Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 278 890
  • 28 700

Carlos

Jäsen
Tänään oli muuten aamun lehdissä juttua että Sveitsi varautuu armeijan lähettämiseen etelärajalle. Ennusteiden mukaan välimeren yli on lähitulevaisuudessa tulossa niin paljon pakolaisia, että nykyiset rajavartiolaitoksen ja poliisin resurssit eivät välttämättä riitä pitämään tulijavirtaa kontrollissa. Tällöin tarvittaessa valmistaudutaan kutsumaan armeija hätiin.

Omana huomautuksena Sveitsillähän on kovin avoin raja etelän suuntaan, jos pakolaisvirta Afrikan suunnalta kasvaa suureksikin, on odotettavissa että juuri Sveitsi tulee saamaan paljon läpikulkuliikennettä osakseen. Reservissä on 1,5 miljoonaa taistelukykyistä miestä, joista suuri osa valmiiksi aseistettu, että tarvittaessa kyllä saavat vaikka koko rajan umpeen. Ja taas kerran, mitä sitten tapahtuu, onkin ihan kokonaan toinen juttu.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kun nyt on takana muutama viesti öyhöttämistä, niin kohta joku paremmin tietävä saapuu keskusteluun mukanaan jonkun maahanmuutto-asiantuntijan positiivinen lausunto esimerkiksi palautuksia koskien. Hyvä niin. Alkaa olla törkeää öyhöttämistä jo. Hyi.
 
Näin nämä asiat kuitenkin koetaan.

Näinhän kommentoin tuoreeltaan:
Sen sijaan minusta hyvin outoa on, että poliisin nimissä julkaistaan näin poliittisesti värittyneitä mielipidekirjoituksia. Kirjoituksessa todetaan hyvin selkeästi, että kyseisten poliisin edustajien mielestä EU on kriisissä ja "on aika punnitulle realismille ja kansalliselle itsekkyydelle", ja annetaan rivien välissä ymmärtää, että tällä tarkoitetaan mm. sellaista kansallista politiikkaa joka vähentää maahanmuuttajien määrää.

Pukisivatpa nämä ajatuksensa tieteellisen työn muotoon niin siihen voisi ottaa enemmänkin kantaa. Noita mielipiteinä esitettyjä löyhästi tai ei ollenkaan perusteltuja faktoja ei jaksa alkaa kyseenalaistamaan.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tuo passien haku hieman nyt askarruttaa, mihin he niitä tarvitsee? SPR voisi nyt lähettää apua paikan päälle ohjeistamaan, ettei rahat mene turhanpäiväisyyksiin. Sieltä on vastuunkantajia lähdössä pistämään Suomen talouden ja viennin kuntoon, silloin on turha byrokratia karsittava. Eikös tuollaiset passit kuulu johonkin ummehtuneelle 80-luvulle tai jotain?

No kun eivät pääse pois Irakista ilman passeja. Kauttakulkumaista ainakin Turkki niitä kyselee. Juuri ennen EU:n alueelle tuloa ne voi sitten huoletta repiä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Pääministerin erityisedustaja: Tuhannet valmistelevat lähtöä Irakissa | Yle Uutiset | yle.fi

Pian matuja tulee ihan kunnolla ja Orpo pitää rajat auki. Voi tätä onnea...

Mihin ne passit katoavat matkalla Suomeen?

Tai mihin ne katoavat tultaessa Euroopan mantereen puolelle, tänään silmiini osui uutinen, jonka mukaan Saksan alueelle tulleilla turvapaikanhakijoilla vain noin 30 % on passit tai mitkään henkilötodistukset - eli voidaan sanoa 70 % on paperittomia tämän uutisen mukaan eli käytännössä he voivat olla keitä tahansa.

Toisaalta vaikka tulijalla on passi, se ei välttämättä todista mitään henkilöllisyyden puolesta, koska esim. ISIS:n haltuun on joutunut satoja tuhansia Syyrian passeja (ilman henkilötietoja) ja tämän ohella heillä on laitteet tehdä passeista virallisenoloisia. Samoin Syyrian hallinnon tiedetään välittäneen "tyhjiä passeja" eteenpäin eri organisaatioille, Ja eiköhän Irakissa tilanne ole sama, halutessa passin saa nimellä kuin nimellä - kunhan vaan on rahaa riittävästi.

vlad
 

Rankkari

Jäsen
Irakista saapui Suomeen monta hyvää "työmiestä", eli tulevia veroja maksavaa, viime syksynä.
  • Osa heistä päätti lähteä kotiin, kun ruoka ja majoitus, ei ollutkaan tasolla "sipilä"
  • Osa päätti raiskata suomitytön
  • Osa päätti kadota
  • Osa päätyy kai karvakäsi pizzeriaan töihin, ja samalla poimimaan työttömyys turva rahoja
  • Osa kai halusi kouluttamattomana päätyä vaikkapa lääkäriksi, mutta siihen ei ole mahdollisuutta kouluttautua.
Iso osa odottaa mahdollisuutta tulla Suomeen kesällä 2016. Ai niin, meillä EI ole palautussupimuksia Irakiin.. No tänne vaan!
Lisäksi afrikassa on satoja tuhansia, odottamassa paikkaa tulla eurooppaan, ja ehkä Suomeen.
Niin ja muilla sotaisilla alueilla on miljoonia, jotka voivat vaeltaa eurooppaan. Tervetuloa Suomeen!
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Nyt on maailmankirjat sekaisin. Pekka Haavisto on sitä mieltä, että ollaan jo kestokyvyn äärirajoilla turvapaikanhakijoiden kanssa. Vielä hurjempi näkemys on se, että rötöstelijät pitäisi poistaa maasta. Haavisto ei myöskään ole vakuuttunut suomen kyvyistä pakolaisten vastaanotossa.

" – Jos katsoo Suomen resursseja sijoittaa ja kouluttaa ihmisiä, niin kyllä ne ovat aika rajalliset. Ruotsissa on ollut paljon pidempi traditio pakolaisten vastaanotossa. Meillä osaavat henkilöt ja osaavat resurssit ovat harvassa."

Eri asia ovat Haaviston mukaan sitten turvapaikanhakijoiden aiheuttamat ylilyönnit tai rikostentekijät. Näiden kohdalla tilanne tulisi Haaviston mukaan ratkaista nopeasti.

"– Jos heillä ei ole perustetta jäädä, niin silloin nopeasti ulos, jos ei Suomeen sopeudu eikä täällä pysty olemaan. En minä tunne sellaista ihmistä kohtaan mitään sääliä, joka tuo turvattomuutta tullessaan ja anoo turvapaikkaa."

Pekka Haavisto rötöstelevistä turvapaikanhakijoista: Nopeasti ulos, jos ei Suomeen sopeudu - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi

Pekkahan on oikea kaappirasisti!
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti

Pieni lainaus linkittämästäsi jutusta:" Mikäli lopputulos vastaa Valtioneuvoston kanslian käsitystä siitä, mitä tutkimusraportiksi kutsutulta tuotteelta edellytetään, on syytä olla syvästi huolissaan. Mikäli tämä selvitys miltään osin vaikuttaa politiikan sisältöön, ollaan syyllistytty anteeksiantamattoman heikkoon valmisteluun." Istuva hallitus ja heikko valmistelu ovat tätä nykyä jo synonyymejä. Eikä tuo PolAMK:n uusin pamfletti poikkea juurikaan siitä syksyllä julkaistusta jossa todettiin että Suomen ainoan maahanmuuttokriittisen puolueen Perussuomalaisten kannatuksen lasku on merkki demokratian kriisistä.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Persujen kannatuksen lasku oli ja on merkki demokratian kriisistä, koska maahanmuuttopolitiikan suhteen ei ole enää tarjolla vakavasti otettavaa vaihtoehtoa hallituksen ja virkamiesten toteuttamalle linjalle.

Mitä itse raporttiin tulee, sehän on jo nimeltäänkin "Maahanmuutto & turvallisuus – arvioita nykytilasta ja ennusteita tulevaisuudelle" Ei kai sen ole tarkoituskaan olla mikään akateeminen opinnäyte tai vertaisarvioitu tieteellinen tutkimus? Se että tekeekö koko raportilla niinsanotusti mitään, on aivan eri asia kuin se, onko tutkittu oikein vai väärin, ja millä kriteereillä sitä arvioidaan. Todella yllättävää, että akateemiset vihervassarit ovat heti kimpussa... Uskon, että jos raportin olisivat tehneet "oikeat" ihmiset, sekä arviot ja ennusteet olisivat olleet "oikeita", ei mitään "akateemista" ongelmaa olisi.
 

Tuamas

Jäsen
Ja tuosta pamfletista maksettiin 200k€ veronmaksajien pussista.

Alkaa Himasen tekeleetkin tuntua hyvän hinta-/laatu-suhteen omaavilta.

Sinänsä ei yllätä ketkä eivät näe mitään ongelmaa toteutuksessa.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tammikuun 19. päivä polliisi julkaisi yhteenvedon uudenvuoden tapahtumista Helsingissä. Se kuului näin:
Poliisi on saanut valmiiksi yhteenvedon uudenvuoden tapahtumista Helsingissä. Poliisin mukaan rikosilmoituksia on tutkinnassa tällä hetkellä yhteensä 15 kappaletta, joissa päärikokset ovat yksi raiskaus, kaksi raiskauksen yritystä ja 12 seksuaalista ahdistelutapausta.
Lähde yle: Poliisin yhteenveto uudenvuoden tapahtumista: Jopa 15 rikosilmoitusta ahdistelusta | Yle Uutiset | yle.fi

Reilu kuukausi myöhemmin tilanne on tämä:
Vain yksi juttu saattaa edetä syyttäjälle
Ainoa edelleen aktiivinen tutkinta on raiskauksen yritys, mutta siinäkään asianomistajaa ei ole saatu kiinni. Poliisi yritti saada uhrin henkilöllisyyttä selville tiedotteella, tuloksetta.

Helsingin poliisi harkitsee nyt syyttäjän kanssa, pystyykö juttua viemään syyteharkintaan ilman asianomistajaa.

– On valitettavaa, jos asianomistajien kantaa ei pystytä kuulemaan. Jos tiedot perustuvat vain epäillyn tai sivustakatsojien kertomukseen, ei voida varmistaa, onko tilanne oikeasti ollut näin, Koskenmäki-Karaharju sanoo.

Vaikka tapahtumapaikalta kantautui viestiä naisten piirittämisistä, lopulta on mahdotonta sanoa, kuinka monta joukkoahdistelua oikeasti tapahtui ja olivatko tekijät turvapaikanhakijoita vai eivät.
Lähde yle: Helsingin uudenvuoden ahdisteluista yksikään tutkinta ei ole edennyt | Yle Uutiset | yle.fi

Mm tällaista tarinaa leviteltiin ihan täällä jatkoajassakin:
ulkomaalaistaustainen miesjoukko piiritti äidin ja alaikäisen tyttären, kun nämä olivat kulkemassa Helsingissä Unioninkadulla Senaatintorin liepeillä. Miehet eristivät heidät toisistaan ja alkoivat nuolla tyttären kaulaa ja naamaa. Kun äiti yritti mennä väliin, häntä ryhdyttiin lyömään lapsen edessä.
Kuvauksen tapahtumathan eivät ole asianomistajarikoksia, joten jos tuollaista olisi tapahtunut, niin poliisi niitä kyllä tutkisi. Tuon jälkimmäisen ylen linkin mukaan yhtä raiskauksen yritystä lukuunottamatta kaikki tapaukset olivat asianomistajarikoksia. Ehkä se on vain sattumaa, että se oli juuri putlermedian sätkynukke @Dee Snider , joka tuota ilmeisen valheellista tarinaa täällä levitteli.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Vähän
Ja tuosta pamfletista maksettiin 200k€ veronmaksajien pussista.

Alkaa Himasen tekeleetkin tuntua hyvän hinta-/laatu-suhteen omaavilta.

Sinänsä ei yllätä ketkä eivät näe mitään ongelmaa toteutuksessa.

Himasen tulevaisuusraportti maksoi 700k, eikä varmasti ole yhtään sen hyödyllisempi.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kuvauksen tapahtumathan eivät ole asianomistajarikoksia, joten jos tuollaista olisi tapahtunut, niin poliisi niitä kyllä tutkisi. Tuon jälkimmäisen ylen linkin mukaan yhtä raiskauksen yritystä lukuunottamatta kaikki tapaukset olivat asianomistajarikoksia. Ehkä se on vain sattumaa, että se oli juuri putlermedian sätkynukke @Dee Snider , joka tuota ilmeisen valheellista tarinaa täällä levitteli.

Listaatko nuo putlermedian linkit, jotka olen tänne laittanut?
 

Tuamas

Jäsen
Himasen tulevaisuusraportti maksoi 700k, eikä varmasti ole yhtään sen hyödyllisempi.

Ei välttämättä, mutta on ainakin tehty niin, että kestää myös hiukan kriittisempää tarkastelua.

Nyt tuo on käytännössä heikko ja ylipitkä opinnäytetyö, josta joku saatanan uuno on mennyt maksamaan 200k€.
 
Melkoinen muutos viime syksyyn.
Tietysti, sillä sujuvaa venäjää puhuvien turvapaikanhakijoiden työntäminen Suomeen Venäjän hybridisodankäynnin tunnustelevana / valmistelevana liikkuna valkeni meille vasta marraskuussa. Ihan ymmärrettävää, että siihen on voitu reagoida vasta liikun jälkeen, vaikka sinusta onkin mukavaa esittää asia niin, että rivien välistä voisi tulkita tämän joksikin "aikamoiseksi muutokseksi" pakolaispolitiikassa. Mitään muutosta ei kuitenkaan ole tapahtunut, turvapaikanhakijat, jotka mitä todennäköisimmin eivät ole suojelun tarpeessa, on pyritty hoitamaan poikkeusmenettelyin (albaanit) ja näin tapahtuu jatkossakin myös Venäjän siirtotyöläisten kohdalla. Ongelma tulee sitten siinä, kun Putin alkaa oikeasti vainoamaan vähemmistöjä, josta hyötyy sekä sisä- että ulkopoliittisesti, ja sieltä on oikeasti tulossa sankat joukot suojelun tarpeessa olevia. Suomen kannalta olisi siksi erityisen tärkeää saada se EU:n yhteinen pakolaispolitiikka.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Suomen kannalta olisi siksi erityisen tärkeää saada se EU:n yhteinen pakolaispolitiikka.

Mitenköhän EU:n yhteinen pakolaispolitiikka suojelisi Suomea siinä vaiheessa? Rajat kiinni ja NATO-jäsenyys jo eilen. Niistä voisi olla apua.

EU:lla on 1-2kk aikaa oikeasti tehdä jotain, ennenkuin tämänvuotinen vyöry alkaa. Turkissa käytiin neuvottelemassa, mutta ei tainnut olla tarpeeksi paksua lompakkoa mukana, joten homma jatkuu entisellään. Näyttäisi käyvän niin, että jokainen jäsenmaa toimii kuten parhaaksi näkee. Suomen kohdalla se tarkoittaa sitä, ettei tehdä mitään, vaan odotellaan ja katsotaan paljonko tulee tällä kertaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös