Kun Vaasassa ei veri kierrä – meidän oma vitutusketjumme!

  • 293 007
  • 1 166

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Ihan turha täällä on pistää kenenkään päätänsä pusikkoon. Kukaan tuskin edes unelmoi Sportin johtavan sarjaa 4 kiekan jälkeen. Olette voittaneet jo yhden ison joukkueen ja 100% teette sen vielä uudestaan. Esim tällä hetkellä viimekauden hopeajoukkueella on JOPA kaikki 1 pinna enemmän!

Suomeksi teretulemasta Liigaan ja odotan ekaa SaiPa vs Sport Kisapuistossa. Lopetan teidän häiriköimisen (ehkä) tähän.

GL!!!
 

Tuima

Jäsen
Siis mitä hvettia? Siis mitä WITTUA?
Oikeen vitutusketju tän päivän tappion jälkeen?

Mikä vittu siinä on niin helvetin vaikeeta?

Mua ei ainakaan vituta yhtään. Mä nautin joka vtun pelatusta LIIGA-sekunnista pelissä, missä mun rakastama seura pelaa. Piste.
Kuka tosissaan odotti, että sport voittais peräjälkeen monta peliä? Tai pyörittäisi rutinoituneita jengejä kuin manne ihmisiä lavatansseissa?

Ollaan ylpeitä edes vähän siitä, että me pelataan nyt liigaa. Eikös? Vaikkakin se nousutapa (mikä on käsitelty moneen-vtn-kertaan) ei mitään erektiota aiheuttantlaan.

Tämä on uuden ajan alku. Ei me kaudessa, tai kahdessa kaudessa, ei ehkä kolmessakaan olla "yksi parhaista".
En tiedä muista, mutta mä nautin joka solullani tästä matkasta joka me viime perjantaina aloitettiin. Viime liigakaudesta en muista mitään, koska olin vielä isäni kiveksissä, jos vielä sielläkään.

Ps. Eniten vituttaa kylläkin se, että SaiPa pelaa tällä hetkellä hienointa hokia liigassa, kusten samalla kaikki mun betsit voittamalla ottelut.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Mikä vittu siinä on niin helvetin vaikeeta?
Kuten todettua, tapa millä tappiot tulee ja erityisesti kärkihankintojen (Tessier & Fleury) tehottomuus ja saamattomuus pistää vituttamaan, joiden pitäisi kantaa joukkuetta reppuselässään. Meillä ei ole oikeasti varaa tälläisiin hutihankintoihin. OK, Tessier vaikuttaa ajoittain kelvolliselta pelaajalta, mutta kun tehoja ei synny, niin ei hyötyä ole myöskään. Fleurylla on kova yritys, mutta sekään ei tunnu riittävän. Eikä Sportilla varaa tappioihin, jossa kaikki asiat on jätetty pukukoppiin, kun tarkoituksena on kääntää ihmisten takit kabinettinousun jälkeen. Se onnistuu vain hyvällä pelillä edes kotona.

Ei huolta, en ole vaatimassa Tomekille kenkää kesken kauden.

Se on aivan eri asia hävitä pelejä, jos todella on yritetty kaikkensa kuin ihmetellä jäällä vastustajan menoa.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Aikalailla samaa mieltä Tuiman kanssa. Ei meikällä ainakaan laabori täysjumissa ole (vielä ;)) Tottakai sitä haluaisi aina, että oma jengi kentällä voittaisi jne. Mutta pitää olla realisti ja tiedossa oli/on ettei kaudesta tule missään nimessä helppoa. Veskareita viimeisimpänä tässä on turha syyttää, niihin ei olla kaaduttu. Hostikalta toki heikohko peli Helsingissä.

Koitetaan nyt nauttia vain. Nousutapa oli mikä oli, mutta minkäs me sille voidaan ja olisi ollut tyhmää olla ottamatta vastaan. Yleiseen buumiin tämä on toki hieman vaikuttanut, ja kun koko Liigankin tilanne on tällä hetkellä mitä se on, niin eihän se ainakaan ole meitä tässä hommassa auttanut - se on selvää.

Toki samaa mieltä myös Niksin kanssa yllä, että tapa millä tappio tänään tuli laittaa hieman veetuttamaan. Tiedä sitten oliko äijiltä vain löpö loppu, kun ei nähty ihan sitä samaa liikettä/taistelua mitä parissa ekassa pelissä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Tosta nousutavasta. Olihan se vähän, kuin säälipillua olisi saanut, mutta ainaakaan mä en jaksa sitä enää murehtia. Nämä oli säännöt ja näin on päätetty. Elämä jatkuu! Mä ainakin osaan nauttia tästä koko sydämmeni pohjalta, vaikka vähän tukkaan tuleekin oikeelta ja vasemmalta. On tää vaan niin vitun hienoa kaikkien näiden vuosikymmenien jälkee.

Juuri näin, nyt vittu Vaasassakin eteenpäin. Mielestäni on aika paksu väite noin yleensäkin, että mahdollisesti kiekkopeliin tuleva (vaasalais)yleisö märehtisi kuukausitolkulla jotain nousun aikaansaanutta kabinettipäätöstä. Yleisö tulee kyllä hallille, jos tunnelma on hyvä ja vaasalainen kiekko uskottavaa.

En muuten murehtisi vielä noista parista isosta tappiostakaan. Se on selvää, ettei eka kausi ole helppo, mutta joukkueen saatua rutiinia suorituksiinsa, alkaa homma natsata vähän paremmin.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei mua ainakaan tappiot vituta, mutta se kyllä, että tänään ei edes haastettu samanlaisilla resursseilla pelaavaa joukkuetta meidän kotikentällä. Luulin, että meillä olisi ollut ihan hyvät mahdollisuudet jopa voittoon, mutta saatiin vain löysää pelaamista joka osa-alueella. Harjoituspeleistä ja viime viikonlopulta tuttu taistelu oli enää muisto vain. Taidan mennä taas katsomaan Tepsi pelin koostetta.
 

kende

Jäsen
Suosikkijoukkue
sport
Kyllä minulla on v:n aiheita. Itselleni yleisömäärä on sarjassa eipäniinsuurtaväliä (silti, kummassakin kotipelissä oltu, hävetkää kotipossut). Kyllä minä tosissani haluan, että punapaitainen kotijoukkue taistelee voitosta joka pelissä, viimeiseen minuuttiin saakka, eikä niinkuin tänään (tuloksellisesti toiseen erään saakka). Flöörin arvasin varsin tuhnuksi tälle tasolle (MM-salamaniskuja en arvosta juurikaan, joku ne siellä Ranskalle säheltää maaliin), mutta että Tessieriäkään ei erota mitenkään muuten kuin pienen kokonsa ja jyrän alle jäämisen takia... Jotenkin sydän itkee verta, että kun meidän Prudden-tuhnukaan ei nyt mitään järisyttävää esittänyt, kyllä liigakarsintavauhdissa tuntui kiekko pysyvän ihan eri varmuudella. Kuitenkin silloinkin oli aikamoinen tusinaulkkari... Haha. Ja vaikka se jengi maksoi sen kuuluisan "millin", niin nykyrahassakin pitäisi olla siis nykyistä halvempi?

Jokatapauksessa nyt ollaan siinä tilanteessa, että minä edellytän kyllä voittoa kahden seuraavan pelin sisään. Jos on tuhrattu 1.5 milliä tuohon jengiin, haluan voittoja samaan tahtiin kuin niitä resurssipainotetussa satunnaisgeneraattorissa tai NHL15 simulaatiossakin tulisi. En aio hyväksyä "totuttelu- tai varpaidenkastelukausi"-selityksiä. Nimenomaan nyt on kriittiset hetket oikeasti olla hereillä joka pelissä eikä jäädä palvomaan kissojenkuvia nordiksen käytävillä tai Bluesin hienoa hallia. Sitä änärissäkään peli ei osaisi ottaa huomioon. Pitäisiköhän Mc Manan tavoin vain tuudittautua hetki Tepsipelillä vai kuunnella jostain Valtosen selitys?

En oikein osaa sanoa miten reagoin, jos kaipaamaani voittoa ei tulekaan. Paljon riippuu toki pelillisestä ilmeestä, mutta jos se on sama kuin viimeiset 85 minuuttia... Viikonlopun jälkeen takaisin Helsinkiin ja toivottavasti saan tämän v:n siihen mennessä palautettua normaalitasolle. Kyllähän liigapelejä sinänsä all in all on mukavampaa katsoa kuin Mestistä, ei siinä mitn. Mutta

miksei saisi edelleen märehtiä kabinettipäätöstä?


Esimerkiksi siksikö, että me olimme the one? Shut up and sleep with me? Let's not care about the others...

Jääkiekon urheilullisuuden ja panoksellisuuden tappaja nro 1?! Siellähän uusi kabinettikakku on taas leivottuna. Kyllä tämä mätä tuotantoprosessi todellakin kalvaa sarjaa, jonka pitäisi yrittää jotenkin freessi. Pimeetä... Mites muuten siellä A-junnuissa? Onkos siellä edelleen muuten huikea "se joukkue, jonka edustusjoukkue ei pelaa SM-liigassa"-klausuuli, tällä kertaa Jokereita koskien? Toisaalta mitä sitten vaikka olisikin, nehän ovat vain yleisiä sääntöjä, joihin saadaan täsmennykset kabinetissa. Minusta tästä kuuluu itkeä vaikka koko vitun kausi!!! On ihan johdonmukaista ja suoraselkäistä valittaa tuosta. Säälipillu on liian hohdokas kuvaamaan ainakin minun tuntojani. Tällä hetkellä me annamme gloryholen läpi bj:tä liiga-sutenöörille lahjoittamalla years to come -tv-rahamme suoraan liigan lisenssikassaan ja lähdemme näin rakenteellisesti valmiilta takamatkalta jokaiseen tällaiseen kauteen. Katsotaan mille puolelle sitten myöhemmin päästään aidosti.

Ja hieman yleisömääräkeskusteluun: On mielenkiintoinen ilmiö valioliigassa, kun sen alakastin joukkueet välillä "pyrkivät" tekemään nousuja ja laskuja liigaan juuri yleisömääräboostia hakien (ja tilastollisesti siinä onnistuenkin). Mitenköhän tämä on mahdollista, vaikka siellä ei olekaan näin seksikästä nousutapaa kuin meillä. Ottamatta paskaakaan kantaa tasoerokeskusteluun, josta ei voi edes keskustella. Ilmiön teoriapohja kuulostaa jokatapauksessa varmasti hyvin kryptiseltä sellaisten korviin, jotka pystyvät seuraavanlaiseen logiikkaan: "kukaan ei halua nähdä joukkuettaan karsinnassa" -> johtopäätöksenä karsintojen poistaminen.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Sportin yleisömäärän keskiarvo tulee joka tapauksessa olemaan korkeampi kuin mitä esimerkiksi Lappeenrannassa, vaikka ensinmainittu pyöriikin viimeisillä sijoilla ja toinen toisessa päässä, joten hyvinhän meillä menee siihen nähden?

Alkoi kyllä aidosti kiinnostaa millaisella matematiikalla tällaiseen johtopäätökseen on päästy. Vaasassa koko hallin kapasiteetti on n. 300 pienempi kuin Kisapuistossa, eikä sitä saatu edes täyteen ensimmäisessä liigaottelussa ties kuinka pitkään aikaan. Lapsenkengissään oleva CHL:kin houkutteli enemmän katsojia kuin Sportin eilinen liigapeli. Sportin ns. ultraosasto saattaa olla asteen Liigan keskiarvoa intohimoisempaa, mutta enemmistö katsojista on kuitenkin tuota tavismassaa, jonka mielenkiinto hiipuu tappioiden myötä siinä missä muillakin paikkakunnilla.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Alkoi kyllä aidosti kiinnostaa millaisella matematiikalla tällaiseen johtopäätökseen on päästy.
Hmm. Täytyy myöntää, että heitin lonkalta eli muistin SaiPan yleisökeskiarvon ihan päin vittua. Vieläkö saan muistihäiriöisenä perua puheitani? Saanko anteeksi? Anteeksi. Haen takkini.

PS. Vituttaa myös ettei ole liigakarsintoja. Voi sitä kiiman määrää, jos Sport kohtaisikin KooKoon karsinnoissa. Vain minun unissani, vain minun unissani...
 
Viimeksi muokattu:

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kauteen lähdettäessä moni meistä aktiivisesti lätkää seuranneista tiesi että tukkaan tulee useammassakin matsissa, ei siinä. Mutta se vituttaa ettei joka matsissa aina anneta kaikkea. Mä haluan jengin joka ei ota taka-askeleita. Jos tulee turpaan kentällä niin sitte on haastettava tappeluun perkele. Mä haluan kunnon katulätkää. Jos on intohimoa niin joka kerta kun tulee turpaan niin vituttaa. Elämä olis niin paljon helpompaa kun mikään ei tuntuisi miltään. Vituttaisihan se jos kaikki olisi niin helppoa.
 

Babbel85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal, Juventus
Mä haluan jengin joka ei ota taka-askeleita. Jos tulee turpaan kentällä niin sitte on haastettava tappeluun perkele. Mä haluan kunnon katulätkää.

Huhhuh.. Pitää sanoa että ainoa tosta teidän jengistä kuka pystyisi tappelemaan on valmentajanne Valtonen. Pitäisikö Vaasaan siis perustaa uusi Vityaz, jos pelit eivät kaukalossa ala luistaa? Siinä kohtaa Vaasassa ainakin voitaisiin sanoa että tervetuloa helvettiin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Aika hiljaiseksi vetää kun yksi huutaa että pitäisi teloa vastustajat ja käynyt haastamassa jotain vierasjoukkueen kannattajaa ja toinen huutelee että pitäis tapella jos peli hävitään. Mikä ihme teitä vaivaa?
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Aika hiljaiseksi vetää kun yksi huutaa että pitäisi teloa vastustajat ja käynyt haastamassa jotain vierasjoukkueen kannattajaa...
Joko ehdin missaamaan jotain täällä foorumilla?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Löytyy otteluseurannasta tai ehkä helpommin vitutusketjusta.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on aivan eri asia hävitä pelejä, jos todella on yritetty kaikkensa kuin ihmetellä jäällä vastustajan menoa.

Alkuun todettakoon, etten nähnyt eilista Sportin peliä.

Voisiko ''yrittämättömyydeltä'' näyttäminen johtua tasoeroista joukkueiden kesken? Minusta se menee usein niin, kun toinen joukkueista on vain niin paljon parempi, tämä huonompi osapuoli näyttää siltä, ettei se edes yrittäisi, vaikka todellisuudessa joukkueen on vain vaikea pysyä toisen joukkueen vauhdissa mukana. Tämä luo mielikuvan siitä, ettei ''edes yritettäisi'', vaikka asianlaita ei näin ole.

Sport on aloittanut kautensa paremmin kuin oletin. Joukkue rimpuilee odotettua paremmin vauhdissa mukana.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
kovasti aikaista on tehdä vielä johtopäätöksiä tästä kaudesta. Eiköhän sieltä pisteitäkin vielä tule.

Jos kuitenkin on niin, että tappioita ja selviä sellaisia alkaa tulemaan tasaiseen kovin yksipuolisesti, niin ihmettelen totisesti, jos yleisömäärät pysyisi hyvinä. Sitten vaasalaiset ei kyllä ole normisuomalaisia. Normisuomalainen, joihin ei siis lasketa faneja tai edes tavallista innostuneempia lätkäjätkiä, nimittäin hylkää "joukkueensa" melko pian, jos se ei menesty. Satunnaisempi katsoja on pitkälti gloryhunter, joka ei pitkään käy tappioita katselemassa ja sitten on vielä ne viimeisten paikkojen täyttäjät, jotka tulee peleihin vasta kun lehdestä saa lukea, että buumi on päällänsä. Jos nyt ensimmäisissä peleissä jo on tyhjiä paikkoja, kun nousukiiman pitäisi olla kuumimmillaan, niin mitä se on sitten mahdollisen tappioputken sattuessa? Sporttikannattajatkin ovat kuitenkin tottuneet voittoihin mestiksessä. Tiedä sitten, kumpi on mukavampaa, voitaa vaikkapa Kookoo vai hävitä Saipalle.

edit. Sporttikotkalle haleja.
 
Viimeksi muokattu:

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Se mitä vituttaa on se että meiltä puuttuu 1 mille...euroja, fyrkkaa!

Siinä se kuuluisa "tasoero" on, ei se että esim Helsingissä "osataan pelata lätkää paremmin kun Vaasassa".
On tä scouttaaminen ja koutsaaminen ym toooodella helppo jos saa ottaa luurin käteen ja soittaa KHL:ään
ja Zaborskylle..."moro Zabo! Tuutko Stadiin?...ai jaa...400 tonnii?...no tuota niin...joopa joo...no, sanotaan näin!
Tervetuloa!"

Jos halutaan "kick some ass" niiin pitäis vaan repiä se ylimääräinen mille...jostain. (se päivä tulee vielä..saa..na!!)

Mutta, nyt pitää vaan ensin taistella tämän kauden (ja ehkä seuraavakin) läpi, ja kyllä, uskon että ne voitot tulee vielä
tänä vuonnakin, kuinka monta on sitten toinen asia, enemmän ku viis kuitenkin :)
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos halutaan "kick some ass" niiin pitäis vaan repiä se ylimääräinen mille...jostain. (se päivä tulee vielä..saa..na!!)

Olet oikeassa siinä että tasoerot näkyvät isossa kuvassa nimenomaan pelaajabudjeteissa. Toisaalta taas SaiPan ja Sportin budjetit ovat lähempänä toisiaan ja SaiPan tekeminen on ollut Liigassa oikein hyvää jo vähän pidempään. Näin vaikka jengi aina arvioidaan sinne alempaan kastiin.

Mitä tähän lainaukseen tulee niin Sportin taloudesta kantautuvien tietojen ja/tai "tietojen" perusteella tuota ylimääräistä miljoonaa pelaajabudjettiin tuskin tullaan koskaan näkemään. Tai jos tullaan, mennee siihen 15-20 vuotta. Vähintään. Taloudellinen asema pitäisi saada rauhoitettua ja budjettia voidaan maltillisesti kasvattaa vasta sitten kun se oikeasti on kannattavaa. Oma suosikkijoukkueeni on esimerkki päinvastaisesta, budjettia olisi voinut kasvattaa jo parina edellisenä kautena koska kassassa on epävirallisten tietojen mukaan ollut pitkälti yli kaksi miljoonaa ylimääräistä. TPS on kuitenkin jo pitkään mennyt talous edellä, ja sekös on kannattajia vituttanut. Ymmärrettävästi. Kuitenkin, kuten varmasti ymmärrät, siihen että Sport voi kasvattaa budjettiaan edes parillasadalla tuhannella voi mennä vielä hyväkin tovi. Puhumattakaan jostain miljoonasta, se on täysin absurdi summa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Ymmärrän kyllä niiden tunteen, jotka vetävät hernehiä sieraimiin välittömästi hävityn ottelun jälkee. Uskon sen tulevan siitä, että Mestiksessä me opittiin niin monta vuotta olemaan se jengi, joka voitti illasta toiseen. Nyt on sitten vaikea asennoitua tähän asetelmaan. Siis osan faneista. Eiköhän jokainen "opi" tällä kaudella tämän tappioidenkin käsittelyn.

SaiPa teki jätkistä vaan sen näköisiä, että eivät antaneet kaikkeaan kentällä. Jouduttiin jatkuvasti juoksemaan kiekon perässä ja välillä jopa niin kovaa, että tuli ihan joku C-junnuaika mieleen. Tuo perässäjuokseminen on vaan niin helvetin raskasta, että jos sitä joutuu harrastamaan usean erän, on takki kyllä aivan varmasi tyhjä jalka raskas, kuin elefantin vittu. Sen jälkeen homma näyttääkin siltä, ettei anneta kaikkea jäällä. Kun fysiikka pettää, se pettää. Ei tässä sen kummemmasta ole kyse. Nyt vaan lepoa ja uutta matoa koukkuun.

E: voisi verrata tota fysiikan loppumista sillä, että koittakaas lähtee vetään marathonia edellisillaan dagen efterin jälkeen. Aika hapokasta on.
 
Viimeksi muokattu:

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mitä tähän lainaukseen tulee niin Sportin taloudesta kantautuvien tietojen ja/tai "tietojen" perusteella tuota ylimääräistä miljoonaa pelaajabudjettiin tuskin tullaan koskaan näkemään. Tai jos tullaan, mennee siihen 15-20 vuotta. Vähintään.

Miksei? Jos jossain Oulussa pystytään kasaamaan se 3 mille joka vuos, niin miks ei esim 2,5 vois onnistua Vaasassa? (Pohjanmaa)
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miksei? Jos jossain Oulussa pystytään kasaamaan se 3 mille joka vuos, niin miks ei esim 2,5 vois onnistua Vaasassa? (Pohjanmaa)

No sanotaanko nyt näin että tuntuu vähän sille että muutama muukin asia vaikuttaa tuohon rahankeräämiseen kuin pelkkä talousalue. Kiltisti muotoiltuna Kärpät on Liigan ammattimaisin organisaatio ja Sport, se nyt ei (kaikella kunnioituksella toki) ole sinnepäinkään.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
No sanotaanko nyt näin että tuntuu vähän sille että muutama muukin asia vaikuttaa tuohon rahankeräämiseen kuin pelkkä talousalue. Kiltisti muotoiltuna Kärpät on Liigan ammattimaisin organisaatio ja Sport, se nyt ei (kaikella kunnioituksella toki) ole sinnepäinkään.
Niin, niin, tottakai kaikki on täällä (liigatasolla) ihan lapsenkengissä vielä, mutta, kyllä ainakin minä uskon että esim Heikk Hiltunen (Vaconin Vice President) tietää miten iso organisaatio pitäisi toimia. Ja nyt kun ollaan liigassa meillä on ihan samat mahdollisuudet ku muut, Mestiksen puolella nämä "millet" oli pelkkä utopia. Mutta koko prosessi vie aika, eli kyllä meillekin vielä tulee "ammattimainen organisaatio", odottapas vaan...Perkeles!! Pohjanmaa tulee vielä ku juna! :D
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
jos tulee turpaan kentällä niin sitte on haastettava tappeluun perkele.

Ei terve. Ymmärrän näkemyksesi, mutta en allekirjoita sitä. Nyt ei olla missään pubiliigassa. Haastamalla tappeluun kusee ainoastaan oman joukkueensa kengille (pelikiellot, sakot jne.). Jos se on sitä mitä haluat, niin mikäs siinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös