Kiekko-Espoon viestintä & markkinointi

  • 650 883
  • 2 907
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Nyt piti itsekin käydä tuolla nettisivuilla katsomassa kun niitä on täällä haukuttu. Tosiaankin: Bluesin joukkue-esittely.
Lista nimiä ja numeroita! Ei edes kuvia! Varmasti siellä on pelaajista kuvia otettu, ei luulis olevan vaikeaa ladata tuonne sivuille. Kirjoittelin jo aiemmin että Jason jätti niin suuret saappaat että aika paljon pitää alkuvaiheessa antaa tasonlaskusta anteeksi mutta ei tuon tiedotuspuolen täydellistä alasajoa sentään pidä sallia!
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Piti oikein kaivaa tää vanha ketju kun tuolla markkinointiketjussa näitä sivuja taas pitkästä aikaa haukutaan.

Mutta piti oikein verrata noiden muiden liigajoukkueiden sivuihin että missä mennään joukkue-esittelyn suhteen. Tässä tulokset:

Pelaajakortti jossa on kuva, perustiedot + Eliteprospectista linkitetyt tilastot:
HIFK, Ilves, Saipa (+uutisia) ja TPS

Pelaajakortti jossa pelkästään kuva ja perustiedot:
HPK, JYP, Lukko (pelkkä kuva), Sport ja Ässät

Pelaajakortti jossa oli eri kuvia ja jonkinlainen esittely:
Kalpa, Kärpät ja Pelicans (esittely youtube videona),

Pelaajakortti jossa oli kuva ja pieni uraselostus, mutta ei tilastoja:
Tappara ja KHL-Jokerit

...ja suuressa mahtavassa NHL:lässä jokaisen jengin sivut on tehty samalla formaatilla eli pelaajakortissa on pelaajan "passikuva" + tilastot.

Huonot uutiset on siinä että Blues on tässä verkkosivujen pelaajaesittelyssä liigan hunoin jengi. Hyvät uutiset on siinä että laitamalla kuvat ja copypastaamalla Eliteprospectisn tilastot niin ollaan jo keskitasoa. Tekemällä 2 minsan esittelyvidon jossa Aki Eurola esittää pelaajalle 5 hauskaa kysmystä ollaankin jo liigan eliittiä.
 
Tekemällä 2 minsan esittelyvidon jossa Aki Eurola esittää pelaajalle 5 hauskaa kysmystä ollaankin jo liigan eliittiä.

Pitäisiköhän jonkun lähettää mailia toimistolle aiheesta? Tilanne tällä hetkellä on surkea ja muutos olisi toteutettavissa aivan naurettavan pienellä vaivannäöllä, voiko tämä olla edes mahdollista?

Muutenkin toimisto voisi tarkastella vähän omaa tekemistä, jos ei tietoa ja taitoa löydy niin miksei tehdä täsmälleen samalla tavalla kuin Nikkinen vuosi sitten? Nyt vähän otetta touhuun, aloittaa voisi vaikka uudistamalla Facebookin käyttöä: päivitykset sellaisiksi että kommenttiosiossa alkaa tapahtua, otteluihin voisi kutsua suoraan kaikki Bluesin sivusta tykänneet ja pelaajien kuvia ja kommentteja tms voisi lisäillä useammin. Nykyään jokaisella on taskussa puhelin millä pystyy taltioimaan hyvälaatuista sisältöä Facebookkiin, Twitteriin ja Instagramiin, tällä hetkellä vallitseva hiljaisuus on suorastaan härskiä kun ottaa huomioon Bluesin taloudellisen ahdingon. Konkurssikypsä kauppa pitää ovat kiinni eikä edes yritä hommata maksavia asiakkaita, päinvastoin ne pidetään ulkopuolella.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pitäisiköhän jonkun lähettää mailia toimistolle aiheesta? Tilanne tällä hetkellä on surkea ja muutos olisi toteutettavissa aivan naurettavan pienellä vaivannäöllä, voiko tämä olla edes mahdollista?
No tavallaan siksi mä kaivoin tän ketjun tuolta kätköistä ylös. En tiedä kuinka siellä toimistolla reagoitaisiin yhden fanin meiliin, mutta nostamalla sosiaalisessa mediassa (johon kai Jatkoaikakin luetaan) heidän verkosivujensa nykytilan omaksi puheenaiheeksi saatetaan jo jollain tavalla reagoida. Nikkinen taisi stalkata Jatkoaikaa mutta sitä en tiedä tekeekö nykyinen marketing cordinator sitä. Kuitenkin sosiaalinen media on sen verran tärkeä nykyään, joten jos Pusan ja Nikkisen perinnöstä on jotain jäljellä niin kai ne vähän seuraa mitä heistä sanotaan. Loppujen lopuksi niiden kuvien lataaminen ja tietojen copypastaaminen Eliteprospectista ei voi muutamaa tuntia pidempää kestää, joten tää on viitsimis/osaamis kysmys.

Mutta anetaan nyt sitten hieman postiivista palautetta. Tänään Facebookissa on fanit saanut esittää musatoiveita matsiin. Positiivista on se että aika paljon komentteja on tullu, mutta huonona puolena on se että aikamoista settilistaa on tulossa. Toivottavasti Barona-Arenan DJ:llä on sosiaalisen median luku taitoa ja siellä ei nyt tätä biisiä soiteta: https://www.youtube.com/watch?v=YOMbT7eI8N8
(Modeille tiedoksi että mulla ei toi linkitys mahdollisuus ei toimi)
Toi biisi on aivan hirveä mutta video aivan helvetin hyvä esimerkki miten omaa jengiä voi markkinoida.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Pitää välillä jotain positiivistakin sanoa. Nämä Pre-game -pätkät Youtubessa ovat todella hyvä juttu.

Nuo pre-gamet pitäisi koittaa saada mahdollisiman aikasin pelipäivänä ulos jotta video tavoittaa somen puolelta enemmän porukkaa. Pari tuntia ennen ottelua julkaisu tuntuu vähän turhaan menevältä duunilta mutta idea toki loistava. Samalla täytyy kiittää myös Bluesin twitteriä hienoisesta aktivoitumisesta. Ehkäpä siellä toimiston puolella luetaan tätäkin palstaa!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sit olisi kiva kun tota pre-gamea mainostettaisiinkin jossain. Jos en lukisi Jatkoaikaa, en olisi ikinä kuullutkaan noista.
 
Feedly:yn kun laittaa tämän Blues-uutis-RSS:n: http://blues.fi/component/bluesnews/?view=uutiset&format=feed&type=rss niin sen seurannassa käy niin, että monet uutiset tulevat tosi myöhään, esim. nyt tälläkin hetkellä, melkein kello jo 17, näkyy tältä päivältä vain otteluennakko-uutinen. Tämä johtuu muutamasta asiasta:
1) Feedlyssä on vain 4 fiidin seuraajaa -> Feedly päivittää fiidiä vähän harvemmin (myös sisällön paljous/vähäys toki vaikuttaa tähän).
2) Bluesin RSS-fiidissä "itemeillä" ei ole kunnollista aikaleimaa. Jokaisessa "pubDate" tagissa on, oikean pvmäärän lisäksi, aina vain "21:00:00 +0000" kellonaika joka varmasti vaikuttaa, ainakin, Feedlyn toimintaan.

Se on jännä juttu noi RSS-fiidit, itse niitä paljon käytän ja todella moni julkaisija EI osaa niitä tehdä oikein vaikka kyse on erittäin yksinkertaisesta asiasta. Lukemattomia kertoja olen raportoinut fiidibugeista sinne ja tänne. Tässä taas yksi Bluesin osalta.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Piti oikein kaivaa tää vanha ketju kun tuolla markkinointiketjussa näitä sivuja taas pitkästä aikaa haukutaan.
... klip klip...
Huonot uutiset on siinä että Blues on tässä verkkosivujen pelaajaesittelyssä liigan hunoin jengi. Hyvät uutiset on siinä että laitamalla kuvat ja copypastaamalla Eliteprospectisn tilastot niin ollaan jo keskitasoa. Tekemällä 2 minsan esittelyvidon jossa Aki Eurola esittää pelaajalle 5 hauskaa kysmystä ollaankin jo liigan eliittiä.
Ensinnäkin onnittelut! Viestisi oli mielestäni tämän vuoden paras Blues-palstalle kirjoitettu viesti (niistä mitä olen lukenut). Faktoja, analysointia ja korjausehdotus. Verrattuna yleiseen vittukaikkikuseejapääräjähtää -tasoon.. no niin, no.

Omalla kohdalla aloin viime kaudella pikkuhiljaa taas oppimaan etsimään uutisia, tilastoja ja muita asioita Bluesin omilta sivuilta. Monta vuotta kaikki tieto löytyi paremmin ampparit.comin kautta. Tai Eliteprospects.com:sta. Kesällä surffailin sivuilla silloin tällöin ja huomasin, ettei sieltä enää löydy oikein mitään kiinnostavaa. Lukiessani viestisi tajusin, että heinäkuun jälkeen olen tainnut käydä sivuilla tasan kerran. Ottaen huomioon, että runkosarjasta on jo pelattu 5%, on se kyllä tosi vähän. Tuolloin hain juuri mainitsemiasi pelaajakortteja. Tietoa löytyi niin vähän, että aika nopeasti siirryin muille sivustoille. Mielestäni blues.fi on onnnistunut, kun sieltä löytää parhaiten (siis helpommin kuin muualta)
  1. Bluesin omat tiedotteet
  2. Tiedot Bluesin otteluista (ennakot, kokoonpanot ja raportit)
  3. Tiedot Bluesin pelaajista (tilastot, kuvat yms.)
  4. Liput Bluesin otteluihin
Ensimmäisen pitäisi olla ihan "no brainer". Lehdistötiedote julkaistaan kotisivuilla samalla, kun lähetetään medialle. Toinen vaatii vähän hommaa, mutta varmaankin tehtävissä esim. ulkopuolisen keikkikirjoittajan avulla. Ennakoksi riittää dellisten otteluiden tilastot molemmilta joukkeilta, lyhyt puhelinhaastattelu valmentajan/pelaajan kanssa ja viittaus mikäli ottelussa on jotain erikoistapahtumaa rinnalla. Kokoonpanot voi lisätä samaan ennakkoon, kun ne lähetetään liigalle. Raporttiin sitten toinen puhelinhaastattelu ja tilastot. Tuossa on duunia kahdeksi tunniksi, jos työtahti on kunnallinen. A' 60€ tunti ja sisällöstuottoon hupenee 7200 € kaudessa. Kolmoskohta kuntoon ennen virallista sopimuksen julkistamista ja sivuilla julkistuksen yhteydessä. Haastattelut erikseen (vinkki! haastattelun voi jättää sinne pelaajakortin taakse). Neljäs kohta: linkki Lippupalvelun sivuille.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kaukalon laidassa, siellä Bluesin puoleisessa päädyssä, on ilmoitus "ESPOO BLUES JOULUSHOW 18.12".

Jollakin lisätietoja kyseisestä tapahtumasta?
 

Orca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon mikä milloinkin
Tämä yleismäärien ihmettely alkaa olla joka syksyistä hommaa. Linkissä juttu Liigan yleisömääristä viime vuoden lokakuun alusta: http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1288605906579.html Tuolloin Bluesilla taisi olla 5 peliä takana ja ka. 3791. Nyt tuohon mennessä ehditään pelata vain kolme peliä kotona ja näistä viimeinen on ottelu, jossa Lehtisen numero jäädytetään. Kahden pelin jälkeen ka. on 4099, mutta ainoa paikallisvastustaja toki käynyt jo kylässä...

Eli ei tämä vieraspainotteinen kauden alku varmaan yleisömäärien puolesta ole ihan huono veto. Toki kausikorttimyyntiin voi vaikuttaa mattimyöhäisten osalta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eli ei tämä vieraspainotteinen kauden alku varmaan yleisömäärien puolesta ole ihan huono veto.
Se voi olla tosiaan pitkässjuokussa hyvä veto. Nyt vaan Bluesin toimistolla on ne raskaimmat kilsat menossa kun menoja on ja lipputuloja ei kassaan kilahda. Toki, se että nyt on paljon viraspelejä tarkoittaa myös sitä että jossainvaiheessa on kotiotteluiden putki joka taas saattaa olla joillekin faneille liian tiivis jolloin käydään katsomassa niistä viikon parista kotipelistä vaan se mielenkiintosempi.

Mutta muistaakseni viime marraskuun tai joulukuun alussa yleisömäärät nousi. Päästiin silloin siitä alkukauden tappioputkesta irti ja ne hyvät mökkeily/veneilysäät oli muisto vain.

Sit olisi kiva kun tota pre-gamea mainostettaisiinkin jossain. Jos en lukisi Jatkoaikaa, en olisi ikinä kuullutkaan noista.
No Facebookista tota mainostettiin ja sieltä mä sen katoin. Tietenkin jos ei ole sosiaalisessa mediassa niin sitten ei noita näe. Mutta todella hienoa että noita pre-game pätkiä tehdään. Tulevaisuudessa niitä vois varmaan linkitää tonne otteluketjuihin niin sellaisetkin palstatoverit jotka ei ole Facebookissa tai fanita siellä Espoon Bluesia näkee ne.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Se voi olla tosiaan pitkässjuokussa hyvä veto. Nyt vaan Bluesin toimistolla on ne raskaimmat kilsat menossa kun menoja on ja lipputuloja ei kassaan kilahda. Toki, se että nyt on paljon viraspelejä tarkoittaa myös sitä että jossainvaiheessa on kotiotteluiden putki joka taas saattaa olla joillekin faneille liian tiivis jolloin käydään katsomassa niistä viikon parista kotipelistä vaan se mielenkiintosempi.

Mutta muistaakseni viime marraskuun tai joulukuun alussa yleisömäärät nousi. Päästiin silloin siitä alkukauden tappioputkesta irti ja ne hyvät mökkeily/veneilysäät oli muisto vain.

Joo kyllä mäkin uskon että yleisömäärät tästä vielä nousevat. Eilisestä vaan tuli koko kauteen vaikuttava iso takaisku siinä että se oli toinen niistä runkosarjapeleistä joissa halli pitäisi saada täyteen ja vetää sitä katsojakeskiarvoa ylöspäin. Nyt noita IFK-pelejä on jäljellä enää yksi ellei julleja saada tasauskierroksen vastustajaksi. Toimistolla varmaan koitetaan tehdä kaikki sen eteen että niin kävisi.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Itse asiassa Bluesilla on kotietu tämän kauden peleissä HIFK:ta vastaan, sillä Baronalla pelataan kolme peliä ja Nordiksella kaksi. Sama tilanne myös Lukkoa ja Kärppiä vastaan. Sportia, TPS:ää ja Ässiä vastaan taas etu on vastustajalla. Nämä siis ilman tasauspelejä, mutta niidenkin jälkeen tilanne olisi 4-3 jomman kumman eduksi.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Täytyy kyllä toivoa, että Sport jaksaa kiinnostaa Espoossa edes vähän, sillä muuten Jokeri-pelien jättämä katsoja-aukko on vaikea täyttää. Vaikka Sport huono joukkue onkin, voi se uutuudenviehätyksellään vetää jengiä ja toivottavasti näistä kohtaamisista tajutaan ottaa jotain irti.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Täytyy kyllä toivoa, että Sport jaksaa kiinnostaa Espoossa edes vähän... Sport huono joukkue onkin, voi se uutuudenviehätyksellään vetää jengiä ja toivottavasti näistä kohtaamisista tajutaan ottaa jotain irti.
En oikein ymmärrä tätä Sportin dissaamista. eihän se mikään Jokerit ole, mutta Blues ei ole koskaan aiemmin pelannut SM-tasolla Sportia vastaan. Luulisi tuon nyt vähän kiinnostavan. Kaiken muun lisäksi siinä ottelussa taidetaan jopa olla ennakkosuosikkeja.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Kaiken muun lisäksi siinä ottelussa taidetaan jopa olla ennakkosuosikkeja.
Asetelma, joka ei ole koskaan sopinut Bluesille... Mutta joo, itse olen toiveikas sen suhteen, että espoolaisia kiinnostaa nähdä täysin uusi Liigaseura Baronalla ja yleisömäärässä päästään ainakin nelosella alkavaan lukuun, toivottavasti jopa vitoseen. Tämän ylemmäs into tuskin kantaa.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Eilen Hifkiä vastaan oli se 4800 katsojaa, mukana myös ilmaisia ja vitosen lippuja aika liuta. Sportia vastaan sitten päästään ainakin nelosella alkavaan ja toivottavasti vitosella alkavaan?

Ok, toivottavasti näin. Olisi silti kiva jos edes muutama noista lipuista olisi ihan ostettujakin.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Eilen Hifkiä vastaan oli se 4800 katsojaa, mukana myös ilmaisia ja vitosen lippuja aika liuta. Sportia vastaan sitten päästään ainakin nelosella alkavaan ja toivottavasti vitosella alkavaan?

Ok, toivottavasti näin. Olisi silti kiva jos edes muutama noista lipuista olisi ihan ostettujakin.
Kyllä, vaikka eilen matsissa oli vain 4800 katsojaa, Sport-pelissä voisi olla jopa enemmän yleisöä. Ottelu pelataan perjantaina, jonka pitäisi olla aika hyvä pelipäivä. Vastassa ihan uusi seura, joka rajallisesta materiaalista huolimatta on kiinnostava. Toivottavasti myös tavallisen tallaajan mielestä, vaikka toki pari supertähteä auttaisi tässä. Minusta ei ollut hyvä idea pelata kahta paikallispeliä näin nopeasti. Baronalla oli minusta poikkeuksellisen vähän julleja, joka on tietenkin periaatteessa hyvä asia. Osasyy lienee juuri tämä nopea tahti paikallismatseissa. "Juurihan me pelattiin niitä vastaan..."
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ennakoksi riittää dellisten otteluiden tilastot molemmilta joukkeilta, lyhyt puhelinhaastattelu valmentajan/pelaajan kanssa ja viittaus mikäli ottelussa on jotain erikoistapahtumaa rinnalla. Kokoonpanot voi lisätä samaan ennakkoon, kun ne lähetetään liigalle. Raporttiin sitten toinen puhelinhaastattelu ja tilastot. Tuossa on duunia kahdeksi tunniksi, jos työtahti on kunnallinen. A' 60€ tunti ja sisällöstuottoon hupenee 7200 € kaudessa. Kolmoskohta kuntoon ennen virallista sopimuksen julkistamista ja sivuilla julkistuksen yhteydessä. Haastattelut erikseen (vinkki! haastattelun voi jättää sinne pelaajakortin taakse). Neljäs kohta: linkki Lippupalvelun sivuille.

Reilu 15 vuotta sitten tein periaatteessa tätä hommaa pienemmässä mittakaavassa kausaripalkalla. Silloin pidin aina huolen siitä että nettisivuilla on raportti tunnin sisään matsista ja samalla kirjoitin myös teksti-tv:lle kolumnia. Jokunen nimimerkki kyllä tietää mistä oli kyse. Jos olisin työttömänä niin voisin helposti lähteä nyt uudestaan samaan pestiin mutta tällä hetkellä muita töitä on niin paljon etten enää pysty siihen. Jos Bluesin toimistolla on jotain tolkkua mistään niin Jatkoajan toimituksessa oleva sakki ja etunenässä Eero Hurmerinta töihin ja näemme nettisivuilla parempaa raportointia kuin nyt. Edistetään asioita pala palalta.

Vittu minä en osaa käyttää tätä uutta palstaa tai sitten tämä on vielä perseestä koska yksityisviestiä lähettäessä olen kuulemma kirjautumaton henkilö. No jos henkilö tunnistaa itsensä niin lähettää viestiä ja funtsitaan koska vuosien kokemuksella tiedän miten tämä menee.
 
Viimeksi muokattu:

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
BFC on huomioinut edellä käydyn keskustelun ja viesti toimiston suuntaan lähtee piakkoin, ellei ole jo lähtenyt. Katsotaan miten asia etenee.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ensinnäkin onnittelut! Viestisi oli mielestäni tämän vuoden paras Blues-palstalle kirjoitettu viesti (niistä mitä olen lukenut). Faktoja, analysointia ja korjausehdotus. Verrattuna yleiseen vittukaikkikuseejapääräjähtää -tasoon.. no niin, no.
Kiitti kehuista. Ilmeisesti kanatti valittaa kun nyt on ainakin noi pelaajien kuvat ilmestyneet sivulle:
http://blues.fi/joukkue

Mutenkin tuntuu että otteluennakoihin on pikkaista parannusta saatu. Mutta ainakin some tai ainakin Facebookissa on hyvin hallussa kun kyllä noita uutisia sinne tulee hyvällä tahdilla.
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viime viikolla on kuulemma palkattu ihminen, jonka tehtävänä on nimenomaan sisällöntuottaminen. Sivuille puuhataan myös uutta sisältöä.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Blues tarjoaa on viisiosaisen #lehtinen10-juttusarjan, Käsittääkseni joka päivä on yksi juttu ja tiistaina viimeinen, jolloin siis jäädytetään Jeren paita. Ensimmäinen juttu löytyy YouTubesta: http://youtu.be/Gn-YiXVo8Kk
 
Blues tarjoaa on viisiosaisen #lehtinen10-juttusarjan, Käsittääkseni joka päivä on yksi juttu ja tiistaina viimeinen, jolloin siis jäädytetään Jeren paita. Ensimmäinen juttu löytyy YouTubesta: http://youtu.be/Gn-YiXVo8Kk
Se toinenkin osa julkastiin jo eli: https://www.youtube.com/watch?v=mb6Y7Fy_fe4

Näille videoille pitäisi kyllä saada ihan eri katsojamäärät, kun tämmöiset videot vois kiinnostaa elinkautisten ulkopuolellakin (tai ainakin pitäisi kiinnostaa). En tiedä mitä kanavaa pitkin näytä kannattais alkaa hehkuttaa, mutta markkinointityyppien pitäs kyllä handlata tää nyt niin, että kenellekään ei jää epäselväks #Lehtinen10.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös