Boston Bruins 2012-2013

  • 193 771
  • 536

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
->Uskoisin, että tuo Subbanin valinta heijastelee aika pitkälti draftin heikkoutta.

Tuo on kyllä totta. Viimeiset todella kiinnostavat pelaajat olivat menneet edellisen muutaman vuoron aikana, siksi suhtaudun tähän valintaan näinkin maltillisesti. ;) Jos olisi vielä ollut joku Määttä siinä tyrkyllä ja valittu silti veskari niin sitten kyrsisi oikeasti.

Noin muuten kyse on lähinnä arvoista, joiden osumisen näyttää seuraavat viisi vuotta. Sen puolesta on vaikea olla innoissaan tai pettynyt. Faneille tietysti "Colbornet" ja "Griffithit" ovat herkkua, kun seilinki on avaruudessa.

Niin, kuten sanoin niin eihän näistä tässä vaiheessa tiedä. Mutta mieluummin ottaa arvan mallia "katto taivaissa, saavuttamisen mahdollisuus häviävän pieni" kuin "katto nelosen nyrkkisankarina, saavuttamisen mahdollisuus häviävän pieni". Se ottaako mieluummin ensinmainitun vai todennäköisemmän osuman matalammalla katolla (jos siihen on mahdollisuus) onkin sitten makuasia.

Kärkipickit tietysti ovat ne ratkaisevimmat, ja varmasti noiden pelaajatyypit - maalivahti ykkösrundilla & pakinrääpäle - värittävät fiiliksiä vaikka noilla yksilöillä sinänsä on kiinnostaviakin ominaisuuksia. Mutta samapa tuo, Bruins-johto on ansainnut sen että luotan ja tarkistan sitten viiden vuoden päästä uudestaan tämän draftin sadon.
 

penzwei

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tänään uutisoitiin Aleksandr 'Koko' Hohlatsovin jättävän OHL seuransa Windsor Spitfiresin ja lähtevän KHL:ään Spartak Moskovan riveihin, jossa hänen isänsä on GM:änä.
Koko on jo aiemmin sanonut haluavansa joskus pelata Spartakissa, joten parempi kaikkien kannalta, että hän lähtee nyt, eikä vaikka viiden vuoden päästä. Kehityksen kannalta on varmasti parempi, että hän pelaa KHL:ssä, kuin junioreissa. AHL:ssä hän ei ikänsä puolesta voi pelata.
Itse en ole peloissani ns. KHL-peikosta Kokon kohdalla, sillä hän kieltäytyi miljoonista Venäjällä ja lähti OHL:ään pelaamaan (käytännössä ilmaiseksi), jotta nimenomaan saisi NHL-varauksen ja pääsisi NHL:ään pelaamaan, joka on hänen unelmansa.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Khoklachevin ympärille koottiin junnusarja ennen pojan tuloa pariksi vuodeksi pohjois-amerikkaan ja isän siirryttyä uuteen pestiin takaisin meneminen ei ollut yllätys. Toivottavasti parin-kolmen kauden aikuisia vastaan pelaamisen jälkeen Kokolla riittää halu ja motivaatio yrittää tehdä Samsonovit Bruinseissa, taitoa ei ole koskaan liikaa.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Järjestyksessään kuudes nuorten kehitysleiri alkaa huomenissa. Mukana on 29 pelaajaa joista seitsemän NCAA-liigasta kutsuttuja. Toivottavasti perinteiseen tapaan leiriltä nähdään ja kuullaan paikallaolijoiden kommentteja mediassa ja tuolla HFboardsin puolella.

Mielenkiintoista että Khokhkachev on merkittynä Bruinsin prospecteista osallistujaksi vaikka on lähdössä takaisin venäjälle. Kokon lisäksi silmään pitäisi tässä seurassa pistää Knight ja Spooner hyökkääjistä ja Hamilton ja Cross puolustajista, näitä kun on enemmän tai vähemmän villeissä fantasiamanageroinneissa nostettu vakiokasvoiksi ensi vuoden joukkueeseen. Tietysti tämä leiri on vasta lämmittelyä loppukesän training camppiä varten näille kavereille, siellä ne pelipaikat sitten hankitaan jos paukut riittää.

Kutsuttujen tilastoista silmään pistää Parker Milner jonka kuuma kausi sattui NCAA:n mestaruusturnaukseen - tilastot on niistä peleistä huimat. Colin Campbellin nimi taas on hauska vaikka ei enää yhtä ajankohtainen. Alla lista leirille osallistujista (kutsutut kursivoituna):

Hyökkääjät: Darik Angeli, Anthony Camara, Colin Campbell, Daniel Carr, Justin Courtnall, Brian Ferlin, Justin Florek, Seth Griffith, Colton Hargrove, Alex Khokhlachev, Jared Knight, Cody Payne, Ben Sexton, Wayne Simpson, Ryan Spooner

Puolustajat: Matt Benning, Chris Casto, Tommy Cross, Matthew Grzelcyk, Dougie Hamilton, Torey Krug, Robbie O’Gara, Zach Trotman

Maalivahdit: Zane Gothberg, Parker Milner, Adam Morrison, Malcolm Subban, Niklas Svedberg, Lars Volden

2012 DEVELOPMENT CAMP INVITES kirjoitti:
Darik Angeli is a 6’3”, 200-pound forward from Lakewood, CO, who skated last season for Ohio State University, where he tallied 7-8=15 totals in 32 games for the Buckeyes as a freshman.

Colin Campbell, a 6’1”, 190-pound forward from Pickering, ON, has played the past two seasons for Lake Superior State University, compiling 13-19=32 totals in 74 games.

Sherwood Park, AB native Daniel Carr is a 6’0”, 185-pound forward who skated past two seasons at Union College, recording 40 goals and 35 assists with 58 penalty minutes in 81 games, helping the Dutchmen reach the program’s first-ever NCAA Men’s Frozen Four in 2012. He notched a goal and an assist in three NCAA tournament games.

Chris Casto is a 6’3”, 215-pound defenseman and native of Stillwater, MN who played last season for the University of Minnesota-Duluth, tallying two goals and 11 assists with 14 penalty minutes in 41 games in his rookie season. He played in two NCAA tournament games with the Bulldogs, notching an assist.

Boston University senior Justin Courtnall is a 6’3”, 215-pound forward from Victoria, BC, who posted 4-3=7 totals with 73 penalty minutes in 39 games last season for the Terriers.

Parker Milner, a 6’1”, 185-pound goaltender from Pittsburgh, PA, helped lead the Boston College Eagles to the NCAA national championship last season by posting a 1.66 GAA and .937 SV% with three shutouts in 34 games, in addition to compiling a .50 GAA and .982 SV% in the NCAA tournament.

Wayne Simpson is a 5’11”, 190-pound forward from Boxborough, MA who has played the past three seasons at Union College, where he compiled 18-13=31 totals in 41 games last season, to help the Dutchmen reach the NCAA Men’s Frozen Four for the first time. Simpson recorded a goal through three NCAA tournament games.

Uutinen kokonaisuudessaan luettavissa Bruinsin sivuila.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kutsuttujen tilastoista silmään pistää Parker Milner jonka kuuma kausi sattui NCAA:n mestaruusturnaukseen - tilastot on niistä peleistä huimat.

Kuinkahan moneen leiriin Parker Milner ehtii osallistumaan? Nyt siis ensin Bruinsin leirille ja sen jälkeen Detroitin vastaavalle. Siinä voisi välissä ehtiä vielä jossain poikkeamaan ja noiden jälkeen sitten seuraavalle. Mutta ilmeisen kiinnostava nimi kyseessä, kun useampi seura on hänet kutsunut leirille.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kuinkahan moneen leiriin Parker Milner ehtii osallistumaan? Nyt siis ensin Bruinsin leirille ja sen jälkeen Detroitin vastaavalle. Siinä voisi välissä ehtiä vielä jossain poikkeamaan ja noiden jälkeen sitten seuraavalle. Mutta ilmeisen kiinnostava nimi kyseessä, kun useampi seura on hänet kutsunut leirille.
Milnerillä on varmasti mielenkiintoinen kesä edessä. Saa pelata kiekkoa ja tutustua eri organisaatioihin, mukava tapa 'vähä kiertee mualimoo'.

Luin joku päivä sitten Bruinsin development-camp uutisen joka palautui mieleeni kun näin Henkan viestin tuolta Red Wings -osastolta. Tuskin Boston pystyy kilpailemaan Detroitin kanssa etenkin kun meidän kassaripuoli taitaa olla aavistuksen kovempi.
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Vahdinvaihto Bostonin maalinsuulla lähenee. ESPN:n Pierre Lebrun ennakoi Bruinsin ja Tuukka Raskin olevan lähellä jatkosopimusta. Tuukan pitkä tie ykköseksi on siis kuljettu ja uskon että seuraavana vakiinnutetaan paikka liigan maalivahtien top-10:stä. Toivottavasti sopimuksella on pituutta 3-5 vuotta niin ei tarvitse olla uusia neuvotteluja käymässä vähään aikaan.

BigBadBlog kyseli Bruinsin Shawn Thorntonilta kuulumisia ja näin mm. näin Thornton kommentoi Raskia:
“It’s June, so I’m not too worried about it right now. I have all the confidence in the world in Tuukka. His numbers have proven that he can start in this league. All his teammates love him. He’s a great guy. They still have to re-sign him, but I’m very confident with him between the pipes.”

Koko artikkeli Shawn Thornton talks Tuukka Rask, Malcolm Subban and the Merlot Line (bigbadblog.weei.com)
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Onko tässä Raskin yhden vuoden sopimuksessa ideana ansaita huippukaudella pitkä sopimus, jossa vuotuinen ansio on isompi kuin tuo 3,5 miljoonaa dollaria? En keksi muuta syytä, miksi tyytyä vuoden sopimukseen, kun Thomas on nyt poissa tieltä. Pientä uhkapeliä, vaikka Tuukalla toki onkin ihan hyvä mahdollisuus vakuuttaa kaikki ensi kaudella.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Onko tässä Raskin yhden vuoden sopimuksessa ideana ansaita huippukaudella pitkä sopimus, jossa vuotuinen ansio on isompi kuin tuo 3,5 miljoonaa dollaria? En keksi muuta syytä, miksi tyytyä vuoden sopimukseen, kun Thomas on nyt poissa tieltä.
Kompromissi. Bruins ei uskaltanut vielä sitoutua pitkään ja rahakkaaseen sopimukseen, koska Rask on edelleen pieni kysymysmerkki ykkösmaalivahdin roolissa, vaikka näytöt NHL-tasolta ovatkin hyvät. Lisäksi Rask oli RFA, joten Bruinsilla ei ollut mitään velvoitetta tarjota pitkää sopimusta (oikeudet se olisi luultavasti saanut pidettyä joka tapauksessa).

Idea on nimenomaan se että Rask pelaa nyt yhden kauden rehellisesti ykkösmaalivahtina mutta hieman pienehköllä palkalla, jonka jälkeen on helpompi arvioida Raskin todellista arvoa dollareisa. Nythän pitkä ja rahakas sopimus olisi ollut Bruinsin kannalta katastrofi jos Raskilla ei pää kestäisikään ykkösvahdin paineita. Toisaalta pitkä sopimus tuolla 3.5 miljoonan palkalla olisi Raskin kannalta todennäköisesti epäedullinen, koska hänen arvonsa 1-2 vuoden päästä lienee 5-6 miljoonaa kaudessa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyvä sopimus molemmille. Bruins haluaa nähdä tulevana vuotena kuinka Rask pelaa ykkösenä ja pystyy arvioimaan tämän palkan paljon paremmin kuin nyt ja Rask saa näyttää taitonsa ja saa sitten kauden päätyttyä ansionmukaista palkkaa.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Pakko myöntää että olin yllättynyt että sopimus on vain vuoden mittainen. Uskon että lyhyt paperi sopi molemmille osapuolille ja luotto Raskiin on ainakin täällä kova.

Äkkiseltään ajateltuna monivuotinen paperi olisi ollut Bruinsille parempi ja nyt Rask hyvin pelatessaan siirtää liksan paria pykälää kovempaan luokkaan jo ensi vuodeksi.
Ensi kaudella ei tosin ole Thomasin cappia rasitteena mutta Chiarellilla pitää kiirettä kun Lucicin, Seguinin, Marchandin, Caronin ja Raskin kanssa neuvotellaan RFA-sopimuksista. Tämä kausi näyttää onko Hortonista (UFA) enää kaukaloon joten myös sieltä voi tulla neljä miljoonaa käyttöön.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Minusta Raskin soppari näyttää siltä, että kumpikin osapuoli (etenkin Rask) haluaa että Raskin ja Bostonin yhteinen taival jatkuu. uskon/toivon että kyseessä on vain kikkailu Thomasin cap hitin takia.

Kiitoksia kaikille Bruins-keskustelijoille! Piti jo teitä kiittää kauden jälkeen laadukkaasta jutustelusta, mutta jostain syystä on jäänyt kirjoittamatta kiitokset. Ikävä kyllä(?) oma kirjoittelu on jäänyt vähemmälle, mutta aktiivisesti teidän juttuja seuraan. Asiantuntemus on kovalla tasolla.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Eikun vaan aktiivisesti mukaan Morrison! Kohtahan se harjoituskausi alkaa ja päästään katsomaan kuinka kauas takaraivolle Dougie "douglas" Hamiltonin kypärä menee ja millaiseen vauhtiin Jared "one-ankle" Knight itsensä saakaan ennen kuin taklaa harjoituksissa sen paremman Subbanin rysään.

Ettei menisi ihan turhaksi löpinäksi niin tässä liikkuvaa kuvaa meidän tulevaisuuden toivoista:
Bruins Development Camp Dougie Hamilton (youtube.com)
Bruins Development Camp Malcolm Subban (youtube.com)
Developmen camp day 1 (BruinsTV)
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tänään uutisoitiin Aleksandr 'Koko' Hohlatsovin jättävän OHL seuransa Windsor Spitfiresin ja lähtevän KHL:ään Spartak Moskovan riveihin, jossa hänen isänsä on GM:änä.
Koko on jo aiemmin sanonut haluavansa joskus pelata Spartakissa, joten parempi kaikkien kannalta, että hän lähtee nyt, eikä vaikka viiden vuoden päästä. Kehityksen kannalta on varmasti parempi, että hän pelaa KHL:ssä, kuin junioreissa. AHL:ssä hän ei ikänsä puolesta voi pelata.
Itse en ole peloissani ns. KHL-peikosta Kokon kohdalla, sillä hän kieltäytyi miljoonista Venäjällä ja lähti OHL:ään pelaamaan (käytännössä ilmaiseksi), jotta nimenomaan saisi NHL-varauksen ja pääsisi NHL:ään pelaamaan, joka on hänen unelmansa.

Khokhlachev on tehnyt Bostonin kanssa kolmivuotisen tulokasopimuksen. Sopimus allekirjoitetaan huomenna. KoKo osallistuu syksyllä myös Bostonin harjoitusleirille, ja jos ei saa paikkaa NHL:stä, niin sitten menee Venäjälle pelaamaan ensi kaudeksi. Varmasti hyvä järjestely molempien kannalta, sillä näin KoKo saa aikuisten peleistä kokemusta kauden verran etukäteen. Sitten kaudeksi 2013-14 KoKo tulee takaisin Pohjois-Amerikkaan ja hakemaan todennäköisesti aluksi farmin kautta nousua NHL:ään.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ilmeisesti Tuukka itse halunnut vain lyhyen jatkon, vaikka jo kaudella tarjottu pidempää sopimusta.

En oikein ymmärrä Raskin tavoitteita. En nimittäin usko, että Bruins tulee maksamaan edes nappikauden jälkeen Raskille enempää kuin 5 - 6 miljoonaa kaudesta. Joku muu seura tulee?

Rask olisi luultavasti saanut suunnilleen samanlaisen sopimuksen kuin Schneider sai ja 12 miljoonaa pankkitilille. Nyt jää riski sille, että kiekot eivät pysähdy, tulee loukkaantuminen tms, jonka myötä sitä kahtatoista miljoonaa saa sitten yrittää kasaan loppu-uran. Itseensä täytyy uskoa, eikö niin, mutta joskus kannattaa myös pelata varman päälle ja varsinkin silloin, kun varman päälle pelaaminen mksaa suhteessa niin vähän kuin se olisi tällä kertaa maksanut.

Seuran kannalta sopimus on mielestäni hyvä. En itse ole täysin vakuuttunut Raskin kyvyistä voittaa 40 ottelua kaudessa. Ja 35 voittoa ei riitä millään yli kuuden miljoonan kausiansioihin.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
En oikein ymmärrä Raskin tavoitteita. En nimittäin usko, että Bruins tulee maksamaan edes nappikauden jälkeen Raskille enempää kuin 5 - 6 miljoonaa kaudesta. Joku muu seura tulee?

Ehkä Rask haluaa katsella vuoden jälkeen, mitkä ovat Thomasin kuviot..
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itselle jäi sellainen mielikuva tästä tilanteesta, että Rask ei itse halunnut solmia pitempää sopimusta ihan sen takia, ettei ole pelannut yhtään kautta ykkösenä, ja näin ollen varsinainen arvo ei ole tiedossa; oli se sitten 4milj tai 7milj. Samalla myös vältytään DiPietro-ilmiöltä, jonka uskoisin jossain määrin myös vaikuttaneen Raskin päätökseen. Jos ymmärrätte mitä yritän sanoa.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Näen ihan positiivisena tuon Raskin toiveen ja sopimuksen. Luulen, että kaverilla on vain sen verran kova luotto siihen että pystyy ensi kaudella osoittamaan että kuuluu liigan maalivahtieliittiin. Tuollainen itseluottamus taas on tietysti hyvä asia urheilussa vaikka johtaisikin elämää suunnitellessa hieman riskaabelimpaan ratkaisuun.

Hohlatshevin sopimus huojentaa myös. Koko ajan ollut käsitys että NHL on hänellä se selkeä tavoite, ja nyt solmittava NHL-diili vahvistaa tätä uskoa sikäli kuin se pääsi KHL-sopimuksen myötä horjumaan. KHL on hänen kehitykselleen varmasti hyvä sarja tähän paikkaan.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Chiarelli on ehtinyt jo toteamaan joka kesäisen "seuraamme nämä ufa -karkelot sivusta" -kommenttinsa, joten tuskin kannattaa Bruinsfanin päivystää illalla koneen ääressä, paitsi jos parempaa tekemistä ei ole.

Bruins oli kuuleman mukaan jossain vaiheessa kiinnostunut Parisesta, mutta innostus on sittemmin laantunut, kun Chiarellille selvisi ettei Parise ole sentteri. Bruinsin top9:n kolme laiturin paikkaa on jo täytetty, ja kun joukkueen puolustuksessa riittää kiekollisia pakkeja katsomoa ja Providencea myöten, myöskään Suter ei kiinnosta.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Bruins oli kuuleman mukaan jossain vaiheessa kiinnostunut Parisesta, mutta innostus on sittemmin laantunut, kun Chiarellille selvisi ettei Parise ole sentteri. Bruinsin top9:n kolme laiturin paikkaa on jo täytetty, ja kun joukkueen puolustuksessa riittää kiekollisia pakkeja katsomoa ja Providencea myöten, myöskään Suter ei kiinnosta.

Heheehee. Kyllä se niin on että jos Bruins-fani tahtoo isoja kaloja nähdä niin pitää mennä k-kaupan kalatiskille.

Jos kuitenkin ollaan kovapalkkaisen pelaajan perässä niin Thomasin cap on saatava vaikka pienellä kylkiäisellä toiseen osoitteeseen (Thomas + 2.kierroksen varaus 2013 <> Columbus 4.kierroksen varaus 2013?). Ei sopimuksen siirtämisestä muutenkaan haittaa olisi mutta jos ei aiota vetää cappia tappiin niin turha lähteä varausvuoroja/pelaajaa lahjoittelemaan.

Omat odotukset FA-pelaajista on veteraanilaituri ja syvyyspakki joita ei hankita ensimmäisten päivien aikana.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näen ihan positiivisena tuon Raskin toiveen ja sopimuksen. Luulen, että kaverilla on vain sen verran kova luotto siihen että pystyy ensi kaudella osoittamaan että kuuluu liigan maalivahtieliittiin. Tuollainen itseluottamus taas on tietysti hyvä asia urheilussa vaikka johtaisikin elämää suunnitellessa hieman riskaabelimpaan ratkaisuun.

Rask olisi varmaankin saanut jonkun neljän vuoden ja 14-16 miljoonan diilin solmittua, mutta näen tässä itsekin juuri viitteitä Tuukan aiemminkin osoittamaan kovaan itseluottamukseen.

Jos Tuukka pelaa vain keskinkertaisen kauden, löytyy aivan varmasti joukkueita, jotka tarjoavat tälle 3-4 miljoonaa seuraavasta kaudesta, koska tämä olisi vasta uran ensimmäinen notkahdus ja potentiaali ei ole kadonnut mihinkään. Jos taas tämä lyö itsensä lopullisesti läpi, hintalappuun tulee vähintään kolmanneksen korotus pitkää sopimusta rakennettaessa. Hänellä ei siis periaatteessa ole lyhyessä sopimuksessa niin suurta riskiä kuin voisi olettaa. Paha loukkaantuminen toki vesittäisi kuvion, mutta Tuukka ei ole ainakaan tähän asti ollut niille mitenkään erityisen altis.

Bruinsinkaan kannalta sopimus ei ole huono muutoin kuin että seuraavan kauden jälkeen jää tehtäväksi sopimus useamman RFA-pelurin kanssa, joista kaikille voi povata kohtuullista palkankorotusta. Bruins saa kuitenkin "halvan ykkösveskarin" ensi kaudelle ja pystyy katsomaan, mikä Tuukan arvo pitkän sopimuksen osalta on, koska tätä ei ole vielä testattu kunnon ottelumäärillä.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Missä viipyy Bostonin hankinnat? Tarkoitan lähinnä hyökkäyspäähän. Meillä on aivan selkeä maalintekijöiden puute. Minua huolestuttaa se ensi kautta koskien. Raskin sopimus on loistava asia ja olen tyytyväinen. Toivottavasti pelaa hyvän kauden ja tekee pitkän jatkosopimuksen! It's Tuukka's time to rock!

Mikä on muuten Hortonin tilanne? Ärsyttäviä nämä aivotärähdykset.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Missä viipyy Bostonin hankinnat? Tarkoitan lähinnä hyökkäyspäähän. Meillä on aivan selkeä maalintekijöiden puute. Minua huolestuttaa se ensi kautta koskien.

Bruinshan on tällä hetkellä niin lähellä capia että UFA-hankintoja taitaa olla turha odottaa ellei Thomasta dumpata ensiksi jonnekin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös