Arvostamasi nimimerkit

  • 234 572
  • 883

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Henkka, Apmp-( +monta muuta nimimerkkiä, joita en halua tähän listata): Hienoa työskentelyä, älyttömästi tietoa lisättynä raikkaisiin ja pohdiskeleviin teksteihin. Aina on Red Wings-ketju ajantasalla. Kiitos siitä.

Kaikki positiivisen varauksen omaavat aktiiviset nimimerkit kuten Jaws, Deko, Ted R. ja kump.

KKK:n porukalle myös erikoisterveiset!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Edellä mainittu Henkka on kyllä NHL-osastolla todella aktiivinen ja aika hyvin perillä Wingsien asioista. Muistaakseni TAM ja Oiler99 tekee samankaltaista duunia Edmontonin kanssa ja TML sekä Footless Toronton kanssa. Amerikanihme on Anaheimista perillä, Apulais GM Minnesotalla, San Josella on Vilpertti ja McJokke, Capitalsilla Golden AWe jne. jne. Käytännössä voi aina antaa suurta arvoa niille, jotka tekevät kovasti hommia jossain asiaketjussa.
HCH:lla on oma kulttiketjunsa, joka on todella aktiivinen ja varmaan toimii niille jotka tykkää.

Vapaan puolella Vlad on ihan eliittiä ja Vlad on myös Wingsien ketjussa aktiivinen ja arvostan Vladin vanhan liiton meiningin vilpitöntä kaipuuta ja ihailua.

Palstan opettajat ja erityisopettajat mm. sampio ja TosiFani ansaitsee respectiä. Aika usein jossain muissa asioissa ollaan ihan eri linjoilla näiden kanssa, mutta arvostan kovasti.

Jatkoajassa on kyllä edelleen todella kova taso parhailla ja tuskin täällä näin pitkään olisi jaksanutkaan pyöriä ja olla omalla tavallaan aktiivinen jos näin ei olisi.

Sellainen hyvä aktiivisuus antaa aina syyn respectiin, joten varmaan jokainen joka hiffaa mistä on kyse tietää olevansa sillä pitkällä listalla aina Ted Raikkaasta Uleåborgiriin, Tantista TQOFE:hen, Dee Snideristä Scholliin (jota arvostan ihan oikeasti), sekä Vanhasta Lenistä nimettömään käyttäjään.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Edellä mainittu Henkka on kyllä NHL-osastolla todella aktiivinen ja aika hyvin perillä Wingsien asioista. Muistaakseni TAM ja Oiler99 tekee samankaltaista duunia Edmontonin kanssa ja TML sekä Footless Toronton kanssa. Amerikanihme on Anaheimista perillä, Apulais GM Minnesotalla, San Josella on Vilpertti ja McJokke, Capitalsilla Golden AWe jne. jne. Käytännössä voi aina antaa suurta arvoa niille, jotka tekevät kovasti hommia jossain asiaketjussa.
HCH:lla on oma kulttiketjunsa, joka on todella aktiivinen ja varmaan toimii niille jotka tykkää.

Wild-fanit varmasti arvostavat boldaamaani kohtaa. Tilanne Wild-ketjussa on siis vuosien saatossa ollut se että Apu-GM on tullut haukkumaan/arvostelemaan Wildin prospektiosastoa ja organisaatiota ylipäänsä, ja saanut Wild-fanit raivoihinsa. Nyt kun prospektiosastolta on noussut joukkueeseen hyviä pelaajia ja Parise+Suter hankittiin niin kritiikki on kohdistunut kapteeni Koivuun.
___________________

Olen joskus tähänkin listannut nimiä, mutta pävitetään nyt.

Sananvalinnan ja ilmaisun mestarit: Uleåborgir, FASlapsi. Sydämeni riemuitsee aina kun pääsen lukemaan heidän tarinointiaan.

NHL-puolelta parhaista parhaat: dali, nuck, Henkka. Henkka tietää kaikesta kaiken. Dali ja nuck taasen ovat käsittämättömiä kirjoittajia. Todella pitkiä viestejä kirjoittavat ja ahmin ne kuin transsissa. Varsinkin nuckin kohdalla tuo on ihme, koska Canucks on mielestäni hyvin epäkiinnostava joukkue. Jotenkin heidän tekstiään on vain niin mahtava lukea. Nuckin tuotanto on tosin viime kauden työsulusta asti hiipunut vähäiseksi. Moustache Dave #44 yltää onneksi melkeinpä nuckin tasolle Canucks-ketjussa.

Lunatico on kanssa hyvä äijä. Jotenkin tuo nimimerkin vaihto muutti mielikuvani koko nimimerkistä, Otto G.O.A.T. vai mikä olikaan ei ollut uskottava.

Monta jäi mainitsematta, niitä on siinä vanhemmassa viestissä mutta on niitä lisääkin tullut.

edit. pakko lisätä koko Calgary-ketju, jatkoajan paras meininki. Varsinkin Tempura.
 
Viimeksi muokattu:

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Pakko nostaa tätä ketjua ylös ja mainita nimimerkki Musta Nuoli. Monessa asiassa samaa mieltä ja monet kirjoitukset kuin omalta näppäimistöltäni. Arvostan :)

Toinen hieno mies löytyy vielä, Uleåborgir.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onhan noita nimimerkkejä, joidenka juttuja lukee mielellään. Ainakin ftr, Uleåborgir, Pisin Kääpiö 186cm, Midnight Rambler, vlad, Pavlovin Koira, Jaws ja Magni ovat arvostamiani nimimerkkejä monista eri syistä. Osa kirjoittaa asiantuntevaa tekstiä urheiluun liittyen, osa mielenkiintoista tekstiä vapaalla puolella ja osa molempia.

Myös SKA1946 ja Hauptmann ansaitsevat erityismaininnat, vaikka eivät kovin aktiivisia tunnu olevan.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Nimimerkit Bosco, dali, lunde ja Iggy12 kirjoittavat NHL-puolella hyvin perusteltuja ja mielenkiintoisia tekstejä.

Lisäksi pitää mainita nimimerkki Moto, jonka kirjoituksia olen huomannut HIFK-aiheisissa ketjuissa. Pysyy hyvin ajan tasalla etenkin jalkapallopuolen toiminnasta.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Itsekin täytyy kyllä sanoa Bosco, Henkka, dali ja myös Edmonton faneissa on muutamia hyviä kirjoittajia.

Erityismaininta pitää antaa kuitenkin nimimerkki Eagerille. Huikeaa vaivannäköä mm. CHL ketjun avauksessa.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Täytyy nostaa yksi nimimerkki nyt jalustalle, eli eagle. Yksi palstan harvoista nimimerkeistä, joilla on kompetenssia keskustella jalkapallosta. Viime aikoina olen pannut merkille, että jalkapalloketjuissa on pyörinyt huomattava määrä nimimerkkejä, jotka kuvittelevat olevansa jonkin sortin asiantuntijoita. Eagle on poikkeus näistä tapauksista ja hän onkin niitä harvoja, keiden kanssa on oikeasti mielekästä keskustella jalkapallosta tai keiden tekstejä voi futisosiossa ylipäänsä tosissaan ottaa. Tämä maininta siis siltä varalta, etten ole vielä tässä ketjussa maininnut.

Arvostan edelleen niitä nimimerkkejä, jotka olen tässä ketjussa aiemminkin tuonut julki. Kaikkia näitä yhdistää sellainen piirre, että voin kuvitella heidät myös reaalielämässä hienoiksi ihmisiksi. Samoja mielipiteitä ei tarvitse palstalla kanssani jakaa, mutta voi silti tehdä vaikutuksen esimerkiksi rehellisellä, virtuaalisella kädenpuristuksella - olkoon Lert tästä hyvä esimerkki. Vastaavasti Musta Nuoli on korvaamaton kirjoittaja - asiallinen, vaikuttaa fiksulta ja eritoten hänestä paistaa muista välittäminen. Vaikka näitä analyysejä pitääkin tehdä pelkästään kirjoitusten pohjalta.
Arvostan kirjoittajia, jotka perustelevat argumenttinsa ansiokkaasti. Scissors pitää tämän vuoksi mainita ties monettako kertaa. Ikävänkantaja on arvostettava tapaus samaten - täytyy myöntää, että jopa hieman ihailen kykyään tuottaa kliinistä tekstiä. Siinä hyvä tavoite monelle. Mr.Fox on nimimerkki, jolta löytyy tilastotietoa joka lähtöön. Lisäksi muistaakseni lupasi tarjota minulle tikkarin jossain TPS-ketjussa, se on jo itsessään mainittavan arvoinen seikka. Magni puolestaan omistaa niin kunnioitettavan tietovaraston KHL:stä, että arvostettava on. Fordél on mainittava vielä. Usein jaan mielipiteensä ja kirjoituksista paistaa tietynlainen älykkyys.

Samoja heppuja on tullut kehuttua tässä ketjussa niin monesti aiemminkin. Mutta eaglen takia kun tuli lisää asiaa tähän ketjuun niin eihän näitä nyt voinut jättää uudestaan nimeämättä. Jatkakaa samaan malliin, niin varmasti ei ole viimeinen kerta kun minä tässä ketjussa teistä tällä tavoin kirjoittelen.

Nyt nukkumaan, riittää jo tämä selkääntaputtelu. Säästetään jotain myös ensi kertaan.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
MustatKortit ja Brousseau ovat jääneet mieleen erittäin positiivisesti, samoin myös TosiFani on jäänyt mieleen hyvänä kirjoittajana.

Tulipas arvostettua kerrankin porilaisia.

Turusta Scissors, Mr.Fox, Jaws ja kausi päällimmäisenä mielessä, mutta ajattelin nyt aloittaa arvostukseni Turun ulkopuolelta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Joka Liigajengin osioista löytyy useampia hyviä kirjoittajia, joita arvostan. Tässä kuitenkin muutamalta jengiltä ainakin se yksi.

TPS: Mr.Fox

- Hyvää tilastopakettia tarjolla, aiheesta kuin aiheesta.

Lukko: -RTK-

- kirjoittaa maltilla, ei tule mieleeni hirveästi mitään turhaa provoa.

Jokerit: V-G-

- paljon asiakirjoituksia, ihan hyvä kirjoittaja. Mielestäni myös maltillinen ja sovitteleva, silloin kun tämä on tarpeellista.

Hifk: scholl

- mainitsen tämän ihan piruuttani. Mielestäni oli hauskaa, kun hänen viimeisin banninsa päättyi ja teki välittömän paluun palstalle.

HPK: Ralph

- Italia-fanituksestaan huolimatta hyvä tyyppi. ;) Jotenkin jäänyt sellainen kuva, että seurailee myös Ässien otteita epäsäännöllisen säännöllisesti.

JYP: Jupa

- tuntuu sellaiselta tyypiltä, joka todella aidosti nauttii lätkästä urheiluna. Ei ehkä palstan parhaimpia kirjoittajana (sori, vaan :) ), mutta innokas kyllä. Ei tosin viestimäärien perusteella, tuntuu aktivoituvan enemmänkin poff-aikaan. Tämä vika lause tosin pelkkää mutuilua, en tarkistanut asiaa sen kummemmin.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
sampio

Täällä jatkoajassa ei todellakaan ole liikaa oikeasti aikuisia ihmisiä. On asia mikä hyvänsä, on sampiolla aina fiksu näkökulma siihen. Tyyli on tietysti vähän jerelehtismäinen, eli ei koskaan lähde hakemaan roolia millään erikoisjutuilla vaan on enemmänkin se foorumin isähahmo. Valitettavasti suuret otsikot näemmä menee Schollin tyyppisille tietyn roolin omaaville väriläiskille. Ei sillä, molempien tyyppisiä kirjoittajia varmasti tarvitaan, mutta täällä on ehdottomasti enemmän pulaa sampioista kuin scholleista. Juuri sellainen ihminen, josta väkisinkin miettii että tekeekö tuo koskaan mitään tyhmää. :)
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hups, kiitokset. Ei ole tapanani näihin kehuihin reagoida, mutta tämä oli niin ylitsepursuava, että ihan puna hiipii. Tosin kyllähän täällä(kin) on tullut päästeltyä vaikka mitä sammakoita suustaan, joista ei jälkikäteen voi olla kovin pollea.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minä allekirjoitan ylläolevan sampion ylistämisviestin kyllä kokonaisuudessaan. En itsekään ole minkäänlaista heikkoa tuotantoa sattunut kyseiseltä nimimerkiltä lukemaan. Vaikka en hirveämmin samoihin ketjuihin kirjoittele, niin lukemalla näitä ns. sivustakatsojana saa kyllä hyvinkin samankaltaisen kuvan kuin mitä nimim. _Kuusyks esittää. Propsit täältä.

Onhan näitä toki muitakin. Grainger ehdottomasti maininnan arvoinen. Lisäksi olen tämän helsinkiläistyneen (?) porilaisen, eli MustatKortit-nimimerkin viestejä etenkin vapaalla alkanut arvostaa. Fiksua ja rehellistä lätinää, hirveämmin ei provoihinkaan lähde. Ja niitä provoja tällä palstalla nykyään riittää.
 

faro

Jäsen
V-G-, bozik, sekoloust ja cobol. Siinäpä muutama jokeripuolelta. Enimmääkseen pelkkiä asiakirjoituksia ja asiantuntevuutta tuntuu löytyvän.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
V-G-, bozik, sekoloust ja cobol. Siinäpä muutama jokeripuolelta. Enimmääkseen pelkkiä asiakirjoituksia ja asiantuntevuutta tuntuu löytyvän.

Tuohon listaan on helppo yhtyä ja ulkomuistista lisäisin teidän puolelta ainakin Kyyberin ja Flip#51:n. Ehdotonta eliittiä naapurileirissä ja koko palstallakin.

edit: Ja tulipa mieleen vielä nimimerkki C.Orr joka ansaitsee maininnan.
 
Viimeksi muokattu:

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Myös Mängimies kuuluu arvostamiini nimimerkkeihin, unohtui näköjään aiemmin mainita. Kirjoittaa hyvää tekstiä niin osiossa kuin osiossa.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämän hetken tarkasteluni osoittaa suosikkimittarini kärjessä edelleen roikkuvan seuraavat nikit, ilman tiukkaa paremmuusjärjestystä kuitenkin. Toivottavasti vanha ei unohtanut dementialtaan ketään tärkeää!
Vlad, JHag, BOL, Käyttäjä nimetön, FAS-lapsi.

Kovassa nousussa nimimerkki Fordel. Olen alkanut todella kunnioittaa tämän nikin tietämystä jääkiekosta. Hän seuraa laajasti lätkää ja kykenee provosoimatta/trollaamatta keskustelemaan eri joukkueiden keskusteluosioissa. Hieno mies!
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiitokset MustatKortit –nimimerkille kunniamaininnasta. Tunne on molemminpuolinen eikä tämän maininnan takia.

Laitetaanpa viimein omat suosikit tänne. Lista on laadittu joukkueittain sarjasijoituksen perusteella. Mukana joukoista 1-3 nimeä per joukkue. Päivittelen listaa myöhemmin, jos uusia ihastuksen aiheita ilmaantuu.

Jostain syystä 2 ensimmäisen löytäminen oli helpompaa ja kolmea staraa saman joukkueen taustalle oli vaikeampaa löytää.

Kärpät:
Uleåborgir, charger

Tappara:
J.Grönvall, Sabaton

SaiPa:
FASlapsi, mirasane, Murmeli

Pelicans:
Raúl

JYP:
Vanhapuuma, Alvajärven Urho, Marcus Juslin

Jokerit:
bozik, Cobol, Deko

Ilves:
Fordél, Kirjoittelija

Blues:
Pavlovin Koira

HIFK:
scholl, JHag

Lukko:
benicio, hjalmar, -RTK-

HPK:
Leon

Ässät:
MustatKortit, Major Julli

TPS:
Vanha Len, Mr. Fox

KalPa:
dana77

Jupa
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
JA:ssa on paljon arvostamiani kirjoittajia, mutta haluan nyt nostaa naapurileiristä pari palstatoveria: C.Orr ja V-G-. Nämä kaksi kirjoittajaa tuovat mielestäni paljon lisäväriä ja uutta perspektiiviä vieraillessaan IFK-osiossa. Lisäksi heidän kanssaan pystyy keskustelemaan asiallisesti aiheista, jotka yleensä synnyttävät provovyöryn.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kappas! En ollutkaan tätä ketjua avannut pariin kuukauteen. Kiitän kunnioituksesta!

Jos tungen oman lusikkani samaan soppaan, haluan nostaa esiin myös muutamia nimimerkkejä:

Omalta puolelta eniten esiin nousevat sekolust, Cobol, bozik, C.Orr, powerplaymaker, Varis ja Jack Daniel's. Muutama muukin. Näiden nimimerkkien teksteistä löytyy aina jotain sanottavaa, oikeita pointteja ja asiantuntemusta.

Muiden joukkueiden kannattajien puolelta erityismaininnan ansaitsevat ainakin JHag (alkais taas skrivailemaan aktiivisemmin!), Johannes, BOL ja Stigu sekä Jaws, FASlapsi, Fordél, MustatKortit (vaikka välillä onkin perinteisen ässämäinen jankkaaja ;) ) ja Uleåborgir.

Yksi, jota aikanaan arvostin huikeasti, on tsajari tuolta Jokerien puolelta. Arvostaisin varmasti edelleenkin, mutta tuntuu kadonneen kuin tuhka tuuleen. Mitäköhän lienee tapahtunut?
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kappas! En ollutkaan tätä ketjua avannut pariin kuukauteen. Kiitän kunnioituksesta!


Yksi, jota aikanaan arvostin huikeasti, on tsajari tuolta Jokerien puolelta. Arvostaisin varmasti edelleenkin, mutta tuntuu kadonneen kuin tuhka tuuleen. Mitäköhän lienee tapahtunut?

Heheh, sama vaiva täälläkin.

Täytyy sanoa, että oman elämän kiireet ovat vaikuttaneet palstan puolella kirjoitteluun jonkin verran miinustavasti. NHL-puolella olen kuitenkin edelleen joitain tekstejä koittanut raapustella, mutta ehkä tästä mukavasta palautteesta saa kipinää palata aktiivisemmin Jokeri-puolen keskusteluunkin. Vaikka onhan siellä edelleen osaava ja hyvä miehistö jotka kykenevät pitää monipuolista ja asiantuntevaa keskustelua yllä. Joka tapauksessa, iso kiitos mukavasta yllätyksestä näin loskaisten kelien keskellä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Rocco.

Kaverista olisi tosin voinut tänne hyvällä syyllä kirjoittaa aikaisemminkin, mutta tämän päivän päätösten jälkeen vihdoin rohkaistuin.

Hyi vittu. Oikeasti. Lopetan kotimaisen jääkiekon katsomisen tasan tarkkaan tähän paikkaan. Ei vaan vittu voi olla totta! Hävettää ja vituttaa.

En todellakaan syyllistä vaasalaiskannattajia tästä mahdollisesta noususta, mutta mielestäni arvostettavaa suoraselkäisyyttä.

Vituttaa jo nyt, että JA:n ehkä asiallisin ja kokonaisuudessaan oikeasti asiantuntevin (huuhaanickit ja muuta fanipojat ovat todella vähissä tai siivotaan nopeasti pois) ajautunee nyt myös kohti alennustilaa. Erityisesti KooKoo-kirjoittajia ja muita itsestäänselvyyksiä (Everton, Fórdel, teroz, Steus, siffa jne.) on tullut tässä ketjussa jo mainittua aikaisemmin, mutta kiitokset näistä vuosista siis myös mm. Wiljamille, Hockille, -Jonne-:lle, paraspelaajalle, J.Hottille, KKtigille, Veripelto:lle, PikkuKasille, jylylle, Morten Halstedille, uljas:lle, jsavolai:lle, Murkulalle, ahalille, Kaukalon laidallalle, tosiasialle, Toveri -82:lle, Musta Nuoli:lle, Numero 1080p:lle, Linnankundille, HighFlyer#95:lle, muumijolle ja jopa myös Tuusalle, juurihoidolla tai ilman. Olette hienoja ukkoja(?) ja moni alan mies varmasti unohtuikin, mutta siis kaikkea hyvää, vaikka tämä yhteinen Mestis-taival tästä hiipuisikin hiljalleen. Olette antaneet tällaiselle tavikselle paljon, kiitos.

in memoriam: Wiipuri ja Putte.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Olette antaneet tällaiselle tavikselle paljon, kiitos.

Et säkään hei nyt niin huono ole.

Arvostan sellaisia nimimerkkejä, jotka pystyvät ilmaisemaan mielipiteensä asiallisesti, lyhyesti ja ytimekkäästi jaarittelematta turhaan. Esimerkiksi Dev, aquanqua, Axbor Nocturne ja blue line ovat hyviä tässä. Suurimman osan yli viiden rivin mittaista viesteistä skippaan suoraan.

Myös larzzonin ja Ikerin kirjoituksia on hauska lukea, vaikka ovat välillä vähän pidempiä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Koostetaanpa näin joulunajan ja tulevien Olympian kisojen kunniaksi (sekä erinäisten opiskeluvelvoitteiden alitajuisen välttelyn nimissä) kokoonpano palstan crème de la crèmestä.

Jatkoaika All Stars à la Ikävänkantaja

"Päätalot"
Uleåborgir-Scissors-Musta Nuoli
Käyttäjänimetön-Mr.Fox

Kentällinen armottomia, kokeneita kynäniekkoja, joista kukin on roolissaan valtakunnan ehdotonta parhaimmistoa.

"Junnuketju"
Kai Nu Laine-Jaws-Ralph
Pavlovin Koira-Fordél

Palstan nuoret huippulupaukset pyörittävät peliä jatkuvasti hyvällä sykkeellä ja aidolla innolla. Tyylipuhdas ja asiansa aina viimeisen päälle luotettavasti hoitava pakisto varmistaa.

"En gång - alltid"
Pisin Kääpiö 186cm-TQoFE-Iker
JHag-Johannes

Tsiigaa, mitä jengiä! Puhdasverinen HIFK-viisikko. "Lähe menee vielä kun ehdit", "Härifrån tvättas", ja mitä näitä nyt oli. Huikea, teräksinen stadilaiskentällinen.

"Hansons 2.0"
Major Julli-vlad-FASlapsi
Tiukan paikan jätkät: näillä ukoilla ei puntti totisesti tutise. Aivan ensiluokkaisia ja korvaamattomia pelimiehiä omissa rooleissaan.

Vanha Len
(Freddie Freeloader)

Palstan omat Ron Hextall ja Ray Emery, ei lähtökohtaista ykkösmaalivahtia. Todellisia runkopelaajia ja hienoja miehiä molemmat!

Valmentajat:
Kennedy, M10, Leon
Valmennusvastuu sälytetään tässä tiimissä jukkajaloslaisittain HPK-mestarien harteille.

Timanttinen nippu!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös