Hyvät ja huonot selostajat

  • 588 012
  • 1 528

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicansin radioselostaja/hallikuuluttaja Ilkka "Ili" Varmavuo jää helposti porukalta noteeraamatta kun kyseessä on kuitenkin "vain" paikallisradion selostaja. Itse pidän miestä lähes yhtä hyvänä kuin Mertaranta tai Mäkinen. Olis jopa Mertarannalle sit aikanaan potentiaalinen seuraaja.

Tässä yksi Varmavuon mestarinäytteistä linkitettynä: Ili Varmavuo jatkoajalla - YouTube

Mies kyllä eläytyy aina täysillä peliin ja hänen selostustusta kuunnellessa on helppo itekin päästä fiilikseen.
Varmaan osasyy tuntemattomuuteen on myös, että Ili selostaa vain vieraspelit. Jääkiekkotuntemus on kuitenkin mielestäni todella kovaa luokkaa, tietää paljon vastustajan pelaajistakin. Ja vaikka on intohimoinen Pelicans fani, niin osaa myös kritisoida jos esim joku pelikaani kaatuilee liian helposti jne.

Tää saattaa olla ihan urbaania legendaa, mutta jossain muistan kuulleeni huhun että haki ylelle töihin, mutta sieltä sanottiin että pitää vähentää sanat puoleen. Vaikka ei pitäisi paikkaansa, niin kuulostaa ihan uskottavalta :D

Tässä vielä toinen näyte, kun ili meinasi ruveta itkemään Pelicansin kaadettua Ilveksen playoffeissa 2009. Varmaan muutaman ilon kyyneleen vierittikin.. SM-liiga Playoffs 2009 Ilves - Pelicans 2-3 JA. - YouTube
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Miten on mahdollista ettei täällä ole vielä mainittu kommentaattorina Ville Niemistä? Silloin kun Nieminen oli MM-kisoissa kommentaattorina kiinnosti minua enemmän erätaukolätinät kuin ne pelit. Erien aikana oli sopivasti aikaa käydä jääkaapilla ja surffailla Jatkoajalla.
 

Handyy

Jäsen
Yllättävän vähällä täällä on päässyt allekirjoittaneen mielestä valtakunnan ala-arvoisin selostaja P.Lindegren. Taitaapa ukkeli selostella vielä ainakin allsvenskania Nelonen Prolla, valitettavasti.

Muistan aikoinaan ennen kultaista A.Mäkisen aikaa, kun Linkku selosti NHL-matseja samaisella Prolla. Joka kerran kun ukko oli äänessä, laitoin kymmenellä eri aliaksella palautetta Nelonen Prolle, jossa osassa asialliseen, osassa vähemmän asialliseen sävyyn toivottelin ukkelia eläkkeelle. Hyh hyh.
Käsittääkseni Lindegren ei varsinaisesti selostanut, vaan käänsi alkuperäistä selostusta. Joskus tuli huomattua, kun alkuperäinen selostus kuului vaimeana taustalla ja Lindegrenin mongerrus oli selkeää kopiota. Alkuperäinen selostus oli säädetty muutamia sekunteja aikaisemmaksi, että ehti kääntämään sen reaaliaikaan. Ja välillä tiesi jo etukäteen että maali tulee, kun Lindegren kuuli omiin luureihinsa alkuperäisen selostajan maalihehkutuksen ja reagoi tähän tilanteeseen kuulumattomalla äänenpainon nostolla ennen kuin kiekko oli katsojille toimitettavassa kuvassa maalissa.
 
Miten on mahdollista ettei täällä ole vielä mainittu kommentaattorina Ville Niemistä? Silloin kun Nieminen oli MM-kisoissa kommentaattorina kiinnosti minua enemmän erätaukolätinät kuin ne pelit. Erien aikana oli sopivasti aikaa käydä jääkaapilla ja surffailla Jatkoajalla.
Niemisen ulosanti on aivan kirkkaasti parasta mitä olen pelaajilta kuullut - tai monilta muiltakaan. Haastatteluissa on lähes poikkeuksetta jotain sisältöä ja Nieminen kertoo asioista aivan eri tavalla, oikeastaan valmennuksellisesta näkökulmasta - toki pilkettä silmäkulmassa ja persoona vahvasti mukana, kuten kaikessa muussakin.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Ja se miksi Anssi muistaa hyvin asioita on hyvä pohjatyö. Hän etsii faktoja ja tilastoja ottelua edeltävänä iltana ja tekee oikeasti tunteja pohjatyötä ennen ottelua.

Saisi tehdä vähemmän pohjatyötä. Äijä on kuin jääkiekon tilastokirja, ei selostaja. Ensimmäisen 5 minuutin aikana tulee joka pelissä YV, AV, kotiYV, kotiAV, vierasYV, vierasAV prosentit, pelaajien kotipaikkakunnat, iät, kasvattajaseurat, ensipanot, lempiruoat ym.

Ei vaan jaksa sitä jatkuvaa äänimattoa mitä miehen suusta tulee.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hyvät:

-Antti Mäkinen. Kirkkaasti paras suomalainen kiekkoselostaja.
-Jani Alkio. Miellyttävää kuunneltavaa. Sopivasti huumoria oikeissa paikoissa.
-Urhon Lappeenrannan selostaja. Jäänyt niistä muutamista peleistä, jotka olen katsonut, positiivinen kuva.
-Anssi Ritari. Mestisaikoina en pitänyt. Nykyään positiivinen asia, mikäli sattuu selostamaan katsomani pelin. Vaikka selostaisi JYPin peliä, silti pystyy olemaan puolueeton.
-J-P Jalo. Hyvä selostaja. Ammattilainen.
-Jussi Aho. Vedetään kotiin päin, mutta pitäähän tähän Radio Porin kiekkoselostaja pistää. Selostaa tunteella ja omaa vahvat värilasit, kuten fanin kuuluukin. Tässä highlight-kooste vuoden 2006 toisesta finaaliottelusta Ässät-HPK.

Huonot:

-Mika Saukkonen. Miten voi tuolla kokemuksella olla edelleen noin huono?
-Pepe Jurgens. Olkoon Pitsiturnaus ainut kiekkotapahtuma, jota selostaa.
-Urhon Oulun selostaja. Kertoo ottelusta Oulun murteella.
-Urhon Tampereen selostaja. Vahvat värilasit ja mölisee tasaisen tylsällä äänellä.
-Pentti Lindegren. On niin pihalla, että on jopa viihdyttävä.
-Antero Mertaranta. Ennen pidin ja paljon. Nykyään alkaa nuo vanhat kuluneet vitsit ärsyttämään. Ymmärrys Jääkiekosta ei myöskään ole sillä tasolla, mitä selostajalta odotan. Tunnelmanluojana toki edelleen erinomainen.

Moni jäi molemmista ryhmistä varmaan mainitsematta, mutta tuossa ne tärkeimmät.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ville Nieminen tosiaan kommentaattorina ihan huikee. Sen kaverin jutut on täyttä timanttia. Muistan vieläki U20 finaalin Can-Rus sillon ku pelas Ovie, Crosby jne. Nieminen kommentaattorina ja kaikkien haastattelijoiden kuningas Jussi Saarinen selosti (!). Ne jutut on kyllä jääny mieleen.

Saarinen: - Kanada johtaa 3-0, Venäjälle ylivoima. Ville Nieminen, mitä Venäjän mielestäsi nyt pitäisi tehdä?
Ville: - Niitten kannattais kyllä tehdä maali.

Antti Mäkinen on kyllä erittäin hyvä selostaja-kommentaattori. Ääni ja intonaatio on vähä ärsyttävä, mutta asiantuntemus huikeeta. Välillä kyllä analyysit jostain syötön haltuunotosta ja lavan asennosta menee liiallisuuksiin. Kokonaisuus reilusti plussalla, kuhan ei nouse itse peliä suuremmaks persoonaks, niinku Mertarannalle on vähä käyny välillä.

Tampereen Urhon selostaja on usein Tero Kainulainen. Itte tykkään telkkarissa tommosesta rauhallisemmasta tyylistä. Tietää kuitenki riittävästi lajista ja mielestäni tarttuu oikeisiin asioihin.

Ysiviisseiskalta tuttuja ääniä mainittu, ni tarttee mainita vielä Juha Lindgren. Hieno mies, hieno selostaja jo vuosien takaa! Radioon erittäin toimiva kaveri. Viisas, sivistyny mies ja se jotenki huokuu. Joskus vähä liikaa tarttuu tuomareihin, mutta onko se toisaalta ihme...
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kun jotain noita 80-luvun lopulla tulleita NHL-matseja katselee youtubesta, on Linkku niissä ihan siedettävä. Hieman koominen selostaja, mutta käsittääkseni jääkiekkotoimittajana kuitenkin sitä pioneeriosastoa, joten siinä mielessä arvostan.

Plussat:

- JP Jalo
- Antti Mäkinen
- Jani Alkio
- Urhon Saipa-selostaja
- Toni Lönnroos (välillä hakamussuttelee liikaa, mutta ihan ok)

Miinukset:
- Valtaosa Urhon selostajista

Joku Säteri on ihan hyvä tyyppi noin muuten, mutta en kerta kaikkiaan voi käsittää, että selostajana täytyy vääntää jotain murretta. Jos tuollaisessa hommassa on, niin pitäisi kyetä puhumaan yleiskieltä edes auttavasti. Se Urholla Kalpan pelejä selostava jannu on todella koomista kuunneltavaa. Samoin Kärppien matseja selosti ainakin viime kaudella joku paikallinen Ooolun mies. Litmasen Jarkosta taas paistaa tuo Itä-Helsinki kivasti läpi.

Kuka muuten on tämä PK-seudun selostaja, joka selostaa myös eurokorista nelosella?
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pentti Lindegren & Kimmo Leinonen on ylivoimaisesti paras suomalainen jääkiekkoselostajakaksikko kautta aikojen. Sanoi Jatkoajan änäri-Ossit mitä tahansa. Näillä miehillä oli/on laaja-alainen ymmärrys jääkiekosta ja varsinkin pelin hengestä. Monilta nykyisiltä selostajilta puuttuu täydellisesti ymmärrys kiekkoilun historiasta ja evoluutiosta, joten ote lajista on kovin ohut ja pintapuolinen.

Kannattaa huomioida, että Linkku on nyt 72-vuotias ja selostusuran "kulta-aikoinaankin" viisikymppinen. Meistä kukaan tuskin on terävimmillään seitsemänkymppisenä. Ei ole sattumaa, että vuoden jääkiekkotoimittajan palkinto kantaa Pentti Lindegrenin nimeä. Vähän enemmän kunnioitusta luulisi heruvan tälle monellakin tapaa suomalaisen jääkiekkoilun ja jääkiekkojournalismin pioneerille.

Linkulla vakuuttavan kiekko-osaamisen lisäksi oli yksi selostajalle eduksi luettava ominaisuus, nimittäin miellyttävä ääni. Näitä nykyisiä määkiviä mäkisiä ym. on rasittava kuunnella, vaikka muuten saattaisi ihan asiantuntevia ollakin.
 

Setämies

Jäsen
Joo olikin päässy unohtuu, että Nemo teki noitakin hommia joku aika sitten. Nieminen ehdottomasti parhaiden kommentaattoreiden listaan. 2010 Stanley Cup-finaaleissa taisi olla Antti Mäkisen kanssa mölisemässä mikkiin ja se oli hienoo kuunneltavaa. Flyers kun olis vielä kaapinu mestaruuden...

Ja selostajissa Radion puolella Juha Lindgren on ylivoimanen.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ylivoimaisesti ärsyttävin on tämä joku Linnanlaakso joka selostaa järjestäen Jokereiden kotipelit. Aivan käsittämättömän surkea. 95% ajasta hän keskittyy puhumaan jotain turhaa löpinää pelaajista eikä hän selosta ollenkaan peliä. Usein ne löpinät vielä sisältävät kamalia virheitä.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Parhaat:
Antti Mäkinen, Jani Alkio, Ili Varmavuo, Anssi Ritari. Tietoa ja tunnetta peliä kohtaan. Jokerina pakan pohjalla Jani Säteri. YouTube-pätkän kuunneltuani olin aivan myyty. Huikee jätkä.

Ei juuta eikä jaata:
Ei niin hyvät, mutta legendaariset Mertzi ja Linkku.

Sitten on näitä jotka ovat ihan v***n ärsyttäviä: Tomi Tiilikainen, Pepe ja tää YlePuheen Tampereen muija(ääni+tietämättömyys).

Ja ihan omassa luokassaan on The One and Only, Mika Saukkonen. Nykyään junnukisojen hoviselostaja. Saa kommentaattori "Kölli" Kortelaisen kuulostamaan viisaalta. Se on jo saavutus.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mä tunnustan pitäväni Ritarista, tykkään kuulla tarkkaa tilastofaktaa pelien aikana.

Bonuksena Anssin käyttämä termi irtopala, joka kuulostaa omaan korvaan hyvältä :)
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Pentti Lindegren & Kimmo Leinonen on ylivoimaisesti paras suomalainen jääkiekkoselostajakaksikko kautta aikojen. Sanoi Jatkoajan änäri-Ossit mitä tahansa. Näillä miehillä oli/on laaja-alainen ymmärrys jääkiekosta ja varsinkin pelin hengestä. Monilta nykyisiltä selostajilta puuttuu täydellisesti ymmärrys kiekkoilun historiasta ja evoluutiosta, joten ote lajista on kovin ohut ja pintapuolinen.

Comps.

Hankkikaa juniorit muutama 80-luvun lopun/90-luvun alun TV3:n NHL- tai SM-liigapeli. Parhaimmillaan todella hyvä kaksikko.

Leinonen lähti kuitenkin jossain vaiheessa IIHF:n tehtäviin ja 90-luvun puolivälistä lähtien Linkulla alkoi ikä painaa. Eihän hänen reaktionsa enää pitkään aikaa ole kestäneet.

Linkulla vakuuttavan kiekko-osaamisen lisäksi oli yksi selostajalle eduksi luettava ominaisuus, nimittäin miellyttävä ääni. Näitä nykyisiä määkiviä mäkisiä ym. on rasittava kuunnella, vaikka muuten saattaisi ihan asiantuntevia ollakin.

Keväällä -92 Antero Karapalo ja Juha Jokinen jäivät YLE:n selostustehtävistä eläkkeelle. Paikoilla kokeiltiin Bubi Walleniusta, Hoopi Hännistä ja jopa Antero Viherkenttää, mutta Mertaranta sai Lillehammerin selostuksillaan (tai viimeistään 95:n) mandaatin. Valitettavasti. Oikeastaan koko 90-luvun loppu ja 2000-luvun alku tiivistyy Mertarantaan ja Saukkoseen. Möykkäämiseen, häsellykseen ja asiantuntemattomuuteen.

Toivottavasti seuraava selostajapolvi tekisi jälleen kulttuurivallankumouksen ja rauhallisuus sekä asiantuntemus palaisi.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
En tiedä Säterin taustoja, mutta miehellä tuntuu olevan aika hyvä "nouhau" maalivahdeista? Tai ainakin meikäläiselle on jäänyt sellainen kuva, kun Säteri on maalivahteja Urholla analysoinut.

Tämä YlePuheen kiekkokierroksen Tampereen selostaja Frau Sirkkiä-Jarva on sitten jotain aivan hirveätä kuunneltavaa. Muistan elävästi, kun syksyllä Sirkkiä-Jarva ja toinen verbaaliakrobaatti Essi Keskinen selostivat Ilves-Jokerit pelin voittomaalikilpailua! Se oli mykistävän upea suoritus!
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Muistan elävästi, kun syksyllä Sirkkiä-Jarva ja toinen verbaaliakrobaatti Essi Keskinen selostivat Ilves-Jokerit pelin voittomaalikilpailua! Se oli mykistävän upea suoritus!

Sama, ei voinut kuin nauraa radion ääressä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Kannattaa huomioida, että Linkku on nyt 72-vuotias ja selostusuran "kulta-aikoinaankin" viisikymppinen. Meistä kukaan tuskin on terävimmillään seitsemänkymppisenä.
Linkulla on aina ollut paha virhe, sillä hän ei pysty myöntämään virheitään. Muistan vieläkin elävästi sen yhden Hockey Night ottelun joskus 1990-luvulta jossa Linkku selosti. HPK oli vaihtanut erätauolla maalivahtia, mutta Linkku vaan selosti jääräpäisesti ottelun aloittaneen maalivahdin nimellä. Mika Saukkonen oli silloin kaukalon laidalla mikrofoni kädessään, silloin kun oli vielä näitä kaukalonlaitatoimittajia. Saukkosen kommentoidessa hän oikein korosti HPK:n maalivahdin nimeä, jotta Linkku tajuaisi HPK:n vaihtaneen maalivahtia. Linkku vain jääräpäisesti jatkoi selostamista entiseen tapaan. Lopulta ohjaaja oli määrännyt kuvaajan kuvaamaan HPK:n pelaavan maalivahdin selkää ja zoomaamaan erityisesti hänen selässä olevaa nimeään. Tämä tapahtui pelikatkolla jonka aikana Linkku oli höpöttämässä jotain diibadaabaa. Kuvan nähtyään, Linkku keskeytti puheensa kuin seinään ja oli kymmenisen sekuntia hiljaa. Sen jälkeen peli oli jatkumassa. Mitä Linkku teki? Selosti jälleen kuten ei koko maalivahdin vaihtoa ollut tapahtunutkaan.

Tälläinen toiminta ei ole hyvän selostajan merkki ja siksi mielestäni Linkku on huono selostaja. Tuo oli toki räikein virhe minkä muistan, mutta niitä on monia muitakin lievempiä. Linkku ei oman muistini mukaan ole koskaan ollut hyvä selostamaan vaikka ymmärtääkin pelistä paljon. Onhan hän ollut pelaajana ja valmentajana. Pitkä ura jääkiekon parissa hänellä siis on, mutta se ei tee hänestä hyvää selostajaa. Pitää olla myös muita hyviä ominaisuuksia.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tälläinen toiminta ei ole hyvän selostajan merkki ja siksi mielestäni Linkku on huono selostaja. Tuo oli toki räikein virhe minkä muistan, mutta niitä on monia muitakin lievempiä.
Minusta räikein virhe oli se, kun selosti NHL-matsia, mutta ääni tuli eri pelistä. Ei vaan suostunut selostamaan näkemäänsä, vaan yritti sitkeästi kääntää kuulemaansa. Ei ollut kuitenkaan sama peli, jossa oli legendaarisen Rod Wearyn tilastot.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Sama, ei voinut kuin nauraa radion ääressä.

Eipä se urholla ollut sen parempaa kun se yltiörauhallinen pappa hölisi olemattomia vilppuloista ja tehhhneristä. Kaverin nimeä en muista, mutta siinä tuskin on vierasperäisiä kirjaimia.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Totta kai Linkun sekoiluja kuunnellessa pitää ottaa huomioon ikä, mutta mikä peeveli hänet selostushommiin pakottaa? Luulisi hänen sen jo itsekin tajuavan että aika on ajanut ohi hänestä jo vuosia sitten.

Tässä pari vuotta sitten Allsvenskanin kärkikamppailua selostaessaan Linkku selitti tohkeissaan että "totta kai kärkikamppailu vaatii myös huipputuomarin" (kuvassa oli Markus Vinnerborg) eikä ollenkaan tajunnut että pelissä oli kaksi päätuomaria. Jossain vaiheessa peliä kuvaan tuli toinen päätuomari, jolloin Linkku päätteli että "ahaa, päätuomari on vaihtunut jossain vaiheessa, alussahan tuomarina oli Markus Vinnerborg". No, sitten osuivat molemmat päätuomarit samaan kuvaan, ja vasta pitkään tämän jälkeen Linkulle valkeni että "ennakkotietojen mukaan tässä pelissä piti olla vain yksi päätuomari mutta kärkikamppailuun onkin nimetty kaksi päätuomaria".

Joskus 2000-luvun alussa kun tuli joka lauantai Neloselta se NHL Power Week vai mikä se viikon kohokohtia näyttävä puolituntinen mahtoi nimeltään ollakaan, matsien maalikoosteiden taustalla känisi joku Hermanni Seppälä. Mua alkoi se pelkkä ääni vituttamaan, ja kun tyyppi ei lisäksi tajunnut mitään edes siitä minkä tv-ruudussa näki, pistin sähköpostilla tästä herrasta palautetta Neloselle.

Otin esimerkiksi ohjelmassa nähdyn Nashvillen pelin maalikoosteen, jossa maalinteossa onnistui myöhemmin Suomessakin kääntymässä käynyt Rob Valicevic. Seppälä määki telkkarissa että "ja Nasvillen tsekkitaituri Vladimir Valicevic iskee...". Kirjoitin Neloselle antamassani palautteessa että "jos minäkin tiedän, että Nashvillen pelaaja Valicevic on pesunkestävä jenkki ja etunimeltään Rob, niin luulisi nyt leipänsä selostuksella ansaitsevankin sen verran edes tietävän ennen kuin tulee ruutuun tyhmyyttään julistamaan".

No sieltähän tuli takaisinkin sähköpostia. En nyt enää muista herran nimeä joka sieltä kirjoitteli, mutta hän myönsi ettei kyseisen ohjelman suomenkielinen selostus ole parhaalla mahdollisella tasolla, kun "ammattitaitoisesta väestä on huutava pula" ja loppuun kirjoitti vielä että "tervetuloa koettamaan".

No minähän ilmoitin välittömästi että "selvä, minä aloitan vaikka heti ensi viikolla ja paremmin selostan kuin tuo Seppälä" mutta siihen ei enää vastausta tullut.

Kyseiseen ohjelmaan teki jotain raportintynkää rapakon takaa myös Timo Kunnari, joka istui puiston penkillä The Hockey Newsiä lukien, vilkaisi sitten lehden kansikuvaa Peter Forsbergista, tokaisi niinkuin vain turkulainen osaa "pyh, ruotsalainen kannessa, yäk" ja heitti lehden menemään. Tuli mieleen ettei toi jätkä ainakaan hetero ole.
 

RAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mielenkiinnolla seurannut tätä selostaja keskustelua ja lähestulkoon kaikista selostajista on löytynyt sekä myönteisiä että negatiivisempia kommentteja. Yhden selostajan kohdalla eli Saukkosen Mikan kohdalla ei noita positiivisia kommentteja kuitenkaan ole vielä näkynyt eli löytyykö Jatkoajasta ketään joka tunnustaisi että pitää kyseisestä selostajasta vai jääkö täysin yksin sinne ei niin pidettyjen puolelle?
Itse en pidä Mikasta pätkääkään ja on muistaakseni ainoa selostaja jonka takia olen vaihtanut kanavaa kun ei pystynyt enää kuuntelemaan. Oli joku Mestis peli jota olis voinu väijyäkin mutta ei vaan pystynyt joten kanava vaihtui...
Onko kukaan muu muuten huomannut että kun hän lausuu esim. sukunimen Nyberg niin Mikan logiikalla se lausutaan nyybär? Hitto että sieppaa...
No se Mikasta mutta ahistus on aina suuri kun hän on äänessä.
Positiiviselta puolelta minäkin pidän Mäkisen Antista.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko kukaan muu muuten huomannut että kun hän lausuu esim. sukunimen Nyberg niin Mikan logiikalla se lausutaan nyybär? Hitto että sieppaa... No se Mikasta mutta ahistus on aina suuri kun hän on äänessä. Positiiviselta puolelta minäkin pidän Mäkisen Antista.

Aikanaan Saukkonen vitutti paljonkin, mutta kai sitä on vuosien myötä tottunut siihen, ettei kaveri aina ole ihan kartalla ja oppinut suodattamaan sen pahimman tuuban pois. Viime kevään mm-kisoissa oli jopa ihan siedettävällä tasolla, ainakin verrattuna Anteroon.

Mutta tuo lausuminen on tosiaan koomista. Kaikki berg-päätteiset kaveri lausuu tuolla tavalla ja ov-päättyviin nimiin lisää aina i-kirjaimen, esim. Barkovi, Fedorovi ym.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös