Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2016–2017

  • 450 930
  • 3 447

Paatelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kyllä nuo Pelsujen valmentaja-Matikaisen kommentit asian tiimoilta ovat kyllä täysin vastuuttomia. Miehellä on aina ollut sellainen ote, että pelaajien täytyy pitää häntä hyvänä jätkänä ja se on hänen tapa toimia, mutta kyllä tuohon hänen rooliinsa kuuluu vastuuta ja johtamistakin, ja sitä hän nyt karttaa. Mielestäni pelkurimaista käytöstä vaikka hän taas nyt yrittää nostaa propsejaan pelaajien silmissä, ei hän sentään oikeasti noin tyhmä voi olla minkälaiseksi nyt tekeytyy. Iso lampaan perse miehelle näistä otteista, häpeä.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Siitähän uutisoitiin jo eilen illalla,että se on kurinpito käsittelyssä.
Paljon tapahtuu näitä aivopieruja kyseiselle herralle. Kun katto kuvia ja videoo niin päähänhän se tulee ja asento kun on taklatessa vielä sellainen niin näyttää,että kyynerpääkin osuu päähän. 10+ peliä penaltia vähintää.

Kurinpitoon ja kurinpitoryhmälle meneminen ovat kaksi eri asiaa. Kurinpitäjä voi määrätä korkeintaan 5 pelin huilin, tätä suurempiin tarvitaan liigan kurinpitoryhmää.
 

Tibexe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos Liiga haluaa tulevaisuudessa pystyä karsimaan näiden raskaan rikehistorian kavereiden tötöilyitä, niin Tyrväisen pelikiellon tulisi olla vähintään mallia 5+10, eli painotus olisi tuolla uusijalisän puolella. Mielestäni nimenomaan A.Tyrväisen jatkuva piittaamattomuus muiden pelaajien turvallisuutta kohtaan tekee tästä nykyisestä tilanteesta sietämättömän.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Matikainen ansaitsisi pelikieltoa pelkästään lausuntonsa perusteella. Jos tämän mielenvikaisen kaverin mielestä kakkonen olisi ehkä sopiva rangaistus tässä tilanteessa, niin joka vuosi muutama pelaaja heittäisi henkensä ja muutama halvaantuisi. Matikaisen lausunto antaisi oikeutuksen "hakemaan ruumiita".

Naurettavia ovat myös puheet rikoksenuusijan kohdalla jostain kuuden pelin pannasta, ei tästä voi selvitä noin pienillä rangaistuksilla ja uskonkin rangaistuksen olevan ihan toista luokkaa. Nyt on kaikkien muistettava, että puhutaan pelaajien vastuusta toista pelaajaa kohtaan, Tyrväinen ei joko halunnut ymmärtää tätä asiaa tai on oikeasti aivotoiminnaltaan niin heikko ettei sitä koskaan pysty käsittämään. Silloin lajin pitää sisältäpäin poistaa kyseiset tyypit pois kaukaloista.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Arska sopisi hyvin politiikoksi, koska asetteli sanansa niin varovasti. Toi toki ilmi, että oli vähän aikaa sitten ollut Tyrväisen kanssa renaamassa.

Tällaiset "asiantuntijakommentaattorit" tyhjän puhumisineen ovat lisäarvoltaan liki nollaa. Vallinkin voisi (mm. Niinimaan ohella) keskittyä oikeisiin töihin.

Anteeksi off topic.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä mun mielestä yli kymmenen matsia olisi jo liikaa. Tilanteessa tapahtuu kuitenkin vain yksi rike, ryntäys. Joo, ei siinä kanssapelaajan kunnioituksesta ole tietoakaan, mutta ei kai säännöissä lue mitään semmoisesta? 8-9 peliä olisi jo melko tuntuva pelikielto, mutta ei ylimitoitettu. Paljon törkeämpi teko oli se kyynärpään nosto suoraan Kuuselaa kupoliin viime kaudella kuin tämä taklaus.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Taklattavan vastuu. Tämä tuntuu olevan syy siihen miksi loukkaantumisia tapahtuu. Syy vieritetään taklattavalle, "pidä pää ylhäällä." Tosiasiassa se on ihan se ja sama onko se taklattava valmiina ottamaan sen taklauksen vastaan ja missä asennossa siellä on, sillä jos taklaaja tulee tuollaisella vauhdilla päin niin silloin sattuu aina. Ja pahasti. Tämän vuoden puolella ei pitäisi Tyrväisellä olla mitään asiaa kaukaloon.

Taklattavan vastuun korostaminen on mielestöni ihan paikallaan, kun katsoo nykymenoa SM-liigassa. Laidan lähellä kiekollisena asetutaan tarkoituksella suojaamaan kiekkoa selkä kentälle päin, tarkoituksenaan tehdä taklaus mahdottomaksi. Isolla jäällä kuskataan kiekkoa selkä kyyryssä ja pää matalalla eli käytännössä katsoen tehdään päähän kohdistumaton taklaus mahdottomaksi. Aiemmin perusperiaatteena on ollut se, että kun pelaaja on kiekossa, hän on taklattavissa. Nyt tilanne on usein se, että vaikka pelaaja tekisi täysin oppikirjamaisen taklauksen kiekolliseen pelaajaan, hän saa kakkua, koska vastapelaaja ei osaa ottaa taklausta vastaan.

Joku Pekka Jormakka on tyyppiesimerkki siitä, että Liigassa pää kyyryssä kynäilemällä selviää, mutta maajoukkueessa tai KHL:ssä vastustajat eivät enää "kunnioita" häntä, vaan ajavat normaalisti. Seurauksena sitten noita aivotärähdyksiä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@erku on tuossa hyviä pointtejakin. Liigassa muutenkin taklausten määrä on vähentynyt niin paljon, että eihän siellä pelaajat osaa varautua siihen, että joku tuleekin päälle. Lehtivuori menee kyllä tilanteeseen niin huonosti kuin vain voi ikinä mennä ja lähtee vielä lämää kiekkoa laittaen itsensä tämän johdosta huonoon asentoon.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Miten kiekon hautominen-PekkaJormakka-taklattavanvastuu-meemi pätee Lehtivuoren tapaukseen? Hän ei kyyristele eikä suojaa kiekkoa vaan luistelee kiekkoon ja heittää sen ränniin jonka liikkeen aikana hän on täysin suojaamattomassa asennossa. Tätä ei voidä välttää sillä kun lauot kiekkoa sinun painopisteesi muuttuu. Tuossa Lehtivuoren pelaamisessa ei ole mitään outoa tai ennalta-arvaamatonta. On lähes ilmiselvää että hän tulee heittämään kiekon vastakkaiseen ränniin ja tulee olemaan tuossa asennossa heti sen jälkeen. Siitä huolimatta Tyrväinen vaan kiihdyttää kohti Lehtivuorta

Nämä keskustelut siitä miten muuten puhdas taklaus mutta oli vauhtia liikaa ovat outoja. Tuo ryntäys oli sellainen että rikkkoo selvästi sääntöä 122/iv joten se on sääntöjen vastainen ryntäys ja ryntäyksenä sieltä pahimmasta päästä. Videosta näkee että Tyrväinen polkee vielä vauhtia maaliviivan tasolla.

Antti Tyrväisen pelaaminen tulisi olla Pelaajayhdistyksen asia. Kuka ammattikiekkoilija haluaa askiin tuollaisen sekopään kanssa jolle kanssapelaajien terveys ei ole minkään arvoinen.

Jos ja kun näemme halvaantumisia Tyrväisen toimesta niin syytteessä ei tulisi olla pelkästään Antti Tyrväinen vaan Liiga ja se seura joka tuon raivohullun tuonne on päästänyt.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Siitähän uutisoitiin jo eilen illalla,että se on kurinpito käsittelyssä.
Paljon tapahtuu näitä aivopieruja kyseiselle herralle. Kun katto kuvia ja videoo niin päähänhän se tulee ja asento kun on taklatessa vielä sellainen niin näyttää,että kyynerpääkin osuu päähän. 10+ peliä penaltia vähintää.

Ei käsittelyyn meno vielä tarkoita automaattista pelikieltoa.
 

Ralph

Jäsen
Lehtivuori menee kyllä tilanteeseen niin huonosti kuin vain voi ikinä mennä
Miten tilanteeseen olisi pitänyt mennä? Lehtivuori laittaa kiekkoa peliin ja Tyrväinen tulee vauhdilla yllättäen maalivahdin takaa. Siinä vaiheessa kun rännitys lähtee, ei enää ole aikaa alkaa asentoa muuttamaan.

Pitäisikö oman maalin taakse mennä sillä asenteella, että kiekkoon ei ainakaan koskea vaan keskitytään vain siihen, taklaako joku? Millä tavalla tilanne olisi pitänyt pelata mielestäsi? Ehtiä sekä rännittämään, että ottamaan taklauksen vastaan? Saa olla aika uskomattomat reaktionopeudet Lehtivuorella, jos sen tekee. Toki ei sekään riitä, sillä laukauksen saattoliike oli yhä menossa kun taklaus tuli jo.

Mielenkiintoinen väite, ettei Lehtivuori olisi tuota voinut huonommin pelata.
 

Liitteet

  • Screenshot 2016-10-21 at 12.53.06.png
    Screenshot 2016-10-21 at 12.53.06.png
    668,6 KB · kertaa luettu: 454

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Liikaa vauhtia, osuu myös päähän, uusijalisät päälle. Isossa roolissa tässä on nyt se loukkaantuiko Lehtivuori vai ei mutta lähden olettamuksella että säikähdyksellä selvittiin kuitenkin jos/kun omin jaloin kaukalosta poistui.
Joo, mutta ei muista tapauksesta mitään. Tällä hetkellä HTT:n tieto on, että viikkoja sivussa. Aivotärähdys on näin maallikon mielestä päivänselvä asia. Ja niiden kanssa ei kyllä pysty tarkkoja ennusteita antamaan. Todennäköisesti ei kuitenkaan päässyt säikähdyksellä, vaikka omin jaloin poistuikin jäältä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Menkääs nyt joku kokeileen ottaa "oikein" vastaan tuollaisella vauhdilla tulevan Tyrväisen taklaus. Eihän sitä tiedä mitä olisi käynyt, mutta aavistus on että noilla vauhdeilla tuleva taklaus tietää aina sairastupaa taklattavalle.

Nyt kuuntelin tuon Matikaisen horinat. Mä ymmärrän, että pelaajaa puolustellaan, mutta se että puolustellaan tekoa, niin sitä mä en ymmärrä. Jos nuo on Matikaisen mielestä puhtaita niin. En tiedä sitten.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Oli kokonaisuudessaan aikalailla härski taklaus kovan vauhdin vuoksi ja tästä kuuluu iso rangaistus. Aikalailla sitten epävarmaa onko se iso. Ei pääse unohtumaan Lassilan kirves Grattonin naamaan.
Aika härski on tosin tuo päätoimittajankin väite, etteivät taklaukset ole oleellinen osa peliä. Tai en tiedä onko se härski, mutta herää kysymys kuinka paljon peliä ymmärtää. Voihan jääkiekkoa pelata ilman taklauksiakin, mutta ne ovat kuitenkin erittäin oleellinen osa peliä. Ihan jo siksi, että taklaaminen on monesti edesauttamassa kiekonriistoa ja karrikoiden kiekonriisto on hyökkäysalueella maalipaikka. Puolustusalueella kiekonriisto taas on onnistunut puolustaminen.
Ja sitten, en ole erityisen usein samaa mieltä, mutta nyt olen. @erku tuossa edellä kirjoittaa kaikkea sitä mitä olisin kirjoittanut itsekin liittyen Liigan vallitsevaan tilaan ja suhtautumiseen taklauksiin. Taklaamiseta ja taklausten vastaanottamista pitäisi harjoitella pienestä asti enemmän. Sekä taklaamisen, että vastaanottamisen harjoitteleminen vähentäisi merkittävästi päävammojan. (tämä on mutuväite)
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Aika härski on tosin tuo päätoimittajankin väite, etteivät taklaukset ole oleellinen osa peliä. Tai en tiedä onko se härski, mutta herää kysymys kuinka paljon peliä ymmärtää. Voihan jääkiekkoa pelata ilman taklauksiakin, mutta ne ovat kuitenkin erittäin oleellinen osa peliä. Ihan jo siksi, että taklaaminen on monesti edesauttamassa kiekonriistoa ja karrikoiden kiekonriisto on hyökkäysalueella maalipaikka. Puolustusalueella kiekonriisto taas on onnistunut puolustaminen.

Luehan tuo kirjoitus uudelleen. Ei hän väitä, että taklaukset eivät olisi oleellinen osa peliä. Taklaaminen päätarkoituksena oli lähinnä asia mitä kritisoi. "Taklaamista ei tarvitse kieltää. Taklaamiseen keskittyminen taas kannattaa kieltää: valmentajien aloitteesta, pelillisesti." Eli taklaaminen kuuluu peliin, mutta kuuluuko sellainen pelaaminen, jossa ei ole tarkoituksenakaan kiekon tavoittelu, vaan hakea mahdollisimman kovia tällejä kiekosta jo luopuneisiin pelaajiin?
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Miten tilanteeseen olisi pitänyt mennä? Lehtivuori laittaa kiekkoa peliin ja Tyrväinen tulee vauhdilla yllättäen maalivahdin takaa. Siinä vaiheessa kun rännitys lähtee, ei enää ole aikaa alkaa asentoa muuttamaan.
Yllättäen?
Katsopa tilannetta jo pitkälle ennen taklausta. Lehtivuori katsoo Tyrväisen suuntaan jo b-pisteen ulommaisen kaaren kohdalla, varmasti näkee herran tulevan. Miksi silti pelaa kuin harrastekiekkoilija maalinsa takana?

Tiputan omaa arviotani pelikiellosta 4-6 peliin, kun tätä on tullut kelailtua vähän enemmänkin.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Joo, mutta ei muista tapauksesta mitään. Tällä hetkellä HTT:n tieto on, että viikkoja sivussa. Aivotärähdys on näin maallikon mielestä päivänselvä asia. Ja niiden kanssa ei kyllä pysty tarkkoja ennusteita antamaan. Todennäköisesti ei kuitenkaan päässyt säikähdyksellä, vaikka omin jaloin poistuikin jäältä.
Mjoo, kyllä sitä sitten pitäisi omaa "ennustetta" ruuvata ylöspäin. Vähän vaikeaksihan tämä silloin menee. Jotenkin tuo Kuuselaan kohdistunut temppu viime kaudelta tuntuu kuitenkin törkeämmältä (samoin Lassilan), tosin nyt uusijalisää tullee enemmän. Olisiko sitten joku 5-6 peliä + uusijalisä 3 peliä eli yhteensä 8-9 peliä tässä oikein? Silloin nyt tuosta loukkaantumisesta ei tulisi kuin 1-2 peliä lisää edelliseen skenaarioon joka toisaalta tuntuu hieman vähäiseltä.

Itse odotan päätökseltä ehkä kaikista eniten sitä otetaanko tässä casessa jotenkin huomioon "vastustajan kunnioitus" merkittävästi rangaistusta koventavana seikkana. Jos otetaan ja kurinpito ottaa sen linjauksen uskoisin että yhteensä >10 peliä tulee koska Tyrväisellä on kiistatta aikaa miettiä vetääkö taklauksen täysillä vai ei. En tosin kyllä muista onko tällaista termiä juurikaan rangaistuksissa koventavana seikkana käytetty? Jollei niin tuo tuntuu hieman epätodennäköiseltä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Tyrväinen tänään:

– Jos olet taklaamassa täydellä vauhdilla ja vastustaja reagoi epäsuotuisalla tavalla juuri ennen osumaa, niin silloin on aina myös tämä ikävä mahdollisuus, että sattuu. Taklaus oli kuitenkin kohdistettu ja myös osui ensin vartaloon.


Joopa joo. Jos tulet 260 km/h vauhdilla (lue täydellä vauhdilla, kuten Tyrväinen itse sanoo) taklaamaan ja et edes suunnittele hidastavasi, niin lopputulos on tuossa. 10 ottelun pelikieltoa odotellessa.

Lisäksi vastustaja ei reagoinut mitenkään epäsuotuisalla tavalla, luultavasti vastustaja ei edes nähnyt Tyrväistä kuin vasta liki osumahetkellä.

IS: Näin SM-liigan puheenaiheeksi nousseen taklauksen antaja kommentoi tekoaan
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yllättäen?
Katsopa tilannetta jo pitkälle ennen taklausta. Lehtivuori katsoo Tyrväisen suuntaan jo b-pisteen ulommaisen kaaren kohdalla, varmasti näkee herran tulevan. Miksi silti pelaa kuin harrastekiekkoilija maalinsa takana?

Tiputan omaa arviotani pelikiellosta 4-6 peliin, kun tätä on tullut kelailtua vähän enemmänkin.

Miten tuo tilanne olisi sitten mielestäsi pitänyt pelata Lehtivuoren puolelta?
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Katsopa tilannetta jo pitkälle ennen taklausta. Lehtivuori katsoo Tyrväisen suuntaan jo b-pisteen ulommaisen kaaren kohdalla, varmasti näkee herran tulevan. Miksi silti pelaa kuin harrastekiekkoilija maalinsa takana?
Miten Lehtivuoren olisi pitänyt tilanne pelata? Luopua kiekosta?

Ehkä Lehtivuori otti riskin koska ei tajunnut että sieltä tuleekin Antti Tyrväinen.

Voisiko Tyrväiselle saada erinvärinen kypärä ja paita niin muut pelaajat voisivat arvioida tekojaan tässä Tyrväis-kontekstissa? Olisi sitten Veikkkauksen kultakypärä, normipelaajat ja Antti Tyrväinen selvästi erotettavissa kentällä.
 

444

Jäsen
Taklaukset ovat oleellinen osa peliä. Mutta pitäisikö kaiken olla alisteista taklaamiselle eli pitääkö taklauksen olla aina itseisarvo? Tuleeko pelaajan aina kiekkoa kohti luistellessaan ensisijaisesti olla ottamassa sahajauhopäistä höyryjyrää vastaan ja vasta toissijaisesti pelata kiekkoa? Vai mahdollisesti toisinpäin?
Tällaisessa tilanteessa on aivan käsittämätöntä yrittää vierittää vastuuta edes pienessä määrin taklattavalle. Tyrväisellä ei ollut mitään muuta ajatusta tilanteessa kuin ajaa "ihanvituntäysiä" pelaajasta läpi. Lehtivuori pelasi tilanteen juuri kuten pitää: ensisijaisesti kiekko pois alueelta ja toissijaisesti taklausta vastaan. Tällä kertaa taklaaja vain sattui olemaan pelaaja, joka on jo lukuisia kertoja aiemmin osoittanut olevansa täysin kykenemätön kunnioittamaan vastustajaansa tai piittaamaan tämän terveydestä. Todellisuudessa Lehtivuori olisi välttänyt loukkaantumisen vain jäämällä ottelusta jo aiemmin pois. Tyrväinen halusi vetää highlight -taklauksen piittaamatta lopputuloksesta. Ja lopputulos on tässä.
Kaikkien kannalta olisi parempi, jos Tyrväinen poistuisi taas ruikuttaen jonnekin muualle. Etenkin tolla fledalla.

Jäämme odottamaan Antti Tyrväisen uhriutumista ennen ja jälkeen tuomion.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Tyrväisen kommentit on taas tuota samaa lätinää. Kuka tahansa voi tuolla vetää täysillä kaverin yli ja joka kerta on täysin herran hallussa jatkuuko ura vai ei. Kyse on siitä kunnioitatko vastustajaa vai et.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Lehtivuori
https://youtu.be/8Lf0PRdK4vs?t=44s
Linkki Youtubeen tuohon Tyrväisen taklaukseen.

Omasta mielestä osuu ensin päähän ja muu on turhaa selitettyä.
Osuu. Tyrväisellä nousee luistimetkin selvästi jäästä ja kohdistaa taklauksen nimenomaan ylös. En tiedä mitenkä Lehtivuori voisi tuohon valmistua. Pakin tehtävä on lyödä kiekkoa ränniin ja Lehtivuori tekee ihan oikein. Vaikea tuommoista taklausta on "oikein" ottaa vastaan.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Miten Lehtivuoren olisi pitänyt tilanne pelata? Luopua kiekosta?

Ehkä Lehtivuori otti riskin koska ei tajunnut että sieltä tuleekin Antti Tyrväinen.

Voisiko Tyrväiselle saada erinvärinen kypärä ja paita niin muut pelaajat voisivat arvioida tekojaan tässä Tyrväis-kontekstissa? Olisi sitten Veikkkauksen kultakypärä, normipelaajat ja Antti Tyrväinen selvästi erotettavissa kentällä.

Karalahti ottanut kantaa. Hänen mielestään Lehtivuoren olisi pitänyt nähdä Tyrväinen, kiristää luistelua tai lyödä jarrut päälle. Ja olla valppaana koska tiesi että Tyrväinen ja Pelicans. Linkki Karalahden kommentointiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös