Jokerit kaudella 2013–2014 – näillä mennään!

  • 1 055 358
  • 2 529

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Leland Irving

Leland Irving vaikuttaa ainakin mahdollisuudelta olla hyvä tandemi Eerolle. Pelejä ylhäällä NHL kahdelta viimekaudelta, muutaman kerran valittu mm. AHL player of week, lisäksi ollut mukana Candan U20 joukkueessa tosin ilman pelejä, mutta kyllähän silloin pitää olla jo aika kohtuu kaveri. Ura ollut laskusuunnassa, mutta nuori ja todennäköisesti vielä nälkäinen kaveri. Toivotaan, että tämä osuu.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Samaa mieltä muutaman edellisen kirjoittajan kanssa näistä try-outeista (copyright Virmanen).

Irving vaikuttaa asialliselta haulta ainakin Kilpeläisen kirittäjäksi. Ei mikään ikäloppu kaveri ja varmasti tulee tänne sillä asenteella, että aikoo valloittaa ykkösvahdin paikan itselleen. En oikeastaan näe tässä hankinnassa kuin hyvää. Ei nyt ihan se muutamien toivoma Lasak/Thomas, mutta varmasti paras ratkaisu meidän maalivahtiosastolle. Mikäli Irving saa jatkoa ja Kilpi pysyy ehjänä pelannee Korpisalo suurimman osan kaudesta KiVan puolella. Hyvä ratkaisu mielestäni sekin.

DeSimone ei sitten kovin kummoisia tunteita herätä suuntaan tai toiseen. AHL-tehot kaverilla ovat melko vaatimattomat, ja jos on vielä ongelmia puolustussuuntaan, niin ei tässä ainakaan se kaivattu ykkössentteri ole. Annetaan kaverin kuitenkin näyttää mitä osaa, mitään hävittäväähän näissä tryouteissa ei ole. Mieluummin otetaan nuoria urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia yrittämään, kuin ikäloppuja parasta ennen päiväyksensä ohittaneita suoraan koko vuoden sopparilla sisään.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pari paniikkihankintaa, check. Irving nyt sentään sanoo jotain, hyvä haku maalinsuulle, mutta samalla näytetään Korpisalolle persettä. Tai jos tarkoituksena on, että Korpisalo pelaa enemmän pelejä KiVassa, niin ok. Kilpeläinen-Irving, noh kai tuollakin pärjää. Olisi pärjännyt ilmankin.

DeSimone taas on niin floppiainesta, että oksat pois. Ainoastaan try-out, mutta todella kiva, että vanhat pelikaverit ovat kehuneet. -30 ja aika vaatimattomat tehot. Jos tässä on meidän ykkössentteri, niin mestaruudesta ei tarvitse unelmoida.

Tähän olisi kaivattu varmaa hankintaa, mutta ei kai näillä try-outeilla mitään häviä. Sentteriosasto näyttää todella hataralta.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
DeSimone voi tuoda kaivattua syvyyttä senttereihin ja todellakin toivon, että se ykkössentterin haku on suunattu NHL:n training camppeiltä vapautuviin pelaajiin.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
DeSimone voi tuoda kaivattua syvyyttä senttereihin ja todellakin toivon, että se ykkössentterin haku on suunattu NHL:n training camppeiltä vapautuviin pelaajiin.

Tämä! Juuri näin toivon itsekin, tähän hätään ihan sama kenet sieltä roudaa, try-out tämä vaan on ja antaa kaverin näyttää. Irving taas on aika mielenkiintoinen nimi, hyvä tandemi jos kaveri saa sopimuksen taikka haluaa edes jatkaa.
 
Mun mielestä iha hyvät haut. Irvingin uskon pääsevän ainakin sopimukseen tryoutin jälkeen, on todella hyvät fiilikset tästä. DeSimonea en ole kuullutkaan tai nähnytkään, joten aika sokkona mennään. Tryout erinomainen tapa katsoa taso.

En väittäisi näitä paniikkihankinnoiksi, sillä loukkaantumiset ovat tehneet näistä pakkohankinnat. Markkinat kun ovat mitä ovat tällä hetkellä.

Kyllä tästä hyvä tulee. Torstaina Zugia turpaan ja kaikilla on hyvä mieli.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
DeSimone voi tuoda kaivattua syvyyttä senttereihin ja todellakin toivon, että se ykkössentterin haku on suunattu NHL:n training camppeiltä vapautuviin pelaajiin.

Näin itsekin toivon. Rosterissa on tämänkin jälkeen edelleen iso tarve ainakin yhdelle sentterille, mielummin jopa kahdelle jos Hahl ei pysy kasassa.

Irvingissä on potentiaalia, mutta pystyykö Ketterer naaraamaan sen ulos? Selvästi lahjakas kaveri, jolla on hiukan heikompi kausi päällä. Riittääkö Jokereiden veskavalmennus pyyhkimään pölyt tästä entisestä dimangista? Ja kuinka äijän tyyli sopii Jokeripeliin jos viime kauden tapaan torjuttavaa tulee viisi kertaa erässä, mutta niistä kolme on läpiajoja.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Riittääkö Jokereiden veskavalmennus...

Tämä pelottaa ja itse en usko, että riittää. Joku oikeasti pätevä sinne pitäisi saada. Nyt kun muutama pelaaja on saatu, niin seuraavaksi se UTJ ja mielellään veskavalmentaja.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Unelmatilanne tämän meidän maalivahti kaksikon (Irving & Kilpi) osalta olisi Jokereille kunnon mv-valmennus koska Markus Kettererstä ei ole siihen, Eeron kuntoutuminen ja kaksikon välillä terve kilpailu niin että he boostaisivat toinen toistaan ja mv-valmennukselta olisi vielä kannustusta/uusia oppeja/vinkkejä tähän.

Playoffien aikaan meillä olisi kaksi kuumaa kutakuinkin tasavertaista maalivahtia joilla voitaisiin mennä päätyyn asti ja hoitaa kannu kotiin, sekä saataisiin tasaväkinen ja hyvä kaksikko KHL-kauelle.

Tuossa olisi se hienoa ettei kaikki olisi yhden Eero-kortin varassa vaan hänen haparoidessaan tilalle voitaisiin heittää myöskin kiekkoja hyvällä prosentilla nappaava veskari eikä tarvitsisi laittaa kylmiltään maaliin sitä max 10 ottelua liigassa pelannutta omaa junnua, sama tietenkin toisin päin, Irving jos sulaisi niin Eero tilalle.

Ainahan sitä haaveilla saa mutta ei taida Hjallis olla omaa saunakaveriaan joukkueesta ulkoistamasta ellei hälle löytyisi juurikin muuta puuhaa joukkueesta esim. se tässäkin osiossa väläytelty joukkueenjohtajan(?) pesti.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Ainahan sitä haaveilla saa mutta ei taida Hjallis olla omaa saunakaveriaan joukkueesta ulkoistamasta ellei hälle löytyisi juurikin muuta puuhaa joukkueesta esim. se tässäkin osiossa väläytelty joukkueenjohtajan(?) pesti.

Ketterer on joukkueenjohtaja ja maalivahtivalmentaja. Ehkäpä hyvä olisi hankkia ihan oikea JoJo ja antaa Maken keskittyä pelkästään molareiden koulimiseen. Esimerkiksi nyt pre-seasonilla pääosa Kettererin ajasta menee joukkueenjohdollisiin tehtäviin, sen sijaan että Kilpeläinen saataisiin uskomaan, ettei se vinossa oleva taulu tai areenan yli lentävä lokki ole mikään syy muuttua täriseväksi imuriksi.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Irvingistä tulee kyllä hyvät fiilikset, aivan varmasti miehellä on haluja näyttää pystyvänsä vielä palaamaan NHL:n puolelle. Kyvyt on olemassa, paikkaa on jo vähän näytetty ja uuden nousun jälkeen kaikki on mahdollista. Vähän kuin teinipoika päättää lähteä pillun perään ensimmäisen kerran sormella kokeiltuaan. Toki voihan sitä jäädä kotiinsakin runkkimaan, aivan kuten pelaajauran voi vääntää jossain kaljaliigassa...

DeSimone puolestaan on itselleni aivan täysin uusi tuttavuus. En nyt lähde tätä hakua heti dumaamaan ja tryoutin kautta riskit ovat aika vähissä, mutta hieman silti pelottaa tuo sentteriosasto. Noh, katsellaan ja toivotaan parasta. Oli se paras sitten DeSimonen breikkaus tai kovemman nimen kaappaaminen markkinoilta.
 

Kobe24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Los Angeles Lakers, FC Barcelona
Mielenkiinnolla odotan ensi kautta, joukkueesta löytyy paljon hyviä aihioita. Jos nämä uudet try-out jätkät onnistuvat, on kyseessä selvästi liigan paras materiaali. Itse näkisin seuraavanlaiset ketjut parhaimpana vaihtoehtona:

Irving
Kilpeläinen
Korpisalo

Kousa - Väänänen
Karalahti-Eronen
Dehner-Niemi
Lindbohm-Lindell
Masto???

Hardt-DeSimone-Moses
Lahti-Teräväinen-Antti
Ruutu-Hahl-Rita
Mäki-Julle-Ben-Amor
Lamberg-Salminen-Hännikäinen

Maalivahtipeli näyttää Irvingin hankinnan jälkeen erinomaiselta. Uskon Irvingin onnistuvan vähintäänkin kelvollisesti, mutta jos homma ei toimi, voidaan kaverille kumminkin näyttää ovea. Tällaista luksusta naapurilla ei ole. Yksin en luottaisi Kilpeläiseen tai Irvingiin, mutta ajatus kaksikosta tandemina hykerryttää.

Pakisto on meidän ylivoimaisesti suurin vahvuus tulevalla kaudella. En itse osaa sanoa tuosta juuri minkäänlaista heikkoa kohtaa. Erityisesti pidän meidän pakkin kätisyyksiä loistavina Meillä on kaksi oikealta ampuvaa taitonsa todistanutta viivamiestä, jotka molemmat tuovat hykerryttäviä mahdollisuuksia erityisesti YV:lle. Meillä on lihasta a'la Ossi, Jere, AJ ja Lindbohm, sekä taitoa a'la Ertsi, Kousa ja Dehner. Jeren hankinnasta voi olla muuten mitä mieltä hyvänsä (itseänikin kirpaisi), mutta puhtaasti pelillisessä mielessä äijä oli juuri sitä mitä kaivattiinkin. Nyt pakistomme on huikea yhdistelmä kovuutta, taitoa ja kätisyyksiä, varmasti ylivoimaisesti paras koko liigassa.

Hyökkäyksessä laituriosasto näyttää erittäin hyvältä, keskikaistan tilanne taas tuskin kaipaa yhtään lisävalaisua kenellekkään. Itse uskon, että Teuvo olisi jo vihdoin täyttämään ainakin kakkossentterin saappaat. Ehjä ja rauhallinen kesä varmasti auttavat asiaa, kun ei ole tarvinnut ravata kaikissa mahdollisissa draftiin liittyvissä kissanristiäisissä. Kolmos ja nelosketjut näyttävät todella hyviltä, varsinkin kun tuo Riksan luokkaantuminen ei sittenkään ollut niin paha kuin aluksi pelättiin. Hyökkäykseen hankittiin oikealla tavalla santapaperia Lahden ja vanhemman Tyrväisen muodossa, joten näkisin, että taito ja kovuus ovat nyt paremmassa tasapainossa kuin viime keväänä. Keväällä hyökkäyspeli oli usein karmeaa näpertelyä, nyt meininki on varmasti erilaista, kunhan jätkät saavat European trophyssä koneet käyntiin. Kriittisimpänä tekijänä tulevalle kaudelle näen herra DeSimonen, jonka onnistumisesta riippuu paljon. Jos mies floppaa, räjähtää sentteriongelma käsiin. Parhaassa tapauksessa DeSimone ja Teuvo pystyvät täyttämään ykkös- ja kakkossentterin roolit, joka taas tarkoittaisi erittäin hyää kevättä ajatellen. Ainakin DeSimone on kuulemma miellyttävän luistelutaitoinen, joten mistään "coreylockesta" tuskin onneksi on kuitenkaan kysymys.

Oli DeSimonen tulevaisuus Jokereissa millainen tahansa, olisi kuitenkin vielä yhden sentterin hankinta paikallaan. Itse toivoin monikäyttöistä Nokelaista, mutta juna meni jo. Teukan tai DeSimonen loukkaannuttua kakkossentterin paikalla stunttaisi Julle, jonka eväät eivät rooliin millään tavalla riitä, kuten viime kaudella nähtiin. Joten vielä yksi edes keskitasoinen sentteri kehiin, niin voidaan sanoa sijojen 1-2 olevan realismia väkisinkin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Pari paniikkihankintaa, check.

Ei nämä miltään paniikkihankinnoilta näytä, vaan joukkueen puutteita pyritään korjaamaan viisaasti try-outtien kautta joten riskit on pienet mutta palkinto voi olla joukkueen vahvistuminen juuri niilltä kohdin missä on ollut isoja puutteita.

Irving nyt sentään sanoo jotain, hyvä haku maalinsuulle, mutta samalla näytetään Korpisalolle persettä. Tai jos tarkoituksena on, että Korpisalo pelaa enemmän pelejä KiVassa, niin ok. Kilpeläinen-Irving, noh kai tuollakin pärjää. Olisi pärjännyt ilmankin.

Ei pärjätty ainakaan viime kaudella, nyt saatiin veskari jonka oletan pakottavan Kilpeläisen pelaamaan paremmin ellei halua luukkuvahdiksi ja nyt Jokereilla on Irvingin onnistuessa kunnollinen ykkönen ja kakkonen joita molempia voidaan peluuttaa jos toisella ei koppi tartu. Ja ennen kaikkea valmennus uskaltaa peluuttaa molempia. Jos Irving onnistuu ja try-out realisoituu sopimukseksi niin Jokereiden maalivahtiosasto vahvistui viime kaudesta.

DeSimone taas on niin floppiainesta, että oksat pois. Ainoastaan try-out, mutta todella kiva, että vanhat pelikaverit ovat kehuneet. -30 ja aika vaatimattomat tehot. Jos tässä on meidän ykkössentteri, niin mestaruudesta ei tarvitse unelmoida.

Ei ehkä ykkösketjun pelintekijä mutta tuo kumminkin ainakin tietojen perusteella lisää käsiä ja pelintekemiseen näkemystä sentteriosastolle jossa sitä ei liikaa ollut. Vahvistaa joukkuetta ja paikkaa puutteita, kuten Irvingin kohdallakin niin Masan keksimä try-out minimoi riskin, samoin se että Moses tuntee miehen entuudestaan ja on varmasti osannut kertoa millaisesta pelaajasta on kyse. Jos taso ei riitä niin viimeistään kuukauden päästä tiet eroavat. Nuo muutama hassu miinus ei ainakaan minua haittaa, ei Jokereilla ole joukkueessa pulaa kahden suunnan hyökkääjistä, sen sijaan käsistä on puutetta ja sitä aukkoa DeSimone toivottavasti pystyy paikkaamaan. Joka tapauksessa parempi näin kuin että ei olisi tehty mitään.

Hyökkäykseen hankittiin oikealla tavalla santapaperia Lahden ja vanhemman Tyrväisen muodossa, joten näkisin, että taito ja kovuus ovat nyt paremmassa tasapainossa kuin viime keväänä. Keväällä hyökkäyspeli oli usein karmeaa näpertelyä, nyt meininki on varmasti erilaista, kunhan jätkät saavat European trophyssä koneet käyntiin.

Tähän eri, joukkueesta on nyt 4/5 ns santapaperi-osastoa ja loput 1/5 omaa käsiä. Pelkällä santapaperilla ei voiteta mitään vaikka jotkut ilmeisesti JYPin edustamasta poikapainista tykkääkin. Varsinkin Jokerit saisi pyrkiä olemaan liigassa ihan muun pelitavan edustaja kuin painimisen, niin kuin se on perinteisesti ollutkin. Miksikään taitolätkän sanansaattajaksi Jokereiden nykymiehistöstä ei ainakaan ole.
 
Viimeksi muokattu:

SilkySmooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Arsenal FC
Hankinnoista itse sitä mieltä, että katsellaan try-outit loppuun ja aletaan vasta sitten kommentoimaan hankintojen hyvyyttä/ huonoutta. Ite en ainakaan osaa sanoa juuta enkä jaata näistä ukoista.

Tähän eri, joukkueesta on nyt 4/5 ns santapaperi-osastoa ja loput 1/5 omaa käsiä. Pelkällä santapaperilla ei voiteta mitään vaikka jotkut ilmeisesti JYPin edustamasta poikapainista tykkääkin. Varsinkin Jokerit saisi pyrkiä olemaan liigassa ihan muun pelitavan edustaja kuin painimisen, niin kuin se on perinteisesti ollutkin. Miksikään taitolätkän sanansaattajaksi Jokereiden nykymiehistöstä ei ainakaan ole.

Tätä on kaverin kanssa tullut pohdiskeltua jo jonkun aikaa.. Kärjistäen Eavesin, Filppulan ja Pulkkisen lähtöjen jälkeen joukkueesta löytyy tasan yksi oivaltaviin syöttöihin kykenevä pelaaja - joka on Teräväinen - ja niitä kuuluisia "käsiä" omaavia pelaajia Teräväisen lisäksi on vain Moses. Toivotaan, että De Simonesta on täyttämään tätä osastoa..
 

Xarzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siis onko tätä Desimonea oikeasti kaavailemassa ykköseen!? Ei siinä ihan kelpo peluri varmasti, mutta ei ykkös-sentterin tasoa. Petyin, vaikkakin tiedostan sen tosiasian, että sieltä oli joku saatava. Voi tulla Filppulaa ikävä:)
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tähän eri, joukkueesta on nyt 4/5 ns santapaperi-osastoa ja loput 1/5 omaa käsiä. Pelkällä santapaperilla ei voiteta mitään vaikka jotkut ilmeisesti JYPin edustamasta poikapainista tykkääkin. Varsinkin Jokerit saisi pyrkiä olemaan liigassa ihan muun pelitavan edustaja kuin painimisen, niin kuin se on perinteisesti ollutkin. Miksikään taitolätkän sanansaattajaksi Jokereiden nykymiehistöstä ei ainakaan ole.

Fakta nyt vaan sattuu olemaan, että JYPin pelitavalla on hyvät mahdollisuudet menestyä nykypäivän liigassa, Jokereiden perinteisellä taitokiekolla ei niinkään, koska taidolla dominoivan joukkueen kasaaminen on hyvin vaikeaa kun huippuyksilöt karkaavat rahakkaampiin sarjoihin. Kultainen 90-luku ei ole valitettavasti tulossa takaisin.

Minulle on oikeastaan se ja sama millä tyylillä Jokerit pelaa, kunhan selkeä pelitapa on olemassa ja voittoja tulee tasaiseen tahtiin. KHL:ssä Jokerit ei missään nimessä tule menestymään kaunilla taitokiekolla, se on varmaa.

Jos sattuisi käymään niin hyvin että DeSimone osoittautuu pelimieheksi ja Teräväisen sentteripelaaminen on vakuuttavaa, niin mielestäni Jokerihyökkäys voi olla varsin toimiva yhdistelmä kovuutta ja taitoa sekä kokemusta ja nuoruutta.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tiedän että Jatkoajassa megalainaukset ja "olen samaa mieltä" jutut ovat bannissa. Silläkin uhalla sanon, että nyt laukoo Deko täyttä asiaa.

Pelataan jee sm-liigassa taitokiekkoa. Avataan silmät, joka ikinen vuosi, joka ikinen taitava pelaaja vaihtaa maisemaa. Nykyisessä sm-liigassa pärjää se, joka osaa rekrytoida hyviä, mutta e liian hyviä pelaajia.

Kale on Kale ja siitä tykkää kaikki, mutta joskus pöhökin osuu oikeaan. Ketkä lähti kauden jälkeen jengistä per joukkue, ei sinne ihan huonosta päästä rekrytoitu ? Kuka tuli tilalle ? Vahvistuiko liiga ?
 

Xarzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt kun kerrat tiedät jo ennen ensimmäistä peliä miten DeSimonen taso riittää mihinkin, niin kerrotko samalla kuinka monta pistettä mies tulee tekemään ensi kaudella?

Paperilla ei todellakaan ole ykkösentteri. Väitätkö sinä, että olisi?Sanoin vain sen tosiasian, en sanonut ettei voisi yllättää.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paperilla ei todellakaan ole ykkösentteri. Väitätkö sinä, että olisi?

Väitän että noilla annetuilla specseillä ja yliopistotehoilla mahdollisuudet ovat ihan yhtä hyvät kun jollain AHL:ssa paremmin menestyneellä pelaajalla. Kuten mies haastattelussakin sanoi, niin hänen ominaisuutensa sopivat paremmin isompaan kaukaloon, joten häneltä voidaan odottaa hyviä tehoja. Tim Stapleton veti NCAA:ta samoilla tehoilla DeSimonen kanssa ja Moses jopa heikommilla, vaikka pelasi samassa joukkueessa. Jos miehen pelityyli ja kunto riittävät meidän pelitapaan, eli hän saa sopimuksen, niin uskon hänen pistemääränsä ylittävän 40.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Paperilla ei todellakaan ole ykkösentteri. Väitätkö sinä, että olisi?Sanoin vain sen tosiasian, en sanonut ettei voisi yllättää.

Ei tainnut Moseskaan olla ykkösen laituri Jokereihin tullessa paperilla. Antaa Desimonen näyttää ja katsotaan sitten.
 

Xarzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Väitän että noilla annetuilla specseillä ja yliopistotehoilla mahdollisuudet ovat ihan yhtä hyvät kun jollain AHL:ssa paremmin menestyneellä pelaajalla. Kuten mies haastattelussakin sanoi, niin hänen ominaisuutensa sopivat paremmin isompaan kaukaloon, joten häneltä voidaan odottaa hyviä tehoja. Tim Stapleton veti NCAA:ta samoilla tehoilla DeSimonen kanssa ja Moses jopa heikommilla, vaikka pelasi samassa joukkueessa. Jos miehen pelityyli ja kunto riittävät meidän pelitapaan, eli hän saa sopimuksen, niin uskon hänen pistemääränsä ylittävän 40.

Ehdottomasti on meriitit yllättää! Ihan niin kuin Moses teki, mutta jotenkin sitä on epäilevämpi sentterin suhteen, kuin laiturin. Desimonehan tuntee Mosesin, joten voi yhteispeli ehdottomasti toimia!
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Paperilla ei todellakaan ole ykkösentteri. Väitätkö sinä, että olisi?Sanoin vain sen tosiasian, en sanonut ettei voisi yllättää.

Ominaisuudet täsmäävät kyllä täysin SM-liigan vaatimuksiin. AHL-miesten kohdalla pitää katsoa niitä ominaisuuksia enemmin kuin pelkkiä pisteitä.

Miehellä on nyt kuukausi aikaa näyttää kykensä ja toivottavasti mies vastaa huutoon. Itselläni on kova luotto tähän kaveriin ja toivottavasti homma lähtee heti mallikkaasti käyntiin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Minulle on oikeastaan se ja sama millä tyylillä Jokerit pelaa, kunhan selkeä pelitapa on olemassa ja voittoja tulee tasaiseen tahtiin. KHL:ssä Jokerit ei missään nimessä tule menestymään kaunilla taitokiekolla, se on varmaa.

Minulle ei. Sanotaan nyt esimerkin vuoksi mm Hanlonin ääripassiivinen kiekko oli kyllä puuduttavaa katsottavaa vaikka se niukkoja voittoja toikin, samoin Summasen prosenttikiekosta oli kauneusarvot aika kaukana. Enkä nyt sanoisi että myöskään JYPin poikapaini olisi se suuntaus jota toivoisin Jokereiden koittavan matkia vaikka se nykyliigassa onkin kohtuu menestyksekästä.

Peleissä kun olisi tarkoitus myös viihtyä ja vaikka voittaminen on keskimäärin kivempaa kuin häviäminen niin pitkän kauden aikana myös pelin kauneusarvoilla on merkitystä ja ainakaan minä en halua että Jokerit hukkaisi kokonaan sitä taitokiekkoon perustuvaa identiteettiään vaikka sen toteuttaminen onkin nykyliigassa vaikeampaa, KHL:ssä sentään pystytään todennäköisesti taistelemaan taas taitavammista kotimaisista pelaajista ja miksei myös joistakin ulkkareistakin vaikkei ihan niistä kirkkaimmista tähdistä taistellakaan. Ideaalitilanteessa joukkue on rakennettu sopivassa suhteessa taitoa ja fyysisyyttä sisältäväksi, ei siten että kumpaakaan on liikaa. Tämän kauden joukkue on minun silmääni rakennettu liikaa fyysisyys taidon edellä, varsinkin kun kaikki poistuneet pelaajat edustaneet lähinnä joukkueen taito-osastoa ja tilalle on tullut hyvin vähän saman suunnan edustajia.

Kuten joku sanoin jossakin, "aika kallista, elämä on".
 

Kobe24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Los Angeles Lakers, FC Barcelona
Tietenkään mitään Jypin tai Ässien "poikapainikonseptia" ei suoraan tule kopiodia, eikä todellakaan pidä. On kuitenkin fakta että nykyliigan pleijareissa ei pärjää viimekauden kaltaisilla hennoilla taitopelaajilla vaikka se onkin surullista. Lämsän peluuttama "sexy hockey" oli parhaimmillaan todella kaunista katsottavaa, mutta pelkällä taidolla ei koskaan mennä päätyyn asti. Maalille ajaminen unohtui täysin viime keväänä ja peli meni kulmissa näpräämiseksi. Ykkösketju Teräväinen-Filppula-Moses vain yksinkertaisesti oli liian heppoinen niihin peleihin.

Tällä kaudella ollaan mielestäni otettu oikeita askeleita, kun Lämsä on lähes jokaisessa haastattelussa korostanut maalinedustapelaamista johon me viimekeväänä kaaduttiin. Fakta on vaan se että maalinedustapelaaminen onnistuu paljon paremmin vanhemman Tyrväisen ja Jaskan kanssa kuin Fillpulan ja Pulkkisen. Viimekaudella meillä ei ollut tarpeeksi voimahyökkääjiä, nyt tuo osasto näyttää hyvältä. Itse olen valmis tinkimään hieman taitokiekosta, jos se tuottaa tuloksen jota ei vuoden 2002 jälkeen ole saavutettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös