantanut eli pakiston osalta oikeastaan vain Finley rasittaa taloutta. Hyökkkäyksen osalta kai vaan Petrell, mutta on varsin luultavaa että myös Tobias olisi Lennun sopparia jatkanut. Engren veskana, mutta ottaen huomioon että hommattiin kokematon kakkonen, niin voi päätellä että luottoa löytyi. Pikkarainen ykköseksi ja Selin vielä jatkaa, niin voinee sanoa että valmennuskin on Salmelaisen näköinen. Eli ei tossa nyt ihan hirveästi ole seliteltävää, että kun ei ole oma joukkue.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Varakas on parantanut eli pakiston osalta oikeastaan vain Finley rasittaa taloutta. Hyökkkäyksen osalta kai vaan Petrell, mutta on varsin luultavaa että myös Tobias olisi Lennun sopparia jatkanut. Engren veskana, mutta ottaen huomioon että hommattiin kokematon kakkonen, niin voi päätellä että luottoa löytyi. Pikkarainen ykköseksi ja Selin vielä jatkaa, niin voinee sanoa että valmennuskin on Salmelaisen näköinen. Eli ei tossa nyt ihan hirveästi ole seliteltävää, että kun ei ole oma joukkue.

Ei Salmelainen itse ole selittänytkään. Se on tällä palstalla käytetty argumentti. Salmelaiselta kysyttiin alkukaudesta Telian lähetyksessä voidaanko tätä joukkuetta kutsua Salmelaisen joukkueeksi ja tähän vastasi kyllä voidaan.

Engrenin luotosta sen verran, että tähän vaikuttaa varmasti Jan Lundellin näkemys. Kotkaniemen kohtalo varmasti suojaa Seliniä tämän kauden.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varakas on parantanut eli pakiston osalta oikeastaan vain Finley rasittaa taloutta. Hyökkkäyksen osalta kai vaan Petrell, mutta on varsin luultavaa että myös Tobias olisi Lennun sopparia jatkanut. Engren veskana, mutta ottaen huomioon että hommattiin kokematon kakkonen, niin voi päätellä että luottoa löytyi. Pikkarainen ykköseksi ja Selin vielä jatkaa, niin voinee sanoa että valmennuskin on Salmelaisen näköinen. Eli ei tossa nyt ihan hirveästi ole seliteltävää, että kun ei ole oma joukkue.
Uskon pakkienkin tason nousevan jos sentterit ovat hyvällä tasolla ja pelitapa kunnossa. Pelitapa on kuitenkin "viritettävä" resurssien mukaan. Ei voida pelata kuin Canadan...olikohan se 2014 maajoukkue, jos pelaajien taso on hyvää "mestistasoa", mutta vain keskinkertaista liigatasoa. Paremmilla senttereillä, tai edes peliä hyvin tekevillä laitureilla voisi kuitenkin tuota kenttätasapainoa korjata. Vaan jos valinta on olla korjaamatta jarruja, kun ne on jumissa ja tasapaino viturallaan, niin ei kannata odottaa että ne alkaisivat yhtäkkiä toimimaan paremmin. Ja juuri siksi se Wirtanen tai Ramukin olisi tuonut takuulla muutosta joukkueeseen. Tokihan voi aina olla, että paketissa on jo niin paha valuvika, ettei sitä voi korjata edes kohtuullisella osalla mutta ei kai se ole syy istua sormi perseessä ja itkeä kun motonetin hyllyt on niin kuivat, ja että osat meni ohi ja naapurin autoon.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Niin en osaa sitä sanoa, mutta jo alkukaudesta tutkin kuka siellä Ässissä pelaa keskellä ja Elite antaa kuvauksen LW/C joten siitä tein johtopäätöksen Kärjen olevan laitahyökkääjä joka pystyy pelaamaan keskellä. Ja lyhyen Google surveyn mukaan Kärjen ensisijainen pelipaikka on vasen laitahyökkääjä joka pystyy pelaamaan keskellä.

Olen nähnyt Kärjen joskus pelaavan keskushyökkääjää ja paremmin se musta siinä pestissä vetää kuin Koivisto tai Nykopp.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskon pakkienkin tason nousevan jos sentterit ovat hyvällä tasolla ja pelitapa kunnossa. Pelitapa on kuitenkin "viritettävä" resurssien mukaan. Ei voida pelata kuin Canadan...olikohan se 2014 maajoukkue, jos pelaajien taso on hyvää "mestistasoa", mutta vain keskinkertaista liigatasoa. Paremmilla senttereillä, tai edes peliä hyvin tekevillä laitureilla voisi kuitenkin tuota kenttätasapainoa korjata. Vaan jos valinta on olla korjaamatta jarruja, kun ne on jumissa ja tasapaino viturallaan, niin ei kannata odottaa että ne alkaisivat yhtäkkiä toimimaan paremmin. Ja juuri siksi se Wirtanen tai Ramukin olisi tuonut takuulla muutosta joukkueeseen. Tokihan voi aina olla, että paketissa on jo niin paha valuvika, ettei sitä voi korjata edes kohtuullisella osalla mutta ei kai se ole syy istua sormi perseessä ja itkeä kun motonetin hyllyt on niin kuivat, ja että osat meni ohi ja naapurin autoon.

HIFK pystyi alkukaudesta pelaamaan kahdella kentällisellä, eli Tyrväisen ja Santalan ketjut tekivät tulosta. Mietin siinä vaiheessa, että se yksi sentteri sisään, niin pelillinen taso nousee vielä pykälän ja haastetaan kärkisijat. Kun Kangasniemi tippui pois, niin HIFK:lle jäi yksi tuloskentällinen, jonka vastuulla sitten tuloksen tekeminen oli käytännössä yksinään ja sarjasijoitus alkoi tippumaan. Tyrväisen kenttäkään ei ollut niin hyvä, että olisi pystynyt yksinään kannattelemaan joukkuetta, edes yksittäisissä peleissä, kuten ihan huippuketjut pystyvät ja seurauksena tappiokierre. Esimerkiksi ylivoima on ollut vajaata taas kerran koko kauden, koska siihen ei vain ole tarpeeksi hyvin roolitettuja pelaajia. Kangasniemen paluun jälkeen on taas paperilla ollut kaksi toimivaa kentällistä, mutta kovalla vastuulla olleen Tyrväisen kentän peli on alkanut sakkaamaan ja taas ollaan tilanteessa, että meillä on yksi kentällinen. Käytännössä siis koko kauden menty niin, että 3-2 kentällistä pyristelee vain mukana. HIFK tarvitsisi kolmeen kentälliseen sen verran kovia pelimiehiä, että vaikka yhdellä kentällisellä olisi vapaailta, niin kaksi pystyisi tekemään tulosta. Tähän se yksi kovan tason sentteri olisi ollut lääke. Nyt HIFK:n voitto vaatii ihan optimaalisen panoksen kaikilta tuloksentekijöiltä. Santalan kentällisen pitäisi olla kolmoskenttänä se, jonka tulosvastuu olisi vähäisempi, mutta pystyisi kuitenkin tasaisesti tekemään myös tulosta. Siihen rooliin Santala pystyy. Tyrväinen puolestaan ei ihan riitä ykköskenttään asti tuloksentekijänä. Kyllä Thorellin ja Raskin kanssa pitäisi saada tulosta tasaisemmin ja erityisesti ylivoimalla ei vain riitä. Sitä ykkössentteriä ei varmaan tulla saamaan, mutta riittävän hyvä sellainen vain pitäisi löytää. Uskoisin sitten, että se nelosketjunkin peli asettuisi uomiinsa, kun siellä olisi aitoa kilpailua ja heidän, kuten kenenkään muunkaan ei tarvitsisi yrittää pelata sellaista roolia, jota ei pysty. Nythän kaikki kentälliset pyrkivät samalla konseptilla tuloksentekoon, vaikka siihen 1-2 pystyy. Mikäli kolme kentällistä pystyisi tekemään tulosta, niin silloin se neloskenttäkin pystyisi pelaamaan neloskentälle tyypillistä pelaamista. Omasta mielestäni yksi laatusentteri saattaisi riittää suurimpien puutteiden paikkaamiseen, mutta jos on b-korin mies, niin sitten yksi laadukas laitahyökkääjä kylkeen.

Miettii vaikka hopeakautta 2015-16, niin ykköskenttä Zaborsky-Ramstedt-Rask oli parempi kuin nykyinen ykkönen tuloksellisesti. Kakkosketjussa oli Puustinen, Hintz ja kolmoskejussa Elkins-Ikonen. Ihan eri tavalla leveyttä tuloksenteollisesti sekä siis terävämpi kärki ja mikä sen kärjen teki terävämmäksi? Ramstedt ja se näkyi myös YV-tehoina. HIFK:lla oli noin 30 tehopisteen syvyyspelaajia ja pistepörssin kärkipelaajia. Nelosketjussakin 20 pisteen pelaajia. Nyt mietitään, että meneekö 10 tehopistettä 3-4 ketjun pelaajilta rikki.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös