SM-liigan fanitoiminta; Missä mennään kaudella 2012-2013 SM-liigan katsomokulttuuri?

  • 1 058 223
  • 3 930

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Pari faktaa tiskiin yleisesti, puhukaa oikeilla nimillä, kiitos.

Jokerifanit= Ne kaikki, jotka oikeasti rakastaa tota jengiä.

Eli jos mennään yli sieltä, missä aita on matalin, joudutaan toteamaan, että jokerifanit tappelivat ja aiheuttivat pahennusta Raumalla. Ja näin toimitaankin, jos esim. keltainen lehdistö ottaa asiakseen nostaa tapauksen otsikoihin. Valitettavasti.

Pienet ääriryhmittymät (yb, stadin kingit) muodostuvat syystä. Ne muodostuvat, koska eivät halua kuulua pääjoukkoon sääntöjen ja maltilliseksi rajoitetun toiminnan takia. Kerätäkseen jäseniä näiden ääriryhmien on lisäksi pidettävä itseään esillä aika ajoin, muutoinhan koko ryhmän olemassaolo voitaisiin kyseenalaistaa. Ääriryhmiä ei millään tavalla pitäisi yhdistää "isoveljiinsä", ts. joukueiden virallisiin faniyhdistyksiin, koska kummallakaan ei ole minkäänlaista päätäntävaltaa toistensa tekemisiin.
Ongelmia moinen vastakkainasettelu aiheuttaa tässä yhtälössä vain ja ainoastaan viralliselle faniyhdistykselle, joka usein tuomitaan häiriökäytöksen syypääksi.

Onneksi eilisenkin kaltaista "sekoilua" voidaan pitää koko Suomen mittapuussa melko vähäisenä ja satunnaisena. Lisäksi jokerit ei suinkaan ole ainoa joukkue, jonka kannattajajoukossa ääritoimintaa esiintyy. Siitä paskasta saa kärsiä muunmuassa myös Stadilainen joukkue. Miten moinen toiminta sitten estetään? Faniryhmittymien toimesta ei mitenkään.

Niin kauan kun liigassa on vapaa pääsylippusysteemi, jossa kuka tahansa voi ostaa mihin tahansa hallissa pääsylipun, ei ongelma ole kenenkään käsissä tai hallittavissa. Jos alettaisiin Englanninliigan tyyliin myymään liput koti/vieras-fani statuksella, jossa väärää joukkuetta väärällä paikalla kannattamalla poistetaan turvallisuussyistä katsomosta, saatettaisiin ongelmaa pystyä rajoittamaan. Mutta huomioiden ongelman tason verrattuna sen korjaamisen aiheuttamiin kustannuksiin, ei siihen tulla puuttumaan vielä pitkiin aikoihin.

Niin tai näin, vaikka tapaus onkin valitettava ja aiheuttaa itsessäni suunnatonta inhoa tekijöitä kohtaan, ollaan silti ongelman suhteen melko lapsen kengissä, verrattaessa esimerkiksi länsinaapuriin (siis Ruotsi, ei Espoo). Ongelmaan tuskin siis tullaan kenenkään toimesta konkreettisesti puuttumaan, vaan paljon pitää tapahtua, ennenkuin päättäjät saadaan ravistettua hereille. Sikäli kieroa, että nyt ongelman ollessa pieni, siihen olisi juuri kaikkein helpoin puuttua.
 

Mairouh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça

En mielestäni ole kyseenalaistanut sinun toimintaasi tai haukkunut EP:n toimintaa. Syyllistin niitä, jotka muka aiheuttivat jotain henkilövahinkoja. Mielellään tulen mukaan vierasmatkalle ja näkemään teidän toimintaa tarkemmin, mutta en ymmärrä tuohtumistasi minua kohtaan. Ja kuten tiedät en ollut paikalla, eikä kovin moni muukaan, joka eilen kirjoitteli tänne. Asiasta puhuttiin vain kuulemien perusteella ja tuttuun tapaan spekuloitiin ja suurenneltiin asioita. Tämä on keskustelupalsta.

En halua tulla hallitukseen, pysy vain siellä. En ole sanonut että osaisin ja tietäisin paremmin kuin sinä. Vai olenko? Eteläpäädyn toiminta on Suomen parasta ja arvostan suuresti, että juuri suosikkijoukkueellani Jokereilla on näinkin hieno faniryhmä. Se että otat noin henkilökohtaisesti vain kuulopuheitteni perusteella kirjoittamani viestini, on hieman yliampuvaa. Toki jos olisin sinun tilallasi ja olisin tehnyt samat määrät duunia, niin varmasti vituttaisi. Yritin herättää vain keskustelua aiheesta ja näköjään onnistui turhankin hyvin. Hieman ihmetyttää miten minä, joka yrittää puolustaa Eteläpäätyä, saa tämmöiset kurat niskaan. Mutta jos se helpottaa sinua niin hyvä on, olen näköjään se paha poika nyt.

Se on hyvä että toit faktat tänne, niin ei tarvitse spekuloida mitä oikein tapahtui. Toistan edelleenkin, eilen puhuttiin(puhuin) pelkästään kuulopuheiden avulla. Nyt kun olet selittänyt koko tilanteen, niin eipä ole juurikaan mitään sanottavaa. Jatkakaa samaa rataan ja valloittakaa vierashallit. Ehkä itsekin tulen mukaan joku kerta. Noh pitää näköjään harjoitella kirjoittamistaitojani, kun ihmiset ymmärtävät väärin viestini. Täytyy olla jatkossa varovaisempi mitä möläyttelee tänne koska nyt on ainakin nähty, että joku voi loukkaantua melkoisesti. En yritä olla sinua vastaan, päinvastoin. Jos kuitenkin näät asian toisinpäin tai ymmärsit niin, olkoon asia sitten niin.

Jatketaa samaa mallii eikä revitä pelihousuja.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Voiko tätä asiaa paremmin kiteyttää kuin yllä nimimerkki N Vidic. Esim. Ruotsissa missä kannattajakulttuuri on valovuoden edellä Suomea niin hyvässä kuin pahassa tämänlaisiin ongelmiin törmätään jatkuvasti.

Mielestäni mässäämällä esim. tällä tapahtumalla iltapäivälehdissä tehdään hallaa koko suomalaiselle kannattajakulttuurille.

Jotta kenellekään ei tulisi epäselväksi tuomitsen jyrkästi Raumalla tapahtuneet väkivaltateot.
 

Hockey Story

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Susiklubi ja Tappara FanClub kohtasivat 1.11.

KalPan etäkannatusyhteisö Susiklubiyhdistys ja Tappara Fan Club kohtasivat virallisesti Fair Play- katsomokulttuuritapahtumassa tampereella hakametsässä 1.11. 2012 pelatun Tappara- KalPa liigaottelun edellä, joka oli susiklubin 15-vuotisjuhlaottelumatka tällä kaudella.

Tunnelmia katsomokulttuuritapaamisesta voi lukea yhdistyksen sivuilta osoitteessa - SUSIKLUBIN 15-V-JUHLAKAUSI 2012-13 ja sieltä katsomokulttuuri-osiosta.
Sihteeri.


HUOM. Sivustoillamme on ollut joitakin teknisiä latausongelmia viimepäivinä joten mikäli häiriöitä ilmenee ne ovat meistä riippumattomia.
 
Viimeksi muokattu:

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Kenellä on turvakengät jalassa matsissa??

Ensimmäisenä tulee mieleen järkkärit ja poliisit. Ja tietysti suoraan duunista tulleet trukkikuskit.

Vahinkoja saattaa sattua..
 
Viimeksi muokattu:

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Ja tässäkin tapauksessa nuo lipun repimiset ja niistämiset kertoo että minkäänlaista kunnioitusta ei toisia kannattajaryhmiä kohtaan löydy, joten turha odottaa muiltakaan kannattajaryhmiltä kunnioitusta jokeriryhmää kohtaan.

Niin se vaan menee, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Ihmetyttää tuo Tuomaksen asioiden vähättely ja selittely.
 

Uno Louner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko.
Mitä itsellä on kosketuspintaa Helsingin joukkueiden (Jokerit ja HIFK) faniryhmiin, niin molemmat ovat pääsääntöisesti fiksua porukkaa, mutta Jokerien faneista löytyy ikävä kyllä enemmän niitä kuuluisia mätäpaiseita.

Pariin otteeseen on tullut otettua verbaalisesti yhteen noiden ylläolevien mätäpaiseiden kanssa Jaffalan pihalla, mutta onneksi se on jäänyt siihen. Molemmilla kerroilla painavin argumentti on ollut "landelaisuus". Taisivat kaverit itse olla jostain Vihdin tai Nummelan perämetsistä kotoisin :)

HIFK-fanien kanssa on muuten tullut ratikassa tullut naureskeltua ympäripäissään olevaa Mokan Raunoa.

Ja Case-Raumaan, johan se armeijassakin opetetaan: "yksi mokaa, kaikkia rangaistaan!"
 
Viimeksi muokattu:

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tästä päästäänkin tähän, että mitä näille voi oikeasti tehdä? Heitä on estetty pääsemästä virallisille fanimatkoille, mutta ei EP voi estää heitä tulemasta johonki viereiseen katsomoon, jos he ovat sielä ihmisiksi. .

Moni kuten minäkin ihmettelee miten kukaan ei heitä tunnista, vaikka heitä on mm. estetty pääsemästä virallisille fanimatkoille. Jotenkin tuntuu oudoilta selityksiltä.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Moni kuten minäkin ihmettelee miten kukaan ei heitä tunnista, vaikka heitä on mm. estetty pääsemästä virallisille fanimatkoille. Jotenkin tuntuu oudoilta selityksiltä.

Kysytään nyt vielä neljännen kerran, jos tähän saataisiin vastaus: Elikkä miten tämä tunnistaminen käytännössä asioita muuttaa? Nythän tekijöiden nimet ovat poliisien tiedossa, eli ilmeisesti joku ne on heille kertonut ja koska he pääsivät karkuun tekopaikalta oletan sen tulleen jostain meiltä päin. Nyt he saavat sakot ja voivat taas seuraavassa pelissä jatkaa touhujaan. Tuommoisen yhden porukan takia liigassa ei varmasti tulla investoimaan tuhansia (30 kotipeliä kaudesssa, joten hinta nousisi tuhansiin euroihin) euroja ylimääräisiin järkkäreihin, että ovella riittää porukkaa katsomaan jokainen tulija läpi. En ainakaan itse keksi muita keinoja estää jotain ihmistä pääsemästä halliin sisälle. Muutenkin tämä joukko sekoilee nimenomaan pelien ulkopuolella, joten olisi hyvin mahdollista, että he jäisivät hallin läheisyyteen odottaamaan pelin loppumista.

Se että poliisit ovat jossain etukäteen kuumaksi tiedetyssä HJK - Lahti pelissä evänneet koko faniporukan pääsyn katsomoon on hieman helpommin toteutettavissa, kun jonkun irrallisen porukan pitäminen ulkona.

Uskon että Tuomas ja muut asioita hoitavat tahot ottavat kaikki oikeat neuvot mielellään vastaan, mutta nämä tyhjät "laittakaa ne kuriin" "nimet tietoon" jne. huutelut ovat vähän turhia, jos ei anneta mitään konkreettista toimintamallia miten toteuttaa ne.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kysytään nyt vielä neljännen kerran, jos tähän saataisiin vastaus: Elikkä miten tämä tunnistaminen käytännössä asioita muuttaa? Nythän tekijöiden nimet ovat poliisien tiedossa, eli ilmeisesti joku ne on heille kertonut ja koska he pääsivät karkuun tekopaikalta oletan sen tulleen jostain meiltä päin. Nyt he saavat sakot ja voivat taas seuraavassa pelissä jatkaa touhujaan. Tuommoisen yhden porukan takia liigassa ei varmasti tulla investoimaan tuhansia (30 kotipeliä kaudesssa, joten hinta nousisi tuhansiin euroihin) euroja ylimääräisiin järkkäreihin, että ovella riittää porukkaa katsomaan jokainen tulija läpi. En ainakaan itse keksi muita keinoja estää jotain ihmistä pääsemästä halliin sisälle. Muutenkin tämä joukko sekoilee nimenomaan pelien ulkopuolella, joten olisi hyvin mahdollista, että he jäisivät hallin läheisyyteen odottaamaan pelin loppumista.

Se että poliisit ovat jossain etukäteen kuumaksi tiedetyssä HJK - Lahti pelissä evänneet koko faniporukan pääsyn katsomoon on hieman helpommin toteutettavissa, kun jonkun irrallisen porukan pitäminen ulkona.

Uskon että Tuomas ja muut asioita hoitavat tahot ottavat kaikki oikeat neuvot mielellään vastaan, mutta nämä tyhjät "laittakaa ne kuriin" "nimet tietoon" jne. huutelut ovat vähän turhia, jos ei anneta mitään konkreettista toimintamallia miten toteuttaa ne.

Eli mielestäsi ei pitäisi tehdä asialle mitään jos siitä ei seuraa vankilatuomiota? Pahoinpitelijöitä ei siis kannata ilmiantaa, koska saavat vain sakot.. Yllättävää tekstiä. Vaikka tämä porukka sekoilisi aina vain hallin ulkopuolella tai vaikka lentokentän vessassa, niin pitäähän heidät ilmiantaa. Voin toki olla väärässä, kun en asustele pääkaupungissa.
Jos vielä selittäisin tätä omasta mielestäni oikeaa toimintamallia, jotten tule väärinymmärretyksi. Nimet virkavallalle.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eli mielestäsi ei pitäisi tehdä asialle mitään jos siitä ei seuraa vankilatuomiota? Pahoinpitelijöitä ei siis kannata ilmiantaa, koska saavat vain sakot.. Yllättävää tekstiä. Vaikka tämä porukka sekoilisi aina vain hallin ulkopuolella tai vaikka lentokentän vessassa, niin pitäähän heidät ilmiantaa. Voin toki olla väärässä, kun en asustele pääkaupungissa.
Jos vielä selittäisin tätä omasta mielestäni oikeaa toimintamallia, jotten tule väärinymmärretyksi. Nimet virkavallalle.

Huhheijaa, niinhän minä juuri sanoin ettei kavereita pidä ilmiantaa. Pitääkö sitä ihan oikeasti oikein vääntämällä vääntää tekstiä, että saadaan se sopimaan omaan agendaansa? Pointtini ei ollut se (kuten ihan varmasti tiedätkin, koska osaat lukea), että heitä ei pidä ilmiantaa (tekijöitä on ilmiannettu ennen tätä tapahtumaa ja joku on myös nyt niin tehnyt) vaan se mitä hyötyä siitä on. Ja tämä ihan pelkästään sen takia, että täällä aina huudetaan miten se kavereiden ilmiantaminen ratkaisee kaikki ongelmat. Voisitko sinä nyt vastata tuohon kysymykseen, että mitä tuo ilmiantaminen ratkaisee? Mitä seuraamuksia siitä tulee ja miten se estää heitä jatkamasta tuota toimintaansa? Kerro myös samalla miten itse laittaisit nämä sekoilijat kuriin. Kiitos.

Laitetaan nyt tähän loppuun vielä tämmöinen ilmoitus, että tekijät pitää ilmiantaa ja tuomitsen kaiken mahdollisen negatiivisen mitä eilen on tapahtunut, ihan vaan ettei taas joku pääse tarttumaan.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
täällä aina huudetaan miten se kavereiden ilmiantaminen ratkaisee kaikki ongelmat. Voisitko sinä nyt vastata tuohon kysymykseen, että mitä tuo ilmiantaminen ratkaisee? Mitä seuraamuksia siitä tulee ja miten se estää heitä jatkamasta tuota toimintaansa? Kerro myös samalla miten itse laittaisit nämä sekoilijat kuriin. Kiitos.

Ilmiantaminen auttaa kavereiden vastuuseen saattamisessa tekosistaan. Tuskin kukaan on sanonut ilmiantamisen olevan keino jolla lopetetaan kaikki tämmöiset ja maailman nälänhätä ja sodat yms. Jos tämmöistä on esiintynyt, niin varmasti kaivat sen esille.
Ilmiantaminen ei estä kavereita jatkamasta, mutta eihän sakotkaan estä ylinopeuksia. Pointti esillä?
Seuraamuksista päättää ihan muut tahot. Poliisi tutkikoon ja jos asia menee pidemmälle, niin sitten siellä päätetään mitä seuraamuksia näistä on.

Itse antaisin ilmi jokaisen jonka tunnistan ja joka ainoa kerta.
Tuli ilmeisesti vastattua kaikkiin kuumeisesti sinua askarruttaviin kysymyksiin.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Ihan näin sivuhuomiona : Viime kaudella jälkimmäisessä HPK-Jokerit -ottelussa (2-3 vl) EP:stä erillään ollut väriätunnustamaton joukko nuoria heitteli roskia sieltä ylälipalta HPK:n fanikatsomo G-kulmaan. No, otteluketjussa kerroin sitten tästä erittäin fiksusta toiminnasta, niin eikös sieltä tule joku narrifani puolustamaan " keskieurooppalaisia lieveilmiöitä".

A) En yhtään ihmettele jos sama ongelmanuoriryhmä on pahoinpidellyt henkilöitä Raumalla ja miksei muuallakin. Asiasta ei toki minulla tietoa ole.
B) Lieveilmiöiden hyväksyminen joidenkin Jokerifanien keskuudessa?
C) Roskien heittely ja suullinen solvaaminen on tietenkin mitätön asia verrattuna tavaroiden varasteluun ja hajottamiseen puhumattakaan väkivallasta. Mutta mikäli "pikkusika" hyväksytään, niin kynnys on myös matalampi tehdä näitä oikeasti tuomittavia tekoja.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Eli mielestäsi ei pitäisi tehdä asialle mitään jos siitä ei seuraa vankilatuomiota? Pahoinpitelijöitä ei siis kannata ilmiantaa, koska saavat vain sakot.. Yllättävää tekstiä. Vaikka tämä porukka sekoilisi aina vain hallin ulkopuolella tai vaikka lentokentän vessassa, niin pitäähän heidät ilmiantaa. Voin toki olla väärässä, kun en asustele pääkaupungissa.

Täysin samaa mieltä. Viimeistä lausetta en tosin ymmärrä.

Muutoin tämän ketjun noin kymmenen viimeisintä sivua osoittavat tarvetta erillisen rähinöintiketjun perustamiselle. Katsomokulttuurista ollut viime aikoina kovin vähän keskustelua tässä ketjussa.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Ilmiantaminen auttaa kavereiden vastuuseen saattamisessa tekosistaan.

Tässä tapauksessa henkilöiden tunnistaminen helpottuu kun samat valopäät vielä sosiaalisessa mediassa kehuskelevat suorituksillaan. Olivat pahoinpitelyjen lisäksi käyneet vielä bensa-asemalla yksittäisen RB:n jäsenen päälle ja riistäneet yhteisön tunnuksen.

Onneksi porukan älykkö oli tästä FB-tilillään kehuskellut, joten nyt tiedossa on naaman lisäksi ja nimikin.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä tapauksessa henkilöiden tunnistaminen helpottuu kun samat valopäät vielä sosiaalisessa mediassa kehuskelevat suorituksillaan....
Onneksi porukan älykkö oli tästä FB-tilillään kehuskellut, joten nyt tiedossa on naaman lisäksi ja nimikin.
Jos joltakin sattuu löytymään linkki niin olisiko se mahdollista saada tänne ? Linkittäminen avoimelle nettisivullehan on aina ihan OK, kunhan nimenomaan linkittää eikä lainaile tai muokkaile.

Olisi todella mielenkiintoista nähdä millainen äidin kullannuppu sieltä paljastuu.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Onko näiden sämpylänjakajien kanssa ollut ongelmia muuten vieraissa, kuin EP järjestämillä matkoilla? En tarkoita EP olevan ongelman aiheuttaja, vaan ovatko nämä reppanat aikaansaavia vaan kun taustalla on EP:n isompi ryhmä?

EP tekee helvetin hienoa työtä suomalaisessa kannatuskentässä ja siitä nostan hattua. Onhan se perseestä, jotta tämä toinen ryhmä kyllä yrittää kaikkensa pilatakseen toisen maineen.

Nostan myös hattua monille Jokeri nimimerkeille jotka ottavat selvästi eron edes pieneen hyväksyntään. Kaikki eivät sitä tee, ihmettelen miksi.

Saako Suomessa estää jonkun tulemasta halliin vaikka tällä olisi lippu? Perusteena yleinen häiriköinti.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Saako Suomessa estää jonkun tulemasta halliin vaikka tällä olisi lippu? Perusteena yleinen häiriköinti.

Ainakin sitä tehdään. Vaikeaahan, ellei mahdotonta, sellainen yksittäisten tyyppien blokkaaminen ulko-ovella on. Miten se tehtäisiin? Vakseille annettaisiin kuvia ja sanottaisiin että tämän näköisiä tyyppejä ei saa laskea sisään? Kuulostaisi aika mielivaltaiselta touhulta.

Yleisesti kai syy sille, miksi joitakin on käännytetty hallin ovelta on ollut se että ovat olleet liian humalassa.

Ja eikös tuolla Raumallakin se pahin rettelöinti ollut tapahtunut hallin ulkopuolella.
 
Viimeksi muokattu:

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Koko asiassa vaikeaa kai millään ulkoisella toimenpiteellä kenenkään vakaumusta sekoilla on muuttaa miksikään. Olennaistahan tässä kai olisi se asia että jo siellä ottelussa katsomossa yhteisö itse puuttuisi heti ensimmäiseen lentävään nojatuoliin tai moponrenkaaseen tai älyttömän törkeään kielenkäyttöön ja tekisi selväksi että tässä porukassa ei ihan täysi sekopääkahjoilu vetele. Jos lauma on iso, pitää yhteisön tolkkupoliisit jo etukäteen suunnitella ja jakaa siten etteivät he jää jalkoihin ja järjestyshomma pelkästään poliisin ja merijalkaväen palautettavaksi.
Mielestäni kannatusyhteisö voi omalla kenttätyöllään heti puuttumalla nujakointiin osoittaa ja näyttää julkisesti, ettei siitä katsomorauhan säilyminen ole kiinni. Vastuun ottaminen omasta toimialueesta katsomossa ja pesäeron tekeminen 3 promillen hulabaloo-turpaanvaan-jaoksiin käytännön katsomotoimissa on kai sitä uskottavaa kannatustyön arvostuksen nostamista? Ja kun kyse ei ole mistään holhoamisesta, paapomisesta eikä edes kukkahattutäteilystä vaan yksinkertaisesta käytännön järjestystoimista fanikatsomossa jolla paikallaolijat velvoitetaan noudattamaan edes sitä vähintä asiaa eli kunnioittamaan oman kannatusyhdistyksen työrauhaa olemalla suunnilleen ihmisiksi.

Kun homman tekemiseen saa jeesausta myös sopimalla järkkärien kanssa jo etukäteen sopivasta jöötistä että myös sinivuokkojen virka-apua tarpeen tullen liisaamalla niin mielestäni reissujen järjestäjä pystyvät kenttähommissa puuttumaan ihan oikeasti asioihin ja sitä tietä kirkastamaan koko firman täysipäisyyttä kansakunnan kaapin päällä. Ei kai tuo nyt senkummepi juttu ole, koska bussimatkojakin pystytään kontrolloimaan ja ollaankin jo usean porukan taholla asioita parannettu.
 

Nimetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Jets, Maajoukkue
Tässä tapauksessa henkilöiden tunnistaminen helpottuu kun samat valopäät vielä sosiaalisessa mediassa kehuskelevat suorituksillaan. Olivat pahoinpitelyjen lisäksi käyneet vielä bensa-asemalla yksittäisen RB:n jäsenen päälle ja riistäneet yhteisön tunnuksen.

Onneksi porukan älykkö oli tästä FB-tilillään kehuskellut, joten nyt tiedossa on naaman lisäksi ja nimikin.

Ei muuta kuin naamavärkki ja nimi tänne kaiken nähtäville. Olisi hyvä jos naama ja nimi olisi tiedossa, niin voidaan ehkäistä vastaavanlaiset tilanteet. Olisi parempi jos kaikki tietäisivät keitä nämä apinat ovat.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ainakin sitä tehdään. Vaikeaahan, ellei mahdotonta, sellainen yksittäisten tyyppien blokkaaminen ulko-ovella on. Yleisesti kai syy sille, miksi joitakin on käännytetty hallin ovelta on ollut se että ovat olleet liian humalassa.

Hallien turvahenkilöstön kannattaisi ottaa käyttöön "valefanit". Kun nämä huppupäät saapuvat hallille, niin kotijoukkueen fanikamppeisiin pukeutuneet "valefanit" käyvät ärsyttämässä heidät painiin jo ennen ottelua. Kulman takana piileskelevät järjestysmiehet paikalle ja porttikielto peliin ja maijalla putkaan ottelun ajaksi. Helppoa, eikö?
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Ei muuta kuin naamavärkki ja nimi tänne kaiken nähtäville. Olisi hyvä jos naama ja nimi olisi tiedossa, niin voidaan ehkäistä vastaavanlaiset tilanteet. Olisi parempi jos kaikki tietäisivät keitä nämä apinat ovat.

Valitettavasti tässä oikeusvaltiossamme jonkun muun tehtävä on tutkia ja hutkia. Eiköhän tuo naama / naamat ole jo aika hyvin levinnyt sosiaalisen median kautta.
 
Ainakin sitä tehdään. Vaikeaahan, ellei mahdotonta, sellainen yksittäisten tyyppien blokkaaminen ulko-ovella on. Miten se tehtäisiin? Vakseille annettaisiin kuvia ja sanottaisiin että tämän näköisiä tyyppejä ei saa laskea sisään? Kuulostaisi aika mielivaltaiselta touhulta.

Retaleiden nimilista jokaiselle liigapaikkakunnalle ja sitten kun tällainen mustiin pukeutunut hupparijengi on ovella niin kysytään henkkarit kaikilta. Jos pojat pystyvät todistamaan etteivät ole porttikieltolistalla niin sisään vaan.
Eihän lähestymiskieltojakaan jätetä langettamatta sen takia ettei poliisi pysty niitä nykyisillä resursseilla juurikaan valvomaan.
 

Isorumailkeä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anonyymit kotikiusatut
Retaleiden nimilista jokaiselle liigapaikkakunnalle ja sitten kun tällainen mustiin pukeutunut hupparijengi on ovella niin kysytään henkkarit kaikilta. Jos pojat pystyvät todistamaan etteivät ole porttikieltolistalla niin sisään vaan.
Porttikielto sinänsä ei olisi lauantaina auttanut, koska suurimmat ongelmat olivat ottelun jälkeen hallin ulkopuolella (ja aika kaukana hallilta). Toki se saattaisi rajoittaa tietyn ei-toivotun aineksen (siis retalejengin) intoa lähteä vierasotteluihin edes kokeilemaan onneaan.

Hallilla sinänsä ei mitään suurempaa hässäkkää ollut paria lapsellista provosointiyritystä lukuunottamatta, vaan meno oli ihan komeaa. Kakskeppisen tärvelyä en nyt sinänsä pidä mitenkään mahdottoman suurena rikoksena (verrattuna matsin jälkeisiin neronleimauksiin). Helvetin lapsellista ja typerää tosin. Toivottavasti tekijä sai kokea aitoa onnistumisen iloa ja oli itseensä ylen tyytyväinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös