SM-liigan ennustusketju 2012-13

  • 377 358
  • 624

Purezone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Runkosarja:

1. Tappara
2. Kärpät
3. Jokerit
4. TPS
5. KalPa
6. Ässät
7. Pelicans
8. JYP
9. HIFK
10. Blues
11. Lukko
12. HPK
13. Ilves
14. SaiPa

- SaiPa kohtaa KooKoon karsinnassa ja häviää.
- Pistepörssin voittaa Toni Kähkönen, Kärpät.
- Teemu Rinkinen paukuttaa 17+20 Bluesin paidassa.
- Arttu Luttinen ei yllä edelliskauden pistesaldoon vaan jää alle 25 pisteen.
- Angelo Esposito on onnistunut hankinta tehden tehot 15+35.
- Pelicans tekee Radek Smolenakin kanssa loppukauden kattavan sopimuksen joulukuussa.
- Ensimmäisenä valmentajana itse liigakauden aikana potkut saa Pasi Sormunen.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Kalpa

- On runkosarjan ykkönen ja tällä kertaa myös liigan mestarijoukkue. Voutilainen onnistuu ja paukuttaa yli 25 maalia. Sami Kapasen huonohko vire jatkuu, mutta Kapanen pelaa kuitenkin melkein täyden kauden tehoilla 16+24=40 58 pelissä.
Huippulupaukset Lehkonen, Kallela ja Riikola dominoivat Sapkon puolella, pelaamatta kukaan yli kahtakymmentä peliä Kalpassa. Antti Kerälä onnistuu ja pääsee toissakauden tehoilleen.
Kalpa ottaa kärkipaikan liigassa joulukuussa ja pitää sen loppuun asti, mutta syksy on epäselvyyksien aikaa. Koskinen on liigan ykkösvahti runkosarjassa.


HIFK

- Runkosarjan kakkonen ja liigan hopeajoukkue. HIFK on alusta asti kärkikamppailuissa, mutta jokin puuttuu voiton saavuttamiseksi. Peltonen keikkuu jälleen pistepörssin kärkisijoilla niin runkosarjassa, kuin pudotuspeleissäkin ja on joukkueen sisäisen pistepörssin ykkönen. Markus Granlund tekee hädintuskin 30 pistettä 52 pelissä, kun veli ei ole vieressä passaamassa. Mikko Vainonen saa paljon pelejä liigassa ja onnistuu hyvin. Iiro Pakarisen kauteen mahtuu enemmän, kuin yksi loukkaantuminen, mutta hän onnistuu pelillisesti.
Maalivahtipeli on HIFK:n suurin heikkous kauden aikana.


Pelicans

- Pelicans on alkukaudesta kohmeessa ja sen kärkihyökkääjät epäonnistuvat pahasti. Sijoittuu pitkään säälipleijarialueelle, mutta alkaa todenteolla heräilemään joulukuussa ja nousee lopulta liigan selvän kärkikaksikon jälkeen kolmanneksi. Joukkue onnistuu hyvin joukkueena ja yksilötasolla lukuunottamatta Pärssistä, Espositoa, O'Marraa ja Gorenia. Kukaan hyökkääjistä ei kolkuttele pistepörssin kärkisijoja, mutta pisteet jakautuvat tasaisesti joukkueessa, Seikola paras pistemies. Selviytyy välieriin, mutta on välierissä täysin altavastaaja. Häviää lopulta pronssipelissä Jokereille. Pronssipelin jälkitunnelmissa jokerifani ammutaan katsomossa ja lehdissä alkaa vilisemään epäsuoria juttuja, että ampuja on mielenterveysongelmainen, syrjäytynyt nuori mies. Todellisuutta ei tunnu tietävän kukaan. Lajin väkivaltaisuus myös kyseenalaistetaan laajalti ja tapauksen väitetään kuuluvan lajin luonteeseen.


Jokerit

- Nuorekkaalla joukkueella kauteen lähtevä Jokerit on lopulta sarjan parhaita joukkueita ja ottaa pronssia. Jää runkosarjassa kaksi pistettä Pelicansista, mutta voittaa saman joukkueen pronssipelissä.
Teemu pulkkinen voittaa Jokereiden sisäisen pistepörssin tehoilla 22+34=56, tehden samalla oman piste-ennätyksensä, tosin ei kuitenkaan omaa pistekeskiarvoennätystään, kun pelejä tulee täyteen täydet 60. Pulkkinen voittaa myös Jokereiden sisäisen maalipörssin, vaikka saakin edelleen palautetta liiasta syötön kautta pelaamisesta. Tulee kauden aikana tunnetuksi fyysisestä pelaamisestaan ja kovista taklauksistaan.
Steve Moses ei pysty täyttämään Janne Lahden paikkaa pelillisesti ja kerää tehojakin vain 15+12=27 huolimatta siitä, että isoa tonttia on läpi kauden tarjolla.
Joonas Rask pelaa kauden läpi lähes kokonaan kahdessa jälkimmäisessä ketjussa ja tekee 60 pelissä tehot 12+18=30, pelaten selvästi parhaan kautensa. Ilari Filppula on joukkueen kakkospistemies 50 pisteellä.


Kärpät

- Väsyneen oloinen Kärpät pyörii sarjataulukon puolessavälissä, sijoilla 5-8 läpi kauden, mutta sijoittuu lopulta viidenneksi, pudottaen Ässät ja Tapparan kyydistään selvästi kevätpuolella.
Ville Pokka pelaa loistokauden hyökkäyspäähän ja tekee yli 20 pistettä. Hyökkääjistä Huml, Plihal, Haataja, Viuhkola ja Donskoi tekevät kaikki yli 40 pistettä, mutta kukaan heistä ei tee yli 45 pistettä. Häviää Jokereille pudotuspeleissä voitoin 2-4, Kärppien maalivahtipelin tökkiessä. Viuhkola pelaa ehjän kauden.


Ässät

- Nousee rutiinilla sarjataulukon kärkikamppailuihin alkukaudesta, mutta putoaa kauden mittaan kärkijoukkeiden vauhdista. Juokkue onnistuu pelillisesti erittäin hyvin ja pääosin tutut miehet pelaavat yhdessä, mutta Michael Ryan ja Tuomas Pihlman floppaavat isossa roolissa ja Ryanin lähdöstä puhutaan jo kesken kauden, pelaa kuitenkin kauden loppun Ässissä, kun ottajia ei Sm-liigasta löydy.
Joel Armia pelaa ehjän kauden, ollen sivussa vain nuorten maailmanmestaruuskisojen ajan ja tekee 54 pelissä tehot 28+20=48, ollen Ässien paras maalintekijä ja päästen esiintymään keväällä Tsekin-turnauksessa. Zaborskyn kaltaista 40 maalin miestä joukkueesta ei kuitenkaan löydy ja se näkyy joukkueen menestyksessä.
Häviää Pelicansille voitoin 2-4 puolivälierissä Armian ylivoimaisista esityksistä ja maalivahtipelin onnistumisesta huolimatta.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tappara

- Rautakorpi saa Tapparan pelaamaan hyvin alkukaudesta ja Tappara onkin kuuden joukossa syksypuolella. Jää kuitenkin freelancerkokoonpanollaan valmiimpien joukkeiden jalkoihin kauden edetessä ja putoaa Kärppien ja Pelicanssin kevätpuolen vauhdista ja joutuu säälipleijareihin, missä se ottaa niukan 2-1 otteluvoiton TPS:sta.
Tapparan riveistä ei löydy pahoja epäonnistujia, eikä suuria onnistujia, mutta Chris Connolly osoittautuu joukkueen onnistuneimmaksi kesän aikana tehdyksi hankinnaksi. Aleksander Barkov pelaa 52 ottelua ja tekee tehot 18+24=42, ollen pistekeskiarvoltaan joukkueen paras sentteri.
Tuokkola loukkaantuu ja on kuukauden sivussa, minä aikana Tappara putoaa kärkikamppailuista.


Jyp

- Aloittaa kauden nihkeästi ja hyökkäyspään tehottomuuden merkeissä, mutta keikkuu marraskuulta helmikuulle sijoilla 5-7 ja näyttää olevan menossa suoraan puolivälieriin, löytäen kuitenkin lopulta oman paikkansa kahdeksannelta paikalta ja säälipleijareista, missä mestaruuskrapulakausi huipentuu tappioon ja putoamiseen jokavuotista yllättäjää Espoon Bluesia vastaan.
Ramzi Abid tekee 22 maalia, Hubacek 20 maalia ja Perrin 16 maalia, muut jäävät alle 15 maalin. Myttynen yllättää ja tekee tehot 10+16=26 siitä huolimatta, että istuu kaudella kuusi peliä katsomossa. Perrin pelaa 60 peliä ja tekee 60 pistettä, joista 44 on syöttöjä. Louhivaara tekee tehot 14+12, mutta pelaa silti Moskovan EHT-turnauksessa.


Blues

- Blues on melkein koko kauden sarjataulukossa säälipleijarialueella ja selviytyy lopulta varsin selvästi sääleihin, alempana sarjataulukossa olevien joukkueiden ollessa vaikeuksissa.
Juuso Riksman pelaa loistavan kauden ja johdattaa lopulta Bluesin säälipleijarivoittoon Jyp:sta. Blues venyy myös Kalpaa vastaan seitsemänteen peliin. Nuorista pelaajista Juuso Ikonen on positiivisin tapaus kauden aikana.


TPS

- Hyökkäyksen kärki on TPS:lla kauden vahvin ase ja Locke-Willsie-kaksikko löytääkin heti alkukaudesta toisensa ja tehtailee paljon pisteitä. Tämä jääkin TPS:n ainoaksi ilonaiheeksi tällä kaudella ja TPS kamppailee läpi kauden Bluesin, Lukon ja Ilveksen kanssa 10 joukkoon mahtumisesta. Niittymäki ei pahemmin loista ja homma tuntuu olevan hakusessa. Engren nouseekin joukkueen ykkösmaalivahdiksi kauden edetessä ja pelaa hyvän kauden, mutta valmennuksella ei ole munaa tehdä tätä muutosta heti alkukaudesta ja Niittymäki ehtii hävitä monta peliä ennen tätä.
Miikka Tuomainen sijoitetaan kauden alusta kanadalaisten kanssa samaan ketjuun ja osoittautuu turistiksi. Kanadalaiset arvostelevat miehen otteita julkisuudessa ja loppukaudesta Vahalahti siirretäänkin miesten kanssa samaan ketjuun, kun Koskiranta saa painaa Anttilan ja Tuomaisen kanssa toisessa kärkiketjussa. Locke ja Willsie tekevät molemmat yli 45 pistettä, mahtuen pistepörssin top 15 joukkoon ja Vahalahtikin pelaa tutulla tasollaan.
Anttila sivaltaa kaudella 19 maalia, joista 7 Ilvestä vastaan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Viimeksi muokattu:

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lukko

- Kausi on hyvää jatkoa Lukon viime kausien suorituksille ja Dufvan Lukko on ensi kaudella tasan yhtä hyvä, kuin Dufvan Tappara oli viime kaudella. Loppukaudesta Lukko on mukana kisassa kymppipaikasta ja Vehanen pelastaa kaudella paljon. Tukonen pysyy pitkästä aikaa ehjänä, muttei juhli pisteillä Lindgrenin lähdön jälkeen. Azevedosta ei ole Lindgrenin korvaajaksi ja hän tekee 45 pelissä tehot 9+17. Bertrand on kauden positiivisin yllätys ja Lukon paras laitahyökkääjä.


HPK

- Selinin paperit ovat sekaisin uudessa seurassa ja HPK ankkuroituu Saipan kanssa hännille jo ensimmäisistä peleistä alkaen siihen asti, kunnes Ilves tulee perä edellä vastaan, jolloin HPK on hetken mukana kamppailussa kymppipaikasta.
HPK:n peräpää(lähinnä maalivahtiosasto) vuotaa, eikä vahvistuksia ole enempää heikon taloudellisen tilanteen vuoksi(joukkueen millekään osa-alueelle) saatavilla koko kaudella. Luovii kauden läpi.
Tehot pitkälti ykkösketjun varassa. Viitaluoma, Santavuori ja Saarinen tekevät yli 35 pistettä kaikki.


Ilves

- Ilves ei voita tällä kaudella mestaruutta, mutta säilyy liigassa. Kausi lähtee pirteästi käyntiin ja Ilves on alkukierrosten aikana parhaimmillaan viidentenä ja pystyy säilyttämään asemansa hyvin ja on vielä loka-marraskuun vaihteessakin seitsemännellä sijalla. Marraskuussa saapuu kuitenkin kaamos ja Ilves voittaa marraskuussa vain kaksi peliä ja putoaa joulukuussa sarjataulukossa sijalle 12. Toisten joukkueiden rutiini ja materiaali ajavat Ilveksestä ohi.
Joulukuussa Ilves herää taistelemaan, mutta jää lopulta 13 sijalle. Alkusyksyn huipennus on 1-9 tappio Tapparalle. Pelaajaliikenteessä ei tapahdu muuta, kuin Rajalan paluu vaivihkaa Pohjois-Amerikasta kauden kuudenteen peliin ja ykkössentterin hankinta joulukuussa, marraskuussa tapahtuneen osakeannin ja valkokaulusosaston selviämisen jälkeen.
Maalintekijöitä ei meinaa löytyä ja Toni Rajala kantaakin jälleen suurimman vastuun maalinteosta, pelaten viimekauden tapaansa uransa parhaan kauden ja tehden tehot 20+18=38. Rajala aloittaa kauden pirteästi ja tekee ensimmäisissä kymmenessä pelissään tehot 5+3 alemmista ketjuista, valitaan Moskovan turnaukseen ja lähtee kauden päätyttyä AHL:n pelaamaan kauden lopun ja pudotuspelit.
Marjamäki kerää tehot 18+17 parhaaksi kaudekseen ja Niinimäki pelaa uransa parhaan kauden tehoilla 12+38=50 täysissä peleissä, ollen pistepörssin kahdeksas. Vuodenvaihteen jälkeen ensimmäisen pelinsä pelaava nimekäs sentterihankinta jää Niinimäen varjoon. Muuta positiivista Ilveksessä on ykköspakkipari, josta Koistinen on päässyt yli loukkaantumisistaan ja tekee mainiot 40 pistettä, vetäen myös Jokipakan hyville pisteille.
Fanit pettävät ja Ilves pelaa alkukaudesta menestyksekkäästi tyhjille katsomoille. Katsojamäärät kasvavat sopivasti marraskuun tappioputken aikana ja halli on täynnä melkein joka pelissä. Raimo Helminen tekee heti runkosarjan päätyttyä Ilveksen kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen.


Saipa

- Jää peränpitäjäksi jo viiden kierroksen jälkeen ja sinne myös jää. Ainoastaan Ilves ehtii käväisemään viimeisellä sijalla kerran tammikuussa.
Saipan materiaali ei vaan riitä tällä kertaa, eikä pelillinenkään puoli ole niin hyvässä kunnossa, että se voisi kiusata juurikaan isompiaan. Kauden ykköspistemies joukkueessa on Mark Lee 40 pisteellä, mutta muiden kärkipelaajien loukkaantumiset rasittavat joukkuetta. Liigakarsinnat ovat Saipalle läpihuutojuttu.
 
Viimeksi muokattu:

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
HPK

- Selinin paperit ovat sekaisin uudessa seurassa ja HPK ankkuroituu Saipan kanssa hännille jo ensimmäisistä peleistä alkaen siihen asti, kunnes Ilves tulee perä edellä vastaan, jolloin HPK on hetken mukana kamppailussa kymppipaikasta.
HPK:n peräpää vuotaa, eikä vahvistuksia ole heikon taloudellisen tilanteen vuoksi saatavilla koko kaudella. Luovii kauden läpi.
Tehot pitkälti ykkösketjun varassa. Viitaluoma, Santavuori ja Saarinen tekevät yli 35 pistettä kaikki.

Ihan hyvältä näyttivät Selinin paperit tänään Kazania vastaan ja peräpäähänkin saatiin just todellinen vahvistus...kiekollinen ja hyvän liikkeen omaava pakki. Sellanen pikku korjaus, että Kerhon ykkösketju ei ole Santavuori-Viitaluoma-Saarinen jos sitä meinasit? Saas nähdä miten käy. Kovaa on taistelu kympin sakkiin.
 

Frankster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Parit ranskikset, voi sitten kauden päätyttyä tulla tarkistamaan josko pitäisi satsata lottoon vai ei....


- Pistepörssin TOP 5:ssa on kaksi suomalaista
- Jokerien Steve Moses on haluttua tavaraa kauden jälkeen
- HIFK syöksyy alas ja pitkälle. "Potkut sopalle"-ketju ilmestyy jo syyskuun aikana
- Tappara on muutaman huonomman kauden jälkeen taas mukana mestaruusjahdissa
- KalPan paketti hajoaa syyskaudella totaalisesti, mutta antaa osviittaa paremmasta kevätkaudella. Ei mahdu TOP:6seen
- Kauden jälkeen kaikki tietävät kuka Jokereiden nro #3 on. (puolustaja Petteri Lindbohm)
- TPS yllättää positiivisesti
- Ilves karsintaan
- Koko kauden aikana ainoastaan kaksi päävalmentajaa saa potkut
- Stadin herruudesta ei tuloksellisesti jää epäselvyyksiä tänä vuonna, mutta jokaisessa ottelussa tapellaan. Molemmat joukkueet saavat sanktioita kauden mittaan
- Vehanen ei ole maalivahtitilaston ykkönen
- Jäähytilaston voittaa Ilari Melart
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Pidän ennakkoarvioinnista. Oma listani:

1. JYP
2. Jokerit
3. Kärpät
4. Lukko
5. Pelicans
6. HIFK
---------------
7. KalPa
8. Ässät
9. TPS
10. Tappara
---------------
11. Blues
12. SaiPa
13. HPK
---------------
14. Ilves

- Liigakarsinnassa Ilves säilyttää liigapaikkansa Sportia vastaan.

Playoffit:

KalPa - Tappara 0-2
Ässät - TPS 2-1

JYP - Tappara 4-3
Jokerit - Ässät 4-0
Kärpät - HIFK 4-0
Lukko - Pelicans 1-4

JYP - Pelicans 4-3
Jokerit - Kärpät 3-4

- Pronssiottelussa Pelicans nappaa toisen mitalinsa.

Finaalit:
JYP - Kärpät 2-4

- Kulta palaa Ouluun ja JYPin mitalin väri himmenee.

- KalPa erottaa ensimmäisenä päävalmentajansa.
- Lukko on pitkään runkosarjan kärjessä, mutta hyytyy kevään tullessa.
- Pistepörssin kärkinimi on TPS:n Corey Locke.
- Kai Suikkanen nimetään Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi, lähtee kauden päätyttyä Pelicansista.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Ihan hyvältä näyttivät Selinin paperit tänään Kazania vastaan ja peräpäähänkin saatiin just todellinen vahvistus...kiekollinen ja hyvän liikkeen omaava pakki.

Joo, tiedossa on HPK:n hankinnat ja tarkoitinkin paremminkin tuota maalivahtiosastoa, että on liigan heikoin ja noilla hankinnoilla tarkoitin, ettei joukkue saa kauden aikana enää lisää hankintoja, vaan menee tuolla samalla kokoonpanolla nyt kauden loppuun.

Seliniin en luota vielä tällä kaudella, vaikka materiaali onkin parempi, kuin Saipassa. Voi olla, että HPK kehittyy kauden aikana, tai saa pientä menestystä kauden alkupuolella, mutta kaikenkaikkiaan varmasti ei mahdu kymmenen joukkoon.


Sellanen pikku korjaus, että Kerhon ykkösketju ei ole Santavuori-Viitaluoma-Saarinen jos sitä meinasit? Saas nähdä miten käy. Kovaa on taistelu kympin sakkiin.

Niin, Rautiaista oltaisiin kovasti laittamassa ykköseen. Veikkaan, että pitkässäjuoksussa kokeneemmat kaverit pelaavat sillä paikalla.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Joo, tiedossa on HPK:n hankinnat ja tarkoitinkin paremminkin tuota maalivahtiosastoa, että on liigan heikoin.

En malttanut olla tarttumatta tohon maalivahtiosaston heikkouteen. Itse voisin heittää tohon vastaan, että moni tulee yllättymään kerhon maalivahti osaamisesta tällä kaudella. Tolvasen Mikko osoitti jo viime kaudella että pystyy pelaamaan Liigassa ykkösmolarin paikkaa ja eilinen Kazan peli vakuutti monet muutkin epäilijät Mikon taidoista. Ja uskaltaisin veikata, että Tolvasen Mikko tulee olemaan kahden seuraavan kauden aikana Liigan top-6 kassareita, jos kehitys jatkuu samaan malliin.
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tehdäänpä muutama ennustus samalla asiantuntemuksella kuin kaikki täällä höpöhöpöjänsä heittävät:

- Mika Partanen voittaa pistepörssin.
- Kai Suikkanen kasvattaa takatukan.
- Jarkko Ruutu pelaa tyylikästä jääkiekkoa.
- Uudet valmentajat, jotka ovat entisiä pelaajia, osaavatkin valmentaa.
- Ilves ei mene konkurssiin.
- Blues ei menesty tällä kaudella.
- HIFK on mestari.
- KalPa ei jää ilman kotietua.
- SaiPakin on olemassa.
- Virta riittää Turussa.
- Porilaisten ja raumalaisten keskinäinen alemmuuskompleksi kiinnostaa Kiveäkin.
- Kukaan ei muista Tapparaa.

Näin tää menee.
 

Oriolus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, Arrajärven Laaki
Runkosarja:

1. Jokerit
2. Kärpät
3. JYP
4. KalPa
5. Ässät
6. HIFK
7. Lukko
8. Tappara
9. Pelicans
10. TPS
11. Blues
12. SaiPa
13. Ilves
14. HPK

Sijoilla 5-10 tulee olemaan perin kiharaista: on (jopa) aivan todennäköistä, että esim. TPS:kin petraa suoraan aitoihin poffeihin (top six) - siis näin ennakolta.

Kunniataulukko: Kultaa: Ouluun, hopeaa: Helsinkiin (ei ifk), pronssiset Satakuntaan (tuanoi ihan sama kummalle - kunhan ei Luvialle). Vai sittenkin JYP:lle mitalit?

Peltosen Ville tekee > 14x pongoja kuin Semir B-A.

Melart ei yksinkertaisesti voi olla voittamatta jäähypörssiä. Narrien 25 ei vain kykene samanlaiseen kohellukseen tällä kaudella kuin "veli Melart".
 

Fled45

Jäsen
1. Jokerit
2. JYP
3. Pelicans
4. Kärpät
5. Tappara
6. HIFK
7. KalPa
8. Lukko
9. TPS
10. SaiPa
11. Blues
12. HPK
13. Ässät
14. Ilves


- Jokerit voittaa runkosarjan, mutta välierissä IFK on liian kova.
- Ensimmäisenä valmentajaa vaihtaa HIFK.
- Yhteensä 4 joukkuetta antaa kenkää valmentajalleen, yhtä monessa tapauksessa Raimo Summasta huhutaan korvaajaksi.
- SaiPa kerää ennätyspaljon sympatiapisteitä.
- Ilari Melart haastaa Jarkko Ruudun tanssiin vähintään kolme kertaa, kuitenkaan saamatta vastakaikua.
- Tappara on syyskauden yllättäjä johtaen pitkään runkosarjaa. Lopussa vauhti kuitenkin hyytyy.
- Kärpillä on loukkaantuneena koko ajan väh. 2 puolustajaa.
- Tomas Plihal onnistuu Oulussa ollen runkosarjan pistepörssin kymmenen parhaan joukossa.
- Pistepörssin voittaa Ilari Filppula kutitellen 70 pisteen rajaa.
- Anssi Salonen ei vihellä yhtään hyvää ottelua.
- Kauden pisin pelikielto on yli 10 ottelun mittainen.
- Sami Kapanen ei ole päässyt avioerosta yli, täten jää tehoihin 12+14.
 

snumi

Jäsen
ennustus: runkosarjan sijoituksen parantajat

Näillä joukkueilla potentiaalia parantaa sijoitustaan viimekauden runkosarjaan verrattuna eniten, olettaisin jokaiselta muutaman sijoituksen parannusta vähintään, yllätys on jos huonommin menee:

1) Tappara (viime kausi 12. - suora playoffs paikka, kotiedulla, suurin parantaja)
2) Jokerit (viime kausi 6. - suora playoffs paikka kotiedulla)
3) TPS (viime kausi 10. - suora playoffs, tuskin kotietua)

Huonommat sijoitukset kuin viime vuonna, olivat viime vuonna kärkikolmikossa: Pelicans, HIFK, Kalpa. Jos noista yksikin kärkikolmikosta löytyy, joukkue on ylittänyt itsensä.

Muut joukkueet pysynevät lähempänä viime vuoden runkosarjasijoitusta (eli tämä olisi lähellä paremmuusjärjestystä): JYP, Ässät, Kärpät, Blues, Lukko, Saipa, HPK, Ilves.
 
Viimeksi muokattu:

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mä ennustan, että kaikki ne, jotka on sijoittanut JYPin runkosarjassa top-3:een, eivät tule keväällä sanomaan tänne "mähän sanoin". Jos viidestä parhaasta pistemiehestä on neljä lähtenyt muualle, niin ei voi olla ennakko-odotukset kovin korkealla, varsinkin kun tietää että paikkaajat eivät ole ennakolta mitään sateentekijöitä, eikä sitä myöskään ole olleet harkkapeleissä.

Runkosarjan top-3 satunnaisessa järjestyksessä:

Tappara
Jokerit
Kärpät
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Jaahas alkaa siis oleen se aika vuodesta kun pitää vuotuinen lista kasata... joten näillä mennään:

1. Jokerit - Ei suurta vaihtuvuutta, tasainen miehistö.
2. Kärpät - Muutamaa vahvistusta vailla ja ikävä loukkaantuminen, mutta pätäkkää on piilossa... luulisin.
3. Tappara - Rautakorpi kasannut kovan joukkueen.
4. Jyp - Pajatso tyhjeni aika pahasti, mutta kovia nimiä tullut tilallekin, silti rahkeet ei riitä tällä kaudella ylemmäs runkosarjassa.
5. KalPa - Kaikesta sekoilusta ja sotkuista huolimatta materiaali riittää, mutta ei kärkitaistoon.
6. Lukko - Sillä varauksella että Vehanen ei jotenkin mystisesti maalilta katoa ennen kauden alkua tai loukkaannu, niin tuolla materiaalilla hyvinkin kamppailee jopa suorasta kotiedusta.
7. HIFK - Ajokoiraa varten rakennettu joukkue, jota monet veikkailee kärkeen vaikka joukkueesta puuttuu oikeastaan kaikki, tosin fanit saanevat taas ryminää ja tappeluita.
8. HPK - Värilasit
9. Pelicans - Vaikka joidenkin jumala Suikkanen onkin penkintakana niin joskus tulee seinä vastaan että mihin rajallisella materiaalilla ja riskillä pääsee, pleijarit sitten onkin oma maailmansa.
10. Ässät - Porissa oli hetken hauskaa, mutta nyt lähti maalivahtivalmentaja, lähti Zaborsky ja uusista tulijoista ei ole paikkaamaan vajetta.
11. TPS - Pahnan pohjalta joidenkin mielestä parrasvaloihin, hommaamalla kaksi ulkomaalaista ja tekonivel maalivahdin. Materiaali aivan liian kapea kärjen osalta ja Niittymäen kunto täysi arvoitus, siihen päälle Virran pelityyli, niin on jopa hyvät vahvistukset hukassa.
12. Blues - Maitojuna Riksman ei vaan yksin riitä, muuten materiaali on todella tasapaksua ja sillä ei tälläkertaa päästä niihin peleihin joissa repimällä ja raastamalla voitetaan.
13. SaiPa - Kaksi puolustajaa ja yksi käytännössä toista kautta SM-liigaa pelaava ykköskentän hyökkääjä + julmetusti mestis pelaajia ja uusi valmentaja mestiksestä, niin ei niillä kuuhun mennä.
14. Ilves - Jos teki Kummola virheen palkkaamalla Raipen nuorten maajoukkueen peräsimeen, niin vielä isomman virheen teki Ilves kun tuon hälytyskellon jälkeen päätti että Raipe se on SM-liiga tason valmentaja, sen jälkeen organisaation ongelmat ja muutenkin vajavainen kalusto, niin kyllä ne karsinnat taas kutsuu.

Niin ja ne "viivat".
- Kummolan Tammereen halli ei etene tänäkään talvena pätkän vertaa ja rahoitusta on keväällä tasan yhtä paljon kasassa, kuin oli vuosi sitten samaan aikaan kun saman viivan laitoin.
- Tuomarit aiheuttavat pahennusta kuten aina aiemminkin.
- Kurinpitopäätökset ovat aivan yhtä järjettömiä ja epäloogisia kuten tähänkin asti ja aiheuttavat purnausta ja pitkiä 30 sivuisia täysin turhia ketjuja siitä kuka oli syyllinen ja mihinkä.
 
Viimeksi muokattu:

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
"Tappara pelaa ensi kaudella suunnilleen puolet kotipeleistään sinisellä paidalla ja toisen puolen valkoisella"

Ennustan että ainakin yhden kerran vierasjoukkue saapuu Hakametsään väärän värisissä paidoissa.
 

Aberystwyth

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
1.JYP
2.Jokerit
3.KalPa
4.HIFK
5.Ässät
6.Pelicans
7.Tappara
8.Kärpät
9.Lukko
10.Blues
11.SaiPa
12.TPS
13.HPK
14.Ilves

Mestaruuden vie jälleen JYP, joka voittaa finaalissa Jokerit. Ässät ottaa pronssia kaatamalla KalPan. Ilves karsii Jokipoikia vastaan, mutta säilyy voitoin 4-2.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Muut joukkueet pysynevät lähempänä viime vuoden runkosarjasijoitusta (eli tämä olisi lähellä paremmuusjärjestystä): JYP, Ässät, Kärpät, Blues, Lukko, Saipa, HPK, Ilves.

Olen kyllä täysin eri mieltä. Jyp on heikentynyt todenteolla viime kaudesta ja on todellinen ihme, jos Jyp on kolmen joukossa, kuten jo Jyp:n kannattaja kommentoikin. Vaatii onnistunutta kautta jo kuuden joukkoon pääseminen.

Toinen yliarvioitu joukkue näissä kirjoituksissa laajemminkin on Saipa, josta myös jo BlackWolf kommentoikin; valmentaja vaihtunut ja kärkipelaajat jättäneet joukkueen, eli ei mitään jakoa liigassa.

HPK on vahvistunut viime kaudesta minun mielestäni, mutta hedelmiä en usko olevan vielä tulevalla kaudella odoteltavissa, joten samoilla sijoilla, kuin viimekin vuonna...
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Runkosarjan päätöskierroksen jälkeen sarjataulukko näyttää tältä:

1. KalPa
2. Ässät
3. JYP
4. Jokerit
5. Kärpät
6. HIFK
7. Pelicans
8. Lukko
9. Tappara
10. TPS
11. Blues
12. HPK
13. SaiPa
14. Ilves

Helppoa.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Tässähän tämä.

1. Jokerit
2.Tappara
3. Kärpät
4. Kalpa
5. Lukko
6.TPS
7. Jyp
8. Hifk
9. Ässät
10. Pelicans
11. Blues
12. HPK
13. Saipa
14. Ilves
Näkeehän tuon nyt silmälläkin että Ässien sijoitus on Veikkaajan arviossa aivan törkeästi alakanttiin, siellä on hiton hyvä nippu kasassa. Niin ärsyttävää kuin se patafanien superhehkutus kun taas tuleekin olemaan niin silti.

Tapparan en usko ihan noin korkealle yltävän, enkä HIFK:n putoavan noin alas. Lukkoakaan en valitettavasti kuuden sakkiin sijoittaisi...eli näin:

1. Jokerit
2. KalPa
3. Kärpät
4. Ässät
5.Tappara
6. HIFK
7. Lukko
8. Pelicans
9. Jyp
10. TPS
11. Blues
12. SaiPa
13. HPK
14. Ilves
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Helepot.

1. Jokerit
2. Lukko
3. JYP
4. Kärpät
5. Pelicans
6. Ässät
7. KalPa
8. Tappara
9. Blues
10. HIFK
11. TPS
12. Ilves
13. HPK
14. SaiPa


Säälit:

KalPa-HIFK
Tappara-Blues


Playoffs:

Jokerit-Tappara
Lukko-KalPa
JYP-Ässät
Kärpät-Pelicans

Jokerit-Pelicans
Lukko-JYP

Pronssi: Lukko
Mestaruus: Jokerit



1. Steve Moses, Teuvo Teräväinen ja Teemu Pulkkinen tekevät yli 40p mieheen.
2. Markus Granlund tekee alle 30p.
3. Runkosarjan alettua ensimmäisenä valmentajaa vaihtaa HIFK.
4. Petri Vehasella on eniten nollapelejä kauden jälkeen.
5. Playoffsien pistepörssin voittaa Teuvo Teräväinen.
6. Joku Tapparan pelaajista voittaa jäähypörssin.
 
Viimeksi muokattu:

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Helepot.

1. Jokerit
2. HIFK
3. Jyp
4. Kärpät
5. Pelicans
6. Ässät
7. Lukko
8. KalPa
9. Tappara
10. Blues
11. TPS
12. Ilves
13. HPK
14. SaiPa

Hö, JYP puuttuu tuolta listalta.

Hommahan menee näin:

1. Pelicans
2. HIFK
3. Kärpät
4. JYP
5. Blues
6. Jokerit
7. KalPa
8. Lukko
9. Ässät
10. Tappara
11. TPS
12. SaiPa
13. HPK
14. Ilves

- Jokerit kyntää koko alkukauden, koska valmennus osoittautuu taitamattomaksi käsittelemään tuollaista nippua. Peesaan Johtavaa tässä asiassa. Lämsä saa monoa viimeistään joulun aikaan.

- Blues on oikea yhdistelmä nuoruutta ja potentiaalia, tulee yllättämään asiantuntijat.

- Ilves tippuu Mestikseen kauden päätteeksi.

- Suikkanen saa lintuparven junttiegollaan runkosarjan voittoon, mutta sen jälkeen käy KalPaten.

Varaan itselleni oikeuden muutoksiin, mikäli liigaan roudataan NHL:stä huomattavassa määrin piristeitä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
- Blues on oikea yhdistelmä nuoruutta ja potentiaalia, tulee yllättämään asiantuntijat.

Hyvä että jonkun muunkin joukkueen kannattaja sanoo tuon. Jos itse sanoisin olisi se "värilasien takaa" puhumista. Olkoonkin että Bluesin kannattajat ovat keskimääräistä kriittisempiä joukkuettaan kohtaan vrt. vaikkapa Ässien kannattajat.

Yksi huvittava piirre on se, että eri joukkueista esitetään kaudesta toiseen samanlaisia argumentteja riippumatta siitä millainen miehistö niillä kulloinkin on.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Runkosarja

1. JYP
2. Jokerit
3. Pelicans
4. Tappara
5. Kärpät
6. KalPa
7. Lukko
8. HIFK
9. HPK
10. Ässät
11. Blues
12. TPS
13. SaiPa
14. Ilves

No, muutama viikko ennustuksesta ja mielestäni se ei ole sinne päinkään. Tuskin se vaihtamalla paranee, mutta vaihdetaan nyt kuitenkin, perusteluiden kera.

Runkosarja

1. Tappara
Laaja ja tasainen materiaali takaavat yhdessä Rautakorven kurinalaisen pelitavan kanssa tasaisen pisteiden keruun sekä kotoa että vieraista. Liigan TOP3 -maalivahtikaksikko. Suurin kysymysmerkki on puolustuksen jalkanopeus, riittääkö se nopeita joukkueita vastaan ? Paras pistemies Antti Erkinjuntti.
2. Jokerit
Jos kaikki pelaajat eivät saa vakavaa aivotärähdystä avausottelussa HIFK:ta vastaan, Jokerit pelaa hyvän runkosarjan laajan ja vähän vaihtuneen materiaalin takaamana. Lämsän taidot pieni kysymysmerkki. Ruutu kerjää edelleen verta nenästään, ja alkaa saada joka ilta erikoiskohtelua vastustajien pommikoneilta tai nyrkkisankareilta. Paras pistemies Ilari Filppula.
3. KalPa
Kova hyökkäyskalusto mättää maaleja riittämiin, vaikka peräpää vähän vuotaakin. Kova liike edelleen vahvuutena. Valmennuksella ja maalivahtiosastolla näytönpaikka. Paras pistemies Sakari Salminen.
4. Kärpät
Joukkue pelaa Aravirran viimeisen kauden kunniaksi ihan hyvän runkosarjan. Backlund on liigan ehdotonta eliittiä. Kärpiltä löytyy kolme ratkaisuihin kykenevää ketjua. Puolustus hienoinen arvoitus. Paras pistemies Ivan Huml.
5. JYP
Puolustus rautaa, tai pitäisikö sanoa terästä. Hyökkäystehot liikaa yhden ketjun varassa, mutta pisteitä ropisee, sillä tiiviin alakerran vuoksi maaleja ei tarvitse montaa tehdä voittaakseen ottelun. Paras pistemies Eric Perrin.
6. Lukko
Pyhä kolminaisuus, Dufva-Vehanen-Azevedo hinaa Lukon suoraan pudotuspeleihin. Puolustuksesta ei oikein tahdo löytää selkeää kiekollista liideriä, vaikka ilmeisesti Caldwellia sellaisena pidetäänkin. Vahvistuu vähintää kahdella pelaajalla kauden mittaan. Paras pistemies Justin Azevedo.
------
7. TPS
Engren, Niittymäki ja Locke. Pitkälti heidän varassa on TPS:n menestys. Puolustus on hyvin kapea eikä kestä loukkaantumisia. Hyökkäysosasto verkkainen (?) mutta kokenut. Miten Virta saa pelinsä kulkemaan hieman hitaammilla pelaajilla, mitä hänellä KalPassa oli käytettävissä? Paras pistemies Ville Vahalahti.
8. HIFK
Takaisin brändikiekkoon. Tunteita herättävää kiekkoa luvassa. Pysyykö joukkueen ajatukset itse pelissä vai yksittäisissä pelaajissa/tilanteissa? Hyvät, periksiantamattomat pelaajat kuitenkin tuovat HIFK:lle playoff-paikan. Paras pistemies Eero Somervuori.
9. HPK
Selinin ja hiljaisen yhtiömiehen, Jukka Jalosen, pelikirja lupaa Kerholle paljon pirteämpää kautta kuin viime kaudella. Joukkue on merkittävästi vahvistunut luisteluvoimassa, mikä lupaa hyvää. Suuri vaihtuvuus vie toki aikaa, että ajatukset saadaan toimimaan käytännössä. Tolvanen sementoi itsellensä ykkösvahdin paikan. Paras pistemies Jesse Saarinen.
10. Ässät
Laadukas joukkue, mutta miten Kivi saa pelin kulkemaan? Onko tehot liialti Dixonin vitjan harteilla? Maalivahtikaksikko epäilyttää Lehtosen lähdettyä. Paras pistemies Stephen Dixon.
------
11. Pelicans
Kai " Jumala " Suikkanen ei saa pelaajiensa dieselmoottoreita käyntiin. Maalivahtiosasto pettää. Paras pistemies Tommi Paakkolanvaara.
12. Blues
Riksman tarjoaa joukkueelle sauman voittaa joka ilta, mutta maalinteko tökkii. Rosasta ei ole yhtään mihinkään. Puolustuksessa "nimettömät" kaverit pelaavat pirteän kauden. Paras pistemies Kristian Kuusela.
13. Ilves
Ennakkoon karsijaksi tuomittu Ilves taistelee olemassaolostaan kynsin hampain ja yllättää kaikki kampeamallla itsensä pois karsijan paikalta. Koistinen ja Jokipakka tekevät yhteensä yli 60 pistettä.
14. SaiPa
Maalivahti- ja puolustusosasto SaiPalla on kunnossa, mutta hyökkäyspeli tökkii pahemman kerran. Lisäksi loukkaantumiset vaivaavat. Tirkkonen saa kenkää kesken kauden. Paras pistemies Per Savilahti-Nagander.
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Yksi huvittava piirre on se, että eri joukkueista esitetään kaudesta toiseen samanlaisia argumentteja riippumatta siitä millainen miehistö niillä kulloinkin on.

Tähän olen itsekin kiinnittänyt huomiota. Valmentajalla/joukkueella ei ole mitään väliä, samat manööverit jatkuvat... Hymijö.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
1. Jokerit
2. KalPa
3. Kärpät
4. Tappara
5. Ässät
6. HIFK
----
7. Pelicans
8. Lukko
9. JYP
10. SaiPa
-----
11. Blues
12. HPK
13. TPS
14. Ilves

- SaiPa pelaa pleijareissa
- Jokerit voittaa mestaruuden
- Pistepörssin voitto ei mene pk-seudulle
- Ruutu vie jäähypörssin
- Sormunen saa potkut
- Mestiksen mestari ei nouse liigaan taaskaan

Lainaillaanpas, kun on taas sattunut ja tapahtunut:

1. Jokerit
2. Kärpät
3. Ässät
4. KalPa
5. HIFK
6. JYP
----
7. Tappara
8. Pelicans
9. Lukko
10. SaiPa
-----
11. Blues
12. HPK
13. TPS
14. Ilves

Todella hankala ennustaa. Neljästä viimeisestä kaikki ovat mahdollisia kympinsakkiin menijöitä, joten nuo nyt vain ovat tuossa järjestyksessä. SaiPan nostin värilasein ylemmäs. Blues varmasti "yllättää" jälleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös