Jatkoajan parhaat letkautukset, läpät ja muut vastaavat kirjoitelmat

  • 3 287 591
  • 7 387

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Mielestäni tuo Gaborikin nappaaminen oli ehkäpä onnistuinen signaus koko siirtoikkunan ajalta. Kaveri on terveenä ja motivoituneena ollessaan omasta mielestä liigan TOP10 maalinsylkijöitä. Jäätävä ja liuku ja rannari. Vähä ku takavuosien Kimmo Rintanen :D

Nimimerkki Boltning näpsäyttää kiekon suoraan liu'usta häkkiin! Hieno vertauskuva, mikä tiputti minut täysin!
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Nimimerkki Boltning näpsäyttää kiekon suoraan liu'usta häkkiin! Hieno vertauskuva, mikä tiputti minut täysin!

Harmi, ettei tällä foorumilla voi antaa plussaa postauksille. Tuo Boltningin heitto ansaitsisi saada ainakin 10 plussaa.
 
Suosikkijoukkue
KK
Tuli hakematta mieleen visio, jossa tämä tuorein Lihava Kimmo sanoo adjutanteilleen ja sotavoimien päälliköille, että nyt saa riittää tuo kapitalistikoirien touhu, lähdetääs hakemaan ne ydinaseet! Ajavat Jeepeillä jumalattoman ison tasangon poikki sellaiseen isoon varastohalliin. Sen perillä on lukittu huone, jonka ovessa oleva kyltti ilmoittaa että jep, ydinkärkiähän siellä luuraa.

Lihava Kimmo kysyy että kelläs se avain on? Adjutantit rykivät, katselevat kuka minnekin ja punastelevat. Yksi pyörittää varpaankärjellä kuoppaa hallin maalattiaan. Lihava Kimmo karjahtaa, että nyt se avain tänne perkele tai ammun teidät kaikki korkeimman omakätisesti! Yksi adjutantti, 43 Tähden Kenraali ja Verraton Kansan Palvelija kaivaa perstaskustaan tummentuneen, homeisen avaimen. Lihava Kimmo asettaa sen lukkoon, vääntää pari kierrosta ja kuulee kuinka salpa naksahtaa.

Huoneessa on pimeää ja pölyistä. Lihava Kimmo valaisee ympärilleen taskulampulla. Huone on lähes tyhjä. Lihavaa Kimmoa raivostuttaa. Peränurkassa häämöttää kuitenkin jotakin. Lihava Kimmo menee lähemmäs ja näkee, että se on parin motin kokoinen puulaatikko. Sekin on lukossa, kettingillä ja munalukolla salvattu, eikä Lihava Kimmo ryhdy kyselemään avaimen perään tällä kertaa vaan potkaisee munalukkoa terävästi cowboysaappaansa kannalla. Lukko antaa periksi ja murtuu.

Vapisevin käsin Lihava Kimmo avaa laatikon ja toivoo että siellä olisi edes yksi ydinkärki. Paskan marjat. Laatikossa on maailmansodan aikainen kasapanos ja taitettu paperilappu. Kiukusta kihisten Lihava Kimmo suuntaa taskulamppunsa valokeilan lappuun. Tutulla käsialalla kirjoitettunaa lapussa lukee: Koetas pärjätä tällä, jälkeläinen. Elämä ei saa aina olla liian helppoa. Terveisin Suuri Johtaja Kim Il-Sung.

Tämä Evilin skenaario ketjussa: Pohjois-Koreasta ydinasevaltio
 

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sir Justiinan vastaus HPK -osiossa kysymykseen mitä annettavaa on Vesa Viitakoskella HPK:n valmennukselle:
Mitäs aloititte vittuilemaan Piispasilla ynnä muilla? Katsokaas nykyinen massi-ipa ei unohda. Kosto tulee silmänräpäyksessä. Meillä on kohta nääs uudet omistajat ja sponssit ja mersut sun muut, ja rahaa sellainen vuori ettette tainneet tajuta kenelle vittuilette?

Itse asiassa se vuori on niin iso, että seinämiltä saattaa valua teillekin paperirahaa. Kai se siellä käy myymäläautoissa ja Shellin kahviossa?

Ja jos vielä jatkatte vittuilua Naru-Arseilla sun muilla Luomaloilla, me työnnetään rahavuorta pitkin pulkalla Kivimäki ja Kesä sinnepäin laskettelemaan. Oikein pahana päivänä tulee perässä vielä Alatalon Mikko ja vaikka Hervanta shaatana.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
dali ei jaksa kirjoittaa otteluraportteja jokaisen matsin jälkeen.

Hei kaikki Devils-kiekon ystävät! Lueskelin tätä ketjua taaksepäin jonkin matkaa ja mietin samalla, miten pukisin Leafs-ottelun tapahtumat sanoiksi. Tulin siihen tulokseen, että pyörää ei kannata keksiä uusiksi, vaan yksi otteluraporttipohja piisaa koko loppukaudeksi. Niinpä tein yhteiseen käyttöön karkean valmispohjan, jota jokainen voi halutessaan/ehtiessään hyödyntää Devilsin peliesitysten kommentoimisessa.

Devils kohtasi molemmille joukkueille tärkeässä ottelussa [lisää joukkueen nimi tähän]. Molemmat janosivat pisteitä [lisää sarjatilanne ja viimeisten otteluiden saldo tähän]. Devilsin kannalta avainkysymys oli jälleen, kuka tai ketkä nousevat maalintekijöiksi Ilja Kovaltshukin potiessa olkapäätään?

Maalinteko on tuottanut viime viikkoina suurta tuskaa, joten valmentaja Pete DeBoer päätti hakea tulivoimaa muokkaamalla ketjut uusiksi [ketjut näet kätevästi täältä ]. Ainoa ennallaan pidetty koostumus oli valmentajan luottotrio Carter-Gionta-Bernier. Uudet hyökkäysvitjat eivät kestäneet kauaa yhdessä, sillä Devilsin jouduttua takaa-ajoasemaan DeBoer aloitti ketjujen sotkemisen, jolloin ykkösketjuun [pelaaja X] tilalle nostettiin [pelaaja Y]. Ykkösketju saikin painettua pelin [vastustajan nimi] päätyyn ja käynnistettyä pari vahvaa mylläkkää [vastustajan maalivahdin nimi] maalin edustalle, mutta joko vastustajan puolustajat peittivät vedot tai vedot suuntautuivat [vastustajan maalivahti X:n] suojuksiin.

Avauserä oli molemmilta aavistuksen hermostunutta pelaamista. Devils oli hitusen niskan päällä ja loi paremmat paikat. Lähimmäksi maalintekoa pääsi [pelaaja X], jonka yritys kilpistyi [maalivahtiin/puolustajaan/tolppaan]. Kesken Devilsin hyvän painostusjakson [vastustajajoukkue X] pääsi iskemään. Tilanne näytti vaarattomalta, mutta aavistuksen huolimaton pelaaminen [omalla alueella/keskialueella/hyökkäyssinisellä] kostautui. [Kuvaile lyhyesti, miten kiekko meni ohi Brodeurin]. Tämä takaisku oli tyypillinen esimerkki keskittymisen hetkellisestä herpaantumisesta, joka on avannut vastustajalle paikan iskeä.

Toiseen erään tuli sisuuntunut Devils, joka alkoi vimmatun takaa-ajon. DeBoer oli erätauolla ilmeisesti terottanut puolustajien merkitystä hyökkäyspelissä. Greene, Fayne ja Zidlicky alkoivatkin osallistua rohkeammin hyökkäyspeliin ja tämä näkyi pitkinä painostusjaksoina [lisää vastustajajoukkueen nimi] alueella. Pelkän laukaustilaston perusteella näytti, että Devils olisi myllännyt ylivoimaisesti, mutta valitettavasti hallinta oli pitkälti näennäistä ja typistyi pörräämiseksi kulmissa ja kiekon siirtelyyn ränniä pitkin laidalta toiselle. Laukaukset tulivat lähinnä vaarattomista sektoreista tai ilman maskia, eikä niistä ollut haastamaan [vastustajan maalivahti X:ää]. Tuollaisista vedoista ei myöskään synny vaarallisia paluukiekkoja, joista maalintekoa voisi yrittää.

Kolmannessa erässä kupletin juoni oli selvä: Devils ajaa takaa ja [vastustaja X] kyttää vastaiskuja. Devils sai kolmannessa erässä aikaan hyvän paineen ja varsinkin Loktionovin ketju oli alati vaarallinen järjestellessään paikkoja, mutta loppukiri kuihtui, kun [Kuvaile perseilyä lyhyesti: oliko helppo takaiskumaali vai typerä jäähy, vai kenties yhdistelmä näistä?] eikä aikaa enää riittänyt pusertaa peliä jatkoajalle.

Ottelusta [vastustajajoukkue X:ää] vastaan jäi jälleen käteen pettymys, vaikka pelillinen ilme olikin kokonaisuutena pirteä ja langat pysyivät Devilsin käsissä. Tappiossa kismittää eniten se, että Devils teki periaatteessa kaiken oikein ja loi voittoon tarvittavan määrän maalipaikkoja, mutta ei saanut uurastuksestaan palkintoa. Kliseisesti sanottuna otteluita on vaikeaa voittaa, jos omsita paikoistaan tekee vain [kuinka monta?] maalia. Taas kerran ruuti oli märkää ratkaisupaikoissa. Liian moni ratkaisuyritys suuntautui [vastustajan maalivahti X] patjoihin tai päätyplekseihin.

Devils olisi tarvinnut kipeästi kaksi pistettä tästä ottelusta, koska kilpailu pudotuspelipaikoista on kovaa ja viimeaikaiset pistemenetykset ovat heikentäneet joukkueen asemaa taistelussa paikasta auringossa. Oli turhauttavaa katsella ottelua, jossa kaikki oli jälleen omissa käsissä ja paremmalla viimeistelyllä ottelu olisi todennäköisesti kääntynyt punamustille. No, ei auta itku markkinoilla. Seuraavaksi isketään [joukkue Y] vastaan. Kunhan Devils pelaa näin kuin [joukkue X:ää] vastaan, voittoon pitäisi olla hyvät mahdollisuudet.

Ottelun jälkeiset turinat [lisää linkki Gulittin blogiin ja poimi 1-2 lainausta valmentajalta ja avainpelaajilta.]







Plussat ja miinukset

+ Pelin hallinta oli suurelta osin Devilsin hallussa
+ Vastustajan hyökkäyspeli tukahdutettiin ja [joukkue X] sai vain [lisää laukausten määrä] laukausta Devilsin maalia kohti.
+ [Kuvaile Dainius Zubrusin näkymättömän työn merkitystä joukkueelle, hänen kaksinkamppailuvoimaansa, esim. Liettuan kolossi voitti kiekkoja ja tappoi omin voimin X minuuttia alivoimaa]
+ [Lisää tähän satunnainen ilonaihe. Tämä yhdentekevä plussa voi olla esimerkiksi havainto pelistä, kuten Zajacin aloitusprosentti, Steve Bernierin uhrautuva pelaaminen tai Andy Greenen mailatyöskentely puolustusalueella.]
+ Marty antoi torjunnoillaan mahdollisuuden voittoon. Vanhus torjui koko joukon vaarallisia paikkoja. Hienoimman torjunnan hän esitti pysäyttäessään [lisää tähän vastustajan ykköspyssyn nimi] avopaikan takatolpalta.

- Tehottomuus erityisesti ylivoimalla. Devils sai koettaa X minuuttia ylivoimaa, [numerotilastot täältä], mutta tehot jäivät uupumaan.
- Johtavien pelaajien [esim. Elias, Zajac ja Henrique] täytyy pystyä parempaan
- Huolimaton pelaaminen [jos henkilökohtainen virhe, lisää syntipukin/syntipukkien nimi tähän], josta seurasi [kuvaile takaiskumaali/takaiskumaalit lyhyesti. Lisää halutessasi myös videolinkki todistusaineistoksi kehnosta suorituksesta.]
- Devils heräsi pelaamaan vasta jouduttuaan tappiolle. Tälle helmasynnille on tehtävä jotain ennen kuin on liian myöhäistä.
- DeBoerin ketjulotto ei tuottanut tulosta, vaan pikemmin hämmensi pakkaa entisestään.

Loistavaa!
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Ralphin arvio Hovinen huhuista.

Ei sitä makseta pihalle. Yhteysymmäryksellä purkavat sopimuksen ja Kilpeläinen jatkaa matkaansa Hämeenlinnaan, ihan mahdollinen variaatio. Sama tapahtui pari vuotta sitten Järviselle, jolla oli myös sopimus Jokereihin mutta siirtyi HPK:hon, nimenomaan Kilpeläisen tieltä. Eli parin vuoden päästä HPK:lla maalissa Hovinen.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
dali ei jaksa kirjoittaa otteluraportteja jokaisen matsin jälkeen. (raporttipohja poistettu) Loistavaa!

Tuo pitäisi vielä vetää jonkun yläastetasoisen kielimankelin läpi ja alkaa sitten käyttää NHL-osiossa standardina. Mahtavaa!
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä vitutusketjun kirjoitus on hyvin rakennettu ja muutenkin hauska. Ynnä kuvaa hyvin vanhemmuuden herättämiä (sic!) ristiriitaisia tuntemuksia.

Helsingissä asuminen on vaarallista ja väkivallan uhka on todellinen. Nyt eletään vasta torstaita mutta tällä viikolla olen joutunut pahoinpitelyn kohteeksi jo kolmesti. Kuten tavallista pahoinpitelyt ajoittuvat yöaikaan. Pahoinpitelijä on kaiken lisäksi ollut joka kerta sama n. 77 senttiä pitkä ja 10 kiloa painava ”pikkuapina” jonka antoivat meille sairaalasta lähtiessä kun vein akan sinne pitkään jatkuneen oudon turpoamisen seurauksena. Eli vakavasti puhuen vituttaa juuri nyt ihan suunnattomasti kun vuoden vanha poikani nukkuu vieressäni tissistä vierottamisen vuoksi ja liekö väkivallalla kostaa minulle että tissioikeutta ollaan palauttamassa oikealle omistajalle.

Onhan se tosi kivaa ja söpöä nukkua oman rakkaan vauvansa kanssa mutta hitto soikoon joka yö herään useasti siihen että minua potkitaan naamaan, revitään korvasta tai pukataan otsikkoon – mutta kaikista eniten vituttaa naamaan/kaulaan/niskaan hallitsematon aggressiivinen pureminen etenkin kun jätkällä on kokonaista neljä hammasta jotka ovat ihan helvetin terävät. Sattuu ihan saatanasti ja välillä jää todella törkeän näköisiä jälkiä eli todisteita tästä väkivallasta. Luonnottoman pieniä törkeitä fritsuja erityisesti.

Pahinta kaikessa tässä on kuitenkin se että esim. työni puolesta joudun melko usein tapaamaan yritysjohtajia, diplomaatteja, kansanedustajia ym. muuta fiinistelevää roskasakkia joten tosi kiva mennä aamutuimaan tapaamiseen sen näköisenä että takana on kiihkeä seksiyö jonkun superkiimaisen jättiläismarsun kanssa!

Tämä taaperoväkivalta taitaa olla vaiettu ja salattu aihe Suomessa mutta nyt perkele kukkahattutädit jotain yhdistystä pystyyn! Muutenkin tämä kotonamme asuva tuholainen on kaikessa aktiivisuudessaan melkoinen riippakivi juuri nyt mutta toisaalta,

onko se omenan vika jos ei tipu tarpeeksi kauas puusta?
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Samaa aihetta sivuten Lapsia vai ei -ketjusta:

No höps! Nyt on Leonin ropelihattu haukannut hiekkaa laakeriinsa. Kyllähän nämä "ikinä en ole maitoa juonut -miehet" ovat pikemminkin näitä lapsettomia oman elämänsä sankareita. Oma hipiäni on ollut aina kuulas kuin ompun kuve, katse valpas ja mieli vireä. Tukkaa kuin hiusmallilla ja vartaloni mukaan on nimetty antiikin Kreikan patsaita uudelleen. Vieläkin, vaikka olen jo kahden lapsenlapsen iso-isä. Ikää meillä näyttäisi olevan likipitäen saman verran - viiskymppiset kaaaaaukana tulevaisuudessa.

Isänä olemisen auvoa on takana noin 28 vuotta ja jos väittäisin, etten vaihtaisi päivääkään pois, niin kivittäkää saman tien hurskastelijana. Vaihtaisin monta. Esimerkiksi kaikki ne, jolloin opiskelijailtamien jälkeisinä aamuina minut kostoksi jätettiin housuihinsa paskovien vauvojen kanssa kahden. Krapuloissa ja säälittä. Hyvityksettä menisi vaihtoon myös valtaosa leikkipuistoissa muiden pienten lasten isien ja äitien kanssa vietetyt päivät. Lasteni kanssa viihdyin, mutta ne idiootteina lässyttävät, huonosti kasvatettujen kakaroiden vanhemmat saivat minut huutamaan ääneen. Traumatisoidun niin, etten suostu vieläkään mennä edes koirapuistoon koiramme kera, koska siellä on samaa tiivistymää ilmassa.

En oikein tiedä mistä alkuhuumasta oikein höpiset. Minulle ja monelle muulle rehelliselle isälle juuri tuo syntymän jälkeinen aika oli veret hyydyttävää. Eukko rötkötti raskausarpien kirjavoittama maha lötkönä Naistenklinikalla vänisevä nyytti kainalossaan, kun menin synnytyksen jälkeisenä aamuna katsomaan. Vauvaa kehuttiin kauniiksi, mutta eihän ne vasta syntyneet ole. Retuliinin värisiä rääpäleitä, joille ei oikein osaa olla mieliksi.
Kotiuttamisen jälkeenkin oli vielä huuma hakusessa, kun ei oikein ottanut uni silmään eikä tiennyt miten päin olla, kun jäi ne vauva-valmennuksetkin väliin. Yötyöt tuohon aikaan jätti ne vähätkin unet väliin, eikä pesääkään saanut pitkään aikaan. Väitän, että nuo maalailemasi huumankuukautesi olivat ainakin minulle elämäni rankinta aikaa. Muut voivat väittää mitä lystäävät tai kehtaavat.

Elämässä ei pidä kuitenkaan hötkyillä - ei näissä lapsiasioissakaan. Pitää malttaa. Huuman hetkiä on toki ollut tässä vuosien varrella paljonkin, mutta nyt homma on vasta lähtenyt lapasesta. 2.5 -vuotiaan tyttären pojan kanssa pannaan hulinaksi ja nautin täysin siemauksin. Olen jopa lopettanut "oikeiden töiden" tekemisen, jotta olen aina iskussa kun Äijää tarvitaan. Kuorin kursailematta kermat päältä ja olen ottanut viihdepäällikön toimen haltuuni. Touhuillaan tuntikausia ja sitten kun väsy tai nälkä yllättää, niin "huoltojoukot" ottavat homman haltuun. Helppoa ja hauskaa.

Tahdoin tässä nyt vaan sanoa Leon, että olit väärässä. Tietenkin, lapsettomana hylkiönä. Yksin jolkottamassa pitkin synkkiä metsätaipaleita. Miten voisitkaan tietää mitään vanhemmuuden ensimmäisten kuukausien huumasta taikka muusta hömpästä...
Siellä mitään huumaa ole. Kannattaa jättää alkupalat ja pääruoka kokonaan väliin ja siirtyä suoraan jälkkäriin. Vanhemmuus vastuineen on yliarvostettua - Mummoina ja Pappoina se vasta lysti on!

Mörkki!

Oliko muita ikenet pehmeinä?
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mikä tuosta pohdinnasta tekee mainitsemisen arvoisen?

Voisi kuulua topiciin "tahattomat läpät" tjsp.
-------------------------------------------------------------

Otteluseurantaketjusta:
Porilaisuus on sitä, että hyvän hetken tullessa huudellaan turuilla ja toreilla ja sitten, kun Tappara vie neljä muna niin valutaan takaisin niihin Ulvilan ja Nakkilan räkälöihin polttamaan kamelia ja juomaan alennuskaljaa. Sitten mennään kotiin ja heinäkuun Jazzeilla toistetaan sama homma ja valmistaudutaan matkaamaan kauden avauspeliin Isomäkeen Vellu Ketolan kanssa. Kokemäenjoki on Suomen Niili.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
No avatkaa nyt se hauskuus meille muillekin. Tämä on vaikeampi kuin pahimmat Fingerporit.

En nyt tiedä onko tuo hauska, mutta minusta vaikuttaa, että nimimerkki on huomaamattaan oivaltanut vedonlyönnin lainalaisuudet: kertoimet asetetaan todennäköisyyksien mukaan.
 

J.Petke

Jäsen
En nyt tiedä onko tuo hauska, mutta minusta vaikuttaa, että nimimerkki on huomaamattaan oivaltanut vedonlyönnin lainalaisuudet: kertoimet asetetaan todennäköisyyksien mukaan.

Minäkin naurahdin tuolle kyllä. Sama kun pohtisi minuutti ennen ottelua joukkueen johtaessa 5-1, että voisin kyllä lyödä ison summan joukkueen voitolle mutta kerroin tosi pieni. Mitä todennäköisempää, sitä pienempi kerroin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
En nyt tiedä onko tuo hauska, mutta minusta vaikuttaa, että nimimerkki on huomaamattaan oivaltanut vedonlyönnin lainalaisuudet: kertoimet asetetaan todennäköisyyksien mukaan.
Minusta se ei ollut hauskaa, koska viestistä tuota ei pysty päättelemään.

PS. Siis nimenomaan se isolla summalla lyöminen viittaa siihen, että viestin postaaja saattaa jopa olla perillä vedonlyönnin saloista.
 

J.Petke

Jäsen
Minusta se ei ollut hauskaa, koska viestistä tuota ei pysty päättelemään.

PS. Siis nimenomaan se isolla summalla lyöminen viittaa siihen, että viestin postaaja saattaa jopa olla perillä vedonlyönnin saloista.

Eikö tuossa nimenomaan kannattaisi lyödä esim. 2000€, jos oikeasti isoilla rahoilla pelaa? Siitä kuitenkin tienaisi 700€ aika suurella todennäköisellä. Mielestäni tuo viittaa juuri siihen, että hän ei mikään ekspertti ole, jos 1.35 on auttamatta liian pieni.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikö tuossa nimenomaan kannattaisi lyödä esim. 2000€, jos oikeasti isoilla rahoilla pelaa? Siitä kuitenkin tienaisi 700€ aika suurella todennäköisellä. Mielestäni tuo viittaa juuri siihen, että hän ei mikään ekspertti ole, jos 1.35 on auttamatta liian pieni.

Vai että oikeasti isoilla?

Mikset lyö, jos tuo kerroin ei sinusta ole turhan pieni ja olet vieläpä ekspertti?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös