Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 237 528
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kaikki halukkaat varmaan ovat ehtineet oman fantasiakokoonpanonsa tyrkkäämään tähän ketjuun. Nyt kun valinnat julkaistaan parin päivän päästä, on ainakin omasta mielestäni hedelmällisempää ruveta keskittymään siihen, millaisen ryhmän Erkka valitsee eikä niinkään sitä, minkä joukkueen kukin nimimerkki itse valitisisi.

Itse arvelen, että Erkka ajattelee joistakin asioista aika eri tavalla kuin mikä konsensus palstalla on. Esimerkiksi Barkovin paikka joukkueessa ei välttämättä Westerlundin papereissa ole niin selkeä kuin tässä ketjussa moni ajattelee. Ja toisaalta taas Niklas Hagmanin nimi voi hyvinkin löytyä olympiajoukkueesta, vaikka juuri kukaan meistä ei häntä fantasiarosteriinsa ole laittanut. Ei kai Westerlund nyt ihan lämpimikseen ole joka tuutissa kokemuksen merkityksestä jauhanut.

Arvelen, että Erkan papereissa myös heikosti NHL:ssä esiintyneet Joensuu ja Leino eivät ole edes vakavasti otettavia vaihtoehtoja joukkueeseen, vaikka palstalla heidän nimet kohtuullisen säännöllisesti vilahtelevat rostereissa. Oma mutuni on, että esimerkiksi Pihlström on realistisempi nimi joukkueeseen kuin Joensuu. Samoin Lehterän uskon taitopelaajista olevan vahvemmilla kuin Leinon. Eikös se Erkka jossakin haastattelussa (Urheilusanomat?) Karjala-turnauksen jälkeen pohdiskellut Lehterää laiturin paikalle, olisiko ollut vielä Kontiolan viereen? Voisi aika monen nimimerkin leuat loksahdella jos kolmosketjussa olympialaisissa pelaisivat sekä Kontiola että Lehterä.

Pakiston suhteen suurin huolen aihe lienee monella se, että ottaako Erkka vielä vanhat sotaratsut Nummelinin ja Karalahden mukaan. Toisaalta pieni pelko voi olla myös siitä, että kokemukseen nimeen vannova Erkka jättäisi NHL-rookie Määtän rannalle joukkueesta. En kyllä itse jaksa tähän uskoa, mutta mistä sitä tietää.

Nämä kaikki pohdinnat perustuu ihan mutuun, jonka olen muodostanut Erkan lausunnoista ja tietyistä pelaajavalinnoista ja roolituksista EHT:llä. Voi hyvinkin olla, että ainakin joiltakin osin olen erehtynyt. No, muutaman päivän päästä olemme viisaampia.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Nämä kaikki pohdinnat perustuu ihan mutuun, jonka olen muodostanut Erkan lausunnoista ja tietyistä pelaajavalinnoista ja roolituksista EHT:llä. Voi hyvinkin olla, että ainakin joiltakin osin olen erehtynyt. No, muutaman päivän päästä olemme viisaampia.

Oikeastaan kaikki riippuu siitä kuinka paljon Kekäläisellä ja mahdollisesti Holtarilla on ollut vaikutusta/valtaa pelaajavalinnoissa. Olisi kyllä mielenkiintoista, jos Suomikin siirtyisi tähän Pohjois-Amerikkalaiseen tapaan, jossa GM tiimeineen valitsisi jengin ja valmentajat. Nykyinen suuntaus on se, että jääkiekkoliitolla ei ole halua tai varaa maksaa ykköskorin valmentajille kunnon liksaa vaan tulevaisuudessa tulemme näkemään entistä enemmän sitä, että maajoukkueen päävalmentaja on samalla jonkin seurajoukkueen koutsi.
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Ei ole sen takia. Vaan sen takia koska se on ehtona että tulevat kisoihin. Onhan noita fantasioista mukava pyöritellä, mutta edelleen olen sitä mieltä että sitä ois mukavampi tehdä parin faktan ääreen. Tämä kun ei ole Jalosen joukkue vaan erkan. Ei se pelisysteemi ollut se ainoa syy miksi alko änäri jätkät jäämään lomille, jos et ole tätä pähkinää ennen tajunnut. Jalonen peluutti kaikki miten halusi(kuten seura joukkueissa tehdään).
.

En kyllä vieläkään tämän perusteella tajunnut, miksi meidän pitäisi tehdä tutkapari Selänne-S.Koivu, vaikka ovat pelanneet huonosti sitten vuoden 2006 jälkeen?

Vai onko se syy, että Erkka on pakotettu peluuttamaan heitä samassa? Väitätkö etteivät muuten tule joukkueeseen? Jos väität, niin aika paksua tekstiä, sanoisin. Mutta jos näin on, ottaisin molemmat pois joukkueesta, se olisi kaikkien etu.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IItse en muista, että Peltonen siinä hirveämmin olisi pyörinyt. Yleensähän Sakun ja Teemun kanssa pelasi Lehtinen.

Kyllähän alkuperäinen Tupu-Hupu-Lupu oli juurikin Peltonen-Koivu-Lehtinen.

Mielestäni Ruutu ja Selänne ovat tällä kaudella olleet niin huonoja, että en mutristelisi suuta vaikka jomman kumman paikalla Sotsissa olisikin nykyisessä vireessä oleva Peltonen. Ville sentään voi pelata oikeastaan mitä paikkaa tahansa ja aina hyvin. Ja on tietysti aina tehnyt maajoukkueelle suuria maaleja.
Saku kuuluu tämän hetken näytöillään ehdottomasti 3 tai 4 sentteriksi.

Tällä en siis tarkoita, että Peltonen valitaan joukkueeseen, vaan sitä että Selänne ja Ruutu ovat mielestäni tämän kauden ansioillaan erittäin kyseenalaisia valintoja. Selänteelle kyseessä on selkeästi palkintomatka.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Erkkahan panostaa kokemukseen joten vanhat tutkaparit pelaavat yhteen. Barkovia hän ei valitse, koska ei tiedä kestääkö nuoren miehen pää. Määttääkään ei valitsisi kokemattoma, ellei olisi pakko pakkitilanteen ollessa mikä on.

Voi olla että olet täysin oikeassa Erkan suhteen, mutta itse en toki tuota ajattelua ymmärrä. Määttä on mainio esimerkki siitä, että lähtenyt nuorena yksikseen P-Amerikkaan ja samalla ollut ensin junioreissa johtava pakki ja heti kun tuli mahdollisuus, niin otti NHL:ssä paikkansa. Kyllä se osoittaa jo aikalailla henkistä kypsyyttä, että noin vain sinne hyppää.

Barkovista puhuin jo toisessa ketjussa, mutta en voi kuin sanoa, että eiköhän se ole juuri pää se vahvuus. Tämä monessa mielessä, mutta esim. juuri siinä että aina kun heitetään uusi haaste eteen, niin ottaa sen selvästi innolla vastaan. Kaveri hyppäsi 16-vuotiaana SM-liigaan, kauden jälkeen otti joukkueen ykkössentterin tontin haltuunsa, sitten 18-vuotiaana hyppäsi NHL:n ja otti siellä ykkössentterin tontin. Jos tuo ei kerro jotain pään kestosta, niin en tiedä mikä. Varsinkin kun ottaa huomioon, että jengi missä pelaa ottanut koko alkukauden turpiinsa, niin silti Barkov vain kokoajan parantanut omaa peliään ja saanut isompaa roolia.

Toki kisoissa varmaankin Selänne&Koivu pelaavat yhdessä, koska pelaavat samassa jengissä ja joskus 2006 olivat hyviä yhdessä. Viimeiset 3-4 kautta pelanneet täysin eri rooleissa ja eri ketjuissakin viimeiset pari kautta, mutta mitäs sen väliä.

Niin ja Barkovin itsensä kannalta lepo tekisi vain hyvää, joten toivotaan että joko pääsee oikeasti pelaamaan tai saa jäädä kotiin lepäämään Floridan lämpöön.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Kyllähän alkuperäinen Tupu-Hupu-Lupu oli juurikin Peltonen-Koivu-Lehtinen.

Niin mutta me aiemmalla sivulla puhuimme siitä, että kuka siinä pelasi Selänteen ja Sakun kanssa joka oli Lehtinen.

Tuon Peltonen olympialaisiin mielummin kuin Selänne -jutun kanssa, nyt et voi olla oikeasti tosissasi. Teemu pelaa kuten Steegil on useasti todennut, tällä kaudella parempaa kiekkoa kuin viime kaudella. Toki pisteitä ei ole Teemulle hirveämmin tullut, mutta Teemun hyvä pelaaminen antaa pisteiden tekoon mahdollisuuden.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eilisen Anaheim-pelin peristeella Teemun pelivireestä ei ole mitään epäselvyyttä. Aijä on hyvässä tikissä ja iso apu Suomen joukkueelle.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Periaatteessa kaikki spekulointi on tässä vaiheessa joutavanpäiväistä, kun kenelläkään ei ole mitään tietoa. Viikon päästä voidaankin sitten spekuloida kunnolla, kun on kokoonpano tiedossa...

Suurimman väännön valmennus käynee kuitenkin puolustajista. Aivan kuten aiemmissa viesteissä on pohdittu, niin kv-kokemukset vs. NHL-pelit ja kokemattomuus kv-turnauksista, on Erkalla varmasti mietinnässä. Omasta mielestäni Suomella ei ole paljon vaihtoehtoja, koska laadukkaiden puolustajien määrä on niin vähäinen. Itse valitsisin sekä Määtän että Ristolaisen kisoihin. Jos poikien pelitaso ei riitä, niin sitten toinen tai molemmat katsomoon ja joka tapauksessa vain noin 15 min peluutuksella liikkeelle. Valinta ei tuhoaisi Suomen kisamenestystä, mutta parhaimmillaan voisi leventää laatua ja ainakin vähentää Timosen ja Salon kuormitusta. Lisäksi en usko, että Karalahti tai Nummelin mahtuisivat joukkueeseen. Taso ei vaan enää riitä. MM-kisoihin Karalahti voisi sitten jo sopiakin.
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse valitsisin sekä Määtän että Ristolaisen kisoihin. Jos poikien pelitaso ei riitä, niin sitten toinen tai molemmat katsomoon ja joka tapauksessa vain noin 15 min peluutuksella liikkeelle. Valinta ei tuhoaisi Suomen kisamenestystä, mutta parhaimmillaan voisi leventää laatua ja ainakin vähentää Timosen ja Salon kuormitusta. Lisäksi en usko, että Karalahti tai Nummelin mahtuisivat joukkueeseen. Taso ei vaan enää riitä. MM-kisoihin Karalahti voisi sitten jo sopiakin.

Et ole junnukisoja paljon katsellut viime päivinä? On selvää että Ristolaisen taso ei riitä, ei millään. Kaveri on alisuoriutunut, pahimmillaan ollut täysin hukassa, alle 20-vuotiaiden kisoissa, joten miten hän muka pärjäisi parhaita vastaan olympialaisissa? Jos Rasmus olisi säästynyt loukkaantumisilta ja olisi nyt täydessä iskussa, voisin kyllä itsekin harkita häntä kisoihin pieneen rooliin (Erkka tuskin edes tässä tapauksessa), mutta nyt en ottaisi nuorta ja kokematonta pakkia, jolla on vain kuukausi aikaa saada paketti kasaan.
 

Gainer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun palloseura ja suomen maajoukkue
En kyllä vieläkään tämän perusteella tajunnut, miksi meidän pitäisi tehdä tutkapari Selänne-S.Koivu, vaikka ovat pelanneet huonosti sitten vuoden 2006 jälkeen?

Vai onko se syy, että Erkka on pakotettu peluuttamaan heitä samassa? Väitätkö etteivät muuten tule joukkueeseen? Jos väität, niin aika paksua tekstiä, sanoisin. Mutta jos näin on, ottaisin molemmat pois joukkueesta, se olisi kaikkien etu.

No näin he ovat yleensä kisoihin tullessa sopineet, että kentät näin menee. No olet jalosen jalanjäljissä eli muutamalla änäri miehellä liikenteessä. Kyllähän pelaajat haluaa tietää mikä on rooli ja kenttä sovitelmat ennen kuin lupaavat tulla kisoihin. Koska Selänne on ollut kisoissa jos saku ei ole ollut?
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
No näin he ovat yleensä kisoihin tullessa sopineet, että kentät näin menee. No olet jalosen jalanjäljissä eli muutamalla änäri miehellä liikenteessä. Kyllähän pelaajat haluaa tietää mikä on rooli ja kenttä sovitelmat ennen kuin lupaavat tulla kisoihin. Koska Selänne on ollut kisoissa jos saku ei ole ollut?

Koska Selänne on ollut asemassa jossa hänen pelipaikkansa maajoukkueessa edes kyseenalaistetaan? Kyllähän nyt valttikortit on siinä mielessä vaihtaneet omistajaa ettei enää pelaajien pillien mukaan tarvitse pelata kun ratkaisijat ovat kuitenkin tulossa muualta. Selänne ansaitsee tietyn erityisaseman ainakin minun mielessäni aina, mutta kyllä hän varmaan itsekin ymmärtää, että joukkueen etu on omakin etu vaikka Saku olisikin hyvä ystävä ja helppo ketjukaveri. Tunnontuskiakaan ei varmaan hirveästi tulisi sillä seurajoukkueessakin toverukset on erotettu toisistaan hyvin tuloksin, ainakin mitä Sakuun tulee.

Eri asia on, että ymmärtääkö Erkka heidän erottamisensa olevan oikeasti joukkueen etu, mutta siitä täällä ollaan jo ihan kiitettävästi keskusteltukin.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Voi olla että olet täysin oikeassa Erkan suhteen, mutta itse en toki tuota ajattelua ymmärrä. Määttä on mainio esimerkki siitä, että lähtenyt nuorena yksikseen P-Amerikkaan ja samalla ollut ensin junioreissa johtava pakki ja heti kun tuli mahdollisuus, niin otti NHL:ssä paikkansa. Kyllä se osoittaa jo aikalailla henkistä kypsyyttä, että noin vain sinne hyppää.

Barkovista puhuin jo toisessa ketjussa, mutta en voi kuin sanoa, että eiköhän se ole juuri pää se vahvuus. Tämä monessa mielessä, mutta esim. juuri siinä että aina kun heitetään uusi haaste eteen, niin ottaa sen selvästi innolla vastaan. Kaveri hyppäsi 16-vuotiaana SM-liigaan, kauden jälkeen otti joukkueen ykkössentterin tontin haltuunsa, sitten 18-vuotiaana hyppäsi NHL:n ja otti siellä ykkössentterin tontin. Jos tuo ei kerro jotain pään kestosta, niin en tiedä mikä. Varsinkin kun ottaa huomioon, että jengi missä pelaa ottanut koko alkukauden turpiinsa, niin silti Barkov vain kokoajan parantanut omaa peliään ja saanut isompaa roolia.

Jos oltais tuossa naapurimaassa, molemmat nuoret lupaukset otettaisiin ehdottomasti kisoihin. Siellä ei pelätä tommoista kasettien hajoamista, sillä mukana on iso lauma mentoriluokan pelaajia (Alfredsson etunenässä), jotka pitävät kyllä huolen nuoremmistaan.

Siellä päin vastoin arvostetaan nuoruuden innokkuutta ja piilevää potentiaalisuutta ja uskalletaan näitä nuorempia pelaajia mukaan vaikka vaan haistelemaan ilmapiiriä. Ties mihin asti se sitten seuraavissa olympialaisissa kantaakaan.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Alkaa olemaan ilmeisesti viimeisiä hetkiä heittää oma lotto sisään joten heitetään sitten.

J. Jokinen - M. Koivu - T. Ruutu
M. Granlund - V. Filppula - L. Korpikoski
S. Bergenheim - A. Barkov - O. Jokinen
L. Komarov - S. Koivu - T. Selanne

Varalle ottasin ehdottomasti P. Kontiolan ja vaikkapa JM-Aaltosen. Kontiola voisi vaikka olla kokoonpanossakin, antaa ensimmäisten pelien näyttää. Vaikka en MM-kisoja pidäkään minään erikoisena mittarina pelaajan tasosta niin silti vuodesta toiseen NHL-miehet on jonkisortin pettymyksiä, nimenomaan kun pelataan isossa askissa.

Jos miettii Suomen pelejä esim. pj-amerikkalaisia vastaan niin vaikka niiden joukkueet koostuvat NHL-pelaajista niin Suomi luo lähes aina enemmän paikkoja ja ovat liikkeessä edellä. Huono viimeistely tuo edun pj-jengeille. Palstalla on ihmeellisesti vähän kahtiajakautut tunnelma, että osa on NHL-uskovaisia ja osa on europelaajien nimeen viimeiseen asti vannova.

Itse nyt ensisijaisesti kiinnostaa NHL, vaikka Liigaa olen kausikorttilaisena katsonut 16 vuotta. Isossa kaukalossa kuitenkin se liike on niin iso asia, että esim. Kontiola/Aaltonen kaksikkoa ei voi vaan sivuuttaa. Joku naureskeli täällä Pihlstömille niin vaikka ei miehestä varmastikaan pisteitä tekemään olekkaan näissä karkeloissa niin ylivoimia suomelle hankkisi varmasti. Ei moni NHL-pelaaja pysy perässä yksinkertaisesti isossa kaukalossa.

Silti, taitoa vaaditaan ratkaisuihin ja sen takia otin varalle vaan Konnan ja Aaltosen. Granlund on mies, jolla on potentiaali yllättää suuri yleisö ja Selänne nyt on mukana, mutta odotukset ei ole suuria. T. Ruutu nyt on ihan suoraan vanhoilla näytöillä mukana.

Pakit ei ole missään erityisessä pareissa muodostettu:

S. Salo - O. Määttä
K. Timonen - S. Vatanen
L. Kukkonen - J. Järvinen

Varalle Väänänen ja vaikka Lepistö kun en muutakaan nopeasti keksi.

Siinä on varmaan aika yleinen viisikko ja sitten Järvinen joka on ilmeisesti pelannut hyvin ja mielestäni voisi kokeillä Ossi Väänäsen sijaan.

Rask
Lehtonen
Niemi

Kai se nuo veskat on valittava. Kolmoseksi kelpaisi kyllä joku euroopastakin.

Yleisesti sanoisin, että kaukalon koko on isokin asia, iso ja pieni vaativat niin eri asioita että ei automaattisesti kannata väheksyä vaikka KHL-miehiä. Kanadan kohdalla spekuloidaan Lucicia, eihän se kerkeä edes taklaamaan ketää isossa askissa.
 
Ei hyvää päivää, pitäisiköhän ne Ruutu, Peltonen ja Selänne vielä peräti laittaa samaan ketjuun? Ja puolustajapariksi Karalahti-Nummelin.

Ja niin hyvä kuin mahdollinen tulevaisuuden Selke-voittaja Barkov onkin sijoittumaan ja takakarvaamaan etc, niin puolustuspelaamisessa hän ei vielä ole millään Sakun veroinen.

Onneksi ei sentään Olympialaisissa tarvitse laittaa jäälle 18-vuotiasta jonka arvokisakokemus on 16- ja 17-vuotiaana pelatut nuorten MM-kisat. Onhan siellä tähän turnaukseen parempiakin senttereitä, kuten entinen tulevaisuuden Selke-voittaja Mikko Koivu.

Niin ja loppuun vielä kun miettii sitä Teemun tulevaa roolia joukkueessa... en olisi ikinä uskonut sanovani, mutta melkein toivoisin hänen jäävän ulos olympialaisista. Jokaisen kaksinkamppailun häviävä, jokaisen maalipaikan missaava, hurjasti kiekkoja menettävä, surkeasti puolustava laituri kun ei kertakaikkiaan oikein houkuttelevalta kuulosta. Oli sitten rooli mikä tahansa ja selässä mikä nimi tahansa...

No johtihan kahdeksankymppinen Mannerheimkin Suomen puolustusta takalinjoilla käyskennellen, samaan tyyliin 43-vuotias Selänne voi surffailla mukana arvojohtajana. 25 ottelussa 1 maali, joten mielenkiinnolla odotan miten Selänne selviytyy Shaiba-areenan isolla jäällä tiukassa pelirytmissä maailman parhaita maajoukkueita vastaan.

Onhan tässä tosiaan pieniä toiveita siitä ettei joukkue olisi liian P-A-painotteinen, vaan että sinne otettaisiin rohkeasti europelaajia. Tai jopa Sean Bergenheim.
 

lego

Jäsen
Ammattilaisen tiukka pyyntö Erkka Westerlundille: "Valitse Aleksander Barkov Sotšin olympiajoukkueeseen!" | Jääkiekko | Urheilulehti.fi

Ismo Lehkosen "kirje" Erkka Westerlundille, jotta hän valitsisi Aleksander Barkovin kisoihin.

Kysyn nyt palstan "ammattilaisten" mielipidettä, koska olen seurannut todella vähän tällä kaudella suomalaisten NHL-pelejä: onko muka olemassa varteenotettava mahdollisuus, että Barkov ei pelaa Sotshin kisoissa? Itselläni on koko ajan ollut sellainen mielikuva, että Sashan kisapaikka on ns. sementoitu.

Kuten sanottua, en ole seurannut NHL:ää tällä kaudella edes vähää alusta, joten pelaako siellä todella neljä Barkovia parempaa sentteriä?
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kysyn nyt palstan "ammattilaisten" mielipidettä, koska olen seurannut todella vähän tällä kaudella suomalaisten NHL-pelejä: onko muka olemassa varteenotettava mahdollisuus, että Barkov ei pelaa Sotshin kisoissa? Itselläni on koko ajan ollut sellainen mielikuva, että Sashan kisapaikka on ns. sementoitu.

Kuten sanottua, en ole seurannut NHL:ää tällä kaudella edes vähää alusta, joten pelaako siellä todella neljä Barkovia parempaa sentteriä?

Siis pelillisesti parempia senttereitä ei ole. Pelko siitä, että Barkovia ei kisoissa nähtäisi perustuu ilmeisesti Erkan johonkin lausuntoon jossa oli viitannut jotenkin tyyliin "vanhat kokeneet pelaajat pelaavat" tms. Mitään haastattelua en ole nähnyt itse, mutta tuollainen kuva on sen nähneiden kommenteista jäänyt.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kuten sanottua, en ole seurannut NHL:ää tällä kaudella edes vähää alusta, joten pelaako siellä todella neljä Barkovia parempaa sentteriä?
Jos nyky-Selänteen kaltainen pelaaja on "lukittu" joukkueeseen, voi siitä päätellä jotain siitä mitä Erkka arvostaa ja miten vaikea Barkovin tapaisen junnun on päästä mukaan.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Siis pelillisesti parempia senttereitä ei ole. Pelko siitä, että Barkovia ei kisoissa nähtäisi perustuu ilmeisesti Erkan johonkin lausuntoon jossa oli viitannut jotenkin tyyliin "vanhat kokeneet pelaajat pelaavat" tms.

Pakko sanoa jo nyt, että tulee vituttamaan kuin pientä oravaa keskellä kylmintä talvea kun kävytkin on jäässä. Jos näin kävisi, asiasta tullaan puhumaan seuraavat noin miljoona vuotta.
 

Sic

Jäsen

Hienoa että suomen kiekkovaikuttajat ovat hereillä, hyvä teksti Ikalta, tuossa on monia tärkeitä pointteja. Toivon että Erkan valintaporukka ei ole niin puusilmäinen, että Barkov jätettäisiin kisajoukkueen ulkopuolelle. Minulle ihan sama onko Barkov ensin poppariosastolla vai pelaavassa kokoonpanossa, kunhan valitaan mukaan. Lainaan Ikan tekstiä:

Barkovin pudottamista olympiajoukkueesta ei voi perustella muulla kuin ikärasismilla.
 
Viimeksi muokattu:

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
NHL:ssä on tällä hetkellä kaksi parempaa suomalaissentteriä kuin Barkov, kun arvioidaan peliä kokonaisvaltaisesti - Mikko Koivu ja Valtteri Filppula. Toki omassa roolissaan Saku Koivu voi vielä häntä parempi olla, mutta toivon sydämestäni että "Sasha" on kisoissa mukana. Hän on juuri sellainen jokerikortti, joka voisi tehdä "Granlundit 2011" ja nostaa Suomen ratkaisuhetkillä jatkoon.

Filppula pelannee laidassa, joten joukkueessa olisi hyvin tilaa Koivuille, Barkoville ja Olli Jokiselle sentterin tontilla. Toki Petri Kontiola on hyvien maajoukkuenäyttöjen vuoksi Barkovin kannalta uhkakuva, mutta ainakin varamieheksi hänet pitäisi ehdottomasti ottaa mukaan. Floridasta tulisi vielä sopiva ketjukaveri "Sashalle", sillä hänen ja Bergenheimin peli on sujunut viimeisten viikkojen aikana erinomaisesti.
 
Aika mielenkiintoinen yksityiskohta on sekin, että Barkov ei ole vielä pelannut peliäkään Suomen maajoukkueessa. Jos kutsua olympian kisoihin ei tule, niin voihan Barkov päättää pelata sen ensimmäisen maaottelun erään muun valtion paidassa, jolloin Suomi menettää ikuisiksi ajoiksi Lehkosenkin hehkuttaman tulevaisuuden pelillisen johtajansa.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Aika mielenkiintoinen yksityiskohta on sekin, että Barkov ei ole vielä pelannut peliäkään Suomen maajoukkueessa. Jos kutsua olympian kisoihin ei tule, niin voihan Barkov päättää pelata sen ensimmäisen maaottelun erään muun valtion paidassa, jolloin Suomi menettää ikuisiksi ajoiksi Lehkosenkin hehkuttaman tulevaisuuden pelillisen johtajansa.

No nyt oli aikamoinen väite. Barkov ei missään nimessä tule koskaan pelaamaan otteluakaan minkään muun maan kuin Suomen maajoukkueessa. Eiköhän 18-vuotias kaveri, varsinkin niin nöyrä kuin Barkov, ymmärrä että vaikkei kutsu käy niin hän merkitsee silti enemmän suomalaiselle kiekkotulevaisuudelle kuin yksikään muu yksittäinen pelaaja.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Aika mielenkiintoinen yksityiskohta on sekin, että Barkov ei ole vielä pelannut peliäkään Suomen maajoukkueessa. Jos kutsua olympian kisoihin ei tule, niin voihan Barkov päättää pelata sen ensimmäisen maaottelun erään muun valtion paidassa, jolloin Suomi menettää ikuisiksi ajoiksi Lehkosenkin hehkuttaman tulevaisuuden pelillisen johtajansa.
Ihan hauska väite, mutta kun ei.

Barkov on pelannut jo Suomen erilaisissa ikäkausimaajoukkueissa, niin minkään muun maan edustaminen ei ole enää mahdollista. Case closed.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Oikeastaan kaikki riippuu siitä kuinka paljon Kekäläisellä ja mahdollisesti Holtarilla on ollut vaikutusta/valtaa pelaajavalinnoissa. Olisi kyllä mielenkiintoista, jos Suomikin siirtyisi tähän Pohjois-Amerikkalaiseen tapaan, jossa GM tiimeineen valitsisi jengin ja valmentajat. Nykyinen suuntaus on se, että jääkiekkoliitolla ei ole halua tai varaa maksaa ykköskorin valmentajille kunnon liksaa vaan tulevaisuudessa tulemme näkemään entistä enemmän sitä, että maajoukkueen päävalmentaja on samalla jonkin seurajoukkueen koutsi.

Känädä voittaa aina. Jääkiekossa eivät pärjää eurooppa juniorit, känädä vie ja sä kuset hunajaa. Känädä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
NHL:ssä on tällä hetkellä kaksi parempaa suomalaissentteriä kuin Barkov, kun arvioidaan peliä kokonaisvaltaisesti - Mikko Koivu ja Valtteri Filppula. Toki omassa roolissaan Saku Koivu voi vielä häntä parempi olla, mutta toivon sydämestäni että "Sasha" on kisoissa mukana. Hän on juuri sellainen jokerikortti, joka voisi tehdä "Granlundit 2011" ja nostaa Suomen ratkaisuhetkillä jatkoon.

Oikeastaan S.Koivu ja Barkov ovat olleet ylivoimaisesti viime aikoina Suomen parhaat sentterit. Sen jälkeen sitten tulevat Olli Jokinen, Filppula ja M.Koivu. Itse haluaisin nähdä Ollin pelaavan Barkovin ja Bergenheimin kanssa. Olli sopisi hyvin isona hyvin liikkuvana pelaajana siihen kolmosen laitaan. Teemu voisi pelata kakkosen laidassa yhdessä Filppulan ja Granlundin kanssa. Nimellisestä kakkoskentän statuksesta huolimatta toi kakkoskenttä pelaisi tasakentällisin vähiten.

Elikkäs näin.

T.Ruutu - M.Koivu - J.Jokinen

Granlund - Filppula - Selänne

O.Jokinen - Barkov - Bergenheim

Korpikoski - S.Koivu - Komarov

Valitettavasti, mutta käytännössä T.Ruudun paikka M.Koivun laidassa on sementoitu. joten laitoin sen nyt tähän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös