Linnan juhlat – Niinistön aikakausi

  • 159 237
  • 1 220

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Surullista, että vasemmistoanarkistit aiheuttivat laskua Suomen veronmaksajille.

Tässäkin ketjussa muutama nimimerkki vihjaili vielä tilanteen alkupuolella, etteivät välttämättä edes olisi vasemmiston edustajia, mutta nythän asia on sitten selvä.

Kaljapäissään ollaan heitelty tavaraa, huudeltu poliisia porvarien kätyriksi ja huoraksi ja rikottu lätkämailoilla muutama ikkuna.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Veteraanit nyt ovat mielestäni taistelleet sellaisten arvojen puolesta johon kuuluu oikeus osoittaa mieltä ja tämän oikeuden suon myös ihmisille joiden vakaumusta en jaa, ja oikeuden osoittaa sitä mieltä jopa itsenäisyyspäivänä. Se mitä en sitten hyväksy, ovat tämänkin mielenosoituksen yhteydessä havaitut lieveilmiöt.

Juurikin näin. On kuitenkin tärkeää tajuta, mikä ero on mielenosoituksella ja huliganismilla. Rauhanomainen mielenosoitus on demokraattisen yhteiskunnan yksi perusoikeus. Tuntuu vain siltä, että nämä Tampereen mellakoivat elämäntapaluuserit eivät olleet tällä linjalla liikkeellä, vaan heillä oli agendanaan huliganismi ja riehuminen jonkun tekosyyn varjolla.
 

Fordél

Jäsen
En ihan täysipainoisesti seurannut juhlia, kun oli samaan aikaan vieraita kylässä, mutta ei napannut nämä juhlat. Ei ollut samaa juhlan tuntua kuin Linnanjuhlissa. Konsertissa oikeastaan ainut hyvä juttu oli lopun nuorisokuoron Finlandia-hymni. Loirin "kesäbiisitkään" eivät oikein natsanneet vaikka Nocturne sinänsä onkin hieno biisi. Puhejutut meni aikalailla kokonaan ohi. Konsertin jälkeinen osuus vaikutti kolkolta backstagemeiningiltä. Ei ollut yhtään juhlavuutta. No ehkä olisi pitänyt kunnolla keskittyä seuraamaan niin olisi uponnut paremmin nämä juhlat. Sinänsä oikein kannatettava juttu, että juhlia pidettäisiin muuallakin kuin presidentinlinnassa.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja minustakin asiallisen keskustelun paikka olisi se, jossa keskusteltaisi siitä millä muotoa rangaistuksissa tulisi näkyä poliisin vastustaminen voimatoimin tai suoranainen poliisin kimppuun hyökkääminen. Ja ulottaa keskustelua vieläkin pidemmälle.

vlad.

Kyllähän moinen hörhöily on jo ihan sopivasti rangaistavaa. Rikoslain 16 luku 1. pykälä tarjoaa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta vankeutta vähintään 4 kk ja enintään neljä vuotta. Nyt vain syyttäjien ja oikeuslaitoksen tulisi tuntea vastuunsa ja lähettää hulinoijat neljän vuoden kiakkkovierailulle valtion täysihoitoon.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Nuoremmalle polvelle mielenosoitus ei tarkoita yksistään mielen osoittamista. Se tarkoittaa lupaa hulinoida ja olla ainakin jossain määrin piittaamatta lakipykälistä ja järjestyssäännöistä. Kun jämäjengille on ihan ok laittaa katu poikki ja pistää pystyyn hippibileet, niin sama porukka ottaa oikeuden omiin käsiinsä uudestaankin.

Ajan mittaan on totuttu, että oman asian nimissä voi tehdä jonkun verran laittomuuksia, ilman että poliisi tai kukaan muukaan tulee väliin "provosoimaan". Lätkämailalla huitominen ja esineiden heitteleminen ei kuitenkaan ole mielipiteen ilmaisemista, puhumattakaan liikkeiden näyteikkunoiden rikkomisesta ja muista tihutöistä.

Vaikka olenkin valmis hyväksymään sen, että mielenosoitukseen kuuluu riski siitä, että aiheutuu vahinkoja sivullisille tahoille, joko henkilöille tai omaisuudelle, niin tietenkin tilanteen on oltava se, että poliisilla on oikeus ja mahdollisuus käyttää riittävän kovia voimatoimia estääkseen pahimmat häiriöteot ja ottaakseen mellakoivia ja lakia rikkovia henkilöitä kiinni. Eli mielensäosoittaminen ei samalla ole lupalappu mellakointiin ja hulinointiin vaan sellainen toiminta tulee johtaa tarvittaviin sanktioihin ja kiinniottoihin.

En minäkään hyväksy sitä, että työtä tekevien ihmisten kimppuun käydään siksi koska he edustavat valtiovaltaa ja auktoriteettia. En myöskään hyväksy sitä, että kiinteää omaisuutta ryhdytään rikkomaan vain ja ainoastaan sen tähden koska se on kivaa ja niin kuuluu tehdä, koska joku riistoporvari on sen avulla saanut ostettua itselleen uuden audin. On siis oltava sääntöjä joita on noudatettava ja mikäli rikkomuksia tapahtuu niin niihin tulee puuttua riittävää voimaa käyttäen.

Ehkäpä pamppua en olisi jakamassa niin helposti kuin sinä mutta tarvittaessa sitäkin voisi käyttää hillitsemään riehuvia kansanjoukkoja. Ja toisaalta kenties Suomessa tulisi sallia (muistaakseni on kielletty) vesitykkien käyttö - hillitsisi kummasti mieltä talvipakkasella kun paineella laskettaisi sekalaisen joukon niskaan kylmää vettä. Sen sijaan ratsupoliisien käyttö on tietyssä mielessä arvelluttavaa, koska joku kahjo voi ryhtyä todellakin puukottamaan hevosta ja sen jälkeen tilanne voi edetä hyvinkin nopeasti katastrofaaliseksi - vaikka ratsuhevosten käytöllä nopeassa siirtymisessä ja rynnäköinnissä on etunsa.

Mutta yhtäkaikki, myös hipit saavat minun yhteiskunnassani osoittaa mieltänsä - kunhan käyttäytyvät asiallisesti, mitä odotan muiltakin ryhmiltä. Myös itseltäni.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Minä taas olen melko varma siitä, että moni tuolla mieltään osoittaneista tulee tekemään elämässään useamman vuoden fyysistä työtä kuin sinä tai valtaosa aidan toisella puolella juhlineista.
Voi olla. Voi olla niinkin, että aidan toisella puolella juhlineet maksavat monien porvarinkätyri-huutelijoiden toimeentulotuet, asumistuet, harkinnanvaraiset ja ties mitkä vielä pitkään.

Jos työttömyys ja heikot näkymät omassa elämässä käyvät vituttamaan, niin en usko että asia paranee sillä että lyödään näyteikkunaa tai hevosta lätkämailalla. Ensin kannattaa jättää kommariaate vähemmälle, ottaa lävistykset veke ja pestä tukka. Sitten lakki kouraan ja hakemaan tosissaan jotain työtä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Poliisin on oltava selkeän jämäkkä ja käytettävä tarvittavaa voimaa estääkseen vahingonteot ja häiriöt, ja tarvittaessa otettava kiinni mielenosoittajia jotta voidaan jakaa lisäsanktioita, mutta onko median välttämättä pakko juosta paikalle hetimmiten kun jotain tapahtuu? Moni sanoo, että "On" mikä on aivan ymmärrettävää mutta onko tässä toiminnassa aina järkeä? Tai jospa median edustajat, sen sijaan, että haastattelevat "pikkuisia poloisia pinkkipipoisia poikia" kertoisivat vain ja ainoastaan objektiivisesti mitä paikalla tapahtui antamatta suunvuoroa sekalaiselle joukolle mielenosoittajia.

Minustakin median tulisi olla objektiivisempi ja keskittyä enemmän tapahtumien raportointiin, mutta vapaa media vapaassa maassa. Hyvin samoilla linjoilla olen kanssasi kaikesta mitä kirjoitit mielenosoituksista ja käyttäytymisestä ylipäänsä. Minkään ideologian varjolla ei tule sallia väkivaltaa ja muiden omaisuuden tuhoamista. Kuten tänään nähtiin, Suomen kansan riveissä on todella erilaisia mielipiteitä. Niinpä poliisi, jota kansan palvelijaksikin nimitetään, ei ole, eikä voi saati saa olla porvareiden, vasemmiston tai kenenkään kätyri. Poliisin ainoa todellinen tehtävä on turvata ihmisten fyysinen koskemattomuus ja ihmisten omaisuuden koskemattomuus. Jos poliisi epäonnistuu tuossa, en näe koko laitokselle mitään virkaa, joskaan tietenkään yksittäiset väkivallanteot eivät tarkoita poliisilaitoksen epäonnistumista.
 
Jos työttömyys ja heikot näkymät omassa elämässä käyvät vituttamaan, niin en usko että asia paranee sillä että lyödään näyteikkunaa tai hevosta lätkämailalla.

En usko minäkään. Uskon kuitenkin, että moni noista mielenosoittajista tulee pärjäämään elämässään ihan mukavasti. Onhan noista rettelöistä ponnistettu kulttuuriministeriksi asti, ja ne Hesarin alkuillan videoklipissä haastatellut tyttölapset olivat aika nättejä ja selkeäsanaisia.

Jos jotain oikeasti raakaa rangaistusta haluaisin mielenosoittajille tarjoilla ja omaisin sadistisen luonteen, laittaisin ne suljettuun tilaan pakkokuuntelemaan Cheekin ja Mamban tuotantoa 24 tunniksi.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kyllähän mielenosoitukset pitää sallia, mutta tälle "tapahtumalle" ei lupaa ollut. Pitääkö ne silloinkin sallia? Voisiko olla kovemmat keinot sallittuja näissä luvattomissa mielenosoituksissa? Mielestäni on naurettavaa, että jengi saa rikkoa paikkoja ympäsri kaupunkia, mutta poliisi ei saa puuttua. Voi tulla paha mieli jollekin.

Vlad. Jokaisella on vakauksensa, mutta Suomessa on kuitenkin lait...

Ja onhan nuo syyt tähän mielenilmauksen ihan naurettavat.

Minun "ihanne yhteiskunnassa" on oikeus osoittaa mieltä myös ilman lupaa, mutta tällöinkin on huomioitava se, että muutoin sitä lakia tulee noudattaa tai jos sitä jättää noudattamatta niin on turha itkeä niiden seuraamusten takia.

Ja toistan edelleenkin, olen sitä mieltä, että poliisilla tulee olla oikeus käyttää tarvittavia keinoja huliganismin lopettamiseksi ja ottaa kiinni niitä huligaaneja. Olen sitä mieltä, että jos itse teen aloitteen ja valitsen huliganismin niin tällöin on myös oltava miestä kestämään seuraamukset ja ottamaan vaikkapa sitä pamppua vastaan eikä ruveta itkemään jos poliisit nyt käyttävätkin kovempia otteita kun minä ensin päätin hajoittaa kapitalisti-sian audin ja potkia vieläpä portinpieltäkin nurin.

Minustakin monen mielenosoituksen tai mielenilmauksen syyt ovat naurettavat mutta mikä minä olen sanomaan, että mikä on naurettavaa ja mikä ei. Jollekin tällainen asia on todella tärkeä ja eräs merkityksellisimmistä asioista tämänhetkisessä elämässä, sen sijaan joku toinen hymähtelee huvituksesta idealle lähteä mellakoimaan Tampere-talon ulkopuolelle itsenäisyyspäivänä, kukin valitsee halunsa ja ideologiansa - tai ideologiattomuutensa - mukaan. Suotavaa on tietty pitää järki ja maltti matkassa ja pitäytyä laillisissa keinoissa.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Mutta yhtäkaikki, myös hipit saavat minun yhteiskunnassani osoittaa mieltänsä - kunhan käyttäytyvät asiallisesti, mitä odotan muiltakin ryhmiltä. Myös itseltäni.
Jaan tämän ajatuksen. Mielipiteen osoittaminen rauhallisesti ja väkivallattomasti on perusoikeus jota on syytä puolustaa.

Poliisin oikeuksien laajentamisessa hulinoitsijoiden taltuttamiseksi on tietysti oltava tarkkana. Poliisin tulee noudattaa vallitsevia lakeja, ja oikeutetusti vääräksi koettu menettely saisi aikaan vain lisää väkivaltaa rettelöitsijöiden puolelta. Vaikka koviakin otteita käytettäisiin, poliisin on näistä kahdesta osapuolesta oltava "aikuinen" ja "täysijärkinen". Silti toivoisin jämäkämpää lainsäädäntöä ja poliisin laajempia valtaoikeuksia, jotka eivät kohtelisi hulinoitsijoita yhtä nössösti kuin nykyiset pykälät.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En usko minäkään. Uskon kuitenkin, että moni noista mielenosoittajista tulee pärjäämään elämässään ihan mukavasti. Onhan noista rettelöistä ponnistettu kulttuuriministeriksi asti.

Todella moni häiriintynyt ja väkivaltainen ihminen on menestynyt elämässään erinomaisesti. Minusta se ei kuitenkaan tee heistä tai heidän teoistaan mitenkään hyväksyttävämpiä tai tarkoita, että ansaitsisivat ihailua.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
En usko minäkään. Uskon kuitenkin, että moni noista mielenosoittajista tulee pärjäämään elämässään ihan mukavasti. Onhan noista rettelöistä ponnistettu kulttuuriministeriksi asti, ja ne Hesarin alkuillan videoklipissä haastatellut tyttölapset olivat aika nättejä ja selkeäsanaisia.

Jos jotain oikeasti raakaa rangaistusta haluaisin mielenosoittajille tarjoilla ja omaisin sadistisen luonteen, laittaisin ne suljettuun tilaan pakkokuuntelemaan Cheekin ja Mamban tuotantoa 24 tunniksi.
Kulttuuriministeri on sosiaalisesti lahjakas kaveri ja riittävän opportunistinen pärjätäkseen politiikassa ja saadakseen riittävää kansansuosiota. Eivät kaikki Arhiksen äänestäjät hyväksy ollenkaan hänen futis- ja smash asem -hulinointejaan, autonpeilien potkimisesta puhumattakaan. Laitavasemmalla on tietysti paljon sitäkin väkeä, jonka mielestä tuollainen spedeily on hyvää meinikiä.

Cheekin ja Mamban soitattaminen hulinajengille on arveluttavaa, koska Suomen perustuslaki kieltää kidutuksen. Mieluummin työleirille.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Minä syytän kaikesta Kari Rajamäkeä!

Rajamäki oli sisäministeri Smash ASEMin aikana – ja tänään ensimmäinen vieras, jota ulkona kuvattiin oli sama mies. Tämä EI voi olla sattumaa ja Rajamäki on saatava vastuuseen!
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Arhinmäkihän on noin laajemmissa silmän aloissa ihan pyhäkoulupoika suomalaisten poliitikkojen keskuudessa. Esimerkiksi Jan Vapaavuori, Kimmo Sasi ja Pentti Oinonen ovat olleet ihan eri kategorian rikollisia kuin Arhis, joka vain kertaalleen on saanut mitättömät 15 päiväsakkoa.
 
Suosikkijoukkue
Minnesota Pro Sports
Voi olla. Voi olla niinkin, että aidan toisella puolella juhlineet maksavat monien porvarinkätyri-huutelijoiden toimeentulotuet, asumistuet, harkinnanvaraiset ja ties mitkä vielä pitkään.
Tämä. Niin kauan kuin Suomalainen sosiaaliturva jyllää, on omasta mielestäni melkoista kaksinaamaisuutta ensin käydä nostamassa sossun luukulta rahat, hakea kaupasta oluet ja lopulta lähteä kadulle kännipäissään huutelemaan kusipäätä ja porvaria. Pistetään matkan varrella paskaksi vielä parit Stockkan ikkunat, yhteiskuntahan sen kuitenkin lopulta korvaa. Näiden Tampereen kadulla sekoilevien mielensäpahoittelijoiden olisi ollut syytä ennen kaduille rientämistä miettiä miltä elämä maistuisi tällä hetkellä Putinin valvovan silmän alla. Sehän vasta ruusuista olisikin.

Koska kyseessä oli laiton mielenosoitus, jossa oli enemmän huliganismin piirteitä kuin mielenosoitukselle ominaista rauhallista oman agendan ajoa, olisin suonut poliisin käyttävän sitä pamppua hanakammin.

Itse uskon demokratiaan ja jokaisen oikeuteen tuoda omaa mielipidettään julki rauhanomaisesti. Tämänpäiväinen kiakkovieras tempaus kuitenkin loukkaa kaikkea sitä, mistä minä olen kiitollinen isovanhemmilleni sekä muille sotiemme veteraaneille. Koko tempaus oli etukäteen suunniteltu provokatiivinen yritys aiheuttaa yhteiskunnassa levottomuutta. Se ei millään tavalla kuulu demokratiaan, ja tulisi kitkeä vahvalla kädellä pois ennen suurempaa leviämistä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ihan vakavasti ottaen, on typerää ottaa keskusteluun kaiken maailman lianderssonit ja paavoarhinmäet, joilla on sentään älyä sen verran päässä, että pystyvät keskustelemaan politiikasta.

Tampereen anarkistit taas ovat nuoria, jotka purkavat pahaa oloaan. Sellaisella ei ole mitään tekemistä mielenosoituksen kanssa, jossa tärkein asia on sanoma. Sorsapuistossa olleilla nuorilla ei sanomaa ollut, kunhan halusivat huomiota ja juoda kaljaa. Toivon todella ettei kukaan vedä tämän illan tapahtumista yhtäläisyyksiä poliittiseen mielenosoitukseen. Ilkivalta on rauhallisen mielenosoituksen pahin vihollinen, vaikka molemmissa olisikin lin ja paavon äänestäjiä.
 
Suosikkijoukkue
Minnesota Pro Sports
Minusta Venäjän ihailu on tässä kohtaa aika kornia.
En nyt ole aivan varma, miten sait tuon lauseen käännettyä Venäjän ihailuksi. Varsinkin, kun koko lauseen tarkoitus oli aivan päinvastainen.

Edit: Toisaalta mielelläni olisin nähnyt Venäläisen miliisin hajottamassa näiden nulikoiden rivejä. Itänaapurissa kun ei voimakeinoissa säästellä.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Minusta Venäjän ihailu on tässä kohtaa aika kornia.

Minusta on aika pelottavan kornia miten opettajaksi itseään kutsuva henkilö voi olla noin vitun pihalla luetun ymmärtämisessä.

Et ole tietysti ensimmäinen (ja valittetavasti et ole viimeinenkään) opettajaksi täällä itseään kutsuva henkilö jonka moraalikäsitys ja/tai lukemisen ymmärtäminen on suuresti häiriintynyt.

Pelottavaa.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Mitäs helvettiä Bemmi tekee tuolla? x_O joku saatanan rääpäle josta tykkää 100k kiimasia pissiksiä. On siinäkin meriitit.

Kuolivatko sotaveteraanit sen takia, että joku inetrnet sankari pääsisi linnan juhliin. Sale, olen pettynyt. Kuka tämä Benjamin Peltonen edes on? härreguud!
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En nyt ole aivan varma, miten sait tuon lauseen käännettyä Venäjän ihailuksi. Varsinkin, kun koko lauseen tarkoitus oli aivan päinvastainen.

Edit: Toisaalta mielelläni olisin nähnyt Venäläisen miliisin hajottamassa näiden nulikoiden rivejä. Itänaapurissa kun ei voimakeinoissa säästellä.

Pyydän anteeksi, jälkiruoka konjakki aiheutti lukihäiriön, poistan viestini.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Toivon todella ettei kukaan vedä tämän illan tapahtumista yhtäläisyyksiä poliittiseen mielenosoitukseen. Ilkivalta on rauhallisen mielenosoituksen pahin vihollinen, vaikka molemmissa olisikin lin ja paavon äänestäjiä.

Odotan että Paavo Arhinmäki ensi viikolla julkisesti irtisanoutuu tästä mellakoinnista ja toivoo ettei näitä anarkomellakoitsijoiden perseilyitä yhdistetä vasemmistoon millään tavalla.

Tosin ottaen huomioon että Arhinmäki on osallistunut itse vastaavaan perseilyyn, voi olla aika hiljaista tämän suhteen.
 
Maan korvessa kulkevi & Soile Isokoski jäi mieleen näistä juhlista, oli koskettavaa. Jotenkin kaikki muu: Loirit, ERK:n tisstit, veteraanit kahvikupollisella, mielenosoitukset, kättelyt ja tuntematon sotilas maistuu taas niin muovilta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Samoilla linjoilla. Ensiaskel voisi olla se, että Puolustusvoimissa ei enää virallisesti kutsuttaisi 1918 tapahtumia vapaussodan nimellä, vaan otettaisiin käyttöön jokin korrektimpi termi kuten sisällissota, kansalaissota tai vuoden 1918 sota. No, jotenkin veikkaan, että tätäkään ei tule tapahtumaan.

Miksi vapaussotaa ei saisi kutsua sen oikealla nimellä? 1918 sotahan oli nimenomaan vapaussota itsenäisen Suomen puolesta, jos tämä sota olisi hävitty niin Suomesta olisi tullut itä-Euroopan tai Baltian maiden kaltainen satelliittivaltio Stalinin tunnetusti hellässä otteessa.

Tietysti SDP:n, Vasemmistoliiton ja tiettyjen itseään "liberaaleiksi" kutsuvien (kun eivät uskalla oikeita värejään tunnustaa) äänestäjien piirissä tätä "pientä detailia" vähätellään ja mielummin korostetaan "sosiaalidemokraattista pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa" jota ei olisi ikinä saavutettu ilman valkoisen Suomen voittoa vuonna 1918.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Maan korvessa kulkevi & Soile Isokoski jäi mieleen näistä juhlista, oli koskettavaa. Jotenkin kaikki muu: Loirit, ERK:n tisstit, veteraanit kahvikupollisella, mielenosoitukset, kättelyt ja tuntematon sotilas maistuu taas niin muovilta.

Muovia sulla on päässäsi, jos noista ERK:n kannuista löytyy jotain valitettavaa:

Juhlinta siirtyi jatkoille - katso hilpe - Ilta-Sanomat

Linkki Iltasanomiin.

Jos tuo tulisi kuppilassa kysymään, että lähdetkö meille juomaan Gambinaa ja hässimään kuin minkit, niin kyllä minä lähtisin ja maksaisin taksinkin. Ja tietysti ennen tolpalle saapumista yrittäisin saalistaa vielä rilliltä parit makkarapernat ja kahden desin maidot föliin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös