Juhani Tyrväinen HIFK-paidassa

  • 162 450
  • 752

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jäi mietityttämään tässä sellainen seikka että onkohan Tyrväinen ottanut lakkia kouraan ja pyytänyt anteeksi? Tätä miettii aina tällaisten jälkeen. Tai on miettinyt sen jälkeen Huhtala lopetti Kovasen uran eikä sanallakaan pahoitellut...

Mitä Tyrväisen pitäisi pyytää anteeksi? Että kaatoi Vesalaisen? Menisi kyllä lätkäpelaajien kaikki aika silloin anteeksipyyntöjen lähettämiseen.

Liiga on säälittävästi median ja julkisen paineen vietävissä. Tämä ei yllätä yhtään, mutta on surullista. Wallinheimo nyt on ollut täysi urpo aina. Eli eipä sekään yllätä.
 
Viimeksi muokattu:

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Kyllähän Kyrväisen poikkari oli törkeydessään poikkeuksellinen. Edes kokeneet kenttätuomarit eivät osanneet heti reagoida. Törkeys yllätti jopa heidät.
Jääkiekko olisi köyhempi ilman nuoren talentin uraa verrattuna siihen että Juhani Tyrväinen silppoo polvet. Aivan sama kenen paitaa kantaa, mutta jääkiekkokolleekio ei tarvitse rottia.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Tähän twitterissä esitettyyn videoon joka poiki tämän rangaistuksen. Tarkoittaako tämä nyt sitä että jokainen alkaa kuvaamaan/levittämäään pätkiä tilanteista ja rangaistukset tulee jälkijunassa. Mitä varten ne tuomarit siellä on? En puolustele tätä Tyrväisen poikkaria, se oli turhautuneen miehen reaktio Vesalaiseen jonka olisi voinut jättää tekemättä. Nyt kun on videopätkää Haatajan tilanteesta niin miksei sitä käsitellä jälkikäteen??
 

JaniK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
:D Kärppien alamäki alkoi.. Sillä hetkellä kun runkosarjan voitto varmistui. Eihän näillä tietysti mitään yhteyttä ole. Manner peluuttaa muuten aivan erilaista kiekkoa kuin Marjamäki. Ja sekin Marjamäki voitti ekalla kaudellaan kultaa..

Ja kyllä, Kärpät pelasi tuossa ottelussa niin täysillä kun se noissa olosuhteissa oli mahdollista. Tämä tästä off-topicista. Hyvää pleijarikevättä HIFK:lle ja Tyrväiselle! Palataan jos välieriin pääsette!

Tääkin on offtopiccia mut, Ensimmäisen ja toisen erän osalta alamäki alkoi jo paljon ennen rukosarjan voiton varmistumista. Monessa pelissä vasta kolmas erä alkoi näyttämään kiekkoilulta. Perjantain peli oli poikkeus tästä ja siinä näytti, että pelattiin heti alusta tosin kahden tehokkaimman ketjun otteissa paistoi pisteiden teon halu joukkueen edun kustannuksella. Lauantaina molemmat joukkueet näytti väsyneemmiltä ja Kärpät vielä enemmän.

Toivottavasti välierissä kohdataan!
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paljon vaarallisempaa on huitoa ranteeseen. Polvitaipeeseen lyödyt viikatteetkin sattuvat enemmän, mutta en muista nähneeni että olisi ikinä loukkaantumista aiheuttanut.

Poikittaisella mailalla vauhti on niin pieni, etten ihan ymmärrä mitä sieltä voi saada rikki. Sivusidettä ei ainakaan kun sen rikkominen vaatii käytännössä veitsen tai vääntymisen aiheuttaman voiman. Eturistiside taas on jo eri puolella.

Kipua varmasti voi aiheitua ja teko on typerä, koska pelkästään vahingoittaa yritetään. Samoin kuin poikittaiset mailat housunkaulukseen, niissäkin ainoa tarkoitus on satuttaa.

Sitä en ymmärrä, että Sportin mies huitoi viikatteella Petrelliä päähän ja Petrell loukkaantui. Tämä nähdään samanarvoisena.

Wallinheimo oli osana tuomassa somekohua ja ainakin 2-3 peliä tuli julkisuuslisää. Aika poliittista peliä nostaa yksi ainoa tapaus esille koko kaudella. Tietenkin pleijarien kynnyksellä. Tuomitsisi sitten kaikki epäpuhtaudet ennen kurinpitoa.

Paska keissi, mutta ilman ykkössentteriä pitää nyt ainakin yksi pleijaripeli voittaa, niin kyllä se siitä.
 

F#21

Jäsen
...Poikittaisella mailalla vauhti on niin pieni, etten ihan ymmärrä mitä sieltä voi saada rikki. Sivusidettä ei ainakaan kun sen rikkominen vaatii käytännössä veitsen tai vääntymisen aiheuttaman voiman. Eturistiside taas on jo eri puolella.

Poikittaisessa mailassa on kuitenkin se ero, että voit saada omaa massaasi siihen enemmän mukaan kuin esim. huitomiseen.

Samaa mieltä kanssasi Wallinheimon osallistumisesta keskusteluun.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Minusta tuo pöhinä ennennäkemättömän törkeästä ja vaarallisesta iskusta on ihan keksimällä keksitty. Olen aika varma, että Tyrväinen antaa poikkarin alas vain saadakseen Vesalaisen tasapainosta, eikä mitenkään tähtää mihinkään taipeisiin tai siteisiin. Edelleen hölmö teko, ja loukkaantumisriskikin olemassa, mutta pahasti on monilla laukalle lähtenyt. Tyypillinen somekohu, joka on ruokkinut itseään, ja jossa ihmiset nielee jonkun heittämät oletukset sellaisenaan. Onhan sen oltava poikkeuksellisen törkeä, kun kaikki niin sanoo. Ei tosiaan mene lähellekään pahimpien törkeyksien listan kärkeä.

Silti pelikiellon, ehkä vähän lyhyemmän, arvoinen ja ennen kaikkea typerä. Tätä on sitten kiva laiturilla muistella, jos tulee turpaan puolivälierissä. Vai mitä, Julle?
 

Basil McRae

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
No niin tuomio tuli ja tässä oma mielipiteeni asiasta osaksi keskustelua. Liigan kasetti petti jälleen ja huudosta tuli (lisä)rangaistus, joka ei ollut taas linjassa minkään aiemman kanssa. Perustelut lisäsi hämmennystä ja linjattomuutta. Itseäniki hämmensi tuo @Beagle Boy mainitsema kohta. Sen sijaan, että perustelu olisi selkiyttänyt mitään, jäi epätietoisempi olo siitä miten asia eteni. Ihan kuin kurinpito yrittäisi sanoa ettei me nähty tässä mitään, mutta toi liigan tj vaatii. Tuntuu että liiga astui aika voimakkaasti kurinpidon varpaille tässä.

Tuon lisäksi myös "törkeä" sanan käyttö perusteluissa ihmetytti kun sitä ei käytetty aiemmassa 6 ottelun pelikiellossa, missä huidottiin (Petrelliä) mailalla päähän ja seurauksena oli loukkaantuminen. Se ei ole saivartelua kysyä selvennystä tästä ja jos meillä ois tässä maassa minkäänlainen kriittinen urheilujournalismi niin asiaa tivattaisiin varmasti median toimesta. Se on ihan sama mistä kohtaa mailaa pitää kiinni, törkeyden pitää määritellä teon luonne. Onko vähemmän törkeää huitoa pesäpallolyönnillä pään/niskan seudulle kuin lyödä poikittaisella mailalla polvitaipeeseen @F#21 ?

Kasetti petti myös Wallinheimolla, joka aiemmin on käyttänyt rooliaan "seistäkseen Ben Amorin tukena", mutta tuomitsee nyt tämän jääkiekkoon kuulumattomana. En puolustele tekoa tai sitä, ettei Tyrväistä saisi tuomita henkilökohtaisella tasolla, mutta ei sitä nyt voi tehdä tuossa asemassa. Wallinheimon tehtävä pelaajien edustajana on varmistaa, että kaikki pelaajat saa oikeudenmukaisen kohtelun, sen sijaan hän päätti heittää pelaajan roviolle ja vähän bensaa päälle. Se, että hän julkaisi sen tuossa vaiheessa ja liiton hashtagillä, viestii että teko oli tarkoituksellinen vaikuttamisyritys tapahtumien kulkuun. Pari jatkokysymystä Sinuhelle, miksei hän ole tehnyt sitä missään aiemmassa tapauksessa? Kaudella on kuitenkin jaeltu 13 ottelun pelikieltoja joiden pitäis lähtökohtaisesti perustua törkeämpään tekoon. Miten tämä on niin paljon törkeämpää kuin SBA:n teko, että pelaaja menettää SJRY:n tuen?

Tämä koko episodi taas kertoo siitä, että täällä on kyllä pahemman luokan puuhastelijoita pyörittämässä tätä hommaa.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Kaveri jolla on kaikesta päätellen erittäin alhainen kipukynnys, luulisi ymmärtävän hyvin että tuollaiset temput voivat satuttaa pelaajaa enemmänkin.
Kuka on tämä alhaisen kipukynnyksen pelaaja?
Naamasta päätellen J. Tyrväinen se ei liene ainakaan ole.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Minusta tuo pöhinä ennennäkemättömän törkeästä ja vaarallisesta iskusta on ihan keksimällä keksitty. Olen aika varma, että Tyrväinen antaa poikkarin alas vain saadakseen Vesalaisen tasapainosta, eikä mitenkään tähtää mihinkään taipeisiin tai siteisiin. Edelleen hölmö teko, ja loukkaantumisriskikin olemassa, mutta pahasti on monilla laukalle lähtenyt.
No eikai kukaan täyspäinen halua ketään pelaajaa tahallaan vahingoittaa? En tiedä mikä Tyrväisen motiivi teolleen on ja tuskin ajatteli että vedänpä polven paskaksi, mutta ainekset siihen oli olemassa. Toki siinä mielessä kyseenalaista että jos haluaa saada pelaajan pois tasapainosta, niin kyllä siihen varmaan jotain muutakin olisi voinut keksiä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
No eikai kukaan täyspäinen halua ketään pelaajaa tahallaan vahingoittaa? En tiedä mikä Tyrväisen motiivi teolleen on ja tuskin ajatteli että vedänpä polven paskaksi, mutta ainekset siihen oli olemassa. Toki siinä mielessä kyseenalaista että jos haluaa saada pelaajan pois tasapainosta, niin kyllä siihen varmaan jotain muutakin olisi voinut keksiä.
Toki olisi. Sitähän se ensin yritti, mutta Vesalainen ei ollut moksiskaan. Tyhmäähän tuo oli, olis nyt vaikka aloittanut jonkun pikkupainin tai jatkanut sitä selkään takomista, kun se kerran on hyväksyttyä, niin ei oltas tässä tilanteessa. Joku päähänpinttymä siinä nyt selvästi oli, että Vesalaista piti kurmottaa, vai sattuko vaan kohalle?
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Tyrväisellä ei ole aikasempaa kurinpito historiaa ja ensimmäinen kerta kuin tälläinen tapaus tuli kurinpitoon. Merkittävää tässä on myös se, että rangaistus annettiin ns. tähtistatuksen omaavalle pelaajalle. Tässä varmasti haettiin myös linajus jatkossa näille tapauksille ja toivottavasti se tulee myös pudotuspeleissä pitämään. Tämä ei todellakaan tule olemaan vimeinen kerta ykkösketjun pelaaja tekee jotain typerää. Nyt linjattiin typerä teko aikaisemmin rikeettömälle pelaajalle myös.

Sitten ihan pieni kysymys näille asiantuntijoille joiden mielestä tämä oli törkein ikinä missään. Voitteko tehdä vaikka listan kuinka monta uraa on päättänyt juurikin tuohon kohtaan lyöty poikittainen maila ja vertailuna päähän kohdistuneet taklaukset ja poikittaiset pään/niskan/selän alueelle?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Sitten ihan pieni kysymys näille asiantuntijoille joiden mielestä tämä oli törkein ikinä missään. Voitteko tehdä vaikka listan kuinka monta uraa on päättänyt juurikin tuohon kohtaan lyöty poikittainen maila ja vertailuna päähän kohdistuneet taklaukset ja poikittaiset pään/niskan/selän alueelle?
Voisitko sinä ensin listata ne ketkä on sanoneet että tämä oli törkein ikinä missään?
 

iSing

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo 1969–1975, Pre-pride TPS
Oksu suussa selailen näitä Kyrvis-puolusteluja.

Kyllä kannattaisi todella tarkasti kuvitella jo mainittu pikku verrokki, eli jos tilanteessa olisivat olleet Heiskanen ja… koodinimi benblood. Viisi senttiä alemmas. Golden-Miron kausi ohi. NHL-ura paketissa. Tuleva 15 vuoden maajoukkuedominointi haihtunut taivaan tuuliin. »Eihä se tarkottanu». »Noita nyt joka pelis». »Jos nyt vertaa keissiin X, niin…»

Selviäisikö koodinimi edes hengissä?
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Oksu suussa selailen näitä Kyrvis-puolusteluja.

Kyllä kannattaisi todella tarkasti kuvitella jo mainittu pikku verrokki, eli jos tilanteessa olisivat olleet Heiskanen ja… koodinimi benblood. Viisi senttiä alemmas. Golden-Miron kausi ohi. NHL-ura paketissa. Tuleva 15 vuoden maajoukkuedominointi haihtunut taivaan tuuliin. »Eihä se tarkottanu». »Noita nyt joka pelis». »Jos nyt vertaa keissiin X, niin…»

Selviäisikö koodinimi edes hengissä?

Mutta kukaan ei loukkaantunut tilanteessa niin miksi tälläisiä teorioita esität? Samassa tilanteessa olisi sitten varmaan lähellä Heiskasella menossa munuaiset paskaksi kun Hakanpää painoi +5 poikittaista selkään.
 

F#21

Jäsen
@Basil McRae En ymmärrä kysymystäsi minuun liittyen. Vähättelinkö pesäpallolyöntiä tai mainitsinko poikittaisen olevan vakavempi asia? Kunhan mainitsin, että poikittaiseen mailaan on helpompi saada omaa massaa mukaan vrt. huitomiseen, jossa lyönti tapahtuu vauhdilla.

Turha siis laittaa sanoja toisten suuhun vaan luetaanpa myös toisten kommentit huolella.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Sellainen henki keskustelussa on joka puolella.
Aivan, eli kun todistetusti kukaan ei ole näin sanonut, niin voidaan siirtyä mutuiluun ja alkaa vaatimaan perusteluita asioista joita kukaan ei ole millään muotoa sanonut. Ihailtava logiikka.
 

Gemondo

Jäsen
Sitten ihan pieni kysymys näille asiantuntijoille joiden mielestä tämä oli törkein ikinä missään. Voitteko tehdä vaikka listan kuinka monta uraa on päättänyt juurikin tuohon kohtaan lyöty poikittainen maila ja vertailuna päähän kohdistuneet taklaukset ja poikittaiset pään/niskan/selän alueelle?

Mullakin on pieni kysymys: Voitko sä tehdä listan tapauksista joissa on ylipäänsä lyöty poikittaisella mailalla pelaajaa juurikin tuohon kohtaan?


PS. Omasta mielestäni tuo temppu ei ollut törkein ikinä missään
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Aivan, eli kun todistetusti kukaan ei ole näin sanonut, niin voidaan siirtyä mutuiluun ja alkaa vaatimaan perusteluita asioista joita kukaan ei ole millään muotoa sanonut. Ihailtava logiikka.

Kun puhun yleisestä keskustelusta niin maailmani ei rajoitu pelkästään jatkoajan keskustelupalstaan. Se selviää lukemalla tiettyjen julkaisujen kolumneja yms. Ja @Gemondo mites tuo Mika Noronen joka vetää viikattella Pulkkista suurin piirtein samaan kohtaan. Näissä kahdessa asiassa toisessa selviää erittäin hyvin tarkoituksen hakuisuus, mutta siihenkään ei Pulkkisen ura päättynyt. Siinä ei tosin ollut poikittaista, mutta viittaa samanlaiseen tapaukseen. Ja kyllä niitä on tapahtunut. Niitä vain ei ole aikasemmin tehnyt joukkueen ykkösentteri ja ne ei ole päässyt kurinpidon pöydälle, niin kuin ei olisi päätynyt tämäkään ilman sosiaalista mediaa.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä kannattaisi todella tarkasti kuvitella jo mainittu pikku verrokki, eli jos tilanteessa olisivat olleet Heiskanen ja… koodinimi benblood. Viisi senttiä alemmas. Golden-Miron kausi ohi. NHL-ura paketissa. Tuleva 15 vuoden maajoukkuedominointi haihtunut taivaan tuuliin.

Muuten hyvä, mutta ei tuo ole mikään verrokki. Tuollainen isku nyt ei vaan ole uran päättävä. Se voi toki aiheuttaa loukkaantumisen. Kuten useassa ketjussa on jo argumentoitu polvi nyt vaan ei mene niin helposti täysin paskaksi varsinkaan takaviistosta tulevasta iskusta.

Edit: en ole vielä kenenkään nähnyt puolustelevan tekijää eli Tyrväistä. Lähinnä on kiistetty nämä naurettavat spekuloinit lähellä oleesta polven totaalihajoamisesta.
 

Gemondo

Jäsen
Ja @Gemondo mites tuo Mika Noronen joka vetää viikattella Pulkkista suurin piirtein samaan kohtaan. Näissä kahdessa asiassa toisessa selviää erittäin hyvin tarkoituksen hakuisuus, mutta siihenkään ei Pulkkisen ura päättynyt. Siinä ei tosin ollut poikittaista, mutta viittaa samanlaiseen tapaukseen. Ja kyllä niitä on tapahtunut. Niitä vain ei ole aikasemmin tehnyt joukkueen ykkösentteri ja ne ei ole päässyt kurinpidon pöydälle, niin kuin ei olisi päätynyt tämäkään ilman sosiaalista mediaa.

En ainakaan itse ole ikinä nähnyt vastaavaa jääkiekkokaukalossa. Eli siis poikittaista mailaa polvitaipeeseen. Missä niitä siis on tapahtunut? Yksi esimerkki riittää mulle.

Norosen tempaus on mun mielestä törkeämpi kuin Tyrväisen teko, mutta Tyrväisen poikkari taas on ihan ainutlaatuinen, ja siksi mielenkiintoinen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kun puhun yleisestä keskustelusta niin maailmani ei rajoitu pelkästään jatkoajan keskustelupalstaan. Se selviää lukemalla tiettyjen julkaisujen kolumneja yms.
Miksi sinä sitten vaadit niitä listauksia tällä palstalla, vaikka itsekin ilmeisesti siis epäsuorasti myönnät että täällä niin ei ole mainittu?

Ja @Gemondo mites tuo Mika Noronen joka vetää viikattella Pulkkista suurin piirtein samaan kohtaan. Näissä kahdessa asiassa toisessa selviää erittäin hyvin tarkoituksen hakuisuus, mutta siihenkään ei Pulkkisen ura päättynyt. Siinä ei tosin ollut poikittaista, mutta viittaa samanlaiseen tapaukseen.
Hienoa. Jääkiekkoa on pelattu jotain 200 vuotta ja historiasta löytyy todistetusti ainakin yksi edes jokseenkin samanlainen tilanne.

Ja kyllä niitä on tapahtunut. Niitä vain ei ole aikasemmin tehnyt joukkueen ykkösentteri ja ne ei ole päässyt kurinpidon pöydälle, niin kuin ei olisi päätynyt tämäkään ilman sosiaalista mediaa.
On se jännä että niitä on tapahtunut, mutta jos nyt ihan yleisesti katsoo vaikka jo tämän palstan keskusteluita niin en ole löytänyt yhtään kommenttia jossa sanotaan että vastaavanlaisia poikkareita polveen olisi annettu. Myöskään asiaa käsitelleet jääkiekkotoimittajat eivät ole vastaavaa nähneet, eikä myöskään näiden toimittajien lähipiirissä olevat jääkiekkohenkilöt. Pelaajista puhumattakaan.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös