Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Lukko kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana eriatarka, 20.11.2015 klo 19.19.

 1. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ihmetyttää kyllä todella tämä kuvio, vielä kun saataisiin selvitettyä että halusiko Vuori Saarikosken valmennustiimiin vai ängettiinkö se väkisin mukaan. Jos oikeasti apuvalmentaja heikentää päävalmentajan asemaa tai ei noudata hänen kaavaansa, niin Saarikoski olisi silloin pitänyt potkia ensimmäisenä pois, nyt tulee vähän sellainen kuva että johto halusi näyttää kovimmalla tavalla että reagoidaan, Saarikosken potkiminen olisi saattanut näyttää ulospäin siltä että tehdään nyt vain vähän jotain. Eli tässäkin suojeltiin vain omia takamuksia, eikä oikeasti ajateltu joukkueen etua.
   
 2. JZZ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
  Olen edelleen sitä mieltä, että suurin virhe tehtiin jo viime kauden alkupuolella kun Dufvan sitoutumattomuus Lukkoon alkoi näkyä läpi kaikessa tekemisessä. Vuori olisi pitänyt siinä vaiheessa nostaa ykköseksi ja alkaa ajamaan pelisysteemiään sisään sekä testaamaan miten siinä joukkueessa olleet pelaajat pystyisivät sitä noudattamaan. Lisäksi Dufvalle olisi pitänyt tehdä täydellinen kielto olla missään yhteydessä Lukon joukkueeseen. Nythän hän rekrytoi ison osan pelaajista mukaansa sekä peluutti Jukurien pelaajia tätä kautta silmällä pitäen.

  Mitä tulee tuohon Saarikosken keissiin, tai apuvalmentajiin yleensä, niin on aivan käsittämätöntä jos johto määrittelee ketkä päävalmentajan apulaisina työskentelevät. Ja mikäli tuollainen pitää paikkansa, olisi Saarikosken roolia pitänyt tarkentaa "mononkuva perseellä" -osastolle huomattavasti aiemmin. Ihan käsittämätöntä, jos valmentajat eivät keskenään puhalla yhteen hiileen!
   
 3. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Jälkikäteen on pakko olla samaa mieltä, naiiviutta Dufvan tekemisiin. Toisessa ketjussa puhuttiin Lukon pitkäjänteisyyden puuttuimisesta: Urama 3,5 kautta ja Dufva 4. Aika pitkäjäneistä, jos valmentajilla mitataan. Ehkä tällaisista mielikuvista eroon pääsy vaikutti myös, että Duvfalle ei uskallettu näyttää ovea?

  Lainaus:
  En näkisi että on ennenkuulumatonta. että johto määrittää apuvalmentajat, ainakin osan, olihan Vuorikin Dufvan kakkosena. Eriasia onko päävalmentajalla mandaatti potkia vastavirtaan uiva apuvalkku pois. Jos siis kismaa on ollut.
   
 4. Jaska_a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ennen Lukko, nyt kaikki muut paitsi HIFK, Pelicans
  Miksi kukaan ei kommentoi Vuoren ja Laihon pelaajapolitiikkaa: joukolle pelimiehiä ei uusita tai puretaan sopimus, tilalle lauma mestismiehiä, jotka kaikki eivät edes ole nuoria potentiaalisia kykyjä. Viime viikkojen loistava esimerkki A-junnu Lainio, jolle Ulvilan Pesä-Veikkojen manageri osoitti ovea, olisi itse mennyt siitä ovesta.
   
 5. Strongbow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko Rauma
 6. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Lainaus:
  Koska se keskustelu menee jankkaamiseksi. Me emme tiedä edes ketkä ovat itse halunneet lähteä.

  Voimme myös keskustella mm Azevedosta, Zapolskista, miksei myös Vahalahden hankinnasta.
   
 7. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Sivutaanhan tuotakin asiaa Länskärin jutussa, mutta ei kovinkaan paljoa. Muuten näistä Vuoren hankinnoista on täällä kyllä ihan riittävästi kauden aikana napistu.
   
 8. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lukko on nyt sitten perannut päättyneen kauden perusteellisestin ja päivän Länsi-Suomessa oli Rajalan analyysi pettymyksen tuottaseesta sesongista.

  Kaksi merkittävää asiaa Rajala nostaa framille:

  - muutos jonka Lukko teki oli liian iso

  - kauden alkupuolelle osunut avainpelaajien loukkaantumissuma suisti Lukon väärille raiteille

  Lisäksi Rajalan mukaan ison tavoitteen tuominen julkisesti esille (eli mestaruus CHL:ssä ja Liigassa) oli virhe.

  Juha Vuori ei sooloillut oman päänsä mukaan muuttaessaan lähes kaiken Lukossa pukukopista ja harjoittelusta lähten. Kaikki halusivat muutosta, mutta kuten sanottu se oli liian raju.

  Rajala käy niinikään lehdessä läpi uuden urheilujohtajan hommia. Hän rakentaa joukkueen yhdessä päävalmentajan kanssa, ja hänen tehtävänsä on varmistaa että sellaista tilannetta ei pääse syntymään jossa yhtä monta sopimusta loppuu samaan aikaan kuin nyt kävi kaudelle 2016-17 lähdettäessä. "Hän tuo sen pitkäjänteisyyden toimintaan", sanoo Rajala.

  Ja jatkaa että urheilujohtaja tulee tehostamaan junioripuolen päivittäistä toimintaa, eikä urheilujohtajaa ole vielä valittu. Urheilujohtaja-asia on Lukolle niin iso juttu että halutaan olla varmoja että kyseinen tyyppi on Lukolle juuri se oikea.

  Rajala ei myönnä että kuluneen kauden Lukko olisi ollut väärin rakennettu. Hän vetoaa edelleen loukkaantumisiin, "joita ilman kaudesta olisi voinut tulla aivan erilainen".

  Lisäksi Rajala tietää että tilikaudesta tulee huono. Pudotuspeleistä rannalle jääminen tietää satojen tuhansien eurojen vajetta aiempiin kausiin.

  -------------------------------------------------------------

  Tässä nyt jotain poimintoja päivän Länsi-Suomen jutusta.
   
 9. hokkikokki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  OK, aina pitää muistaa, että toimittajan teksti on aina toisen käden tietoa ja @Roku :n lainakset on poimintoja tekstistä jota en itse ole lukenut kun tuota paperia ei kotiin kanneta. Siis en väheksy lainauksia ja muutoinkin iso kiitos. Aina vaan pitäisi muistaa kun käytetään lainauksia niin tulkinta lainauksen kokonaisuudesta jää lukijan päähän kun ei ole koko tekstiä. Näin voi olla että ylitulkitsen.

  Mutta mutta... Tavoite on tulevaisuudessa olla hiljaa ja hissuksiin kun ollaan vaan tämmönen pieni liigapaikkakunta. Ei oteta julkisia tavoitteita jottei kukaan pääsisi sanomaan, että vituiksi meni. Ei uskalleta edelleenkään olla voittajia. Voi p****le.

  Eikä edelleen pystytä sanomaan mitä valtaa urheilujohtajalla on. Vastuita vaan paljon kun muut taustalla pitää narut omissa käsissä ja piiri pieni pyörii. Eihän tommoseen organisaatioon kukaan urheilujohtaja edes halua.

  Ny ollaan kyllä niin ytimessä urheilulliselta ja yritysjohdon osalta että oksat pois. Juu Tipi on hyvä markkinointi ja myyntimies sitä en missään nimessä kiistä, mutta nyt kyllä paistaa että on väärä titteli Tipille on täräytetty TJ:n osalta. On toi Lukon urheilu- ja yritysjohtaminen niin hukassa kuin olla voi. Tai sitten on vaan ihan käsittämätön viestinnän epäonnistuminen taas. Tai sitten vaan mä ylitulkitsen. Mutta jooh... Kertokaa jos menin metsään kun tosiaan koko tekstiä en ole nähnyt.
   
 10. senilix Jäsen

  Jutun lukeneena tuo ei ollut vain Rajalan mielipide. Kauden jälkeen oltiin hiljaa, koska haluttiin haastatella kaikkia osapuolia, valmennusta, pelaajia, johtoryhmää, toimiston väkeä, hallitusta. Tuloksena yhteenveto näistä.
   
 11. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Ainoa asia mikä tuossa tiivistyksessä kalvaa on se, että Lukko on mennyt liikaa loukkaantumisten taakse viime kauden osalta. Onhan se tietyllä tapaa totta, että Lukko olisi ainakin ehkä säälipleijareissa ollut ilman noita kovia loukkaantumisia. Mutta onhan muillakin joukkueilla loukkaantumisia. Ei mielestäni voi tulla yllätyksenä varsinkaan Tukosen kohdalla. Jos @senilix in teksti pitää paikkaansa, että arviossa on kuunneltu jokaisia osapuolia ja päädytty siihen, että kausi meni loukkaantumisten takia pahiten perseelleen niin ehkä pitäisi myös saada ulkopuolisen ammattilaisenkin mielipide tuohon asiaan. Ei voi vain uskotella itselleen, että loukkaantumiset olivat suurin syy huonoon menestykseen. Tai eihän tuossa niin suoraan sanotakkaan, mutta jotenkin jää sellainen kuva, kun pariin otteeseen mainitaan loukkaantumiset, että niiden taakse mennään.

  Olen @hokkikokki n kanssa kyllä eri mieltä tuosta tavoitteen julkistamisesta. Ei Lukon tarvitse mielestäni mainostaa julkisesti tavoitettaan, mutta jos joku sitä päättää kysyä niin tottakai mainitaan, että mestaruus on päätavoite. Viime kaudella lähdettiin henkseleitä paukuttamaan itse ja ilmoittamaan, että mestaruus on tavoite vaikka sen pitäisi olla ihan itsestään selvyys tässä sarjassa ja Lukon budjetilla.

  Plussat siitä, että UTJ:n hankkimisessa ei olla hätiköity.
   
 12. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Kiitos @Roku

  Lainaus:
  Eihän tuossa noin sanottu! Puhuttiin mennen kauden tavoitteesta, ja kun kerran muutoksia oli paljon, niin mestaruus ei ollut realistinen tavoite ensimmäiselle kaudelle. Lukko teki virheen nostaessaan tavoitteeksi mestaruuden Vuoren ensimmäisellä kaudella, kun olisi pitänyt antaa uudelle jengille työtauha puhumalla projektin ensimmäisestä vuodesta.

  Toivottavasti Virran kanssa samaa virhettä ei toisteta. Virran pelikirjan sisäänajo ei tapahtu hetkessä, ja kavukipuja on varmasti matkalla. Projektin tavoitteena tulee olla mestaruus, mutta sitä tavoitetta ei kannata lähteä markkinoimaan vielä projektin ensimmäiselle kaudelle.
   
 13. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Jäi tosiaan mainitsematta että ei tuo mitä päivän lehdessä luki ollut yksin Rajalan ajatuksia ja mielipiteitä, vaan Lukko on haastatellut valmentajia, pelaajia, johtoryhmää, toimiston väkeä ja myös hallitusta. Siksi se vähän kestikin ennen kuin asian kanssa tultiin julki.
   
 14. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Ihan asiallinen juttu tosiaan, nyt kun luetuksi sen sain L-S:sta. Itseänikin hieman kuitenkin pistää ihmetyttämään tuo loukkaantumisten taakse meneminen. Toki Tukonen, Saarela ja Niskala ovat kaikki kovia pelimiehiä kun terveenä saavat pelata, mutta mun mielestä haihattelu Saarelan ja Tukosen alkukauden poissaoloilla ei vaan käy järkeen. Terve Saarela olisi ollut jokatapauksessa poissa sen n. 10 peliä kauden alusta ja Tukosen kanssa pelataan muutenkin aina sellaista rulettia, että siihen kohtaan olisi voinut jo ennen kauden alkua voinut hankkia ihan oikean stuntin. Esim. Suurosesta, Antosesta tai Liedeksestä ei Tukosen korvaajaksi ollut ja se ei kyllä mielestäni ollut mitenkään yllättävää. Tiivola sen sijaan korvasi Saarelan hyvin alku kaudella ja loppu kaudella teki saman paikkauksen Gagnonin lähdettyä. Niskalan pidemmät poissaolot sen sijaan voidaan sanoa tulleen puskista.

  Lisäksi se että tavoitteeksi sanotaan mestaruus, ei ole mielestäni mitenkään väärin Lukon resurssit huomioon ottaen. Sen sijaan sen ison pelillisen muutoksen olisi voinut tehdä vähän maltillisemmin, eikä yrittää muuttaa kaikkea kerralla. Lukko olisi kyllä niitä pisteitä ottanut alkukaudellakin, jos joukkueen puolustuspeli olisi ollut edes siedettävällä tasolla.
   
 15. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Pelkästään loukkaantumisien taakse ei voi mennä. Pelikirjan harjoittelu ei onnistunut, ja tästä Vuori totesikin, että liian isoa muutosta haettiin myös siinä. Samoin maalivahtipeli ei ollut voittavalla tasolla alkukaudella.

  Lainaus:
  Tavoitteeksi pitää sanoa mestaruus, mutta koska, se on taas eri juttu. Liiga ei tunne tarinaa, jossa joukkueessa tehdään iso muutos pelaajien ja valmennuksen/pelikirjan suhteen, ja siitä rallatellaan mestaruuteen ensimmäisellä kaudella! Miksi siis epärealistista tavoitetta tulisi markkinoida? Eikö olisi fiksumpaa sen sijaan laskea paineita työrauhan säilyttämiseksi?

  Positiivista on, että UTJ:n tulee jatkossa varmistaa, että noin isoa muutosta ei kerralla tapahtu. Aikaisemmin Lukko on mielestäni onnistunut tässä joukkueen uusimisessa paremmin. Jos Lukko pääsee uuden UTJ:n kanssa lähivuosina sellaiseen tilaan, että muutokset ovat hallittuja sekä joukkueessa että pelikirjassa, niin ollaan lähempänä sellaista tilaa jossa mestaruus voi olla tavoite jokaisella kaudella.
   
 16. rellu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
  Lainaus:
  Juuri näin. Urheilussa pitää aina tavoitteena olla voitto, mutta sen tavoitteen julkistamisessa kannattaa olla maltillinen. Aina. En tietysti tunne tulevan valmentajan ajatuksia ja joukkueen tulevaa kokoonpanoa jne, mutta jos minun jostain syystä pitäisi muotoilla ensi kauden tavoite ilmaisisin sen jotenkin näin 'Alkavalla kaudella tavoitteena on mahdollisimman hyvä sijoitus liigassa, mutta ennenkaikkea uusiutuvan valmennuksen ja joukkueen ajaminen sisään niin, että pitkäjänteisellä työllä saavutetaan myös liigamestaruus'. Fanaattisimmista kannattajista tuo voi kuulostaa lattealta, mutta menneyt kausi antoi merkit siitä miten suuri on pettymys kun asetetaan epärealistiset tavoitteet. Vähän kuin hartiapankkilainen omakotirakentaja sanoisi syyskuussa projektin alkaessa tavoitteeksi joulusaunomisen uuden talon saunassa.
   
 17. hokkikokki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  No lukeehan. Toki jälleen tuo on lainaus tekstistä jota en ole lukenut. Ei se asia @Durden muuksi muutu vaikka kuinka huutaa kovempaa.

  Iso tavoite; tuotiin tavoite esille, seurauksena Rajalan mielestä virhe. Jos reaktio tähän on, että vastaisuudessa jos on iso tavoite niin ei tuoda sitä esille. Tuo lukee mulle just niin että parempi ettei julkaista tavoitteita kun ei täysin välttämättä uskota siihen.

  Muoks: jos tavoite on väärä ja se tuodaan esille, niin ei kai sen tavoitteen esille tuominen ole se virhe vaan tavoite?

  No tämä on yleinen suomalainen ongelma, että varotaan sanomasta mikä on todellinen tavoite jos ei sinne päästä niin naapuri ei pääse veetuilemaan.
   
 18. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Minäkään en ole Länsi-Suomen juttua lukenut, olen siis Rokun lyhennelmän varassa. Mutta eihän tuossa sanota, että tulevaisuudessa ei mestaruus ole tavoite tai että sitä ei julkistettaisi, kuten sinä väitit. Eiköhän tuolla ajettu takaa juurikin sitä, että menneellä kaudella mestaruus ei ollut vielä realistinen tavoite, se kun oli projektin ensimmäinen kausi, ja siinä tehtiin virhe.

  Minusta näyttää siltä, että ensin Lukossa oltiin varovaisia asettamaan mestaruutta julkisesti tavoitteeksi. Tähän kansa halusi muutosta, ja mielestäni aiheesta. Dufvan aikana mestaruudesta tavoitteena puhuttiin jo ääneen. Vuoren aikana sama levy jäi päälle, mutta unohtui että noin suuren muutoksen keskellä mestaruus projektin ensimmäisellä kaudella ei ole realistinen. Se taidettiin sanoa enemmänkin fanien mieliksi. Edelleen, projektin tavoitteena tulee olla mestaruus, ja olen varma että Lukko on myös Virralle tuon tavoitteen asettanut ja aikanaan se myös ääneen sanotaan. Mielestäni olisi saman virheen toistamista asettaa se tavoitteeksi jo Virran ensimmäiselle kaudelle. Oletko tästä erimieltä?
   
 19. senilix Jäsen

  Lainaus:
  Toistetaan nyt vielä. Tuo lehtijuttu ei ollut Rajalan mielipide vaan haastattelujen/keskustelujen/neuvottelujen/yms tulos. Ja siitäkin varmasti vain pieni osa, sillä uskoisin, että Rajala lähinnä vastaili toimittajan kysymyksiin. Rajala oli vain puhemiehenä ulospäin.

  Näyttää olevan hirveä tarve henkilöidä tämä Rajalaan. Negatiivisesti.
   
 20. hokkikokki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ihan yhtä paljon sinun tekstissä on nyt olettamia kuin minun. Ehken karrikoin, mutta nyt keskustellaan mielestäni aidasta ja seipäistä.

  A. Minä oletan lainausten perusteella, että organisaatio ottaa tästä opiksi väärin ja että tulevaisuudessa ei sanota tavoitteita ulos. Näin ollen ei olla itselle rehellisiä ja uskota oikeasti asiaan vaikka kuinka joka aamu "peilin edessä" toitotetaan: "Sinä olet mestari!".
  B. Sinä oletat että virhe oli asettaa liian kova tavoite heti ensimmäisenä vuotena.

  Mielestäni ihan yhtä paljon nyt molemmat olettaa. Enkä ole missään kohtaa ollut eri mieltä, että tehtiin virhe asettaa tavoitteeksi mestaruus. Itse pidin mestaruuden tavoittelua kerta heitolla yllättävänä, mutta ajattelin hienoa jos oikeasti on usko tuohon. Näin hienona, että RD:n hengen perintönä on näin päätetty ja kaikki tehdään sen eteen. En oikein edes ymmärrä mistä saat tuon luettua, että olisin ollut tuosta eri mieltä. En keskustellut missään vaiheessa edellisen kauden tavoitteesta vaan viestinnästä ja henkisistä asioista.

  Tuo esille tuomani asia on vain mielestäni konkretiaa Lukon henkisestä tilanteesta nyt ja menneisyydessä.

  1. Materiaali on.
  2. Voimavarat on.
  3. Henkinen puoli puuttuu.

  Toivoisin niin kovin, että tähän tulisi muutos. Enkä tarkoita sitä, että asioita ei saisi tehdä pitkäjänteisesti. Mutta tavoitteiden asetanta realistiseksi, toiminta sen mukaiseksi ja viestitään se mihin uskotaan & tavoitellaan. Nuo on mielestäni ne asiat joilla tavoitellaan kultaisempaa tulevaisuutta.

  Vain fanien takia tullaan ulos tiedoilla jota fanit haluaa on mielestäni väärä lähestymistapa. Se ei edelleen ole uskomista omaan asiaan. Tämä on vähän kuin lapsille vakuuttelua kun lapset kysyy onhan joulupukki olemassa onhan. Kukin uskoo mihin uskoo, mutta jos sanoo asian vain sen takia kun lapset haluavat, niin uskooko asiaan oikesti? No olipas taas ankee vertauskuva enkä tarkoittanu kellekkään mieliharmiksi tai alentavaksi kommentiksi. En vaan nyt saa sanoja paremmin pihalle tästä. Ymmärrän kyllä myös, että lippuja, kausareita ja mainosmarkkoja pitää saada kassaan ja viesti, että nyt tulee välikausi vaarantaa tämän. Samalla se kuitenkin vaarantaa organisaation luotettavuuden ja ammattimaisen kuvan ulospäin. Väitän vaikka mitään faktaa ei ole, niin ammattimainen organisaatio lisää RD:n mainostamaa pelaajien imua Raumalle ilman, että tarvitsee maksaa sitä kuuluisaa Rauma-lisää.

  Ensimmäisessä purkauksessani ja tässä yritän vain tuoda esille mentaalipuolen asiaa esille. En itse ole ollut ammattiurheilija päivääkään, mutta sen mitä olen pystynyt hyvin läheltä junnuja seuraamaan, niin mentaalipuolella on aivan valtava merkitys asioihin. Varmasti asia kapenee vuosien saatossa pelaajien kasvaessa ja ammattimaistuessa, mutta en usko hetkeäkään että henkinen puoli katoaisi kokonaan. Hyviä esimerkkejä (ehkä) on esim. Patrik Laine. Oli pari vuotta sitten henkisesti väärillä raiteilla. Pistin pääkopan oikeaan järjestykseen ja väitän että siitä kaikki hyvä alkoi seurata. Tottahan toki taustalla on paljon hyvää jo, mutta jos pääkoppaa ei olisi saatu kuntoon ei hän NHL:ssä pelaisi tällä hetkellä. Tai no sii ei pelaa nyt kun putosi pleijareista. Väitän että hän pelaisi korkeantaan AHL:ssä jos sielläkään. No hulluilla saa olla varmaan omat mielipiteet tästäkin.

  @senilix Jos olet mitään kirjoituksiani Lukon TJ:stä missään kohtaa lukenut, niin olen hyvin positiivisesti tuonut esille Rajalan osaamisen. Meriitit Rajalan osaamisesta on selkeät ja kunniamaininnat olen tuosta tuonut aikaisemmissa kirjoituksissa esille. Rahaa tulee hyvin, sen eteen tehdään työtä jne, eli on voimavaroja ja materiaalia. Kyseessä on kuitenkin urheilujoukkue, niin urheilullinen tavoite ei kuitenkaan ole kovin usein noussut ihan huippuunsa materiaaliin tai voimavaroihin nähden. Oliko RB vai keulahahmoihin lukeutuvan "satunnaisen kolumnistin" kirjoitus jossa tätä tuotiin jo hyvin aikanaan esille. En nyt löydä tuota kirjoitusta linkitettäväksi tässä. Voi tuo kirjoitukseni ottaa henkilöityväksi kritiikiksi, mutta yrityksessä saa olla vain yksi TJ, ei leegio päättäjiä.

  Nyt näyttää, että Rajala ei yksin urheilupuolesta päätä tai asian eteenpäin viemiseen osallistuu niin moni muukin, tai ei ole riittävää osaamista. Yrityksestä kun kuitenkin on kysymys, niin kuka sen toiminnasta päättää muu kuin toimitusjohtaja? Hallitus asettaa tavoitteet ja raamit joiden puitteissa TJ toimintaa suorittaa. Hallituksen ei kuulu osallistua tai puuttua TJ:n tehtäviin ellei koeta, että luottamus on menetetty ja TJ vapautetaan tehtävistä ja hallituksen joku henkilö hoitaa TJ:n tehtäviä kunnes uusi hankitaan tilalle. Hallitustyöskentely on monesti lähellä yritysjohtamista, mutta hallitustyöskentelyyn ei kuulu arjen pyörittäminen. Tässä asiassa väitän olevani melko kokenut kun olen jo vuodesta 2004 saakka toiminut pienyrityksen isona osakkaana. Voidaan toki myös ajatella, että nyt ei ole puhtaasti yrityksestä kysymys, vaan urheilujoukkueesta. Väitän kuitenkin tässäkin kohtaa, että mikäli joukkueen tai yrityksen johtaminen hoidetaan kolleegiona jossa kukin huseeraa siellä ja täällä, niin saadaan juuri Lukon näköistä urheilutoimintaa.

  Näitä asioita kun yrittää vetää yhteen, niin tuo urheilujohtajan hankkiminen tuntuu jotenkin hassulta. Olen tästä jo pariin otteeseen kirjoitellut. Toki hakumalliin on monta vaihtoehtoa aina työkkärin ilmoituksesta headhunttaukseen. Viestintä tästä on kuitenkin mielestäni vähän epäonnistuntu, koska ei kellään tunnu olevan oikein hallussa mitä oikeasti ollaan hakemassa. Toki ei tällaisen tavallisen kaduntallaaja jääkiekon näkökulmasta välttämättä tätä täydykkään tietää tai ymmärtä. Viestinnässä kuitenkin jatkuvasti mielestäni korostuu vastuu, mutta ilman oikein minkäänlaista valtaa. Tuollainen tehtävän hoitaminen on tosi haastavaa missään toimintaympäristöissä. Tämän lisäksi näkemykseni on, että Lukko tarvitsee urheilutoimenjohtajaa ei urheilujohtajaa. Vähän niin kuin hyvin moni NHL-joukkue toimii GM:ien ja päävalmentajien kanssa.

  P.S: ja uskon joulupukkiin. Mutta tuo onkin sitten ihan toisen keskustelun paikka.

  P.P.S: melko varmaan väärässä ketjussa, mutta kun näitä asioita käsitellään jo melkein kymmenessä eri ketjussa, niin en löytänyt parempaakaan paikkaa.
   
 21. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Lukkohan on asettanut mestaruuden tavoitteeksi kaikille valmentajilleen Toivolasta eteenpäin. Nimenomaan niin, että johto asettaa hankkimalleen valmentajalleen tavoitteen ilman, että asettavat sen itselleen ja tekevät myös riittävästi töitä sen saavuttamiseksi. Epäonnistumisen jälkeen luonnollisesti mainitaan loukkaantumiset ja se, että muut vain olivat parempia. Ei ole ihan sattumaa, että Lukko on tilannut sellaisia valmentajia kuin Rautakorpi, Toivola ja Dufva. Uramankin piti voittaa Tapparassa pronssia ennen kuin Lukon johto alkoi antaa vastuuta. Jälkikäteen ei voi kuin ihmetellä, miten ihmeessä Dufva sai Lukon niin hyväksi, että se oli kahdesti voiton päässä finaalipaikasta. Ja vielä enemmän ihmettelen sitä, miten Pekka Virta on saatu mukaan näin surkeaan organisaatioon.
   
 22. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Steven Seigo jatkaa uraansa Ruotsin puolella. Mora IK on uusi työnantaja, kertoo päivän Länsi-Suomi.