Olympiakisat 2014: Suomen maalivahdit

  • 151 310
  • 638
Tila
Viestiketju on suljettu.

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Mitäs sellainen skenaario, että Rask ja Kärppä molemmat sulaa. Löytyykö ballseja laittaa Niemi maaliin puolivälierään? Turhaa tällainen kinastelu siitä, kumpi on parempi, mutta oma kantani on Lehtonen.

Miksei olisi ballseja? Itse ihan tyytyväinen kun Niemi vissiin on huomenna edes luukkuvahti

Salaa toivon että suunnitelma olisi että jokainen pelaisi yhden alkusarjan pelin eli Niemi pelaisi Kanadan kaippa saa haaveilla..
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Niin turhaa lässytystä osalla. Luulisi sen olevan täysin päivän selvää että alusta asti on suunniteltu, että Rask on ykkönen ja toinen kaksikosta Lehtonen & Niemi on kakkonen. Westerlund päätyi Lehtoseen. Syitä ei voi sanoa varmaksi mutta eiköhän tähän juuri vaikuta Lehtosen aiempi kokemus arvokisoista jne.
Rask kuitenkin pelannut kaksi viime kautta todella hyvää peliä ja hyvillä statseilla. Selkeä ykkösmaalivahti jolla mennään seuraavan pelin jälkeen loput. Toisessa pelissä on tietysti hyvä antaa Lehtoselle sauma pelata ettei tule liian pitkää taukoa peleistä ja on "tarpeeksi lämmin" jos yhtäkkiä sinne maaliin pitääkin mennä.

On kuitenkin niin käsittämättömän naurettavaa lukea noita kommentteja että joku meidän maalivahdeista olisi "valovuosia" tms. toista edelle. Ei ole. Meillä on kolme jäätävän hyvää maalivahtia ja se on helvetin mahtava juttu. Westerlund on fiksu valmentaja ja varmasti on tehty selväksi maalivahdeille alusta asti selväksi roolit ja peluutus. Lehtonen on ehkä ollut Raskia "parempi" viime kuukaudet, mutta uskon että tässä katsotaan silti vähän näyttöjä vähän pidemmällä otannalla. Ei kuitenkaan siis mitään 5v takaisia näyttöjä.

Maalivahtien peluutus on päätetty ja kerrottu alusta asti. Rask valmistautuu siis rauhassa Kanada peliin ja Lehtonen saa alle yhden pelin ja on valmiina jos muutoksia pitää syystä tai toisesta tehdä.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Lisäksi eiköhän tää maalivahtien peluutus ole ihan selvä homma. Jos Lehtonen pelaa huomenna vahvan ottelun, niin pelaa myös Kanada ottelun. Varmasti oli suunnitteilla, että jos molemmat pelaavat ihan hyvän ottelun alkuun, niin Rask pelaa sitten loput ottelut, mutta jos Lehtonen pelaa vahvan ottelun, niin paha on jättää sitten penkille Kanada peliin.

Minä veikkaan, että Rask starttaa Kanada-ottelun. Rask on kuitenkin kiistatta maailman parhaita maalivahteja, ja kaikille sattuu näitä matseja joskus. Yhtälailla tilannetta voi katsoa niin, että onko varaa penkittää monella mittarilla maailman top-3 maalivahti yhden pelin perusteella. Pelin, jota ennen oli n. 3 päivää aikaa lentää 12h lento, tottua 10h jetlagiin ja pelata heikon puolustuksen takana joka syöttelee suoraan lapaan Grabnerin ja Vanekin kaltaisille pelaajille. Ja peli pelattiin vieläpä todella poikkeukselliseen aikaan eli keskipäivällä. On selvää, ettei Rask ollut tänään omalla tasollaan, mutta eivät olleet olosuhteetkaan.

Jos Suomi haluaa pelata mitaleista, niin maalivahtipelin on oltava turnauksen parasta. Uskon, ja luulen että myös Erkka uskoo, että Raskilla on korkein potentiaali Suomen maalivahdeista olla turnauksen paras.

Lehtonen on varma ja luotettava maalivahti, jolla voidaan mennä päätyyn asti. Mutta todennäköisemmin Suomi menee päätyyn Raskilla. Ja jos halutaan mennä päätyyn asti niin pitää ottaa vähän riskejä, vaikka sitten senkin uhalla että Rask vuotaa taas Kanadaa vastaan. Jos näin käy, niin sitten Lehtonen maaliin pudotuspeleissä, saa kuitenkin tuon Norja-matsin alle joten voi heittää sinne huoletta tarvittaessa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Minä veikkaan, että Rask starttaa Kanada-ottelun.
Eipä tuon ennustaminen nyt kummoisia meedion kykyjä vaadi; Suomi on pelannut viimeiset 20 vuotta arvokisoissa siten, että lähtökohtainen ykkösvahti torjuu avausottelussa, ja kakkonen toisessa (tai seuraavassa mahdollisessa "helpommassa") pelissä, minkä jälkeen ykkönen kantaa oletusarvoisesti torjuntavastuun. Raskin vire Kanada-ottelussa ratkaissee kuitenkin, kumpi maalivahdeista pelaa pudotuspeleissä.
Lehtonen on varma ja luotettava maalivahti, jolla voidaan mennä päätyyn asti.
Lehtonen ei todellakaan vakuuttanut viimeksi maajoukkueessa pelatessaan (MM 2012), mutta toisaalta hänellä on kokemusta kaksista aikuisten arvokisoista siinä missä Raskin A-maaottelukokemus rajoittui ennen eilistä yhteen EHT-otteluun. Niemellä on niin ikään vyöllään kokemusta kansainvälisistä otteluista vain EHT:ltä, viiden kauden takaa ja kolmen ottelun verran.
 

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Eipä tuon ennustaminen nyt kummoisia meedion kykyjä vaadi; Suomi on pelannut viimeiset 20 vuotta arvokisoissa siten, että lähtökohtainen ykkösvahti torjuu avausottelussa, ja kakkonen toisessa (tai seuraavassa mahdollisessa "helpommassa") pelissä, minkä jälkeen ykkönen kantaa oletusarvoisesti torjuntavastuun. Raskin vire Kanada-ottelussa ratkaissee kuitenkin, kumpi maalivahdeista pelaa pudotuspeleissä.
Lindströmin ja Aravirran aikana sekoiltiin tämän kanssa oikein huolella, kun alettiin alkusarjan Kazakstan-höntsien perusteella arpoa peluutusta. Jälki oli sen mukaista. Siellä sitten vuorotellen mentiin puntti tutisten ilman selvää ykkösveskaria. Onneksi tästä on jotain opittu.
 

Pauli

Jäsen
Tuli pikkukaljoissaan kiihytettyä itteeni.
Joo ei mitään valovuosia mut mielestäni Rask on parempi maalivahti kuin Lehtonen. Lehtonen varmasti pystyisi pelaan tän turnauksen ykkösenä. Neljä meni omiin eilen mut kahden viimeisen kohdalla peli oli jo ratkennut niin eipä niillä ollut enää mitään väliä. Ja eipä siinä hirmu imurointeja tapahtunut. Ei ollut Raskilta mikään huippupeli mut ei mielestäni ole mitään järkeä enää ruveta arpoon ykkösmaalivahtia. Rask pelaa niinkuin on suunniteltu alunpitäen.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kari Lehtonen aloitti pistepörssin voittotaistelun hienosti, mutta esitti torjuntojensa osalta peruspelin: ei mitään ihmepelastuksia tai gamesavereita, muttei tarvinnutkaan; siinä missä Suomi teki Itävalta-pelin alussa karmeita merkkausvirheitä ja tarjoili vastustajalle solkenaan avopaikkoja, kenttäpelaajien virheet oli karsittu nyt tyystin pois. Hieno juttu.

Pari Kärpän "potkupurkua" maalin takana hämmästytti, ja jälkimmäinen meinasi kostautua, mutta onneksi Suomi selvisi tänään yhdellä takaiskulla.

Rask pelaa sunnuntaina, ja nähtäväksi jää, minkälaiset arpajaiset alkavat sen jälkeen.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Jos valmennus on yhtään tehtäviensä tasalla niin tästä eteenpäin ei ole peluutuksessa kuin yksi vaihtoehto.

Ja se vaihtoehto on luonnollisesti Tuukka Rask. Lehtosen kisaurakka oli siinä ja kiitos siitä.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kaksi peliä pelattu ja niin Rask ja Lehtonen torjuneet. Tuomio; Lehtonen maaliin Kanadaa vastaan. Itselleni jäi todella positiivinen fiilis Kärpästä. Mutta, ihan sama kumpi pelaa, siihen ei kaaduta.
 

Dirac

Jäsen
Toivottavasti pitäydytään alkuperäisessä suunnitelmassa ja laitetaan Rask maaliin. Jos tulee epäonnistuminen niin voidaan hyvin luottaa Kärppään lopuissa peleissä. Ei me tulla maalivahtiin kaatumaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Rask maaliin sunnuntaina ja siitä eteenpäin, ellei haparoi. Jos Rask jatkaa epävarmasti, Lehtosella lopputurnaus. Simple is that.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Eiköhän mennä alkuperäisen suunnitelman mukaan, joten Rask pelaa sunnuntaina omalla tasollaan, ja Lehtonen pelaakin sen jälkeen loppukisat.

Voi huh huh, miten tästä edes saadaan keskustelua? :D

Jos ja kun Rask pelaa Kanadaa vastaan tasollaan, taistelee Suomi voitosta Kanadaa vastaan - ja tällöin ei myöskään ole mitään epäselvyyttä, kuka jatkaa pudotuspeleissä aloittavana maalivahtina.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lehtonen oli tänään hyvä ja selvästi parempi kuin Rask eilen. Pistäisin kuitenkin Raskin maaliin sunnuntaiksi. Alla muutamat perustelut, miksi näin.

- Rask ei ole saanut vielä onnistunutta peliä. Tulevien pelien kannalta on tärkeää saada molemmille kassareille onnistumiset alle.
- Rask on kuuleman mukaan loistava kokoamaan itsensä huonompien pelien jälkeen. Lisäksi Tuukka tykkää pelata ns. kovempia kavereita vastaan, joissa vetoja tulee ja mies pysyy lämpöisenä. Kanadaa vastaan niitä vetoja tulee varmasti.
- Kuvitellaan tilanne, että Lehtonen pelaisi Kanadaa vastaan imuroiden kaiken mahdollisen. Siinä tapauksessa Suomella olisi kaksi maalivahtia, joilla molemmilla olisi huono peli alla. Lähtökohdat kuolemanpeleihin voisivat siis olla paremmatkin.
- Jos Rask epäonnistuisi Kanadaa vastaan, olisi Lehtonen valmis tämänpäiväisen hienon pelin jälkeen ottamaan ykköstorjujan viitan harteilleen. Jos Rask pelaisi omalla tasollaan huippupelin, torjusi hän kuumana miehenä päätyyn asti.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Eiköhän mennä alkuperäisen suunnitelman mukaan, joten Rask pelaa sunnuntaina omalla tasollaan, ja Lehtonen pelaakin sen jälkeen loppukisat.

Minkä alkuperäisen suunnitelman? Sen, jota palstaveljet täällä viljelevät? Raskhan ei ole joukkuejohdon mukaan yhtään sen varmemmin pelaava maalivahti kuin Lehtonen tai edes Niemi.

Eikös lähtökohta nimenomaan ollut, että tämän Norja-pelin jälkeen katsotaan tilanne. Raskin piikkiin ei voi Itävalta-pelin maaleja laittaa, mutta Kärppä oli noin 10 kertaa vakuuttavampi tänään, aivan kuten koko alkuvuodenkin.

Jokohan se median luoma Rask-illuusio osattaisiin jättää sivuun? Yksi maailman parhaista maalivahdeista, mutta kun puolustus on täysin päinvastainen kuin seurajoukkueessa, ei pelaaminen varmasti ole kaikkein helpointa. Samalla joukkueesta löytyy NHL:n viimeviikkojen kuumin maalivahti, joka juuri pelasi jäätävän hyvän ottelun. Mikä puoltaa Raskin valintaan Kanada-ottelun osalta?

EDIT: Edellisen viestin pointteihin kysymys: Näetkö lohkovoiton ratkaisevan Kanada-ottelun kokeilupelinä? Tilannehan on kuitenkin se, että voitolla tulee paikka suoraan puolivälieriin, tappiolla taas vastaan Itävalta, Slovenia tai Latvia. Tuolloin on taas kenellä tahansa mahdollisuus nostaa itseluottamustaan, vaikka kuoleman peli onkin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
- Jos Rask epäonnistuisi Kanadaa vastaan, olisi Lehtonen valmis tämänpäiväisen jälkeen ottamaan ykköstorjujan viitan harteilleen.

Tuolleen tietysti voisi ajatella. En tiedä. Lehtonen kyllä vakuutti, että jatkaisin melkeen Kärpällä joka tapauksessa.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ärsyttääkö kun teillä on Fleury häkissä? :D

Oletan tämän suunntauksi minulle eikä Henkalle. a) Miten kanadalainen Fleury liittyy keskusteluun Suomen olympiamaalivahdeista? b) Miksi ärsyttäisi, Fleury on ollut ihan semi jees tällä kaudella. Johtaa muun muassa NHL:n voittotilastoa :)
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Toivottavasti pitäydytään alkuperäisessä suunnitelmassa ja laitetaan Rask maaliin. Jos tulee epäonnistuminen niin voidaan hyvin luottaa Kärppään lopuissa peleissä. Ei me tulla maalivahtiin kaatumaan.


Jos Lehtosen kommentti pitää paikkansa, oltiin sovittu vain kahdesta ekasta matsista. Itse laittaisin Lehtosen känädää vastaan ja sillä mentäisiin loppuun. Jos Lehtonen epäonnistuu, maaliin nälkäinen kolmosveskari. Raskin pelit toivoisin olevan pelatut.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Raskin pelit toivoisin olevan pelatut.

Yhden lievästi epäonnistuneen pelin takia? Joo'o. Olenpa hiljaa ettei tule noottia.

Rask maaliin Kanadaa vastaan ja jos ei vieläkään vakuuta, niin Lehtonen jatkaa loppuun asti. On se kumma kuinka joka vuosi saadaan tästä suomen maalivahti tilanteesta hirveä hulabaloo aikaiseksi.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Raskin jos meinaa maaliin laittaa, niin olis varmaan laitettava yks chara vaikka Salon paidalla pelailee. En missään nimessä jatkaisi Raskilla on toi puolustus niin paljon enemmän Dallas mallin puolustusta kun Boston.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Jokohan se median luoma Rask-illuusio osattaisiin jättää sivuun? Yksi maailman parhaista maalivahdeista, mutta kun puolustus on täysin päinvastainen kuin seurajoukkueessa, ei pelaaminen varmasti ole kaikkein helpointa. Samalla joukkueesta löytyy NHL:n viimeviikkojen kuumin maalivahti, joka juuri pelasi jäätävän hyvän ottelun. Mikä puoltaa Raskin valintaan Kanada-ottelun osalta?

EDIT: Edellisen viestin pointteihin kysymys: Näetkö lohkovoiton ratkaisevan Kanada-ottelun kokeilupelinä? Tilannehan on kuitenkin se, että voitolla tulee paikka suoraan puolivälieriin, tappiolla taas vastaan Itävalta, Slovenia tai Latvia. Tuolloin on taas kenellä tahansa mahdollisuus nostaa itseluottamustaan, vaikka kuoleman peli onkin.

Olen kanssasi samaa mieltä, niin kuin olen kokoajan sanonut. Lehtonen ilman muuta maaliin. Oli noin tuhat kertaa vakuuttavampi maalillaan näissä otteluissa kuin Rask. Lisäksi Lehtonen on TÄLLÄ HETKELLÄ kuumempi maalivahti kuin Rask, eikai sitä turhaan viime viikon kakkostähdeksi valittu NHLssä. Lehtonen pelaa illasta toiseen surkeasti puolustavan joukkueen takana, eli juuri samanlaisen kun tämä Suomen porukka näyttää olevan. Rask taas on tottunut pelaamaan yhden parhaimmin puolustavista joukkueista takana.

Olisi virhe lähteä jatkamaan Raskilla tästä eteenpäin.
 

Liehuviitta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt kysytään kyllä pokkaa valmennukselta. Rask varmasti olisi mieleistä laittaa, mutta itse lähtisin tämän pelin ja viime aikojen vireen perusteella sunnuntain peliin Lehtosella..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös