Ma 21.4.2014 Tappara - Kärpät, 4. finaali

  • 82 464
  • 353

HKoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puolueeton tarkkailija
Tuo ei ole tuosta "epäihmisestä" mitään uutta. Täysin sokea oman joukkueen virheille. Narsisti kenties? Äärimmäisen surkea häviäjä, valittaja, "pelottelee/haukkuu" tuomarit (esim. talo palaa jne.. kommentit), jolloin eivät vihellä tasapuolisesti. Esim. maalivahdin alueen rikkeet ottelusarjassa. Metsolan vois vaikka ajaa päätyplankista läpi, niin oppis olemaan hyppimättä. Tosin ei taida tarvita, kun sulaa kovissa peleissa jokatapauksessa.

Metsolan kolasi oma pakkia, Rynnäksen Plihal. Palola itse väisti ja aiheutti jalkojen osumisen, jos olisi uskaltanut poika ottaa taklauksen oikein vastaan, niin mitään ei olisi sattunut. Oma moka. Näinkin voi siis asiat nähdä.

Metsolan pellehyppyjen, Rautakorven ja Tapparan heikkojen kannattajien takia, toivon että Kärpät nousee suosta ja vetelee Tapparalla jäätä!

Mitä tulee kahvaamiseen, Tapparan peli perustuu siihen. Eli kiekottoman pelaajan vauhdin poisottamiseen mailalla taikka kropalla. Molemmat jäähyn arvoisia, myös mailalla hakkaaminen, koukkiminen ja sitominen ovat asioita mihin Tapparan peli perustuu. Kärppien peli perustuu henkilökohtaiseen taitoon ja siitä syntyvään taitokiekkoon, jota on huomattavasti mielekkäämpää katsella kun Tapparan painia.

Hah. Hienosti tuotu esiin kaikki vanhentuneet kliseet näistä joukkueista yhteen viestiin. Hyvin tehty! Taidat olla sellainen puolueeton tarkkailija?
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Ensinnäkin teille jotka marttyyrimaisesti tulette tänne avautumaan kuinka Liiga-kiekko on paskaa jne...ja siirryn seuraamaan änäriä ym sarjoja...menkää ihmeessä, vittuako siitä numeroa tarvitsee tehdä?! Pasi Puistola selvisi muuten kuivin jaloin pikku paussin jälkeen. Tästä pelistä pitää siirtää kärppien hermokontrollin horjuttamisen siemen viidenteen peliin ja tällä tarkoitan oululaisten ihon alle pääsemistä pikku jälkipelillä ja tökkimisellä, kun takaraivossa kummittelee neljännen pelin Plihal-tyrmäys!
 

timop

Jäsen
Suosikkijoukkue
jyp
Sen verran ihan pakko tulla huutelemaan sivusta että tän ketjun kirjoitusten perusteella odotin kyllä vähän jotain muuta kuin mitä youtubeen kuvatusta ruudun pätkästä näin. Oishan se ihan kiva että pleijareissa ois täydellinen tuomarilinja ja Rantala on omalla listalla yksi niistä tuomareista joka voisi olla muualla kuin askissa finaalipelien aikaan mutta kyllähän tossa ois maalivahdillakin kovistumisen paikka jos tuollaisesta tuuppauksesta kulkeutuu kiekon kanssa maalin perälle. Niin siinä vaan voi käydä kun finaaleita pelataan että kun puolustaja vie tilaa pois niin hyökkääjä nappaa lisätilaa maalivahdin reviiriltä. Lampaanpersettä rutkasti myös tuolle perässä kruisailleelle kärppäläiselle jota ei kiinnosta edes vähän muistuttaa että maalivahdin yli ei saa jyrätä vaikka videopätkän perusteella ainakin vaikuttaisi siltä että näkee kädellä tuuppaisun aitiopaikalta...
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Loppuun vielä tuosta kahvauksesta. Onhan tuo peli nyt aivan saatanan vittumaista katsottavaa. Kaikki vauhti, taito ja pelinopeus otetaan pois - Vaihdosta toiseen. Ja ei, en sano että Tappara tästä yksipuolisesti vastaa, kyllä molemmat toteuttavat sallittua linjaa.

Kyselin jo tuolla aiemmin, että miksi liigan paras hyökkääjä JM Aaltonen ei ole saanut kentällä mitään aikaiseksi.

Syyn tietävät kaikki, joten kysymys on enää siitä, haluammeko me kiekkokansa pelin olevan sellaista.

---

Omasta mielestä, peli ei ole itsensä arvoista kun kaikki taito tapetaan tekemällä pelistä sellaista alkukantaista painia. Näin voi tapahtua puulaaki-peleissä, ei taitolajin huippuyksilöiden mestaruus-mittelöissä.
 

bar1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paikalliset jengit
Katoppa nyt tuo tilanne uudestaan. Tuohan on ihan tahallinen kyynärpääisku Rynnäksen maskiin ja tuomari seisoo ihan vieressä, josta aivan selvästi näkee kontaktin. Ihan uskomatonta väittää ettei tuossa ole rikettä ihan vain sen perusteella että tuomarit perseili jutun.

http://www.youtube.com/watch?v=nLVqhV38-Yw

Ja ylläri ylläri, linkki vie youtubeen

Kyllähän tuossa pieni hipaisu oli. En muuten huomannut itsekään koko osumaa vaikka moneen kertaan katsoin ensin, seurasin lähinnä vain jalkoja. Hidastuksesta näkee kuitenkin selvän tönäisyn, mikä tosin ei olisi ketää yksistään horjuttanut. Kontakti siinä on kuitenkin.

Aika hemmetin vaikea nähdä noin nopeassa tilanteessa kun en itsekään nähnyt kuin vasta tästä hidastuksesta (en osannut seurata oikeaa kohtaa ilman kommentteja). Todennäköisesti olisin tuomarina pelitilanteessa hyväksynyt maalin ihan siinä missä kaukalossa olleet tuomaritkin.

Lisätään nyt se itsestään selvä kuitenkin, sääntökirjan mukaan olisi pitänyt hylätä, mutta "eihän näitä pelejä sääntökirjan mukaan vihelletä"
 
Kyselin jo tuolla aiemmin, että miksi liigan paras hyökkääjä JM Aaltonen ei ole saanut kentällä mitään aikaiseksi.

Syyn tietävät kaikki, joten kysymys on enää siitä, haluammeko me kiekkokansa pelin olevan sellaista.

...
Koska ei olekaan kovien pelien mies? Kummasti Pyörälä, Pirnes, Junttila ja Donskoi pystyvät liikkumaan ja pelaamaan. Aaltosen pyöriminen ei vain tuota mitään, eikä kamppailupelaaminen riitä. Eihän siinä ole edes tarvinnut painia, kun kiekko on saatu sohaistua pois. Ei Aaltonen ihan niin hyvä ole, että vain rikkomalla saa kiekon pois. Ilmeisesti näin Oulussa kuitenkin luullaan.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse sarja on kuitenkin oikeastaan täysin numerollisesti oikeassa tilanteessa. Tappara on ollut nälkäisempi, vahvempi ja rohkeampi. Kärpät on jäänyt enemmän tai vähemmän telineisiin. Tappara pelaa mestarin elkein, Kärpät ei. Ei voi mitään. Toki sarja on vielä kesken, ja kaikki on vielä auki, mutta nykyisellä peli-ilmeellä kannu ei pohjoiseen tule.

Nyt on kyllä todella suoraselkäistä kirjoittamista, pakko arvostaa. Muutkin Kärppä-kannattajat voisivat näkeä sitä isompaa kuvaa välillä, sillä tuo eilinen jatkoaikamaali näyttää sekoittaneen itse kenenkin pasmat aivan täysin. Ja pelattavaahan tässä vielä on. Tappara on ollut täysi vastakohta viime vuoden finaaleihin, joissa se kapasiteetistaan huolimatta vaikutti jollain tavalla alistuneelta ja voittoa pelkäävältä. Nyt homma on aivan eri näköistä, maalivahtipelistä lähtien.

Plihalin maali oli kyseenalainen, mutta eipä tuo kontakti niin järkyttävä ollut kuin täällä lukevista kommenteista voisi päätellä. Oikeastaan pelitilanteessa jopa pitäisin ihan inhimillisenä ettei vihelletty poikki, sillä tuomareilla ei hidastuksia tosiaan ole käytössä. Nimim. Radiopää asiaa tuossa jokunen viesti sitten kiteyttikin ihan mallikkaasti. Virhetuomio ja oikeusmurha jos mustaa ja valkoista erotellaan, mutta mikäli ajatellaan ihan objektiivisesti niin olisin itsekin kyllä ollut vähän hukassa moisen tuomion kanssa. Hankala paikka, ja sen myöntämiseen on nähtävästi suurempi kynnys kärppäkannattajille kuin oikeusmurhan myöntämiseen tapparan pojille.

Tuo tilannehan saattaa nyt kuitenkin muodostua tavallaan tämän huikean finaalisarjan käännekohdaksi. Kärpille fantastinen aggre päälle himassa, vastaryöstö Hakametsässä ja poika saunomaan Raksilassa Vallinin Arskan jatkoaikamaalin toimesta. Kuullostaa käsikirjoitukselta.

Loppuun vielä tuosta kahvauksesta. Onhan tuo peli nyt aivan saatanan vittumaista katsottavaa. Kaikki vauhti, taito ja pelinopeus otetaan pois - Vaihdosta toiseen. Ja ei, en sano että Tappara tästä yksipuolisesti vastaa, kyllä molemmat toteuttavat sallittua linjaa. Itse asiassa toivoisin, että tuomarit ottaisivat sen pillin taskusta ja alkaisivat noudattamaan säännöissä kirjoitettua linjaa, vaikka se johtaisi kahteenkymmeneen kakkoseen Kärpille ja 7 yv-maaliin Tapparalle per peli. Eipä jäisi jossiteltavaa tai tätä saatanan vittumaista kiekonraiskausfiilista pelistä toiseen.

Tästä samaa mieltä kokonaisuudessaan. Molemmat kahvaavat. Pelin taso kärsii. Ja vaikka molemmat osapuolet tätä kahvaamista suorittavatkin niin kyllä Tappara on aivan omalla tasollaan siinä että hyödyntävät tuota linjaa, joka on kuin veteen piirretty viiva. Sinällään muuten hölmöä lähteä termistöä keksimään uudelleen jos vituttaa että muut syyllistävät Tapparaa kahvaamisesta, tämä siis muutamalle tapparafanille välikommenttina. Sitominen, repiminen yms. menevät kahvakiekon määritelmään vaikka se kahva ei konkreettisesti kainalossa olisikaan kuin joka toisessa tilanteessa.

Itse ainakin olen aikaisemminkin kirjoittanut että tuo jo legendaariseksi muodostunut kahva on äärimmäisen hyvä työkalu pelitilanteiden hallintaan ja että sitä saa ja kuuluukin käyttää jos linja sen sallii. Rautakorpi on aina osannut nämä tilanteet lukea, eikä siinä ole mitään väärää: Jos linja on nähdynkaltainen, olisi typeryyttä olla hyödyntämättä sitä. Kärpillä tuo hyödyntäminen ei oikein selkärangasta taida tulla ja osittain sen vuoksi se on tässä ottelusarjassa häviöllä. 2010 keväällä Suikkasen TPS ei tuota kahvaamista oikein omaksunut finaalisarjassa Kerhoa vastaan (kukakohan valmensi oransseja silloin?) mutta pyrkivät välillä hitusen ehkä korostamaan noita kahvoja jolloin boksiakin alkoi tulla silloin tällöin. Kerho-faneja tämä loikkiminen muistaakseni vitutti jonkun verran eikä se varmasti ollut syynä ottelusarjan voitolle, mutta kukin tyylillään. Sodassa ja rakkaudessa jne.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Koska ei olekaan kovien pelien mies? Kummasti Pyörälä, Pirnes, Junttila ja Donskoi pystyvät liikkumaan ja pelaamaan. Aaltosen pyöriminen ei vain tuota mitään, eikä kamppailupelaaminen riitä. Eihän siinä ole edes tarvinnut painia, kun kiekko on saatu sohaistua pois. Ei Aaltonen ihan niin hyvä ole, että vain rikkomalla saa kiekon pois. Ilmeisesti näin Oulussa kuitenkin luullaan.

Lisään tähän myös vähän.

Itsekin olen ihmetellyt samaa kuin Nelonen Pro asiantuntijat. Kun pelataan tasavajaalla, niin missä on ollut Aaltonen. Ei ole kertaakaan päässyt noissa tilanteissa kentälle. Luulisi, että juuri nuo ovat niitä tilanteita missä Aaltonen olisi parhaimmillaan. Tilaa kentällä on enemmän, mutta ei. Marjamäki ei laita miestä edes kentälle. Mistä tämä johtuu?
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Olisi hieno veto maan johtavalta kiekkomedialta, eli Jatkoajalta, katsoa eilinen peli läpi ja tilastoida kaikki estämisestä, kiinipitämiset, mailalla hidastamiset ja kaiken maailman kahvat. Sitten lyödä tilastot esille fanien nähtäväksi. Tähän pitäisi löytää henkilöt joilla ei ole minkäänlaisia värilaseja, koska ainakin itselleni oranssiin lasien läpi katsottuna en löytänyt eroa joukkueiden väliltä.

Halutaanko sitten, että kaikki vihelletään on toinen juttu? Juholan kommentti, että ei näitä sääntökirjan mukaan vihelletä on ihan totta. Säännöt ei muutu mihinkään, mutta se milloin pilli menee suuhun muuttuu. Olen ihan varma, että pelaajat haluavat pelata löysemmälle linjalla, koska silloin tunne tulee peliin ja alkaa taistelu. Kyllä se pilli on NHL:n finaaleissakin huomattavasti vähemmän käytössä kuin runkkarissa. Linja löystyy ja pelaajat aloittavat viimeisen taistelun. Jollain sairaalla tavalla myös katsojat syttyvät paremmin kun linja on sallivampi. Mulle käy ihan mainiosti, että kaikki vihelletään, koska silloin Tappara olisi todella vahvoilla. Pelin voittaisi joukkue joka saa ekan ylivoiman, sillä maalin edessä estetään surutta kiekotonta maskipelaajaa ja joka kerta pitäisi tulla uusi jäähy. En minä sitä oikeesti halua, sillä se on hienoa katsoa, kun kaksi pelaajaa taistelee tilasta.
Plihalin maali oli virhe tuomareilta, mutta jos et pelitilanteessa näe kontaktia, niin sitten et näe. Itse alussa luulin, että kontakti oli Plihalin luistimen osuminen Rynnäksen polkkeeseen ja osuihan se. Vasta sivukameran kuva paljasti itselle hanskan hipaisun kypärään. Tuomari oli sijoittunut väärin, mutta väärin sijoittumallakin näkee sen luistimen osuman ja sen pitäisi riittää hylkäämiseen.
Joukkueita on turha syyttää ja sarjaa on turha tulla sanomaan paskaksi, koska onhan peli ollut loistavaa viihdettä kahden parhaan joukkueen taistellessa. Muilla liigan joukkueilla ei ole mitään edellytyksiä pelata tuolla tasolla ja tuolla intensiteetillä sarjan ratkaisua. Kärpät ja Tappara on valovuoden edellä taitotasossa ja taktisessa osaamisessa muihin räpeltäjiin verrattuna. Nyt on enään kysymys näiden kahden välillä siitä, että kummalla on sydäntä enemmän.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä, mutta eikös tuo nyt ole sitä tissiposkien harrastamaa tuomari-itkua?

Mitä?

Mielestäni aika objektiivinen näkemys huonosta tuomarityöskentelystä. Linja on salliva, mutta pitää ymmärtää se asia, ettei kumpikaan joukkue tuota linjaa ole aikaiseksi saanut. Ei Tappara eikä Kärpät, vaan tuomarit. Näissäkin peleissä pitää uskaltaa viheltää ja minulle ainakin kävisi vallan mukavasti tiukempikin linja.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Näin puolueettomana (hällä väliä, kumpi voittaa) lätkän suurkuluttajana on pakko osallistua keskusteluun. Tuomarit selvisivät varsinaisesta peliajasta varsin hyvin, mutta jatkoaika oli ammattitaidolle liikaa. Päätettiin jättää pilli pukukoppiin, jätettiin siten viheltämättä useita ilmiselviä rangaistuksia. Kyllä sääntökirjan pitää olla voimassa ottelun loppuun asti, vaikka yleisellä tasolla railakkaammat otteet sallittaisiinkin. Povitaklaukset ja naaman iskeminen mailalla verille ovat kuitenkin aina rangaistavia tekoja.

Kaiken kruunasi sitten ottelun voittomaalin hyväksyminen. On jokseenkin käsittämätöntä että Plihalin tahallinen isku Rynnäksen päähän jätettiin viheltämättä. Ja varsinainen skandaali on että otteluvalvoja Juhola (sok.) kehtaa sanoa ottelun jälkeen, että mitään kontaktia ei edes tapahtunut. Tämän tason mokellus pitäisi johtaa Juholan (sok.) välittömään syrjäyttämiseen tehtävistään, ja velvoittamaan hänet käymään perusteelliset lääketieteelliset testit ennen kuin edes harkitaan, että hän voisi jatkossa toimia nykyisissä tehtävissään.

Onnittelut kuitenkin Tapparalle, ei ole teidän vika että homma falskaa.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eli siis hädintuskin havaittava kontakti räpylään kun kiekko oli jo sen takana on verrannollinen siihen että vedetään hanskalla päähän, varsinkin kun Kärpiltä on hylätty jo maali sen takia kun toisessa päässä 13-vuotias teinityttö kiharoineen vetää neliraajahalvauksen?

On muuten huikea joukkue Tapparalla, kun on raivannut tiensä finaaliin sekä ottelusarjan johtoon, vaikka jokaisessa matsissa on ollut teini-ikäinen tyttö maalissa.

Ja sen mitä minä nin tuota peliä, niin kyllähän Kärpät vei selkeästi ensimmäistä ja myös kolmatta erää.

kolmannen erän "hallinta" sopii kyllä minulle ja Tapparalle erittäin hyvin. Peli oli nimittäin Tapparan hallussa muutamaa minuuttia lukuun ottamatta. Ja Tapparalla oli erän vaarallisimmat maalipaikat, joista olisi voinut naulata pelin eikä olisi tarvinnut spekuloida tuomareiden toimintaa.

Täytyy varmaan varata aika optikolle, mutta en vain näe kiekkoa enää torjunnan jälkeen, vaikka katsoisi mistä kamerakulmasta. Näkeekö joku muu?

Kiekko oli Rynnäksen räpyläkäden kyynertaipeessa (?) ja tipahti sieltä tolpan juureen, kun Rynnäs kaatui selälleen.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Vau. En olisi millään uskonut, että tämä keskustelu menee henkilökohtaisten antipatioiden ja vihan purkamiseksi. Ei ole kaunista luettavaa tämä ketju ei. Ja nyt en siis puhu ratkaisumaalista tai tuomarityöskentelystä vaan aika rajuista hyökkäyksistä Jukka Rautakorpea ja Tapparaa vastaan. Miten meidän lasten nyt käy? Tunteet vie ja järki seuraa todella kaukaa perässä. Tekisi mieli sano rumastakin, mutta en sano. (Hymiö)

Itse pelistä. Kärpät oli pelien välissä reagoinut hyvin Tapparan ylivoimaan ja viivaan annettiin heti painetta kun kiekko puolustajalle meni. Ei avautunut vetopaikkoja ja mitään kunnollista syöttöketjujakaan ei saatu paineen alla aikaan. Toiseen erään Tappara sai purettua tuon Kärppien antaman paineen muutamalla nopealla päädyn kautta pelatulla puolen vaihdolla ja ylivoima saatiinkin rauhoitettua, mutta ilman tulosta. Hieno silti huomata, että kopissa löydettiin keino reagoida tuohon Kärppien paineeseen ja ylivoima saatiin toisessa erässä taas omiin hyppysiin vaikka tulosta ei syntynyt.

Joonas Donskoi! Huh, on se hyvä. Jos viime vuonna kehuin Armiaa niin tänä vuonna pisteet menevät kyllä Donskoin suuntaan. Luistelussa erityisesti nuo rytminvaihdokset ovat kaunista katsottavaa ja joka pelissä on ollut yksi/kaksi tilannetta, jolloin Donskoi on vienyt Tappara pakkia kuin märkää rättiä. Valitettavasti miehen maaliteko taito on vielä heikohkoa, mutta uskoisin, että Donskoi tulee tuon vielä joskus handlaamaan ja Joonaksesta on iloa Oulun ulkopuolella myös vakikasvona maajoukkueessa.

Tappara oli hallitsevampi ja yritteliäämpi osapuoli ja hieno nähdä, että se ei ole enää Tappara joka pelkää virheitä vaan Kärpät. Tuo keskialueen ylittäminen oli välillä Kärpiltä todella aneemisen ja pelokkaan näköistä touhua, kun taas Tapparalla syötöt huokuivat hetkittäin itsevarmuutta ja kovankin paineen alla pystyttiin antamaan peliä edistäviä syöttöjä. Tämä siis tietysti vain hetkittäin, mutta antaa minusta aika hyvän kuvan mitä joukkueiden pelaajien päänsisällä liikkuu.

Tästä on hyvä jatkaa. Kärpillä on edelleen pelissään kaikki elementit millä Tappara tässä sarjassa kaadetaan, mutta vielä niitä kaikkia ei ole yhdessä pelissä onnistuttu käyttämään. Oulussa jatkuu.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuli lähinnä torkuttua sohvalla tämä peli, mutta toisen erän alun 3/5 yv jäi mieleen. Tappara veivas ihan ihme syöttöjä maalille vaikka Bailen oli viivalla vapaana koko ajan. Tästä selkeesti suivaantuneena päättikin hoitaa homman itse. Huipputyyppi. Metsola pisti kans parastaan taas, makasi reporaatona Kärppien hylätyn maalin jälkeen, tyttäreni käveli just TV:n ohi ja kysyi "kualikse?".

Toivotaan, et Kärpät tasottaa sarjan. Ihan vaan siks että on niin hyvää ja dramaattista viihdettä.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Olihan Tuomarit eilen tapparalaseilla pelissä kun Maxwellin polvitaklaus Palolaan jäi noteeraamatta, suuren jäähyn paikka mutta onneksi Palola ei loukkaantunut.

Voittomaalissa Rynnäs ei 'osannu' kaatua Metsolan opeilla. Ainoa syy minkä takia maali hyväksyttiin lienee ettei tuomari nähnyt kontaktia ja joistain kulmasta katsottuna siinä ei ollu kontaktia.
 

Aapee79

Jäsen
Omasta mielestä tuomarit olivat eilen loistavia. Toki jäi jäähyjä viheltämättä puolin ja toisin, mutta ihan tasapuolisesti meni, joten eteenpäin.

Kärppien maalin hylkäys ok ja Tapparan voittomaali myös.

En siksi ymmärrä oikein oululaisten itkemistä vihellyksistä, kun esim. välieräsarjassa meitä pieniä lappeenrantalaisia neuvottiin olemaan itkemättä tuomareista. Ei kuulemma ollut mitään syytä ja loppujen lopuksi tilanteet menevät aina tasan eikä pelit niihin ratkea. Siis ainakin pitkässä juoksussa.

Pitkä juoksu on vieläkin menossa ja Tappara on ansaitussa 3-1 johdossa. Parempi voittaa 7-sarjan aina.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Kärppien maalin hylkäys ok.

Enemmän kuin Plihal-Rynnäs, tästä tilanteesta mieleen 4. välieräpelin tilanne Mankinen-Karhunen. Tuolloin maali hyväksyttiin, nyt hylättiin.

Noh, pitkä juoksu ja silleen, kuten lukemattomat HPK- ja SaiPa-kannattajat käyvät täällä kertomassa. Tottahan tuo, tosin.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyselin jo tuolla aiemmin, että miksi liigan paras hyökkääjä JM Aaltonen ei ole saanut kentällä mitään aikaiseksi.
Tämä onkin hyvä viesti! Se paljastaa kuinka vahvasti kahvaus esiintyy mielikuvissa, ja niitä oikeita kahvoja (joita todella esiintyy) ei tunnisteta - ainakaan oman joukkueen tekeminä.

Väitän, että juuri Aaltosta on kahvattu hyvin vähän.

Paljon enemmän kahvauksesta kärsivät Donskoi, Palola, Pirnes, Järvinen, Kemppainen, Jormakka, Pyörälä, Erkinjuntti...

Aaltosta vastaan puolustetaan niin, että luistellaan eteen, katsotaan mistä se yrittää kiertää, ja lyödään kiekko pois lavasta - yhdeksän kertaa kymmenestä siihen ei liity kahvausta edes lievimmässä muodossaan.

Jääkiekko ei ole salibandyä.
 

axe

Jäsen
Enemmän kuin Plihal-Rynnäs, tästä tilanteesta mieleen 4. välieräpelin tilanne Mankinen-Karhunen. Tuolloin maali hyväksyttiin, nyt hylättiin.

Oon sitä jonkin aikaa toitottanut: Liigan kotietu. Jos jollain olisi kykyä, aikaa ja halua tilastoida kaikki epäselvät maalitilanteet viime vuosilta, niin voisin melkeinpä lyödä vetoa, että kotijoukkue on ollut hyötyvänä osapuolena aika isossa prosentissa tapauksissa.
 

papa durdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kärppien on pakko tulla pois mukavuusalueeltaan ja pelata paljon fyysisempää peliä, jos meinaavat kaataa Tapparan. Trappia ei murreta kuljettamalla.
 

axe

Jäsen
Aaltosta vastaan puolustetaan niin, että luistellaan eteen, katsotaan mistä se yrittää kiertää, ja lyödään kiekko pois lavasta - yhdeksän kertaa kymmenestä siihen ei liity kahvausta edes lievimmässä muodossaan.

Harvemmin tarvii edes lyödä kiekkoakaan pois lavasta, kun se kääntyy jo pois ja yrittää uudella volttilähdöllä taas löytää avojäätä. Ja kun ei ole kyse jääpallostakaan, niin ei vaan löydy ja sitten pitää luopua.
 

Timppa73

Jäsen
Tämä onkin hyvä viesti! Se paljastaa kuinka vahvasti kahvaus esiintyy mielikuvissa, ja niitä oikeita kahvoja (joita todella esiintyy) ei tunnisteta - ainakaan oman joukkueen tekeminä.

Väitän, että juuri Aaltosta on kahvattu hyvin vähän.

Paljon enemmän kahvauksesta kärsivät Donskoi, Palola, Pirnes, Järvinen, Kemppainen, Jormakka, Pyörälä, Erkinjuntti...

Aaltosta vastaan puolustetaan niin, että luistellaan eteen, katsotaan mistä se yrittää kiertää, ja lyödään kiekko pois lavasta - yhdeksän kertaa kymmenestä siihen ei liity kahvausta edes lievimmässä muodossaan.

Jääkiekko ei ole salibandyä.
Tämä viesti summaa mielestäni finaalit tähän asti. Tappara on puolustanut Aaltosen miltein täysin pimentoon ihan estämällä miehen pääsyn kiekkoon tai kiekon kanssa maalille. Aaltonen kuskaa kiekkoa, kun pitäisi syöttää tai laukoa.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Tasoittavassa maalissa Lasse K. lymyää maalivahdin alueelle kun Donskoi tekee maalin. Sääntöjen kohta "Maalin hylkääminen: 4. kun hyökäävän joukkueen pelaaja on maalivahdin alueelle maalin syntyessä..."!! Aivan päiväselvä tilanne, joten jatkoaikaa ei olisi eilen alkuun pelattu.

"470.1 Maali katsotaan tehdyksi, jos hyökkäävän joukkueen pelaaja on maalialueella kiekon ylittäessä maaliviivan eikä hän millään tavoin vaikuta maalivahdin mahdollisuuksiin torjua kiekkoa eikä kyse ole säännössä 471 kuvatuista tilanteista."

Jos tuon tilanteen joku näkee niin, että Kukkosen takia Metsola ei pystynyt torjumaan, on kyseisen henkilön näkemys niin kaukana omastani, että keskusteluja on turha jatkaa.

Mitäs jos hyvä jagusti nyt edes yritettäisiin pitää nämä keskustelut aisoissa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös