HIFK:n valmennus kaudella 13/14

  • 61 936
  • 165

TumE#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset NHL:ssä.
Hetkinen, ymmärsinkö oikein että HIFK:lla ei ole vieläkään ensi kauden valmentajaa kiinnitettynä? Aika huolestuttava tilanne jos näin on, koska luulisin että aika harva pelaaja on valmis tekemään sopimuksen joukkueeseen, jonka valmentajatilanne on täysin auki ja pian on jo liian myöhäistä kun melkein kaikilla vähän kovemmilla pelaajilla ensi kauden jengi selvillä.

Jep, taisitpa ymmärtää täysin oikein. Sitäpä täällä onkin toitotettu, että pitäs laittaa hieman vauhtia tai muuten tänne tule yhtään kovempaa pelaajaakaan ja Peltonen&Kibe on ensi kaudenkin ykköskentän laiturit.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hetkinen, ymmärsinkö oikein että HIFK:lla ei ole vieläkään ensi kauden valmentajaa kiinnitettynä?

No, tilanne ei ole näin yksiselitteinen. HIFK:ssa on tällä hetkellä duunissa mm. Ville Peltonen ja Raimo Summanen. Summanen ei ole sanonut "kiitos ei" ensi kaudelle, mutta tokihan HIFK:lla pitää olla kiikarissa plan B, jota kutsun nimellä "KJ". Sanotaan näin, että Villellä on paljon painoarvoa ja lisäksi voidaan antaa tietoa, jonka mukaan valmentaja ei tule olemaan harjoittelija. Hanttikortteja ei kaipaa kukaan.

Niin, mäkin muistan kuinka varmoja olivat vuorotellen Rocky ja Kiva viime kuussa. Miksi helvetissä HIFK harkitsisi näitä heeboja ensi kaudeksi + pidemmälläkin diilillä, kun he eivät kelvanneet juuri äsken? Kamoon, jotain logiikkaa nyt ihmiset. Kivaharrista voisi todeta sen, että jos hän olisi tulossa organisaatioon, HIFK:lla on tällä hetkellä hieman tyhjää junnupuolella. Siellä voisin kuvitellakin kivan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep, taisitpa ymmärtää täysin oikein. Sitäpä täällä onkin toitotettu, että pitäs laittaa hieman vauhtia tai muuten tänne tule yhtään kovempaa pelaajaakaan ja Peltonen&Kibe on ensi kaudenkin ykköskentän laiturit.

Mutta ei hätää, Redenbach lienee saatavilla Lahdesta yhdellä puhelinsoitolla Villen ja Kiben väliin, ja ensi kauden ykkösnyrkki onkin sen jälkeen kasassa.

No vakavasti puhuen, Peltonen - jatkaessaan tämänhetkistä piste per peli tahtiaan - ei olisi mahdoton näky ensi kauden ykkösketjussa, vaikka onhan se erikoista, että nelikymppinen seniori viilettää ykkösessä. Jos selässä kuitenkin lukee Peltonen, niin ei se väärin ole. Tuskin Villekään silti pahastuisi, jos joku nuori pelaaja tulisi ja nappaisi sen paikan takomalla taululle vielä paremmat pisteet kuin Kippari.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
No vakavasti puhuen, Peltonen - jatkaessaan tämänhetkistä piste per peli tahtiaan - ei olisi mahdoton näky ensi kauden ykkösketjussa,

Ei Ville ole myöskään mahdoton näky HIFK:n valmennusportaassa.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
No, tilanne ei ole näin yksiselitteinen. HIFK:ssa on tällä hetkellä duunissa mm. Ville Peltonen ja Raimo Summanen. Summanen ei ole sanonut "kiitos ei" ensi kaudelle, mutta tokihan HIFK:lla pitää olla kiikarissa plan B, jota kutsun nimellä "KJ". Sanotaan näin, että Villellä on paljon painoarvoa ja lisäksi voidaan antaa tietoa, jonka mukaan valmentaja ei tule olemaan harjoittelija.

Anteeksi, mutta mitä vittua? Ja tarkoitan tällä nyt ihan sitä mitä kirjoitin. En tiedä, että tietääkö teistä kukaan totuutta, tai tietääkö sitä ylipäätään kukaan IFK:n sisälläkään, mutta tämä kuvio on jotenkin hämmästyttävä teidän osaltanne ainakin näin ulkopuoliselle.

Minua kummeksuttaa tämä marssijärjestys suuresti. Jos tilanne on noin kuin arvon JHag kuvailit, kuka teillä oikein johtaa orkesteria tässä nimenomaisessa näytöksessä niemltä IFK:n valmentaja 2013 eteenpäin? Dinot? Ville? Nybari? Rami tai Kojo? Joku muu koodinimi "Kiven Kova"?

Näistä viesteistä saa käsityksen, joka muistattaa jotain ihmeen saippuasarjaa; Jos Dinoille käy herra A, sen pitää käydä myös Villelle. Jos se käy Villlelle, sitä ei kysytä Nybarilta. Sen pitää myös käydä kuitenkin valmentajalle itselleen, jota ei kuitenkaan päätä Dinot, Nybari tai Ville. Jos se on koutsi B, sen pitää käydä Nybarille, sitten kysytään Villeltä ja Dinoilta. Täytyy kuitenkin odottaa, jos kuitenkin saadaan koutsi A tai C, mutta tätä ei edelleenkään päätä Dinot tai Ville, joten venataan, että saadaanko koutsi A, B vai C. Ongelma on myös se, että koutsi C ei ole varma haluaako valmentaa, olla äiti venäjällä vai teidän UTJ, joten IFK odottaa tämän kaverin vastausta? Vai saadaanko vain D ja E molemmat. Tai sitten saadaan mustapekka.

Vaikuttaa jotenkin huvittavalta touhulta, ulospäin oikein kunnon heimoneuvosto-meinkiä =)

No itse en teidän asioista mitään tiedä, mutta koomisia piirteitä asia on saamassa näiden kaikkien twiittien ja spekulointien ansioista.
 

scholl

Jäsen
Tää on HIFK. Tarvitseeko asiaa avata enempää?

Mielestäni tuossa ei ole mitään ihmeellistä. Ville Peltonen on huippuammattilainen, joka tietää lätkästä paljon ja jolla voi olla hyvä tulevaisuus IFK-valmennuksessa. Hän on joutunut kahden vammaisen alaisuudessa toimimaan. Ensin Petun ja sitten Sopan, hän ei halua kolmatta retardia IFK:hon, joten häntä kuunnellaan. Rami-kortti kannattaa katsoa nyt loppuun ja jos siitä ei tule mitään niin sitten plan B, mutta ratkaisujen pitäisi tulla pian. Tässä ei ole todellakaan aikaa enää hukattavaksi kovinkaan paljon.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Anteeksi, mutta mitä vittua? Ja tarkoitan tällä nyt ihan sitä mitä kirjoitin. En tiedä, että tietääkö teistä kukaan totuutta, tai tietääkö sitä ylipäätään kukaan IFK:n sisälläkään, mutta tämä kuvio on jotenkin hämmästyttävä teidän osaltanne ainakin näin ulkopuoliselle.

...


Näistä viesteistä saa käsityksen, joka muistattaa jotain ihmeen saippuasarjaa;

Monilla tuntuu olevan kovasti tarvetta ylidramatisoida tilannetta. Sormunen sai potkut viikko sitten, jolloin vasta varmistui lopullisesti, ettei ainakaan hän valmenna HIFK:ta ensi kaudella. Korvaajan eli Summasen kanssa olisi käsitykseni mukaan haluttu tehdä pidempi sopimus, mutta Summanen halusi pitää vaihtoehdot auki. Tätä taustaa vasten ei ole niin ihmeellistä, ettei HIFK:lla ole vielä valmentajaa ensi kaudeksi. Asia on kyllä ongelmallinen, mutta mistään sen ihmeellisemmästä sekaannuksen tilasta tuo ei kerro. Päinvastoin, hommissa alkaa olla taas jotain tolkkua, kun Sopasta älyttiin viimein luopua eikä uudeksi valmentajaksi kelpuuteta ihan ketä tahansa, kuten Petun lähdön jälkeen.

Kaikki asiat HIFK- osiossa ovat saippuasarjaa, jos käsityksen muodostaa fanien kirjoituksista. Näin varmaan monen muunkin joukkueen osalta. Useimmilla ei ole mitään käsitystä asioidden todellisesta tilasta.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
... mutta Summanen halusi pitää vaihtoehdot auki.

Olin jostain F. Mobergin haastattelusta lukevinani, että Summasen siirto IFK:n koutsiksi ajoittui myöhemmäksi jonkun olkapääleikkauksen vuoksi. Suolapatsas-Soppaa moinen ei olisi haitannut, mutta Raato tykkää ohjeistaa peliä sen verran voimakkaasti eläytyen, ettei homma handu paketissa olisi toiminut.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Kaikki asiat HIFK- osiossa ovat saippuasarjaa, jos käsityksen muodostaa fanien kirjoituksista. Näin varmaan monen muunkin joukkueen osalta. Useimmilla ei ole mitään käsitystä asioidden todellisesta tilasta.

Olet varmasti oikeassa. On vain suhteellisen koomista luettavaa, kuinka siellä täällä twiittaillaan tai tiedetään "varmana", että kuka on milloinkin palkattu tai kenen kanssa ollaan lähellä sopimusta mistäkin syystä

Ennen kaikkea tuo Peltosen korostetuna suuri rooli kummastuttaa minua aika lailla. Ymmärrän Villen merkityksen pelaajana ja keulakuvana IFK:lle, mutta mielestäni peliuran aikaiset esitykset eivät kerro vielä sitä, että on valmis siirtymään aition tai officen puolelle menestyksekkäästi. Wade Immosella oli halua, kunnioitusta, mutta ei taitoa. Antti Törmäsellä oli taitoa, mutta palikat natsasivat lopullisesti vasta Sportin peräsimessä jne.

En oikein jaksa uskoa, että Ville olisi henkilönä mikään messias IFK:lle peliuran jälkeen, ainakaan samoin tein. Aika harva on loppujen lopuksi ihan suoraan onnistunut muuntautumaan loistavaksi valmentajaksi samoin tein, Hyypiän Sami tuntuu olevan futiksen puolella yksi tälläinen.

Tuntuu vain kovasti, että Ville suurinpiirtein saa siellä päättää kuka koutsaa ja missä kentässä hän itse pelaa milloinkin. En usko tälläisen asetelman tekevän hyvää Peltoselle tai teidän organisaatiolle pidemmällä tähtäimellä. Kapasten klaani hallitsee yhtä seuraa tuolla vähän kalakukko-kaupungissa, eikä sielläkään olla ymmärtääkseni ihan tyytyväisiä joka tahon osalta tilanteeseen vaikka Kapaset (lähinnä Sami) ehkä seuran muutamia vuosia sitten pelastivat.

Sen mitä Peltosesta itse tiedän tuttujen kautta, niin on kovin analyyttinen ja kriittinen kaveri omia suorituksiaan kohtaan. Käsittelee kuulemma suoritukset todella tarkasti. Sopii tämän takia varmaan Summasen kanssa yhteen kuin nenä päähän. Kuitenkin ne, jotka omasta lähipiiristäni Peltosta jollakin tavalla elämän varrelta ovat tunteneet, niin kertovat kaverin ottavan tappiot myös turhan raskaasti henkisellä puolella, ennen kaikkea yrittää kantaa itse liikaa kuormaa. Tämä ei välttämättä ole paras mahdollinen skenaario. Asetelma johtaa monesti siihen, että joukkue elää ja kuolee yhdestä henkilöstä, niin kuin taidettiin teillekin esim. viime keväänä puhua. Tuska saattaa alkaa valua siis myös siitä yhdestä henkilöstä muihin, jos sitä osaa kuvailla oikein. Enkä tarkoita tätä sinänsä negatiivisessa mielessä, joskus ehkä pitää vaan antaa mennä ohi. Rami jutteli ihan viisaita tuossa, kun nimitettiin valmentajaksenne, joskus pelataan paskastti ja joskus paremmin, sellaista se vaan on.

No tulipas nyt kirjoitettua teidän puolella Peltosta pitkät liirumlaarumit, osa varmaan itsestään selvää ja tuttua juttua. Jos itse työskentelisin näiden asioiden pariassa, pitäisin tosiaan ikuitenkin Peltosta vähän taka-alalla näistä jutuista ja antaisin hänen keskittyä laatikon sisällä tapahtuviin asioihin, jolloin tulos varmasti IFK:n kannalta voi olla lähtökohtiin nähden erinomainen. Hän on erinomainen työssään, joten hänen kannattaisi antaa keskittyä vahvasti siihen tällä hetkellä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
No tulipas nyt kirjoitettua teidän puolella Peltosta pitkät liirumlaarumit, osa varmaan itsestään selvää ja tuttua juttua. Jos itse työskentelisin näiden asioiden pariassa, pitäisin tosiaan ikuitenkin Peltosta vähän taka-alalla näistä jutuista ja antaisin hänen keskittyä laatikon sisällä tapahtuviin asioihin, jolloin tulos varmasti IFK:n kannalta voi olla lähtökohtiin nähden erinomainen. Hän on erinomainen työssään, joten hänen kannattaisi antaa keskittyä vahvasti siihen tällä hetkellä.

Täsmälleen samaa mieltä Peltosen roolista. Tärkeä pelaaja ja johtaja joukkueelle, mutta mitään roolia valmennuksen suhteen ei yhdellekään pelaajalle pidä antaa, näistä on aina vain hallaa joukkueelle. Itse en tiedä, onko noissa jutuissa Peltosen hämmennyksistä mitään perää, olen itse ollut aina siinä käsityksessä, että Peltonen on lojaali kulloisellekin valmentajalle.

Summanen muuten nousi myös huippuvalmentajaksi aika nopeasti, tosin Erkan ohjauksessa. Yhteistä Summasella ja Villellä on intohimoinen suhtautuminen lajiin. Summanenhan valmistautui jo pelaajana valmentajan uraan keräämällä eräänlaista "portfoliota" kulloisenkin valmentajansa metodeista. En yllättyisi, jos Villellä on ollut jotain samansuuntaista valmentautumista. Liian pian en silti nostaisi ainakaan ykköseksi. Voi äkkiä käydä kuten Sopalle.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Ville ei käy HIFK:n kanssa ainuttakaan neuvottelua valmentaja valinnoista eikä ole käynyt aikaisemminkaan. Tämä ei kuulu hänen toimenkuvaansa, eikä myöskään kiinnosta häntä.

Ville on sanonut harkitsevansa tulevaisuudessa valmentajan uraa, mutta sanonut tekevänsä tämänkin päätöksen vasta sitten, kun into pelaamiselle loppuu. Sanoi pari viikkoa sitten, että JOS joskus päätyy valmentajaksi niin ei haluaisi kuitenkaan lähteä liikkeelle aivan junioreita.
 

scholl

Jäsen
Summanenhan valmistautui jo pelaajana valmentajan uraan keräämällä eräänlaista "portfoliota" kulloisenkin valmentajansa metodeista. En yllättyisi, jos Villellä on ollut jotain samansuuntaista valmentautumista. Liian pian en silti nostaisi ainakaan ykköseksi. Voi äkkiä käydä kuten Sopalle.
Jukka Jalonen sanoi muutama vuosi sitten haastattelussa, että Ville Peltonen tekee välillä niin vaikeita kysymyksiä, ettei Jalonen niitä ymmärrä.

Mitä tulee Hyypiään niin hänellä on valtava ura takanaan. Saksassa hän esiintyi suvereenisti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella pelaajana ja sen lisäksi omaa loistokkaan uran Liverpoolista, joten pelaajat katsovat häntä ylöspäin ja luottavat häneen. Sami ei kuitenkaan valmenna yksin, vaan siitä hänen valmentajaparista on sanottu, että se tietää kaiken futiksesta ja sen eri taktiikoista. Siinä mielessä hyvä yhdistelmä.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä tulee Hyypiään niin hänellä on valtava ura takanaan. Saksassa hän esiintyi suvereenisti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella pelaajana ja sen lisäksi omaa loistokkaan uran Liverpoolista, joten pelaajat katsovat häntä ylöspäin ja luottavat häneen. Sami ei kuitenkaan valmenna yksin, vaan siitä hänen valmentajaparista on sanottu, että se tietää kaiken futiksesta ja sen eri taktiikoista. Siinä mielessä hyvä yhdistelmä.

Hyypiä on esimerkillisen hieno persoona ja aseenteeltaan huippua - jos 'joku muu' suomalainen jalkapalloilija olisi pelannut 10 vuotta yhdessä maailman legendaarisimmista seuroista, ei varmasti kultaketjuineen ja urheiluautoineen olisi ravintola Teatteriin tai Kaivohuoneen parkkipaikalle mahtunut. Ja nyt en puhu Litmasesta, toisesta ylöspäin katsottavasta henkilöstä.

Mutta; asiaan. Aina aika ajoin mediassa tai muussa yhteydessä nostetaan esiin näitä nousevan polven taktisia neroja, jotka omaavat täydellisen 'pelikirjan' ja ovat jonkun urheiluopiston kurssin aikana imeneet vaikutteita jostain mentorista. Itseäni moinen esilletuonti puistattaa - varsinkin kun moni heistä saa oppia sen, että valmentamiseen kasvetaan yhdessä joukkueen kanssa, yhteisten kokemusten kautta ja oma auktoriteetti peliin laittaen eikä luentomuistiinpanoja selailemalla. Hyypiä ja se hänen valmentajaparinsa (Lewandowski?) ovat varmasti toisiaan tukeva parivaljakko ja saaneet hienoja asioita aikaan - Hyypiällä on auktoriteetti kunnossa, mutta tuskin ainakaan aloittaessaan oli kovinkaan montaa lehtiötä teoriamuistiinpanoja.

Bundesliiga-joukkueen ja SM-liigajoukkueen valmentamisesta ei kai pitäisi periaatteessa edes puhua samana päivänä, mutta ainakin kevyitä rinnastuksia voi tehdä.
 

Stigu

Jäsen
En oikein jaksa uskoa, että Ville olisi henkilönä mikään messias IFK:lle peliuran jälkeen, ainakaan samoin tein.
En minäkään. Toivottavasti Sopasta ja Nybasta on opittu sen verran, että pelkkä oma poika-tausta ei riitä nykypäivän lätkässä. Kyllä jokaisella henkilöllä jääkiekkoseurassa aina juomapojasta UTJ:hon asti pitää olla tosielämän näyttöjä.

Jos Ville valmentaa virallisesti ensi kauden IFK:ssa, on se samanalainen perseennäyttö faneille, kuin Soppa oli tällä kaudella.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En minäkään. Toivottavasti Sopasta ja Nybasta on opittu sen verran, että pelkkä oma poika-tausta ei riitä nykypäivän lätkässä. Kyllä jokaisella henkilöllä jääkiekkoseurassa aina juomapojasta UTJ:hon asti pitää olla tosielämän näyttöjä.

Jos Ville valmentaa virallisesti ensi kauden IFK:ssa, on se samanalainen perseennäyttö faneille, kuin Soppa oli tällä kaudella.

Niin, kyllähän Summanenkin aika kylmitään hyppäsi koutsaamaan vaikka lopettaessaan muistaakseni puhui haluavansa etääntyä koko lajista. Nykyisestä valmennuskolmikosta Jan Lundell hyppäsi suoraan valmentamaan (tai heh, ei edes ehtinyt pelaamista lopettaa). On aika paljon persoonasta kiinni, mutta onhan Ville Peltonen aivan poikkeuksellinen ihminen suomalaisessa lätkäskenessä. Ville on äärimmäisen fiksu, todella karismaattinen, osaa olla tarvittavan vittumainen ja pitää kyllä varmasti puoliaan ja ennen kaikkea liideri joka vaatii kaikilta itsensä likoon laittamista täysillä. Olen aivan satavarma, että Ville on jossain vaiheessa kovin suomalainen koutsi ja olisi todella harmi nähdä hänet jossain toisessa seurassa. Ei Ville tietenkään heti valmis ykköskoutsi ole, mutta pari vuotta esim. Summasen aisaparina ja olisin valmis antamaan sauman.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ville Peltosen yhteydessä kannattaa tosiaan unohtaa vertaukset normipelaajaan. Ville on niin monella tavalla poikkeuksellinen pelaaja, että en usko, että yksikään liiton kurssi tekisi hänestä oikeasti yhtään pätevämpää koutsia. Villen kaltaisia ei varsinkaan Suomessa montaa ole ollut ja se tekee Villestä vieläkin erityisemmän. Opinnot eivät koskaan ole pahitteeksi, mutta mun on vaikea nähdä, mitä joku Pertti Pelikirjavelho voisi Villelle lajista nimeltä jääkiekko oikeasti opettaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Komppaan BOLia ja sanon, että ei missään tapauksessa pidä paikkaansa, etteikö Villeä kiinnostaisi olla joskus HIFK:n valmennuksessa mukana. Meitä oli kuuden hengen pöydällinen selväjärkisiä ihmisiä eräässä tilaisuudessa, kun tästä tuli puhetta. Tilaisuus ei liittynyt HIFK:hon.

Siltikin: This is HIFK ja tässä seurassa ei mikään juttu mene lyhyen kaavan mukaan. Paljon intressiryhmiä, paljon mielipiteitä ja lähes kaikki ratkaisut ovat kompromisseja.
 

Salo70

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PENA, RAMI, FRANK
Hän on joutunut kahden vammaisen alaisuudessa toimimaan.

:D :D :D :D
Tokihan Ville haluaa olla kuulolla ja tietoisena ensi kauden valmentajasta. Jos se on KJ tai Summanen Peltonen pelaa mielellään vielä yhden kauden. Mutta jos koutsi on jotain akselilta Rocky-Kivi-Kivakiva tai joku niistä Tapparan ex-koutseista niin lentää mailat nurkkaan tän kauden jälkeen vuorenvarmasti.
 

Deptula

Jäsen
Tämän viikon Veikkaaja kertoo HIFK:n jättäneen tarjouksen K.Jaloselle, joka on siitä kieltäytynyt uusien haasteiden toivossa.

HIFK neuvottelee myös Rocky Rautakallion kanssa. Hänen aisaparikseen tulisi Kiva-Harri, joka on kuulemma nähty muutaman kerran halleilla HIFK-johdon kanssa.

Tietenkin myös Summanen on yksi vaihtoehto.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän viikon Veikkaaja kertoo HIFK:n jättäneen tarjouksen K.Jaloselle, joka on siitä kieltäytynyt uusien haasteiden toivossa.

HIFK neuvottelee myös Rocky Rautakallion kanssa. Hänen aisaparikseen tulisi Kiva-Harri, joka on kuulemma nähty muutaman kerran halleilla HIFK-johdon kanssa.

Tietenkin myös Summanen on yksi vaihtoehto.

KJ ja Summanen tietysti katsovat ihan viimeiseen asti, että löytyykö sateenkaaren päästä kultaa ja heidän nimiänsä sopimuspaperiin joutuu todennäköisesti tovin odottelemaan. Näillä valmentajilla taistellaan uskottavasti mestaruudesta.

Toisessa vaakakaupissa sitten kiva-harri ja Rocky. Kiva-harrin pitäisi mahdollisimman kaukana HIFK:n organisaatiosta. Kaverin näytöt viime vuosilta ovat todella masentavat. Katsokaa nuorten maajoukkuetta ja HPK:ta ennen ja jälkeen kiva-harrin. En ymmärtäisi tämän kaverin palkkaamista edes kakkosvalmentajaksi. Kiva on tosin voinut treffata HIFK:n seurajohtoa ihan muistakin syistä, kuin edareiden merkeissä. Saunakaveriosastoonhan hän kuuluu.

Rocky taas on välimallin jätkä. Valovuoden Sormusta edellä, mutta samalla valovuoden KJ:ta ja Summasta jäljessä. Rockyn kanssa tulisi välimallin runkosarja (max 3-4) ja lyhyt kevät. Mestaruudesta ja Rautakalliosta on kai samassa lausessa turha puhua, mutta näinpä sekin tuli tehtyä.

Mitä itse tekisin tässä tilanteessa? Sainaisinko Kivan tai Rockyn varmoina niminä, odottelisinko KJ:n/Summasen vastausta vai lähtisinkö hakemaan kolmatta vaihtoehtoa? Pelaajamarkkinoita ajatellen kivan tai rockyn signaaminen ei suurta nostetta aiheuta ja todennäköisesti herrat ovat vapaana toukokuussa. Kyllä Summasen ja KJ:n tilanteesta jotain infoa saa, että ovatko he ylipäätänsä edes kiinnostuneita. En kyllä lähtisi paniikissa signaamaan ketään. Kartoittaisin muita vaihtoehtoja ja jopa kovan statuksen ulkomaalaista valmentajaa. Vähän riskiä HIFK nyt joutuu ottamaan, vaikka pelaajamarkkinoita ajatellen ei ole optimaalinen tilanne,
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tämän viikon Veikkaaja kertoo HIFK:n jättäneen tarjouksen K.Jaloselle, joka on siitä kieltäytynyt uusien haasteiden toivossa.

Pitää puoliksi paikkansa. Kyseessä on taas vanha kunnon ulkomaanpykälä. En mä tiedä voiko sitä kieltäytymiseksi sanoa, jos kaveri suostuu, mutta haluaa ulkomaanpykälän. Summansen jatko on ollut ykkössuunnitelma, mutta Jortikkaa siteraatakseni "fucking russians" on iskemässä siihenkin väliin. Rockyt ja muut sääliöt ovat sitten karua, markkinoiden sanelemaa tarjontaa ja jokainen voi tosiaankin miettiä, miksi HIFK ensisijaisesti havittelee Nokkaa tai Raadon jatkoa. Sama tilanne kuin Sopan aikana. Koko ajan haetaan parempaa. Olen hullu optimisti ja uskon, että HIFK:n ei tarvitse tyytyä Rocky & Kiva -kaksikkoon. Jos näin käy, KHL on vienyt Nokan ja Summasen.

Tästä suora leikkaus kuukauden taakse: Rocky ja Kiva olivat silloinkin tapetilla, mutta heidät jätettiin väliin, koska parempaa haluttiin. On eräänlaista naurettavuutta, että nämä samat kakkoskorin jätkät on taas nostettu esiin - ja he ovat edelleenkin kakkoskorissa. Mun mielestäni HIFK voisi uudistaa tämän B-osaston, jos A-korista jää tyhjää käteen. Tilanne on sama kuin jos olet joulukuussa kapakassa pokaamassa naisseuraa. Siellä on pari rumempaa tyttöä, jotka tarjoutuvat samantien lähtemään mukaasi. Mutta päätät pitää jonkunlaista tasoa ja jätät heidät väliin. Lopulta löydätkin kauniin daamin ja hengailet hänen kanssaan puoli vuotta. Sitten nainen muuttaa ulkomaille. Menet taas radalle ja ne samat saatanan rumilukset ovat edelleen tyrkyllä. Miksi tyytyisit heihin nyt, kun eivät kelvanneet viimeksikään? He eivät ole meren ainoat kalat.

edit: Komppaan siis Apassia. Nämä luuserit ovat vapaana toukokuussakin, ei niitä nyt kannata kiinnittää.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
KJ:lla ei meriittejä venäjältä ole, joten pieni mahdollisuus on siihen, ettei hän mitään ylisuurta kiinnostusta siellä herätä. Raivolla on pipossaan yksi KHL:n finaali-pinssi lähihistoriasta, joten ainakin seurapomojen tekemissä vertailuissa R.Summanen on varmasti ison harppauksen edellä... miälenvikasest luanteest huolimat :)
 

Salo70

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PENA, RAMI, FRANK
HIFK neuvottelee myös Rocky Rautakallion kanssa. Hänen aisaparikseen tulisi Kiva-Harri, joka on kuulemma nähty muutaman kerran halleilla HIFK-johdon kanssa.

Sad but true. Onnea kausikorttimyynnille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös