Liigaan haluavien seurojen "auditointi" ja siihen liittyvä "napina"

  • 468 611
  • 2 594

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Urheilullisuudesta on turha puhua jatkossakaan, kerran mitään liigakarsintoja ei tule olemaan. Ilman auditointeja Mestiksen voittaja olisi kenties voinut joka tapauksessa anoa liigapaikka, tai sitten ei. Mutta mitään urheilullista nousutietä ei ole siten kuten se klassisesti käsitetään. Sport nostettiin Jokereiden tilalle, koska tälle kuviolle oli Liigan puolelta puhtaasti itsekkäisiin syihin perustuva tarve.

40 vuotta ollaan tässä kylässä liiganosua odotettu. Tämä millä se tuli, tuskin miellyttää ketään. Onko vaihtoehtoja? Ei, ellei Vaasassa sitten olisi luovuttu liigahaaveista kokonaan ja keskittymään amatöörikiekkoiluun. Ensi kaudella sitten nähdään 60 runkosarjaottelua liigaa, tammikuun jälkeen mahdollsesti pelkkää läpsyttelyä ilman urheilullista panosta. Kyllä vaasalaisetkin nuo pelit mielummin karsintapeikoksi vaihtaisi, mutta näillä mennään.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
magnum37 kirjoitti:
Urheilullisuudesta on turha puhua jatkossakaan, kerran mitään liigakarsintoja ei tule olemaan.

Sportillakin olisi mielestäni tänä vuonna ollut paikka myös urheilullisesti ansaita nousunsa ja siirtää kabinetit pois ihmisten mielistä. Tähän eivät rahkeet kuitenkaan riittäneet ja tästä johtuen Sportin nousu tullaan nyt ja aina muistamaan vain kabinettipäätöksenä. Tämä on hyvin valitettavaa ja mielestäni Sportin kannattajat olisivat ansainneet parempaa pitkän odotuksen jälkeen.

Se miten tulevina vuosina käy jää nähtäväksi. Kabinetteja tarvitaan varmasti nousuun, mutta nousijalta voi löytyä myös urheilullinen peruste jos mestaruuden myötä noustaan. Itse en sulkisi pois jopa karsintojen palauttamista jossain vaiheessa (pieni toivo elää vielä).
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Tähän eivät rahkeet kuitenkaan riittäneet ja tästä johtuen Sportin nousu tullaan nyt ja aina muistamaan vain kabinettipäätöksenä. Tämä on hyvin valitettavaa ja mielestäni Sportin kannattajat olisivat ansainneet parempaa pitkän odotuksen jälkeen..

Pelicansinkin kohdalla oli aikanaan kabinettipäätöksiä, mutta en sanoisi, että tätä asiaa kukaan pitää minään lahtelaista jääkiekkoa profiloivana asiana.

Pointti siis oli se, että jos Sport saa vähän menetystä Liigassa tulevien vuosien aikana ja pääsee vaikka poffeihin, niin eipä ketään kiinnosta silloin se, miten nousu on aikaiseksi saatu.

Eri asia kyllä kieltämättä on siinä tapauksessa, että Sport on vuosi vuoden jälkeen Liigan hännillä, silloin puheet kabinettinoususta saattavat vahvistua.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
MustatKortit kirjoitti:
Pelicansinkin kohdalla oli aikanaan kabinettipäätöksiä, mutta en sanoisi, että tätä asiaa kukaan pitää minään lahtelaista jääkiekkoa profiloivana asiana.

Pelicans tosiaan säilytti paikkansa Kärppien noustessa, vaikka hävisi karsinnat. Eipä näitä oikein enää edes muista. En tosin pitäisi Liigasta tippumisen perumista nykyisin edes hirveän erikoisena. Näin suljetun Liigan aikana tällainen toiminta tuntuu lähes "normaalilta". Sportin tapauksesta tekee hieman erinlaisen se, että kyseessä on nouseminen hyvin poikkeuksellisella tavalla. Nouseminen on nykyään hyvin erilaisessa asemassa verrattuna tippumiseen. Aina kun puhe kääntyy seuran Liiga taipaleen alkuun asia nousee esiin. Se on kuin piikki monen kannattajan lihassa, johon historian käännekohta johtaa.

Ehkä aika kuitenkin tekee tehtävänsä ja Sportin menestys Liigassa on tosiaan paras tapa haudata tämä kabinettipeli. Vanhojen muistelu voi kuitenkin pitkään tuntua epämiellyttävältä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Vanhojen muistelu voi kuitenkin pitkään tuntua epämiellyttävältä.

Tuskinpa sentään epämiellyttävältä.

Kaikilla perinteisillä lätkäseuroilla on joku juttu, mistä muiden seurojen kannattajat voivat hyvähenkisesti naljailla.

Pelsujen tapauksessa se oli tuo liigapaikan pelastuminen ja liigan muistaakseni antama taloudellinen tuki.

Ihan esimerkin vuoksi, Ässien kohdalla kyseessä voi esim. olla 2000-luvun alun vaikeat vuodet.

Näitähän löytyy kaikilta, yleensähän naljailua kuullessa varmistuu siitä, että oma seura tosiaan kuuluu sinne pääsarjaan ja liigakartalle.

En usko, että ketään kiinnostaa Spåran nousukuviot parin,kolmen vuoden päästä, kunhan vaasalaiset vaan pelaavat uskottavaa lätkää.

Se on toki selvää, että vaikea kausi tulee ensi kaudella Spåralle, jumbopaikka voi valitettavasti olla aika lähellä.
 
K

Kiekkokatsoja

Onnittelut Mikkelin Jukureille siitä, että joukkue sai voitollaan näyttämään tämän liiga auditoinnin juurikin siltä pelleilyltä, jota se oli, ja onnittelut myös jatkopaikasta!
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Voit olla aivan varma, että TPS:n herrat tekee kaikkensa sen eteen, että TUTO ei liigassa pelaa. Se on kaikki rahat pois tepsiltä mitä paikalliset TUTOon kylvää. Katsojista, kausareista ja lipputuloista puhumattakaan.

TPS:n olisi syytä olla eniten huolissaan yritysasiakkaista tällaisinä taloudellisesti vaikeina aikoina.

Tepsin herrat varmasti kaikkensa tekevät tämän estääkseen, mutta he ovat samaan aikaan kaivaneet oman seuransa hautaa niin tehokkaasti, että yleisömäärät ovat laskeneet, maine mennyt sekä katsojien että entisten pelaajienkin silmissä ja niin edelleen. TuTon nousu pakottaisi Tepsinkin ryhdistäytymään, mikä olisi Tepsinkin kannalta pitkällä tähtäimellä parempi. En toki odota TPS-nykyjohdon tätä tajuavan, kuten en juuri mitään muutakaan.

Pelkään pahoin, että tämä on juuri näin. TUTOn nousu Liigaan joskus muinoin ei ollut TPS:lle mikään uhka, mutta tänä päivänä on. Siihen uhkaan TPS on itse antanut loistavan mahdollisuuden viime vuosien touhuilla sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. TPS ei halua TUTOa Liigaan ja tekee varmasti kaikkensa, että TUTO pysyisi Mestiksessä. Uskon, että TPS:llä on perinteikkäänä seurana vahva asema Liigassa ja siten myöskin useampi liittolainen TUTOn nousua torppaamassa. Varmasti myös kaikkia liigaseuroja kiinnostava asia nousijoiden kohdalla on se, mitä nousija tuo mukanaan Liigaan. Onko uusi seura niin kiinnostava, että se vetää yleisöä ja vieraskannattajia halliin esim. Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa, Kuopiossa jne.

Silkkaa kusetusta ja keinotteluahan suomalaisen sarjajääkiekkoilun nykytouhu on. Mutta pelaillaan nyt ns. pudotuspelit loppuun. Toivon hartaasti, että TuTo Mestis-mestaruuden voittaa kahdesta syystä: siksi, että muutenkin kannatan TuToa tilanteesta riippumatta ja siksi, että sitten mitataan, onko käsissä vain mehukannu sanansa syöjien kiemurrellessa liigalupauksista irti vai joutuvatko liigan portit avautumaan edes kaudella 2015-2016.

Juuri näin. Tiesin odottaa, että auditoinneissa Sport nostetaan Liigaan, joten enemmän odotin sitä, että olisi kerrottu, mikä valmius muilla auditoiduilla seuroilla oli auditointihetkellä. Toisin sanoen, kelle auditoiduista seuroista näytettiin vihreää valoa ja kelle mahdollisesti vihertävää keltaista, ja kelle punaista valoa. Ainakaan julkisuuteen tätä ei ole suoraan kerrottu. Mikäli tämä olisi kerrottu ennen pleijareita, niin kaikki tietäisivät, mistä pelataan. Nythän pelataan Mestiksen voitosta, jonka jälkeen voittaja voi anoa Liigapaikkaa. Täällä keskusteluissa pyörii, että tarvitaanko TUTOn, KooKoon ja Jukureiden kohdalla uudet auditoinnit? Miksi tarvittaisiin? Eikö ne auditoinnit olleet jo erittäin arvovaltaisen ja ammattitaitoisen raadin huolella tekemät? Pelkään pahoin, että tätä asiaa ei haluttu kertoa siksi, että Liiga haluaa pitää langat omissa käsissään. Oikean seuran voittaessa voidaan kauden päätteeksi ilmoittaa, että nousu hyväksytään tai nousu evätään. Loogisinta olisi, että ilmoitetaan, että nousu hyväksytään, mikäli nämä ja nämä asiat on saatettu kuntoon, mutta lieneeköhän tämän suuntaista tapahtuvan. Loogisuus ei ole ollut Liigan tapa. Siksi olen hyvin skeptinen näiden suhmurointien suhteen.

Entäs jos... tilanne menisi niin, että TUTO voittaa tänä keväänä Mestiksen, mutta sitten ilmoitettaisiin, ettei ole liigakelpoinen vielä kaudelle 2015-16, koska xxx -asiat eivät ole kunnossa. Mikäli nämä asiat laitettaisiin kuntoon sitten kauden 2014-15 aikana, mutta ei enää ensi kaudella voitettaisikaan mestaruutta vaan esim. jäätäisiin sijoille 2-5, niin mitäs sitten? Urheilullinen menestys olisi parempaa kuin Sportin viimeisen 3 vuoden menestys. Mitenköhän kävisi? Olisiko pakko hyväksyä, vai sanottaisiinko, että auditointi on mennyt vanhaksi, koska ette voittaneet tänä vuonna Mestistä?
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pahoittelut aamupäivällä kirjoitetun viestin väärästä sävystä, tiedän aiempien vääntöjen pohjilta ettet ole sinänsä jukurivastainen,

Nou proplemo. Asiat riitelee, ei ihmiset. Kyllä minäkin ymmärrän että kiekko on tunteita herättävä laji ja silloin tällöin tulee kirjoitettua tai sanottua hiukan napakamin, Niin kaukalossa kuin katsomossakin.

Ymmärrän myös Mestisfanien ärtymyksen. On luonnollista että ihminen puolustaa omaansa. Nyt jos/kun toinenkin joukkue nousee Liigaan, ei se kieltämättä ole Mestikselle hyvä juttu kun kaksi yleisömagneettia poistuu sarjasta.

Katsellaan mitä kevät tuo tullessaan. ja ennen kaikkea nautitaan tasaisista kovista pleijariväännöistä.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kausi 2014-15 MERKITYKSETÖNKÖ?

Enää ei napista tämän kauden "läpivalaisuprosessista", vaan seuraavasta.

Useissa viesteissä ja eri viestiketjuissakin on väläytelty että tämän kauden Mestis -mestari saattaisi ensi kaudella pelata "MERKITYKSETTÖMÄN" kauden. Miten ihmeessä?

Olen miettinyt tätä ja en millään pysty ymmärtämään miten näin voisi olla. Monen kirjoittajan ajatuksenjuoksu kulkee jotainkin niin että kun kerran Sport ei ollut mestari (jota ehkä kabineteissa oltaisiin toivottu) niin tuleva mestari (ellei se ole Hokki) on jostain saanut luvan nousta Liigaan kaudeksi 2015-16. Eli mestaruus merkitsisi lähes automaattista nousua.

No, jos Mestarin "syyni" perustuisi vain tylsään talouteen niin näin voisi ollakin. Talouttahan voidaan pönkittää ilman urheilullista pärjäämistä.

Kertokaa Te, Hyvät Toverit, jotka puhutte ja kirjoitatte MERKITYKSETTÖMÄSTÄ kaudesta logiikkanne tuon väitteen takana.

Kerrotaanko Mestarille heti kauden päätteeksi ne kriteerit, jotka sen on täytettävä ensi keväänä? Mennäänkö samoilla kriteereillä kuin tänä vuonna? Halutaanko sinne luukulle ketään "jonottamaan"?

Mutta tuo merkitysetön läpsyttelykausiväite on minusta kummallinen ja kaipaa selvennystä.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kerrotaanko Mestarille heti kauden päätteeksi ne kriteerit, jotka sen on täytettävä ensi keväänä? Mennäänkö samoilla kriteereillä kuin tänä vuonna? Halutaanko sinne luukulle ketään "jonottamaan"?

Mutta tuo merkitysetön läpsyttelykausiväite on minusta kummallinen ja kaipaa selvennystä.

Jos esim. KooKoo voittaisi Mestiksen ja saisi paikan liigasta, mutta joutuisi himmailemaan yhden kauden Mestiksessä, niin miksi yleisö kävisi katsomassa pelejä? Jos ei ole yleisöä, niin millä maksaa pelaajille palkkaa jne.. Lopputuloksena on kausi joka höntsäillään junnuilla jonnekin sijalle 9 ja sitten liigaan, jos on onnistunut pitämään seuran pystyssä tuon välikauden verran. Helppoa se ei tule kyllä olemaan.

Eikös KooKoolle ainakin ollut jo luvattu liigapaikka, jos mestaruuden voittavat?
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Useissa viesteissä ja eri viestiketjuissakin on väläytelty että tämän kauden Mestis -mestari saattaisi ensi kaudella pelata "MERKITYKSETTÖMÄN" kauden. Miten ihmeessä?

...

Kertokaa Te, Hyvät Toverit, jotka puhutte ja kirjoitatte MERKITYKSETTÖMÄSTÄ kaudesta logiikkanne tuon väitteen takana.

Kerrotaanko Mestarille heti kauden päätteeksi ne kriteerit, jotka sen on täytettävä ensi keväänä? Mennäänkö samoilla kriteereillä kuin tänä vuonna? Halutaanko sinne luukulle ketään "jonottamaan"?

Mutta tuo merkitysetön läpsyttelykausiväite on minusta kummallinen ja kaipaa selvennystä.


Tämä "merkityksetön läpsyttelykausi" perustuu siihen, että mikäli esim. KooKoo voittaisi nyt keväällä Mestiksen, olisi tämä osuus heidän osaltaan hoidettu. Sen jälkeen heillä olisi tämä välivuosi aikaa laittaa "ne muut asiat" kuntoon, mitkä ovat kriteerejä Liiga-lisenssille. Tai mikäli ne olisivat jo nyt kunnossa, kuten Rannisto taisi jossain huolimattomasti mainita, niin siitäkin huolimatta KooKoon tulisi tahkoa vielä ensi kausi Mestiksessä ja "valmistautua" huolella ensimmäiseen Liiga-kauteen. Kukin voi itse miettiä, että miten tuo valmistautuminen kannattaisi tehdä, mutta useimmat ovat sitä mieltä, että välivuosi kannattaisi mennä mahdollisimman pienillä kustannuksilla ja riskeillä, jotta kaikki mahdollinen voitaisiin panostaa siihen ensimmäiseen kauteen Liigassa. Näin ollen välivuoden joukkue olisi varmasti huomattavasti edullisempi kuin tämän kauden joukkue, koska mitään urheilullisia tavoitteita ei enää olisi.

Näin siis itse ymmärrän tuon ja luulen aika monen muunkin ymmärtäneen. TOKI... tässähän voi ja varmaan tuleekin vielä kasapäin uusia mutkia matkaan. Esimerkiksi, laatiiko Liiga uudet kriteerit seuraavalle nousijalle nyt, kun Sport on saatu jo nostettua? Tai esim. jos väärä joukkue menisi voittamaan kannun keväällä. Ja päteekö pari kuukautta sitten tehdyt audioinnit vielä kauden päättyessä, vai pitääkö tehdä uudet? Jne. Kuten tuossa aiemmassa postauksessa mainitsin, niin odotin, että nämä kriteerit olisi kerrottu selvästi tyyliin: "Jos nyt auditoiduista joukkueista Mestiksen voittaa Jukurit/TUTO/KooKoo niin noustakseen Liigaan kaudeksi 2015-16 tulee heidän korjata seuraavat asiat 31.12.2014 mennessä tai esittää suunnitelma näiden asioiden korjaamiseksi..." Tai jotain tälllaista. Nythän on hyvin epämääräinen tilanne olemassa - voita Mestis ja ano Liigapaikkaa. Tuo ei anna mitään takeita siitä, että nousu voisi tapahtua, vaikka Mestiksen voittaisitkin.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikös KooKoolle ainakin ollut jo luvattu liigapaikka, jos mestaruuden voittavat?

Kyllä luvattiin, mutta jokainen voi miettiä mielessään voiko tuohon lupaukseen luottaa. Itse olen valitettavasi jo menettänyt uskoni ja luottoni liigan ja liiton herrojen lupauksiin.
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Nousulupa

Kyllä luvattiin, mutta jokainen voi miettiä mielessään voiko tuohon lupaukseen luottaa. Itse olen valitettavasi jo menettänyt uskoni ja luottoni liigan ja liiton herrojen lupauksiin.

Missä/milloin tämä lupaus KooKoolle on annettu ja kuka sen on antanut? Onko tästä jokin uutinen olemassa? Olen siinä käsityksessä, että sekä KooKoo että Jukurit ovat kertoneet Liigan ilmoittaneen heille, että ovat valmiita nousemaan, mikäli voittavat Mestiksen. Mutta jos näin on, niin miksei Liiga itse ole sitä kertonut? Herää epäilys, että onko KooKoossa ja Jukureilla tulkittu jotain sanomisia väärin vai onko oikeasti näin sanottu? TUTOn suunnalta en ole kuullut vastaavaa.

Semmoisen muistan Rannikon kyllä sanoneen, että kaikki hakijat olivat hyviä ja kilpailu oli tiukka, mutta Sport oli selkeästi paras kokonaisuutta tarkasteltaessa... Ja sitten haastattelijan kysyessä, että olisiko joku muu nostettu, mikäli Sporttia ei olisi nostettu niin vastaus oli, että kyllä. (tämä edellä hatarasta ulkomuistista - korjatkaa, jos olen väärässä) Omaan korvaan tuo kuulostaa sellaiselta diblomaatin vastaukselta, jolle en laittaisi painoarvoa. Varsinkin, kun tuo vastaus ei tullut automaattisesti vaan vasta useamman pumppauksen jälkeen. Voisiko olla, että Kouvolan ja Mikkelin toimistoissa olisi tulkittu näitä sanomisia niin, että heillä on Liigan lupa nousta, jos voittavat Mestiksen?
 
Missä/milloin tämä lupaus KooKoolle on annettu ja kuka sen on antanut? Onko tästä jokin uutinen olemassa? Olen siinä käsityksessä, että sekä KooKoo että Jukurit ovat kertoneet Liigan ilmoittaneen heille, että ovat valmiita nousemaan, mikäli voittavat Mestiksen. Mutta jos näin on, niin miksei Liiga itse ole sitä kertonut? Herää epäilys, että onko KooKoossa ja Jukureilla tulkittu jotain sanomisia väärin vai onko oikeasti näin sanottu? TUTOn suunnalta en ole kuullut vastaavaa.

Välimaa kertoi KooKoon sivuilla ja Kouvolan Sanomissa, että Liigalta on tullut tieto, että KooKoo on mestaruutta vaille liigajoukkue. Toki audintoinneissa käydään taas paperit läpi, mutta ilmeisemmin viimeisimmässä tuli vastaan menestys Mestiksessä.
 
Suosikkijoukkue
KK
Silloin, kun liiganousija julkaistiin niin Rannisto sanoi, että Sport on myös urheilullisesti menestynein seura. Ei tainnut mainita tarkastelujaksosta mitään, mutta luultavasti muutama viime kausi, kuten taloudessakin katsottiin kolmen edellisen kauden tulokset.

Jaa, että Rannisto sanoi niin. No on hän sen verran asiansa osaava ja todellinen suomalaisen jääkiekon kehittäjä, että pakkohan se on sitten vain uskoa ja tämä hyväksyä. Rannisto, Kummola, mitä näit nyt oli...

Sanoisin, että Sportin Liiganousu on ollut vain ajan kysymys, muilla Mestis-jengeillä ei ole tässä suhteessa ollut mitään palaa. Syytkin ovat selvät, Vaasaan on potentiaalia saada (pienemmän puoleisen budjetin) liigajengi ja yleisesti ottaen lätkä on aika iso juttu alueella.

Jos Mestiksen mittapuulla isolla rahalla ei päästä edes semifinaaleihin niin miten ihmeessä pienellä rahalla saadaan Liigajengi? Ainiin, kabinettipäätöksellä. Oma boldaukseni on naurettavin lause, mitä vaasalaisten suusta olen ikinä kuullut. Onko Vaasassa ollut mestaruuskausina Mestiksen kuinka suurin pelaajabudjetti? Oikein hauska seurata, kuinka suuri Sportin ensi kauden pelaajabudjetti on, ja kuinka sillä pärjätään.

Ja edelleenkin, toivon Sportin Liiga kausille pelkkää hyvää ja menestystä, mutta rajansa kaikella kirjoituksilla.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Oma boldaukseni on naurettavin lause, mitä vaasalaisten suusta olen ikinä kuullut. Onko Vaasassa ollut mestaruuskausina Mestiksen kuinka suurin pelaajabudjetti? Oikein hauska seurata, kuinka suuri Sportin ensi kauden pelaajabudjetti on, ja kuinka sillä pärjätään...

Älä syytä vaasalaisia, olen helsinkiläinen, joka kannattaa Porin Ässiä.

Ja itse kirjoituksen sisältöön, niin ymmärtääkseni Sportin budjetti ensi kaudelle tulee olemaan jotain 1,5-1,8 miljoonaa (paremmin tietävät voivat korjata) eli ihan liigabudjetti, tosin pienemmän puoleinen, aivan kuten kirjoitin.

Mihinkään sellaisiin huhuihin en usko, kun palstallakin joku taisi heittää ennusteena jopa yli kahden millin budjettia, jolla Spåra siirtyisi suoraan lähelle keskikastin budjettia. Muistaakseni esim Ässien pelaajabudjetti tälle kaudelle oli vajaa 2,2 miljoonaa.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Sen nyt haluaisin kuitenkin tietää, mikä on tämä tarkasteltava ajanjakso, jossa mitattu Sport menestyksekkäimmäksi joukkueeksi? Onko kyseessä divari ja mestis vuodesta 1975 alkaen vai pelkkä mestis vuodesta 2000 alkaen, viisi viimeistä vuotta vai kenties kolme viimeistä vuotta? Itse en muista mistään lukeneeni mistä tarkasteltavasta ajanjakso nyt puhutaan. Okei menestynein ei varmasti ole KooKoo, koska mestaruuksia ei ole tullut, mutta KooKoo on kuitenkin ainoa joukkue joka on ollut viitenä viimeisenä kautena vähintään mestiksen välierissä. Millä perusteella Sport on menestyneempi kuin esim. Jukurit?

Ajanjaksoksi on varmasti valittu sellainen, että Sport on saatu parhaaksi.

Jos ajanjaksoksi valitaan "Mestis, kun oli taas karsinnat" niin Sportilla on kolme mestaruutta, Jokipojilla ja Jukureilla yhdet. Noin ehkä. Kuka tietää?
 

Oskupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pepe Jürgens
Galluppi

Mikäli KooKoo, TuTo tai Jukurit voittaa tänä vuonna mestaruuden, niin kuinka moni oikeasti uskoo että kyseinen jengi pelaa liigaa vuoden tauon jälkeen ?
 

Rocco

Jäsen
Onko Vaasassa ollut mestaruuskausina Mestiksen kuinka suurin pelaajabudjetti? Oikein hauska seurata, kuinka suuri Sportin ensi kauden pelaajabudjetti on, ja kuinka sillä pärjätään.
Ensi kaudella Sport saa "ylimääräistä ilmaista rahaa" lähes miljoona euroa. Se tulee automaattisesti TV-sopimuksen ja Liigan yhteisten sponsorien kautta. Summa on lähes sama kuin kolmen isoimman Mestis-seuran pelaajabudjetti.

Ajanjaksoksi on varmasti valittu sellainen, että Sport on saatu parhaaksi.

Jos ajanjaksoksi valitaan "Mestis, kun oli taas karsinnat" niin Sportilla on kolme mestaruutta, Jokipojilla ja Jukureilla yhdet. Noin ehkä. Kuka tietää?
Lisäksi Sport oli finaalissa KalPan nousuvuotena, sekä pelasi ennen Liigan sulkemista Pelicansia ja Kärppiä vastaan hieman erimallisessa karsinnassa. Eli voidaan sanoa, että Sport on ollut kuusi kertaa yhdeksästä mahdollisesta mukana karsimassa Liigaan. Silloin kun Liiga oli suljettu, Jukurit ja muut veteli kotiin noita mehukannuja ilman merkitystä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Mikäli KooKoo, TuTo tai Jukurit voittaa tänä vuonna mestaruuden, niin kuinka moni oikeasti uskoo että kyseinen jengi pelaa liigaa vuoden tauon jälkeen ?

En usko, enkä toivo. Eiköhän tuota jutusteltu ihan vain siksi, että ei-valituilla ei tulisi paha mieli.

Liigaa pitäisi mielummin supistaa kuin laajentaa.
 

Rocco

Jäsen
Suomesta ei löydy rahaa kahteen ammattilaissarjaan, joten on järkevämpää nostaa kaikki ammattilaisjoukkueet Liigaan.
Heti kun osaat antaa määrityksen mikä on ammattijääkiekkoa ja mikä ei, voit kirjoittaa enemmän.
Olisikohan mielipide ollut sama, mikäli Sport ei olisi ollut kabinettinousija?
Vaasassa on tätä hoettu jo vuosia. Liiga pienemmäksi ja urheilullinen karsintasarja väliin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Olisikohan mielipide ollut sama, mikäli Sport ei olisi ollut kabinettinousija?

Tämä on ollut mielipiteeni aina ja tulee olemaan. Karsinnat ehdottomasti takaisin. Urheilun tulisi ratkaista.

Lisäksi en ymmärrä, miksi mestari ansaitsisi tällä kaudella nousun. Sehän olisi samanlainen sketsinousu kuin KalPan aikoinaan. Oikea tapa -jos on pakko saada Liigaan yksi jengi lisää - järjestää vaikkapa kolmen jengin karsintasarja, missä kaksi jengiä Mestiksestä ja yksi Liigasta. Kaksi parasta Liigaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös