Kouvola on parempi kuin Lappeenranta

  • 131 952
  • 873

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Enemmän viihdettä saa pelaamalla perseellä kimbleä. Kouvola, hyvä syy jatkaa matkaa.

Persekimblehän tunnettiin aikanaan Elimäen kansallispelinä ja toivottavasti lajin perinteet voivat hyvin vuoden 2009 kuntaliitoksesta huolimatta. On muuten hauskaa!
 
Ainut minkä takia itse muutin pois Kouvolasta oli työllisyystilanne. Nyt kun olen asunut 8 vuotta Kalliossa en voisi kuvitella muuttavani pois täältä. Syynä on Kouvolan "kuolleisuus". Lun olen tällainen sosiaalinen paskakärpänen ka tykkään istua pubeissa niin Kouvolassa siihen ei ole oikein mahdollisuutta. Tai on, mutta sitten istun lähes yksin.
Tämä! Oli aika törkeän epäuskoinen ja sangen juhlamieltä latistava fiilis viime keväänä, kun tuli "juhlittua" kaveriporukalla mestaruutta tyhjissä baareissa. Jotenkin sitä odotti sellaista '95 & '11 neverforget meininkiä jossa kaikki toisilleen tuntemattomat ihmismassat heittelisivät yläfemmoja hymyssä suin, mutta eipä virallisten juhlapaikkojen ohella missään ollut yhtään mitään elämää. Yhden ohiajaneen auton sain tööttäämään lyhyesti huivia heiluttamalla. Väsyneet tädit tyhjien baarien tiskien takanakaan hädin tuskin tiesivät että mestaruudesta edes pelattiin saati sellainen voitettiin. Meriselitykseksi ei käy seuraava työpäiväkään, koska eihän siellä kenelläkään enää töitä ole. Ja tosiaan esim. viime maailmanmestaruuden juhlimista ei lähestyvä työpäiväkään paljon haitannut, kun meteli oli aamukolmelta vielä suunnilleen samalla tasolla kuin puoliltaöin. Lappeenrannassa sentään varmaan venäläinen julhakulttuuri kukoistaisi ja raketit paukkuisivat jos joskus onnistuisivat jotain voittamaan.
 
Viimeksi muokattu:
Jotenkin itseäni ihmetyttää tämä asia, että Kouvolassa ei olisi töitä. Ainakin omalta osaltani, kun työt alkoivat loppumaan, niin aloitin puhelinrallin, joka aika nopeasti johti uuteen työpaikkaan, kun jatkuvat määräaikaisuudet rupesivat kyllästyttämään itseäni, niin päätin vaihtaa alaa ja äkkiäkös sekin onnistui ja vakituinen työpaikka on taskussa.

Tuntuu nykyään olevan nykyään sellainen tilanne, että kouluttaudutaan johonkin alaan ja sitten vaan odotellaa työkkärin sivuja rämpyttäen milloin sieltä avautuisi paikkaa omalle alalle ja sitten laitellaa spostia ja odotellaan haastattelukutsua. Kun ottaa itseään niskasta kiinni ja menee vaikka perkele paikanpäälle, niin kyllä aina jotain saa. Ymmärrän sen, että lähdetään töiden perässä muualle, mutta silloin kun ne työt ajavat liikaa ohi oman perheen, kavereiden ja tuttujen kulmien ohi, niin onko se sen arvoista? Omasta mielestäni ei ollut ja päätin vaihtaa alaa työtarjonnan mukaan.

Baaritouhuista sen verran, että paljon aiheeseen tutustuneena on todettava, että vain isoissa opiskelijakaupungeissa tuntuu olevan tuota arkikulttuuria pubimaailmassa. Kotkat, Leprat, Lahdet kaikki on nähty myös arkisin ja kyllä on hiljaista. Toisaalta itse nyt en arkisin pubeissa istukkaan.

Hieman off-topicina yleistäen; Tuntuu, että Suomessa on sellainen kulttuuri muodostunut, että joka vitun asiasta pitää itkeä ja valittaa, vaikka ei tietäisi edes minkä takia. Se ei todennäköisesti johdu Alexander Stubbista, että pubidena Jorella ei ole töitä. Sama näkyy vähän tässä Liigan touhujen itkemisessä, kun nyt on jotenkin oikein muotia nillittää joka asiasta, vaikka muutama vuosi sitten ei ketään kiinnostanut, vaikka tilanne oli täysin sama. Kaupunkien asiat lähtevät niistä siellä asuvista ihmisistä, ei ole sellaista asiaa kuin "kaupunki", joka korjaa asioita itsestään.
 

Karpalovodka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinetti KooKoo
Kyllähän se hyvältä tuntui kuin postilaatikkoon kolahti kirje jossa kerrottiin opiskelupaikan saamisesta, ja mahdollisuuden päästä pois Kouvolasta. Opiskelu mahdollisuudet ovat mitättömät Kouvolassa. Lähes 50 % kaveripiiristäni on lähtenyt Kouvolasta 2 vuoden sisään, joko töihin tai opiskelemaan muihin kaupunkeihin ja kaikki ovat olleet sitä mieltä, että aika paljon saa kymijoessa vettä virrata jotta löytää itsensä Kouvolasta töissä.

Kouvolassa ei ole pahemmin edes ravintoloita, kahviloita sekä muutenkin tarjonta on todella nihkeää. Kaupungin ainut piristeruisku on KooKoo tällä hetkellä.

Kyllähän tuossa iso työ on kaupungilla miten saada ihmiset nousemaan rampilta ylös, eikä jatkamaan suoraan joko Lappeerannan tai Helsingin suuntaan. Itselle ei kyllä pahemmin mitään tule mieleen millä Kouvolaa voisi markkinoida vaikka 18 vuotta tuli kaupungissa asuttua. Tasaista harmaata koko kaupunki, ihmiset eivät pahemmin tykkää ottaa kontaktia. Useille on tämä "miksi toi minulle puhuu" ajattelumailma käytössä.

2 vuotta tulee Vaasassa kesällä täyteen ja kyllähän tämä jokaisella osa-alueella Kouvolan peittoaa. Nuorekas ja kansainvälinen ilmapiiri, töitä ja aurinkoa riittää. Sekä ne tärkeimmät eli naiset ovat kyllä huomattavasti paremman näköisiä täällä.
 
Suosikkijoukkue
KK
KKtig, nyt menee vähän offtopiciksi, mutta ajatellaan, että olet näyttelijä. Kouvolan kaupungin teatteri suljetaan. Mitä teet? Muutat Helsinkiin, kun saat kuulla, että pääset Helsingin kaupunginteatteriin vai kouluttaudut siivoojaksi, koska kuulit, että SOL etsii rautatieasemalla lattian pesijää?
 
KKtig, nyt menee vähän offtopiciksi, mutta ajatellaan, että olet näyttelijä. Kouvolan kaupungin teatteri suljetaan. Mitä teet? Muutat Helsinkiin, kun saat kuulla, että pääset Helsingin kaupunginteatteriin vai kouluttaudut siivoojaksi, koska kuulit, että SOL etsii rautatieasemalla lattian pesijää?
Juuri tuota sivusin, että voihan sinne lähteä, mutta koska työnteko ei ole minulle intohimo, vaan keino toimeentuloon, jolloin voin yhtähyvin tehdä niitä hommia mitä on tarjolla, kunhan toki palkkaus on kunnossa.

Oli miten oli, minä viihdyn täällä oikein hyvin. Leprakin on sellainen paikka, että harva Kouvolan länsipuolelta tuleva edes tajuaa, että miten sinne pääsee, kun kaupunki on ohitustien varrella. Lintukodossa on kuitenkin ilmeisesti kaikki hyvin. Siinä mielessä on hyvä tilanne Kouvolassa, että pahimmasta lamasta ja palvelujen karsimisesta aletaan toipumaan, milloin nämä samat vaiheet iskevät kunnolla muualle? Kunnat ovat velkaisia ja Kouvola oli ensimmäinen kaupunki, joka reagoi tarpeeksi isosti asiaan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Leprakin on sellainen paikka, että harva Kouvolan länsipuolelta tuleva edes tajuaa, että miten sinne pääsee, kun kaupunki on ohitustien varrella.

Ja kaikki tietkö muka päättyvät Kouvolaan? Jos et ole huomannut, niin valtatiet sivuavat Kouvolaa aivan siinä missä Lappeenrantaakin. Jos olen matkalla jonnekin muualle kuin Kouvolaan tai Lappeenrantaan, miksi ihmeessä haluaisin kulkea toisen kaupungin läpi. Sitä paitsi Lappeenranta on sijainniltaan paikka, jonne mennään, kun taas Kouvola on paikka, joka ohitetaan autolla tai mennään läpi junalla.

Suomen maanteiden numeroinnista vastaavien pitäisi päivittää valtatie 12:n päätepisteet, sillä kun Raumalta lähtee, niin eihän sitä edes huomaa, että toinen päätepiste on Kouvolassa. Helpommin se jää huomaamatta kuin Lappeenranta.
 

Alejandro

Jäsen
Lappeenrannasta ja Kouvolasta puhuttaessa taitaa fiksumpien ihmisten kohdalla olla niin, että ihmiset lähtevät kaupungista jonnekin, missä on esim. opiskelumahdollisuuksia.
Noh, onhan Lappeenrannassa sentään teknillinen yliopisto. Ammattikorkeakoulukin löytyy, mutta niitä onkin melkein jokaisessa kaupungissa, jopa Kouvolassa. Todella moni nuori lappeenrantalainen hakeutuu esim. Jyväskylään opiskelemaan. Syy siihen on selvä: Jyväskylä on profiililtaan opiskelijakaupunki, Lappeenranta taas on vain Lappeenranta. Kiva paikka kesällä, mutta muuten niin tylsä paikka elää.
 
Varsinkin, kun nykypäivänä on lähinnä vaan opiskella se kymmenen vuotta tai neljä ja sen jälkeen tulla maitojunalla kotiin. Nythän on muotia opiskella liikunnan alalle ja odotettavissa on tutkimusten mukaan, että puolet valmistuvista ei tule ikinä saamaan koulutusta vastaavaa työtään, opiskellaan opiskelun takia. Firmojen sisällä on paljon helpompi yletä isoihin tehtäviin ilman päivänkään opiskelua kyseistä alasta.

Se on paskapuhetta, että tällä seudulla ei olisi töitä. Niitä varmasti löytää, mutta löytääkö sitten mieluisia, siitä en olisi niin varma - siihen joutuu käyttämään aikaa. Suomessa on vain muutama kaupunki, jossa on arki-iltoisin jotain keski-eurooppalaista pubikulttuuria tai yökerhot pullistelisivat täynnä, ne ovat ne isoimmat opiskelijakaupungit. Itse jokusen aikaa Keski-Euroopassa asuneena voin kertoa, että Lepran tai Kouvolan kokoisissa kylissä on yhtä hiljaista kuin täälläkin arki-iltaisin. Kelit on toki paremmat ja betoni on puuta.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Sehän on ihan akateeminen fakta, että Kouvola on Suomen paskin kaupunki. Siitä ei enää masentavammaksi maisema muutu, kuin Kouvolan keskusta. Vielä kun kyseessä on Suomen masentavimman kasarmin, Vekaranjärven, lähin kunta niin kyllä liipataan niin läheltä helvettiä kuin harmaan betonin kanssa voi. Lappeenrannan suhteen olen varmaan vähän puolueellinen sanomaan mitään, mutta tunnistan kyllä sieltäkin puutteet. Kesällä mahtava, opiskelukaudella synkkä. Skinnarila/Sammonlahti saisi olla 5km lähempänä keskustaa.

Olin ihan saatanan huolissani kun Wingels joutui Kouvolaan pelaamaan, pelkäsin itsemurhaa. Onneksi työsulku loppui suht nopeasti, ettei tilanne päässyt eskaloitumaan. Ei ole hyväksi ihmiselle joutua elämään Kouvolassa, mikä nähdään jo ihan internetin keskustelupalstoilla.
 
On tämä nyt perkele, kun jo foorumin lappeerantalainen San Jose Sharks-kannattaja (tä?) iskeytyy tänne pilkkaamaan rakasta kaupunkiani. Menen itkemään johonkin Pohjola-talon kulmille huumeneulojen sekaan.

Leprahan olisi täydellinen kaupunki, jos se vielä joskus menestyisi urheilun saralla!
 
Suosikkijoukkue
KK
Olin ihan saatanan huolissani kun Wingels joutui Kouvolaan pelaamaan, pelkäsin itsemurhaa. Onneksi työsulku loppui suht nopeasti, ettei tilanne päässyt eskaloitumaan. Ei ole hyväksi ihmiselle joutua elämään Kouvolassa, mikä nähdään jo ihan internetin keskustelupalstoilla.
Jos luit Wingelsin kommentteja Kouvolasta ja hänen kotiseudustaan, niin ei se juttu ihan noin mennyt.
 
Täytyy myös muistaa se tapaus, kun viime NHL:n työsulun aikana SaiPassa vieraillut Cory Emmerton mursi oman sormensa, jotta pääsisi pois Leprasta. On sielläkin luurankoja kaapissa!

Hyvä aika muutenkin herätellä tätä ketjua, koska ensi kaudella mennään jo kaukalonkin puolella.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Minulla kontaktit molempiin vähäiset, jotain kaukaista sukua liittyy molempiin kyllä.

Viikate vs. Kotiteollisuus -> Viikate 100-0 -> Voitto Kouvolalle
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jos luit Wingelsin kommentteja Kouvolasta ja hänen kotiseudustaan, niin ei se juttu ihan noin mennyt.
En lukenut, mutta julkisuuteen nyt kerrotaan aina kivoja juttuja omasta joukkueesta ja sen kotikaupungista.

Detroitiakin on moni sen pelaaja kehunut. Toki, ei vielä liikuta ihan Kouvola-asteikolla.
 
Suosikkijoukkue
KK
En lukenut, mutta julkisuuteen nyt kerrotaan aina kivoja juttuja omasta joukkueesta ja sen kotikaupungista.

Detroitiakin on moni sen pelaaja kehunut. Toki, ei vielä liikuta ihan Kouvola-asteikolla.
En nyt äkkiseltään sitä juttua, missä Tommy kertoi millaisestä kaupungista on kotoisin, mutta tässä nyt vähän juttua:
http://www.kookoo.fi/fi/ajankohtaista/body0=1625
Tommy pitelee myös yhteyttä Kouvolassa tutustumiinsa ihmisiin.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
"No ku ei jääkiekko kiinnostanu, eikä myöskään kovien huumeiden käyttö, ni siin on sit Kouvolassa niiku harrastusmahdollisuudet aika pienet, niin mä sit rupesin soittaan punkkia"
- Pää Kii -yhtyeen Teemu Bergman Arto Nybergin haastattelussa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Punk ja rock-henkinen itseironinen palloilevan Suomen pääkaupunki kelpaa minulle mainiosti.

Rock-henkisyydessäkin Kouvola häviää kyllä Lappeenrannalle 100-0. Lappeenrannan alueen bändejä ovat Mokoma, Kotiteollisuus, Battle Beast, ym. Voidaan kaupungin orkestereiksi laskea myös Stam1na, koska puolet bändin jäsenistä on lappeenrantalaisia ja loputkin naapurikunnasta Lemiltä. Mitäs Kouvolassa sitten on? Viikate ja Teemu Bergman? Ei kyllä riitä voittoon tässä kategoriassa.

Mitäs vetonauloja Kouvolassa sitten on? Kaupungissa opiskellut veljeni sanoi, että kaupungin hienoin rakennus oli uimahalli - tai se oli kuulemma ainoa julkinen rakennus, joka ei herätä vieraspaikkakuntalaisessa itsetuhoisia ajatuksia. Paikallisväestö on ilmeisesti niin tottunut arkkitehtuuriin, että on turtunut sen rumuuteen.

Kouvolan ykkösnähtävyys oli vuosia Prisma, jota mainostettiin Suomen suurimmaksi. Sitähän se olikin, mutta se että prisma on ykkösnähtävyys ei kerro niinkään prismasta kuin muiden vetonaulojen puutteesta. Surusllista Kouvolan kannalta, että se prismakaan ei ole enää Suomen suurin. Esimerkiksi Lappeenrannassa on suurempi: http://www.esaimaa.fi/Online/2007/10/11/Suomen+suurin+Prisma+avautuu+Lappeenrannassa/200714184876/4 (nykyään Lappeenrannan Prismakaan ei ole enää se suurin, vaan Joensuussa ja Kannelmäessä on jo isommat)

Onneksi Kouvolassa ollaan kovia keksimään viihdykkeitä. Siinä kuutostien reunassa oli Linnanmäen huvipuiston kaatopaikka, johon vanhat käytöstä poistetut romulaitteet oli dumpattu. Jossain vaiheessa joku kouvolalainen oli keksinyt tökätä laitteiden töpselit seinään ja sen ansiosta Kouvolalla on nyt oma huvipuisto. Jee!

Mutta lopulta on ehkä turha väitellä siitä, kumpi kaupunki on parempi, koska jokainen tähän ketjuun kirjoitettu viesti on vain yksittäisen ihmisen mielipide. Onneksi on olemassa keinot saada lopullinen totuus tähän asiaan. Vuonna 2010 Ilta-Sanomat laati kaikille Suomen kunnille onnellisuusindeksin kuvaamaan sitä, miten onnellisia ihmisiä niissä asui. Pisteytykseen vaikuttivat olivat kunnan alle 6-vuotiaiden ja yli 64-vuotiaiden määrä, äänestysinto, palvelualalla työskentelevien osuus työväestä, liikenne-, omaisuus-, ja väkivaltarikosten määrä, veroäyri, työttömyysaste ja avioerojen määrä. Tilastojen perusteella kunnalle annettiin painotetusti plus- ja miinuspisteitä.

Kun pisteet oli laskettu yhteen, oli kaikki Suomen kunnat saatu onnellisuusjärjestykseen. Asukasluvultaan 20 suurimman kaupungin keskinäinen parhaimmuusjärjestys oli seuraava:

1 Espoo
2 Seinäjoki
3 Salo
4 Hämeenlinna
5 Vantaa
6 Lappeenranta
7 Jyväskylä
8 Kuopio
9 Tampere
10 Mikkeli
11 Vaasa
12 Kouvola
13 Rovaniemi
14 Oulu
15 Kotka
16 Helsinki
17 Joensuu
18 Pori
19 Turku
20 Lahti
Lähde: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288358978625.html

Eiköhän tämä keskustelu voida siis päättää siihen, että kaikki lukevat tuon listan ajatuksella (kouvolalaiset voivat pyytää jonkun auttamaan lukemisessa, jos tavuviivojen puuttuminen aiheuttaa haasteita) ja huomaavat sen, että Lappeenranta on parempi kuin Kouvola.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös