HIFK CHL:ssä ja siihen liittyvät spekuloinnit

  • 479 810
  • 2 084

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juu jos se tarkoitus on CHL:ssäkin se, että tulevaisuudessa 2-3 parasta joukkuetta pääsevät oman maan sarjoistaan mukaan, niin näin se pitää olla myös KHL:n suhteen, eli finalistit ja mahdollisesti se kolmanneksi jäänyt.
 

faro

Jäsen
Jos nyt en ihan väärässä ole, niin jopa KHL:n paskimmat jengit ovat niin huonoja että ottaisivat esim. liigaseuroilta mennen tullen kuokkaan
Joku raja nyt tälle Liigapropagandallekin. Mihin perustat yllä olevan väitteen?
niin miten sitten pykälää alemman tason joukkueet toisivat CHL:ään muka jotenkin "paljon enemmän" kuin Norjan tai Ranskan joukkueet.
Mitään hajua minulla ei ole VHL:stä sen enempää kuin vaikkapa Ranskan liigasta tai Norjan Liigasta, mutta olettaisin sieltä löytyvän kovempia joukkueita. Samoin uskon, että esimerkiksi Ruotsin Allsvenskanista ja Suomen Mestiksestä löytyy kovempia joukkueita kuin nämä Ranskan ja Norjan liigan CHL:ssä pelaavat joukkueet ovat.

Olen kyllä toki itsekin sitä mieltä, että VHL-joukkueet eivät toisi mitään lisäarvoa CHL:ään.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mitään hajua minulla ei ole VHL:stä sen enempää kuin vaikkapa Ranskan liigasta tai Norjan Liigasta, mutta olettaisin sieltä löytyvän kovempia joukkueita. Samoin uskon, että esimerkiksi Ruotsin Allsvenskanista ja Suomen Mestiksestä löytyy kovempia joukkueita kuin nämä Ranskan ja Norjan liigan CHL:ssä pelaavat joukkueet ovat

Vaikka mututuntumalta olisin voinut jotain samankaltaista heittää vielä heinäkuussa, niin norjalaisjoukkueet ovat tämän vuotisessa kisassa pelanneet jo kahdeksan peliä. Kaksi kertaa suomalaisia vastaan, kaksi kertaa sveitsiläisiä vastaan ja neljä kertaa tshekkiläisiä vastaan. Eli oletettuihin lähtökohtiin nähden, olisi jokainen peli pitänyt olla heille vähintään haastava. Näistä kahdeksasta pelistä ovat kuitenkin keränneet peräti 16 pistettä. Nopealla laskutoimituksella kaksi pistettä, per peli ja molemmat norjalaisjoukkueet ovat menossa tämän vuotisiin pudotuspeleihin. Eli norjalaisten aliarvioiminen voi helposti kolahtaa omaan nilkkaan. Ranskalaisilla on sitten tosiaan ollut vaikeampaa ja ovat pelaamistaan seitsemästä pelistä onnistuneet raapimaan pisteitä vain yhdestä. Siinä kuitenkin tuli sitten täysi kolmen pisteen saalis ja tämä tapahtui eilen espoolaisen Bluesin kustannuksella.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kysy vaikka, että kuuluvatko eurooppalaiset KHL seurat CHL:llään jollain aikajänteellä?

Joo voisihan tuotakin Everiltä kysyä. Tosin en kyllä usko että KHL nyt ensimmäisenä on CHL:n to do -listalla. Mun oma mutuni tuosta vuosi sitten alkaneesta CHL:n 5v suunnitelmasta on se, että nyt yritetään saada sarjaa enemmän tutuksi mahd. monessa maassa, ja myöhemmin joukkuemäärä ja systeemi kyllä muuttuvat aikalailla (ehkä jo ensi vuonna?). Lisäksi halutaan eroon tuosta harjoitusturnaus -statuksesta, mutta se vaatii kyllä myös sen, että sarja alkaa myöhemmin kun elokuussa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Itar-Tassin urheilusivuilta löytyy viime toukokuulta juttu, jossa KHL presidentti käsittelee muiden aiheiden päätteeksi myös CHL:ää. Tuon kyseisen jutun viimeinen kappale. Google kääntäjällä sitä joutuu tavailemaan, mutta antaisi kuvan, etteivät halua CHL:n varastavan heidän parhaita seurojaan, eivätkä ymmärrä CHL:n hyötyä KHL:lle.

Tässä sitten CHL toimitusjohtajan haastattelu elokuun puolesta välistä ja KHL:ää sivutaan jutun keskivaiheilla. Kyllä siellä näyttäisi olevan halu saada KHL mukaan.
 

Mikehunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kyröskosken Pärske
Näyttäisi muuten nopealla vilkaisulla, että Lingköping peluuttaa samaa kokoonpanoaan kuin HIFK ottelussa, eivät siis lähettäneet Berniin junnupitoista "kakkosjoukkuetta." Tällaiset asiat ovat niitä, jotka nostavat turnauksen arvoa, ainakin minun silmissäni. Vaikka jatkopaikka on varma, niin silti halutaan pelataa parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Pakko arvostaa.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Niin, oiva tilaisuus hiota vielä joukkueen peliä niin miksipäs ei parhaalla kokoonpanolla.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Mites noi jatkopaikat menevät? Ei kai kaikki lohkokakkoset suinkaan mene jatkoon?

Lingköping muuten johtaa toisen erän puolivälissä 1-3.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Taitaa mennä kaikki kun lohkoja on kait 16 niin 32 jengiä jatkoon menee tasan jatkoa ajatellen
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Mites noi jatkopaikat menevät? Ei kai kaikki lohkokakkoset suinkaan mene jatkoon?

Lingköping muuten johtaa toisen erän puolivälissä 1-3.

Jatkavat ne. Olet saanut väärää tietoa.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Peli jo 1-6 eli enää ei ole pienintäkään epäselvyyttä siitä kumpi Bernissä voittaa. Oliko se nyt tulevana tiistaina, kun arvotaan jatkopelejä?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tänään kauden parasta IFKta. Tästä on hyvä jatkaa!

Pieni repeäminen tälle :D

No loisto juttu että IFK jatkaa kisassa! Nyt vaan pökköä pesään ja vastustajat yks kerrallaan nurin!
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Jos ne ensimmäisen kierroksen pudotuspeliparit arvotaan tosiaan menetelmällä, että ykköskorissa on lohkovoittajat ja kakkosessa lohkokakkoset, niin IFK:n mahdollisia vastustajia ovat seuraavat joukkueet (Voisi luulla, että ainoa sääntö on se, ettei oman lohkon joukkuetta voi kohdata).

HV71
Skellefteå
Davos
Litvinov
TPS
Red Bull München
Adler Mannheim
Kärpät
Stavanger
Storhamar
Frölunda
Växjö
Zürich

Näiden lisäksi kahdessa lohkossa on vielä eka ja toka paikka auki, eli mahdollisia vastustaja voi tulla myös pareista
Djurgården/Tappara
Luleå/Lukko

Eli mikä olisi mieluisin vastustaja? Ite ehkä näistä toivoisin Djurgårdenia, koska tällä kaudella en saanut aikaiseksi lähteä vieraspeliin ja tuo olisi kaikkein helpoin, ulkomaalaisista vastustajista. Toki siellä olisi sitten Mannheim (Frankfurtin lähellä) ja München, jonne pääsisi varmaan lentämällä, suht helposti. Münchenissä pelaisi vielä kaikenlisäksi Söderholm, joten sekin voisi olla hieno kohtaaminen. Sitten tietenkin nuo norjalaiset, vaikka hyvin ovatkin vetäneet. Suomalaisista sitten ehkä mieluiten TPS.
 

Ölly

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cardiff City
Oman lohkon joukkueen voi kohdata jo ensimmäisellä rundilla. HV71 voisi olla jees ja Jeren paluu neljännessä väärässä nutussa Nordikselle (vai ehtikö Kärppäaikoinaan piipahtaa kertaakaan?).
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suurimpana ongelmana näen juuri sen, että mukana on joukkueita vai siksi, että he ovat olleet perustamassa CHL -turnausta. Siinä vaiheessa kun turnaukseen pääsylipun voi lunastaa vain urheilullisin perustein, on tällä turnauksella rajaton potentiaali. Se miten se kyetään hyödyntämään ja onko CHL:llä "munaa" pudottaa perustajajäseniä tulevista turnauksista pois menestymättömyyden vuoksi, jää nähtäväksi.
Miksi tuo on sinulle ongelma? Miksi tuosta sarjasta pitäisi - siis sen enempää kuin teitin putinpelleilyliigasta- tehdä avoin sarja, jossa on alati vaihtuvat joukkueet. Uskon kuitenkin siihen, että tulevaisuuden suhteen juurikin vain se joukkueiden pysyvyys sarjassa on faneillekin se juttu, ja sen myötä se joko integroituu osaksi kautta kansallisten sarjojen sivussa tai lopulta siellä pelaavat joukkueet siirtyvät pelaamaan vain tätä eurooppalaista liigaa. Nimi toki olisi syytä vaihtaa ja pikaisesti. Se oli alun alkaenkin todella typerä valinta nimeksi.
Mutta joo, koen että tämän on tarkoitus olla myös ns ammattilaisliiga, ja siksi sen pohjan on oltava kuten muissakin ammattilaisliigoissa, joissa on vakioidut joukkueet niinkauan kuin perse kestää. Narreillahan se ei muuten olisi ilman venäjällevientiä enää kestänyt, ja tuolloin olisi pelkkä kotomaan liigakin jo jäänyt haaveeksi heidän osaltaan. Joten ei siellä nyt niin polleina kannata olla kuitenkaan. :-D
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
Pohjoismainen yhteistyö toimii ja Linköping lähetti Bernin laulukuoroon. Tiistain arvonnan suorittaa SunRiseAvenuen laulaja Samu Haber. Mies tunnetaan kovana HIFK fanina, joten toivottavasti Samu arpoo helpon vastustajan HIFK:lle. Jatkopelit ovat 22/9 ja 6/10. Äkkivilkaisulla HIFK:n ei tarvitse siirtää tulevia liigapelejään.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Oman lohkon joukkueen voi kohdata jo ensimmäisellä rundilla.

Ei voi.

Haber tunnetaan myös siitä, että hän lauloi Maamme-laulun Barona Areenalla Bluesin pelipaita päällä. Se on annettu anteeksi, mutta ei unohdettu. Tuosta tuskin kummoista korvausta saa, niin miksi piti ryhtyä sellaiseen, kun joka paikassa kerrotaan hänen olevan kova IFK:n mies.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ranska vs Kazakstan
  • 2.24
  • 4.25
  • 2.56
Itävalta vs Tanska
  • 3.90
  • 4.35
  • 1.70
Puola vs Latvia
  • 9.00
  • 6.90
  • 1.22
Norja vs Tshekki
  • 13.00
  • 9.00
  • 1.13
USA vs Saksa
  • 1.26
  • 6.30
  • 8.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös