Juhamatti Aaltonen realisoi lahjakkuuttaan – mihin tie vie?

  • 757 066
  • 1 959

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juhin tavoitteet ovat korkealla ja uskon hänen rauhoittavan tietynlaista ylipelaamista. Hänessä on, kuten on miljoona kertaa jo kuultukin, potentiaalia Liigan ykköspelaajaksi.Ykköspelaajaksi muuallakin kuin Suomessa. Eiköhän Late saa hänestä vielä tarvittavaa irti.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juhin tavoitteet ovat korkealla ja uskon hänen rauhoittavan tietynlaista ylipelaamista. Hänessä on, kuten on miljoona kertaa jo kuultukin, potentiaalia Liigan ykköspelaajaksi.Ykköspelaajaksi muuallakin kuin Suomessa. Eiköhän Late saa hänestä vielä tarvittavaa irti.

Stressi kasvaa tän Aaltos-keissin kohdalla kun ei ole mitään hajua jatkaako Kärpissä vai ei ja epäilys alkaa ottaa vallan. Äijän peli tulee vain paranemaan kauden edetessä ja jos se tapahtuu Kärpissä niin se on todella iso palanen mahdollista menestystä. Aaltosen merkitystä ja potentiaalia ei tosiaan kannata vähätellä.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, SaPko, Ivan Huml
Mihin on kadonnut viime kevään MM-kilpailujen suoraviivainen Aaltonen? Johtuivatko hänen pisteensä enemmän P. Kontiolan huippuvireestä? Minkä helvetin takia täytyy vielä veivailla yhdet kärkikynät kun on jo selkeä maalipaikka tai syöttää? Onko Aaltonen pelikäsitykseltään loppujen lopuksi heikohko? Aaltosenmahdollinen lähtö täytyy korvata, mutta tuolla riplailululla hön ei ole joukkueelleen lainkaan korvaamaton. Ei mitään asiaa olympialaisiin näillä näytöille. Suoravaisuutta ja tappajanvaistoa kehiin, antaa Humlin hoitaa maalipaikkojen rakentelua yhdessä Maxwellin kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mihin on kadonnut viime kevään MM-kilpailujen suoraviivainen Aaltonen? Johtuivatko hänen pisteensä enemmän P. Kontiolan huippuvireestä? Minkä helvetin takia täytyy vielä veivailla yhdet kärkikynät kun on jo selkeä maalipaikka tai syöttää? Onko Aaltonen pelikäsitykseltään loppujen lopuksi heikohko? Aaltosenmahdollinen lähtö täytyy korvata, mutta tuolla riplailululla hön ei ole joukkueelleen lainkaan korvaamaton.
Ei ehkä korvaamaton (kuten ei kukaan) mutta äärimmäisen tärkeä kuitenkin. Aaltosen ainoat ongelmat on tehottomuus ja liiallinen kynäily. Lähes kaikessa muussa hän on tälläkin hetkellä joukkueen paras. Aaltonen pystyy viemään kiekon hyökkäysalueelle ja pitämään sitä siellä ahtaassakin tilassa, hän pystyy syöttelemään ja järjestelemään ketjukavereilleen maalipaikkoja paremmin kuin kukaan. Samoin hän osaa kiekottomana tarjota itseään pelattavaksi ja väitän että Aaltonen on myös joukkueen paras karvaaja tällä hetkellä. Kun Juhi päättää ottaa kiekon vastustajalta pois niin yleensä niin myös tapahtuu.

Aaltosen poistuessa Kärpät menettää hemmetin paljon enemmän kuin pelkät Aaltosen tehopisteet.

Silti samaa mieltä siitä että kyllähän tuo riplailu ärsyttää. Kaveri on puolivaloillakin Kärppien paras pelaaja mutta hän voisi olla halutessaan vielä huomattavasti parempikin kuten esim. ne viime kevään MM-kisat näytti. Konnalla oli toki osansa Aaltosen tehoihin MM-kisoissa mutta kyllä Juhi itsekin pelasi todella hyvin, ei sitä voi kiistää.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Ei eilinen peli minun mielestä ollut Aaltoselta huonoin peli todellakaan. Oli jopa suoraviivainen ja näytti haluavan ratkaista pelin. Karmalta kuitenkin hyvä näpäytys juhista kohtaan, ettei se aina silti mene sisään vaikka yhtäkkiä haluaisikin ratkaista...

Aaltosen poistuessa Kärpät menettää hemmetin paljon enemmän kuin pelkät Aaltosen tehopisteet.

Toisaalta mitä siitä voidaan saada? Maxwell on nähdyn perustella ykköskorin pelaaja liigaan. Uskon, että kun tämä kaveri saa enemmän kiekkoa itselleen ja suoraviivaisemman pelaajan laidalleen, niin tulee kovempaa jälkeä kuin Aaltosen kanssa.
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aaltoselta löytyy myös sitä kokemusta niistä tosipeleistä, joten hänen mahdollisen lähtönsä myötä menetetään ainakin kevään kannalta tärkeä pelaaja. En usko, että Juhi olisi korvaamaton, mutta ehdottomasti haluaisin hänen jäävän loppukaudeksi. Tässä vaiheessa kautta ei pelaajamarkkinoilla ole liiaksi tarjontaa näistä ykköskorin jätkistä puhumattakaan pelaajista, jotka oikopäätä saisivat sopimuksen KHL:ään.

Vaikea sanoa tältä istumalta, kuinka suuri vaikutus Aaltosen lähdöllä olisi kärppien pelaamiseen. Tuskin mikään radikaali, mutta täytyy huomioida myös sairastuvan olevan tällä hetkellä tyhjä. Parin runkopelaajan menettäminen voisi näkyä hyvinkin paljon kaikessa. Ja korostuu edelleen jos Aaltonen on sillä hetkellä Siperiassa vuolemassa ruplia.
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Kaveri on puolivaloillakin Kärppien paras pelaaja

Aika vahvasti sanottu joukkueesta, jossa pelaavat Mika Pyörälä, Lasse Kukkonen ja Jussi Rynnäs.

En itse henkilökohtaisesti odottanutkaan Aaltosen olevan mikään supermies, mutta kyllä se flegmaattinen ja itsekäs kikkailu on pirun ärsyttävää. Se vieläpä entisestään korostuu joukkueessa, jossa kaikki muut laittavat 110 % likoon joka ilta.

Eikä Aaltonen mailankäsittelytaidoistaan huolimatta ole pystynyt realisoimaan potenttiaaliaan juuri mitenkään. Kyllä, tuolla taitomäärällä 2+8=10 pistettä (joista 1+3 yhdessä pelissä) ei ole juuri mitään. Olkoonkin, että kuskaa kiekkoa alueelle vikkelästi ja näyttävästi, rakentelee paikkoja kavereille jne. mutta lähinnä Juhiksesta on jäänyt mieleen missatut maalipaikat ja kiekonmenetykseen päättyneet kikkailut. Ja kyllä se ikävä kyllä minusta jotain kertoo, jos Simon Suoranta on tehnyt samassa määrässä otteluita enemmän maaleja kuin tämä "melkein-NHL-mies".

Yrittipä sitä pukea millaiseen asuun tahansa, Aaltosen tämänkertainen visiitti liigassa on ollut paha pettymys. Aaltosen lähtö saattaa olla jopa eduksi tälle joukkueelle loppukautta ajatellen. Viimeistään siirtorajalla tilalle joku työteliäämpi ja suoraviivaisempi laituri, jolle oma ego ei ole se kaikkein tärkein asia.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Aaltosesta.

Ihmettelen kyllä hieman elmoraution antipatiaa Aaltosta kohtaan. JMA on pelannut melkein pinna per peli-tahdilla ja jokaisessa pelissä Aaltonen on muutoinkin joko ollut maalipaikoilla tai järjestänyt niitä ketjukavereille. Juhis on jatkuva uhka vastustajille ja kylläpä se pelin painopiste on useimmiten Kärppien hyökkäysalueella, kun Juhis on kentällä.

Joo, maaleja ja tehoja olisi voinut tulla enemmän ja onhan se pettymys, kun Aaltonen ei ole nakuttanut viittä pistettä per peli tällä kärppävisiitillä. Paska pelaaja.

Hieman on Juhiksellakin ollut epäonnea siinä, ettei pinnoja ole tullut. Läpiajoissa vastustajan maalivahdit ovat vetäneet pidemmän korren ja onpa siellä tainnut pari tolppaakin olla mukana. Maxwell ja Huml ovat myös sössineet monia huippupaikkoja, joita Aaltonen on heille järjestänyt, joten kaikkea ei voi JMA:n niskaan kaataa, vaikka se tuntuukin olevan nyt pop.

Vaikka Aaltosen pelaamisessa on niitä kikkailuita, kiekonmenetyksiä ja itsekkyyttä, niin vastapainona pitää kyllä sanoa, että todella kovalla asenteella on Juhis kärppäpaidassa pelannut. Takakarvaa tulee, kroppaa heitetään likoon ja joukkueen eteen pelataan. Tuliko jollekin yllätyksenä, että Aaltonen on kaukalossa taiteilijaluonne, joka maalaa isolla pensselillä lyikkärin sijaan?

Itse olen ainakin ollut hemmetin tyytyväinen siihen, että Aaltonen tuli Kärppiin joko pätkäpestille tai jopa loppukauden kestävälle keikalle. Aaltosen kaltaisia huippupelaajia ei liigassa, saati Kärpissä ole ihan vähään aikaan nähty. Toki Kukkonen ja Pyörälä pitää myös muistaa tässä yhteydessä, mutta Aaltonen on silti näistä ainoa, joka voisi pelata tällä hetkellä NHL:ää ja se tekee hänestä kovimman pelaajan yksilönä.

Kiva juttu Juhis, että tulit, mutta vielä kivempaa olisi, jos jäisit loppukaudeksi Kärppiin.
 

matiasrust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Rivien väleistä on tulkittavissa, että osa porukoista olisi valmis jopa luopumaan Aaltosesta? Minä kyllä ihmettelen.

Jos mekin taas pitkän tauon jälkeen päästään huhtikuussa pelaamaan niitä maalin pelejä tai ihan sitä "nolla nollaa" niin miettikääpä missä arvossa on Aaltosen kaltainen pelaaja. Siis pelaaja joka henkilökohtaisella taituruudellaan pystyy sen maalin hetkessä tekemään ja pelin kääntämään tai on ainakin tästä vastustajalle jatkuvana uhkana.

Minäkin näen kaikesta tästä (tällä hetkellä tehottomasta) taiteilusta huolimatta Juhiksessa myös joukkuepelaajaa. Fakta vaan taitaa olla, että kun haluat ottaa Aaltosen joudut ottamaan myös tämän taiteilun. Se on osa tätä pelaajaa.
Ihan samalla tavalla jos otat Humlin joudut ottamaan myös ajoittaiset (joukkueelle vahingolliset) ylilyönnit. Pyörälan kaltaista nöyryyttä ja sitoutumista yhteiseen etuun löytyy vain Pyörälästä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Minäkin näen kaikesta tästä (tällä hetkellä tehottomasta) taiteilusta huolimatta Juhiksessa myös joukkuepelaajaa. Fakta vaan taitaa olla, että kun haluat ottaa Aaltosen joudut ottamaan myös tämän taiteilun. Se on osa tätä pelaajaa.
...

Juuri näin - Aaltosen plussat joukkueelle, joita tässä muutamassa viestissä on esiin tuotu, ovat mielestäni kuitenkin aika paljon suuremmat kuin nuo mukana seuraavat miinukset - jos niitäkään voi edes sellaisiksi kutsua.

Juhi on Juhi ja sillä hyvä ja JOS pelaa vielä keväällä Kärpissä, maksaa kyllä palkkansa korkojen kera takaisin, you mark my words!
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Ne on varmaan näitä "robottikiekon" kannattajia jotka eivät Aaltosta arvosta. Vai onko sitten odotukset olleet liian korkealla.

Onhan pelissä parannettavaa, tietynlainen rentous puuttuu. Taitaa kuitenkin olla suoritus paineita jonkin verran...

Mielellään näkisin Aaltosen pelaamassa kärpissä loppukauden.
Moni menee Kärppien pelejä katsomaan pelkästään Aaltosen takia, nostaa katsoja määriä.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Twitteristä poimittua:

Janne Onnela ‏@dasb00t 2 h
“Ei ole mistään kuulunut mitään” -Juha Junno Aaltosen tilanteesta. #ok #kärpät #liiga
 
Kyllähän tuo on syyskauden kiinnostavin seurattava, että lähteekö Aaltonen vai jääkö. Toivon sydämmestäni, että jää. Taikuri on aiheuttanut jo tähän mennessä lukemattomia spontaaneja naurunpurskahduksia ja leuan aukeamisia allekirjoittaneelle hyökkäyspään ratkaisuillaan. Tehoja voisi olla vieläkin enemmän, mutta onhan siellä paljon muutakin.

Kuinkahan paljon Kärppien ylivoiman rauhoittamiseen vaikuttaa Aaltonen silloinkin, kun ei ole jäällä? Sen verran vakuuttavasti kaveri tuo kiekon alueelle, että vastustajat jähmettyvät jo muidenkin tuodessa kiekkoa. Jotenkin vaikuttaisi "turha rypistellä"-ilmiöltä.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kyllähän tämä liigan kärjessä oleminen voi hieman lisätä jäämishalua, koska onhan liigan piikkipaikka aina se paras näyteikkuna ulkomaille täältä Suomesta. Tuohon vielä kovat tehot ja tietenkin mestaruus, niin saattaisi alkaa kiinnostaa jopa NHL:ssä asti.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muistaako joku, vai sanottiinko sitä miten Aaltosen siirtomahis -ikkunat menee? Nyt oli maajoukkuetauolla mahis lähteä mutta oliko esim. tammikuussa toinen ikkuna?
 

Konowalchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Hokki, NHL, KHL
Muistaako joku, vai sanottiinko sitä miten Aaltosen siirtomahis -ikkunat menee? Nyt oli maajoukkuetauolla mahis lähteä mutta oliko esim. tammikuussa toinen ikkuna?

Tammikuussa umpeutuvat kaikkien Euroopan suurten sarjojen siirtoikkunat. Nyt syksyllä ei ole olemassa mitään erityistä siirtoikkunaa, mutta eräällä tavalla tuo veropolitiikka muodostaa yhden siirtoikkunan juuri näille tietämille marraskuun vaihteeseen, kun veropakolaisten kannattaa vaihtaa seuraa.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta Aaltosen rohkeus ja ennakkoluulottomuus on auttanut Donskoitakin löytämään itsensä. Donskoi uskaltaa pelata paljon rohkeammin ja onhan tuossa miekkosten pelissä aika paljon samaa. Kyllä Donskoi haastoi rohkeasti aiemminkin, mutta nykyisenkaltainen päämäärätietoisuus loisti välillä poissaolollaan.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tammikuussa umpeutuvat kaikkien Euroopan suurten sarjojen siirtoikkunat. Nyt syksyllä ei ole olemassa mitään erityistä siirtoikkunaa, mutta eräällä tavalla tuo veropolitiikka muodostaa yhden siirtoikkunan juuri näille tietämille marraskuun vaihteeseen, kun veropakolaisten kannattaa vaihtaa seuraa.

Tarkoitin siis Juhiksen ja Kärppien keskinäistä sopimusta. Joku/jotkin aikavälit oli sovittu milloin Juhis saa mennä, käsittääkseni ilman korvauksia(?). Maajoukkuetauko oli ainakin sellainen. Oliko muita?

Ja mikäli Juhis haluaa siirtyä muina ajankohtina Kärpät neuvottelee siirtokorvauksen?
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Tarkoitin siis Juhiksen ja Kärppien keskinäistä sopimusta. Joku/jotkin aikavälit oli sovittu milloin Juhis saa mennä, käsittääkseni ilman korvauksia(?). Maajoukkuetauko oli ainakin sellainen. Oliko muita?

Ja mikäli Juhis haluaa siirtyä muina ajankohtina Kärpät neuvottelee siirtokorvauksen?
Minusta tämä on ollut vain lukijoiden tulkintaa epätarkkojen uutisointien sanamuodoista. Alkuperäisissä teksteissä luki esim. tyyliin "Aaltonen voi siirtyä maajoukkuetauolla" tai "pelaa ainakin 20 peliä Kärpissä". Kärpät puolestaan sanoi "koko kauden sopimus ulkomaan pykälällä." Kärpät ei ole mielestäni missään suoraan sanonut, että Aaltonen voisi siirtyä pelkästään maajoukkuetauolla.

Toivottavasti taiteilija pysyy Kärpissä. Vaikkapa Jokerit kaatui nimenomaan Aaltoseen (no joo, koko HMA-ketjuun), eikä siksi, että ketju olisi ollut niin taitava, vaan siksi, että löysät valahti housuun narripuolustuksessa joka kerta, kun nämä kaverit tuli jäälle.
 

Hercules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Voisi kyllä sanoa, että mitä vittua niille, jotka haluaisivat Aaltosesta eroon. Kuten täälläkin on jo mainittu, on Juhi erityisesti kevään ratkaisupeleissä todella tärkeä. Vaikka kaveri vaikuttaakin välillä flegmaattiselta, niin on vastustajan silti aina oltava erityisen tarkkana, kun Juhi laatikossa viilettää. Yksilötaitoa on niin perkeleesti.

Toki itsekin olen sitä mieltä, että astetta suoraviivaisempikin voisi olla, mutta joka tapauksessa todella tärkeä pelaaja Juhi Kärpille on. Harmittaa ja paljon jos Aaltonen Oulusta poistuu kesken kauden.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tarkoitin siis Juhiksen ja Kärppien keskinäistä sopimusta. Joku/jotkin aikavälit oli sovittu milloin Juhis saa mennä, käsittääkseni ilman korvauksia(?). Maajoukkuetauko oli ainakin sellainen. Oliko muita?

Ja mikäli Juhis haluaa siirtyä muina ajankohtina Kärpät neuvottelee siirtokorvauksen?

3.11-15.11 on sovittu aikaikkuna minkä Juhis on itse sanonut.

Sitä en tiedä astuuko loppukauden sopimus tuon jälkeen voimaan vai mitä jos ei siirtoa ole tapahtunut? Vai neuvotellaanko uusi sopimus uudella siirtoikkunalla? Joku viisaampi voisi valaista.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Seison korjattuna. Hyvä homma kyllä joukkueen kannalta, ettei eletä kuukausitolkulla epävarmuudessa. Varmaan tämän takia Aaltosen sopimuksesta väännettiinkin niin pitkään ET:n aikana.
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
Aika epätodennäköiseltä näyttää mielestäni Aaltosen siirtyminen muualle. Traktor omistaa edelleen Juhiksen pelaajaoikeudet KHL:n puolella joten jos sinne siirtyy nii joutuvat maksamaan mottipäisiä summia että saavat pelkästään miehen irti tuosta rasitteesta. Kärppien ja Juhiksen välisessä sopimuksessa taas on pykälä että muihin Liigajengeihin ei voi Juhis siirtyä.

Lähinnähän kyseeseen tulee ainoastaan Sveitsi ja Ruotsi.Sveitsissä toki rahaa saisi hyvin, Ruotsissakin hieman enemmän mutta tunnetusti hieman mukavuudenhaluisena miehenä uskon että tuttu ympäristö Oulussa, pelaaminen leijonakoutsin alaisuudessa sekä kärppien nykyvire puoltaa juhiksen pelaamista kärpissä kauden loppuun.

Kyllähän Juhis on jotenkin tietyllä tapaa hieman puolivaloilla tähän asti pelannut. Uskomattoman hasardeja syöttöjä toisinaan, poikkeuksetta puhtaat ja puolittaiset läpiajot maalin taakse yms. Se on tietyllä tapaa perus Juhista, mutta onkohan asia niin että Marjamäellä ei oo tarpeeksi auktoriteettia ottaa Juhiksen kans asiaa puheeksi että sais kaveriin sen suoraviivaisuuden takaisin mitä näkyi MM-kisoissa?Sama pätee hieman puolittaiseen asenteeseen. Tällä hetkellä koko jengi pelaa logolle ja asenne on rautaa. Voiko yks vähän löysemmällä asenteella pelaava romuttaa pitemmän päälle joukkueen moraalia?

ps. eka viesti tälle palstalle!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika epätodennäköiseltä näyttää mielestäni Aaltosen siirtyminen muualle. Traktor omistaa edelleen Juhiksen pelaajaoikeudet KHL:n puolella joten jos sinne siirtyy nii joutuvat maksamaan mottipäisiä summia että saavat pelkästään miehen irti tuosta rasitteesta.
Ei se ole mitenkään varmaa että joutuisi Traktorille mottipäisiä summia maksamaan. Saattaahan Traktor myydä Juhin oikeudet halvallakin jos toteaa ettei itse pääse oikeuksia mitenkään hyödyntämään. Tai aivan mahdollinen skenaario on treidata Juhin oikeudet vaihdossa jonkun toisen pelaajan oikeuksiin. Eikä raha ole ikinä ollut este jos joku ryssä tietyn pelaajan haluaa. Korkeintaan hidaste jos sitäkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös