Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 251 747
  • 28 700

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sama asetus antaa Unkarille luvan toimia, kuten tällä hetkellä tekee. Saksa pyytää Unkaria pyyhkimään asetuksella persettä, jos tuo ei ole skitsofreenistä, niin mikä?
Missä kohtaa asetusta annetaan Unkarille lupa toimia, kuten se tällä hetkellä toimii?

Kun kansainväliset sopimukset ovat "suvakkien" puolella, ne ovat ehdottomia ja niistä ei voi missään tilanteessa poiketa. Kun kansainväliset sopimukset antavat Suomelle mahdollisuuden rajoittaa turvapaikanhakijoiden määrää radikaalisti (Dublin), nillä voi "suvakkien" mukaan pyyhkiä persettä.
Se on edelleen asetus, eikä sopimus. Suosittelen lukemaan sen, niin tiedät paremmin, mistä kirjoitat. Asetuksessa lukee mm näin:

"...kukin jäsenvaltio voi päättää käsitellä kolmannen maan kansalaisen tai kansalaisuudettoman henkilön siellä jättämän kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen siinäkin tapauksessa, ettei se tässä asetuksessa määriteltyjen perusteiden mukaan ole vastuussa hakemuksen käsittelystä."

Kerrotko millä tavalla niitä perseitä pyyhitään, kun kerran esim Saksa toimii täsmälleen, kuten tuossa asetuksen kohdassa sanotaan? Miksi asetuksen noudattaminen on yhtäkkiä asetuksella perseen pyyhkimistä?
 
Sisäministeriön mukaan tänä vuonna tulossa sittenkin se 30000.(tietenkin perustetaan työryhmä tutkimaan asiaa).

Joten kyllähän ensi vuonna sadaan se 100000 kasaan ihan helposti, jos heti tammikuusta otetaan ahkerasti vastaan,

Otetaan lisää lainaa (kauankohan sitä edes saadan tällä paska taloudella?), nostetaan veroja ja leikataan kaikista mahdollisista tuista, jotta voimme uudelleen asuttaa kaikki miljoonat pakolaiset Eurooppaan. Niistä vain kovin moni ei taida mennä Itä-Eurooppaan.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kun kansainväliset sopimukset ovat "suvakkien" puolella, ne ovat ehdottomia ja niistä ei voi missään tilanteessa poiketa. Kun kansainväliset sopimukset antavat Suomelle mahdollisuuden rajoittaa turvapaikanhakijoiden määrää radikaalisti (Dublin), nillä voi "suvakkien" mukaan pyyhkiä persettä.

Poliittisesta tahdostahan asia on kiinni. Tässä voidaan tietenkin mennä vielä muutama vuosi hyväksymättä tosiasioita, mutta sitten jotkut Pariisin mellakat tai Malmön pommihyökkäykset ovat arkipäivää ja leviävät muuallekin. Suomi nyt toki on sen verran syrjässä, että ihan pahimmat lieveilmiöt eivät ehkä tänne asti tule, mutta tämäkin on toiveiden varassa. Enemmänkin eteläisen ja keskisen Euroopan takia tässä pitäisi ensinnäkin ruveta noudattamaan EU-säädöksiä ja toisekseen ryhtyä muutenkin ottamaan koko ajan kaaosmaisemmaksi menevää tilannetta haltuun. Eikä tuo nyt rakettitiedettä ole. Oireiden hoitoon: salakuljettajat pitää ottaa kiinni tai päästää matojen seuraksi, sisärajojen valvonta pitäisi toistaiseksi palauttaa ja kuten Unkarissa jo pyritään tekemään turvapaikan hakijat leireille päätöstä odottamaan, jolloin iPhone viestit lähtevät kiertämään ettei täällä heti päässytkään lihapatojen ääreen. Sosiaaliturvan piiriin pääsee vasta kun työllistyy, mutta leireillä pidetään tulijoista huoli vastikkeetta. Mutta tärkeintä olisi saada mm. Cameronin kuuluttama pakolaisuuden syiden poistaminen käyntiin.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En ole kysellyt passeja ihmisiltä, mutta ainakin niissä paikoissa missä minä liikun, muodostavat virolaiset, venäläiset ja lähi-idästä tulevat sekä arfikkalaistaustaiset merkittävän suuren osuuden näiden paskaduunien tekijöistä. Onko sulla erilainen käsitys? Missään en ole väittänyt mamujen olevan mikään helposti työllistettävä joukko, mutta jos se somali on valmis tekemään töitä niin silloin se on suomalaista todennäköisemmin valmis tekemään myös paskatöitä. Siksi suomalaisten työttömien ja mamujen työllistyminen ei ole toisiltaan pois. Jos nyt olisi muutenkaan.

Ainakin täällä länsirannikolla siivouksen hoitaa pääosin ihan kantikset, eli aika turha puhua ettei tekijöitä ilman mamuja löytyisi. Ja kun nyt tuli faktaakin, että suurimpien turvapaikanhakijaryhmien työllisyysprossat on ~13 % niin aika naurettavaa hehkuttaa turvapaikanhakija/pakolaisketjussa että näiden vastaanottamisella saadaan paskaduuneille tekijöitä.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Tuohonkin lukuun suhtaudun suurella varauksella, koska koko Suomen mamu-klusteri on valjastettu valehtelemaan ja peittelemään tosiasioita. Toisin sanoen jos sisäministeriö on tuollaisen arvion julkaissut, ovat he laskelmissaan päätyneet ehkä johonkin 40-50k lukuihin.
Tämä on aika hälyttävää tietoa valtion laitoksen toiminnasta. Laitatko vielä nopeasti todisteet kyseiselle väitteelle niin ohjaan asian eteenpäin tutkivalle journalismille sekä sisäministeriön toimintaa valvoville viranomaisille.
 
Mihin nämä kaikki tulijat sitten asutetaan, kun suuri osa heistä saa jäädä tänne? Siihen vielä lisäksi perheenyhdistämiset. Helsingissä on jo nyt kova asuntopula, kuten on monissa muissakin kaupungeissa. Pitääkö tänne alkaa rakentaa jotain mamukortteleita vai muuttavatko kaikki tulijat vihervassareiden koteihin?
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Missä kohtaa asetusta annetaan Unkarille lupa toimia, kuten se tällä hetkellä toimii?
Eikös siellä edelleen sanota, että maa johon pakolainen ensimmäisenä saapuu, pitäisi hoitaa myös turvapaikkahakemus?

Jos turvapaikanhakija ei jätä hakemusta Unkariin, ei sillä ole mitään velvoitetta päästää heitä kulkemaan maan lävitse.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Tämä on aika hälyttävää tietoa valtion laitoksen toiminnasta. Laitatko vielä nopeasti todisteet kyseiselle väitteelle niin ohjaan asian eteenpäin tutkivalle journalismille sekä sisäministeriön toimintaa valvoville viranomaisille.

Jos katsoo kevään ennusteita ja vertaa niitä tähän hetkeen, ja kun tiedossa on, että tästä tuo ruuhka vielä lisääntyy, niin onhan se sanottava, ettei tuolla homma ole aivan ns. hanskassa ollut.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli mielestäsi kymmenien tuhansien uusien ihmisten asuttamisesta ei tule mitään ongelmaa Suomelle? Suurin osa heistä kumminkin hakeutuu Helsinkiin tai sen lähialueille, jossa on jo nyt asuntopulaa.

Jos Suomeen tulee sisäministeriön ennustama 25 - 30 000 turvapaikanhakijaa, heistä jää tänne noin 10 - 12 000. Tämä perustuu Migrin tilastoihin, joiden mukaan n. 40% turvapaikanhakijoista saa oleskeluluvan. Mikäli tämä prosentti nousee, tarkoittaa se, että turvapaikanhakijat tulevat alueilta, joissa on oikea hätä. Tässä tilanteessa maahanmuuttajille varmasti osoitetaan asunto sieltä, mistä sellainen löytyy, tuskin heitä Helsingin asuntojonoon laitetaan. Jos he itsenäisesti haluavat Helsinkiin muuttaa, he joutuvat siihen jonoon.

Nyt väkeä tulee, toivottavasti joku asiaa Euroopan tasolla tutkii, jotta tarvittavia päätöksiä pystyttäisiin tekemään. Maiden kantokyky tulee jossain vaiheessa tietysti vastaan, mutta mitä sitten tehdään, jos väkeä on edelleen tulossa? Ruvetaanko EU:n rajoilla käymään sotaa pakolaisia vastaan vai olisiko Lähi-Itä saatu siihen mennessä rauhoitettua. Osa porukasta haluaisi sotilaat rajoille jo nyt, toivottavasti asiaan kuitenkin löytyy rauhanomainen ratkaisu.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ei voi, koska raiskaavat eivätkä suostu lähtemään kirpputorilta sulkemisaikaan vaan tinkivät ja irroittelevat hintalappuja. Rajat kii tai jos ei se onnistu niin vihervassareiden koteihin.

Ja loput jotka eivät mahdu vihervassarien koteihin laitetaan sitten Ahvenanmaalle. Ärkoopeeläiset ja muut ruotsinkielisethän ovat kaikki suvakkeja joten ottavat mielellään.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Ja kun nyt tuli faktaakin, että suurimpien turvapaikanhakijaryhmien työllisyysprossat on ~13 % niin aika naurettavaa hehkuttaa turvapaikanhakija/pakolaisketjussa että näiden vastaanottamisella saadaan paskaduuneille tekijöitä.
Sä ymmärrät joko tahallasi väärin tai sitten olet vähän yksinkertainen. En ole väittänyt mitään tuollaista. Yritin sanoa, että sekä kantasuomalaisten, että maahanmuuttajien työllisyyttä pitäisi pyrkiä kehittämään, mutta ne eivät kuitenkaan ole toisiltaan pois, sillä nämä kaksi eri ryhmää työllistyvät keskimäärin kovin erilaisiin tehtäviin. Tää oli nyt joku viides viesti jossa sen oletetaan tarkoittavan, että pidän kaikkia mamuja jotenkin mallikelpoisena ja ahkerana työvoimana. Mahtaa olla raskasta nähdä suvakkeja, mädättäjiä ja muita vihollisia jokaisen nurkan takana vaikkei niitä siellä olisikaan.
No tämä nyt ei pidä paikkaansa. Asiat eivät ole ihan noin mustavalkoisia kuin sen esität.
En itsekään ole yleistysten suuri ystävä ja syitä työttömyydelle on yhtä paljon kuin työttömiäkin. Suurin osa heistä kykenisi silti yksinkertaiseen suorittavaan työhön jos sellaiseen olisi aitoa halua lähteä. Ihan yhtä suuri osa niihin töihin myös pääsisi. Ja kyllä mä ymmärrän ettei halua ole. Kannustin töihin lähtemiseen ei ole riittävä kun melkein saman rahan saa kotona istumalla ja kivempia töitä hakemalla. Systeemissä on isompi vika kuin ihmisissä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos katsoo kevään ennusteita ja vertaa niitä tähän hetkeen, ja kun tiedossa on, että tästä tuo ruuhka vielä lisääntyy, niin onhan se sanottava, ettei tuolla homma ole aivan ns. hanskassa ollut.

Väitätkö, että jollain oli tiedossa kesällä alkanut pakolaisinvaasion suuruus ja sisäministeriö sivuutti tämän?

Käsittääkseni tilanne on eskaloitunut niin nopeasti, että ennusteet on voinut heittää romukoppaan. On eri asia maalailla kauhukuvia tulevaisuudesta kuin pyrkiä ennustamaan tulevaisuutta olemassa olevan tiedon perusteella. Tälläkin palstalla on monia nimimerkkejä, jotka voivat lyödä rintaansa ja sanoa, että minä tiesin tämän. Kun sitten hieman tutkitaan niitä perusteita, joilla nimimerkki on ennusteet tehnyt, huomataan että kyse on ollut pelkästä ideologisesta paatoksesta.

Tällä hetkellä tilanne on tämä, tammikuussa tilanne voi olla aivan toinen, kukaan ei tällä hetkellä pysty ennustamaan tulevaisuutta luotettavasti. Ei ole sellaisia pohjatietoja, joiden pohjalta tulevaisuuden skenaarioita pystyisi rakentamaan. Voi olla, että nyt tulevat ne, joilla on rahaa ja pakolaisvirta loppuu siinä vaiheessa kun nämä ovat Euroopassa. Toisaalta tämä voi käynnistää oikean kansainvaelluksen, jolloin ihmiset vaeltavat vaikka kävelemällä Eurooppaan. Tosin silloin Suomeen tulijoiden määrä luultavasti putoaisi.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Väitätkö, että jollain oli tiedossa kesällä alkanut pakolaisinvaasion suuruus ja sisäministeriö sivuutti tämän?

Käsittääkseni tilanne on eskaloitunut niin nopeasti, että ennusteet on voinut heittää romukoppaan. On eri asia maalailla kauhukuvia tulevaisuudesta kuin pyrkiä ennustamaan tulevaisuutta olemassa olevan tiedon perusteella. Tälläkin palstalla on monia nimimerkkejä, jotka voivat lyödä rintaansa ja sanoa, että minä tiesin tämän. Kun sitten hieman tutkitaan niitä perusteita, joilla nimimerkki on ennusteet tehnyt, huomataan että kyse on ollut pelkästä ideologisesta paatoksesta.

Tällä hetkellä tilanne on tämä, tammikuussa tilanne voi olla aivan toinen, kukaan ei tällä hetkellä pysty ennustamaan tulevaisuutta luotettavasti. Ei ole sellaisia pohjatietoja, joiden pohjalta tulevaisuuden skenaarioita pystyisi rakentamaan. Voi olla, että nyt tulevat ne, joilla on rahaa ja pakolaisvirta loppuu siinä vaiheessa kun nämä ovat Euroopassa. Toisaalta tämä voi käynnistää oikean kansainvaelluksen, jolloin ihmiset vaeltavat vaikka kävelemällä Eurooppaan. Tosin silloin Suomeen tulijoiden määrä luultavasti putoaisi.

Olihan se sikäli outoa, kun touko-kesäkuussa oli jo tiedossa mitä tuleman pitää, varsinkin heillä, jotka asian kanssa joutuivat jollakin tavalla puuhastelemaan, mutta virallisen tiedon mukaan tuolloinkin puhuttiin vain muutamasta tuhannesta asiakkaasta, ja vedottiin aikaisempiin tilastoihin.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös siellä edelleen sanota, että maa johon pakolainen ensimmäisenä saapuu, pitäisi hoitaa myös turvapaikkahakemus?
Ei sanota. Siellä sanotaan mm näin:
"Turvapaikkahakemuksen käsittelee yksi ainoa jäsenvaltio, ja tämä jäsenvaltio on se, joka III luvussa esitettyjen perusteiden mukaisesti on vastuussa hakemuksen käsittelystä."
Ja sitten siinä III-luvussa on varsin monta vaihtoehtoa tilanteesta riippuen. Missään ei ole sellaista kohtaa, että hakemus on jätettävä maahan, johon turvapaikanhakija ensimmäisenä tulee. Joissain tapauksissa se ensimmäinen valtio, on kyllä se valtio, joka hakemuksen käsittelee, mutta missään kohdassa ei todeta, että turvapaikanhakijan pitää jättää hakemus ensimmäiseen maahan.

Jos turvapaikanhakija ei jätä hakemusta Unkariin, ei sillä ole mitään velvoitetta päästää heitä kulkemaan maan lävitse.
Asetus ei liity mitenkään tällaisiin asioihin, joten se ei olta tuohon mitään kantaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olihan se sikäli outoa, kun touko-kesäkuussa oli jo tiedossa mitä tuleman pitää, varsinkin heillä, jotka asian kanssa joutuivat jollakin tavalla puuhastelemaan, mutta virallisen tiedon mukaan tuolloinkin puhuttiin vain muutamasta tuhannesta asiakkaasta, ja vedottiin aikaisempiin tilastoihin.

Mitkä ovat ne perusteet, joilla turvapaikkahakijoiden tuleva määrä oli tiedossa?
 

Rankkari

Jäsen
Pakolaisuuden puolustajat voisivat siirtyä sanoista tekoihin. Osoittaa, että eivät ole munattomia. Ilmoittautua spr:lle vapaaehtoisiksi, ehkä ottaa pakoilaisen kotiinsa määräajaksi, käydä tervehtimässä lähialueelle muuttaneita pakolaisia. Myös täällä kirjoittavat palstaveljet.
Sanahelinä sivuun, ja tekoihin. On helppoa "jeesustella" vaikka täälläkin, mutta onko yksikään pakolaisuuden puolustaja käytännössä tehnyt mitään muuta, kuin ehkäpä lähettänyt ylijäämä vaatetta ym. eteenpäin?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
On helppoa "jeesustella" vaikka täälläkin, mutta onko yksikään pakolaisuuden puolustaja käytännössä tehnyt mitään muuta, kuin ehkäpä lähettänyt ylijäämä vaatetta ym. eteenpäin?

Maksan veroja. Puolustan myös peruskoulujen määrärahoja mutta en ole ilmoittautunut sinne vapaaehtoiseksi kouluavustajaksi kun on omakin työ hoidettavana.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Missään ei ole sellaista kohtaa, että hakemus on jätettävä maahan, johon turvapaikanhakija ensimmäisenä tulee. Joissain tapauksissa se ensimmäinen valtio, on kyllä se valtio, joka hakemuksen käsittelee, mutta missään kohdassa ei todeta, että turvapaikanhakijan pitää jättää hakemus ensimmäiseen maahan.
Ei ole juu missään sellaista kohtaa.

Eihän me oteta huomioon 13 artiklaa, maahantulo ja/tai oleskelu. Voin referoida, kun pääsen tietokoneelle.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ole juu missään sellaista kohtaa.

Eihän me oteta huomioon 13 artiklaa, maahantulo ja/tai oleskelu. Voin referoida, kun pääsen tietokoneelle.
Mä kirjoitin, että hakijalla ei ole velvollisuutta jättää hakemusta ensimmäiseen maahan. Ja mä myös kirjoititin, että jossain tapauksissa se ensimmäinen maa on velvoillinen sen hakemuksen käsittelemään. Mitään automaattia, että "ensimmäinen maa aina" ei ole olemassa.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Tulkaas nyt joku kertomaan miten on mahdollista, että näitä pakolaisia virtaa Suomeen Haaparannan kautta tällä hetkellä jopa 300 henkilön päivävauhtia. Täällä kun on todisteltu ettei Suomi maksa pakolaisille oikeasti yhtään enempää kuin muutkaan maat ja Ruotsissa on huomattavasti enemmän saman kulttuuritaustan omaavaa porukkaa, niin miksi tulla Suomeen? Veikkaanpa samaa kuin Halla-aho tovi sitten, eli Ruotsi on nyt "täynnä" ja Ruotsin viranomaiset ohjaavat vaivihkaa pakolaiset Suomeen. Ei voi muuta sanoa kuin että hyvin toimii tämäkin järjestelmä. Orpokin voisi työryhmien perustelun sijaan kysellä vähän Ruotsin puolelta että kuinka tällainen on mahdollista.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulkaas nyt joku kertomaan miten on mahdollista, että näitä pakolaisia virtaa Suomeen Haaparannan kautta tällä hetkellä jopa 300 henkilön päivävauhtia. Täällä kun on todisteltu ettei Suomi maksa pakolaisille oikeasti yhtään enempää kuin muutkaan maat ja Ruotsissa on huomattavasti enemmän saman kulttuuritaustan omaavaa porukkaa, niin miksi tulla Suomeen? Veikkaanpa samaa kuin Halla-aho tovi sitten, eli Ruotsi on nyt "täynnä" ja Ruotsin viranomaiset ohjaavat vaivihkaa pakolaiset Suomeen. Ei voi muuta sanoa kuin että hyvin toimii tämäkin järjestelmä. Orpokin voisi työryhmien perustelun sijaan kysellä vähän Ruotsin puolelta että kuinka tällainen on mahdollista.
Ruotsi maksaa täällä olleiden lähteiden mukaan selvästi vähemmän kuin Suomi. Ruotsissa on kuitenki pahuksen paljon enemmän humamamuja. Ihan riippumatta siitä saako jostain enemmän vai vähemmän rahaa taikaseinästä ja onko maassa enemmän tai vähemmän turvapaikanhakijoita, niin se on vihakeille todiste siitä, että turvapaikanhakijat on taikaseinärahan perässä juoksevia laiskasti laahustavia elintasolorvailijoita. Kukaan ei tiedä miksi, koska vihakeilta ei saa kysyä lähteitä tai perusteluja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös