Tappara kaudella 2012–2013

  • 359 853
  • 655

Pinkman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers, PSG, Sveitsi
Jos NHL kausi alkaa kohta, niin Hansenin tilalle on pakko hankkia uusi hyökkääjä.
En usko että Haapala tai Lucenius olisi korvaava pelaaja tilalle.
Haapalalla ei vielä fysiikka ihan täysin kestä ja pelitaso ei ole lähelläkään alkukauden huumaa ja Lucenius on keskenkuntoinen.
Tosin Haapalalla on ollut semmoset puukädet rinnalla viime aikoina etten ihmettele kun pisteitä ei ole tullut.

Mutta nämä on näitä jossiteltavia asioita vielä tässä vaiheessa.
Katsotaan viikon parin päästä uudestaan tilanne alkaako NHL vai ei.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Jos NHL kausi alkaa kohta, niin Hansenin tilalle on pakko hankkia uusi hyökkääjä.
Tuskin mitään laituria on tulossa, jos työsulku päättyy. Ei ole mitään mieltä lähteä huutokilpailuun siitä vähästä kärkiosaamisesta, mitä Eurooppaan jää. Siinä kisassa on varmasti mukana meitä rikkaampia seuroja KHL:stä, Sveitsistä ja muualta Euroopasta. Leveyttä voitaisiin saada, mutta sitä meidän laituriosastolla on jo aivan riittämiin.

Sentteripuoli on isompi kysymysmerkki, riippumatta siitä jääkö vai lähteekö Hansen. Meillä on Koskiranta, Barkov, Makkonen ja Malinen, mutta jos näistä pari on poissa niin ongelmia seuraa. Vanhan mantran mukaanhan Rautakorpi hamstraa aina keskushyökkääjiä, jotka pystyvät pelaamaan laidassa. Nyt näin ei kuitenkaan ole, vaikka muutama laituri pystyykin pelaamaan kohtuullisesti keskellä. Toivotaan siis, että Tappara kärsi viime kaudella tämänkin kauden loukkaantumiset pois.

Jos työsulku loppuu, kelpaakohan Foster jollekin seuralle? Jos Kurtis lähtee, niin silloin meidän puolustuksessa on reikä, jonka paikkaamista pitää miettiä.
 

Setämies

Jäsen
Jos työsulku loppuu, kelpaakohan Foster jollekin seuralle? Jos Kurtis lähtee, niin silloin meidän puolustuksessa on reikä, jonka paikkaamista pitää miettiä.

Nimenomaan pakki ostoksille jos/kun lockout loppuu. Teemu Aallosta ei ole mihinkään ja Jesse Jyrkkiö ei taida ainakaan tällä kaudella itseään lyödä läpi. Miksi Liimatainen piti päästää Sporttiin?! Oli viime kaudella reilusti parempi kuin Saravo tai Leimu.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
-- Miksi Liimatainen piti päästää Sporttiin?! Oli viime kaudella reilusti parempi kuin Saravo tai Leimu.

Mikä autuaaksitekevä ihme tämä Liimatainen nykyhetkeen olisi? Ei sitä päästetty, vaan selkeä suunnitelma niin pelaajan kehityksen kuin seurankin kannalta. Oppii olemaan jo nuorena kotonurkista pois ja päätös Mestis-lainasta tehtiin sen verran aikaisin kesällä, että Rautakorpi näki Liimataisessa jotain sellaista, mikä ei tämän kauden Tapparaan sovi. Kurittomuutta, pelitavanoppimisvaikeuksia, kuka tietää.

Projektin alkuvaiheessa ei suurta vastuuta voi laittaa nuorien pelaajien harteille, koska pelitapa pitää saada iskostettua joukkueen ytimen muodostavalle joukolle kirkkaaksi ja kun ensi kaudelle vaihtuvuus on pientä, voidaan ottaa mukaan esim. Liimataisen tyyppisiä oppimisvaiheessa olevia pelaajia pelitavan jo ymmärtävien pelaajien ympärille.

Vertaus viime kauden Saravoon ja Leimuun ei ole pätevä argumentti nykyhetkessä ja -tilanteessa. Saravo ja Leimu ovat molemmat parantaneet katastrofaalisesta viime kaudesta. Silloisessa sekavassa tilanteessa yksilöt pääsivät loistamaan enemmän yksilötaidollaan, kun joukkuepeli ei ollut joka tilanteessa selkeän kaavan omaavaa puurtamista eikä voimakasta pelitavan ymmärrystä vaadittu, toisin kuin nykyään.
 

Setämies

Jäsen
tekstiä...

Pointti oli siinä, että jos Foster lähtee, niin Liimatainen olisi parempi korvaaja kuin Jyrkkiö. Ainakin näkemieni otteluiden perusteella. Atte Mäkistä siellä nyt ei ainakaan peluuteta loppukautta, joten jos Jyrkkiö pelaa loppukauden vain satunnaisia matseja loukkaantumisten takia, joudutaan pakkiostoksille. Pakkiostoksille ei välttämättä jouduttaisi jos Liimatainen olisi reservissä.

Liimatainen vaikutti suht kypsältä jo viime keväänä ja kun esim. Aalto pelaa yli 20min./peli olisi Liimalle voitu antaa ihan hyvin vastuuta jo tällä kaudella.


Toivottavasti aukes.
 
Pointti oli siinä, että jos Foster lähtee, niin Liimatainen olisi parempi korvaaja kuin Jyrkkiö. Ainakin näkemieni otteluiden perusteella. ...
Niin minkä otteluiden? Sportin? Viimekautisessa joukkueessa Liimatainen oli ihan pirteä ilmestys. Tällä kaudella Sportissa ei ole ihan niin hyvin tainnut kulkea - tai ainakin Jyrkkiöön verrattuna. Aika hyvillä tilastoilla JJ on pelannut - en toki ole nähnyt ainuttakaan LeKin peliä, enkä Sportin.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Niin minkä otteluiden? Sportin? Viimekautisessa joukkueessa Liimatainen oli ihan pirteä ilmestys. Tällä kaudella Sportissa ei ole ihan niin hyvin tainnut kulkea - tai ainakin Jyrkkiöön verrattuna. Aika hyvillä tilastoilla JJ on pelannut - en toki ole nähnyt ainuttakaan LeKin peliä, enkä Sportin.

Eihän Jyrkkiö mikään Foster ole, mutta on LeKissä alkanut pikkuhiljaa löytää itseluottamustaan ja pelannutkin mainiosti viime peleissä. Usein Jyrkkiö alkaa ottaa roolia aina ensimmäisen onnistumisen jälkeen ja sitten sieltä saattaakin jo tulla persniittiä, läpiajoon johtavaa syöttöä ja kanuunalämäriä peräjälkeen seuraavissa vaihdoissa. Ansaitsisi kyllä näytönpaikan liigassa tällä hetkellä.

Toivonkin, että Jyrkkiö saa viimeistään ensi kaudella säännöllisemmän roolin Tapparasta. Mikään hissipelaaja Jyrkkiö ei selvästi ole, itseluottamus kärsii liikaa ja peliesitykset sitä mukaan.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Kyllä Jyrkkiö Leimun tilalle menisi mielestäni vaikka heti. Eilenkin Leimulta omalla alueella sellaisia esityksiä, että joku valmentaja olisi jo viltittänyt. Yhdestä virheestä tuli ainakin maali omiin ja toisesta pitkä pyöritys ja sen seurauksena jäähy Tapparalle.

Jyrkkiö on kiekollisena (pl. laukaus) mielestäni Leimua parempi ja etenkin avaussyötöt menivät liigassakin suurella prosentilla omille. Ongelmia tuli omassa päässä isoja vastustajia vastaan ja välillä hyökkäsi turhan innokkaasti neljäntenä miehenä, jolloin omiin tuli 2vs1 hyökkäyksiä, mutta muuten Jyrkkiö pelasi liigassakin kohtalaisesti. Tapparalla on heittää viivalle jo Aallon ja Fosterin kaltaiset viivatykit, joten Leimulla ei rehellisesti sanottuna tee juuri mitään. Mieluusti siis ensi kaudella jatkavalle Jyrkkiölle näytönpaikka. Eikä Halmekaan heikosti ole esiintynyt pelaamaan päästessään. 5 peliä, 1 maali ja tehotilasto neljä plussalla. Vähän kierrätystä toivoisi, kun puolustus ei mitenkään virheettomästi ole pelannut.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Ajat muuttuvat

Leimu ja Jyrkkiö

Pakko olla samaa mieltä siitä, että Jyrkkiö ansaitsisi ainakin näyttöpaikan Juha Leimun tilalle. Peksi Saravo on taas toisaalla niin tärkeä pelaaja ja niin isossa roolissa, että häntä taitaa olla mahdoton korvata tällä kaudella, eikä välttämättä ole tarpeen.

Mutta jos ensin menee tuohon Leimuun, niin en tiedä ovatko muut kanssani samaa mieltä tai ajattelenko näitä hommia liikaa mutta olen näkevinäni yhden puuttuvan perusasian Leimun pelissä. Nimittäin, jos mietitään, että tämän päivän SM-Liigassa on kaksi selkeää elementtiä jotka määrittelevät vaatimukset pelaajille. Yksi on tietenkin yleinen pelitapamuutos, joka on tuonut mukaan kiekkokontrollipelaamisen ja hyökkäysvoittoisen ajattelun. Toinen on tähän liittyen kovat vaatimukset etenkin puolustajille, joiden pitää olla hyviä luistelijoita sekä hyviä kiekonkäsittelijöitä JA peliälykkäitä pelaajia.

Leimun keskeinen ongelma tuntuu olevan se, että kiekon saadessaan hän on usein sen sekunnin tai kaksi katse jäähän/kiekkoon, ja se riittää jo tämän päivän SM-Liigassa siihen, että on myöhässä. Eli hän ei siis ensin katso syöttöpaikkaa ja sitten siirrä katsetta kiekkoon, vaan päinvastoin.

Toinen ongelma, sama kuin Pekka Saravolla, on luisteluasento ja peliasento. Jotta voidaan harrastaa hitaita lähtöjä, viivelähtöjä ja muuta kiekottelua, kuten Tapparakin tekee, pitää puolustajalla olla valmiudet pelata tällaista peliä. Hyvä tasapaino, maila kahdessa kädessä, hyvä luistelutaito ja kyky kääntää rintamasuunta aina "pelille". Minusta Leimu ei pysty pelaamaan vahvuuksillaan, koska hänen luistelutaitonsa ei riitä tämän päivän pelissä.

Esimerkiksi Pekka Saravo paikkaa luistelupuutettaan eläimellisellä taistelulla ja sillä, että syö kiekon lisäksi kaverin mailatkin estääkseen maalin. Leimulla ei ole edes tällaista ominaisuutta. Tehkääpä joskus huviksenne vertailua vaikkapa Markus Kankaanperän ja näiden kahden välillä, epäilen, että Kankaanperä etenkin on hoitanut jalkojen voimaharjoittelun sekä keskivartaloharjoittelun moitteettomasti jo vuosia, koska paketti ei hajoa edes vaihtojen lopulla.

No, tästä päästään nyt takaisin siihen, että näkemissäni otteluissa Jesse Jyrkkiöllä näyttäisi olevan paremmat valmiudet kiekkokontrollipeliin. Peliasento on hyvä, pää pysyy ylhäällä kiekollisena ja syötöt lähtevät tasapainoisesta asennosta. Olisin hyvin kiinnostunut näkemään Jyrkkiötä pidemmänkin "stintin" Leimun tilalla.

Teemu Aalto

Aallolle Rautakorpi on selvästi antanut pelintekijän roolin ja hän vetääkin kovia minuutteja illasta toiseen. Teemu Aaltohan ei ole missään nimessä huono pelaaja, laukaisutekniikka etenkin suoraan syötöstä on erinomainen ja viivapelaajana Aalto on myös kohtuullinen kiekonliikuttaja ja pelinlukija. Häneltä löytyy siis selkeitä vahvuuksia varsinkin ylivoimapeliin.

Aallon suurin puute on oman pään pelaamisessa ja tohtisiko sanoa, että jopa takaperin luistelussa (näittekö muuten KalPaa vastaan sen tilanteen, jossa Leimulla tuli vanha hyökkääjä taas esiin omassa päässä Sakari Salmista vastaan?) on hitautaa.

Tässä päästään Aallon kohdalla siihen paradoksiin. Nimittäin useasti ajatellaan, että paljon pisteitä tekevä pelaaja on peliälyltään mainio, ja tokihan se osittain pitääkin paikkansa. Mutta osatakseen puolustaa on oltava vielä parempi pelinlukija! Tässä minä näen Aallon suurimman puutteen ja isoimman esteen sille, että hänestä voisi tulla joukkueensa todellinen ykköspuolustaja.

Tarkennettakoon vielä, että toki pelaajilla on erilaisia rooleja ja vahvuuksia. Toinen voi paikata toista jne. Kuitenkin näkisin niin, että Aallon tämänhetkiset hyökkäysteot eivät kompensoi puolustuksellisia puutteita, eli tehoja pitää saada lisää.

Teemu Aalto on luotettava pelaaja, eikä huono puolustaja kellota noin kovia minuutteja vastustajien parhaita ketjuja vastaan, mutta mitalitaistoa ajatellen tämä (Tapparan pakkien hyökkääminen) voi olla juuri se osa-alue jossa annamme liikaa tasoitusta.

Tapparan puolustajien oman pään kiekollinen pelaaminen on hyvää, hyökkäysalueella keskinkertaista ja välillä jopa heikkoa. Puolustusalueellakaan en löydä mitään isoja puutteita, enkä myöskään keskialueen puolustuspelissä. Kyse on kuitenkin aina aika pienistä yksityiskohdista ja niihin Rautakorven pitää löytää lääkkeet keväällä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Jatkaakseni vielä hieman edellistä, niin tässä on oma "depth chartini" Tapparan puolustajilla, SM-Liigan olosuhteissa:

1. Tuukka Mäntylä

Mäntylä on ykkösenä siksi, että hän on joukkueen monipuolisin puolustaja, osaa pelata molemmissa päissä kenttää. Erinomainen liikkuja ja myös keskivertoa parempi pelinavaaja, osaa antaa erilaisia syöttöjä eri kovuuksilla oikeaan rytmiin. Puutteet hyökkäyspelaamisessa ja laukauksessa, vahvuuksia selkeästi myös fyysinen lahjakkuus.

2. Markus Kankaaperä

Luotettava puolustaja, joka tietää mitä osaa ja pelaa hyvin vahvuuksillaan. Mielestäni jopa erittäin hyvä luistelija, myös suora luistelunopeus yllättävän asiallinen. Jos Kankaanperällä ei olisi niin suurta alivoimavastuuta, niin itse koutsina käyttäisin häntä paljon myös ylivoimassa kiekkovarmuutensa vuoksi, vähän samaan tapaan kuin Rautakorpi takavuosina käytti Janne Grönvallia.

3. Kurtis Foster

Rutiini näkyy, isoksi mieheksi hyvä liikkumaan, peliasento kiekollisena hyvä. Osaa tehdä pelitavan mukaisia ja pelin kutsumia oikeita ratkaisuja, lisäksi hyvä laukaus. Puutteet isolla jäällä pelinluvussa puolustussuuntaan.

4. Teemu Aalto

Tasainen puolustaja mutta silti selkeät heikkoudet ja vahvuudet. Iso vastuu kiekollisessa pelissä ja ylivoimalla jossa joukkueen paras puolustaja. Heikkoudet taas oman pään pelissä, etenkin jos aletaan vertailla muita vastaavan roolin pelaajia liigassa.

5. Pekka Saravo

Suurin vahvuus on luonne ja joukkuepelaajan asenne. Todellinen taistelijan prototyyppi, ei anna koskaan periksi ja pelaa tilanteet loppuun tyylistä välittämättä. Puutteet nykykiekossa luistelussa ja pelin tekemisessä, luistelu- ja peliasento jollain tavalla "horjuva" ajoittain.

6. Juha Leimu

Myöskin periaatteessa hyökkäävä puolustaja mutta ei tarpeeksi hyvä pelaamaan kärkipareissa isoja minuutteja. Parhaimmillaan erinomainen, lukee peliä hyvin kiekollisena ja etenkin hyökkäyspäässä nokkelia ratkaisuja, ymmärtää pelin rytmin siinä mielessä. Selkeät puutteet ovat omalla alueella sekä jälleen liikkuminen ja peliasento eri tilanteissa, lisäksi suoritustaso heittelee paljon. Leimun olisi itse päätettävä haluaako hän olla pisteiden tekijä vai peruspuolustaja ja alettava kylmästi jalostamaan jompaa kumpaa.

Jussi Halme ja Jesse Jyrkkiö ovat sitten siinä porteilla molemmat. Kumpikin on liigatason pelaaja tällä hetkellä mutta suoritusvarmuus on se iso asia. Halme on selkeästi peruspuolustaja, ns. oman pään luuta, hyökkäyssuuntaan melko rajallinen pelaaja. Kuitenkin mielestäni kehittynyt modernin kiekon vaatimuksien mukaan, ei enää joudu roiskimaan rännejä pitkin.

Jyrkkiö taasen on hyvin liikkuva pakki, joka taitaa kiekollisen pelin ja pystyy suoriutumaan pelitavan mukaisista vaatimuksista. Jyrkkiön ehdottomasti suurin puute on kuitenkin melko heikko laukaus ja ylipäätään se onko hän tarpeeksi hyvä puhtaasti kiekolliseen rooliin.
 

Huapala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jahas, mielenkiintoista nyt nähdä saako Fosteri sopparia NHL:ään vai lähteekö KHL:ään "rahastamaan"?
 
Viimeksi muokattu:

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Toivottavasti KF ei lähde mihinkään, tota kaappia tarvitaan vielä. Järkevää peruspelaamista, hyvää sijoittumista ja tarvittaessa kovaa peliä ilman turhia jäähyjä.

Jokerit-pelissä oli lopun takaiskusta huolimatta ilahduttavaa Tapparan pelin tasapainoisuus. Nysväilyä ja ihmettelyä ei näkynyt juuri ollenkaan: omista tultiin monta kertaa heittämällä hyökkäysalueelle 3-5:llä laadukkaalla syötöllä ja hyvällä vauhdilla.

Ja omissa vanha Tukka-Jukan Tappara on palannut: Metsolan eteen ei ollut asiaa kakkoskiekoille eikä juuri muutenkaan. Ongelmia tulee yleensä siinä vaiheessa, jos nämä Moseksen tyyppiset taiturit pääsevät kelaamaan täyden vauhdin ihan perus 2-2-tyyppisissäkään hyökkäyksissä. Etenkin Aalto-Kankaanperä ja Saravo-Leimu joutuivat liriin useamman kerran, vaikka esim. Saravo pelasi parhaan pelinsä, mitä itse olen nähnyt tällä kaudella.

Mestaruudesta on edelleen turhan aikaista huudella, mutta hyvältä näyttää. Mikäli btw pudotuspeleissä vastaan tulee Jokerit, väännöstä tulee kuuma; siellä on ihan mukavat jännitteet kehittymässä sekä kentällä että kulisseissa erilaisten vahvojen persoonien välille;).

P.S. Ville Nieminen jutteli matsin jälkeen, että pelitavan "jumppaaminen" on Rautakorven kanssa nykyisin helpompaa, ts. mies ei ole ihan niin jästi kuin ennen:) No joo, mutta Nieminen vahvisti saman, mitä täälläkin on jaanattu: asiat alkoivat toimia, kun luovuttiin liiasta hieromisesta ja hidastelusta (joka oli paitsi vahingollista, ei istunut ison osan joukkuetta osaamiseen) ja palattiin peruspeliin. Sen jälkeen esim. mainittujen Saravon, Aallon ja kumppanien on ollut paljon helpompi kehittää avauspeliään ja hoitaa muita hommiaan. Mutta kyllähän puolustuksen liikkuvuus ja kiekollisuus on edelleen se alue, jolla Tappara antaa pääkilpailijoille eniten tasoitusta.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Mää olen muuten ollut sitä mieltä, että Leimulla on kauden jälkeen tiukka paikka mahtua liigamiehistöihin. Toki heikompaan ryhmään menee varmaan ja voi tehdä pisteitäkin, mutta kyllä tän hetken Tapparassa on edes nippa nappa liigatasoa. Sehän se jännä onkin, että heikommassa jengissä olisi ns parempi, kun pääsee loistamaan vahvuuksillaan. Nyt on aika vähän käyttöä yv:llä ja omassa päässä todellakin on fyysisesti etenkin helisemässä. Samoin olen myös nähnyt, että Leimun katse on kateissa juuri nopeissa syöttöpaikoissa.
Jyrkkiölle soisi enemmän näyttöä tämän miehen sijaan.

Mäntylän heikkous on mun mielestä ainoastaan ajoittainen herpaantuminen, mies ikäänkuin suoristaa selän ja saattaa oma äijä olla ihan vapaana. Asenteella pelatessaan (useimmiten) on aivan loistava.

Aalto jos pelaisi ilkeämmin, olisi melko mahtava paketti, mutta äijä on usein polvillaan maalinkulmalla kun voisi pystyssä antaa komposiittia vieraiden numeroihin. Muuten varsin hyvä, kaikesta kurasta huolimatta.

Saravo on tosiaan tälläkaudella ollut aika hyvä, sitkeä kuin mikä kulmissa eikä mene polvilleen ensimmäisenä. Jalat melko dieseliä mutta silti.

Halme ei vakipaikkaa Rautakorvelta tule saamaan, fysiikka edelleen jossain a-jun tasolla.

Foster on kelpo heppu kaikinpuolin.

Kanki aivan loistava.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Mää olen muuten ollut sitä mieltä, että Leimulla on kauden jälkeen tiukka paikka mahtua liigamiehistöihin. Toki heikompaan ryhmään menee varmaan ja voi tehdä pisteitäkin, mutta kyllä tän hetken Tapparassa on edes nippa nappa liigatasoa. Sehän se jännä onkin, että heikommassa jengissä olisi ns parempi, kun pääsee loistamaan vahvuuksillaan. Nyt on aika vähän käyttöä yv:llä ja omassa päässä todellakin on fyysisesti etenkin helisemässä. Samoin olen myös nähnyt, että Leimun katse on kateissa juuri nopeissa syöttöpaikoissa.
Jyrkkiölle soisi enemmän näyttöä tämän miehen sijaan.

Halme ei vakipaikkaa Rautakorvelta tule saamaan, fysiikka edelleen jossain a-jun tasolla.

Halme soveltuu hyvin siihen 7 pakin rooliin jota käytetään tarvittaessa, ei kuitenkaan käyttöä jos mestaruuksista aletaan pelaan.

Jyrkkiö on ollut pelatessaan ihan ok mutta muutamaan peliin on tullut niin karkeita munauksia omassa päässä jolloin vastustaja saa paineen ja näissä Jesse ei ole hyvä kun k.o tilanne päättyy pitkään kiekkoon, todella ylipitkään vaihtoon tai maaliin. Osaksi siitä syystä ei ole saanut Rautakorven luottoa, luulisin.

Leimu on parantanut viime kaudesta oman pään peliä mutta en usko jatkoon Tapparassa tän kauden jälkeen. On ehkä aavistuksen varmempi liigapelaaja kun Jyrkkiö juuri nyt joten siksi Juha pelaa ja Jesse ei.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Mitäs jos istuttaisi Leimun "takaisin" hyökkääjän paikalle, rohkesti vaan Hansenin tilalle, niin saisi Jyrkkiön verran tilaa puolustukseen;)
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitenköhän se paluu hyökkääjäksi onnistuisi? Leimu on kuitenkin jo vuosikaudet pelannut pakkina, ja nousi vasta tällä pelipaikalla Mestiksen huippupakiksi ja liigapelaajaksi. En tiedä, sinänsä kiehtova ajatus mutta Sami Vatasestakin on sanottu että hyökkääjänä ei välttämättä olisi noussut edes SM-liigaan, taitavana kiekollisena pakkina kolkuttelee kohta NHL-portteja. Tuskin Leimun kokeilu laiturina ketään vahingoittaisi, mutta hän on antanut sen luokan näytöt SM-liigassa yv-pakkina että luonnollisesti siltä paikalta hänen odotetaan parhaiten joukkuetta auttavan. Hankalaa on vaan nykyisin kun miehen metkut tiedetään tässä sarjassa, niin ensimmäisissä liigapeleissä huippuominaisuutena pidetty kiekon toimittaminen varmasti maalille on alkanut tuottaa sekin vaikeuksia. Leimu ampuu myös paljon ohi ja yli, ja vaikka on parantanut älyttömästi umpisurkean viime kauden jälkeen, jotenkin vaikea on uskoa enää jatkosopimukseen. Ihan ok pelaaja, mutta se ei riitä jos tavoitellaan mestaruutta.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aalto jos pelaisi ilkeämmin, olisi melko mahtava paketti, mutta äijä on usein polvillaan maalinkulmalla kun voisi pystyssä antaa komposiittia vieraiden numeroihin. Muuten varsin hyvä, kaikesta kurasta huolimatta.

Jännä miten noin passiivisesti pelaava puolustaja pelaa itsensä niin usein ulos tilanteesta. Virhearviointiensa vuoksi joutuu ottamaan jatkuvasti kakkosia tai roikkumaan lähes kakkosen arvoisesti.

En tiedä mikä auttaisi, ei kuitenkaan ole jalalla hitaimpien pakkien joukossa, mutta kiekoton omanpään pelinlukeminen ja sijoittuminen ei kuulu ainakaan vahvuuksiin.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eli nyt näyttää siis siltä, että Foster lähtee rapakon taakse ja ilmeisesti Saravo on sivussa seuraavat 8 viikkoa yläraaja vamman takia.

Voi olla, että Tappara lähtee nyt pakkiostoksille...

Edit:
Varmistus Fosterin lähdölle: NHL vie Kurtis Fosterinkin
 
Viimeksi muokattu:

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Saravolla on ollu nopee parantuminen. Esitys tänään tosin oli 'varovainen', huilia vaan ja Jesselle peliaikaa.

Nyt on pakko sanoo että en keksi mitään pahaa sanottavaa Jarkko Malisesta. Kaveri on loistava 4 kentän sentteri joka sai ansaitun maalin. Optio kiireesti käyttöön jos vaan kolmos/neloskentän rooli käy ensi vuonnakin.

Kankaanperän hankinnan voisi melkein julistaa 2000 luvun parhaimmaksi. Nyt kun pääsee pelaan ylivoimaakin niin on kirkkaasti Tapparan paras pakki, ton jätkän juttusille pitää mennä ja kiittää tulosta Tapparaan.

Erkinjuntin suhteen alan toivoon jopa jatkoa kaverille. Mua ei ole EJ:n esitykset ottanut päähän viimeiseen 10 peliin vaikka parannettavaa onkin ja sama pätee meidän Jenkkivahvistukseenkin.

Tuokkola voitais vaihtaa naapurin 'Uunoon' kun näyttää että Metsola on liekeissä ja kakkoseks kelpaa joku muukin kun KHL-Status vahti
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ulkopuolisen silmiin erittäin kummalliselta vaikuttaa Tapparan maalivahtipolitiikka. Metsola on ollut helvetin hyvä, mutta nykyisellä tahdilla luulen että hänelle iskee jossain vaiheessa väsy ja taso putoaa. Ei tekisi varmaan pahaa jos hän välillä huilaisi ja Tuokkolakin saisi ylläpidettyä tuntumaa.
 

radwar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Brynäs, Dynamo Mockba
Ulkopuolisen silmiin erittäin kummalliselta vaikuttaa Tapparan maalivahtipolitiikka. Metsola on ollut helvetin hyvä, mutta nykyisellä tahdilla luulen että hänelle iskee jossain vaiheessa väsy ja taso putoaa. Ei tekisi varmaan pahaa jos hän välillä huilaisi ja Tuokkolakin saisi ylläpidettyä tuntumaa.

Samaa olen ihmetellyt. Toki kuumaa maalivahtia tulee peluuttaa, mutta tässä mennään kaikella tavalla jo tyhmyyden rajoilla. Koska Tuokkola on viimeksi pelannut?
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
26.10. HPK:ta vastaan valtaosan alkukauden matseista pelannut Tuokkola vaihdettiin kesken matsin Metsolaan, ja sen jälkeen Metsola on pelannut 25 peliä putkeen (+ kaksi euromatsia).

Luulen, että Rautakorvella on tässä selkeä suunnitelma, joka pohjautuu kevään 2003 kokemuksiin Lehdon ja Kuivalaisen peluuttamisista. Silloin Kuivalainen hankittiin kesken kauden ja Lehto siirrettiin selkeästi kakkosvahdiksi. Kesken playoffsien Kuivalainen vaihdettiin Lehtoon ja Lehto pelasi kaikki loput ottelut voittaen mestaruuden.

Tuolla perusteella uskoisin hänen menevän vain tylysti ns. kuumalla vahdilla ja luottavan siihen, että jos se hyytyy, niin sitten varalle on veskari, joka kykenee vastuun kantamaan ja jolla on kova näytön halu.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Jeff Ulmer Tapparan hyökkäykseen. Onko oikeasti tarvetta? Lucenius tuntuu saavan juonesta kiinni ja laadukkaita hyökkääjiä löytyy muutenkin rosterista. Makkosen viereen?
 

Apheu

Jäsen
Veikkasin että Luceniuksen kuormaa vähän vähennetään ja tämä siirtyy Makkosen kolmoskenttään tuomaan pelisilmää ja käsiä, ja Ulmer tulee "Hansenina" tuohon Nemon ja Barkovin kenttään - ainakin luulisin että alustavasti näin on ajateltu. Rightin kätisyys oli varmaan yksi iso tekijä, hyökkääjistössä kun tällä hetkellä vain kaksi kappaletta (Venäläinen, Palola) ja Venukin on poppariosastolla mikäli muu joukkue on kunnossa. Vaikuttaa puhtaalta haulta, onnistuessaan iskee varmasti maaleja mutta mikäli tuossa ei säveltä Barkovin ja Nemon kanssa löydy, en usko että on hankittu mihinkään kolmoskentän rooliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös