SM-liigan fanitoiminta; Missä mennään kaudella 2012-2013 SM-liigan katsomokulttuuri?

  • 1 057 857
  • 3 930

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Täällä oli yksi hyvä keino kerrottu jo. Chäntti jossa kehoitetaan mustahuppupäisiä kakaroita poistumaan. Sen verran tuossa luulisi olevan vaikutusvaltaa, että kyseiset jonnet tajuavat pysyä poissa.

Jos pojat haluaa tulla omatoimisesti Raumalle ja aiheuttaa hämminkiä pelin jälkeen, niin vaikea siinä on EP ry:n tyyppien lähteä juoksemaan poikain perään... Tää on taas aivan samaa kastia kuin Stadin kingien hölmöily Turussa n. kuukausi sitten, mutta yllättäen silloin kukaan ei jeesustellut, nyt on taas pari sivua ehditty suoltaa sinä aikana, kun matkattiin Raumalta kotiin.

Niin, ja terveisiä sille epäluuloiselle Jokerikannattajalle, joka ei tän casen jälkeen enää uskalla lähteä fanimatkoille: Kannattaa lähteä! Huikeita reissuja, mahtavaa tunnelmaa ja hienoja ihmisiä. Me emme syö ihmisiä elävältä näillä reissuilla, vaikka näiden jatkoajan kirjoituksien perusteella niin voisi kuvitellakin. Normisakkia, joilla on reissuilla hyvä meininki. Messiin vaan!
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Klassinen esimerkki siitä, miten nettianalyysit muuttuvat totuuksiksi.

Hävetkää.
Jos itsekin kirjoitat, että capo todella niisti johonkin Lukko-lippuun ja sosiaaliosaston pistäneen parastaan, niin eikö siinä ole aikalailla ne jutut, joita täällä on puitu ja paheksuttu? Mitä muuta on väitetty ja mikä osa ei ole totta? Lisäksi nämä väkivaltatyypit on osattu pitää aika hyvin kommenteissa erillään tuosta varsinaisesta vieraskannattajaryhmästä, eli ei täällä nyt jokerikannattajia olla leimaamassa väkivaltaisiksi hulluiksi. Sen verran on kaikilla järkeä päässä.

Musta siellä on suoraan sanoen väärä jätkä puikoissa, jos ensimmäinen reaktio on niistää johonkin käteen tungettuun raumalaisten rekvisiittaan sellaisen saatuaan. Asenteet lähtee porukan johdosta ja jos sieltä käsin ei tuomita hölmöyksiä vaan suorastaan lähdetään niihin mukaan, niin ei voi povata kovin valoisaa tulevaisuuttakaan. Viimeistään jälkikäteen voisi selvittää, mitä kautta se pöllitty tavara ajautui capon käsiin ja sanktioida osalliset, jos ovat yhdistyksen kautta olleet liikkeellä. Samoin capolle noottia, koska tuollainen ei vain ole hyvää käytöstä. Jos puolestaan RB:n kaksikeppisen nyysiminenkin on näiden Jokerien puolen ongelmanuorten tekosia siinä missä väkivaltaisuudetkin, on syytä tehdä kaikki mahdollinen sen eteen, että itse EP irtisanoutuu tästä ryhmästä ja tekee kaiken voitavansa pitääkseen sen poissa niin vierasmatkoilta kuin Areenaltakin. Näiden naamojen on oltava tuttuja, koska hölmöilevät niin usein, enkä usko, etteikö Jokerit olisi yhteistyöhalukas jeesaamaan asiassa kotipelien osalta. Seuran mainehan tässä viime kädessä kärsii. Vierasreissuilla puolestaan tarvittavat infot häiriköistä kotijoukkueelle. Fakta on kuitenkin nyt se, että ongelmajoukkio tulee nyt EP:n siivellä ja spedeilee sen massan suojissa.

Omat jutut kuntoon huolimatta siitä mitä joku raumalaisfani kirjoittaa Facebookiin.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Kyseessä tuskin oli ns. omatoimimatkalaisia. Ainakin tuosta Jokerifanit.net -palstan viestistä voisi päätellä, että YB:n bussista on soiteltu. Lisäksi tuosta voi päätellä senkin, ettei nämä YB:t taida mitään tuntemattomia olla, jos Jokerifanit.netin kirjoittajille soittavat.

Lisäksi tuolla Jokerifanit.net-sivustolla on myös oma osio näille YB:eille, jossa on kirjoittelua ollut tämän vuoden puolella. Jokerifanit.net - Keskustelu

Eli toisin sanoen kyseinen "alajaosto" keskustelee asioistaan sivustolla: "Jokerifanit.net - Eteläpääty ry - Jokerifanien koti". Kehoittaisin kyllä pikaisesti Eteläpääty ry:tä irtautumaan tuosta alajaostosta. Muussa tapauksessa kannattaa vaan suosiolla ottaa haukut vastaan, koska tällä hetkellä vaikuttaa että YB olisi jossain määrin kytköksissä myös Eteläpäätyyn.
Miksi ihmeessä irtautuisivat? Siellähän on keksitty vain joku kuvitteellinen alajaosto, johon kuuluu aina x henkilöä per vieraspeli. Parralla tai ilman. Niitä sitten aina syytetään näistä suunnitelmien toteutamisista ja kaikki on hyvin. Palkinnoksi seuraavassa pelissä paikka paraatipaikalle fanikatsomoon ja kaikkien kunnioitus.

Huvittavaa selitystä kyllä noiden jokerifanien puolelta, että ei olla missään tekemisissä. Kuitenkin yhdessä keskustellaan asioista ja suunnitellaan asioita. Sitten peleissä toisille annetaan rannekkeet ja toisille ei. Kuitenkaan näitä ei tarkkailla missään, vaan ilman rannekkeitakin oääsee kavereidensa viereen "kielletylle" katsomoalueelle.

Jokerifanit on vienyt marttyyriydenkin aivan uudelle tasolle.
 

Mairouh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça
Ikävää jos taas parin junnun takia koko Eteläpääty saa kärsiä. Kuulemani perusteella kyseiset kaverit eivät olleet edes Ep:n reissun mukana, vaan olivat jotain omaa porukkaa. Yb eli Young boys. Ei tässä muuten mitään, mutta koskaan ei toivoisi kenellekkään mitään fyysisiä vammoja. Katsomokulttuuri kasvaa, hyvässä ja pahassa.


Laitetaan nyt tämä tänne kun ehdin jo vastata otteluketjuun. En kyllä itse lähde puolustelemaan tätä missään nimessä, mutta jos näitä sattuu ilman henkilövahinkoja niin turha näistä on sen enempää vuodatella. Ovat sitten heidän välisiä juttuja. Tosin jos saa tehdä ihan mitä huvittaa ja käyttäytyä epäkunnioittavasti, niin se jos joku johtaa siihen, että potkitaan ja huudetaan kuka on kingi. Pienen kiusailun hyväksyn, koska se on suht harmitonta ja saa aikaan tervettä kilpailua. Pieni verenmaku suussa saa aikaan kovaa motivaatiota ;)

E: Nämä Yb:t ovat vähän sellaisia, että kaikki pitää tehdä toisin ja omalla tavalla.
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Miksi ihmeessä irtautuisivat? Siellähän on keksitty vain joku kuvitteellinen alajaosto, johon kuuluu aina x henkilöä per vieraspeli. Parralla tai ilman. Niitä sitten aina syytetään näistä suunnitelmien toteutamisista ja kaikki on hyvin. Palkinnoksi seuraavassa pelissä paikka paraatipaikalle fanikatsomoon ja kaikkien kunnioitus.
Tämä menee mun mielestä kyllä nyt jo hieman salaliittoteorian puolelle. Eiköhän tuo ole ihan faktaa, että tämä kyseinen YB-porukka on olemassa.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tämä menee mun mielestä kyllä nyt jo hieman salaliittoteorian puolelle. Eiköhän tuo ole ihan faktaa, että tämä kyseinen YB-porukka on olemassa.

Ja sooloilevat vierasreissuilla ja jokerifanit sanovat, että jokin ulkopuolinen taho taas on ollut asialla. Sitten keskustellaan asioista kuitenkin yhdessä. Sanat ulkopuolinen ja yhdessä eivät mielestäni kuitenkaan ole mitenkään synonyymejä.

Ei tähän mitään salaliittoteoreetikkoja tarvita.

e: Ja kuten olen sanonut, mulla ei ole mitään hajua tämän tämän päivän tapahtumista. Kunhan olen laskenut molempien leirien juttuja yhteen ja lisännyt siihen jokerifanien aiemmat tempaukset, niin ei tässä mitään sen kummempaa pitäisi olla
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Tässä pitäisi EP:n ottaa vastuut tapahtuneista ja sanktioida parhaaksi katsomallaan tavalla.

YB:n omat alafoorumit jokerifanit.net-sivuilla jo liittää kyseiset poppoot yhteen. Ja varmasti kyseiset hemmot tunnetaan.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Nyt menee jo kieltämättä ihan arvailuksi, mutta sellainenkin on mahdollista että osa näistä Young boysseista on ns. part time, eli pistävät huput päälle vaan tarpeen vaatiessa ja ovat sitten välillä ihan normikatsomossakin mukana. Tämä selittäisi sen ettei heitä haluta narauttaa koska heillä on liikaa kavereita normifanien joukossa.
 

Mairouh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça
Sanat ulkopuolinen ja yhdessä eivät mielestäni kuitenkaan ole mitenkään synonyymejä.

Kaikki heistä ovat jokerifaneja, joten miksei he olisi yhdessä? Mutta jos heidän ajatusmaailma omasta fanitoiminnasta poikkeaa Eteläpäädystä, niin silloin he ovat ulkopuolisia. En yritä puolustella Yb:tä ollenkaan, mutta ei tästä tapahtuneesta EP:tä voi syyttää täysin. Nämä nuoret tuulispäät haluavat näemmä tehdä asiat toisin ja erillailla, minkäs sille muut mahtaa.
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mun mielestä tämä koko homma on jo mennyt vähän liiallisuuksiin täällä. Käsittääkseni ketään ei kuitenkaan kuollut, eikä sen suurempia vammoja kenellekään tullut.

Tottakai myös minä tuomitsen kaiken väkivaltaisen käytöksen, mutta puheet kaikkien Jokerifanien tuomitsemisesta ja heidän kieltämisestä tuleville vierasreissuille ovat lähinnä naurettavia. Ainakin 95 prosenttia vierasfaneista käyttäytyi asialisesti pelissä. Valitettavasti kun pääkaupungista lähtee noinkin paljon porukkaa liikeelle, mahtuu mukaan varmasti myös muutama idiootti.

Kuitenkin, milläs noita estää pelin jälkeen mitään tekemästä? Mikäli joukko teinejä päätää alkaa haastaa riitaa pelin jälkeen, niin siinä on keinot aika vähissä millään faniryhmällä. Pitää kuitenkin muistaa, että kuinka isosta joukosta on kokonaisuudessaan kyse. Pienempää faniryhmää on luonnollisesti helpompi kontrolloida kuin noin isoa. Toki mikäli kavereiden nimet ovat tiedossa, niin kerrotaan ne eteenpäin ja pidetään kyseiset jannut poissa Eteläpäädyn toiminnasta. Kuitenkin mikäli nämä kaverit ovat hallille tulleet, niin paha heitä on kieltääkään Jokerifanien kannustukseen osallistumasta.

Elikkä: ilkivallan tekijöille iso lampaanperse täältä, mutta muille Jokerifaneille plussaa hienosta kannustuksesta. Mielestä turhan isot mittasuhteet on asia täällä saanut, mutta tämä on toki vain minun mielipide. Sen suurempaa vahinkoa ei (onneksi) tapahtunut, ja toivottavasti tulevaisuudessa nämä hölmöilijät saadaan jotenkin erotettua oikeista ja asiallisista Jokerifaneista.
 

Masentaja

Jäsen
Facebook, MK12

Siitä sitten. Näiden bandis kaiteessa oli, siinä zamboniaukon yläpuolella.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mun mielestä tämä koko homma on jo mennyt vähän liiallisuuksiin täällä. Käsittääkseni ketään ei kuitenkaan kuollut, eikä sen suurempia vammoja kenellekään tullut.
Ei tullut, mutta olisi voinut tulla. Jos meitä jumalauta monotetaan turvakengillä 1 vs. 10 periaatteella turpaan niin ei se kivalta tunnu. Ja olisivat tosiaan edes pysytelleet meissä miehissä.

Ei ole missään nimessä mennyt liiallisuuksiin. Vastuu pitää kantaa.

e. Ja Jokerifanit.nettiin sellaisia terveisiä, että meidän niskaan tätä on aika säälittävää yrittää vyöryttää. Raumalaiset ei ole teiltä mitään rekvisiittaa pöllineet.

"Tervetuloa skeneen", voi vittu. Jos se on tätä, niin en haluakaan kuulua tähän skeneen.
 
Viimeksi muokattu:

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Tämän kaltaiset huppariposset ovat ihan yhtä paljon EP:n vastuulla, kuin Stadin Kingit ovat HIFK:n faniyhdistyksen. Lieveilmiöt ovat ihan vitun perseestä, mutta kannattajayhdistyksen kädet ovat kyllä todella sidotut tällaisten asioiden suhteen. Chantti pelleilijöiden pelottelemiseksi kotimatsissa? Just joo. Järkkäreitä olis voinu varottaa kyllä, mutta ei kai nekään hallin ulkopuolella hirveästi asioihin pysty vaikuttamaan.

Harmillinen homma, että näitä kusipäitä pesiytyy paljon juuri helsinkiläisjoukkueiden ympärille. Isoimman massan mukaan sulautuu toki helposti ja isoon kaupunkiin mahtuu muutenkin paljon vajakkeja, mutta ihan saatanan surullista kuitenkin, että lokaavat koko porukan mainetta toistuvasti ja pyyhkivät kaiken positiivisen työn, jota EP:ssäkin tehdään. Toivottavasti asianosaiset joskus kasvavat aikuisiksi ja ymmärtävät, ettei ne skenepisteet ole elämässä kovin tärkeitä. Kun kuitenkin luette tätä; keskittykää Jokereihin tai jääkää himaan tappelemaan. Toi on säälittävää.

Ei kyllä ollut RB:ltäkään hirveän kypsä fb-päivitys, vaikka varmasti vituttaakin. Turhaa vastakkainasettelua luo tuollainen yleistäminen ja vittuilu.

En sitten ollut Raumalla, enkä muutenkaan kuulu mihinkään yhdistyksiin, joten tämä ei ole mikään virallinen kannanotto.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Joo, ei toi kakskeppisen repiminen varmaankaan kenenkään mielestä se suurin murhe ole, jos naisia (ja miehiäkin) on potkittu.

Pahoinpitelyyn verrattuna tuo pienehkö omaisuusvahinko ei sinänsä ole kyllä merkittävä, mutta jos ihan capotasolla ollaan lähdetty vierasreissulla kotiporukan lippuja turmelemaan(olkoonkin vaikka provosoitua), niin jossain alkaa olemaan jotain pahasti vialla.

Kuten jo moni edellä on maininnut, jos joku EP:n jengistä vähänkin tietää ketkä EP:n ulkopuoliset henkilöt saattavat olla vastuussa tapahtuneesta, on heidän velvollisuutensa koko organisaatiota kohtaan kertoa totuus, muuten koko porukka saa paskahousun maineen turhaan.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Eteläpäädystä oltiin pelin jälkeen yhteydessä ja myönnettiin, että heidän Caponsa oli mukana repimässä RB:n kaksikeppistä. Siitä on turha enää käydä keskustelua. EP itse ottanee virallisesti kantaa tapahtuneeseen.

Pelin jälkeinen väkivalta oli ilmeisesti tosiaan teiniosaston tekosia. Valkoisella pikkubussilla oltiin liikenteessä. Tytön ja nuoren sällin pahoinpitelyn lisäksi Kortelassa oltiin vielä käyty yksittäisen RB:n jäsenen päälle ja viety yhteisön tunnus kaulasta.

Syyte, että RB olisi repinyt EP:n banderollia on aika absurdi, tänään kohdattiin ensimmäistä kertaa. Meidän katsomossa ei EP:n banderolleja näkynyt.

Kuten puhelimessa keskusteltiin niin nyt on EP:n aika ottaa vastuuta tekosista sekä myös irtisanoutua väkivallasta mikäli se ei heidän jengistään ollut ketään.

Kuten aikaisemmin sanottua niin battle oli tänään hyvä. Luonnollisesti (ja valitettavasti) kumpaakaan katsomoon ei toisten kannustus kuulunut, mutta hyvää meininkiä molemmilta. RB:ltä ehdottomasti kauden isoin posse koolla.
 
Viimeksi muokattu:

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Kysyin tätä jo aikaisemmin mutta onko tietoa, että mitä siellä EP:n päädyssä tapahtui kun näytti silti, että juuri nuo huppu-hörhöt olivat poliisin pihdeissä koko erän...??, myös järkkäreitä oli siellä iso liuta. Kävivätkö nämä "lost boys:it", "angry bird:it" vai mitä helvetin huppu-päisiä hottentotteja nyt olikaan, niin jonkun EP:n kannattjan kimpuun?!
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Kysyin tätä jo aikaisemmin mutta onko tietoa, että mitä siellä EP:n päädyssä tapahtui kun näytti silti, että juuri nuo huppu-hörhöt olivat poliisin pihdeissä koko erän...??, myös järkkäreitä oli siellä iso liuta. Kävivätkö nämä "lost boys:it", "angry bird:it" vai mitä helvetin huppu-päisiä hottentotteja nyt olikaan, niin jonkun EP:n kannattjan kimpuun?!
Ei näkynyt myöskään EP:n B5:n toiselle laidalle että mitä siellä B4:ssä tapahtui. Aika iso määrä poliiseja ja järkkäreitä näytti tilanteen kuitenkin nopeasti hoitavan.

Tähän keskusteluun liittyen voisin heittää tämän saman viestin minkä laitoin jo matsiketjuun. Eli tässä alla:

No totta on ettei EP:llä ihan puhtaat jauhot pussissa ollut heilläkään. Mutta jos kuvittelet että nämä Yb:n jampat hakevat sen kakskeppisen ja tuovat katsomoon ja alkavat repimään, niin ei siinä hirveästi ajatella "Voi ei tuo on väärin, palauttakaa se!". Tottakai siinä kiimassa revitään eikä edes mietitä mistä se on sinne tullut. Tyhmältähän se kuulostaa, mutta laumassa nämä hommat toimii. Uskon myös että moni EP:stä puolustaa näitä nuoria lainsuojattomia.
Tervetuloa ensi kerralla vierasmatkalle tekemään nämä johtopäätökset. En tiedä enää mitä voi tehdä. Kaikki inhimilliset keinot on aika pitkälti käytetty, varsinkin kun ongelmat ei oikeasti EP tai OC ry:n porukasta taaskaan johtuneet. Mä niin toivoisin että nämä ohjeiden antajat joskus voisivat tulla meidän porukkaan ja tehdä ne (en viittaa vain suhun, vaan ihan jokaiseen kenellä on asiaan annettavana ohjeita). Kaikkemme ollaan yritetty mutta ei näköjään riitä. Mairouh, odotan sua mun tilalle hallitukseen kun osaat ja tiedät näköjään paremmin. Mulle oikeasti nyt riitti. En ole ainoa kuka on myös tätä toimintaa täynnä. Tein tämänkin reissun onnistumisen eteen kymmeniä tunteja duuneja, täällä on neuvoteltu katsomopaikat, keskusteltu turvallisuuspäällikön kanssa, päivittäistä markkinointia niin sosiaalisen median, keskustelupalstojen, kuin muidenkin kanavien kautta, jne... Tuloksena yli 300 jokerifania ja kaikkien aikojen suurin Raumalla ollut vierasmatka. Ja ne 300 on oikeasti niitä ketkä hengittävät tätä jengiä, osa välillä vähän liikaakin. Mairouh ilmeisesti tietää miten tämä ihmismassa ei edes hyttystä häiritse. Mä jo luulin matsin jälkeen turvallisuuspäällikön ja järkkäreiden viestien perusteella että näin kävi mutta Jatkoajan keskustelu kertoi muuta.

Mutta henk. koht. yritän olla aina auki uusille ja innovatiiviselle ideoille. Eli jos niitä löytyy, ja jos hoidat homman paremmin, niin tule tekemään se. Kunhan joku sen tekee, meiltä kuitenkin löytyy Suomen suurin, asenteellisin ja laaja-alaisin kannattajamassa, voit saada mukaan jokaisen alkaen ministeristä aina työttömään. Ne fanit ansaitsevat sen että on ihmisiä viemässä asioita eteenpäin ja järjestämässä esimerkiksi vierasmatkoja.

Täytyy sanoa että tuli täysin puskista kun alkoi illan mittaan kuulumaan näitä juttuja. Vielä matsin jälkeen keskustelut turvallisuuspäällikön ja järjestysmiesten kanssa antoivat odottaa jotain ihan muuta. He sanoivat että EP:n osalta homma toimi parhaiten kenestäkään vierasfaneista mitä Raumalla on ollut (hehkuttivat mm. rannekkeita) ja parasta vieraskannatusta koskaan. Sanoivat myös että ovat olleet RB:n kohdalla katsomossa mutta ei meidän meininkiä voinut edes verrata siihen, tänään oli Jokereilta parhainta kannustusta mitä olivat koskaan kuulleet. Turvallisuuspäällikön mukaan oli myöskin suurin faniryhmä koskaan mitä Raumalla oli ollut.

Järkkärit sanoivat suoraan että ongelmia oli B4-katsomossa joka oli EP:n B5-katsomon yhteydessä jossa olivat rannekkeilla varustetut Eteläpääty ry:n ja Old Chiefs ry:n tunnistetut kannattajat. B4-katsomaan pääsi kuka tahansa ja siitä pääsi B5-katsomaan jos vain halusi, vaikka oli pyydetty lippusiimoja. Tästä tilanteesta EP ry:n hallitus kommentoi useaan otteeseen järjestysmiehille ja hallin turvallisuuspäällikölle. Tästä johtuen EP:n katsomon alakulmassa oli aika paljon näitä kannattajia ketkä eivät EP:n tai OC:n kannattajalistoilla olleet.

Kyllä, yksi caposta oli niistänyt nenänsä lakanaan joka hänelle oli annettu. Ei ollut kuulemma tietoa että se on RB:n banderolli. Henkilön tuntien tiedän että elää joka tilanteessa ja hetkessä 200% tunteella, jos joku heittää Lukko-lakanan hänen eteen niin tuo voi olla vastaus tai heittäminen lattialle. Itse kuulin koko banderollin pöllimisestä vasta puhelimessa ehkä tunti matsin jälkeen. vaikka olin koko pelin joko katsomossa tai vieressä kuvaamassa.

PS. Olen valmis muiden Jokerikannattajajien kanssa hakemaan jokaisen naisen hakkaajan tuomiolle. En halua yhtäkään tällaista henkilöä meidän Stadiin. Tai ihmisiä, kuka voi antaa tällaiselle oksettavalle työlle edes hyväksynnän.

PPS. Tämä oli mun oma selvitys asioihin kun paikalla tottakai olin. Eli ei mikään EP:n hallituksen esittämä.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ainoa asia minkä EP voi tehdä näiden apinoiden poistamiseksi on saada heidän nimensä jonkin viranomaisen tietoon, mutta tässäkin on muutamia ongelmia:


1. Suomessa ei ole tällaisesta asiasta paljoa kokemusta, joten on täysin mahdotonta saada pidettyä näitä kavereita porttikiellossa kaikista halleista. Jäähalliin on niin monta sisäänkäyntiä, että kyllä ne hyypiöt sinne jotenkin sisään pääsevät aina, jos vaan tahtovat. Eipä siinä järkkäreillä ole aikaa alkaa jostain listasta katsoa naamoja ja verrata niitä niihin tuhansiin ihmisiin, jotka sisään menevät.

2. Ainoat oikeat rikokset taitavat olla luokkaa lievä tai maksimissaan normaali pahoinpitely, joten poliisikaan ei varmasti sakkoja kummempaa pysty tekemään. En nyt vähättele näiden apinoiden tekoja, mutta rikosoikeudellisesti heille ei varmasti ole paljoa tehtävissä.

Tästä päästäänkin tähän, että mitä näille voi oikeasti tehdä? Heitä on estetty pääsemästä virallisille fanimatkoille, mutta ei EP voi estää heitä tulemasta johonki viereiseen katsomoon, jos he ovat sielä ihmisiksi. Tässäkin ketjussa on ollut näitä "Meillä kyllä pistettäisiin 100% varmasti tuommoiset ojennukseen", mutta en minäkään oikein tiedä miten tällainen on toteuttevissa. Kyseiset apinat tietävät varmasti, että omatkaan eivät heidän tempuistaa pidä, mutta ei se heitä ole estänyt tähänkään asti.
 

rpeez

Jäsen
2. Ainoat oikeat rikokset taitavat olla luokkaa lievä tai maksimissaan normaali pahoinpitely, joten poliisikaan ei varmasti sakkoja kummempaa pysty tekemään. En nyt vähättele näiden apinoiden tekoja, mutta rikosoikeudellisesti heille ei varmasti ole paljoa tehtävissä.

Tästä olisin eri mieltä, nimenomaan kannattaisi kohdentaa sanktiot yksilöihin jotka ovat syyllistyneet pahoinpitelyyn. Kyllä poliisin kirjoihin joutuminen jossain tuntuu. Ja tekojen mahdollisesti toistuessa varmasti seuraamuksetkin kovenevat kun nimet on ennestään rekistereissä.

Nyt ilmeisesti selvittiin mustelmilla, mutta jos monotus olisi osunut päähän seuraukset olisi paljon pahempia. Siksi pitäisi puuttua näihin ajoissa ja perusteellisesti, jos vain suinkin tekijä löytyy.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Lisätään vielä tämä, mä olin oikeasti ihan sokeasti siinä uskossa varmaan tunti-pari matsin loppumisen jälkeen asti että reissu meni EP:n osalta aika täydellisesti kun sekä turvallisuuspäällikkö että järjestysmiehet tulivat matsin jälkeen kiittämään nimenomaan Eteläpääty ry:tä siitä miten vierasmatkat tulee organisoida ja miten hienosti asiat meni.

Näköjään oltiin kaikki ihan hakoteillä kuitenkin. Laittakaa jätkät vaihtoon.

Siksi pitäisi puuttua näihin ajoissa ja perusteellisesti, jos vain suinkin tekijä löytyy.
Aikoinaan UJ metsästi tämän Kärppä-naisen pahoinpitelijän. Jos vielä vanhoja gosseja nappaa niin voisivat yrittää tämänkin hoitaa. Yhtäkään naisten pahoinpitelijää ei EP:n reissuille tulisi mun mielestä päästää.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Toivottavasti ei jatkossa ole Capona tuo banderolliin niistäjä, ihan sama onko tiedossa että onko banderolli RB:n tai vaikka vihreiden kunnallispuolueen, niin toisen omaisuutta se on joka tapauksessa. Ja tuo ei ole ikinä mikään puolustus, että elää tunteella mukana, voi sitä elää tunteella ja pitää järjen silti päässään. Itse koen sen niin, että kun lähtee reissulle ja on vielä capona, niin siellä ollaan tavallaan edustamassa myös seuraa. Olen ollut helkkarin tyytyväinen siihen, että olen saanut olla hyvässä kannattajaporukassa jossa ollaan oikeasti puututtu asioihin ja opetettu lähes kädestä pitäen, hyvää katsomokulttuuria.

Näistä mitä on tapahtunut niin ehdottomasti vain nimiä julki ja eteenpäin, EP:tä en lähtisi syyttämään, siellä oikeasti tehdään hyvää duunia ja yritetään kitkeä tälläiset pois. Mutta sitä en hyväksy jos nimet on tiedossa, muttei niitä haluta tai uskalleta kertoa eteenpäin, tekijöiden pitää joutua vastuuseen.

Eniten myös harmittaa Jokereiden puolesta, ei seura ansaitse tuollaisia kannattajia, jotka eivät ajattele seuran imagoa tai etua yhtään.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Ihan hyvä ulostulo Tuomakselta.

Hieman kyllä suhtaudun varauksella tuohon järkkärien ylitsevuotavaan kehuun Jokeri-kannattajista niin meininingin kuin käytöksen osalta. Please. ;)

Ihmettelen Tuomas miksi EP nyt ei ota vastuuta kaksikeppisen varastamisesta ja provokaatiosta. Ei se lakana sinne itsestään kävellyt ja suoraan sanoen tuubaa etteikö muka capo olisi tiennyt mikä lakana oli - hänhän sitä myös repi ja minuutti tolkulla provosoi revitun lakanan kanssa.

Henkilökohtaisesti ymmärrän Tuomaksen vitutuksen. Paljon töitä ja tuloksena paskaa niskaan. Silti EP:n pitää kantaa vastuunsa.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Ihan hyvä ulostulo Tuomakselta.

Hieman kyllä suhtaudun varauksella tuohon järkkärien ylitsevuotavaan kehuun Jokeri-kannattajista niin meininingin kuin käytöksen osalta. Please. ;)

Ihmettelen Tuomas miksi EP nyt ei ota vastuuta kaksikeppisen varastamisesta ja provokaatiosta. Ei se lakana sinne itsestään kävellyt ja suoraan sanoen tuubaa etteikö muka capo olisi tiennyt mikä lakana oli - hänhän sitä myös repi ja minuutti tolkulla provosoi revitun lakanan kanssa.

Henkilökohtaisesti ymmärrän Tuomaksen vitutuksen. Paljon töitä ja tuloksena paskaa niskaan. Silti EP:n pitää kantaa vastuunsa.

Samoilla linjoilla... En mitenkään usko, että niin paljon ylivoimaisesti kehuttiin EP:kannatusta sillä todella hyvin RB haastoi varsinkin kolmannessa erässä ja siitä eteen päin. Olisi mielenkiintoista saada jotain filmiä tuosta, jos siitä jotain sellaista on olemassa. Ja en myös usko hetkeäkään ettei capo olisi tiennyt mikä "lakana" oli kyseessä sillä niissä aika selvästi lukee tai tulee muuten esille, että mikä on kysessä, vai niistääkö EP:n porukka yleisesti lakanoihin, banderolleihin tai yleensäkkin johonkin muuhun kuin siihen mihin pitäisi niistää?! Myötä-harmitus on myöskin järjestäjälle joka näkee ison vaivan ja jengi sen kun perseilee...
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
Seitsemän sivua saatu väännettyä siitä, kun joku helsinkiläinen on tönäissyt raumalaista ja joku toinen on pöllinyt paikallisen askartelukerhon tuotoksia ja purkanut siihen buperteetin aiheuttamia agressioitaan. Jatkakaa :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös