Lukko kaudella 2016–2017

  • 405 580
  • 1 793

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pelaajia pitäisi oikeasti myös onnistua kasvattamaan itse niin ei tarvitsisi maksaa kaikille Raumalle roudatuille keskinkertaisuuksille sitä Rauma-lisää. Lukossa palkka maksetaan aina sen parhaimman kauden perusteella ja Raumalle tulevien pelaajien pitäisi aina olla pelannut se yksi vähintään 15:sta pisteen liigakausi tai heistä ei ole mihinkään (seurajohdon ja suuren osan faneista ajatusmalli). UTJ voisi tuoda hommaan jotain järkeä. Kunhan se ei olisi hyvävelikerholainen.
Kyllähän tuossa kasvattamisessa on onnistuttu ihan kohtalaisesti. 2012 Syksystä lähtien aikana omia pelaajia Liigaan on tullut Virtanen, Tommila, Suuronen ja Saarela, jotka pelaavat tällä hetkellä joka ilta.

Rauman kokosesta kylästä ja lähialueilta ei riitä siihen pelaajat, että 3-4 ketjut +5-7 pakit täytettäisiin pelkillä omilla kasvateilla. Sekin kuitenkin pitää muistaa, että A -ja B-junnut tarvitsevat joukkueen, eikä sieltä voida joka kausi 3-5 pelaajaa roikottaa edustuksen mukana kokoaikaa.

En sitten osaa yhtään sanoa mitä seuraava nippu olisi tälle kaudelle kustantanut, mutta ei nuo 3-5 ketjut kovin kalliita olisi olleet verrattuna tämän hetkisiin. Toki kaikki nimet eivät olisi olleet mitenkään saatavilla, mutta epäilen että lihavoidut olisi tänne voitu saada kohtuu korvauksella kun katsoo nykyistä pelipaikkaa.

Elo-Gagnon-Vahalahti
Koivisto-Saarela-Vauhkonen
Niemelä-Tiivola-Claireaux
Kangasmäki-Jasu-Suuronen
+Vidgren-Friberg-Siekkinen- jne.

Virtanen-Heikkinen
Niskala-Sevänen
Nordlund-Tommila
Honkaheimo


Engren
Kähkönen

Nykyään kokoonpanossa olevat ja ylläolevasta pois jätetyt nimet eli Ellerby, Seigo, Ahonen, Mäkinen, Tukonen, Lähteenmäki, Pitkänen, Liedes, Antonen, Väyrynen ja Stepanek ovat varmasti kalliimpia tällä hetkellä, kuin korvaavat nimet ja nipun taso mun mielestä säilyy vähintään samana.

E: Ja siellä Lukon johdossa tosiaan olisi päätettävä se urhelullinen linjaus ja samoin se että millä tavalla Rauman Lukon halutaan pelaavan. Sama koskisi sitten myös junioreita, niin sieltäkin voisi olla joskus helpompi nostaa niitä pelaajia kokoonpanoon. Mahtoiko esim. RD:lla ja Saarikoskella olla samoja pelitavallisia ajatuksia, tai Vuorella ja Eepillä, tai Eepillä ja Pahilla? Vai mennäänkö junnuissakin aina sen hetkisen valmentajan sapluunan/ajatusmaailman/puheiden mukaan? Vittu. Nyt sitä urheilupuolta kuntoon!!!
 
Viimeksi muokattu:

BIGKING24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja Montreal
Kyllä se kova fakta on, että Lukollakaan ole ikuisuuksia varaa heittää sitä rahaa kuin kankkulan kaivoon se on saletti. Sinä aikana kun täällä on rahaa poltettu kuin roskia konsanaan on liiga voitettu varmaan puolitusinaa kertaa miltei puolta halvemmalla poppoolla, joten juurikin siitä hinta-laatu suhteesta on kysymys. Kun tuntuu että rivimiehelle maksetaan täällä tuntuvasti suurempia summia kuin muualla, ainakin jos katsoo joukkueen/yksittäisten pelaajien suoritustasoa verrattuna budjettiin ja siitä saatavaa kokonaisuutta muihin seuroihin. Siitä kun lähdetäisiin tutkailemaan toteutumia historiassa taakseppäin niin kyllä aika surullista katsottavaa olisi.
Pienin liigantalousalue, top kuusi(ellei jopa top neljä) pelaajabudjetti ollut varmaan toistakymmentä vuotta ja tulokset eivät ole olleet likikään sitä tänä aikana, joka vuosi tappioita on jouduttu paikkaamaan(tiedetään kyllä minkä toimesta), joten juurikin tuota ammattitaitoa tässä huudetaan tuonne toimistoon koska ei tämä näin voi jatkua.
Itselläni ei ole hajuakaan kuka sopimus neuvottelut agenttien kanssa käy Lukon osalta, mutta jos se on kaveri jonka päätoiminen päivätyö on samalla rahan kerääminen, niin molempiin keskittyminen käy ajan kanssa mahdottomaksi yhtälöksi. Epäilemättä tuota valmentajan yläpuolella olevaa rakennetta tai sen koostumusta/toimintaa kannattasi vahvistaa/tehostaa, pitkällä aikavälillä varmaan maksaisi itsensä takaisin. Ihan sama mikä sen kaverin titteli sitten olisi, kunhan on patevä, pystyvä ja hyvät kontaktit suomen ulkopuolellekkin omaava ikänsä jääkiekon kanssa toiminut kaveri.

ps. muutamissa kohdissa voi olla hieman liioittelua havaittavissa :), mutta huoli oikea ja faktojakin sisältää.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Rauman kokosesta kylästä ja lähialueilta ei riitä siihen pelaajat, että 3-4 ketjut +5-7 pakit täytettäisiin pelkillä omilla kasvateilla. Sekin kuitenkin pitää muistaa, että A -ja B-junnut tarvitsevat joukkueen, eikä sieltä voida joka kausi 3-5 pelaajaa roikottaa edustuksen mukana kokoaikaa.

Toisaalta Lukko pystyy resursseillaan hankkimaan lahjakkaita pelaajia muualta A -ja B- juunuihin, kuten nykyisin tehdäänkin. Sitä kautta on mahdollista saada lisää "omia kasvatteja" edustukseen.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Toisaalta Lukko pystyy resursseillaan hankkimaan lahjakkaita pelaajia muualta A -ja B- juunuihin, kuten nykyisin tehdäänkin. Sitä kautta on mahdollista saada lisää "omia kasvatteja" edustukseen.
Jep ja näitä "tullista tulleita" nimiä on nyky edustuksessakin Koiviston ja Suurosen muodossa.

Mutta edelleen. 3-4 ketjun täyttäminen omilla nuorilla tarvitsee muutaman hemmetin lahjakkaan ikäluokan junnuihin. Tästä esimerkkeinä Ilves, TPS, Ässät ja KalPa. Lisäksi JYP on akatemiastaan saanut hyvin näitä komennusmiehiä ja varsinkin maalivahtien osalta Jyväskylässä on jotain tehty oikein (Vehviläinen, Ruusu, Perhonen, Laurikainen).
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Pienin liigantalousalue, top kuusi(ellei jopa top neljä) pelaajabudjetti ollut varmaan toistakymmentä vuotta ja tulokset eivät ole olleet likikään sitä tänä aikana, joka vuosi tappioita on jouduttu paikkaamaan(tiedetään kyllä minkä toimesta),
Tappiot on budjetoitu. Tappioita ei jouduttaisi paikkaamaan jos tuo summa siirrettäisiin tilikauden alussa tulokseen. Tai jos tuo etukäteen sovittu summa (tai sen maksimi) poistettaisiin, tippuisi myös budjetit.
 

BIGKING24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja Montreal
Budjetoitu varmaan kaikki on ja virallisella paperilla lukko ei juuri tee voitto tai tappiota koskaan, ihan sama päästäänkö likikään budjetoituun katsojamäärään jne jne. RTK:n osuutta taidettiin juuri ainakin paperilla pienentää, siis paperilla. Mutta asia on niin, että Lukko joka edelleen on pienimmän talousalueen joukkue ja katsojatulot ovat siellä varmaan 4-6 pienimmän joukossa, repii suurimpiin kuuluvat markkinointitulot ja ylivoimaisesti suurimmat muut tulot(näin ainakin pari vuotta sitten) edelleen täältä pienimmältä talousallueelta. Niin joko Rajala on copperfieldin (vai mikä nyt oli) veroinen "taikuri" joka taikoo paperi silpusta rahaa tai sitten sitä tuloa tulloo jostain "siivouksista". Eikä siinä mitään ok asia se on, mutta se ei vaan ole kestävää taloutta ja tulee tiensä päähän jossain vaiheessa, siksi se rahan haaskaamista olisi syytä koittaa vähentää.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Suurinpiirtein noin, mutta budjetti myös laadittaisiin eri tavalla jos tuota rahavirtaa ei tulisi. Toki näillä konserninsiirroilla Lukkoa pystytään tukemaan n. 32v vaikka siivous tekisi nollatulosta. Eli kassaakin löytyy
 

BIGKING24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja Montreal
kyl kyl, mut kumpa vaan joku saisi hallituksen tajuamaan, että oikeasti kun sitä rahaa on niin jospa siitä oikeasti koittaisi ottaa kaiken hyödyn irti osaavien ihmisten kanssa, eikä vaan heitetä taivaan tuuliin sitä.
 

Praha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukon on oikeastaan pakko lähteä vielä laiturikaupoille jos meinaa kympin sakkiin kivuta. Saarela tulee pelaamaan nuorten kisoissa ja Tukosesta ei tiedä koska pelaa ja koska saikuttaa. Ilman tätä kaksikkoa Lukon hyökkäys näyttää kyllä kovin heppoiselta ja pisteitä olisi kartutettava kovaa tahtia. Toisaalta kinkkinen tilanne että alkaako sitä rahaa enää tähän kauteen tuhlamaan...
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Lukolla on vähän ikävä tilanne edessään, jos vielä Tukosen saikku venyy. Nimittäin Allu lähtee varmaan U20-kisoihin ja kun vielä Late on pois, ja samaan aikaan pisteitäkin olisi saatava lähes joka pelistä, niin yhtälöstä tulee väkisinkin epätosi.

En edes tiedä, onko niin hyvää hankintaa jossain olemassa, että Lukko voisi saada tuon aukon korjaajaksi. Mutta kyllähän pudotuspelipaikan metsästys kokee kovan kolauksen, jos vaan lähdetään hakemaan pisteitä ilman yhtään vahvistusta hyökkäyspäähän.

Lukko taisi olla alkukaudesta ihan kärkipäätä maalinteko-osaamisessa, mutta nyt kun joukkueiden puolustuspelaamiset ovat tiivistyneet ja samalla oma ylivoimapeli on hieman tökkinyt, niin Lukko on melkein sarjan häntäpäätä maalinteossa. Kestävän kehityksen tiellä terveet #23 ja #87 kun puuttuvat kokoonpanosta, niin maalintekotehokkuus tippuu entisestään eikä paikkaa pudotuspeleissä aukene.

Vaikka miten haluaisi uskoa, että Kake saa Lukon puolustuspelaamisen tiiviiksi, niin siltikin Lukon pitää pystyä tekemään myös maaleja pelien voittamiseksi.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
U-20 lähtijöihin vielä kun lisää Niemelän ja Vidgrenin, niin hyvältä näyttää. Puolustus ja maalivahdit kestävät kyllä edelleen silloinkin vertailun, mutta hyökkäys näyttää parin viikon päästä suunnilleen seuraavalta:

Vahalahti-Gagnon-Lähteenmäki
Liedes-Tiivola-Koivisto
Suuronen-Claireaux-Pitkänen
Antonen-Koivistoinen-Väyrynen/joku KeuPasta tai junnuista

Tuolla kalustolla pitäisi kaapia kahta pinnaa per peli melkein kuukausi ja tuona aikana taitaa olla liki 10 peliä.
 

senilix

Jäsen
Aika epätodennäköistä se on, että Niemelä ja Vidgren olisivat U20-kisoissa. Ainakaan molemmat.
Toivotaan, että olisivat riittävän hyviä sinne.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aika epätodennäköistä se on, että Niemelä ja Vidgren olisivat U20-kisoissa. Ainakaan molemmat.
Toivotaan, että olisivat riittävän hyviä sinne.
Lukon edustuksen kannalta se on vähän niin ja näin, mutta jos siellä kisoissa koko kolmikko viilettäisi, niin se voisi lisätä nuorten kiinnostusta Lukkoa kohtaan. Onhan Vidgrenkin Raumalla jo neljättä kautta, vai muistanko väärin?
 

jäähy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, St.Louis Blues
Voihan esim. Saarela sanoa, ettei kiinnosta kun on mestaruus jo taskussa / Lukko tarvitsee enemmän hänen apua!

Mietin kanssa että olisko kieltäytyminen mahdollista? Ja onko kukaan ennen kieltäytynyt ja painanut samaan aikaan menemään Liigassa
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Voihan esim. Saarela sanoa, ettei kiinnosta kun on mestaruus jo taskussa / Lukko tarvitsee enemmän hänen apua!
Allu ei kuulu siihen sakkiin, joka kieltäytyy kovin helposti maajoukkuepeleistä. Lisäksi nuorukaisen tähtäin on NHL:ssä, ja mikäs sen parempi paikka antaa näyttöjä siihen suuntaan kuin mennä niiden pelien näyttämöille kisailemaan MM-kullasta. Kyllä ne tarkkailijat osaavat tulla myös Eurooppaan kisoja katsomaan, mutta ison veden niitä on varmasti se maksimimäärä katsomossa mitä olla voi.

Rajalan kommentti lisävahvistuksista on ihan ymmärrettävä. Miehiä tosiaan on lukumääräisesti riittävästi, mutta kuinka moni heistä on liigakelpoinen, on jo kokonaan toinen tarina.
 
Tyhmältä tuntuu tällaisella kaudella polttaa enempää rahaa vahvistuksiin, kun on käytännössä hävitty. Eikö nyt olisi hyvä sauma kokeilla mitä KeuPasta tai junnuista löytyy?
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Mietin kanssa että olisko kieltäytyminen mahdollista? Ja onko kukaan ennen kieltäytynyt ja painanut samaan aikaan menemään Liigassa

Teppo Numminen 1988 vedoten silmä vamaan, pelasi silti liigapelejä. Janne Ojanen ja jannenkin oli Tapparan mielestä loukkaantunut, mutta Janne lähti Jortikan joukkueen kapteeniksi, voittamaan maailmanmestaruutta.
 

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Leikitään ajatuksella että ~10min peliajalla pelaavat Niemelä ja Vidgren sattuvat lähtemään kisoihin. Laskeeko se joukkueen pelaamisen taso sitten oikeasti jos tilalle tulee A. Kangasmäki, Antonen, Koivistoinen, Friberg tai Väyrynen (jos sattuu joskus toipumaan). Minun mielestäni ei.
Claireaux on ollut niin positiivinen yllätys että noita KeuPan tehokkaimpia/ennakkoluulottomimpia pitäisi ehkä useammin kokeilla.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Leikitään ajatuksella että ~10min peliajalla pelaavat Niemelä ja Vidgren sattuvat lähtemään kisoihin. Laskeeko se joukkueen pelaamisen taso sitten oikeasti jos tilalle tulee A. Kangasmäki, Antonen, Koivistoinen, Friberg tai Väyrynen (jos sattuu joskus toipumaan). Minun mielestäni ei.
Claireaux on ollut niin positiivinen yllätys että noita KeuPan tehokkaimpia/ennakkoluulottomimpia pitäisi ehkä useammin kokeilla.

Vielä, kun otat ajatukseen mukaan Saarelan poissaolon niin joko tuntuu? Paha sanoa miten vaikuttaa joukkueen pelaamiseen, mutta ei se ainakaan helpota.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Nuorten MM-leiri Kanadassa alkaa jo 13. joulukuuta, joten Saarela pelaa vielä ensi viikonlopun pelit ja sen jälkeen on sen 9-10 peliä sivussa. Vielä, kun Tukonen on varmuudella ainakin tuonne asti poissa niin ei rosteri hyvältä näytä. On myös mahdollista, että Niemelä tai Vidgren matkaavat Saarelan mukana.
 

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Vielä, kun otat ajatukseen mukaan Saarelan poissaolon niin joko tuntuu? Paha sanoa miten vaikuttaa joukkueen pelaamiseen, mutta ei se ainakaan helpota.
Nykykunnossa olevan Saarelan poissaolo tietysti tuntuu. Totesinkin että Niemelän tai Vidgrenin poissaolo ei pelaamisen tasoa laske.
Tähän laiturikauppakeskusteluun viitaten en pidä järkevänä paikata junnukisoihin lähtijöitä markkinoilta, sillä kyseessä olevat paikkaajat löytyvät Keuruulta. Tukosen korvaaminen lieneekin todennäköisempää tammikuun lopulla, jos pelikunto näyttää jäävän vajaaksi.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Blues ja JYP ovat muistaakseni muutamaan otteeseen näyttäneet, että paikkaajia voidaan ottaa junnuista tai yhteistyöseurasta, kunhan peruspeli on kunnossa. Lukon ongelmana on juuri ollut se peruspelin puute ennen Heikkilää. Kun tulosyksikön miehistä Tukonen on saikulla, Lähteenmäki ei osu maaliin ja siitä vielä Saarela maju tehtäviin 9-10 peliksi, niin Koivison ja Gagnonin olisi sitten onnistuttava aikalailla täydellisesti. Myös muiden antaa sopivaa tulitukea. Toisaalta on se niinkin, että jos tuosta jaksosta menestyksellä selviää ilman ostomiehiä, niin siitä voi roihahtaa sellainen itseluottamuksen palo joka kantaa pitkälle.
 

lebak

Jäsen
Kaken juna on puksuttanut nyt 5 ottelua ja ajattelin vilkaista nopeasti myös perustilastoja tuolta ajalta.

Koodi:
23    Ti 22.11.2016   Lukko - Kärpät    4 — 2
24    La 26.11.2016   Lukko - HPK       2 — 3    JA
25    Ti 29.11.2016   Lukko - JYP       2 — 3    VL
26    To 1.12.2016    Ilves - Lukko     0 — 1
27    La 3.12.2016    Lukko - Sport     4 — 1

Pisteitä 11 (2,2pts/ottelu). Maaleja on tehty 13 (2,6/ottelu) ja päästetty 7 (1,4/ottelu) varsinaisella peliajalla.

Eniten pisteitä on tehnyt
Gagnon 1+3
Vahalahti 3+1
Koivisto 0+3
Niskala 2+1
Saarela 3+0
Lisäksi kaksi pistettä on saalistanut Lähteenmäki, Suuronen, Virtanen, Pitkänen.
Ylivoimalla on osuttu 3 kertaa (Gagnon, Tiivola, Niskala).

+ / - tilastossa kärkeä pitää
Saarela +5
Virtanen +4
Seigo +3
Ainoastaan Niskala on pakkasella yhden verran. Miinuksia on eniten (-4) kerännyt Niskala ja Vahalahti.

Pirteimmät laukojat
Virtanen 30
Seigo 27
Saarela 25
Gagnon 20
Lähteenmäki 18
Vahalahti 16
Niskala 15
Suuronen 13
Laukauksia keskimäärin 46/ottelu.

Jäähykunkkuna toimii Suuronen 6min. Rangaistuksia on otettu keskimäärin 7,2min/ottelu.

Mitä tästä voidaan päätellä. Eipä oikein mitään, koska ei ole vertailukohtaa Vuoren ajalta. Todettakoon kuitenkin, että voidaan huomata kärkipelaajien onnistumiset sekä Suurosen 'isohko/kasvanut' rooli. Myös ylivoimalla on onnistuttu.

Tämä nopeasti tarkasteltuna kun tilastoja vilkaisin pitkästä aikaa. Mielenkiintoista olisi tehdä vertailut 46 ottelun kohdalla ja verrata pelaajien tilastoja Vuoren sekä Heikkilän aikoina.
 

Liitteet

  • upload_2016-12-8_15-19-39.png
    upload_2016-12-8_15-19-39.png
    28,7 KB · kertaa luettu: 250
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös