Jokerit ja KHL – tulevaisuuden menestystarina?

  • 134 614
  • 454

Andrew

Jäsen
Pelaajien palkkataso nyt tulee nousemaan Suomessa jo pelkästään sen takia että Jokerit alkaa kilpailemaan entistä enemmän samoista pelaajista KHL:n muiden joukkueiden kanssa.

No ei varmaan nouse SM-liiga pelaajien palkkataso Jokerien KHL:n liittymisen johdosta. Täysin epärealistista, että muut SM-liiga seurat lähtisivät kilpailemaan palkoilla ja siinä ei edes ole mitään järkeä, kuten Ässien ja Jypin voitot viime vuosina osoittavat niin hyvin koottu joukkue ei tarkoita rahallisesti kalleinta joukkuetta.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hienoa Jokerit. Upea juttu, että KHL-lätkää nähdän Helsingissä jo reilun vuoden päästä. Huono homma tässä on se, että siihen on reilu vuosi aikaa. Mielellään olisin tullut katsomaan pelejä jo ensi kaudella, mutta tarjoaahan tietynlaista viihdettä myös nämä kaukalon ulkopuoliset väännötkin.... jotka nyt ovat mielestäni täysin turhia.

Tuossa yks päivä luin duunissa Hesarista, kuinka espoolaiset poliitikot valittelivat, kun mikään ei oikein valmistu rakennuspuolella, kun joka asiasta valitetaan. Vaikka valittajatkin tietävät ettei valitus mene läpi. Eikös se ole vähän maan tapa, että kun kaveri on tekamässä jotain uutta, niin niristään ja naristaan. Kuinka monta hanketta tässä maassakin on viivästynyt reilusti (tai joskus jopa kaatunut), kun joku maajussi on laittanut hanttiin, kun projektiin olisi lohkaissut peltoalasta 0,001%...

No toivottavasti ja onneksi tämä projekti ei tule kaatumaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Jos Sihvonen on oikeasti jutellut seurajohtajien kanssa, viesti on sama hyvin todennäköisesti täysin sama kuin itse kuulin eli Jokerit voisi mennä vaikka Timbuktuun, se ei haittaa. Kysymys ei siis ole Jokereista, vaan KHL:stä. KHL ei saa tulla Suomeen (syistä jotka totesin).

Näin minäkin tämän näen. KHL:aa ei olla haluttu Suomeen eikä oikeastaan koko Länsi- Eurooppaan, ja nyt tämä Jokerien siirto avaa nuo portit luultavasti muuallakin ajaen kansalliset liitot ahtaammalle kuin KHL:n ollessa enemmän "ryssäliiga". Itsekään en pidä liian venäläisjohtoisen KHL:n levittäytymisestä länteen, eikä tässä minunkaan kohdallani ole kysymys niinkään Jokereista. Jokeri- kuviossa harmittaa vain "rakkaan" vihollisen poistuminen liigasta.

Penttilän puheet ovat minusta olleet viime päivinä ihan järkeviä, sanoi jopa suoraan tuon, että tässä ydinasia on nimenomaan KHL:n levittäytyminen Länsi- Eurooppaan, ja että siitä olisi pitänyt osakassopimuksen mukaan keskustella laajemmin. Ymmärrän kyllä, että ei Jokeritkaan oikein voinut tuota yleiseen keskusteluun tuoda, sillä asia olisi tullut välittömästi julki vuotojen takia. Mutta ei tässä pelkästä kateudesta tai katkeruudesta ole kyse. Asiaa tuo tuskin miksikään muuttaa. Jokerit pelaa ensi kauden liigaa, ja siirtyy sitten KHL:aan, kuten on suunniteltukin.

Kummolalta taas perinteiset kummeli- kommentit: "Areenan myyntihän olisi voinut peruuntua, jos Jokereita ei olisi päästetty lähtemään". Aivan varmasti olisikin, mutta ikään kuin tuo silti oikeuttaisi toimimaan täysin eri tavalla kuin on sovittu. Milloin tästä äijästä oikein päästään eroon?
 

Dimebag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Sport
On se Penttilä ihme äijä! Alla Iltalehdestä otettuja messias Penttilän mietteitä.

- On ihan selvää, että jos liigalta olisi kysytty etukäteen, niin sitä lupaa tuskin olisi annettu, Penttilä vahvistaa.
Tämä ei yllätä yhtään ja minkä luvan ämmä-liigalta edes tarvii on vielä epäselvä.

- Tämä on todella iso periaatteellinen kysymys. KHL:n länsilaajentumiseen liittyy todella isoja riskejä pitkällä tähtäimellä. KHL:n talous liittyy muun muassa ohjattuun oligarkkirahoitukseen. KHL:n perusliiketoiminta ei missään nimessä ole kannattavaa, vaan siellä tehdään erittäin suuria tappioita.
Miten tämä liittyy ämmä-liigaan?

- Jos rahahanat menevät yhtäkkiä kiinni, niin mitä se tarkoittaa länsilaajentumiselle? Jokaisen maan kannattaisi varjella omia intressejään ja miettiä perusteellisesti, että minkälaisia strategisia riskejä tämänlaisissa päätöksissä otetaan, Penttilä linjaa.
Mites tämä sitten liittyy ämmä-liigaan ja mitä riskejä Suomen jääkiekolle?
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Itse toivotan Jokereille onnea rohkeasta ja hyvästä päätöksestä. Tämä on kenties parasta, mitä liigalle on tapahtunut 2000-luvulla. Ei siis Jokereiden lähtö vaan se, että kultapossukerho huomaa, että suojatyöpaikat eivät olekaan enään niin turvallisia. Nykymuotoinen liiga vetelee onneksi viimeisiään. Tokihan mikään ei yllätä, kun liigasta on kyse. Tuo Penttiläkin on ollut tallomassa liigan ulkopuolisten seurojen toimintamahdollisuuksia, mutta on nyt ripulit housussa, kun liigaa vähän tökitään.
 

12961

Jäsen
Hogrow: Juuri näin osakeyhtiö toimii ja rahoilla kehitetään toimintaa. Nettovarallisuutta tulisi kumminkin olla sen verran, jolla osakepääoma kuitataan. Osinkoja ei tietenkään makseta, jos ei ole mitä maksaa. Tarkemmin osakkeiden takaisinmaksusta on sovittu osakassopimuksessa, josta vain Jani82:sellä on tällä palstalla faktatietoa.

Uskon edelleen, että ei aiheuta mitään kenellekään. Jokerit tulee vähän vastaan ja sillä hyvä. Nouseva seura sitten lunastaa Jokereilta jääneet osakkeet.

En usko sarjasta sulkemiseen. Vahingonkorvauksineen ja oikeudenkäyntikuluineen se veisi ämmäliigan konkurssiin.

Perustuu ihan mediasta saatuihin tietoihin, mutta käsittääkseni Vuori (TPS), Junno (Kärpät), Saarikangas (Blues), Toivola (Ässät) ja isolla varauksella Everi (ifki) suhtautuvat siirtoon positiivisesti. Sitten on tämä Kuopion Lapanen, joka on ihan oma tapauksensa. Ihan hyvä, että veli omistaa seuran. Muuten olisi aika vaikea löytää töitä mistään.

Nyt ei varmaan oikeasti ole kysymys siitä onko SM-liiga Oy selvitystilassa (oma pääoma käytetty) eikä oman pääoman määrä oikein muutenkaan ole tässä tapauksessa relevantti. Valistunut veikkaus on se, että osakassopimuksessa sovitaan osakkeiden lunastuksesta käypään hintaan, joka määritellään voimassaolevan suurimman tulonlähteen, eli TV-sopimuksen perusteella. Karsintojen yhteydessä on tuotu esiin erilaisia hintoja joka vuosi.

Tekeehän SM-liiga Oy jonkinmoista tulosta, koska sarjan loputtua maksetaan palkintoja (osinkoja) sarjasijoitusten mukaisesti. Tämä voitonjako ja sen toteuttamistapa onkin mielenkiintoinen, lähtökohtaisesti jopa oy-lain vastainen. Ainakin voitonjakoperusteet onkin käytännössä pakko olla kirjattuna osakassopimukseen.

Liigaseurojen ja liigan Oy-muoto on suoraan seurausta siitä, että listaamattomien yhtiöiden välillä tapahtuva voitonjako on Suomessa täysin verovapaata.

Mielenkiintoista on, onko osakassopimuksessa sovittu mitään estettä liigasta lähtemiselle. Koko sopimusta väännettiin aikanaan pitkään, silloiset euroliigakaavailuissa esillä olleet seurat laittoivat vuoden verran hanttiin koko sopimusta, miksiköhän?

Aika luonnollista olisi, että SM-liigaseurat menevät tässä vaiheessa bunkkereihinsa puolustusasemiin ja laittavat hanttiin kaikessa mahdollisessa liittyen Jokereiden KHL-projektiin, ainakin jos eivät aio itse seurata samaa tietä perässä.
 
Viimeksi muokattu:

12961

Jäsen
Kuten nimimerkki Chris linkkasi "SM-liigan voimassaolevan osakassopimuksen mukaan siirtyminen kilpailevaan liigaan edellyttää liigahallituksen suostumusta, jota ei toistaiseksi ole pyydetty"

Jos noin on sovittu, olisi ehdottomasti pitänyt sopia myös sopimussakosta. Muutenhan tuollainen pykälä on täysin yhtä tyhjän kanssa.

Toisaalta, kuten jo edellisessä viestissä mainitsin, osakassopimus oli pitkän väännön takana ja on voinut tältä osin tulla voimaan vähän hölmöllä tavalla. Periaatteessa tarvitaan lupa ja siirtyminen on kiellettyä, mutta sopimussakkoa ei ole. Vähän kuin polkupyörällä ajo ilman kypärää, kiellettyä, mutta ei rangaistavaa.
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jokerit vuonna 0

Kova riski kova tuotos ja hyvin paljon riippuu siitä kinostaako yleisöä pelaaminen KHL:n (Venäjän!) mestaruudesta. Mutta urheilullisessa mielessä pelkästään se minkä tason kiekkomaa Suomi on, pitäisi riittää jo keskikastiin KHL:ssä. Eli jonkun Dynamo Riigan ottaminen vertailukohdaksi on turhaa sillä pelaajatuotanto on täällä niin paljon parempaa laadullisesti että määrällisesti. Itse näkisin että Jokereiden mahdollisuudet menestyä KHL:ssä ovat jopa paremmat kuin mitä SM-liigassa. SM-liigassa Jokereiden pahin este menestymiselle on kärsivällisyyden puute, eli on pitänyt saada kaikki heti ja nyt. Kun taas KHL:ssä se ei ole mahdollista ja Jokereiden ainoa mahdollisuus menestyä on nimenomaan se kärsivällisyys joukkueen rakentamisessa.
Oli muuten tarkoitus lähteä tulevalla kaudella katsomaan KHL peliä Pietariin, Riigan tai Moskovaan, mutta taidan siirtää sitä vuodella eteenpäin. Mutta Hartwallille en kyllä lähde, enkä aio myöskään erikseen mitään maksullista kanavaa KHL:n takia tilata .
Kestää siis ainakin yhden sukupolven verran (20 vuotta) ennen kuin KHL Jokereista tulee koko Suomen joukkue, sen verran ”pidetty” joukkue se tällä hetkellä on. Siihen asti kovin yksinäistä tulee olemaan Jokerifaneilla. Sillä ei edes Kal€ ole niin tyhmä! että päästäisi ketään edes etäisesti KHL kelpoista joukkuetta Jokereiden seuraksi. Yksi joukkue KHL:ssä on hyväksi Suomen jääkiekolle, mutta kaksi olisi jo melkein jääkiekon alas ajamista seuratasolla Suomessa.
Mitenkähän muuten on? kun Jokerit siirtyy KHL:n otetaanko Suomen mestari viirit pois Hartwallin katosta. Ja saako KHL:ssä divisioona/konferenssi -mestari viiriin hallin kattoon?
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
On se Penttilä ihme äijä! Alla Iltalehdestä otettuja messias Penttilän mietteitä.

- On ihan selvää, että jos liigalta olisi kysytty etukäteen, niin sitä lupaa tuskin olisi annettu, Penttilä vahvistaa.
Tämä ei yllätä yhtään ja minkä luvan ämmä-liigalta edes tarvii on vielä epäselvä.

- Tämä on todella iso periaatteellinen kysymys. KHL:n länsilaajentumiseen liittyy todella isoja riskejä pitkällä tähtäimellä. KHL:n talous liittyy muun muassa ohjattuun oligarkkirahoitukseen. KHL:n perusliiketoiminta ei missään nimessä ole kannattavaa, vaan siellä tehdään erittäin suuria tappioita.
Miten tämä liittyy ämmä-liigaan?

- Jos rahahanat menevät yhtäkkiä kiinni, niin mitä se tarkoittaa länsilaajentumiselle? Jokaisen maan kannattaisi varjella omia intressejään ja miettiä perusteellisesti, että minkälaisia strategisia riskejä tämänlaisissa päätöksissä otetaan, Penttilä linjaa.
Mites tämä sitten liittyy ämmä-liigaan ja mitä riskejä Suomen jääkiekolle?

Ilmeisesti tarvii kun SHL(Elitserien) on myös pystynyt estämään joukkueiden osallistumisen KHL:ään.

En tiedä kenen etu se on, että Jokerit hautautuu aikanaan KHL:än mukana. Penttilä on siinä aivan oikeassa, että liigan rahoitusta hoidetaan täysin päin persettä. Vähän kun suhteutat katsojamäärät suurimpiin budjetteihin ymmärrät, että näiden kulut maksaa joku muu kuin itse jääkiekko liiketoiminta.
KHL:än hoito ei ole kestävällä pohjalla ja jos oligarkeilla lähtee tästä mielenkiinto niin mistä saadaan rahoitus liigan pyörittämiseen?

Mulla itsellä ei ole mitään sitä vastaan, että kehitetään jääkiekkoa eteenpäin, mutta tässä siirtymisessä haisee puuhastelun maku. Miksi Harkimo yhtäkkiä käänsi kelkkansa Euroopan liigan suhteen vaikka oli yksi liigan puolesta puhujista? Varsinkin kun Kummola ilmoitti samassa lehdistötilaisuudessa, että Euroopan liiga alkaa 2014.
Kummola sanoo 5.7, että ei tiedä mitä Sm-liigan osakas sopimuksessa on sovittu, siinä kyllä tämän herran täytyy puhua paskaa. Kuka oikeasti uskoo, että yksi isoimmista jääkiekko vaikuttajista ei tiedä mitä kansallinen liiga on keskenään sopinut?
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On se Penttilä ihme äijä! Alla Iltalehdestä otettuja messias Penttilän mietteitä.

- On ihan selvää, että jos liigalta olisi kysytty etukäteen, niin sitä lupaa tuskin olisi annettu, Penttilä vahvistaa.
Tämä ei yllätä yhtään ja minkä luvan ämmä-liigalta edes tarvii on vielä epäselvä.
No eikö tämä nyt ole jo suhteellisen selvä asia: "SM-liigan voimassaolevan osakassopimuksen mukaan siirtyminen kilpailevaan liigaan edellyttää liigahallituksen suostumusta, jota ei toistaiseksi ole pyydetty." Ei se tuon selvemmäksi tule ennenkuin osakassopimuksen sisältö tuodaan julkisuuteen.

- Tämä on todella iso periaatteellinen kysymys. KHL:n länsilaajentumiseen liittyy todella isoja riskejä pitkällä tähtäimellä. KHL:n talous liittyy muun muassa ohjattuun oligarkkirahoitukseen. KHL:n perusliiketoiminta ei missään nimessä ole kannattavaa, vaan siellä tehdään erittäin suuria tappioita.
Miten tämä liittyy ämmä-liigaan?

- Jos rahahanat menevät yhtäkkiä kiinni, niin mitä se tarkoittaa länsilaajentumiselle? Jokaisen maan kannattaisi varjella omia intressejään ja miettiä perusteellisesti, että minkälaisia strategisia riskejä tämänlaisissa päätöksissä otetaan, Penttilä linjaa.
Mites tämä sitten liittyy ämmä-liigaan ja mitä riskejä Suomen jääkiekolle?
No "ämmä-liigaan" nämä liittyvät sillä tavalla, että kun KHL-leviää isolla rahalla länteen se samalla näivettää kansalliset liigat. Jos KHL:n rahoitus ei ole terveellä pohjalla (perustuu ainoastaan oligarkkien harrastustoimintaan), on KHL:n tulevaisuus pitkässä juoksussa epävarma. Mitä jos muutaman vuoden päästä Venäjän miljonäärit alkavatkin suuntautua esimerkiksi enemmän jalkapalloon? Onkin kova juttu saada oma joukkue menestymään Mestareiden Liigassa? KHL:n rahoitus loppuu ja liiga romahtaa. Jos kansalliset liigat on jo ajettu alas, niin ollaan hyvinkin tyhjän päällä.

Voin myös kuvitella, että jos kansallisten liigojen ja samalla seurojen toiminta näivettyy, on myös seurojen junioritoiminta vaarassa. Tämän luulisi olevan myös Suomen Jääkiekkoliiton intresseissa ja ilmeisesti onkin ollut ennenkuin Kale käänsi takkinsa asian suhteen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Voin myös kuvitella, että jos kansallisten liigojen ja samalla seurojen toiminta näivettyy, on myös seurojen junioritoiminta vaarassa. Tämän luulisi olevan myös Suomen Jääkiekkoliiton intresseissa ja ilmeisesti onkin ollut ennenkuin Kale käänsi takkinsa asian suhteen.

Tämä on erittäin hyvä pointti. Jos sm- liiga näivettyy, niin takuuvarmasti vaikutukset junioritoimintaan ovat suuret. Jos maan ykköslajin status menetetään, näkyy tämä harrastajamäärissä hyvin pian, ja sitä kautta tulevaisuudessa laadukkaiden suomalaispelaajien määrässä. Pelkkä KHL- Jokerit ja leijonat eivät tuota statusta pysty yllä pitämään, ja siksi kansallisen liigan on oltava vahva. Tämä on myös Jokerien etu, pelaavat sitten missä sarjassa tahansa.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Nyt Jokerien siirto avaa nuo portit luultavasti muuallakin ajaen kansalliset liitot ahtaammalle.
Tässä ydinasia on nimenomaan KHL:n levittäytyminen Länsi-Eurooppaan, ja että siitä olisi pitänyt osakassopimuksen mukaan keskustella laajemmin. Ymmärrän kyllä, että ei Jokeritkaan oikein voinut tuota yleiseen keskusteluun tuoda, sillä asia olisi tullut välittömästi julki vuotojen takia. Mutta ei tässä pelkästä kateudesta tai katkeruudesta ole kyse. Asiaa tuo tuskin miksikään muuttaa. Jokerit pelaa ensi kauden liigaa, ja siirtyy sitten KHL:aan.

Kummolalta taas perinteiset kummeli- kommentit: "Areenan myyntihän olisi voinut peruuntua, jos Jokereita ei olisi päästetty lähtemään". Aivan varmasti olisikin, mutta ikään kuin tuo silti oikeuttaisi toimimaan täysin eri tavalla kuin on sovittu. Milloin tästä äijästä oikein päästään eroon?

Jep. Tökeröä ja tyylitöntä asioiden hoitoa Harkimolta & co:lta (mikä yllätys), mutta itse asiassa ts. Jokerien lähdössä - saati hallin myynnissä - ei ole mitään sellaista, jota pystyttäisiin tai isommin lopulta edes haluttaisiin liigan taholta estää.

Se, mikä tässä yhtäaikaa naurattaa ja itkettää, on kuinka käsittämättömän huonosti tämäKIN case on julkisuuteen hoidettu - sekä liigajohdon että Jabba the Hutin osalta. Ja nyt ei puhuta joistain seiskatason marginaalivälineistä, joita ei edes lasketa (mm. koska faktojen tarkistus ja taustatyö on kielletty ja uskottavuus, objektiivisuus ym. yleinen painoarvo tunnetusti muutenkin nolla), vaan uutis- ja talousosastoille asti ylettyneestä ison volyymin valtakunnanjulkisuudesta. Urpot.

edit: Menee vähän ohi aiheesta, mutta totta tietysti tämäkin. Liigalla on duunia tehtävänä ja olisi ollut jo kauan, oli yksi edustusjoukkue missä Timbuktussa ikinä:).

Jos SM-liiga näivettyy, niin takuuvarmasti vaikutukset junioritoimintaan ovat suuret. Jos maan ykköslajin status menetetään, näkyy tämä harrastajamäärissä hyvin pian, ja sitä kautta tulevaisuudessa laadukkaiden suomalaispelaajien määrässä. Pelkkä KHL- Jokerit ja Leijonat eivät tuota statusta pysty yllä pitämään, ja siksi kansallisen liigan on oltava vahva. Tämä on myös Jokerien etu, pelaavat sitten missä sarjassa tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Tämä on erittäin hyvä pointti. Jos sm- liiga näivettyy, niin takuuvarmasti vaikutukset junioritoimintaan ovat suuret. Jos maan ykköslajin status menetetään, näkyy tämä harrastajamäärissä hyvin pian, ja sitä kautta tulevaisuudessa laadukkaiden suomalaispelaajien määrässä. Pelkkä KHL- Jokerit ja leijonat eivät tuota statusta pysty yllä pitämään, ja siksi kansallisen liigan on oltava vahva. Tämä on myös Jokerien etu, pelaavat sitten missä sarjassa tahansa.

SM-liiga on näivettynyt jo toistakymmentä vuotta pelkästään ammattitaidottoman johtamisen vuoksi, ei siihen ole KHL:ää tarvittu. Ruotsissa ja Sveitsissä on jo ihan eri tason sarjat, vaikka lätkä on kyseisissä maissa selkeä kakkoslaji. Tämä kehityssuunta ei näytä muuttuvan, joten siirtyminen toisiin ympyröihin on täysin looginen päätös. Yksittäisellä seuralla ei ole oikein muita mahdollisuuksia vaikuttaa tilanteeseen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
SM-liiga on näivettynyt jo toistakymmentä vuotta pelkästään ammattitaidottoman johtamisen vuoksi, ei siihen ole KHL:ää tarvittu. Ruotsissa ja Sveitsissä on jo ihan eri tason sarjat, vaikka lätkä on kyseisissä maissa selkeä kakkoslaji. Tämä kehityssuunta ei näytä muuttuvan, joten siirtyminen toisiin ympyröihin on täysin looginen päätös. Yksittäisellä seuralla ei ole oikein muita mahdollisuuksia vaikuttaa tilanteeseen.

Onhan tuo näivettynyt, mutta suurin syy on kyllä taloudellinen. Johtaminen ei herätä hurraa- huutoja myöskään, mutta toisaalta Harkimo itsekin on ollut vahvassa roolissa tuossa sekoilussa, toiminut mm. sm-liigan puheenjohtajana, eikä tuo toiminta paljon kehuja kerännyt. Tuttuun tyyliinsä hermostui joka suuntaan, jos asiat eivät menneet herran itsensä haluamaan suuntaan.

Mutta joka tapauksessa on selvää, että Suomen jääkiekko ja myös Jokerit hyötyvät vahvasta kansallisesta liigasta. Monilla teidän leirissä on nyt vähän sellainen uho päällä, että hyvästi paskaliiga ja ihan sama mitä säädätte jatkossa, mutta ei se ihan niin mustavalkoista ole.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
jph27 kirjoitti:
En tiedä kenen etu se on, että Jokerit hautautuu aikanaan KHL:än mukana

Eipä ainakaan jokerifanien etu, mutta toistaiseksi mikään ei viittaa siihen, että KHL on kaatumassa. Vaikka liigaa pyöritetäänkin kokonaisuudessa tappiolla, niin se liiga on kuitenkin miljardöörien harrastus, eikä pelkkää miljonaarien puuhastelua. Jonkinlainen riski on kuitenkin olemassa ja sen riskin Jokerit Harkimon päätöksellä otti. Itse olen KHL-siirrosta enemmän innoissani kuin huolissani, mitä enemmän asiaa on tässä viime päivinä kelaillut. Ei se silti yksiselitteisen hieno juttu ole, mutta elämä menee eteenpäin.


Miksi Harkimo yhtäkkiä käänsi kelkkansa Euroopan liigan suhteen vaikka oli yksi liigan puolesta puhujista? Varsinkin kun Kummola ilmoitti samassa lehdistötilaisuudessa, että Euroopan liiga alkaa 2014.

Varmaan siksi, koska Eurooppa-liiga ei toteudu siinä muodossa kuin Harkimo vuosia toivoi. Eli on tulossa vain "mestareiden liigan" tapainen kakkosliiga, mitä seurat pelailevat oman sarjansa ohessa. Se taas tarkoittaa esim. sitä, että seurat joutuvat lähinnä pelkäämään loukkaantumisia siinä sarjassa, mitä pitävät prioriteetiltaan vähäisempänä. Ei minusta kovin kiinnostava skenaario, koska lätkä ei tule omaamaan koskaan Euroopassa läheskään samanlaista suosiota, jotta tilannetta voisi verrata esim. fudiksen Champions Leagueen.

KHL on taas laajentumassa länteen, eli ainakin KHL:n "jokeridivisioonan" suhteen se tulee muistuttamaan enemmän sitä haaveiltua "Euroopan liigaa", jos lännestä tulee muitakin seuroja mukaan. Lätkän suurmaasta Ruotsista ei näytä toistaiseksi jengejä tulevan lätkäliittonsa penseyden takia (vaikka esim. Tukholman AIK olisi halunnut), mutta esim. Saksa (München) ja Itävalta (Salzburg) voivat olla realistisesti seuraavat länsiedustajat ihan muutaman vuoden sisällä.

http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/khl/uutiset.shtml/2013/07/1776226/red-bull-liittymassa-khlaan-nain-ruplaliiga-laajenee
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Varmaan siksi, koska Eurooppa-liiga ei toteudu siinä muodossa kuin Harkimo vuosia toivoi. Eli on tulossa vain "mestareiden liigan" tapainen kakkosliiga, mitä seurat pelailevat oman sarjansa ohessa. Se taas tarkoittaa esim. sitä, että seurat joutuvat lähinnä pelkäämään loukkaantumisia siinä sarjassa, mitä pitävät priotiteetiltaan vähäisempänä. Ei minusta kovin kiinnostava skenaario, koska lätkä ei tule omaamaan koskaan Euroopassa läheskään samanlaista suosiota, jotta tilannetta voisi verrata esim. fudiksen Champions Leagueen.

Tuo mestarien liiga- vaihe taitaa olla vähän pakollinen juttu ulkomaisten vastustajien tunnetuksi tekemisen kannalta. Yksi iso kysymysmerkkihän tuossa suunnitellussa euroliigassa on koko ajan ollut se, kiinnostaako oudot ulkomaiset vastustajat yleisöä. Harkimon kärsivällisyys vaan ei kestä tällaista pitkäjänteistä kehitystä, vaan asioiden on tapahduttava nopeasti, tai Hjalliksen mielenkiinto ehtii sammua. Tämä on nähty aika halvatun monta kertaa. Everin porukkahan tässä euroliigan kehittelyssä on sittemmin ottanut suurimman vetovastuun, ja asiat ovat edenneet paremmin.

KHL:ssa tuo yleisön mielenkiinto oli pääosin olemassa, kun sarja kuitenkin perustettiin vanhan neukkusarjan päälle, ja sitten on ryhdytty laajentamaan. Hjallikselle tähän valmiimpaan pöytään hyppääminen sopi nyt paremmin.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Harkimon kärsivällisyys vaan ei kestä tällaista pitkäjänteistä kehitystä, vaan asioiden on tapahduttava nopeasti, tai Hjalliksen mielenkiinto ehtii sammua.

Joissain asioissa noin, mutta aika kärsivällisesti Harkimo 90-luvulta asti sitä euroliigaa omalta osaltaan on yrittänyt.

Joka tapauksessa mitään muuta kuin mestareiden liigan tapaista viritystä ei ole edes näköpiirissä, sen sijaan KHL monikansallisena liiga on jo olemassa olevaa todellisuutta. Järkyttävän suuri ero.

Rahoitus on myös sikäli kunnossa, että KHL-puolelta löytyy lätkää fanittavia miljardöörejä. Länsi-Euroopassa ei tuollaisia lätkästä innostuvia namusetiä (joita siis kiinnostaisi satsata kokonaiseen liigaan yhden seuran sijaan) ole kai edes olemassa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Joissain asioissa noin, mutta aika kärsivällisesti Harkimo 90-luvulta asti sitä euroliigaa omalta osaltaan on yrittänyt.

Mutta taisi suurin este olla juuri tuo, että Harkimo olisi halunnut polkaista käyntiin suoraan oikean liigan. Ja tämän menestysmahdollisuuksissa oli niin paljon kysymysmerkkejä, että useiden liittojen ja kansallisten liigojen kesken ei koskaan yhteisymmärrystä löytynyt. Nyt tällä hitaammalla aloituksella saadaan edes jotain aikaan. KHL on sikäli hyvässä asemassa, että ei tarvitse juuri kysellä keneltäkään, kun narut ovat venäläisten käsissä, ja valtiovaltakin tukee liigaa osana suurvaltapolitiikkaansa.

Mutta en mä oikeasti tiedä, mihin nuo euroliiga-haaveet kariutuivat. Yksi iso tekijä oli kai tämä USA:sta lähtenyt pankki- ja velkakriisi, joka on puheiden mukaan viivästyttänyt suunnitelmia merkittävästi. Samaan aikaan Venäjällä on miljoonia riittänyt jääkiekon tukemiseen, mikä on antanut KHL:lle oivan paikan iskeä.
 

Porttivahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maalivahdit
Kyllä tässä osakeyhtiössä nimeltä ässäämmä-liiga tulisi olla nettovarallisuutta sen verran, että se riittää osakepääoman katteeksi. Tiedän aika paljon yritys toiminnasta sekä sopimuksista.

No taitavasti kätket tietosi. Sillä, onko liigalla nettovarallisuutta osakepääoman katteeksi, ei ole mitään väliä.

Tiedän että osakepääoma on sidottu osajeyhtiön omaan pääomaan. Voidakseen jakaa Jokereille (osakkeenomistajalle) varoja on osakeyhtiöllä oltava niin paljon nettovarallisuutta, että se riittää osakepääoman maksamiseksi.

Höhö...

Jos yritys ostaa osakepääomalla (2 500€) kuplamuovia, ja yritys on tuottanut voittoa 200€, voiko yritys jakaa voittoa tämän 200€ vaikkei firmaan jääkkään kuin kuplamuovia, olettaen tietty että tämä ei aiheuta maksukyvyttömyyttä velkojille?

Et nyt taida ymmärtää ettei sitä osakepääomaa makseta kuin yritystä perustaessa tai purkaessa?

Nyt veikkaankin, että ämmä-liigalla ei tätä 2 miljoonaa ole nettovarallisuutta ja budjetti heittää heti häränpyllyä. Tietenkin kysymykseen tulee se, että liigaan nostetaan yksi joukkue joka lunastaa Jokereiden osakkeen. Tähän uskon ja olen aika varma, että tälle joukkueelle on jo ilmoitettu, että alkaa keräämään sitä 2 miljoonaan vuoden aikana. Toivon ja uskon, että tämä joukkue on Sport.

Miksi liigalla tulisi olla nettovarallisuutta 2m? Kuka on niin typerä, että ottaa osakepääomaksi noin korkean summan? Et taida tietää näistä asioista kovin paljoa? Vinkki: Yritystä perustaessaan voi osakepääomaksi laittaa 2 500€ ja siitä huolimatta sijoittaa siihen miljoonan.

Toi sun esimerkki oli niin typerä, että siitä ei enempää.

Sehän ei edes ollut sinulle, muuten hyvä :)

Liigalla ei ole mitään velvollisuutta maksaa Jokereille euroakaan, eikä liigaosakkeella ole markkinahintaa. Todennäköisesti sitä ei edes voi myydä ilman muiden osakkaiden suostumusta.

Käsittääkseni juridisesti järjestys on:

1. Laki
2. Osakassopimus
3. Liiton säännöt

Jokerit ei riko siirtyessään mitään lakia. Osakassopimusta kyllä. Näin ollen liiga ei voi estää mitenkään Jokerien lähtöä, koska laki ajaa yli osakassopimuksen. Mutta osakassopimusta on saatettu rikkoa ja tämä voi tietää Jokereille sanktioita esim. liigaosakkeiden palautusvelvollisuutta alle markkinahinnan.

Paitsi että lain takaama sopimusvapaus ja vaatimus sopimusten pitämisestä tarkoittaa sitä että osakassopimusta rikkoessaan rikkoo Jokerit myös lakia.
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Pakko ottaa itsekin kantaa tähän viimeisimpään sotkuun ja tuoda oikeita faktoja tietyistä asioista tähän mukaan.

Mediassa esitettyjen tietojen mukaan päätös oli tehty puhelinkokouksessa, jossa mukana oli Jääkiekon SM-Liiga Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen. Ja tämä seuraava on siis faktaa (jokainen voi itse tarkistaa esim. Bisnoden palvelusta): Jukka-Pekka Vuorisella on allekirjoitusoikeus yksin samoin kuin on Hannu Penttilällä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että em. henkilöt pystyvät tekemään lainvoimaisia sopimuksia Jääkiekon SM-liiga Oy:n nimissä yksin. Koska Vuorinen on osallistunut kokoukseen, jossa Jokereille on myönnetty oikeus, tämä sopimus on lainvoimaisesti pätevä sopimus. Mihinkään muuhun asiaan en ota tässä tapauksessa kantaa, koska minulla ei ole faktatietoa asiasta. Kaikki puheet kuitenkin mukanaolosta ilman puheoikeutta on pelkkää mutu-helinää ilman mitään faktaa, joten siihen ei kannata tarttua edes trollien provoilumielessä.

Kuten jokainen omilla aivoillaan ajatteleva ihminen tietää, tässä on kuitenkin kyseessä myös henkilökemiat sekä hyvä-veli verkoston toiminta. Kummola ja Penttilä mahdollisesti käyvät jonkin sortin valtataistelua ja Vuorinen on tehnyt sen viimeisimmän HV-tempun ennen siirtymistään muihin tehtäviin. Voi hyvinkin olla niin, että Penttilää on pidetty tämän asian suhteen täysin pimennossa ja media on saanut kaverin kiinni housut nilkoissa ja ollaan revitty raflaavat otsikot/uutiset ja lausunnot on revitty irti asiayhteyksistä.

Vielä kun Hjallis meni haistattamaan muille v*tut ja uhoamalla ottamalla rahat vielä pois liigalta (jota ei vielä tässä vaiheessa ole millään pankkitilillä vaan se on sijoitettu yritystoimintaan), on kaivettu osakassopimus esiin ja väännetään kättä sanamuodoista. Sanomattakin on selvää, että liiga pelkää oman tuotteensa puolesta varsinkin siitä syystä, että mikäli Jokerit menestyy > lisää lähtijöitä > tuote heikkenee entisestään. Kyseessä on kuitenkin isompi asia kuin muutamien ihmisten henkilökemiat jne ja asia tullaan sopimaan naamat hymyssä lehdistötilaisuudessa. Oma arvaukseni on se, että Jokerit "menettää" osakepääomansa, mutta tämä on tiedetty jo alusta saakka ja nyt pelataan ainoastaan mediapeliä ja sitä kautta rakennetaan jo tulevaa brändiä sekä pidetään aihe kuumana tavisten keskuudessa. Huonoa julkisuutta ei kuitenkaan ole ja tästä tilanteesta johtuen ensi kausi tulee olemaan mielenkiintoisin kausi kenties koskaan SM-liigan historiassa? Kansaa vaeltaa hallille jättämään jäähyväisiä narreille ja samaan aikaan Sport kerää pää märkänä tarvittavaa pääomaa 14-15 kautta varten. Kaikki kunnia Jukureille, Tutolle ja Kookoolle, mutta eiköhän se Sport ole se joukkue, joka pelaa liigaa tulevaisuudessa. Perustan tämän väitteeni puhtaasti sille oletukselle, ettei kauden 14-15 kauden lisenssistä tarvitse pelata vaan taloudelliset ym. meriitit ratkaisevat valinnan. Kyse ei ole Jääkiekon SM-liiga Oy:n tapauksessa urheilusta vaan liiketoiminnasta, sillä yrityksen ensimmäinen ja tärkein tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen ja Sportilla on parhaat edellytykset toteuttaa tämä. Tätä ajatusta maistellessa voisin hyvinkin mielelläni mennä katsomaan HIFK - Sport:in ensimmäisen kohtaamisen nordikselle.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä ei yllätä yhtään ja minkä luvan ämmä-liigalta edes tarvii on vielä epäselvä.

Niin, Harkimohan oli hyvinkin suomikiekon pioneerin Jussi Salonojan edistyksellisen Bluesin siirtoa KHL:ää vastaan vajaa kaksi vuotta sitten ja ruh roh, Kummola myös. Siis kyseistä siirtoa käsiteltiin aikanaan liigajohdon kesken jossa oli Hjallis mukana kielteisineen mielipiteineen. Mitä nyt erilaisia huhuja kantautuu, niin kaikki liigan johdosta eivät tällaista koplausta (missä Kummola ja Hjallis sattumalat sitten vajaa pari vuotta myöhemmin siirsivät Jokereita KHL:ään Bluesia ostaneiden tahojen kanssa) hyvällä katso. Tässä keississä on turha jauhaa Hjalliksen edistyksellisyydestä ja muiden vinkumisesta. Muut tahot on ollut aiemmin jo menossa, mutta taantumuksellinen (ja sopivat liikekumppani napannut) Hjallis mm. on ollut vastaan. Liigalta ryhdikäs teko, sillä mikäli omaan pesään kustaan ja on esim. rikottu osakassopimusta, niin pitää myös toimiakin.
 
Viimeksi muokattu:

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joissain asioissa noin, mutta aika kärsivällisesti Harkimo 90-luvulta asti sitä euroliigaa omalta osaltaan on yrittänyt.

Tätähän Hjallis on vuosien aikana jaksanut toistella. Eri asia on se, miten realistiset hänen ajatuksensa on ollut jne.. Toisaalta vaikea sanoa mistä hän tuon suhteen edes vikisee, kun ei oikein ole mitään trackrekordia mistä tämän omistautuneisuuden saa selville.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Eri asia on se, miten realistiset hänen ajatuksensa on ollut jne.. Toisaalta vaikea sanoa mistä hän tuon suhteen edes vikisee, kun ei oikein ole mitään trackrekordia mistä tämän omistautuneisuuden saa selville.

Totta tuokin, kun faktaa suuntaan tai toiseen ei neuvottelujen yksityiskohdista ole. Sitä tuskin kukaan epäilee, että lempiprojekti "euroliiga" muodossa tai toisessa Harkimolle on ollut - siis sellainen liiga missä on Jokerit mukana. Liigasta ilman Jokereita Harkimo luonnollisestikaan tuskin on koskaan ollut kiinnostunut ;)

Jokerikannattajille onkin tietysti oleellisempaa Jokereiden KHL-aikakausi mahdollisuuksineen ja uhkineen. Muiden seurojen mahdollisesti pieleen menneet KHL-neuvottelut menneisyydessä ovat enemmänkin irrelevanttia.
 

Thriller

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pakko ottaa itsekin kantaa tähän viimeisimpään sotkuun ja tuoda oikeita faktoja tietyistä asioista tähän mukaan.

Mediassa esitettyjen tietojen mukaan päätös oli tehty puhelinkokouksessa, jossa mukana oli Jääkiekon SM-Liiga Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen. Ja tämä seuraava on siis faktaa (jokainen voi itse tarkistaa esim. Bisnoden palvelusta): Jukka-Pekka Vuorisella on allekirjoitusoikeus yksin samoin kuin on Hannu Penttilällä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että em. henkilöt pystyvät tekemään lainvoimaisia sopimuksia Jääkiekon SM-liiga Oy:n nimissä yksin. Koska Vuorinen on osallistunut kokoukseen, jossa Jokereille on myönnetty oikeus, tämä sopimus on lainvoimaisesti pätevä sopimus. Mihinkään muuhun asiaan en ota tässä tapauksessa kantaa, koska minulla ei ole faktatietoa asiasta. Kaikki puheet kuitenkin mukanaolosta ilman puheoikeutta on pelkkää mutu-helinää ilman mitään faktaa, joten siihen ei kannata tarttua edes trollien provoilumielessä.

Jaa meinaat, että Vuorisen toimitusjohtajan asemavaltuutus riittää tämän asian hyväksymiseen liigan puolesta? Höhö.
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Kyllä, mitä v@ttua hän siellä muuten istuu! Olen pahoillani vanhempiesi puolesta. Anteeksi että menin turkulaisen trållaukseen, mutta ego ei antanut mahdollisuutta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös