MM 2017: Suomi

Tila
Viestiketju on suljettu.

Jumis

Jäsen
Juhamatti Aaltosen valintaa on vain pakko edelleen ihmetellä. Pidän tätä valintaa myös melkoisena perseen näyttämisenä Palolan suuntaan. Eliteprospectin mukaan Palola iski tällä sesongilla maajoukkueessa viidessä pelissä tehot 4+1, ja viimeisiin 24 otteluun on tehnyt 12+2. Aaltonen on iskenyt leijonapaidassa viimeisiin reiluun pariinkymmeneen peliin 3+6, vuosina 13-15. Milloin Aaltonen on ylipäätään tehnyt viimeksi maalin? Toivottavasti kisoissa itseluottamus ja terävyys viimeistelyyn löytyy, koska muuta hyötyä en osaa hänessä nähdä.

Mielenkiintoista nähdä osoittaako Marjamäki olevansa kansainvälisen tason valmentaja vai onko hän hyvä liigakoutsi. Odotan aina Suomen pelaavan vähintään välierissä. Siinä oma mittarini niin valmentajan kuin pelaajien onnistumiselle riippumatta ykköskorin änäripelaajien määrästä.
 

erku

Jäsen
Kuinka suuren kertoimen saa sille, että Marjamäki hävityn puolivälieräpelin jälkeen hehkuttaa joukkueessa olleen seitsemän arvokisojen ensikertalaista?
 

peluri

Jäsen
Ei ole näin epävarmaa fiilistä ollut todella pitkään aikaan ennen Mm kisoja ! Suomella ennätysmäärä NHL kieltäytyjiä, mikä on selkeä viesti luottamuspulasta valmennukseen. Marjamäki täyttänyt sitten joukkueen entisistä Kärpät pelaajista, jotka sitten ovat kiitollisena vanhalle valmentajalleen päättäneet kisoihin lähteä. Erikoinen tilanne, ja kieltämättä pelko alle 20v kisojen toistumisesta mielessä!
Lehdissä valmennus mainitsee että silmiinpistävää on että 11 pelaajaa ollut leirillä alusta alkaen mukana. Mielestäni silmiinpistävämpää on valtava määrä keskinkertaisia Kärpät taustan omaavien pelaajien mukanaolo! Toivottavasti joukkue kuitenkin yllättää positiivisesti!
 

PPK

Jäsen
Ihan ryssäjengi, eihän tuollaista pysty kannustamaan. Toivottavasti putoavat jo alkusarjan jälkeen.
 
Haha.Marjamäen mielestä pari kuukautta ruotsissa pelaamista tekee niin kovaksi äijäksi että pääsee heittämällä suoraan kisoihin :D Leirityksessä oli kuitenkin kaksi liigan pakkien pistepörssin kärkimiestä mutta eiiii riitä koska SHL on jumala.
Ja Aaltonen,voi helvetti. Vaikka Manninenkin olisi ollut fiksumpi valinta. Tai Palola vaikka paska olikin näissä höntsissä.

Tajua jo erota hiirimarjamäki

Onneksemme Marjamäki ja muu valmennusjohto tekevät valintansa muuten kuin pistepörssiä tuijottamalla. Eikä Lehtonen mitenkään suoraan kisoihin mennyt. Lehtonen on pelannut kaksi EHT-turnausta tällä kaudella, joten eiköhän siellä valmennusjohdolla ole ihan hyvä näkemys miehen taidoista. Sama juttu kuin Savinaisen ja Jani Lajusen kohdallakin.
 

Taze

Jäsen
Marjamäelle vois antaa kenkää jo ennen kisoja, pelkästään JMA:n valinta riittää perusteeksi.
 
Itseasiassa tämän vuoden joukkueesta on harvinaisen vähän mutisemista. Tämä on paras tai miltei paras mahdollinen joukkue käytettävissä olevasta porukasta. Itse olisin ottanut Palolan mukaan ja jättänyt yhden laiturin (luultavasti Puljujärven) tai sitten Jani Lajusen pois. Tuosta joukkueesta uupuu maalintekovoimaa ja etenkin ylivoimalla rightin puoleinen hyökkääjä pointille. Palola olisi ollut omiaan siihen. Muutoin varsin onnistunut tuo lopullinen kokoonpano on. Puolustukseen olisin tehnyt pari muutosta. Puhtaasti tämän kauden esityksillä olisin jättänyt Jaakolan ulos enkä olisi myöskään Mikko Lehtosta valinnut. Näiden tilalle vaikka sitten nyt viimeisenä pudonneet Kivistö ja Vittasmäki. Kuitenkin Jaakola on maajoukkuepaidassa aina onnistunut ja pelannut tasollaan, joten ei tuossa suurta ongelmaa ole.
 
Joukkue on siinä ja ovet lukkoon. Ei kannata mitään apuja odotella NHL:stäkään.
Muutaman nimen olisi voinut ottaa tai jättää, mutta ei tuossa nyt suuria yllätyksiä ollut puoleen tai toiseen.
Puljujärveä ja muutamaa muuta katsoessa kävi mielessä että oliko kisapaikka jo luvattu kovin monelle. Vain hetkittäin oli sellainen olo, että kaikki pelasivat täysillä. Eikä varmasti kärkipään jätkät muutenkaan saa kaikkea irti harjoituspeleissä.
Aho, Rantanen ja Honka, näiltä odotan hyökkäyssuuntaan pirteämpää peliä. Puolustussuuntaan Suomella tuskin tulee ongelmia (paitsi jollain europuolustajilla, kuten aina).
 

Krug#47

Jäsen
Eli rikotaan ainoa tähän mennessä toiminut kolmikko Osala-Sallinen-Hännikäinen?

Omaa ketjuveikkausta:

Aho-Filppula-Puljujärvi
Savinainen-M.Aaltonen-Rantanen
Pyörälä-Kemppainen-JMA
Osala-Sallinen-Hännikäinen
(Pihlström)
Tällaista mietin itsekin toisena vaihtoehtona, mutta mielestäni Pihlström on ehdottomasti ansainnut paikan pelaavassa kokoonpanossa, tuossa laittaisin Hännikäisen tilalle ja silloinkin tämä venäjä pelin nelosketju rikkoontuu.
Lajunen ja Savinainen ovat pelanneet paljon samassa ketjussa tällä kaudella ja siksi laitoin heidät samaan ketjuun.
Lajunen ja Sallinen ovat molemmat hyviä omassa päädyssä mutta Lajunen tuo enemmän fyysisyyttä ja kiekollista taitoa. Sallisen etuna on ehkä parempi luistelu.
 
JMA pelasi sen verta hyvin näissä eht-peleissä, että voin ymmärtää hänen valinnan. Hänen liikkeensä ja kiekonhallintansa riittää pelaamaan tällä tasolla. Turha odottaa siltikään mitään tehoilua. Puljun valintaa sen sijaan en ymmärrä alkuunkaan. Kiekonhallinta ja syöttötaito on liian heikko tälle tasolle. Palolan olisin ehkä ottanut tilalle.

Toisena vaihtoehtona olisin harkinnut loistavan kevään pelannutta Kuuselaa. Suomen joukkueessa ei taida olla yhtäkään hyvää rightin yv-pelaajaa. Palola tai Kuusela olisivat tehneet tähän muutoksen, tosin yv:llä vahvuudet eri asioissa.

Savinainen pelasi ihan hyvään kevään, mutta ei päässyt pelillisesti aivan talven huipputasolle missään kohtaa kevättä. Peltolan olisin itse ottanut Lajusen tilalle ylimääräiseksi hyökkääjäksi. Suomella olisi kuitenkin muitakin varasenttereitä.
 

Ränse

Jäsen
Palolan jättäminen rannalle ainoa outo valinta. Ehkäpä Aaltosen valintaa puoltaa että tuttu pelaaja Marjamäelle, jos Aaltonen nyt Palolan paikan ylipäätänsä vei. Kaikenkaikkiaan harmaa ja melkoisen hmv-joukkue. Ymmärrettävistä syistä paljon Kärppätaustaisia pelaajia, he tuntevat Laten systeemit parhaiten.
 

Viltsu

Jäsen
Aho-Filppula-Puljujärvi
Pyörälä-Kemppainen-JMA
Osala-Sallinen-Hännikäinen
Rantanen-Lajunen-M.Aaltonen
13.ja 14.hyökkääjä Savinainen, Pihlström

Mielenkiintoista, kauan menee, että Puljujärvi vaihdetaan johonkin toiseen, Savinainen? Puljujärven liike oli ala-arvoista näissä valmistavissa maaotteluissa, joten ellei parannusta tule, paikka kokoonpanossa heiluu. Ellei ole sitten jo heilunut niin, että Puljujärvi aloittaa kisat penkiltä.
 

erku

Jäsen
Aika monessa hahmotelmassa Pihlström on sijoitettu ylimääräiseksi hyökkääjäksi. Tämä on minusta sangen omituista, kun omaan makuuni hän oli kutakuinkin Suomen paras tai ainakin tasaisin suorittaja Leijonien hyökkääjistä MM-leirityksen aikana.
 

Hollanti

Jäsen
Onko kaikki passit leimattu, vai vieläkö odotellaan änäri-miehiä?
 

Barney

Jäsen
Suomen joukkueessa ei taida olla yhtäkään hyvää rightin yv-pelaajaa. Palola tai Kuusela olisivat tehneet tähän muutoksen, tosin yv:llä vahvuudet eri asioissa.
Kyllä minä ainakin pidän Julius Honkaa huomattavasti parempana ylivoimapelaajana kuin Olli Palolaa tai Kristian Kuuselaa.

Aika monessa hahmotelmassa Pihlström on sijoitettu ylimääräiseksi hyökkääjäksi.
Rikkoisitko Suomen ainoan oikeasti toimineen ketjun vai laittaisitko Pihlströmin kärkiketjuihin? Kemppaisen ketjua Marjamäki tuskin rikkoo.
 

Blackie

Jäsen
Juhamatti Aaltosen valintaa on vain pakko edelleen ihmetellä. Pidän tätä valintaa myös melkoisena perseen näyttämisenä Palolan suuntaan. Eliteprospectin mukaan Palola iski tällä sesongilla maajoukkueessa viidessä pelissä tehot 4+1, ja viimeisiin 24 otteluun on tehnyt 12+2. Aaltonen on iskenyt leijonapaidassa viimeisiin reiluun pariinkymmeneen peliin 3+6, vuosina 13-15. Milloin Aaltonen on ylipäätään tehnyt viimeksi maalin? Toivottavasti kisoissa itseluottamus ja terävyys viimeistelyyn löytyy, koska muuta hyötyä en osaa hänessä nähdä.
Itse olisin Marjamäen tavoin valinnut Aaltosen ennen Palolaa. Aaltosella on edelleen se upside siellä, jollaista Palola ei mielestäni ihan omaa. Sen sijaan Ika Lehkosen esille nostama Juuso Ikonen olisikin ollut mielenkiintoisempi tapaus Aaltoseen vertailtaessa.
 
Ainut mikä valinnoista on vaikea ymmärtää on tuo Puljujärven valinta. Oli kaveri niin ulapalla nuissa kahdessa-kolmessa pelissä mitä sivu silmällä aina tuijjotin. Pyörii ihan pelin ulkopuolella ja kiekollakaan ei nähdä rohkeita ratkaisuja. Ei mitään käyttöä. Toki nyt räppää jotain Kanadaa vastaan 3+1. NOT

Aaltonen taasen se JMA oli Suomen parhaimpia hyökkääviä pelaajia. Toki Aho on siellä kingi, mutta ei hänkään yksin mihinkään voi. Palolasta tulee tosiaan itsellekkin mieleen Pulkkinen. Pystyy maalintekoon kun paikka on, mutta muuten ei sovi palettiin sitten puolustustyöskentelyltään. Siksi ihan ymmärrettävää, että jäi rannalle. Tosin. Oisin 100/100 ottanut hänet Puljujärven tilalle.

Loppuun vielä, ei kesää ilman pillua? Onhan se Pilhströmin Ana taas iskussaan oikeaan aikaan.
 

IceWalker

Jäsen
MM-joukkue on valittu. Puljujärven lisäksi ei valinta sisältänyt suuria yllätyksiä. Toki Lehtosen valinta oli vain Marjamäen tiedossa. Puljun valinnasta on onniteltava Marjamäkeä. Hän on ilmeisesti oivaltanut sen, mitä hardcore MM-fanit eivät koskaan: jääkiekko on showbisnestä. Paino ensimmäisessä sanassa. Jääkiekossa eivät numerot ja faktat ole kaikki kaikessa: yleisö ei tule katsomaan faktoja, vaan mielenkiintoisia pelaajia. Matikainen katui aikoinaan, kun ei valinnut Selännettä vuoden 1989 kisoihin.

Nyt Marjamäki ei tehnyt samaa virhettä. Huomioarvo on kevätkarnevaaleissa vähintään yhtä tärkeää kuin tulokset. Itse asiassa, uskallan väittää, että Puljujärven valinnalla Marjamäki takasi joukkueelle pysyvän huomion ja kiinnostuksen: koska Pulju pelaa, pelaako hän jo tänään, mitä roolia, missä ketjussa jne. Puljujärven huomioarvo on vaan paljon suurempi kuin nyt tipahtaneiden ja paremmat näytöt antaneiden pelaajien. Ja tämä ratkaisee kaiken.

Suuri joukko meistä yleisöstä ei odota mitalia tai voittoja silmät kiiluen. Päinvastoin, mitaleja on tullut niin paljon, joten MM-kisat eivät vain sytytä enää entiseen malliin: tarvitaan jotakin muuta. Ja se jokin on tulevaisuuden nimet, tulevat tähdet. Viime vuonna Paten esitykset naulitsivat kotikatsomoon, nyt saman tekevät Puljujärven mahdolliset suoritukset. Ja toki myös Ahon taituruus: kerrankin on nuoria tähtiä, jotka herättävät kiinnostusta ihan toiseen malliin kuin vaikkapa Jaloset mallia 2011.

Osallistumisen myötä Puljujärvi tulee mukaan siihen todella harvalukuiseen joukkoon, joka on pelannut kisoissa 18-vuotiaana. Tuoreimpina hyökkääjistä Jere Lehtinen, Saku Koivu ja Olli Jokinen. Patrik Laine oli vieläkin nuorempana. Vaan ei esim. Mikael Granlund tai Aleksandr Barkov. Hieno saavutus jo tämäkin. Iso plussa Marjamäelle: Jatkoon!
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Sen sijaan Ika Lehkosen esille nostama Juuso Ikonen olisikin ollut mielenkiintoisempi tapaus Aaltoseen vertailtaessa.

Mitä nämä viime aikaiset puheet Juuso Ikosesta oikein ovat? Myönnän, että nyt kyse on täysin teksti-TV -skouttaamisesta, mutta miksi mukaan pitäisi valita takaoven kautta pelaaja, joka ei ole pelannut urallaan peliäkään A-maajoukkueessa ja pelasi alkukaudesta Djurgårdenissa 25 matsia tehoin 2+2=4, -6. Tahti toki parani maisemanvaihdoksen myötä, mutta en nyt tiedä onko 12 pistettä 20 otteluun (tehotilaston näyttäessä lukemaa -5) pleijareissa sellainen näyttö, että olisi pitänyt suorilta valita mukaan. Esimerkkinä Ilari Filppulalla on paljon kovemmat näytöt SHL:stä tällä kaudella ja pelasi EHT:lläkin 3 ottelua piste-/peli -tahtia, eri pelipaikalla toki.
 

Vele

Jäsen
M.Aaltonen-Filppula-JMA
Rantanen-Aho-Puljujärvi
Pyörälä-Kemppainen-Pihlström
Osala-Sallinen-Hännikäinen
+ J.Lajunen, Savinainen

Kukkonen-Honka
Ohtamaa-Hietanen
Jaakola-V.Lajunen
Järvinen
+ Lehtonen

Korpisalo
Ortio
+ Säteri
 

Viltsu

Jäsen
Pentti Matikainen oli Suomen päävalmentaja v. 1989. Ja Selänne pelasi 18-vuotiaana v. 1989 MM-kisoihin valmistavissa peleissä, mutta jäi viime hetkellä rannalle. Ei Selännekään tuolloin ihmeitä esittänyt.

Juuri näin ja tosiaan Matikainen myöhemmin myönsi, että Selänne olisi pitänyt ottaa mukaan 1989 kisoihin, Ja 1992 Selänne itse ensin kieltäytyi, kun juhli antaumuksella Jokerien mestaruutta. Kummola sitten puhui Teemun kisoihin, mutta Matikainen ei enää huolinut.
 

BlackWolf

Jäsen
Ei ole näin epävarmaa fiilistä ollut todella pitkään aikaan ennen Mm kisoja ! Suomella ennätysmäärä NHL kieltäytyjiä, mikä on selkeä viesti luottamuspulasta valmennukseen. Marjamäki täyttänyt sitten joukkueen entisistä Kärpät pelaajista, jotka sitten ovat kiitollisena vanhalle valmentajalleen päättäneet kisoihin lähteä. Erikoinen tilanne, ja kieltämättä pelko alle 20v kisojen toistumisesta mielessä!
Lehdissä valmennus mainitsee että silmiinpistävää on että 11 pelaajaa ollut leirillä alusta alkaen mukana. Mielestäni silmiinpistävämpää on valtava määrä keskinkertaisia Kärpät taustan omaavien pelaajien mukanaolo! Toivottavasti joukkue kuitenkin yllättää positiivisesti!
Sulla on varmaan heittää hatusta parin kentällisen verran tekijöitä, jotka olisi kisoihin tulossa ja eivät ole Kärpissä koskaan pelanneet? Mulla tekee vähän tiukkaa, mutta jään odottelemaan nimilistaa.

Ihme settiä, jos Kärpät on hoitaneet asiansa hyvin, niin se vähän väkisinkin luo tilanteen että joukkueessa on paljon Kärppä taustaisia, miten helvetissä siitäkin saadaan Marjamäen vika?
 
Todella toivon että peliin tulee jotain tunnetta MM-kisoissa. Ollut outoa katsoa Suomi - Ruotsi-pelejä ilman sitä tunneskaalaa. Edes voitto Ei tuntunut miltään. Ei jännittänyt loppuhetkillä.

Peli ei ole edes ihan paskaa. Tulostakin on tullut. Mutta aivan yhdentekevää tekemistä. Ihan sama. Vähän niin kuin Juha Tapio.
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös