Eri urheilulajien vertailua

  • 175 881
  • 902
Suosikkijoukkue
Kalpa
...Olisi oikeasti kiva nähdä kuinka kovaa sieltä tullaan, sillä paljon on kaveri portaita juossut. Luistimet jalassa lajiaan harrastavista voisi kovimmat vedot löytyä kuitenkin jääpalloilijoista?...

Kärpässarjan nyrkkeilijät, motocrossarit, sulkapalloilijat... Onhan näitä kovia lajeja maailma pullollaan.

Olisihan se hieno nähdä Poutalakin testaamassa. Ja samoin minkä tahansa muun lajin edustajan. Sulkapalloilijoilla on tosiaan eläimellinen kunto ja vahvat jalat. Motocrossareista olen kanssa kuullut, että osa on saakelin kovia juoksemaan. Voishan siellä vaikka Bottaskin käydä näyttämässä formulakuskien kunnon.

Aika hieno laji oikeastaan löydetty tuosta porrasjuoksusta. Suorituksen kesto ja vaatimukset on semmoisia, että monenlaisista eri lähtökohdista voi tehdä kohtuullisen tuloksen. Toisilla on enemmän jerkkua kun taas toisilla kestävyyttä. Fitnes-mimmit ei tosin näissä karkeloissa pärjäisi.
 

Pekkis

Jäsen
Mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvään aikaa noissa päästään, kun löydetään juuri sopivan kuntopohjan ja lajitaustan omaava tyyppi testaamaan.

No nyt on ainakin laji löytynyt, ja aikaa kuluu parhailta ainoastaan 50 sekuntia. Nämä urheilijat kokoontuvat kesäisin pieniin ryhmiin ja harjoittelevat rytmityksellä 2 kovaa ja 1 kevyt viikko. Kovaan viikkoon sisältyy 2 punttitreeniä, 2 jäätreeniä ja Malminkartanon portaat. Ryhmää valmentaa entinen pikaluistelija. Kovasti kyllä kiinnostaa, että kuinka kevyt toi kevyt viikko voi ikinä ollakkaan...?

Kovia huhuja kovista ajoista liikkeellä...
 
Viimeksi muokattu:

Vatso

Jäsen
Välillä taas dataa muualtakin kuin Malminkartonon portaista, tällä kertaa kyseessä KHL-kiekkoilija Oskar Osala. Osalan ennätykset siis voimanostossa kyykky, pena ja mave: 217,5-137,5-262,5, minusta ihan ok tuloksia kiekkoilijalle?

Tässä linkki vielä tuohon haastatteluun, jossa mm. videot noista ennätysnostoista, ennen kuin toteaa noiden olevan kuitenkin tehty perseennostotekniikalla ja puolittaisella kyykyllä:

Urheilullisuutta ja intohimoa harjoitteluun ja ravintoon – Osala | Lihastohtori
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Hyvin liikkuu Osalalla rauta, penkki tulee pysähdyksellä. Rinnallevetohan on ns raakaveto, tekniikkaa kun jonkun verran hioisi, niin nousisi helposti parikymppiä lisää. Eniten vanhan liiton voimailijaa lämmittää tuo sali, juuri sellainen kuin salin pitää olla!
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Nonniin. HIFK:sta tuttu Toni Leinonen iski portaat alle minuuttiin ja aika pysahtyi 58,75 sekunttiin. Leinonen on nopea jolla on jerkkua reisissa, mutta samalla sopivan kevyt. Joku Martin St. Louis vetaisi varmasti elaimellisen ajan tuohon. HIFK:n ex-valmentaja Hanninen kehuu, etta Poutala on mennyt portaat 50 sekuntin pintaan.

Tuntematon kiekkoilija pesi maajoukkueiden huiput hurjassa kuntotestissä – katso video - Muu urheilu - Ilta-Sanomat

Ikävä takaisku @Hiihtofani :lle, että maju-mies Pentsinen hävisi selvästi liigakiekkoilijalle.

Pitäisi verrata noissa videoissa sitä, missä ajassa kisaajat tulevat ekalle tasanteelle, entä tokalle. Leinosen suoritus näytti hyvin rytmitetyltä, eikä totaalista hyytymistä tullut loppuunkaan.

Tosiaan useammasta lähteestä kuultuna, niin Poutala vetää sinne 50 sekunnin pintaan. Senpä takia jo mietin, että kuka vetäisi alle? Ratapyöräilijät? Suomessa tosin tämän lajin huippuja ei niin ole..
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Ikävä takaisku @Hiihtofani :lle, että maju-mies Pentsinen hävisi selvästi liigakiekkoilijalle.

Toim. Huom. MESTISkiekkoilijalle.

Kyllahan tuossa nakyi, etta ennenkin on noita portaita vedetty, koska hyvin oli rytmitetty. Sen takia oli hiukan epareilu, mutta kuitenkin hyvin veti. Parjaisiko kiekkoilijoista Antti Pihlstrom, vai olisiko jo liian raskas? Joku pesapalloilija voisi vetaista yllattavan kovan ajan myos.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Vielä sen verran tuosta porrasjuoksusta, että tässä kaikki kuusi joille on kellotettu aika : 1) Toni Leinonen, jääkiekko, 58,75 2) Anssi Pentsinen, maajoukk.hiihtäjä, 1.00,68 3) Mårten Boström, MM-suunnistaja/kestävyysjuoksija, 1.04,66 4) Tuomo Salonen, kestävyysjuoksija, 1.07,63 5) Aki Nummela, kestävyysjuoksija, 1.08,40 6) Laura Mononen, maaj.hiihtäjä, 1.12,58. Mielenkiintoista nähdä pikaluistelija Mika Poutalan tulos, jos osallistuu "kisaan" ? Täältä näkyy kaikki suoritukset : Tuntematon kiekkoilija pesi maajoukkueiden huiput hurjassa kuntotestissä – katso video - Muu urheilu - Ilta-Sanomat
 
Viimeksi muokattu:
Ikävä takaisku @Hiihtofani :lle, että maju-mies Pentsinen hävisi selvästi liigakiekkoilijalle.

Hieno tulos, mutta suhteellisesti kaikkein kovin aika on kuitenkin tämän 85v teräsmummon aika.
Nyt näyttää teräsmummo mallia! Kirsti, 85, kipuaa Helsingin kuntoilupyhätön huipulle kahdesti päivässä – katso video! - Muu urheilu - Ilta-Sanomat

Kuitenkin tästä mestiskiekkoilijasta lätkäpelaajat voisivat ottaa edes jotain mallia. Hiljattain tuli tietooni, että kääkän Suomen U20-MM-leiriryhmän keskimääräinen hapenottokyky oli keskimäärin jotain 50 milliä, kun se jollain ruotsalaisilla oli yli 60 milliä, kertoo kuinka rapakunnossa lätkäpelaajat ovat. Vertailun vuoksi Suomen maastohiihdon a-maajoukkuueen keskiarvo on yli 80 milliä.

Epäilen että minullakin on kovempi hapenottokyky kuin tällä U20 ryhmällä. Suomalaiset lätkäpelaajat ovat järjestäen näissä ennen drafteja järjestettävissä testeissä kaikista huonokuntoisempia. Ilmeisesti suomalaiset lätkäpelaajat kuvittelevat olevansa niin älykkäitä ja lahjakkaita, että heidän ei tarvitse harjoitella ja voivat tuosta vaan kävellä NHL:lään. Kuvittelevat varmaan olevansa niin hyviä sijoittumaan tai jotain.

Jääkiekko on kuoleva laji. Maastohiihto on nouseva suurin ja kaunein laji, jonka urheilijat ovat urheilijoita eikä mitään v**** lapasia. Pienenä vinkkinä teille lätkäpelaajille. Sm-liiga on kuin kulttuurimarxistien luoma kommunistinen utopia. Suljettu sarja, jossa kukaan ei tipu ja kaikki pääsevät pleijareihin ja kaikki pelaa ja kaikilla on kivaa. Tätä perustellaan sillä, että tasoero mestiksen ja liigan välillä on niin suuri. Kuitenkin Kookoo ja Sport ovat ihan hyvin pärjänneet. Toisaalta tätä perustellaan sillä, että joukkueet saavat taloutensa kuntoon. Kuitenkin joukkueiden taloudet ovat menneet vain huonompaan kuntoon, koska katsomot ovat tyhjentyneet, koska kansaa ei kiinnosta jonnin joutavat tyhjänpäiväiset ottelut, joilla ei ole mitään todellista panosta, kun kuitenkin kaikki pääsevät jatkoon. Näin siis silloin kuin sm-liiga oli edellisen kerran suljettu.

Meillä maastohiihdossa ei ole mitään tällaista paskaa. Ottakaa esimerkkiä erityisesti naisten kisoista. Siellä lähdetään urku auki heti alusta, eikä jäädä mitään odottelemaan, että kaikki on varmasti mukana ja kaikilla on kivaa. Nämä maastohiihtonaisetkin ovat fyysisesti kovemmassa kunnossa kuin mieslätkäpelaajat. Vo2 keskiarvo on yli 70 milliä naismaajoukkuehiihtäjillä.

Niin kuin olen aikaisemminkin sanonut kiinnittäisin huomiota erityisesti Riitta-Liisa Roposen Sotshin 30km kisan suoritukseen. Pidän sitä urheilumaailman kovimpana yksittäisenä suorituksena, sillä Roponen hiihti kisasta 27km:ä eli 90%a kisasta korkeimalla sykealueella eli vähintään 90%:a 27km kisasta oli sydämen syketaajuus. Tämä on maailmanennätys ja tavallisella kansalla ei todellakaan ole hajuakaan kuinka hurjasta suorituksesta oli kysymys. Ilmeisesti Roposella oli huono suksi ja koska kyseessä oli kauden tärkein kisa, voitte kuvittella millaiseen puristukseen hän joutui. Tämä U20 MM-leiriryhmä ei edes kykenisi sellaisiin lukemiin ja jos jollain ihmeen kaupalla kykenisi, se olisi matka kohti ambulanssilla teho-osastolle ja jopa tuon puoleiseen maailmaan.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Jääkiekko on kuoleva laji. Maastohiihto on nouseva suurin ja kaunein laji, jonka urheilijat ovat urheilijoita eikä mitään v**** lapasia.
Ei pyhä sylvi sentään.

Jääkiekko ei todellakaan ole kuoleva laji, vaan sen suosio on ja pysyy korkealla. Harrastajamäärien kanssa toki on hankaluuksia, koska laji maksaa paljon. Näistä kahdesta maastohiihto on se heikompi. Vähälumiset talvet vaikeuttavat huomattavasti hiihdon harrastamista eikä nuori polvi löydä lajia itselleen, tämä koskee sekä harrastamista että TV-suosiota.

Näin siis Suomessa.

Sm-liiga on kuin kulttuurimarxistien luoma kommunistinen utopia. Suljettu sarja, jossa kukaan ei tipu ja kaikki pääsevät pleijareihin ja kaikki pelaa ja kaikilla on kivaa.
SM-liiga on tosiaan suljettu sarja, mitä pidän erittäin valitettavana asiana. Mutta eivät kaikki liigajoukkueet pudotuspeleihin pääse, sijoille 11.- 15. sijoittuneet joukkueet joutuvat kesälomalle.

Meillä maastohiihdossa ei ole mitään tällaista paskaa. Ottakaa esimerkkiä erityisesti naisten kisoista. Siellä lähdetään urku auki heti alusta, eikä jäädä mitään odottelemaan, että kaikki on varmasti mukana ja kaikilla on kivaa.
Tuo boldaamani kohta ei pidä paikkaansa. Erityisesti jonkun viestin avausosuudella tai skiathlonin/30km:n kisassa ei todellakaan lähdetä täysillä liikkeelle heti startista.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos hiihtäjä vetäisi parin minuutin välein taklauksen kanssahiihtäjään ja ottaisi samalla mitalla takaisin, katkeaminen tapahtuisi jo ennen 5 km rajapyykkiä. Siis ei mikään kevyt kylkikosketus, vaan kunnon kelaus ja täysillä päin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Jos hiihtäjä vetäisi parin minuutin välein taklauksen kanssahiihtäjään ja ottaisi samalla mitalla takaisin, katkeaminen tapahtuisi jo ennen 5 km rajapyykkiä. Siis ei mikään kevyt kylkikosketus, vaan kunnon kelaus ja täysillä päin.

Mitäs jos hiihtäjä olisi välillä katollaan, sekä joutuisi jatkuvasti kääntymään 180 astetta? Välillä pysähtymään ja saman tien kiihdyttämään takaisin täyteen vauhtiin? Vartalonkierrolla harhauttamaan muita hiihtäjiä päästäkseen ohi? Ajoittain tempaisemaan käsillään sydämensä kylläydestä?

Mitä jos pudottaa hiihtopipon, ja joutuu välittömästi kurvaamaan huoltokopille hakemaan uuden?
 

Pekkis

Jäsen
Nonniin. HIFK:sta tuttu Toni Leinonen iski portaat alle minuuttiin ja aika pysahtyi 58,75 sekunttiin. Leinonen on nopea jolla on jerkkua reisissa, mutta samalla sopivan kevyt. Joku Martin St. Louis vetaisi varmasti elaimellisen ajan tuohon. HIFK:n ex-valmentaja Hanninen kehuu, etta Poutala on mennyt portaat 50 sekuntin pintaan.

Kova aika Leinoselta ja Poutala on luvannut juosta ensi keväänä tosissaan! Eiköhän tässä olisi tilausta oikein kunnolliselle porraskisasarjalle. Neljä kertaa vuodessa skabat, niin jokainen voisi katsoa itselleen sopivimman ajankohdan. Kovin aika palkittaisiin tietenkin tuntuvalla rahapalkinnolla.

Jääkiekkoilijat käyttävät portaita paljon harjoittelussaan, joten tämä Leinosen aika ei ainakaan minua yllättänyt. Jääkiekkoilijoiden yleisestä tasosta tämä taas ei kerro yhtään mitään.

Kansallisen tason suunnistaja Antti Parjanne toissa kesänä 56 sekuntia ja kansallisen tason hiihtäjä Tuomas Saksa tänään 57.1 sekuntia...
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ikävä takaisku @Hiihtofani :lle, että maju-mies Pentsinen hävisi selvästi liigakiekkoilijalle.
...

Ikävä kyllä Leinosen lupaavasti alkanut liigaura on kääntymässä uraksi Mestiksessä. Toivottavasti saa vielä mahdollisuuden liigassa, toisaalta kehityksen kannalta iso rooli Mestiksessä voi tässä vaiheessa olla parempi.

Rapakon takaa pari hämmentävää juttua siitä, kuinka kyseenalaisia ruokatottumuksia NBA:n huippupelaajillakin voi olla.

Lamar Odom | The Candy Man ESPN | LamarOdom.com - YouTube
Prior to a doctor’s intervention, Dwight Howard was eating ‘the equivalent of 24 Hershey bars a day’ via candy and soda | Ball Don't Lie - Yahoo Sports
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kova aika Leinoselta!

Oikeastaan aika hauskaa, että pesi useamman kestävyysurheilijan ;=D Näiden maraton-hiihto jne junttien juttuhan on toistaa samaa monotonista liikettä pari tuntia räkä naamalla ja kerran vuodessa arvokisoissa yrittää selviytyä haastatteluista suomen kielellä jota etelässäkin ymmärretään!

ps. huhujen mukaan Pasi Nurminen vetänyt tuon alle puoleen minuuttiin. Kierinyt ylhäältä alas... ;=D
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Hakan Saksa pommitti hirmuajan Malminkartanon portaisiin - Kestävyysurheilu.fi

Hiihtäjät nokittavat ajalla 57.10.

Edit: näköjään vanhaa tietoa. Mukava juttu kuitenkin että Malminkartanon portaat ovat saaneet aseman, jossa eri lajien urheilijat haluavat käydä testaamassa. Itse uskon ettei mene viikkoa kun joku alittaa 55s.
Tämä Tuomas Saksa on porrasjuoksu-pro, joten kyllä hänen pitikin rikkoa tuo lätkä-Leinosen aika.

Saksa oli tämän vuotisella porrasjuoksu-Tourilla suorastaan ylivoimainen.

Odotan Mika Poutalan aikaa. Sen rikkomiseen ei taida muilta löytyä mitään eväitä.
 
Viimeksi muokattu:

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Keväällä juoksee. Kovan ajan varmasti tekee, mutta mihin perustat epäilyksesi muiden mahdollisuuksista?

Ja Saksa on kyllä ihan hiihtäjä, toi linkityksesi oli kyllä ihan Iltapulu-tasoa...:)
Perustan sen siihen, että Poutala on valmentajansa mukaan juossut nuo portaat 50 sekuntiin.

Noita rappusia voidaan verrata esim. 400 metrin juoksuun. Viiden sekunnin ero 400 metrin juoksussa on aivan valtava ero, joka korostuu sitä enemmän mitä kovemmasta ajasta puhutaan. Kyllähän moni suomalainen juoksee 400 metriä alle 55 (tai 53) sekunnin, mutta jostain syystä alle 50 (tai 48) sekunnin juoksijoita on huomattavan paljon vähemmän. Oskari Mörö pitäisi saada juoksemaan noita rappusia, riittäisikö kestävyys? Nopeusominaisuudet riittäisivät varmasti.

En missään kohtaa sanonut ettei Saksa ole hiihtäjä, mutta hänellä on useamman vuoden ajalta tuota voitollista kilpailukokemusta porrasjuoksusta, joten voidaan olettaa, että sellainen kaveri vetää kovan ajan portaissa. Verrattuna vaikka johonkin ratajuoksijaan, joka ei ole portaita välttämättä juurikaan juossut.
 
Itse uskon ettei mene viikkoa kun joku alittaa 55s.

Siihen ei mennyt päivääkään.

Nyt joku Sampo Kiviharju juoksee portaat 55s.
Sampo Kiviharju | Facebook

Lisää hiihtäjien juoksuaikoja. Jo aikaisemmin puheeksi tullut tsekin Eva Vrabcova-Nyltova on tehnyt noin ohimennen sunnuntailenkin omaisella juoksulla maansa 10km ennätyksen. Siis hiihtäjä omaa nyt maansa 10km ennätyksen.

Samalla puolimaraton taittui aikaan 1.12.
Tsekkihiihtäjätär juoksee hirvittäviä aikoja - puolimaraton 1.12.11 - Kestävyysurheilu.fi

Vertailun vuoksi Oona Kettusen ennätys puolimaratonilla on 1.14.
Oona Kettunen – Wikipedia
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Samalla puolimaraton taittui aikaan 1.12.
Tsekkihiihtäjätär juoksee hirvittäviä aikoja - puolimaraton 1.12.11 - Kestävyysurheilu.fi

Vertailun vuoksi Oona Kettusen ennätys puolimaratonilla on 1.14.
Oona Kettunen – Wikipedia

Paljonkos kenialaiset naiset vetää puolimaratonin? Ne samat, jotka Saariset ja Björgenit kepittää mennen tullen.

Jotkut hiihtäjät kestävyysurheilijoina ovat poikkeuksellisen kovia tekijöitä myös radalla, muttei tästä tietenkään voi eikä pidä mitään yleistyksiä linjata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös