Playoffs 2014 Finaalit: Kärpät – Tappara

  • 256 342
  • 1 097

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
El Lude kirjoitti:
Jos joku ei pidä tuosta Tapparan harjoittamasta aktiivisesta maalinteon estopelistä,

Heh, tämähän menee legendaarisimpien lausahdusten joukkoon. Kahvaaminen on nostettu aina Tapparaa ja toisaalta myös Jyppiä vastaan silloin, kun ne menestyvät. Sillä miten joukkueet todellisuudessa kentällä esiintyvät, ei ole niinkään väliä vaan nimenomaan luoduilla mielikuvilla. Kärpät pelaa taitokiekkoa ja Tappara kahvaa, riippumatta ihan siitä, mikä on todellisuus.

Lainaan kirjoitukseni tuolta otteluketjusta, kun se sopii oikeastaan paremmin tähän ketjuun:

Taitokiekko-termi kun on aika mielenkiintoinen. Jos sillä tarkoittaa sitä, että Kärpät yrittää rakentaa ja Tappara rikkoa, niin se on hyvin kaukana siitä, mitä tässä ottelusarjassa on nähty (pl. ehkä kolmannen pelin loppu/viides peli).

Kyllä molemmilla on ollut hetkensä ja molemmat ovat rakentaneet ja vastaavasti rikkoneet vastustajan peliä. Jos katsotaan sitä, miten Tappara pelasi esimerkiksi ensimmäisessä ja toisessa kamppailussa, niin minun on hyvin vaikea nähdä, että se olisi etupäässä lähtenyt rikkomaan Kärppien pelaamista.

Pelaajatyyppien kohdallakin on vähän niin ja näin. Toki Tapparalla on fyysinen osastonsa Greenin, Niemisen, Plihalin ja Kankaanperän johdolla, mutta sitten vastapuolelta löytyy Kukkosta, Kerästä ja Alikoskea. Toki sen allekirjoitan, että Tappara on kokonaisuutena jonkin verran fyysisempi joukkue. Se sitten tarkoittaako fyysisyys välttämättä rikkomista, onkin aivan toinen juttu. Puhdas taklaus on eri asia kuin kiekottoman estäminen ja niin edes päin. Tietysti Kärpät on tainnut voittaa taklaukset ainakin Oulun peleissä.

Rautakorpi ja Marjamäki ajattelevat kiekosta toki hieman verran eri tavalla. Rautakorvella korostuu tunnetusti tilan ja ajan voittaminen sekä kamppailupelaaminen, mutta molemmat joukkueet lähtevät samasta lähtökohdasta eli tiiviistä keskialueesta.

Tällä kaikella haluan sanoa, että tämä median ja muiden luoma myytti taitokiekkoa pelaavista Kärpistä ja fyysisestä Tapparasta pitäisi perustella hieman tarkemmin. Toki eroa on ollut esimerkiksi siinä maalineduspelaamisessa ja kaksinkamppailupelaamisessa Tapparan hyväksi ajoittain, mutta se taas on aivan eri asia kuin se, pelaako joku ns. taitokiekkoa vai ei. Tai "kahvaako" toinen enemmän kuin toinen...Tästä taitokiekosta tulee sitä paitsi aina mieleen se Ilveksen kulunut slogani.
 
Viimeksi muokattu:

Itäpuu

Jäsen
myytti taitokiekkoa pelaavista Kärpistä ja fyysisestä Tapparasta pitäisi perustella hieman tarkemmin. Toki eroa on ollut esimerkiksi siinä maalineduspelaamisessa ja kaksinkamppailupelaamisessa Tapparan hyväksi ajoittain, mutta se taas on aivan eri asia kuin se, pelaako joku ns. taitokiekkoa vai ei. Tai "kahvaako" toinen enemmän kuin toinen...Tästä taitokiekosta tulee sitä paitsi aina mieleen se Ilveksen kulunut slogani.

Tapparahan kiistatta pelaa taitokiekkoa. Kiekollinen peli on oikeasti hienon näköistä, etenkin tapa jolla Kärppien keskialue puhkaistaan. Joskin kiekollista kyllä tuetaan (minun mielestäni rumasti) sillä harmaalla alueella. Tässä sarjan ensimmäisissä peleissä Kärpillä oli ongelmana se, että sääntöjä tulkitaan niin löysästi. Osa taktiikkaa on pyörittää pitkiä kulmahyökkäyksiä väsyttäen vastustajan puolustusta, ja samalla hankkia sille jäähyjä, ja mahdollisesti sieltä rakentaa maalipaikkoja. Se ei vaan tässä sarjassa toimi, koska jossain on päätetty niin. Ensinnäkään jäähyjä ei tule mistään, ja toisekseen kiekoton mies estetään menemästä siihen kulmapyöritykseen avuksi, myöskin sääntöjen vastaisesti ja ilman jäähyä. Lyhyeksi jäi pyöritykset. Eli jotain muuta piti keksiä. Viidennesä pelissä oli jo jotain merkkejä oppimisesta. Tuomarilinjalla on oikeasti suuri merkitys.
Haluaisin itse ymmärtää kamppailupelaamisen. Kiekosta kamppailun ymmärrän oikein hyvin, mutta mitä kamppailupelaaminen kiekottoman kanssa on, jos se ei ole estämistä?
 

Väinö

Jäsen
Ajatuksia taidosta

Mielestäni Lukkokin oli joukkueena taitavampi joukkue kuin kärpät. Esim. Lukko oli taitavampi tekemään maaleja, taitavampi 1 vs 1 tilanteissa ja erityisesti taitavampi puolustamaan omaa maalia. Lukolla oli myös erityisesti taitavampi maalivahti torjumaan kuin kumpikaan Kärppien epäonnistuneista maalivahdeista.
En pidä taitavana kärpille tyypillistä taitoa eli kulmassa luistelua ja kääntymistä tai jatkuvaa pitkien kiekkojen heittämistä.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Pelit ovat olleet parempitasoisia kuin tämä keskustelu. Keskustelun viihdearvokin on radikaalisti pudonnut. Samaa jankkaamista,ei jaksa ymmärtää miten jollain on vapaa-aikaa näin paljon.

Pääasia että on tasaiset ja viihdyttävät finaalit. Hyvä mahdollisuus game seveniinkin. Ihan sama kumpi vie. Huomenna toiveissa olisi tunteiden kuumenemista. Kunnon kahinat ovat vielä loistaneet poissaolollaan ehkä juuri pelien tasaisuuden vuoksi. Hienoja ovat joukkueet,kummatkin. Selkeästi kauden parhaat.
 

And77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Tähän pitää nostaa muuan J.Ruutu esiin loistavana esimerkkinä. Kaukalon ulkopuolella melkeinpä älykkö, mutta vastaavasti sitten kaukalossa.... niih...

Ja vastaavia löytyy myös toisinpäin. Kaukalossa aivan loistava peliäly, mutta sitten ulkopuolella.... Kurri

Erkinjuntti on niin tyhmä, että mikäli hän ei osaisi pelata kiekkoa hän asuisi muovipussissa ounasjoen rannalla. Kaveri esimerkiksi kikkailee ulkojäillä ja varastaa pikkupoikien kiekot..oikeasti. Odotan innolla kun juntin ura loppuu, mitä mies alkaa tekemään.
 

nappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara , Liverpool, Toronto
Täällä keskustelupalstalla itketään kuin pikku lapset, toi teki sitä, toi teki tätä. Pelaajat ovat halunneet tällaisen linjan pelattavaksi, eivätkä he kitise jäällä. Totta kai jokainen joukkue pelaa niin miten annetaan pelata. Tämä on tulosurheilua eikä mitään NUORISUOMI KAIKKI PELAA huttua.
On menossa hyvät loppuottelut jälleen kerran. Virheitä on sattunut kaikille, pelaajille, veskareille ja tuomareille. Ne vaan KUULUVAT peliin! Nautitaan huomisesta huimasta kuudennesta finaalista! Ja kumminkin paras seitsemästä- sarjassa parempi voittaa aina, on se sitten huomenna Tappara tai lauantaina Kärpät Oulussa.
 
Kiekosta kamppailun ymmärrän oikein hyvin, mutta mitä kamppailupelaaminen kiekottoman kanssa on, jos se ei ole estämistä?

En tiedä onko sinulla minkä verran kokemusta kaukalon sisäpuolelta, mutta edes harrastekaljaliigoissa kiekoton pelaaja ei saa rauhassa kentällä kaarrella maalintekopaikkaa etsien. Screenataan, blokataan, mailalla häiritään jne. eli puolustetaan. Puolustaminenhan olisi absoluuttinen mahdottomuus, jos kiekoton pelaaja olisi koskematon.

Neljä jätkää vapaana mailat pystyssä odottamassa syöttöä siltä viidenneltä ja puolustavan joukkueen kaikki 5 hakevat riistoa kiekolliselta - sellaistako jääkiekko mielestäsi on tai pitäisi olla?
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toisin sanoen minusta jääkiekossa on suurempiakin arvoja kuin voittaminen. Tiedän olevani vähemmistössä kiekkopalstalla tämän asian kanssa. Se ei haittaa minua.

Minä ainakin omalta osaltani jossain määrin allekirjoitan olevani myös enemmän moraalin kuin "voitto hinnalla millä hyvänsä" hengen ystävä.

Esimerkiksi nyt vaikka tuo taannoinen Jokereiden ja HIFK:n välinen kukkoilu, case Ben-Amor sun muut, niin ei missään tapauksessa. Hyi.

Marjamäelle täytyy tässä nostaa myös hattu, huolimatta hyvinkin värikkäistä tapahtumista finaalisarjassa, kommentointi asioiden suhteen on pysynyt hyvin asiallisella tasolla muihin virkaveljiin verrattuna. Arvostan.

Se, että pystyisinkö nauttimaan täysin rinnoin sääntöjen hyväksikäytöllä tullutta mestaruutta, sanoisin että en taatusti niin paljon kuin moraalisella pelillä saavutetusta. Mutta ehkäpä silti nälkä mestsruuteen on sen verran suuri henkilökohtaisesti, että jotain nautintoa sellaisestakin saisi.
 

susi

Jäsen
Hieman on kyllä taas huvittanut tämä polemiikki Tapparan ympärillä kun Tappara on taas menestyvä seura. Viime vuonna toki säästyttiin kahvaussyytöksiltä kun Ässät oli se paljon seksikkäämpi joukkue sen 35v. odotuksensa johdosta. Tappara oli runkosarjan yksi suosikeista ja lopulta finaalin on itsensä klaarannut. Lisäksi hankki 2 ottelupalloa mestaruuteen tätä uljasta taitojoukkue Kärppiä vastaan. Silti mediassa on hyvin vähän ollut yhtään mitään positiiviista uutisointia Tapparan osalta. Esim. Sanoma on kaikilla eri formaateillaan (tv, radio, lehdet) käyttänyt kaiken aikansa Tapparan morkkaamiseen mm:

- Rautakorpi on ongelma, ei anna pelaajien pelata etc.
- Niemisen vilttikomento (Mikko Lehtonen kärpistä viltissä, yhtään juttua tähän liittyen en ole kuullut/nähnyt)
- Tapparan lippujen hinnat
- Ja nyt sitten viimein lopulta kun Tappara oli hankkiutunut sarjassa johtoon 3-1 niin kaivettiin naftaliinista vanha kahva-kortti
- Nelonen lähetyksissäkin on havaittavissa älytöntä puolueellisuutta
- Kortelainen jo Lukko-sarjasta saakka ollut perin vastenmielinen ja Tapparan osalta kaikkea muuta kuin positiivinen. mm. sellaisia heittoja kuten että Tapparan vastustajille ei saisi viheltää jäähyjä kiekoista katsomoon tai mailan iskuista naamaan koska ei pelin hengen mukaisia. Näitä sekä Lukko että Kärpät sarjoissa
- Kortelainen myös mm. suositteli Kärppiä lanaamaan Metsolan
- Tikin suuri hehkutus kun Tappara sai jäähyjä 5. pelissä. Vastaavasti kun Aaltonen sai halonhakkuusta Erkinjuntin sormille jäähyn tuli se "hyvin heppoisesti ja toivottavasti sama linja pidetään myös Tapparan osalta" kommenteilla
- Hulvattominen kommentti tuli sitten Niinimaalta (voi kuinka reppana se Janne-poika olikaan siellä studiossa, no kaippa Kärppien voitto vähän toi lohtua) vertaillessaan finaalijoukkuiden valmentajia. Marjamäki oli se fiksu ja filmaattinen. Rautakorpi oli possu joka huutaa pelaajia lyömään ja hakkaamaan. Toisaalta mä repesin nauruun tuosta, toisaalta ällistyin että mitä helvettiä mä nyt kuulinkaan.

Siten siitä kahvauksesta. Salli mun hymyillä. Niinhän sen toki sitten varmaan on, että Tapparan menestymiseen ei muuta syytä ole kuin se iänikuinen kahvakortti. Tapparan on mm. finaalijoukkueista se isokokoisin ja suurin, eiku...miten se menikään. Puolustaminen on mielestäni pitkälti asennekysymys, finaaleissa pitää asenne olla parasta mahdollista ja silloin se voi taisteluksi mennä välillä. Ja muistettava on että se mitä tuomarit ei vihellä on sallittua. Ja tottakai erityisesti kaikki pikkusika erityisesti kuuluu ja pitääkin kuulua näihin peleihin. Itse tykkään kyllä enemmän sellaisestai hanskaa naamaan sikailusta kuin ämmämäisestä filmaamisesta a'la Huml. Mutta toisaalta finaaleissa kaikki on sallittua, keinot vain vähän erilaiset.

Lopulta vielä on pakko mainita että se hauska juttu että Kärppien ekan voiton jälkeen pelin tasoa tässä sarjassa hehkutettiin varmaan kaikkien toimesta (kahvapuheiden vielä ohessa vähissä). Toista ottelua Tappara dominoi täydellisesti kunnes Kärpät sai kolmella "toimita kiekkoa maalilla" ratkaisulla pelin tasoihin. No se oli sitten lopulta kuulemma oikeusmurha kun Kärppäläinen sai sitten jäähyn korkeasta mailasta ja Tappara pelin voitti. Tällöin jo lähdettiin median ja Marjamäen toimesta psyykaamaan tuomareita. Kolmannessa ottelussa sitten ei tapahtunutkaan mitään dramaattista joka olisi edesauttanut Tapparaa voittoon (mitä nyt yksi paitsiomaali Kärpille) joten olikin jo suosiollinen aika käynnistää toden teolla puheet Tapparaa suosivasta tuomarilinjasta. Neljäs peli oli lopulta Tapparan heiniä vaikka Kärpät saikin venytettyä ratkaisun jatkoajalle. Jatkoajalla peli olikin lähes yhtä päätyä ja Tapparan maali roikkui ilmassa lopulliseen ratkaisuun saakka. Tässä sitten Tapparan kankein hyökkääjä laittoin maajoukkuepuolustaja Pokan vipuun ja runkosarjan paras maalivahti suosiollisesti auttoi imuroimaan laukauksen maaliin. Plihalin pieni hipaisu tilanteessa olisi antanut mahdollisuuden tuomareille hylätä osuman (maali se olisi se ollut vaikka Plihal olisi vain luistellut ohi) mutta sitä ei nyt tuomarit tehneet. Kuten eivät viheltäneet Maxwellille polvitaklauksesta jäähyä (ja 1-2 ottelun pelikieltoa).

No nyt olikin sitten jo täysin piru merrassa kun tuomarit auttavat Tapparaa sekää kahvaamaan niin myös jopa tekemään maaleja (paitsiomaali anyone). Viidennen pelin löysät Tappara-jäähyt eivät sitten enää olletkaan mikään suuri yllätys kaiken tämän polemiikin jälkeen, kuin myöskään viheltämättömät jäähyt Kukkosen takakarvauksille tai esim. sille Kärppä-pelaajalle joka veti Kuuselalta jalat alta (vrt. taas Bailen vs Donskoi). Ja jos se Maxwell olisi siitä 5cm päästä maaliviivasta tehnyt tyhjään maaliin sen maalin niin sekin olisi ollut tuomarivirhe koska Green täysin selvästi koski kiekkoon tätä ennen.

On muistettava se, että Kärpät on voittanut sarjassa kaksi kertaa. Näissä otteluissa Tappara on tehnyt maalin per ottelu ja 3/4 päästetystä maalista ovat olleet Tapparan suuria omia virheitä. Tappara taasen on jokaisessa voitto-ottelussaan tehnyt väh 3 maalia. Lienee myös selvää, että huominen pelin voittaakseen Tapparan tarvitsee tehdä taas se väh 3 maalia ja olla antamatta samanlaisia halpoja maaleja Kärpille. Huominen peli on myös osaltaan tietynlainen minisarjan viimeinen peli, jos Tappara ei sitä onnistu hoitamaan niin 7. peli on aivan uusi juttu johon lähdetään sitten kummankin osalta puhtaala pöydältä. Tappara pelaa varmasti tänä keväänä viime vuotista inhottavammin ja suoraviivaisemmin. Se on sitten Kärppä, Ilves ja Ässät-fanien harmi jos tuo ottaa päähän, Tapparaa ja Tappara-faneja kiinnostaa vain mestaruus, ei mikään tekopyhä maailman parantaminen.

Ville. Olen hengessä huomenna mukana. Hoida homma kotiin.
 

weee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottava
Itse kannatan Kärppiä mestariksi, ehdottomasti! Mutta minua ihmetyttää tämä Tapparan pelitavan haukkuminen jne... Kysymys on vain ja ainoastaan voittamisesta, eli miten voitetaan kannu näillä pelimiehillä. Se on ihan sama mikä se tyyli on, kunhan voittoja tulee. Tykkäsipä joku Tapparan tyylistä tai Kärppien, niin lopuksi kyse on vain voittamisesta. Eli jos voittoja tulee, niin tyylillä ei ole mitään väliä.

Perjantaina nähdään jälleen tiukka taisto. Jotenkin on sellainen kutina, että Kärpät löysi uuden vaihteen Keskiviikkona ja ne tulee viemään vielä tämän sarjan. Mutta paras seitsemästä sarjassa aina parempi voittaa joten pulinat pois
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
On tää kahvakeskustelu vaan uskomatonta. Koomisinta siitä tekee se, että Tappara törmäsi viime keväänä ihan samanlaiseen helvetin tiiviiseen ja paikoin passiiviseen lihamuuriin nimeltä Ässät. EIKÄ KUKAAN puhunut kahvaamisesta. Kyseessä oli porilainen hulluus. Lappeenrannassa on sympaattinen kusipääkiekko jne. Ja nytkin Tappara on vienyt hyökkäyspeliä moninpaikoin selvästi, kukaan ei vaan noteeraa sitä kun on kahvapsykoosi iskenyt. Johtoasemassa Tappara sumputtaa maalinedustaa, se myönnettäköön. Toisaalta kuinka monen maalin eteen mennään ilman mailaviidakkoa? Itseäni vituttaa suunnattomasti kun tiivis vastustajan täysin nollaava puolustuspeli sekoitetaan kahvaamiseen. Se että maalinedusta on tiivis ja puolustus niin organisoitu, että vastustaja on koko ajan iholla antamassa kontaktia ei todellakaan tarkoita kahvaamista.

Kuinka monen mielestä pikkuleijonat KAHVASI maailmanmestaruuden tänä talvena?

Ps. Fyysinen, isokokoinen diesel-Tappara. Ei saatana.
 
Viimeksi muokattu:

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Tyhjiöillä on taipumus täyttyä. Tapparafanit on hyvää vauhtia täyttämässä jokerifanien ensi kaudelle jättämän aukon tuossa, "kaikki muut näkee meidät väärin"-ajattelussa....
 
Tyhjiöillä on taipumus täyttyä. Tapparafanit on hyvää vauhtia täyttämässä jokerifanien ensi kaudelle jättämän aukon tuossa, "kaikki muut näkee meidät väärin"-ajattelussa....
Mutta sulassa sovussa Kärppä-fanien kanssa, jotka ovat hyvinkin hanakasti ottaneet tämän "tuomarit sitä, tuomarit tätä, tuomari siellä, tuomari tuolla" -osaston haltuunsa.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Mutta sulassa sovussa Kärppä-fanien kanssa, jotka ovat hyvinkin hanakasti ottaneet tämän "tuomarit sitä, tuomarit tätä, tuomari siellä, tuomari tuolla" -osaston haltuunsa.

Joo. Kilpailu on tiukka. Ratkaisu tapahtuu kaukalossa. Mestarijoukkueen fanit voi keskittyä juhlimiseen ja häviäjien fanit pystyy hyödyntämään kentälle jääneen tyhjän tilan. Siinä mielessä kärppäfanit on nyt vielä kahvan verran edellä, ottelutappioin 2-3.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielenkiintoista tässä sarjassa on ollut myös peluutus tai oikeammin kenttien peluutus toisiaan vastaan riippuen kenellä on viimeinen vaihto-oikeus. Oulun peleissä Tapparan Jormakka-JMJ-Palola kenttä on ollut vaikeuksissa, kun taas kotona peli on kulkenut paremmin. Oulussa Marjamäki on peluuttanut Huml-Maxwell-Aaltonen kenttää paljon nimenomaan Järvisen kenttää vastaan. Tampereella taas Rautakorpi on laittanut Järvisen kenttää Kemppaisen kenttää vastaan ja samalla myös usein puolustusparia Vallin-Eminger/Niemelä vastaan.
Lisäksi Greenin kenttä pelaa Tampereella usein joko Pirnestä tai Maxwellia vastaan.

Itse näkisin asian niin, että JMJ on Tapparasta se kenttä joka pystyy tulosta tekemään, mutta samalla on eniten vaikeuksissa omassa päässä. Tästä johtuen Marjamäki on laittanut Maxwellin kentän haastamaan Järvisen kenttää Oulussa. Mielenkiintoista seurattavaa on tuo myös ollut, taktisia juttuja valmentajilta.

Peluutusta kannattaa myös tänään seurata ja uskoisin, että Järvisen kenttä on taas tänään näistä syistä vaarallisempi kuin Oulussa viimeksi.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Tästä finaalisarjasta on kyllä jäänyt vähän ikävä sivumaku suuhun. Sitä ei ole aiheuttanut Tapparan ja Kärppien kahvaaminen. Sitä ei ole myöskään aiheuttaneet tuomarivirheet tai ohhoh-maalit.

Ikävä sivumaku johtuu itkevistä faneista ja mediasta! Jos saisin valita uudelleen, niin en olisi avannutkaan Jatkoaikaa finaalien aikana. Kolmannen pelin jälkeen, kun kansa alkoi tajuta, että Tappara yllättäen onkin se vahvempi joukkue, nousi taitokiekkouskovaisten ryhmä barrikaadeille ja nostivat kahvasyytökset Tapparaa vastaan. Eihän suuri ja mahtava Kärpät voi olla voitettavissa ilman kahvakorttia! Ei siinä, itsekin tykkään taitokiekosta, mutta sehän nyt on joka vuosi tullut selväksi, että kevään merkki = estopelin lisääntyminen ja tilan väheneminen. Ei siis mitään uutta kevätauringon alla.

Sen vielä ymmärtää, että tavalliset fanitallaajat itkee itsensä uneen kahvojen ja tuomarivirheiden takia, mutta että valtakunnan mediakin on lähtenyt tähän mukaan! Tai hetkinen, onko sittenkin kyse vain IltapaskaSanomien asiantuntijakiekkoraadista? Rantasella ja näillä muilla sankareilla ei taida riittää asiantuntemusta puhua itse pelistä, niin heidän on pakko nostaa esille epäolennaisuuksia. Joku Rantanenkaan ei ole tainnut ikinä tehdä mitään muita kuin jotain paskakohujuttuja. Sen sijaan, että voisi analysoida peliä ja sen eri osa-alueita syvällisesti, niin tämä laatulafka ei ole keskittynyt muihin kuin tuomarivirheisiin ja kahvoihin. Naurettavaa!

Ja kyllä, itsekin olen sitä mieltä, että linjaa voisi tiukentaa pudotuspeleihin totutusta, ja tuomaritoiminnan pitäisi muutenkin parantua, mutta onko tämä ajankohta oikea sille keskustelulle? Ei hitossa ole! Linjamuutokset ja Liigan parannusbarrikaadit pitää järjestää sitten, kun kauden huipennus on ohi. Toukokuun alusta syyskuun puoleen väliin on aika hitokseen päiviä parantaa maailmaa, ja Liigaa.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Nimimerkki Crapbag oli laskenut viime vuotisen finaalin johdossaoloajat. En tiedä onko siinä mitään yhtäläisyyttä tähän vuoteen tai yleisesti pleijarisarjojen voittajiin.
 

Aatos

Jäsen
On tää kahvakeskustelu vaan uskomatonta. Koomisinta siitä tekee se, että Tappara törmäsi viime keväänä ihan samanlaiseen helvetin tiiviiseen ja paikoin passiiviseen lihamuuriin nimeltä Ässät. EIKÄ KUKAAN puhunut kahvaamisesta. Kyseessä oli porilainen hulluus.
Ps. Fyysinen, isokokoinen diesel-Tappara. Ei saatana.


Ajattelitko että isohko määrä ihmisiä on täysin väärässä - kirjoittavat lämpimikseen tarkoittamatta ettei kuitenkaan tarkoita.

Analogia ontuu, ymmärrän silti tunnekuohusi. Viime kevään peleillä ei ole merkitystä. Kyse on keskustelusta mitä Me ja Pelaajat haluamme. Esimerkki löytyy ymmärrettävästi meneillään olevasta sarjasta. Silti Liigan asia tämä on.

Liian moni on sitä mieltä ettei tämä suuntaus ole hyvä. Asia ei ole enää pelkkä mielipide vaan joukosta faktoja josta keskustelu syntyy.

Tappara on nyt vain esimerkki koska elementtejä heidän pelistään löytyy.


"SM-liigan finaalisarja pakottaa pohtimaan, mitä on hyvä jääkiekko, kirjoittaa Vesa Rantanen."

Tuo lause kiteyttää asiaa...
 

Aatos

Jäsen
Ja kyllä, itsekin olen sitä mieltä, että linjaa voisi tiukentaa pudotuspeleihin totutusta, ja tuomaritoiminnan pitäisi muutenkin parantua, mutta onko tämä ajankohta oikea sille keskustelulle? Ei hitossa ole! Linjamuutokset ja Liigan parannusbarrikaadit pitää järjestää sitten, kun kauden huipennus on ohi.

Mielestäni tämä on juuri oikea ajankohta asialle. Juuri nyt pelataan sellaista kiekkoa jota ei kaikki siedä.

Toki asiasta täytyy keskustella ympäri vuoden. Asia on siten aina ajankohtainen. Mielestäni Tappara on enemmän hyötynyt linjasta. Mestaruuden ratkaiseminen tuskin löytyy kuitenkaan tästä.

Tappara tietenkin pelaa viisasti tuomarilinjan sen salliessa. Niin itsekin tekisin.

Kyse on vain ja ainoastaan siitä että pitääkö tällaisesta kiekosta. Itse en pidä ja aika moni on kertonut samaa. Näiden ihmisten mielipiteitä on kuunneltava. Katsojat maksaa koko homman joten heidän mielipide on vähintääkin relevantti.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Mielestäni tämä on juuri oikea ajankohta asialle. Juuri nyt pelataan sellaista kiekkoa jota ei kaikki siedä.

Toki asiasta täytyy keskustella ympäri vuoden. Asia on siten aina ajankohtainen. Mielestäni Tappara on enemmän hyötynyt linjasta. Mestaruuden ratkaiseminen tuskin löytyy kuitenkaan tästä.

Tappara tietenkin pelaa viisasti tuomarilinjan sen salliessa. Niin itsekin tekisin.

Kyse on vain ja ainoastaan siitä että pitääkö tällaisesta kiekosta. Itse en pidä ja aika moni on kertonut samaa. Näiden ihmisten mielipiteitä on kuunneltava. Katsojat maksaa koko homman joten heidän mielipide on vähintääkin relevantti.

Silloin ajankohta on väärä, jos keskustelu vie huomion pelistä. Nyt finaalikeskusteluista 40% on ollut kahvakeskustelua, 50% tuomarikeskustelua ja 10% pelikeskustelua. Suhde on täysin väärä.

Sama kuin jollain kesäfestareilla suurin osa yleisöstä keskittyisi valittamaan vähäisistä vessoista, vaikka esiintyjät vetää huikeita keikkoja.
 

ile

Jäsen
Suosikkijoukkue
Racing Club de Cannes
Moro!

Mitä tähän kahvaamiskeskusteluun ja mailankäyttöön muuhun kuin kiekon pelaamiseen tulee, niin olen sitä täällä aika ajoin seurannut. Minun mielestä syyttävä sormi ei niinkään osoita Tapparaa joukkueena vaan nimenomaan joukkueen valmentajaa Jukka Rautakorpea.

Eli toisin sanoen, ensinnäkin nämä puheet eivät kumpua tyhjästä, vaan niissä on totuuden siemen. Mailahäirintä on Rautakorven valmennuksen ydinfilosofia. Se on sama, mitä joukkuetta hän valmentaa, niin olennaisena elementtinä joukkueen pelaamiseen tulee mailankäyttö muuhunkin kuin kiekon pelaamiseen. Jos Rautakorpi valmentaisi esimerkiksi Kärppiä, niin Kärppien peliin tulisi tämä elementti väistämättä mukaan jollain aikataululla. Jos et tee niin kuin johtaja sanoo, et ole joukkueessa.

Ei siis tästä sovi Tapparaa syyttää, vaan heidän käskyttäjäänsä. Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt.
 

Aatos

Jäsen
Nyt finaalikeskusteluista 40% on ollut kahvakeskustelua, 50% tuomarikeskustelua ja 10% pelikeskustelua.

Sama kuin jollain kesäfestareilla suurin osa yleisöstä keskittyisi valittamaan vähäisistä vessoista, vaikka esiintyjät vetää huikeita keikkoja.

Ihmisten valitus syntyy haittojen määrän mukaan. Jos kusihädässä joutuisin katsomaan keikkoja, todennäköisesti suustani pääsisi ärräpäitä.

Minkähän vuoksi asiasta keskustellaan ?

Mistä nuo prosentit tempaisit. Ja mikä niiden merkitys on ? Idea ei minulle avaudu.

Keskustelua syntyy jos ihmisissä syntyy tarve keskustella. Sen rajoittaminen millä tahansa keinolla on väärin.


A
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Kyse on keskustelusta mitä Me ja Pelaajat haluamme
Mainitsemani esimerkit heitin lähinnä siksi, että tiivis sumppu ja maalin edustan suojeleminen mm. Mailaviidakolla sallitaan tietyssä kontekstissa. Mm. Dufvan Tappara esti aivan järkyttävästi. Ketään ei kiinnostanut koska Tappara oli paska tuolloin. Kiiteltiin vaan kuinka RD tiivisti Tapparan peliä. Tämä sama toistuu joka kausi häntäpään jengeissä ja keväällä panosten kasvaessa. Nollatoleranssia mainitsemasi ME jaksettiin seurata vajaa kausi. Helvetin hienosti meni siis.

Totta on että yleisestä linjasta voidaan keskustella. Kunhan muistetaan, että linja jatkuu läpi kauden kaikkien joukkueiden osalta.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Ihmisten valitus syntyy haittojen määrän mukaan. Jos kusihädässä joutuisin katsomaan keikkoja, todennäköisesti suustani pääsisi ärräpäitä.

Minkähän vuoksi asiasta keskustellaan ?

Mistä nuo prosentit tempaisit. Ja mikä niiden merkitys on ? Idea ei minulle avaudu.

Keskustelua syntyy jos ihmisissä syntyy tarve keskustella. Sen rajoittaminen millä tahansa keinolla on väärin.


A

No jos tämä on niin iso juttu, ettei peliäkään pysty seuraamaan ärsyyntymättä, niin sitten sitä täytyy keskustella. Sille pitäisi olla tosin oma ketju, "Kahvaamalla kunniaan?" tms, jotta itse pelistä ja pelillisistä asioista voisi keskustella tässä ketjussa.

Mutta kerropa vielä se, että miksi tämä keskustelu ei ole syntynyt aikaisempien finaalisarjojen aikoina, vaikka tosiaan se estopeli on aina finaaleissa ollut railakasta?

Prosentit tempaisin laskemalla kaikki viestit ja jakamalla ne aihealueisiin. NOT.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös