Ilveksen talousasiat

  • 1 105 281
  • 4 182

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Mailalasku tuli konttorille kuin faksi entiselle pääministerille. Näillä eväillä kohti VVV:n loppuhuipennusta. Kohta niitä saa!
 

lakimies

Jäsen
"Tuoreimman tilinpäätöksen noin 250 000 euron tappiosta operatiivinen toiminta tuotti toimitusjohtajan mukaan enää kymmenientuhansien osuuden. Pääosa muodostuu 150 000 euron poistosta. Se liittyy vuosituhannen taitteessa tehtyyn kauppaan, jossa Ilveksen liigaosake siirtyi Liiga-Ilves ry:ltä uudelle osakeyhtiölle.
– Poisto on rasittanut Ilveksen taloutta vuosittain, mutta tämän pitäisi olla viimeinen kerta, kun joudumme sen tekemään, Honkalehto ennustaa."

Vakuuttava konditionaalimuoto PITÄISI olla viimeinen kerta. Ei siis ole ihan varmaa? Saattaa kuitenkin olla vielä tälläkin tilikaudella tällainen poisto? Eikös Honkalehto kuulutellut edelliselläkin toimikaudellaan jonkun vuosittaisen kuluerän päättymistä, mikä ei sitten päättynytkään. Vai muistelenko väärin?

Lisäksi koko selitys kuulostaa oudolta. Ei liigaosakkeesta tehdä mitään poistoja.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Lisäksi koko selitys kuulostaa oudolta. Ei liigaosakkeesta tehdä mitään poistoja.


Ilveksellä oli vuosia tilinpäätöksessä taseen ulkopuolinen 1,2 miljoonan vastuu, joka kysyttäessä selitetiin Liigaosakkeesta syntyneeksi velaksi (selitystä ei pystynyt ymmärtään maisterikoulutustasolla, se vaihteli 0 - 1,2 milliä). No enivei, vielä vuonna 2008 Honkalehto kertoi, että tuota Liigaosakevelkaa maksettiin vuosittain Liiga-Ilves ry:lle 230k /vuosi. Tuolloin oli jäljellä vielä "pari" erää, jonka jälkeen pelaajabudjettia voitas kasvattaa vastaavasti...


Liiga-Ilves siis on yhdistys, joka perustetiin aikanaan Ilveksen Liigakiekkoa pyörittämään. Jotekin Ilves-Hockey Oy:n peruttamisen yhteydessä junailtiin jotain (kukaan ei tiedä, tai siis halua kertoa mitä) Liiga-Ilves ry:n ja Ilves Hockey OY:n välillä. Hassuinta on, että viimesin tieto Liiga-Ilves ry.n hallituksesta oli Honkalehti, Mangard, Jääskeläinen, Lagrerstam, samat heput istuivat samaan aikaan OY:n hallituksessa maksellen itse hallinnoimalleen yhdistykselle siis 230k vuodessa... sittemmin yhdistyslaki on muuttunut ja nyt tarttis tolla yli 200k:lla tehdä tilintarkastus ammattitilintarkastajalla, joten ka, 150k ja raha taas häviää mystiseen Liiga-Ilves ry:n tileihin...


Ja siis mistä toi yhtä-äkkiä tuli takasin? Tuo taseen ulkopuolinen vastuukirjaushan poistettiin kun siitä nousi kohua, tai ensin sitä alennetiin, koska Vinnie "anto lainaa anteeksi".. ööö.. siis Vinnie anto yhdistykselle olevaa lainaa anteeksi? JA kun poru 700k ulkopuolisesta vastuusta jatkui, se poistu kokonaan… tai siis oli ”vahingossa” mukana vielä viimevuonna (no, uskottava copy/paste virhe varmaan)..


Ei tosta sopasta ota selvää ulkopuolelta.


Jösse, Ekku ja Nevalainen... siinä on miehet Vinnien lisäks, jotka tietäs. Kuka ne sais kertoon?
 

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Pitipä etsiä tuorein Honkalehdon joulukatsaus, ja siellä sanotaan juuri ja melkein noin:


En minä ainakaan tästä saa sellaista kuvaa että Manngardille enää (tämän kauden) jälkeen mitään makseltaisiin.

Pitipä etsiä tuorein Honkalehdon joulukatsaus, ja siellä sanotaan juuri ja melkein noin:
Ilves-Hockey Oy on toiminut jo yhdeksän tilikauden ajan tehden viime kautta lukuun ottamatta joka kausi vähintään 150 000-200 000 euron positiivisen kassavirtatuloksen eli päässyt kirjanpidossaan poistojen
kanssa nollan tuntumaan. Yhtiö kuuluu edelleen toiseksi parhaaseen luottoluokitukseen AA ja sai viime vuonna tunnustuksen kuulumisestaan Suomen Vahvimmat –yritysluokitukseen, joten oikeitakin asioita on
vuosien varrella tehty.

Osakeyhtiön tulosta rasittaa vielä kuluvan kauden ajan reilun 200 000 euron vuosittainen poisto, joka on peräisin yhtiön perustamisesta ja siihen liittyvästä SM-liigapaikan lunastamisesta edelliseltä organisaatiolta Liiga-Ilves ry:ltä noin 10 vuoden takaa.

En minä ainakaan tästä saa sellaista kuvaa että Manngardille enää (tämän kauden) jälkeen mitään makseltaisiin.

Tämmöistä kirjoiteltiin tammikuussa armon vuonna 2010. Ihan on toimitusjohtaja Honkalehto itse tämän tekstin kirkoittanut. Että näin.
 
Viimeksi muokattu:

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Osakeyhtiön tulosta rasittaa vielä kuluvan kauden ajan reilun 200 000 euron vuosittainen poisto

Tämä kohta on melkein allekirjoitustavaraa. Tai vähintään sen voisi lisätä Ilveksen letter headiin, koska tuntuu olevan jonkinlainen motto koko organisaatiolle.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Onneksi joukkue kaukalossa tänään voitti, koska toimistolla suorittaminen oli taas sitä takuuvarmaa Ilves-kamaa. Jännittää oikein, kuinka monta kertaa tuo sama "viimeinen poistoerä" vielä nousee esiin. Johonkin sitä rahaa työnnetään, mutta minne?
 

Tuamas

Jäsen
Noin 74 k€.

Niin, siis tuo luku lienee korkokulujen osuus, lainahoitokulut kokonaisuudessaan lienevät paljon isommat.
Edellisessä tilinpäätöksessä korkokulut olivat ~120k€, pankkilainoja lyhennettiin 17k€ ja nuo Vinnien & kumppaneiden lainojen mahdolliset lyhennykset ovat virallisen tilinpäätösinformaation puitteissa mahdottomia selvittää.

Ilves ei ole vielä saanut kaupparekisteriin asti 2015 tilinpäätöstä, mutta 2014 tosiaan oiottiin talous liigaosakkeen kirjaamisella taseeseen, jolla saatiin OPO 123k€ positiiviseksi.

Muistelen muuten kuinka täällä joku oli sitä mieltä, että kyllä nyt on taas niin asiantuntevaa jannua johdossa, että homma kääntyy.

Edit.
Katsos joo, yhtiökokous onkin pidetty vasta 27.10.2015, no sen takia sitä tilinpäätöstä ei vielä löydy.

Toki antaa taas melko ammattimaisen kuvan organisaatiosta, kun tilinpäätös saadaan vahvistettua peräti kolme päivää ennen lakisääteistä maksimia.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Toki antaa taas melko ammattimaisen kuvan organisaatiosta, kun tilinpäätös saadaan vahvistettua peräti kolme päivää ennen lakisääteistä maksimia.


Tämä on Ilveksessä ollut tapana. Viimeisellä viikolla, monasti viimeisenä päivänä (kerran on tainnu mennä päivällä ylikin).


Tästähän mm. Kunto on maininnut useastikin, että kun julkistus tulee kesken kautta, niin uutisointi siirtyy siitä tärkeimmästä, eli matshiesta, täysin turhaan talouteen. Naapuri paukauttaa tuloksen ulos Kesäkuun lopussa ja lähtevät lomille. Ketään ei kiinnosta keskellä kesää eikä kukaan ole vaikeisiin (mahdollisesti) kyssäreihin vastaamassa. Huhut ei vello eikä negauutisia tule.


…josta päästään siihen, että onko jokin syy, että asiaa pitää venyttää? pitääkö hoitaa "luovia" prosesseja esim Liiga-Ilves ry.n suhteen tms?
 

Tuamas

Jäsen
josta päästään siihen, että onko jokin syy, että asiaa pitää venyttää? pitääkö hoitaa "luovia" prosesseja esim Liiga-Ilves ry.n suhteen tms?

Yleensä syy on huoleton toimintatapa, jossa ikäviä asioita lykätään kunnes ne on aivan pakko tehdä.

Jos Ry:n tilikausi ei mene ihan ristiin, niin kaikki tarvittavat luovat prosessit pitäisi tippaakaan osaavan organisaation saada veroilmoituksen jättöaikaan mennessä tilinpäätös käsitellyksi.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kainulainen avasi Ilveksen taloustilannetta | Kiekkouutiset | FUN Tampereen Kiekko | Fun Tampere 89.0MHz

Hallituksen puheenjohtaja selittelemässä tilinpäätöstä. "Tekninen poisto" 150k rasittaa ensi vuonna viimeisen kerran ("näin on tilintarkastaja mulle sanonu"), operatiivinen tappio 50k. Tätä ei siis pidä ymmärtää niin, että budjettiin olisi tulossa jotain rahaa lisää, vaan että tappiot pienenee. Toi 50k operatiivista ois muuten ihan ok tulos, mutta kun se toukokuu puuttuu niin en tuulettelis. Pelaajabudjetin nostamisesta on turha haaveilla, ja tyytyväisyys paistaa läpi. Mä ihmettelen vaan, miten tua hallin toisessa päässä pystytään operoimaan ihan eri mittakaavassa?

Positiivista on, että ainakin nimimerkki @Tarinankertoja :n useasti täällä esittelemä malli ulkoilmaottelun järjestämisestä siirrettävillä katsomoilla on suunnitteilla.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
"Tekninen poisto" 150k rasittaa ensi vuonna viimeisen kerran ("näin on tilintarkastaja mulle sanonu"),

Ahahahahaha, varmaan menee osaltaan väsymyksen piikkiin mutta tää oli ihan loistava. Eli se onkin siis ensi vuonna se viimeinen poisto. Hienoa!

Viimeinen poisto since 2009. Ilveksellä on perinteitä!

E. haastattelua en vielä kuunnellut, eli en tiedä onko mies tosiaan puhunut ensi vuodesta vai tästä vuodesta. Poistot kunniaan!
 

MaZa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Reipas
Jaha. Eiköhän tämä kausi ole pelillisesti nähty. Sarjajärjestelmä hyväksikäyttöön ja pajatso tyhjäksi. Jos tulisi tappiota vaikka vaan 100 000€

Jumboja voidaan olla halvemmallakin.
 

Streider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
Jaha. Eiköhän tämä kausi ole pelillisesti nähty. Sarjajärjestelmä hyväksikäyttöön ja pajatso tyhjäksi. Jos tulisi tappiota vaikka vaan 100 000€

Jumboja voidaan olla halvemmallakin.

Kyllä, ne pätevät pelimiehet myyntiin joita ei mahdollisesti kiinnosta jatkosopparit, ja pätevät sopimuksen omaavat lainalle. Ykkönen muotoon Välimaa - Riekkinen - Veistola ja nollatulosta kohti. Niin kentällä kuin taloudellisesti. Kannatetaan!
 

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hallituksen puheenjohtaja selittelemässä tilinpäätöstä. "Tekninen poisto" 150k rasittaa ensi vuonna viimeisen kerran ("näin on tilintarkastaja mulle sanonu"),
Sillon kun Sjöblom oli ostamassa putiikkia, vituiltiin ettei tämän kokoisen firman talousasioiden selvittämiseen ja DD:n tekemiseen mene ammattilaiselta kuin viikko/pari.
Elämme vuoden 2015 loppua ja hallituksen puheenjohtajalle ei vieläkään ole ihan täysin auennut, että mikä tämä "tekninen poisto" on ja kuinka monta vuotta se vielä taloutta rasittaa (ja kun se on hoidettu niin tuleeko tilalle joku "tekninen poisto v2.0").
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Perinteinen IH-osakeanti on siis käynnistynyt ja kansa saa taas käydä merkitsemässä näitä haluttuja urheilubisnesarvopapereita nimiinsä vielä 8 päivää. Ajelin aamulla ohi merkitsemispisteen mutta silmiin ei osunut kansalaisten jonomuodostelmaa. Ei kai vaan joku ole jo rohmunnut itselleen koko pottia?
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Ihan huikea ketju! Poistoja ilmestyy tilinpäätöksiin ja mailojakin pitää lätkäjoukkueelle hankkia ja ne jumalauta vielä maksaa rahaa! "Vinnie, you give me pengar, hokimailat njet more!"

Vai omistaako toi Vinnie the pooh Ilveksen vielä? Tai kuka siellä oikeastaan naruja vetelee? Ilves ei oo kyllä mulla missään inhokkilistalla, mutta onhan nää ulostulot talouspuolella ihan törkeen viihdyttäviä!
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tiistaina klo 16.00 loppui osakeannin ensisijainen merkintä. Tästä Ilves ei ole julkisuuteen tiedottanut, joten oletettavaa on, ettei osakeantia merkitty täyteen. Tämä oli odotettavissa, sillä on joitain isompia omistajia, jotka eivät halua enää merkitä. Käsittääkseni yksi tällainen on Jyrki Lumme ja häneltä jäänee 5400 osaketta muiden merkittäväksi eli 27 k€.

Sen sijaan Kainulainen ilmoitti jo aiemmin, että Vinnie tulee merkitsemään kaikki osakkeensa. Kyseessä siis noin 50% osakkeista ja rahana hieman yli 150 000 €. Tässä kohtaan kysymys on, että sijoittaako Vinnie Ilvekseen vielä tuon verran lisää vai konvertoidaanko velkoja osakkeiksi? Veikkaan jälkimmäistä.

Myös Hannu Meskanen on luvannut konvertoida velkojaan osakkeiksi. Ensimmäisellä kierroksella tämä olisi noin 10 k€ ja jossain taidettiin olla mainittu, että hän on halukas konvertoimaan myös enemmänkin.Todennäköisesti löytyy myös muita, jotka vaihtavat velkojansa osakkeiksi.

Toissijainen merkintäkierros alkoi tänään. Mielenkiintoista nähdä lopputulos. Hienoa olisi mikäli Share Ilves kasvattaisi suhteellista osuuttaan. Mahdollisuus on nousta jopa Lagerstamin ja Jössen edelle. Toinen kiinnostuksen kohde on antaako Vinnien klaani kenenkään nousta yli 10%:n osakkaaksi. Tuleeko puskista joku uusi peluri?

Vaikka osakkeen hinta oli vieläkin todelliseen arvoon hieman liian korkea, niin veikkaan, että kaikki 60000 osaketta löytää omistajansa. Kassaan rahaa ei tule tuota 300 k€, koska todennäköisesti paljon konvertoidaan. Vinnien valinta luonnollisesti tärkein. Mutta lopputuloksena tase vahvistuu jonkin verran. Toivottavasti kuluva tilikausi on voitollinen, jottei tämänkin osakeannin rahoja syödä samantien.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Anteeksi (taas) huuteluni vieraaseen poytaan mutta tallaisella pienella ex-patilla ei jotenkin kasitys riita siihen etta kuinka on mahdollista, reaalimielessa, etta Tappara pystyi melkein 'kerralla' kaantamaan koko laivan suunnan taloudellisesti, vrt. Ilvekseen jolla on arguably kuitenkin suurempi jalanjalki kaupunkialueella, milla mittarilla tahansa?

Vaikka itsella on luonnolliset antipatiat Ilvesta kohtaan (TAYS loi eri leiman peppuun) niin jotenkin surettaa kuinka paljon taloudellista potentiaalia paiskataan hukkaan. Tama saattaa olla Jatkoajan paras ketju mutta silti en kykene edes periaatteellisella tasolla tajuamaan kuinka tama on edes mahdollista. On junnumyllyt, vahvasti ilveslaiset kaupunginosat etc. etc. mutta silti kaikki tuntuu valuvan hiekkaan.

Voiko se ero oikeasti olla vain se etta Tappara paatti vain investoida rajulla riskilla ja lyoda pelimerkkeja poytaan organisaation takia? Ja jos, niin miksei Ilveksessa ole edes kokeiltu emuloida samaa mallia? Missaan aivan selkeasti jotain perustavanlaatuista. Oli mika oli mutta kylla Liiga Ilvesta tarvitsee, talousalue myos, Lietsun, Atalan yms. pikkujunnuja unohtamatta
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Organisaation tärkeimmältä ihmiseltä puuttuu kunnianhimo tehdä Ilveksestä voittava. Teemana on Jäitä poltellessa. Mikä tähän on syynä? Uuden omistajan odottelu? Se on kuitenkin tullut selväksi, että nykyisen omistajan aikana ei taloudellista riskiä enää oteta.

Joku päivä tähän asiaan tulee muutos tavalla tai toisella. Nyt mennään näin ja kärvistellään.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Organisaation tärkeimmältä ihmiseltä puuttuu kunnianhimo tehdä Ilveksestä voittava. Teemana on Jäitä poltellessa. Mikä tähän on syynä? Uuden omistajan odottelu? Se on kuitenkin tullut selväksi, että nykyisen omistajan aikana ei taloudellista riskiä enää oteta.

Joku päivä tähän asiaan tulee muutos tavalla tai toisella. Nyt mennään näin ja kärvistellään.

Kunnianhimon puute ja alhainen vaatimustaso omaan toimintaan kuvaavat kyllä hyvin Honkalehdon ajan Ilvestä.
On erikoista että tuota logoa ei osata myydä. Ilveksen toimiston kanssa toimiessa tulee varsinkin Honkalehdosta aika ylimielinen ja oman arvon tunteva fiilis jos vaikka vertaa Tapparan Leinoseen.
Honkalehdon saavutukset on kuitenkin Ilveksen talouden tiputtaminen ylemmästä keskikastista pohjasakkaan ja EM-kisojen taloudellinen floppaus. Ilves tarvitsisi toimitusjohtajan joka ihan oikeasti olisi urheilumyynnin ja tuotteistamisen ammattilainen. Ja voimaa ilmoittaa nykyisille vakio-klubilaisille (=tietyt vanhat sponsorit), että "Hommat vähän muuttuu jatkossa. Tervetuloa nauttimaan seuran palveluista jatkossakin, mutta hinta on XXXX€ ja se sisältää nämä asiat."
Luojan kiitos urheilullisuuden vaatimus on Tuokkola-Pajuoja -aikakautena palannut seuraan, toivottavasti pysyäkseen.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kunnianhimon puute ja alhainen vaatimustaso omaan toimintaan kuvaavat kyllä hyvin Honkalehdon ajan Ilvestä.

Kaudeksi 2007-2008 ( en jaksa muistaa enkä kännykällä tarkistaa) Honkalehto esitti ratkaisevan askeleen ottamista kohti vakipudotuspelijoukkuetta. Valitettavasti askelta (rahallista panostusta) ei uskallettu ottaa.

Ilveksen toimiston kanssa toimiessa tulee varsinkin Honkalehdosta aika ylimielinen ja oman arvon tunteva fiilis jos vaikka vertaa Tapparan Leinoseen.

Mulla on toisenlaiset kokemukset, mutta se mikä toimii yhdelle ei toimi toiselle.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Omistajat tai tässä tapauksessa omistaja valitsee hallituksen omien tavoitteidensa mukaisesti.
Hallitus valitsee organisaation avainhenkilöt (tj, utj) strategiansa mukaisesti.
Toimitusjohtajan tehtävä on jalkauttaa hallituksen strategia.
Tällä hetkellä organisaatio toimii täsmälleen omistajan tahdon mukaisesti. On toiminut jo vuosikaudet.

Miksei Ilves Hockey Oy voi olla se, jota haetaan konkurssiin...
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Miksei Ilves Hockey Oy voi olla se, jota haetaan konkurssiin...

Eikös asiat voi aina olla huonomminkin? Tuolla KHL puolella palstan ensimmäinen Tallinnan Ilveksen fani mehustelee teistä jo farmiseuraa Tallinan mahdolliselle KHL seuralle.

Keskustelin juuri Heino Endenin kanssa, ja kerroin että olen ainoa suomalainen fani tällä hetkellä Jatkoajassa, hän luonnehti että "upeaa";) Huomenna teemme haastattelun, ja tämän jälkeen kerron teille mistä kana kusee ! Kuka tietää vaikka Ilves suomessa olisi tuleva farmiseuramme, asiaa pitänee kysyä !

Mites suu sitten laitetaan, jos omistaja tällaiseen kuvioon lähtisi mukaan, alisteisessa asemassa?
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eikös asiat voi aina olla huonomminkin? Tuolla KHL puolella palstan ensimmäinen Tallinnan Ilveksen fani mehustelee teistä jo farmiseuraa Tallinan mahdolliselle KHL seuralle.

Koska venäläisten suorittama kaappaus on se Suuri Saatana, jota Manngard on pelännyt kuin ruttoa mm. Case-Sjöblomin aikaan, olisi se täsmälleen käsikirjoituksen mukaista, että juuri heille tämä firma lopulta myydään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös