Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 113 398
  • 24 186

gasp

Jäsen
Tosiaan täytyy huomioida, että monikulttuurisuus ei ole ihan varsinaisesti asia, jota on tai ei ole. Monikulttuurisuus ilmenee eri "asteikolla" riippuen muukalaisten määrästä. Esimerkiksi jos joku maa koostuisi 100% kantaväestöstä, ja sinne tulisi sitten 5 somalia, ei tätä maata voisi luokitella monikulttuuriseksi.

Ongelmana näen pyrkimyksen monikulttuurisuuteen ja jatkuvan nousun tällä "asteikolla". Myöskään tätä asteikkoa ei ole käsitelty selvästi, että kuinka paljon muukalaisia tänne tulee ja milloin tulee stoppi. Myöskin vitsi nimeltä "humanitäärinen apu", jossa valheellisesti puhutaan sotaa pakenevista turvapaikanhakijoista, nostaa tätä asteikkoa. Tätä edistää myös rajat auki -aatemaailma (etenkin vasemmisto) ja joidenkin ns. rikkautta suosivien poliitikkojen tavoitteet. Esimerkiksi Stubb piti hienona asiana, kun itäkeskus muistuttaa nykyään somaliaa. Se, että noinkin vaikutusvaltainen idiootti ajattelee tuolla tavalla, on todella huolestuttavaa.

@Walrus21 Ghettoja pääset ihastelemaan Malmössä ja Tukholmassa. Ruotsi on monikulttuurisuuden mallimaa jossa edellämainittu "asteikko" on todella korkealla, ja siellä myös nämä sivuoireet näkyvät käytännössä hyvin. Ei siellä 70-luvulla poltettu ambulansseja ja tuhottu poliisiautoja.

Ja en tunne montaa arabia.

Yksittäiset lätynpyörittäjät ovat tervetulleita, ei siinä mitään. Mutta se, että otetaan tuhansia muukalaisia vuodessa maista, jotka ovat islamilaisia, ei ole ok. Se, kun sanoin monikulttuurisen ravintolayrittäjän olevan ihan hyvä asia (siitä huolimatta jos on muslimi) ei tarkoita etteikö islamilaista maahanmuuttoa ole syytä vastustaa laajemmassa mittakaavassa.

Btw. juttelin erään turkkilaisen kanssa pakolaisasiasta ja siitä, että kun tänne valuu jatkuvasti väkeä lähi-idästä. Hän sanoi, että Eurooppaa hehkutetaan Lähi-idässä alueena, jossa "saa katsoa vapaasti pornoa ja juoda viinaa niin paljon kuin huvittaa" ja muuta vastaavaa settiä.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kysyn ihan mielenkiinnosta ja sinällään pahoittelut lievästä offtopikista, että yksinkö kävit? Montakos kaveria oli mukana, mikä on kuppikokosi ja kuinkas avonaisessa kaula-aukossa siellä käyskentelit? Niin tai vastaavasti, koitappas otaa joku naispuoleinen ystäväsi mukaan ja käske hänen pukeutua vähän rohkeammin, niin katsotaan sitten uudestaan mitä mieltä olet, tai siis hän on, tästä suuntauksesta.
Olen kyllä käyskennellyt lukuisia kertoja itiksessä naisseurassa. Kertaakaan ei ole ilmennyt mitään ongelmia.

Eiköhän tässä sinun ja nimimerkin @gasp dramaattisuudessa ole kyse vain siitä, että teitä vituttaa mustan miehen läsnäolo. Mitään muuta syytä en keksi näille "näyttivät laiskoilta ja kuuntelivat liikaa gangstaräppiä"-jutuille.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
vituttaa mustan miehen läsnäolo. Mitään muuta syytä en keksi näille "näyttivät laiskoilta ja kuuntelivat liikaa gangstaräppiä"-jutuille.
Tämäpä on tuon monikulttuurisuuden ongelma. Olen huomannut itsestäkin että ei nuo paskat housussa pyörivät juopot häiritse niin paljon kuin nuo pienet mamuporukat jotka esim. täällä treellä hankaluuksia hakevat iltaiseen aikaan.
 

sinikettu

Jäsen
Kun katsoo vaikkapa erilaisia listoja maailman parhaista kaupungeista asua, niin yhteinen nimittäjä menestyjille on se, että ne ovat lähes poikkeuksetta laajasti monikulttuurisia ja että niissä on suuria määriä niin koulutettuja maahanmuuttajia ja expateja, kansainvälisiä opiskelijoita kuin humanitäärisistä syistä tulleita maahanmuuttajiakin. Nyt en lähde väittämään, että niiden korkea sijoitus johtuisi nimenomaan monikulttuurisuudesta - ennemminkin asia lienee niin, että kaikki näistä kaupungeista kaikki sijaitsevat avoimissa ja parlamentaariseen laillisuuteen perustuvissa yhteiskunnissa, jotka ovat tehneet niistä vetovoimallaan monikulttuurisia ja vastaavasti monikulttuurisuus ei ole tehnyt niistä kaikesta monikulttuurisuuskriittisten ryhmien ja yksilöiden ad metum -argumentoinnista huolimatta pätkääkään huonompia paikkoja elää.
Tässä voisi kysyä, onko asia näin monikulttuurisuudesta johtuen vai monikulttuurisuudesta riippumatta. Kuinka moni ulkomaalainen harjoittaa kulttuurinsa tapoja avoimesti ja riippumatta nykyisen asuinmaansa kulttuurista? Kuinka hyvin uudet asukkaat mukautuvat vallassa oleviin sääntöihin? Voisiko olla, että tällaisiin paikkoihin ilmaantuu sitä älykkäämpää, suvaitsevaisempaa ja kulttuurillisesti joustavampaa väkeä? Sellaisia, jotka tähyävät elämässä eteenpäin ja ovat sosiaalisesti & psykologisesti mukautuvia. Fanittavatko sellaiset ihmiset enemmän Starbucksia, Applea, liberalismia, ihmisoikeuksia, vaiko shariaa, allahia,tai uskontonsa vankkumattomia opinkappaleita.

Jos hyvinvoivien uskontojen, kaupunkien tai kansakuntien asukkien kulttuurisesta diversiteetistä ei voida selkeästi rajata sellaisia kulttuureihin integraalisesti kuuluvia tekijöitä, jotka luovat yhteiskunnallista tasa-arvoisuutta, vaurautta ja vapautta, on mielestäni täysin perusteetonta väittää näiden tekijöiden johtuvat ihmisten kulttuuritaustasta. Ylipäänsä sellaisia kulttuureja, joiden tapoja tai yhteiskunnallisia malleja täytyy pakosta puolustella monikulttuurisuuden rikkaudella, yhdistää usein nimeomaan se tekijä, että näissä kulttuureissa on usein hyvin paljon paheksuttavia tekijöitä, joita pidettäisiin "sivistyneissä" kulttuureissa barbaarisina, eikä niitä missään nimessä haluttaisi osaksi omaa elämää.

En ole sinänsä millään tavoin monikulttuurisuutta vastaan, mutta mielestäni kulttuurirelativismi on nykymaailmassa aikamoinen syöpä. Ihmisoikeuksien polkeminen, ihmisten sortaminen, tappaminen tai vastaava ei ole yhtään hyväksyttävämpää, vaikka kaksituhatta vuotta vanhassa dokumentissa niin sanotaan tai muutama miljoona ihmistä näin tekee ja on tehnyt tuhannen vuoden ajan. Kulttuurin tuomat tavat, traditiot tai käyttäytymismallit ovat hyviä, jos ne voidaan jalostaa yleiseen käyttöön missä päin maailmaa tahansa keiden tahansa ihmisten toimesta, ja ne hyödyttävät yhteiskuntaa ja yksilöitä. Valitettavasti usein on näin, että ne hyvin vahvasti vanhaan kulttuuriin juurtuneet tavat ovat niitä, joista pitäisi päästä heti kättelyssä eroon muuttaessaa "sivistyneimpiin" maihin. Jos et voi ottaa kulttuuriperintöäsi mukaan ja tehdä siitä oleellista osaa elämästäsi uudella asuinalueessa ja parantaa täten omaa elämääsä siellä, tällä kulttuuriperinnöllä ei ole juurikaan arvoa. Jos puolestaan voit ottaa suuren palan kulttuuriperinnöstäsi uuteen maahan ja saada elämän kukoistamaan siellä, kulttuuriperinnöllä on huomattavastikin arvoa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Hyvä että saadaan lisää työvoimaa.

Juuri nyt Suomi kaipaa lisää ideoita. Rajakit ja heidän profeettansa eivät tuota valtiolle yhtikäs mitään turhanpäiväisellä partioinnillaan.

Valtio nyt tuhlaa rahojaan kaikenlaiseen humpuukiin, kuten kepulaiseen aluepolitiikkaan. Maahanmuuttajat ovat varmasti jonkinmoinen menoerä valtion budjetissa, mutta Suomen talousvaikeuksista maahanmuuttajia on turha syyttää.

On se kumma, että kohdalleni ei ikinä osu näitä täälläkin maalattuja haittamaahanmuuttajia. Ihmisiä tuntuvat olevan ja suurin osa vieläpä ihan mukaviakin

Olisi todella toivottavaa että Suomeen saataisi lisää työvoimaa ulkomailta, erityisesti sellaista jotka osaisivat kielen, kirjoitustaidon, työmotivaation tai jonkun ammattitaidon. Valitettavasti hyvin suuri osa nykyisistä maahanmuuttajista ei täytä kriteereitä.

Hymyileviä bussikuskeja tuntuu näkyvän aika paljon palstan punavihreillä kirjoittajille, tilastot ei niinkään tunnu kiinnostavan.

Tämä jaottelu on täysin harhaanjohtava - yksityisen sektorin toiminta käytännössä lepää julkisten palveluiden perustalla, on niistä täysin riippuvainen.

Samaten julkinen sektori on käytännössä täysin riippuvainen yksityisestä sektorista ja sen tarjoamista palveluista. Jaottelu ei sinänsä ole turhaa kun katsotaan tilastoja ja kokonaisuutta.

Missä näitä ghettoja pääsee ihastelemaan? Eikai Itäkeskuksessa? Kävin siellä toissapäivänä ja kovin oli rauhallista. Paljon näkyi kyllä mustaa Afrikan miestä, mutta ihan raiskaamatta osasivat olla. Kaiken kaikkiaan itis ja yleisesti Itä-Helsinki on ihan ok asuinpaikkana. Monesti on tullut asioitua myös pahamaineisissa halal-liikkeissä ja "etnisissä kaupoissa"; voin suositella sinullekin.
.

Pidätkö yleisesti kuinka isona plussana alueelle jos näkemäsi mustat miehet osasivat olla raiskaamatta? Missä vaiheessa tulee miinusta?

Tietääkseni rikollisuus on ollut jo vuosikausia laskussa. Jos halutaan halla-ahomaisesti kaivaa jotain yksittäisiä tilastoja, kuten raiskauslukuja, niin siten saadaan varmasti mieleiset dystopiat rakenneltua tuleviksi vuosiksi..

No nyt halla-ahomaisesti lainaan poliisia jonka mukaan seksuaaliset ahdistelut ovat kasvaneet rajusti viime syksystä lähtien. Mutta ehkä et huomioi koska sinua ei ole puristeltu.

Kuinka monta arabia tunnet? Tiedätkö edes, mitä arabilla tarkoitetaan, vai viitaatko vain yleisesti "ählämeihin" (pahoittelut homma-termistä)?
Yrittäjyys on maahanmuuttajataustaisilla korkeammalla tasolla kuin kantaväestöllä. Toki harva maahanmuuttajistakaan ryhtyy yrittäjäksi, mutta ainakin pk-seudulla on ihan kiitettävä määrä erilaisia sapuskapaikkoja, jotka tarjoilevat ruokaa useista eri kulttuureista.

VMP. Yrittäjyys on korkeammalla tasolla tiettyjen etnisten ryhmien keskuudessa, toisten ryhmien kohdalla yrittäjyyttä ei ole juuri yhtään (eikä myöskään työllisyyttä).

Kuinka arvioisit maahanmuuttajien sapuskapaikkojen määrää suhteessa maahanmuuttajien määrään, paljo vai vähän?


"kuulin vähän juttua". Klassista. No tämä oli ilmeisesti jonkinlainen loppukevennys muutoin raskaassa tekstissä.

Aika huvittava heitto tyypiltä joka kertoi ettei tullut raiskatuksi Itäkeskuksessa ja löytyy kiitettävä määrä etnisiä sapuskapaikkoja. Hymyilevä bussikuski seuraavaksi.

Mikähän lienee sovelias määrä gangstaräppiä somalille kuunneltavaksi?

Miekaniskun verran ainakin tietyissä somalipiireissä.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun katsoo vaikkapa erilaisia listoja maailman parhaista kaupungeista asua, niin yhteinen nimittäjä menestyjille on se, että ne ovat lähes poikkeuksetta laajasti monikulttuurisia ja että niissä on suuria määriä niin koulutettuja maahanmuuttajia ja expateja, kansainvälisiä opiskelijoita kuin humanitäärisistä syistä tulleita maahanmuuttajiakin.

Nyt en lähde väittämään, että niiden korkea sijoitus johtuisi nimenomaan monikulttuurisuudesta - ennemminkin asia lienee niin, että kaikki näistä kaupungeista kaikki sijaitsevat avoimissa ja parlamentaariseen laillisuuteen perustuvissa yhteiskunnissa, jotka ovat tehneet niistä vetovoimallaan monikulttuurisia ja vastaavasti monikulttuurisuus ei ole tehnyt niistä kaikesta monikulttuurisuuskriittisten ryhmien ja yksilöiden ad metum -argumentoinnista huolimatta pätkääkään huonompia paikkoja elää.
Yleensä näillä listoilla näkyy kaupunkeja Sveitsistä ja Kanadasta. Ja Helsinki. Kanadassa ja Sveitsissä suhtautuminen maahanmuuttoon on aika nihkeää. Sveitsiin ei käsittääkseni ihan noin vain mennä, edes EU-maista. Kanadassa pisteytetään huolella ja esimerkiksi Syyriasta tulleille sinkkumiehille ei edes myönnetä turvapaikkaa. Mistähän kaupungeista mahdoit kirjoittaa?
 
Aina jaksetaan toitottaa ja puolustella että vain pieni prosentti muslimeista on terroristeja ja ääriajattelijoita ja muista ei ole mitään haittaa.
Ketkä toitottavat? Suurin osahan muslimeista on jonkin sortin ääriajattelijoita meidän näkökulmastamme. Vähän kuin persuja. Ihmisvihansa kohde ja sen keksityt perustelunsa vain on eri.

Mutta ei hätää, lapset voidaan aina pelastaa Muhammedilta ja eheyttää ihan samalla tavalla kuin Jeesukseltakin, ja käännyttää sen sijaan palvelemaan meidän jumaliamme eli liberalismia ja rahaa, laittamalla ne kunnon kouluun jossa kerrotaan faktoja vaikkapa nyt gravitaatiosta, biologiasta ja kulttuurievoluutiosta.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Btw. juttelin erään turkkilaisen kanssa pakolaisasiasta ja siitä, että kun tänne valuu jatkuvasti väkeä lähi-idästä. Hän sanoi, että Eurooppaa hehkutetaan Lähi-idässä alueena, jossa "saa katsoa vapaasti pornoa ja juoda viinaa niin paljon kuin huvittaa" ja muuta vastaavaa settiä.

Tunnen myös muutaman turkkilaisen jotka pyörittävät paria baaria ja ravintolaa. Rasistisempia näitä Irakilaisia ja Syyrialaisia kohtaan kuin kukaan tuntemani kantasuomalainen. Ovat kotoisin aivan Syyrian rajalta ja heidän kotikaupunkinsa on kuulemma nykyään Syyrialaisten työnvieroksuja poikamiesten temmellyskenttä. Heidän yhteen baariinsa pääsevät sisälle kyllä itäeurooppalaiset(puola jne.), mutta eivät nämä heitä itseään muistuttavat lähi-idän janarit. Eivät ikinä ostaneet mitään ja naiset valittivat jatkuvasti yliystävällisistä partaveijareista. Kaverukset keksivät hyvän kikankin pitää kyseiset mestarit pihalla, kysyy papereita kaikilta joita ei suurimmalla osalla ole. Tietty muutamalla voi olla mutta ei niistä kuulemma kukaan yksinään tai edes kahdestaan baariin tule.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ketkä toitottavat? Suurin osahan muslimeista on jonkin sortin ääriajattelijoita meidän näkökulmastamme. Vähän kuin persuja. Ihmisvihansa kohde ja sen keksityt perustelunsa vain on eri.

Mutta ei hätää, lapset voidaan aina pelastaa Muhammedilta ja eheyttää ihan samalla tavalla kuin Jeesukseltakin, ja käännyttää sen sijaan palvelemaan meidän jumaliamme eli liberalismia ja rahaa, laittamalla ne kunnon kouluun jossa kerrotaan faktoja vaikkapa nyt gravitaatiosta, biologiasta ja kulttuurievoluutiosta.

Vaikka nyt sinäkin. Miksi haluat ääriajattelijoita suomeen?Ihmiset ovat nyt yleensäkin aika vihattavia riippumatta uskonnosta ja ihonväristä.

Lapset pitäisi kyllä pelastaa kaikelta uskontohömpältä.
 
Vaikka nyt sinäkin. Miksi haluat ääriajattelijoita suomeen?
Miten niin haluan ääriajattelijoita Suomeen? Kuka helvetti muka haluaisi ääriajattelijoita Suomeen? Putin? :D

Ihmiset ovat nyt yleensäkin aika vihattavia riippumatta uskonnosta ja ihonväristä.
Silloinhan viha ei nimenomaan ole uskonnosta tai ihonväristä riippumatonta jos halutaan evätä yksilöiltä jotain oikeuksia heidän harjoittamansa uskonnon perusteella.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Miten niin haluan ääriajattelijoita Suomeen? Kuka helvetti muka haluaisi

ääriajattelijoita Suomeen? Putin? :D


Silloinhan viha ei nimenomaan ole uskonnosta tai ihonväristä riippumatonta jos halutaan evätä yksilöiltä jotain oikeuksia heidän harjoittamansa uskonnon perusteella.

Juurihan sanoit että suurin osa muslimeista on meidän näkökulmastamme ääriajattelijoita etkä ole silti tyrmäämässä heidän Suomeen tuloaan.

Ei nyt pelkästään uskonnon takiakaan. Itsehän epäisin kaikki oikeudet kaikilta jotka ovat eri mieltä asioista kuin minä. Todennäköisyys sille että on eri mieltä kuin minä kasvaa kun tullaan Suomen rajojen ulkopuolelta. Ruotsi on ruma kieli ja virolaiset kuvittelevat voivansa ajaa Suomessa ympäri vuoden Viron kilvissä olevalla autolla. Pysykööt molemmat poissa.
 
Juurihan sanoit että suurin osa muslimeista on meidän näkökulmastamme ääriajattelijoita etkä ole silti tyrmäämässä heidän Suomeen tuloaan.
Se etten ole sulkemassa rajoja ei kyllä vielä tarkoita että siten haluaisin jotain siitä seuraavia lieveilmiöitä. En minä halua liikenneonnettomuuksiakaan mutta en kyllä autoiluakaan olisi sen vuoksi kieltämässä, eikä sen perusteella etten olisi kieltämässä, voida väittää että haluaisin liikenneonnettomuuksia.

Ei nyt pelkästään uskonnon takiakaan. Itsehän epäisin kaikki oikeudet kaikilta jotka ovat eri mieltä asioista kuin minä.
Tällä perusteella minäkin valitsin kiusattavani ala-asteella ja nyt sittemmin täällä pseudonyymissä internetissä. Ei laitonta sinänsä, kuten uskonnon perusteella syrjiminen on, mutta aika tyhmää touhua.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Kiitos @sinikettu ja @ketjuruletti asiallisista vastauksista ja kysymyksistä - ei ole perinteisesti ollut automaatio tässä kyseisessä ketjussa, että tartutaan asiaan ilman turhaa kiihkoa ja henkilöön menevää argumentointia. Koska ajanpuute, vastaan nyt vain melko lyhyesti, mutta toivottavasti jokseenkin riittävän kattavasti.

@ketjuruletti : olet oikeassa - kyseisistä maista noilla listoilla on paljon kaupunkeja. Jos ottaa esimerkiksi vaikka tuon Mercerin listan (Mercer Quality of Living Survey - Wikipedia, the free encyclopedia), niin top-10 -kaupungeista ainakin yhdeksän on erittäin monikulttuurisia - Aucklandista en tiedä. Omakohtaiset kokemukset perustan Wieniin (sijoitus 1. - toistuvasti), Zürichiin (sij. 2.) ja Müncheniin (sij. 4.) sekä toki myös Helsinkiin (sij. 31.), joka sekin on ihan länsieurooppalaisellakin skaalalla monikulttuurinen.

Kanadan tilannetta tunnen paljon huonommin, koska en ole siellä juurikaan aikaani viettänyt. Sen tiedän, että noilla listoilla aina kärkipäässä jyräävä Vancouver on erittäin monikulttuurinen.

Sveitsi on perinteisesti ollut sekä kouluttamattomille että koulutetuille siirtolaisille hyvinkin houkutteleva ja myös avoin. Sen siirtolaistaustainen populaatio on erittäin suuri (wikipedian mukaan 34,7 % yli 15-vuotiaista asukkaista - eli n. 2,3 miljoonaa - on siirtolaistaustaisia). Toki viimeaikoina Sveitsissä, kuten muuallakin Euroopassa, "maahanmuuttokriittiset" puolueet ovat nostaneet kannatustaan ja vähintäänkin epäsuorasti se on johtanut maahanmuuttopolitiikan kiristämiseen ja nykyään tosiaan myös EU-maista tullutta maahanmuuttoa reguloidaan aiempaa tarkemmin.

Apropos maahanmuuttokriittisten puolueiden kannatuksen nousu Euroopassa: Monikulttuurisuus-teeman kannalta tarkasteltuna mielenkiintoista ilmiössä on se, että ainakin lähes aina ympäröiviä yhteiskuntiansa monikulttuurisempien kaupunkien asukkaisiin maahanmuuttokriittiset puolueet vetoavat huonommin, kuin vähemmän monikulttuurisen maaseudun asukkaisiin samoissa maissa. Olemmeko samaa mieltä, jos väitän, että niin Suomessakin maan selvästi monikulttuurisimman kaupungin Helsingin kohdalla?


@sinikettu :

Tässä voisi kysyä, onko asia näin monikulttuurisuudesta johtuen vai monikulttuurisuudesta riippumatta. Kuinka moni ulkomaalainen harjoittaa kulttuurinsa tapoja avoimesti ja riippumatta nykyisen asuinmaansa kulttuurista? Kuinka hyvin uudet asukkaat mukautuvat vallassa oleviin sääntöihin? Voisiko olla, että tällaisiin paikkoihin ilmaantuu sitä älykkäämpää, suvaitsevaisempaa ja kulttuurillisesti joustavampaa väkeä? Sellaisia, jotka tähyävät elämässä eteenpäin ja ovat sosiaalisesti & psykologisesti mukautuvia. Fanittavatko sellaiset ihmiset enemmän Starbucksia, Applea, liberalismia, ihmisoikeuksia, vaiko shariaa, allahia,tai uskontonsa vankkumattomia opinkappaleita.

Jos hyvinvoivien uskontojen, kaupunkien tai kansakuntien asukkien kulttuurisesta diversiteetistä ei voida selkeästi rajata sellaisia kulttuureihin integraalisesti kuuluvia tekijöitä, jotka luovat yhteiskunnallista tasa-arvoisuutta, vaurautta ja vapautta, on mielestäni täysin perusteetonta väittää näiden tekijöiden johtuvat ihmisten kulttuuritaustasta. Ylipäänsä sellaisia kulttuureja, joiden tapoja tai yhteiskunnallisia malleja täytyy pakosta puolustella monikulttuurisuuden rikkaudella, yhdistää usein nimeomaan se tekijä, että näissä kulttuureissa on usein hyvin paljon paheksuttavia tekijöitä, joita pidettäisiin "sivistyneissä" kulttuureissa barbaarisina, eikä niitä missään nimessä haluttaisi osaksi omaa elämää.

Itse asiassa kirjoitin itsekin, että kyseiset kaupungit menestyvät monikulttuurisuudesta huolimatta ja vedin siitä analogian, että kyseiset kaupungit vetävät erilaisia siirtolaisryhmiä juuri siksi, että ne ovat tehneet itsestään yhteiskunnallisen toimivuutensa kautta houkuttelevia, Mutta toisaalta, monikulttuurisuus ei ole myöskään tehnyt niistä "helvettejä", joilla jotkut n.k. maahanmuuttokriitikot pelottelevat. Pitää myös huomioida, etteivät suuret kaupungit vedä puoleensa ainoastaan briljantteja expateja ja opiskelijoita, vaan myös kouluttamattomia ja vähän koulutettuja maahanmuuttajia. Niinhän asia on Suomessakin, jossa monikulttuurisella Helsingillä menee ihan kivasti.


Ihmisoikeuksien polkeminen, ihmisten sortaminen, tappaminen tai vastaava ei ole yhtään hyväksyttävämpää, vaikka kaksituhatta vuotta vanhassa dokumentissa niin sanotaan tai muutama miljoona ihmistä näin tekee ja on tehnyt tuhannen vuoden ajan.

Kuten olettaa sopiikin, en ole tästä pätkääkään eri mieltä. Suhtaudun suurella vastenmielisyydellä kaikenlaiseen uskonnolliseen fundamentalismiin (uskonnosta riippumatta) sekä uskonnon käyttöön poliittisten tarkoitusperien ajamisessa.


Valitettavasti usein on näin, että ne hyvin vahvasti vanhaan kulttuuriin juurtuneet tavat ovat niitä, joista pitäisi päästä heti kättelyssä eroon muuttaessaa "sivistyneimpiin" maihin.

Olen samaa mieltä siitä, että kaikkia kulttuuriin liittyviä asioita ei voi eikä saa sallia. Uskon, että aika harvassa ovat ne, ketkä ovat sitä mieltä, että esimerkiksi Somaliassa tavanomaiset naisten ympärileikkaukset ovat ihan fine.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Heitänpä tähän ketjuun linkin aiheesta Afgaani-maahanmuuttajien ruuanvalmistuskäytänteistä:

Afgaani-maahanmuuttajien ruuanvalmistuskäytänteet ja ateriointitavat muokkautuvat suomalaisen kulttuurin vaikutuksesta - Väitöstiedotteet | UEF

Näin se monikulttuurius etenee, sopeudutaan.

Suomessa on 3000 afgaania ja Joensuun Yliopistossa on katsottu satsauksen arvoiseksi tohtorin väitöksen tekeminen heidän aterioinnistaan.

Leikkaukset yliopistoihin vaarantavat kansakuntamme tulevaisuuden ja koulutus on voimavaramme.
Suomi nousuun!
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Heitänpä tähän ketjuun linkin aiheesta Afgaani-maahanmuuttajien ruuanvalmistuskäytänteistä:

Afgaani-maahanmuuttajien ruuanvalmistuskäytänteet ja ateriointitavat muokkautuvat suomalaisen kulttuurin vaikutuksesta - Väitöstiedotteet | UEF

Näin se monikulttuurius etenee, sopeudutaan.

Suomessa on 3000 afgaania ja Joensuun Yliopistossa on katsottu satsauksen arvoiseksi tohtorin väitöksen tekeminen heidän aterioinnistaan.

Leikkaukset yliopistoihin vaarantavat kansakuntamme tulevaisuuden ja koulutus on voimavaramme.
Suomi nousuun!

Kotitalousopettajan tutkimuksesta on varmasti hyötyä kotouttamisessa. Toisaalta ymmärrän, että tavikselle tämä ei välttämättä heti avaudu.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tänään matkasin 18.20 bussilla Hämeenlinnasta takaisin Helsinkiin. Hämiksessä minun jälkeeni kyytiin astui seitsemän tai kahdeksan nuorta miestä, jotka olemuksensa perusteella vaikuttivat olevan lähempänä kolmekymppisiä kuin teinejä. Siitäkin huolimatta jokainen heistä väitti kiven kovaan kuskille olevansa alle 16-vuotiaita. Kuski ei arvatenkaan halunnut saada itselleen hankaluuksia, joten parrakkaat teinit päästettiin kyytiin.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Kotitalousopettajan tutkimuksesta on varmasti hyötyä kotouttamisessa. Toisaalta ymmärrän, että tavikselle tämä ei välttämättä heti avaudu.

Varmasti olla voi hyötyäkin. Kysymys on siitä, että onko tämän väitöksen panos/tuotos positiivinen.
Vaiko eikö suomalainen maahanmuuttajan kouluttaja osaa opastaa ilman väitöskirjan tukea?

Meilläpäin on läheretty liikkeelle siitä, että näin on pruukattu teherä ja hyvää on tullu. Kärestä pitäen neuvottu, jos muuten ei ymmärrys riitä.
Ei siihen tohelon opastumiseen tarvita tohtorin ohjeita, ruuanlaitossa varsinkaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Varmasti olla voi hyötyäkin. Kysymys on siitä, että onko tämän väitöksen panos/tuotos positiivinen.
Vaiko eikö suomalainen maahanmuuttajan kouluttaja osaa opastaa ilman väitöskirjan tukea?

Meilläpäin on läheretty liikkeelle siitä, että näin on pruukattu teherä ja hyvää on tullu. Kärestä pitäen neuvottu, jos muuten ei ymmärrys riitä.
Ei siihen tohelon opastumiseen tarvita tohtorin ohjeita, ruuanlaitossa varsinkaan.

Olet ilmeisesti tutustunut tähän väitöskirjaan, kun näin voimakkaita johtopäätöksiä pystyt vetämään.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL

Yhteenvedon perusteella kysessä on klassinen nollatutkimus, jonka sisältämät itsestäänselvyydet, ja jo tunnetut tosiaasiat on "tutkittu" nyt uudestaan. Sitten kerrotaan nämä itsestäänselvyydet muka-tieteellisin, akateemisin kapulakielitermein, niin tässähän meillä on huikea väitöskirja päivänpolttavasta aiheesta. Tätä voidaan sitten tavata porukalla mm. migrin kampaviinerikokouksissa.

"Heidän kotouttamisensa suomalaiseen yhteiskuntaan on haaste, sillä afgaanitalouksien toiminta poikkeaa merkittävästi suomalaisten kotitalouksien toiminnasta."

"Erityisenä tavoitteena oli selvittää millaisia sosiaalisia ja kulttuurisia muutoksia tapahtuu afgaanien keskeisissä kotitalouden toiminnoissa, jotka koskettavat ruokakulttuuria, asumista ja kodin vuorovaikutusta ympäröivän yhteiskunnan kanssa."

"Elintarvikkeiden valinta, ruuanvalmistustavat ja ateriointitavat poikkeavat totutusta Suomessa. Afganistanissa ruokaillaan yleensä lattialla, ja kaksi tai kolme ruokailijaa syö samalta lautaselta. Syödessä käytetään lusikkaa tai oikeaa kättä. Ruoka valmistetaan pitkän kypsennyksen menetelmällä pääasiassa tandoori-uunissa, kun Suomessa taas suositaan lyhyen kypsennyksen ruuanvalmistusmenetelmiä ja sähköliettä tai -uunia."

"Afgaanien kokemat muut ongelmat liittyivät kielitaidottomuuteen ja vuorovaikutuksen vähyyteen suomalaisten kanssa. Kommunikointivaikeuksia esiintyi merkittävästi enemmän naisilla ja kouluttautumattomilla afgaaneilla, ja he myös toivoivat merkittävästi useammin saavansa lisää kontakteja suomalaisiin."

"Tutkimus vahvistaa käsitystä siitä, että iällä, koulutuksella ja halulla olla tekemisissä kantaväestön kanssa on merkitystä sopeutumisessa. Halukkuus sosiaalisiin kontakteihin selitti afgaanien ruokataloudessa tapahtuvaa muutosta ja suomalaiseen kulttuuriin sulautumista."

"Kasvatustieteen lisensiaatti Helena Valkeapään kotitaloustieteen alaan kuuluva väitöskirja ”Maahanmuuttaja-afgaanien kotitalouden toiminta ja akkulturaatio” tarkastetaan filosofisessa tiedekunnassa. Vastaväittäjänä toimii dosentti Mirja-Tytti Talib Helsingin yliopistosta ja kustoksena kotitaloustieteen professori Anna-Liisa Elorinne Itä-Suomen yliopistosta."

Rah rah rah.... Toivotaan toki, että siellä on edes jotain hyödyllistä "tutkimustietoa".
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun katsoo vaikkapa erilaisia listoja maailman parhaista kaupungeista asua, niin yhteinen nimittäjä menestyjille on se, että ne ovat lähes poikkeuksetta laajasti monikulttuurisia ja että niissä on suuria määriä niin koulutettuja maahanmuuttajia ja expateja, kansainvälisiä opiskelijoita kuin humanitäärisistä syistä tulleita maahanmuuttajiakin.
Tossa on muuten yksi listaus:

http://www.economist.com/blogs/gulliver/2012/08/liveability-ranking

Economistin listauksen mukaan järjestys on seuraava (top 10):
1. Melbourne
2. Vienna
3. Vancouver
4. Toronto
5. Calgary & Adelaide
7. Sydney
8. Helsinki
9. Perth
10. Auckland

Hetkinen, Australia (lähettää pakolaiset jonnekin vitun Tongalle), Itävalta (ei ole ainakaan minun mielestäni profiloitunut Emma Kari-tyyppisiksi halaajiksi) ja Kanada (selkeät pisteytykset ja kaivavat rusinat pullasta) ovat kärkipäässä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
"Tutkimus vahvistaa käsitystä siitä, että iällä, koulutuksella ja halulla olla tekemisissä kantaväestön kanssa on merkitystä sopeutumisessa."

Jos tarkastelen tätä lausetta omasta (suomalaisesta) näkökulmasta, niin oma sopeutuminen vieraaseen kulttuuriin on onnistunut helposti, koska minulla on ollut aina ulkomaille muuttaessani (6 kertaa; 4 eri maata) turvattu toimeentulo (stipendi tai työpaikka + matkakassa). Vain yhden kerran ei ollut asuntoa, mutta kielitaidon turvin löytyi aamun lehdestä asuntovälittäjä, jonka kautta kämppä kesäksi löytyi 6 tunnissa.

Koska rahaa oli, ei kelvollisen ruoan löytäminen kaupoista tai toreilta ollut vaikeaa.

Kantaväestön kanssa ei ollut erityistä halua tai tarvetta olla tekemisissä, mutta kielitaidon turvin se onnistui tarvittaessa.

Asunnottomana, rahattomana ja työttömänä analfabeettina en olisi koskaan kuvitellutkaan lähteväni vapaaehtoisesti ulkomaille. Silloin sopeutuminen on aivan varmasti erittäin vaikeaa.

Suomeen hakeutuvien tp-hakijoiden tilannetta onkin vaikea ymmärtää, ellei heillä sitten ole varmaa tietoa taikaseinästä, ilmaisesta ylöspidosta ja paperisodan hoitavasta lakimiesarmeijasta.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Kanadan tilannetta tunnen paljon huonommin, koska en ole siellä juurikaan aikaani viettänyt. Sen tiedän, että noilla listoilla aina kärkipäässä jyräävä Vancouver on erittäin monikulttuurinen.

Vancouverin monikulttuurisessa sekamelskassa elävät sulassa sovussa kanadalaiset, englantilaiset, irlantilaiset, skotlantilaiset, ranskalaiset ja saksalaiset, sekä sitten isona vähemmistönä japanilaiset ja kiinalaiset.

Ihanan monikulttuurista.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Vancouverin monikulttuurisessa sekamelskassa elävät sulassa sovussa kanadalaiset, englantilaiset, irlantilaiset, skotlantilaiset, ranskalaiset ja saksalaiset, sekä sitten isona vähemmistönä japanilaiset ja kiinalaiset.

Vancouverissa olen käynyt useammankin kerran, ja siksi tämä "iso vähemmistö" pisti silmään. Kiinalaiset muodostavat kuitenkin toiseksi suurimman etnisen ryhmittymän Vancouverissa. Lähteenäni käytin wikiä. Kaupunki on ilman muuta eräs maailman monikulttuurisimmista sulatoista, se on todettavissa aika pikaisella googlauksellakin, jos satunnaisen palstanimimerkin todistelu ei kelpaa.

Se on myöskin kiistaton tosiasia, että tuossa Ruohosten veljesten listassa olevat suurkaupungit ovat myös niitä monikulttuurisimpia. Että sinällään hieman ristiriitainen argumentti. Australiassa ja Kanadassa tilanne on tietysti näin historiallisista syistä. Jos Toronton kaduilla vaivautuu lätkäfani piipahtamaan, eikä fani ole ihan totaalinen puusilmä (palstalla tosin näitäkin varmasti riittää), niin huomaa aika vaivatta, että yhdestä maailman "värikkäimmistä" kaupungeista on kyse.

Se on sitten eri asia, mitä tekemistä näillä Kanadan ja Australian sulattamoilla on Eurooppaan suuntautuvan islaminuskoisten väestöryhmien maahanmuuton kanssa. Eipä juuri mitään. Mutta turha käydä räksyttämään myöskään monikulttuurisuutta vastaan tämän tason argumenteilla. Pitäisi varmaan perustaa ihan oma ketju nimenomaan islaminuskoisista maista Eurooppaan suuntautuvalle maahanmuutolle ja sen ilmentymille. Nämä Kanada/Australia-vertaukset eivät vaan toimi puolesta taikka vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös