Turhan tiedon -ketju

  • 663 680
  • 3 252

TKH

Jäsen
Mainitaan turhana tietona myös, että ennätys koskee vain sarjavalmisteisia junia ja normaalireitillä tehtynä, ja tietysti matkustajien kanssa. Prototyyppien ennätys on edelleen Ranskan nimissä ja se on 574 km/h, mutta kyseessä oli testi, jota ei suoritettu sarjavalmisteisella kalustolla ja se tehtiin ilman mastkustajia. Vaunujakaan ei ollut kuin yksi, kun Kiinan tapauksessa vaunuja oli 16.

Kiinalaiset kuulemma testanneet luotijunaa nopeudella 605 km/h.

Mainitaan toisena turhana Kiinaan liittyvänä tietona vielä sekin, että Kiinalaiset ovat ilmeisesti tehneet parin viikon sisään jo toisen testin uudella hypernopealla liitäjällä. Eli nuohan siis ammutaan ensin ballistisella ohjuksella, tai raketilla, avaruuteen, josta ne sitten tulee erittäin suurella nopeudella kohteisiin. Ovat sitten nopeutensa lisäksi kykeneviä väistöliikkeisiin, joten niitä on erittäin vaikea torjua. Voidaan ilmeisesti käyttää myös liikkuvia kohteita, kuten lentotukialuksia, vastaan.
 

TKH

Jäsen
Nyt olisi jälleen tarjolla mahdollisuus lähettää oma viesti avaruuteen. Tällä kertaa viesti päätyy Hayabusa 2 mukana asteroidille 1999 JU3.
Messages from Earth: Hayabusa-2 | The Planetary Society

Tästä on tullut melkeinpä jo tapa.

NASA is inviting people around the world to submit their names to be etched on a microchip aboard a spacecraft headed to the asteroid Bennu in 2016.
NASA Invites Public to Send Names on an Asteroid Mission and Beyond | NASA
 

TKH

Jäsen
Maailmalta löytyy useita erikoisia pilvenpiirtäjiä ja yksi niistä on Guangzhou Circle. Nimestäkin jo voi päätellä minkä muotoinen pilvenpiirtäjä on kyseessä. Ympyrähän se on, tai paremminkin rinkula koska keskeltä löytyy iso reikä. Kyseinen pilvenpiirtäjä on maailman korkein pyöreä pilvenpiirtäjä, korkeutta löytyy 138m, keskellä olevan reiän halkaisija on 48m.

Erikoisista rakennuksista puheen ollen mainitaan myös oheinen Hollannissa suunnitteilla oleva kelluva rakennus.

The main deck will consist of a floating, heavy concrete base measuring 240 x 420 x 9 feet that will support the lightweight apartments and a parking lot. Each unit will be wrapped in aluminum and topped with a green roof. A bridge will connect the Citadel to the mainland and allow access for emergency and maintenance vehicles. Once water is reintroduced to the polder, the entire complex will float atop six feet of water.
World's First Floating Apartment Complex to Begin Construction in 2014
 

TKH

Jäsen
Tank Biathlon

Juttujen mukaan ainakin Saksa ja Italia olisivat uusina maina osallistumassa tämän vuoden kisoihin. Viime vuonna ei ollut kuin 4 maata mukana. Säännöt tuossa menee pitkälti samalla lailla kuin ampumahiihdossa, mukaan lukien sakkokierrokset, noin 500m, ohilaukauksista. Kisassa ammutaan pääaseen lisäksi myös kk:lla. Rata on 20km ilman sakkolenkkejä ja siihen kuuluu kaikennäköistä - vesieste, sillan ylitys, jne.

Youtubesta löytyy kuvaa viime vuoden kisoista jos kiinnostaa.
 

TKH

Jäsen
Seven accidents involving frontline warships in as many weeks have exposed major chinks in the Navy armour and punctured the claim of Admiral D K Joshi made last month that the safety record of the force was “not all that bad”.

In another incident, a 30-mm gun on ICSG Sangram, a patrol boat undergoing a refit at the naval docks in Mumbai, fired accidentally. The shell pierced the Naval headquarters building damaging a few offices and narrowly missing a few officers. Following this, the INS Tarkash — a Talwar-class frigate which has conducted several overseas missions — hit the jetty while berthing at the Mumbai naval base. Its hull was badly damaged.
Mishaps expose chinks in Navy armour

Intian laivastossa sattuu ja tapahtuu.
 

TKH

Jäsen
Norway is livening up the main road north from Oslo with the world's largest elk sculpture, a ten-metre-high beast in shimmering steel which will serve as the country's answer to the UK's Angel of the North.
Norway to build 'the big elk' of the north - The Local
Angel of the North is a steel sculpture of an angel, 20 metres tall, with wings measuring 54 metres across.

Joku 10 metriä korkea Lion of the North voisi olla hyvä vastine oheisille. Tai ehkäpä Lynx of the North Tampereella.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Ainakin IL, IS ja Turun Sanomat mainostaa että kohta baarista saa tuplaviskejä, vaikka kyseessä on vasta ehdotus Eduskuntaan tupla-anniskelusta. On taas uutiset loppuneet kesken, huoh.
 

TKH

Jäsen
The shipowner upgraded the original order for five 18,400 TEU containerships to ones capable of delivering 600 more containers. These new ships will be the largest containerships ever built. The first containership, measuring 400.0 m in length, 58.6 m in width and 30.5 m in depth, is scheduled to be handed over by November this year.
Hyundai Heavy Begins Building World’s Largest Containership

Tulee olemaan maailman suurin laiva, ei pelkästään suurin konttialus. Tämä siis silloin kun Preludea ja jo romutettuja supertankkereita ei lasketa.
 

TKH

Jäsen
Nicaraguan kanava voi olla kannattava hanke, mutta yksi erikoisimmista viime vuosina julkisuudessa näkyneistä megaprojektisuunnitelmista on Beringinsalmen silta, tai yleensä koko idea rakentaa moottoritie ja rautatie Siperian ja Alaskan välille.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
KooKoosta lähti TPS:ään Santtu Huhtala ja Hermekseen aiemmin Ville Rajala...

Pieni tietovisa:

Kumpi tummennetuista joukkueista pelaa Suomisarjassa?
[huom: ei saa käyttää googlea vastauksen etsimiseen]

_
 
Viimeksi muokattu:

TKH

Jäsen
Nicaraguan kanava voi olla kannattava hanke, mutta yksi erikoisimmista viime vuosina julkisuudessa näkyneistä megaprojektisuunnitelmista on Beringinsalmen silta, tai yleensä koko idea rakentaa moottoritie ja rautatie Siperian ja Alaskan välille.

Laitetaanpa vielä yksi muistiin tullut megasuunnitelma.

Helsinki–Tallinna-rautatietunneli

Kyllähän tuo toteutettavissa olisi, mutta kannattavuus onkin sitten kokonaan eri asia. Sama homma lapissa kovasti lobattavan Rovaniemi-Kirkenes -rautatien kanssa, joka oli esillä myös tammikuun Kirkenesin konferenssissa.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Sama homma lapissa kovasti lobattavan Rovaniemi-Kirkenes -rautatien kanssa, joka oli esillä myös tammikuun Kirkenesin konferenssissa.
Katselin tuosta hankkeesta hieman tietoa jostain pdf:stä ja kieltämättä ideana ihan varteenotettava. Kannattavuus on tosiaan toinen juttu, koska hyvin pitkälle kaikki riippuu Lapin kaivostoiminnasta. Olisiko tuolle rataosuudelle suunnitteilla edes minkääntasoista henkilömatkustusta?

Toisaalta jotkut ideat jalostuu pitkän ajan kuluessa toteutumiskelposeksi ja näinhän kävi esimerkiksi Hämeenlinnassa moottoritien katteen kanssa. Muistaakseni sitä oli joku ehdottanut rakennettavaksi joskus 80-luvun taitteessa ja niin 30 vuotta myöhemmin sen rakentaminen aloitettiin. Jälleen voidaan olla montaa mieltä kannattavuudesta...
 

TKH

Jäsen
Katselin tuosta hankkeesta hieman tietoa jostain pdf:stä ja kieltämättä ideana ihan varteenotettava. Kannattavuus on tosiaan toinen juttu, koska hyvin pitkälle kaikki riippuu Lapin kaivostoiminnasta. Olisiko tuolle rataosuudelle suunnitteilla edes minkääntasoista henkilömatkustusta?

Kyllähän turismi on yksi tekijöistä, jolla tuota lobataan. Kaivostoiminta olisi varmaan suurin käyttäjä. Tosin Kirkkoniemi ei ole ainut vaihtoehto esimerkiksi Soklin kaivosta ajatellen, vaan ratayhteys Kantalahteen on myös täysin mahdollinen. Turismin ja mahdollisen tuonnin kannalta Kirkkoniemi olisi tietysti parempi päätepaikka, mutta vaikea on nähdä, että radalla suuressa määrin liikkuisi muuta kuin vientiin menevää malmia.
 

TKH

Jäsen
Mainitaanpa turhana tietona, että SKA:n sivuja vilkaistessa osui silmiin oheinen teksti.

Did You Know?

The SKA will be so sensitive that it will be able to detect an airport radar on a planet tens of light years away.

Tuosta tuli vaan mieleen, että FAST:n kohdalla on mainittu seuraavaa.

perhaps most interest to many people, the search for extraterrestrial life. It is expected to be able to detect transmissions from over 1,000 light years away.
 

TKH

Jäsen
During DEFEXPO 2014, Indian shipbuilder Mazagon Dock Limited gave us details on its "Project 15A", the Indian Navy's future Kolkata class guided missile destroyer (DDG). The lead ship has just completed sea trials and is undergoing some minor final work before being ended to the Indian Navy in March 2014.
New details, pictures on Indian Navy's Future Kolkata class Destroyer

Massiivinen APAR, joka tekee alusluokasta erikoisen näköisen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kyllähän turismi on yksi tekijöistä, jolla tuota lobataan


Kyllä tämä on puhtaasti kaivosteollisuushanke. Turistihanke olisi Botniaväylähanke, jossa rata Torniosta Kemiin sähköistettäisiin ja tehtäisiin kaksileveysraide Kokkolaan asti, jolloin PohjoisSuomesta Kokkolasta ylöspäin pääisisi raiteita suoraan Eurooppaan. Ruotsin puolella sähköistys Luulaja Haaparanta välillä jo toteutettiin ja liikenne alka tänä vuonna. Haaparannalta Tornioon on kaksileveysraiteet, mutta jos vaihdotta halutas Kokkola Luulaja, niin kokomatka pitäs tehdä näin... TAI kun raideleveysero on vaan 89mm, kehittää telit molemmilla leveyksillä kulkeviksi (ei pitäs olla ylivoimasta).

Tosin VR:ää tämä yhteys ei kiinnosta, koska se saattas tuoda Eurooppalaisia kilpailijoita markkinoille Suomeen. VR ei edes liikennöi Tornioon tai Haaparantaan, että voisi edes teoriassa vaihtaa Ruotisin raiteille (Torniossa VR pysähtyy itäsellä teollisuusasemalla Kolariin mennessä, eli kaukana keskustasta)
 

TKH

Jäsen
Kyllä tämä on puhtaasti kaivosteollisuushanke. Turistihanke olisi

Niin, ei tässä nyt mistään turistihankkeesta ole kukaan puhunutkaan, vaan siitä millä kaikella hanketta on Lapissa lobattu. Ja siihen on kuulunut siis myös matkailu. Ohessa pari hankkeeseen, ja lobbaukseen, liittyvää linkkiä, mikäli asia jotain kiinnostaa.

Selvitystyössä huomioitiin erityisesti rautatien merkitystä kaivannaisteollisuudelle, metsätaloudelle ja matkailulle sekä mahdollisuuksia Barentsin alueen öljy‐ ja kaasuinvestointien sekä Pohjoisen meriväylän kuljetusten hyödyntämisessä.

Etenkin matkailun kasvu ja luonnonvarojen hyödyntäminen edellyttävät nopeita ja kustannustehokkaita kuljetusyhteyksiä.
Jäämeren rautatie

Jäämeren radan kuljetuspotentiaali perustuu tavaraliikenteen kuljetuksiin, mutta mahdollinen rata luo suuren potentiaalin myös henkilöliikenteelle. Rovaniemi–Sodankylä -radan vaikutusalueella sijaitsee mm. Pyhä-Luoston ja Sodankylä–Kirkkoniemi -radan varrella Saariselän matkailukeskittymät.
Raportti - Jäämeren rautatie
 

TKH

Jäsen
Pistetäänpä vähän turhaa tietoa olympialaisten mitaleiden jakautumisista maittain ja lajeittain. Alkuun kisojen mitalitilasto. Loppuottelu on tietysti vielä pelaamatta, mutta se ei Kanadan sijoitukseen mitalitilastossa vaikuta.

Koodi:
Medal count
Rank 	Country 	Gold 	Silver 	Bronze 	Total
1 	Russian Fed. 	13 	11 	9 	33
2 	Norway 	 	11 	5 	10 	26
3 	Canada 	 	9 	10 	5 	24
4 	United States 	9 	7 	12 	28
5 	Netherlands 	8 	7 	9 	24
6 	Germany 	8 	6 	5 	19

Venäjä siis voitti mitalitilaston ja oli myöskin maa, joka otti mitaleita kaikkein useimmassa lajissa. Venäjä otti mitaleita kymmenessä lajissa. Usa ja Kanada ottivat mitaleita yhdeksässä lajissa. Aika monelta maalta löytyy selvä "syömähammaslaji", josta tulee suhteessa paljon mitaleita, mutta Venäjältä ei tällaista löydy, vaan mitaleita tuli erittäin tasaisesti läpi lajikirjon.

Koodi:
Russian medals
Sport 	 	 	Gold 	Silver 	Bronze 	Total
	 	 	13 	11 	9 	33
Biathlon 	 	1 	2 	1 	4
Bobsleigh 	 	2 	0 	0 	2
Cross-Country 	 	1 	3 	1 	5
Figure Skating 	 	3 	1 	1 	5
Freestyle Skiing  	0 	0 	1 	1
Luge 	 	 	0 	2 	0 	2
Short Track 	 	3 	1 	1 	5
Skeleton 	 	1 	0 	1 	2
Snowboard 	 	2 	1 	1 	4
Speed Skating 	 	0 	1 	2 	3

Pikaluistelussa mitalijakauma oli mielenkiintoinen. Hollanti otti pikaluistelussa kaikkiaan viisi kolmoisvoittoa.

Koodi:
Speed skating
Rank  	 Nation 	 Gold 	Silver 	Bronze 	Total
1 	 Netherlands  	8 	7 	8 	23
2 	 Poland  	1 	1 	1 	3
3 	 Czech Republic 1 	1 	0 	2
3 	 South Korea  	1 	1 	0 	2

Muissa lajeissa vastaaviin ei luonnollisesti päästy, mutta esimerkiksi freestyle on vahvasti P-Amerikan laji.

Koodi:
Freestyle skiing
1 	 Canada  	4 	4 	1 	9
2 	 United States  3 	2 	2 	7
3 	 Belarus  	2 	0 	0 	2

Pohjoismaat puolestaa hallitsevat maastohiihtoa.

Koodi:
Cross-country skiing
1 	 Norway  	5 	2 	4 	11
2 	 Sweden  	2 	5 	4 	11
3 	 Switzerland  	2 	0 	0 	2

Ohjaskelkkailussa puolestaan Saksa vei kaikki 4 kultaa ja Itävalta oli tutun vahva alppihiihdossa (3-4-2).
 

TKH

Jäsen
"Smirnov tried to block Behr's blade with an upward parry, that Behr avoided. Both collided and Behr's blade broke on Smirnov's chest and by inertia he continued forward.

"The broken blade hits a brand new mask and goes through, hitting him above the left eye and into his brain," he added.

Smirnov died some 10 days later after being taken off life support, his death mourned by the entire fencing world.

Olympics-Fencing safety aided by death in the family

Onnettomuus sattui vuoden 1982 MM-kisoissa. Smirnov oli tuolloin hallitseva olympiavoittaja ja maailmanmestari.

Linkissä oli muutakin turhaksi tiedoksi kelpaavaa.

Between 1995 and 2005, fatal injuries due to participation in U.S. high school and collegiate football reached 143, 63 deaths for basketball and 20 for soccer.

In the last 100 years there have been no reported deaths in U.S. fencing. Worldwide since Smirnov, Harmer said there are just seven confirmed fatalities in competition or practice.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös