Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 406 158
  • 6 701

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo, oletusarvo. Kyllä. Mutta nää kaverit on rahan perään ka Vinnien pepusta siťä ei enään irtoa... tsek manhatan kiinteistömarkkinat.. joten jostain on taiottava rahaa tsydeémiin ja huijausten aika taitaa vihdoin olla ohi. Pakko on hyvä konsultti. Parahaanikinämissäänmyyjän on alettava tianaan palkkansa kun Jössen ameriikankamu ei enää maksa. Osaako?, epäilen, mutta vaihtoehdot on vähissä.. joten niitten on tehtävä jotain... jos eivät tee, konkka tulee vääjäämättä. Nythän nollaan päästään varmaân näillä kolppaskeräsrahoilla, mutta sitten iskee vessanpöntönsisältö tuulettimeen jos ei mitään oikeesti vaikuttavaa tee.

Toimenpiteillä on kiire tai itse asiassa ovat pahasti myöhässä (joidenkin mielestä kymmenenkin vuotta). Parisen viikkoa sitten keskustelin Ilveksen vanhempien junnujen koutsien kanssa ja siellä huolenaiheena olivat:

  • IH Oy:n ja Ilves ry:n välit ovat edelleen tulehtuneet
  • Linjauksia ja ohjelmaa odotettiin edelleen Juupelta (Ilves junnun yhtenäinen polku liigapelaajaksi)

Juupe on tehtävässään ollut pian vuoden päivät, mutta toisaalta pitää puolustukseksi sanoa, että tuossa ympäristössä työskentely ei varmaan ole helpointa.

Toivottavasti menneinä viikkoina on alkanut tapahtumaan ja tuo yllä on tällä hetkellä vanhentuneita mielipiteitä. Tuon jälkeen on toki Honkalehdon asema sementoitu ja se puolestaan välttämättä ei lisää osaajien kokoontumista yhteen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Toivottavasti menneinä viikkoina on alkanut tapahtumaan ja tuo yllä on tällä hetkellä vanhentuneita mielipiteitä.

Ei nyt innostuta...

Mitään ammattitaitoista oikeaa rakennemuutosta ei nähtäne, mutta kun on pakko, niin jotain tehdään. Ongelma on sama kun on ollut aina, täydellinen kyvyttömyys ottaa vastan apua ulkoa tai päästä egojen yli oppiakseen uutta. Joten palstoilla ja muuten toimitettuja juttuja toteuttatenee kyllä.. myöhässä kymmenen/viitisen vuotta minimum. Mutta jos ei parasmyyjäikinäkoskaan ei tee mitään, loppu palkka ja jössen pisneksentéko matsheissa... sitä ei sallittane.

Mutta ethän sää ny modernia ammattilaisurheiluyritystä odottanutkaan..


Mutta siis Mun Aidosti toivoma kaiken puhdistava konkurssi ei tapahtune ja noh... Vinnien hautajaisia orotellessa... en pirättele hengitystäni.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mutta siis Mun Aidosti toivoma kaiken puhdistava konkurssi ei tapahtune ja noh... Vinnien hautajaisia orotellessa... en pirättele hengitystäni.

Vinnien tulevista hautajaisista tuli mieleen perinnöt. 2010 osakeantitilaisuudessa kysyin, että kuka omistaa IH Oy:n, jos Vinnelle tapahtuu jotain. Tilaisuudessa pilarin takana kyhjötellyt Jösse rykäisi, että hän tietää, kuka Vinnien osakkeet perii ja jatkoi, että hän voi kertoa, että osakkeet tulee perimään todella Ilves-henkinen henkilö. Salissa hetken pohdittiin, että puhuuko Jösse Raipesta, mutta lopulta syntyi konsensus siitä, että Jösse puhuu itsestään. No aika näyttää, mikäli kauppoja ei synny ennen sitä. Vinnielle kuitenkin terveyttä ja pitkää ikää toivottaen.
 
Vinnien tulevista hautajaisista tuli mieleen perinnöt. 2010 osakeantitilaisuudessa kysyin, että kuka omistaa IH Oy:n, jos Vinnelle tapahtuu jotain. Tilaisuudessa pilarin takana kyhjötellyt Jösse rykäisi, että hän tietää, kuka Vinnien osakkeet perii ja jatkoi, että hän voi kertoa, että osakkeet tulee perimään todella Ilves-henkinen henkilö. Salissa hetken pohdittiin, että puhuuko Jösse Raipesta, mutta lopulta syntyi konsensus siitä, että Jösse puhuu itsestään. No aika näyttää, mikäli kauppoja ei synny ennen sitä. Vinnielle kuitenkin terveyttä ja pitkää ikää toivottaen.

Mutta hei, toihan voisi olla syy siihen, että joka kauppa kaatuu johonkin. Olisihan se pirullista menettää seura juuri ennen kuin on perimässä sen. Selittäisi monta asiaa.

Vitsi, vitsi.
 

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tilaisuudessa pilarin takana kyhjötellyt Jösse rykäisi, että hän tietää, kuka Vinnien osakkeet perii ja jatkoi, että hän voi kertoa, että osakkeet tulee perimään todella Ilves-henkinen henkilö. Salissa hetken pohdittiin, että puhuuko Jösse Raipesta, mutta lopulta syntyi konsensus siitä, että Jösse puhuu itsestään.
Tästä tulee jo väkisin mieleen Kummelin "perintöä odotellessa" sketsi, missä Jösse & Co odottelee että milloin ukko kuolee, mutta aina se vaan nousee ja jatkaa samoja puuhiaan mitä on vuosikaudet tehnyt..
Huumori sikseen, pääasia että Ilves on siis hyvissä käsissä tulevatkin vuosikymmenet. Toivottavasti Jössen perijällä olisi enemmän kiekkobisness hanskassa kuin edellisillä sukupolvilla.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Juu.. ei tässä kenenkään kuolemaa toivota. Terveyttä ja pitkää ikää hänelle !
Mutta alkaa olemaan aika päivän selvää, että kuka ja miksi torpedoi MS-kaupat. Kukapa sitä nyt perintöään haluaisi menettää...
En tosin tiedä, että periikö kohta muuta kuin velkaa, jos nyt edes se periä on. Kaikkihan on olettamusta...
Tälläisi olettamuksia kuitenkin syntyy seuran ympärillä, mikä on täynnä kieroilua ja kuppikuntaisuutta. En muista koska viimeksi olisin rehellisyyteen Ilveksen kohdalla törmännyt.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ilveksen rosteri on ehkäpä SM-liigan lähihistorian paras malliesimerkki puhtaasti valmentajalle rakennetusta joukkueesta. Nippu on kasattu lyhyen aikajänteen (yhden kauden) menestysmahdollisuuksien maksimoinnin lähtökohdasta - toki tietysti budjetin sanelemin ehdoin. Siihen on lilliputtiluokan pelaajabudjetista huolimatta haalittu jopa valmentajan haluamat kalliit roolipelaajat, jollaisten kaltaiseen luksukseen on tyypillisesti varaa vain rikkaimmilla organisaatioilla.

Tämän lisäksi Tuokkola on saanut poikkeuksellisen hyvän työrauhan pelitapansa sisään ajamisen ja johtamistapansa tueksi. Viisikkopeli oli jo viime kaudella Ilveksessä totuttuun verrattuna erinomaisesti organisoitua, ja nyt harjoituspeleissä se on näyttänyt loksahtaneen vieläkin tiiviimmin raiteilleen.

Näistä lähtökohdista mikä tahansa muu urheilullinen tulos kuin merkittävä parannus viime kaudesta olisi järisyttävä pettymys. On nähdäkseni täysin perusteltua odottaa Ilveksen pelaavan pitkään suorasta puolivälieräpaikasta ja päätyvän runkosarjassa sijoille 7 - 9.

Nyt on pakko olla aika selkeästi toista mieltä arvostetun HN:n kanssa. Toki noi lutellut asiat ovat sitten valmennuksen osalta myönteisiä kohtia, mutta tuossa jätettiin sitten ne kaikki puutteet tsi ongelmat huomioimatta. Valmennus olisi halunnut kärkipelaajia (edes yksi) lisää jo keväällä, mutta rahojen puutteen vuoksi se tai ne jätettiin hankkimatta ja hankitaan syksyllä jos jaksetaan. Muilla jengeillä nämä tärkeimmät palaset hommataan jo keväällä, vaikka jotkut seurat sitten joutuvat hankkimaan ne uudestaan myöhemmin (HIFK). Ei mielestäni helpota joukkueen valmennusta tuo kärkipakin tai hyökkääjän puuttuminen ja epätietoisuus siitä että tuleeko sitä koskaan. No, valmennus valmentaa niitä joita on käytössä.

Joukkue on tosiaan koottu panostaen alempiin ketjuihin. Mutta eiköhän valmennus ole siitä huolimatta halunnut hyvät pelaajat kaikille pelipaikoille, nyt vaan rahat ovat riittäneet alempien ketjujen osalta laadukkaisiin pelaajiin, ylempien osalta enemmän potentiaalisiin pelaajiin. Ja näistä valmennuksen tehtävä on sitten saada se potentiaali esiin ja pystyttävä pelitaktiikka samalla luomaan niin, että voidaan myös menestyä samalla. Ei ihan helppo tehtävä.

Itse toivon, että joukkue on voinut keskittyä täysillä urheilullisiin asioihin, mutta vaikeaa se varmasti on tässä Ilveksen sekavassa tilanteessa. Nyt sentään tj on taas paikalla ja jopa nimettynä, vaikkei se nimi meitä faneja ainakaan vakuuta. Toivottavasti joukkueen suuntaan Essin maine on edes vähän parempi.

Jos nuokin seikat otetaan huomioon niin ei Ilves enää olekaan niin korkealla rankingissa (7-9) vaan omasta mielestä edelleen on loistavasti mennyt kausi jos playoffeihin päästään.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
En minäkään näe, että Ilves olisi Liigan 7. - 9. paras joukkue ensi kaudella. Vaatimus- ja odotustason on kuitenkin oltava siellä, koska joukkue on kasattu niin kuin on. Eihän siinä olisi mitään järkeä, että panostettaisiin lyhyen aikajänteen tulosvalmiuteen, mutta pidettäisiin nippa nappa pleijareihin selviytymistä silti loisto-onnistumisena.

Valitsemalla tällaisen joukkueen rakennustavan Ilveksen urheilujohto on hilannut hyväksyttävänä pidettävän tavoitetason (liian?) korkealle. Mitä muuta nähdyn kaltaisilla muutoksilla voi tavoitella kuin tuntuvaa tulosparannusta? Mikäli tavoite olisi vain sinnitellä ja selviytyä, ei kukaan kokoaisi sarjan laajinta rouhija- ja roolipelaajakokoelmaa.

Niin, et siis itse odota Ilveksen yltävän sijoille 7-9, mutta silti se olisi alle myös omien odotustesi, jos menisikin huonommin?

Joukkue/valmennushan saa asettaa omat odotuksensa kuinka haluaa, yleensä aina yläkanttiin.
 

Floe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En välttämättä sanoisi, että tämän kauden joukkue on koottu vain tämän kauden menestyksen maksimoimiseksi. Esim. alempien ketjujen pelaajista Laaksolla, Riekkisellä ja Veistolalla on pidempi sopimus, ja voisikin ajatella, että nyt on saatu hyvä runko, ja ensi kaudeksi pyritään kehittämään sitä ns. "uutta Kerästä" ylempiin ketjuihin esim. Rautiaisesta, Hintzistä, Ruutusta (jos saadaan läpimurron tullessa pidettyä). Lisäksi ensi kauden pelaajabudjetissa saattaa olla enemmän varaa ylempien ketjujen hankinnoille, kun päästään eroon Järventien ja Pesosen kalliista soppareista.

Tuokkola tosiaan haluaa yhtenäisen, taistelevan ja luisteluvoimaisen joukkueen, eikä Ilveksen pelaajabudjetilla voi muuten menestyäkään (päästä playoffseihin). Mielestäni on erinomaista, että Ilveksellä on vaativa ja modernista jääkiekosta ymmärtävä valmentaja, joka ei anna "tähdille" erivapauksia.
Tuokkolalla on heikkouksiakin, joista KalPan ja Ilveksen "sulamiset" ratkaisuhetkillä johtuvat. En ole kuitenkaan sitä mieltä, että suurimmat heikkoudet olisivat peluutuksessa, jota on kovasti kritisoitu. Ehkä siinäkin on parannettavaa, mutta ennemminkin miettisin sitä, miten Tuokkola saisi paremmin henkisesti valmistettua joukkueen tärkeisiin peleihin. Ilves oli viime kaudella heikoimmillaan peleissä, joissa ratkottiin playoffs-paikkaa (Tammikuun tasaus HPK:ta vastaan ja surullinen runkosarjan päätöspeli).
Myös se, että joukkue rupesi leijumaan hyvän alkukauden jälkeen, tuli Tuokkolalle joistain haastatteluissa annetuista kommenteista päätellen yllätyksenä.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lisäksi ensi kauden pelaajabudjetissa saattaa olla enemmän varaa ylempien ketjujen hankinnoille, kun päästään eroon Järventien ja Pesosen kalliista soppareista.

Mitääh. Olet sitä mieltä, että pelaajabudjetti kasvaisi? Nuo rahat menevät todennäköisimmin vanhoihin velkoihin, sikäli kuin tulorahoitusta saadaan edes niin paljon, että olisi oikeasti olemassa budjettikohta, joka olisi nimeltään pelaajabudjetti. Saati, että se luku, joka sarakkeessa sillä kohdalla tulee olemaan, pitäisi paikkaansa tai olisi muiden seurojen ilmoittamien lukujen kanssa yhteismitallinen. Sama taitaa koskea tilinpäätöstäkin.

Muistanko muuten oikein, että tulevan kauden tulot nousivat, mutta pelaajabudjetti pienentyi?
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muistanko muuten oikein, että tulevan kauden tulot nousivat, mutta pelaajabudjetti pienentyi?
Ei tulot ole mihinkään nousseet, vaan niitä on budjetoitu enemmän, kuin vuosi sitten. Ja jos nousevatkin budjetoidulle tasolle, niin silti kuluja pitää pienentää, että edes päästään plussille.

Toivottavasti Ragulin ei pyöritä minkään firman taloushallintoa, jos ei ymmärrä, että talous pitää saada plussalle, että voidaan toimia.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei tulot ole mihinkään nousseet, vaan niitä on budjetoitu enemmän, kuin vuosi sitten. Ja jos nousevatkin budjetoidulle tasolle, niin silti kuluja pitää pienentää, että edes päästään plussille.

Toivottavasti Ragulin ei pyöritä minkään firman taloushallintoa, jos ei ymmärrä, että talous pitää saada plussalle, että voidaan toimia.

Olen ymmärtänyt, että normaaleissa yrityksissä budjetit laaditaan realististen tulo-odotusten mukaisesti. Tällöin tulos ei ehkä olisi joka vuosi 500 000 miinuksella?

Toivottavasti Artsi et mene edes lähellekään mitään yritystä. Sikäli kun sinulla on sellainen, niin myy hyvän sään aikana, vielä kun voit löytää ostajan.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Vinnien tulevista hautajaisista tuli mieleen perinnöt. 2010 osakeantitilaisuudessa kysyin, että kuka omistaa IH Oy:n, jos Vinnelle tapahtuu jotain. Tilaisuudessa pilarin takana kyhjötellyt Jösse rykäisi, että hän tietää, kuka Vinnien osakkeet perii ja jatkoi, että hän voi kertoa, että osakkeet tulee perimään todella Ilves-henkinen henkilö. Salissa hetken pohdittiin, että puhuuko Jösse Raipesta, mutta lopulta syntyi konsensus siitä, että Jösse puhuu itsestään.

Siis jokuhan jatkoi keskustelua kysymällä, että Raipeko, jolloin Jääskeläinen nyökkäsi hyväksyvästi.

Aika näyttää tuonkin asian todenperäisyyden.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Siis jokuhan jatkoi keskustelua kysymällä, että Raipeko, jolloin Jääskeläinen nyökkäsi hyväksyvästi.

Aika näyttää tuonkin asian todenperäisyyden.

Raipelle ennakkoperintö, ja pian.

Uusi hallitus pystyyn ja oikea toimitusjohtaja puikkoihin. UTJ:lle lihakset ja parasikinäkoskaanmissään jössen kera hevon kuuseen.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olen ymmärtänyt, että normaaleissa yrityksissä budjetit laaditaan realististen tulo-odotusten mukaisesti. Tällöin tulos ei ehkä olisi joka vuosi 500 000 miinuksella?

Juurikin noin ja nyt vihdoin näyttää, että siihen voidaan päästä, kun ymmärretään jo budjettia laadittaessa, että jos tuloja ei pystytä kasvattamaan, niin silloin on menoja karsittava.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juurikin noin ja nyt vihdoin näyttää, että siihen voidaan päästä, kun ymmärretään jo budjettia laadittaessa, että jos tuloja ei pystytä kasvattamaan, niin silloin on menoja karsittava.

Tässä on vain se, että kun pelaajabudjettia pienennetään, huononnetaan samalla tuotetta.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tässä on vain se, että kun pelaajabudjettia pienennetään, huononnetaan samalla tuotetta.
Ei välttämättä, mutta toki siinä vaara on. Itse olen sitä mieltä, että hinta ja laatu ei aina korreloi toisiaan. Viime kaudella on kalliita huteja (ainakin yksi mitä ei enää ole)
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei välttämättä, mutta toki siinä vaara on. Itse olen sitä mieltä, että hinta ja laatu ei aina korreloi toisiaan. Viime kaudella on kalliita huteja (ainakin yksi mitä ei enää ole)

Urheilussa hinta ja laatu eivät tosiaankaan aina korreloi. Urheilubisneksessä on kuitenkin semmoinen vahva lainalaisuus, että ison budjetin joukkuetta on paljon helpompi markkinoida kuin sarjan pienimmillä kassoilla kisaan lähteviä jengejä. Luotettavalta taholta olen kuullut että juuri nyt Ilveksellä on suuria vaikeuksia myydä kausareita ja hankkia sponsorirahaa.

Monet vanhat ja varmat asiakkaat ovat sanoneet, että tänä vuonna ei mukaan lähdetä.

Tosin pienentyneen pelaajabudjetin lisäksi tähän vaikuttavat koko maan huono taloudellinen tilanne, Ilves-seuran ja kiekkobisnestä vetävän firman tulehtuneet välit sekä - aivan erityisesti - Honkalehdon paluu toimitusjohtajaksi.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juurikin noin ja nyt vihdoin näyttää, että siihen voidaan päästä, kun ymmärretään jo budjettia laadittaessa, että jos tuloja ei pystytä kasvattamaan, niin silloin on menoja karsittava.

Onko IH karsinut budjetoituja menoja? On tainnut käydä päinvastoin. IH on ilmoittanut kokonaiskuluksi 4,9 miljoonaa euroa, missä on kasvua viime vuonna ilmoitettuun lukuun lähes 18,1%. Itse asiassa budjetoinnin perusteella, IH on kasvattamassa prosentuaalisesti liigaseuroista eniten menojaan. Mielenkiintoista on, että tuo suurin kasvulukema liigaseurojen kesken ei näy joukkueen laadussa. Kysymys kuuluukin, mitkä IH:n menot kasvavat tulevalla kaudella niin paljon? Velat ovat lisääntyneet ja sitä myöden omistajien korkotuotot, mutta käsittääkseni ainakin Meskanen ottaa korkonsa kortteina. Kun katsoi IH:n listaamaa toimistohenkilökunnan määrää, niin sinne varmaan sitten uppoaa myös noita lisäeuroja.

Ilveksen tulobudjetti on kyllä todella vaatimaton. Hallitus ja Honkalehto on kyllä asettanut itselleen riman todella matalalle. Vain Sport on ennakoinut saavansa vähemmän euroja. Yhtälö on jälleen puitteisiinsa nähden erikoinen, sillä Ilves on budjetoinut saavansa katsojia liigan viidenneksi eniten. Lipun keskihinta saattaa olla alhainen, mutta toisaalta on kuulunut huhuja, että IH ei ilmoita esim yrityspaketteja pääsylipputuloissa vaan joko markkinointi- tai muissa tuotoissa. Yleisömäärässä he ovat mukana. No oli niin tai näin, niin mainostuotot ovat lilliputtitasoa vs. muut seurat.

Mutta se oleellisin juttu oli, että IH ei ole karsinut menoja, vaan kasvattanut liigaseuroista eniten menoja. Joukkueen rakennetta kun katselee, niin ihmetys on suuri.

Lähteenä Liigan sivut
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onko IH karsinut budjetoituja menoja? On tainnut käydä päinvastoin. IH on ilmoittanut kokonaiskuluksi 4,9 miljoonaa euroa, missä on kasvua viime vuonna ilmoitettuun lukuun lähes 18,1%. Itse asiassa budjetoinnin perusteella, IH on kasvattamassa prosentuaalisesti liigaseuroista eniten menojaan.

Ilveksen tulobudjetti on kyllä todella vaatimaton. Hallitus ja Honkalehto on kyllä asettanut itselleen riman todella matalalle. Vain Sport on ennakoinut saavansa vähemmän euroja. Yhtälö on jälleen puitteisiinsa nähden erikoinen, sillä Ilves on budjetoinut saavansa katsojia liigan viidenneksi eniten.

Mutta se oleellisin juttu oli, että IH ei ole karsinut menoja, vaan kasvattanut liigaseuroista eniten menoja. Joukkueen rakennetta kun katselee, niin ihmetys on suuri.

Lähteenä Liigan sivut

Huh-huh

On tämä IH melkoinen pesä! Menopuoli paisuu ja itse tuotteesta säästetään.

Ilmeisesti Ilves on olemassa vain tuottamassa kunnon tulot Honkalehdolle ja toimiston väelle.

Eipä todellakaan tarvitse ihmetellä, miksi Ilveksen pitkäaikaiset tukijat ovat joukolla jättämässä rakkaan seuransa.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Siis jokuhan jatkoi keskustelua kysymällä, että Raipeko, jolloin Jääskeläinen nyökkäsi hyväksyvästi.

Aika näyttää tuonkin asian todenperäisyyden.

Itse olin takaviistossa ja Jösse pilarin takana, joten tuo nyökkäys jäänyt huomaamatta. Se miten Vinnie toimi Raipeen päin Raipen potkujen aikaan saa kyllä miettimään, että jos Raipe on papereissa ollut, niin ei ole enää.

Jääskeläisen käytös tuolla osakeantitilaisuudessa pisti itselleni karvat pystyyn. Yleisöstä pommitettiin Meskasta (Eerola etuneneässä) ja haluttiin läpikäyntiä, miksi Poika ja Ilves epäonnistui ja miten ollaan tässä tilanteessa. Meskanen joutui vastaamaan lavalla, että hän ei ole oikea kaveri vastaamaan näihin, koska ei toiminut tuolloin hallituksen pj:na. Samaan aikaan Jösse kyyhötti pilarin takana ja oli hiljaa. Jos olisi ollut miestä, niin hän olisi marssinut lavalle ja kertonut, että hän oli tuolloin hallituksen nokkamies ja voi vastata omaa aikakauttansa koskeviin kysymyksiin. Ja Jössehän oli tuollakin hetkellä hallituksessa. No varmaan oli sovittu, ettei vanhoja pyritä muistelemaan ja Meskanen hoitaa esiintymisen, mutta toisaalta tilanteessa yleisössä oli sijoitusta harkitsevia ja silloin pitäisi pystyä vastaamaan. Suomalainen kun on loppujen lopuksi kykenevä antamaan anteeksi. Kun nostetaan käsi ylös ja todetaan, että ollaan pahoillaan siitä, että hommat on mennyt vihkoon, niin ymmärrystäkin saattaa esiintyä. No tämä tuosta osakeanti-infosta 2010.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onko IH karsinut budjetoituja menoja? On tainnut käydä päinvastoin. IH on ilmoittanut kokonaiskuluksi 4,9 miljoonaa euroa, missä on kasvua viime vuonna ilmoitettuun lukuun lähes 18,1%. Itse asiassa budjetoinnin perusteella, IH on kasvattamassa prosentuaalisesti liigaseuroista eniten menojaan. Mielenkiintoista on, että tuo suurin kasvulukema liigaseurojen kesken ei näy joukkueen laadussa. Kysymys kuuluukin, mitkä IH:n menot kasvavat tulevalla kaudella niin paljon? Velat ovat lisääntyneet ja sitä myöden omistajien korkotuotot, mutta käsittääkseni ainakin Meskanen ottaa korkonsa kortteina. Kun katsoi IH:n listaamaa toimistohenkilökunnan määrää, niin sinne varmaan sitten uppoaa myös noita lisäeuroja.

Olisikohan nyt vaan niin, että ensimmäisen kerran vuosikausiin uskalletaan ne tulevat kulut kirjata realistisesti siihen budjettiin. Viime vuosinahan se budjetti on juurikin pettänyt pahasti sen vuoksi, että niitä kuluja on "kaunisteltu" budjetin tekovaiheessa ja lopputulokset me kaikki tiedämme.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olisikohan nyt vaan niin, että ensimmäisen kerran vuosikausiin uskalletaan ne tulevat kulut kirjata realistisesti siihen budjettiin. Viime vuosinahan se budjetti on juurikin pettänyt pahasti sen vuoksi, että niitä kuluja on "kaunisteltu" budjetin tekovaiheessa ja lopputulokset me kaikki tiedämme.

hin tää oletus perustuu? Toiveajatteluun, mutuun vai tietoon?

Miksi juuri nyt, vuosien perseelleen budjetoinnin jälkeen nää samat säätäjät yhtä-äkkiä olisivatkin oppineet tekeen realistisen budjetin?

Ilves on vajonnut pikkuseuraksi, joka johtaa vääjäämättä kuihtumiseen. JYP oli tilanteessa 2006 jolloin oli vaihtoehtona kituutella halvoilla joukkueilla ja kuihtua pikkuhiljaa pois tai satsata rahaa ja rakentaa menestystä oletuksella että menestys kumuloi lisää rahaa.

Tuloksena muutama mestaruus ja runkosarjan kärkipaikka.
Nyt puolenmillin pudotus pelaajabudkettiin, koska tulopuoli tippuu. Realosmia, ei velaksielämistä, jatkuvuutta. Ja jos menee mettään... ois noi pari mestaruutta katsomoon mullekkin kelvannu.


... eli Artsille tyypillistä toiveajattelua "tälläkertaa natsaa" vai tietoa että muutos on tehty?
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olisikohan nyt vaan niin, että ensimmäisen kerran vuosikausiin uskalletaan ne tulevat kulut kirjata realistisesti siihen budjettiin. Viime vuosinahan se budjetti on juurikin pettänyt pahasti sen vuoksi, että niitä kuluja on "kaunisteltu" budjetin tekovaiheessa ja lopputulokset me kaikki tiedämme.

No ei voi väittää, että Artsi lähestyisit asiaa kovinkaan analyyttisesti. Eli lähinnä, että tämän saman hallituksen johdolla huitaistiin sinne päin edellinen budjetti. Itse en usko, että nämä olisivat yhtäkkiä kokeneet matemaattista valaistusta. Samoilla herroilla on juuri takanaan täysin poskelleen mennyt osakeannin lukemien ilmoittelu (kovasta loppukiristä huolimatta eurot vain vähenivät) ja perinteiseen tapaan nakkikioskin liikevaihdon omaavan firman tulosjulkistus kestää ikuisuuden.

Isommassa kuvassa Ilveksen budjetointi ei näytä muuttuneen. Joka kausi on taidettu menobudjetti ennustaa noin satatonnia tulobudjettia pienemmäksi. Tämäkään budjetti ei tee poikkeusta.

Itse yritän päätellä ääneen (ehkä täysin pieleen), miksi Ilveksen budjetoidut menot olisivat kasvussa. Ja nythän siis puhutaan pelaajien palkkojen ulkopuolelta, joissa ei nyt liikaa yllätyksiä pitäisi tulla.

  • Joustokaukalo - tuliko siitä seuroille kustannuksia? jos tuli, niin näistä taisi jokainen seura maksaa jotakin. Tampereella vielä etuna kaksi seuraa
  • Viime budjettia ilmoittaessa meillä ei ollut tiedossa UTJ:ta, nyt on
  • Ilmoitettua henkilökuntaa on paljon
  • Sitten mielenkiintoisin, oliko Vinnien velkojen korkoja ennen budjetoitu?Toimintaan sopisi, että korot päätettiin osakeannin yhteydessä ja niitä ei ollut viime budjetissa. Jos taas olivat, niin korkokulut eivät ole juuri nousseet kun Meskanen sitoutunut ottamaan lippuina.
  • IH Oy on monelle Ilves-henkiselle sidosryhmälle ollut pystyssä niin kauan, että sidosryhmät (kuljetus, varusteet etc..) ovat lopettaneet velaksi- ja alennusmyynnit. IH Oy joutuu maksamaan enemmän.

Tulomielessä IH oy tulee saamaan ns. ilmaisia lounaita. Keräsen ja Kolppasen siirtokorvaukset, tv-rahat ja erityisesti Jokereiden salassa pidettävä sakko tipahtaa kuin Manulle illallinen ilman myyntimiestemme ponnisteluja. Näistähän pitäisi ehdottomasti jäädä sukanvarteen, mutta nyt lähtökohtaisesti puheet ovat sen suuntaisia, että IH:n mainos- ja kausarimyynti olisi sakannut ja ilmaisia lounaita tarvitaan kipeästi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös