HIFK:n peliesitykset kaudella 2011-2012

  • 744 864
  • 2 462

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tänään lähtisin Jypiä vastaan -yllätys yllätys- ihan selkeästi fyysinen ja vittumainen peli edellä. Voittopaineet hoidettiin jo nykäskylässä. Nyt pitää ruuvata joka vitun Valtra-äijältä pää irti, kun hän uskaltaa tulla HIFK:n maalia kohti. Tämä voi johtaa tappioon, mutta jos asian hoitaa oikein ja loogisesti, sillä ei ole väliä. Taktiikka voi johtaa kuitenkin myös voittoon. Tasapelin varmisteleva pakittelu ja passiivisuus on viimeinen asia, jota haluan tänään nähdä. Nyt on se paikka, jolloin voidaan ottaa rujoillakin keinoilla henkinen yliote. Olen muuten jo päässyt irti pelkästä tutinasta & tötinästä, koska juhlin mieluummin mestaruutta keväällä, mutta tänään toivon vilpittömästi HIFK:n kääntävän almanakan jonnekin Kautonen-Nielikäinen-Hucko -ketjun kulta-aikoihin. Silloinkin vastaan tuli näennäisen ylivoimainen TPS, joka poistui jäältä fyysisesti ja tuloksellisesti hävinneenä. Rintsi ei pelannut kuin pari vaihtoa ekassa erässä. Sen jälkeen hänen luistimiinsa tuli ilmeisesti jotain vikaa? Kohta tulee muuten HIFK:lle jo tilastotappio. Sitten katsotaan saadaanko kunnon angsti aikaiseksi!

HIFK pelasi eilen Oulussa niin, että karvasi syvältä aina tilaisuuden tullen ja oli vittumainen silloin Kärpät-pakeille ja kykeni toistuviin kiekonriistoihin. Jos ei ollut tilaisuutta karvata syvälle, niin vetäydyttiin 1-2-2 muodostelmaan, joka oli melko passiivinen. Ei edes kärkikarvaaja häirinnyt Kärppien pakki-pakki-syöttelyä. Pelitapa toimi hyvin ja turhautti esim. Kärppien Humlin yrittämään melko koomisia yksittäisiä spurtteja kohti edessä odottavaa HIFK-puolustusrintamaa, siis yksin. HIFK teki eilen Kärpille saman kuin Suomi teki Venäjälle MM-kisoissa ja lisäksi meillä on oikeastaan parempi pelaajamateriaali kuin Kärpillä, toisin kuin Suomella Venäjää vastaan. Toivon, että HIFK jatkaa JYPiä vastaan samaa tapaavan toimivaa pelaamista kuin eilen Kärpät-pelissä ja Endrasin huipputorjuntoja tietysti aina tarvitaan, koska ei vastustajatkaan ihan tumpeloita ole. Joskus tulee tappiokin taas eteen ja jos se tulee tänään, niin tietysti illalla itku-potku-raivarit ja Petulle kenkää, not.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään lähtisin Jypiä vastaan -yllätys yllätys- ihan selkeästi fyysinen ja vittumainen peli edellä. Voittopaineet hoidettiin jo nykäskylässä. Nyt pitää ruuvata joka vitun Valtra-äijältä pää irti, kun hän uskaltaa tulla HIFK:n maalia kohti. Tämä voi johtaa tappioon, mutta jos asian hoitaa oikein ja loogisesti, sillä ei ole väliä. Taktiikka voi johtaa kuitenkin myös voittoon. Tasapelin varmisteleva pakittelu ja passiivisuus on viimeinen asia, jota haluan tänään nähdä. Nyt on se paikka, jolloin voidaan ottaa rujoillakin keinoilla henkinen yliote.

Samaa mieltä, POFFeja ajatellen olisi hyvä hankkia fyysinen yliote vaikka se johtaisi jäähyihin ja tappioonkin tällä kertaa. Kilpaluistelulla ja hippasilla/peruuttelulla tulee JyPiltä aina kuonoon, eilen loistanut Melart on nyt isossa roolissa. Hidas ja kankea pelaaja kun on, niin JyP rokottaa juuri tätä pelaajatyyppiä vastaan useimmin. Melkeinpä voisi noutaa alussa itsensä pihalle jonkun pelimiehen kanssa painimalla?

Nyt olisi hyvä kyllä päästä ässistä ohi, jolloin vastaan ei tullene JyPpiä, jota ainakin itse inhoan/pelkään/jopa ihailen kaikista jengeistä ENITEN.

Pitkävetoon nyt kakkosta isolla rahalla, niin olen tehnyt kaikkeni omasta puolestani HIFKin voiton eteen.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Noniin.

Mulla alkaa olla jo alkoholisti-isääni ikävä. Kun hän on poissa, etsin jatkuvasti hyväksyntää häneltä. Odotin niin innokkaasti JYPin tasoitusta, jotta pääsisin sanomaan "Mähän sanoin..." ihan vaikka en mitään olisi ennen peliä mitään sanonut.

Mua rasittaa se, etten ole päässyt pariin viikkoon paljastamaan itsestäni sitä pikkusieluista, kostonhimoista ja katkeraa fania, jonka sydämen on alkoholistifaija viimeisen kymmenen vuoden aikana tuhonnut.

Mitä tässä nyt voi sanoa? Joukkue taistelee ja on yhtenäinen. Liukkaat nykäskyläläiset pääsi kyllä mäkikummulle, mutta uhrautuva puolustaminen pakotti ne kuitenkin tasajalkalaskuun.

Saatana Redenbachkin pelaa hyvin ja uhrautuvasti. Ei ole yhtään sylkykuppia enää.

Kiva tunne, vaikka vituttaa ettei vituta.

Mestaruus on varma.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Ei mitään pelättävää

Ifk:lle käy vastustajaksi kuka tahansa pleijareissa ja niin sen pitääkin olla. Kun pelataan omalla tasolla oman systeemin mukaan, kaikki voitetaan. Micke omalle tasolle ja tämä jengin on rautaa.

Hyvä HIFK, hyvä Petu, hyvä Ville ja Dennis - tästä se lähtee!
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Siis aivan loistavaan vireeseen on meidän IFK päässyt. Piste ka on tämän voittoputken myötä noussut lukemaan 1,82, mitä voi pitää erittäin hyvänä suorituksena vaikeahkon syksyn jälkeen. Ja parempaanhan on pystynyt vain KalPa. Pelsut ja Ässät ovat samoissa juuri nyt IFK:n kanssa.

Kiitos kuuluu kliseisesti koko joukkueelle, mutta kyllähän se Endras on rauhoittanut tilanteen. Pelaajien itseluottamus on noussut, kun omiin menee vähän, ja Petu on saanut balanssia puolustukseen ja kaikkiin neljään ketjuun. Jätetään nyt hetkeksi ne Pelikirja-puheet, ja nautitaan voitoista :)
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos HIFK.

Iso kiitos. Tänään (=eilen) suuren kiitoksen ansaitsee se voiman tunne, että jengi, yleisö ja kaikki ymmärsivät heti kiekon pudottua jäähän sen kuka pelin vie.

Kiitos HIFK.

Jos negaa hakee, niin ehkä pelottavaa on se, millä tunnetasolla jengi pelaa helmikuussa. Dominointia joka tasolla.

Säilyttäkää pliide tuo ote kuukauden, jookos?
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kerrankin rahan vastinetta. Loistava peli kummaltakin joukkueelta. Endrasille suomen kansallisuus ja vähän äkkiä.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK pelasi eilen kauden parhaan ja samalla viihdyttävimmän pelinsä, josta vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puuttunut. Peli alkoi muistuttamaan aika paljon playoff vääntöjä ja saimmekin nauttia kummankin joukkueen fyysisistä otteista. HIFK oli pelillisesti niskan päällä koko ottelun ajan nyt, kun on siirrytty nopeampaan kiekkoon eikä peliä siis jäädytetä enää turhaan oman maalintakana vaan peli pyritään kääntämään nopeasti, mutta fiksusti vastustajan päätyyn. Tämmöistä peliä HIFK:n pitäisi pelata eikä mitään meidän peliä, jota alkukaudesta nähtiin. Todella viihdyttävää kiekkoa!

Yksilöistä pari viivaa:

- Dennis Endras on yksinkertaisesti todella huikea maalivahti, pyörii kuin puolukka toosassa, mutta antaa pyöriä vaan, kun kiekot näyttävät jäävän suojuksiin
- Markus Granlund teki pari todella hienoa yksilösuoritusta ja pelasi muutenkin hyvin, saa nähdä riittääkö fysiikka playoffseissa vai käykö herralle ''Ramut''(miinus treeni motivaatio)
- Mikael Granlund pelasi tänään hyvän pelin ja paransi selvästi otteitaan aikaisempiin otteluihin verrattuna, sieltä se on tulossa
- Ville Peltonen on pääsemässä vireeseen, kevättä ilmassa
- Siim Liivik oli eilenkin helvetin tärkeä palanen joukkuetta, kundi on kehittynyt ihan käsittämättömän paljon viimeisen parin vuoden aikana
- Eero Somervuorikin on muun joukkueen tavoin petrannut otteitaan ja on hyvän laukauksensa ansiosta alati vaarallinen
- Tyler Redenbach on myös parantanut peliään ihan älyttömästi ja kaveri on joukkueelleen ihan selkeä vahvistus, ei olisi ihan heti uskonut!
- Tommi Huhtanen pelasi viimeisille sekunteille asti todella hyvän pelin, sitten tuli aivopieru sen pitkän kiekon merkeissä... Kun oma joukkue johtaa vain yhdellä maalilla ja peliä on kuitenkin jäljellä tarpeeksi sekunteja, että vastustaja voi vielä iskeä maalin niin silloin ei lähdetä omalta alueelta yrittämään maalia tyhjään häkkiin... Eiköhän jätkät kopissa ole tapauksesta muutaman valitun sanan sanoneet ja homma on sillä selvä, mutta noin muuten Hupi jatkoi hyviä otteitaan.
 

Stigu

Jäsen
Kyllähän tuo eilinen peli oli jo melko pitkälle pleijarikiekon näköistä ja oloista: Vauhdikasta, fyysistä, taistelevaa, melko yksinkertaista peliä molemmilta osapuolilta. Aina keväällä kun nämä tällaiset matsit ilmestyvät kuvaan, sitä muistaa, kuinka turhia nuo syksyn pelit ovat.

IFK:lla tuntuu olevan pleijareihin jo melko valmis sapluuna niin pelitaktiikan kuin pelaajistonkin osalta. Lisäksi luistin kulkee nyt koko jengillä paremmin kuin aiemmin tällä kaudella. Tosin eilenkin joillain pelaajilla painoi luistin ajoittain melko raskaasti (esim. Melart), mutta kunnonajoituksen suuntaus näyttää olevan oikea.

Hienoa on myös se, että vaikka esim. Granlund oli eilen taas kerran täysin pimennossa, nousee jengistä esiin muita ratkaisijoita. Itselleni on myös erittäin positiivinen yllätys parivaljakon Huhtanen-Redenbach peli. Redenbach on saanut luistimen kulkemaan, ja täyttää sitä myöten mainiosti kolmossentterin saappaat. Huhtanen taas on energisyydellään ja fyysisyydellään tuonut sitä tarvittavaa buustia hyökkäykseen. Nybari teki kuin tekikin oikeat ja ilmeisen tärkeät siirrot aivan siirtorajan kynnyksellä, ja sen seurauksena IFK:lla on neljä toimivaa kentällistä. Noihin vielä päälle Pesonen, Rajamäki ja Turre, niin jengistä löytyy myös sitä syvyyttä leveydessä.

Ja en muista milloin olisin lähtenyt pleijareihin näin luottavaisin mielin veskariosaston suhteen: saksalainen Duracell-kumiukko pelaa vakuuttavasti, joskin "hieman" omintakeisella tyylillä.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Pesosen poissaolon....

Kyllähän tuo eilinen peli oli jo melko pitkälle pleijarikiekon näköistä ja oloista: Vauhdikasta, fyysistä, taistelevaa, melko yksinkertaista peliä molemmilta osapuolilta. Aina keväällä kun nämä tällaiset matsit ilmestyvät kuvaan, sitä muistaa, kuinka turhia nuo syksyn pelit ovat.......Hienoa on myös se, että vaikka esim. Granlund oli eilen taas kerran täysin pimennossa, nousee jengistä esiin muita ratkaisijoita. Itselleni on myös erittäin positiivinen yllätys parivaljakon Huhtanen-Redenbach peli. Redenbach on saanut luistimen kulkemaan, ja täyttää sitä myöten mainiosti kolmossentterin saappaat. Huhtanen taas on energisyydellään ja fyysisyydellään tuonut sitä tarvittavaa buustia hyökkäykseen. ....

......päättyminen poistaa Mäskimiesongelman Granlund-ketjusta ja samalla Redenbachin kentästä "Fjalle" # 42 siirtynee kategoriaa "bubblin` under". Tämänhetkisistä ketjuista löytyy täysin valmiita parivaljakkoja: Huhtanen-Redenbach; Peltonen -Virtanen sekä nelosvitjaksi kelpaava Oopetti-Simo-Pöde, jossa jos kolmas pyörä oopetti saataisiin taas tekemään muutakin kuin pyörimään, niin hyvä tulisi. Pesonen - Mi Granlund - Somervuori kelpaisi ykköseksi ja ilmeisesti sniperosasto on niin kapea, että Kahva-Keijoa joudutaan peluuttamaan jatkossakin Virtasen ketjussa. Redenbachin toinen laituri on arvoitus: syöttäjä ketjusta löytyy (kuten Harri Tuohimaa) ja Huhtanen komppaa hyvin nykyaikaisena Archie "Jokisika" Jokisena. Mutta missä on Carey Wilson?
 

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Kyllähän kevään tulemisen huomaa, jos ei säästä, niin siitä että Peltonen, Söde ja Kibe alkaa olla tikissä. Ymmärtäähän sen ettei vanhat sotaratsut jaksa jokaiseen syksyn "saipa" peliin syttyä. Nyt näyttää hyvältä, mutta meidän fanit tuntien yksikin tappio kaiken muuttaa voi!

E.
Kerrankin rahan vastinetta. Loistava peli kummaltakin joukkueelta. Endrasille suomen kansallisuus ja vähän äkkiä.
Miksi näin? EU-pelaajanahan ei vie ulkkari-paikkaa. Vai meinasitko, että miehestä leivotaan maajoukkue-vahti myös Suomen jengiin? Mikä on myös mahdotonta(esiintymiset Saksan mm-joukkueessa).
 
Viimeksi muokattu:

ConGordiO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk+LoKv+J.Jalosen Leijonat+M.G.
Markus Granlund

Näkisin nyt hieman ongelmallisena Pikku G:n pelipaikan, Pessin palatessa kehiin. Pesonen kuuluu ehdottomasti MG:n viereen ja tuo lisää fyysisyyttä siihen kenttään. Myös Somervuorella on vakiopaikka Miken vieressä. PW-ketjua on turha sotkea, eli siihen ei ole mitään asiaa.
Oikeastaan ainoa mahdollinen pelipaikka olisi Reden kentän laidassa, mikä tarkoittaisi Åstenin siirtoa katsomoon. Kuulostaa ihan automaattiselta siirrolta mutta itse en kauheasti siitä innostu. Nyt nimittäin Kaikki ketjut ovat hyvässä tasapainossa ja peli kulkee. Kolmosessa pitää olla voimaa ei mikkihiiriä. Vielä kun tietää että Åstenin paikalle on tulossa Turre niin en näkisi järkevänä nyt istuttaa Markusta siihen. Riskinä on että nyt hyvässä balanssissa olevan kolmosen peli menee sekaisin, ja rehellisesti sanoen näen että joukkueelle on enemmän hyötyä Åstenista/Turresta kuin Markuksesta kolmosessa. Kolmoseen ei myöskään ole järkevää heittää kahta kiekollista mutta epäfyysistä pelintekijää.

Kuulostaa vähän rajulta mutta laittaisin Pikku G:n A-junnuihin loppukaudeksi ja ensi kaudella sitten selkeästi isompaan rooliin. Tarvittaessa hän voi tietysti stuntata 1.-2. kenttien miehiä + Redeä. Turha riskeerata joukkueen balanssia yhden yksilön takia.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Näkisin nyt hieman ongelmallisena Pikku G:n pelipaikan, Pessin palatessa kehiin. Pesonen kuuluu ehdottomasti MG:n viereen ja tuo lisää fyysisyyttä siihen kenttään. Myös Somervuorella on vakiopaikka Miken vieressä. PW-ketjua on turha sotkea, eli siihen ei ole mitään asiaa.

Eihän tuossa ole mitään ongelmaa, Somervuori menee pelaamaan Reden ja Huhtasen kanssa, niin kuin ennen taukoakin. Pesonen ottaa oman paikkansa Granlundien ketjusta. Somervuori ei ole kuitenkaan pelannut Mikken kanssa kuin paikkaus mielessä, jos pelaajia on ollut pois. Åsten ei ole vielä sillä tasolla, että ajatus riittäisi SM-liigaan, monesti hyökkäys pysähtyy, kun Åstenille kiekko tulee lapaan, eilenkin useamman kerran. Pelkästä pörräämisestä ei ole mitään hyötyä. Åsten on rotaatio-pelaaja ja paikkaa loukkaantuneita, ei kuulu vielä vakio kokoonpanoon. Ens vuonna sitten.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:lla tuntuu olevan pleijareihin jo melko valmis sapluuna niin pelitaktiikan kuin pelaajistonkin osalta.

Ja en muista milloin olisin lähtenyt pleijareihin näin luottavaisin mielin veskariosaston suhteen: saksalainen Duracell-kumiukko pelaa vakuuttavasti, joskin "hieman" omintakeisella tyylillä.

Kärkiketjut eivät silti mielestäni ole välttämättä vieläkään aivan tasapainossa. Tuolla materiaalilla kunnolla rakennettuna ja roolitettuna pitäisi pystyä takomaan enemmän maaleja per ottelu, mutta voittoja tuntuu tulevan näinkin ja hyvä niin.

Vähän täytyy kyllä myös maalailla piruja seinille Endrasin pelityylin suhteen, mitä jos nivuset paukahtavat tai jotain vastaavaa? Sitten meillä on taas Norja ja Lundell..

Viime aikojen esityksillä joukkue pystyy haastamaan kenet tahansa ja on vaikea voitettava. Potentiaalia on mennä tappiin asti, mikäli vain päät kestävät ja joukkue haluaa sitä tarpeeksi. Jotenkin vain sellainen kutina, että viime kauden mestaruusnakit tulevat siltikin vaivaamaan osalla juuri sen pienen palasen verran, että se viimeinen tarvittava rutistus saattaa jäädä tekemättä. Nähtäväksi jää.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
. Jotenkin vain sellainen kutina, että viime kauden mestaruusnakit tulevat siltikin vaivaamaan osalla juuri sen pienen palasen verran, että se viimeinen tarvittava rutistus saattaa jäädä tekemättä. Nähtäväksi jää.

Saattaa ihan hyvin olla noinkin, mutta itse olen juuri vastakkaisessa uskossa. Meidän kova kaarti Ville, Kille, Söde jne pitää huolen siitä, että jokainen ymmärtää mistä pelataan (jep, totta vitussa jokainen ymmärtää, että pelataan purkista). Olen ensimmäistä kertaa koko kautena aika luottavainen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
This smells like success. Nyt vaan pää kylmänä, Pesonen kehiin, niin hyvä tulee. Itse halusin uskoa 1,5 kk sitten siihen, että HIFK:n raskasjalkaisuus on treenaamisen tulosta ja kevättä kohti luistin taas kulkee. Ja tältä se näyttää nyt! HIFK on saanut jalat ja koko paketti toimii laakista paremmin. Ei pitäisi katsella sarjataulukossa alaspäin, mutta narrit ja Jyp kannattaisi välttää. Endras on hieno pelaaja. Hän ei ole vähään aikaan pelannut oman mittakaavansa loisto-ottelua, mutta nappaa normi-iltanaankin hienoja seivejä. Tällaiseen toimintaan HIFK:n maalinsuulla ei ole totuttu lukuunottamatta viime kevään pleijareita. Sanonpa jopa niin, että mieluummin nyt runkosarjan loppuun ne pari-kolme tilastotappiota, ettei lähdetä rotseilemaan pleijareihin.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Kuulostaa vähän rajulta mutta laittaisin Pikku G:n A-junnuihin loppukaudeksi ja ensi kaudella sitten selkeästi isompaan rooliin. Tarvittaessa hän voi tietysti stuntata 1.-2. kenttien miehiä + Redeä. Turha riskeerata joukkueen balanssia yhden yksilön takia.

Itse tekisin myöskin näin.
MaG on kuitenkin vielä aika köykäinen ja on aika usein katollaan pelin mennessä fyysisemmäksi, tosin aika usein niistä on puhallettu minuutteja vastustajalle. Pleijareissa pilli ei vaan taida soida yhtä herkästi, silloin on parempi olla enemmän luistimillaan kuin nurin. :)
 

Carlos

Jäsen
Ei pitäisi katsella sarjataulukossa alaspäin, mutta narrit ja Jyp kannattaisi välttää.

Näinhän se menee, tosin viime vuonnakin narrit olisi ehdottomasti pitänyt välttää. Hifkillä ei tosin ole kovin kaksinen träckrekordi mitään Tepsiä tai Saipaakaan vastaan, että sikäli ei kai sen niin väliä.

Hemmetin hyvä olisi kun jotenkin ponnistettaisiin se 2. sija, ja voitaisiin aloittaa jotain säälärijengiä vastaan. Ihan otettavissa se ainakin nyt on, kun vaan kestäisi rutistus loppuun asti.

Itse en ole ihan satavarma olenko täysin tyyvyväinen nykymenoon vai nou. Voittoja ja pisteitä tulee, se on tietty tärkeintä, mutta erittäin niukkoja voittoja ja viime hetken kääntöjä. Edes välillä joku hiukan näytöstyylisempikin esitys olisi ihan jees, näkisi että meidän maalipyssyosasto on myös vireessä. Nyt maalit tehdään lähinnä Shedden-tyylillä.

Eiköhän se tästä, väärin sammutettu ja niin edespäin...
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Edes välillä joku hiukan näytöstyylisempikin esitys olisi ihan jees, näkisi että meidän maalipyssyosasto on myös vireessä. Nyt maalit tehdään lähinnä Shedden-tyylillä.

Vastahan sitä viime perjantaina Kärpät kaatui numeroin 6-1 ja tuossa matsissa HIFK oli se joka hallitsi kentän tapahtumia alusta loppuun. Viime lauantain matsi JYP:ä vastaan taas oli lätkämatsia parhaimmillaan, molemmat taistelivat ja tilanteet pelattiin aina loppuun asti. Ei tässä nyt kauheasti ole valittamisen sijaa ja tässä vaiheessa kautta, rökälevoitot ovat tuiki harvinaisia.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Näkisin nyt hieman ongelmallisena Pikku G:n pelipaikan, Pessin palatessa kehiin.

Esitän eriävän mielipiteen tähän. Edes IFK:lla ei pitäisi olla varaa istuttaa 11+14 tehot 37 ottelussa iskenyttä pelaajaa katsomossa. Ma.Granlund on pelannut mielestäni erinomaisesti ilman Mikkeäkin ja tästä osoituksena mm. kivenkovassa JYP-matsissa tehot 1+1.

Ehdotit, että Huhtanen-Redenbach -kaksikon kanssa pelaisi jatkossa Åsten/Järvinen. Mielestäni tässä ei ole mitään järkeä; keskushyökkääjänä älykäs pelaaja, jonka vahvuus on hyvässä syöttöpelissä ja pelikäsityksessä. Miksi molemmilla laidoilla pitäisi olla pelaaja, joka onnistuu "tuhannen taalan paikassa" yhden kerran viidestäkymmenestä? Tämä tuhlaisi liikaa Redenbachin vahvuuksia. Kolmosketju olisi tuossa koostumuksessa ikäänkuin nelosketju vol.2, pois lukien Redenbach.

Siinä moni on oikeassa, että Granlund-Granlund-Somervuori/Pesonen on liian heiveröinen koostumus ja itsekin olen sitä mieltä, että tämä tulisi hajoittaa, jolloin järkeväksi vaihtoehdoksi jäisi siirtää Ma.Granlund juuri kolmosketjuun. Täytyy kuitenkin muistaa, että tässä ketjussa olisi joka tapauksessa Huhtanen/Rajamäki rouhimassa ja tekemässä taidolle tilaa. Tällöin jokainen ketjukoostumus näyttäisi omiin silmiini tasapainoiselta. Eli miksi pelata vain kahdella maalintekopotentiaalisella koostumuksella kuin voisi pelata kolmellakin siten, että joka ketjusta löytyy myös fyysisyyttä/puolustusosaamista?
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Esitän eriävän mielipiteen tähän. Edes IFK:lla ei pitäisi olla varaa istuttaa 11+14 tehot 37 ottelussa iskenyttä pelaajaa katsomossa. Ma.Granlund on pelannut mielestäni erinomaisesti ilman Mikkeäkin ja tästä osoituksena mm. kivenkovassa JYP-matsissa tehot 1+1.

Samaa mieltä. Pesosella samalla ottelumäärällä vain 2 pistettä enemmän. Missä ja koska meidän ensi kauden kantava voima sitten kerää kokemusta play-offeihin, jos ei tässä joukkueessa ja tänä vuonna?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Missä ja koska meidän ensi kauden kantava voima sitten kerää kokemusta play-offeihin, jos ei tässä joukkueessa ja tänä vuonna?

Täällä ollaan mielestäni vähän yliherkkiä Markuksen suhteen. Jätkähän taklailee tämän tästä vastustajaa seinille ja maalinedustallakaan ei ole näkynyt mitään ongelmia kamppailutilanteissa. Markus tulee pelaamaan myös pleijareissa, siitä olen varma ja hän tulee myös pärjäämään niissä peleissä. Ei ne pelit nyt niin erilaista pelaamista ole kuin runkosarjassa, etteikö muka Markus Granlund voisi pärjätä. Kyseessä on kuitenkin vain SM-liiga.
 

Sir TYG

Jäsen
Suosikkijoukkue
H I F K
Markuksella on myös se etu, että on nuori maalainen jolla ei ole paineita IFK:n tai sen yleisön suuntaan. Tekee parhaansa joukkueelle ja nauttii varmasti tosipeleistä.

Mielestäni Mikke on paljon enemmän "IFK:laistunut" vaikka on myöskin maalainen.
 

MISTER X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja ARSENAL
Mielestäni lähes kaikki täällä esitetty kritiikki on ollut aiheellista, vaikka nyt voittoja on tullut. Mestaruuskauden jälkeen pelisysteemia alettiin jostain käsittämättömästä syystä muuttamaan aivan liian paljon. Nopeat suunnanmuutokset ja hyökäykseenlähdöt puuttuivat kokonaan ja ainoa hyökkäyskuvio oli kiekko päätyyn ja kaikki perään.

Nyt pelisysteemissä ollaan lähempänä viime kautta. Hyökkäyksiinlähdöt ovat nopeutuneet ja viisikkopuolustaminen onnistuu paremmin. Suurin ongelma on vielä se, että tasaviisikoin kiekko tuodaan todella harvoin syöttelemällä yli hyökkäyssiniviivan. Kun kiekko laitetaan päätyyn, se pitää kaivaa sieltä ja siinä ajassa vastustajan puolustus ehtii ryhmittymään. Tästä johtuen selkeät ylivoimahyökkäykset puuttuvat lähes kokonaan. Tässä on vielä paljon parannettavaa.

Kenen ansiota parantunut peli ja voitot sitten ovat? Hyvä, jos tällä ryhmällä homma menee eteenpäin. Pennanen ja Matikainen ovat ehkä ottaneet vähän lusikkaa kauniiseen käteen mahdollisesti Peltosen ja Nybondasin vaatimuksista eivätkä enää jääräpäisesti aja jotain kokonaan uutta pelisysteemiä. Ville on antanut viime otteluissa televisiossa syvällisiä valmennuksellisia lausuntoja ikäänkuin olisi ykkösvalmentaja. Upeaa, että kapteeni kantaa vastuuta hyvin laajalla rintamalla. Kaikki ansio myös täällä kritiikkiä esittäneille, koska kyllä se lisää hereillä oloa toimistolla. Toki voisi luulla, että se tapahtuu ilman kritiikkiä, mutta 13 pitkää vuotta opettivat, että aina se ei näin ole.

Peli ei ole vielä mestaruuskuosissa, mutta Villen sanoin aikaa on, mutta ei yhtään hukattavaksi. Itse panostaisin vastustajan siniviivan ylittämiseen syöttelemällä, mikä on mielestäni suurin yksittäinen ongelma tällä hetkellä.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä ollaan mielestäni vähän yliherkkiä Markuksen suhteen. Jätkähän taklailee tämän tästä vastustajaa seinille ja maalinedustallakaan ei ole näkynyt mitään ongelmia kamppailutilanteissa. Markus tulee pelaamaan myös pleijareissa, siitä olen varma ja hän tulee myös pärjäämään niissä peleissä. Ei ne pelit nyt niin erilaista pelaamista ole kuin runkosarjassa, etteikö muka Markus Granlund voisi pärjätä. Kyseessä on kuitenkin vain SM-liiga.

Oishan se kumma jos tuolla pistetahdilla pelannut pelaaja tiputettaisiin pois kokoonpanoista juuri ennen playoffeja. Mutta kävinhän meillä näin viime kaudellakin Ramun suhteen. Tosin syistä en tiedä olivatko pelillisiä vai eivät.
Itse kyllä pitäisin Markuksen mukana poffeissa, mutta ymmärrän kyllä tuon epäuskonkin miehen otteisiin. Nyt ne heikkoudet tosin vain korostuu, kun koko ketju on täynnä mikkihiiriä, eli siinä mielessä siirto vaikka Huhtamäen ketjuun olisi parempi, tosin Rede ei ole kovin fyysinen itsekään, niin miten paljon yhden pelaajatyypin muutos auttaisi. Mutta aika koville kyllä tuo oravapartio poffeissa joutuisi jos yhdessä jatkaa. Käyttöä kyllä löytyy mielestäni poffeissakin, mutta oravapartio on kyllä rikottava.

Mister X:n viestiin: En yhtään väheksyisi Peltosen ja muun kapteeniston roolia tuossa suunnanmuutoksessa. Kyllähän noita haastatteluja on ollut, missä on ilmaistu, ettei Petun viesti ole oikein tullut jengille selväksi. Ja vaikka peli nyt ei edelleenkään ole vastaavaa kuin viime kaudella, niin onhan se selkeästi muuttunut siitä, mitä tyyliä syksyllä yritettiin jääräpäisesti ajamaan sisään. En yhtään ihmettelisi, että pahimman kriisin aikana (jolloin pisteitä oli pakko raapia tyylistä riippumatta) olisi pelaajiston puolelta tuotu esiin, että nyt pelataan niin kuin osataan eikä niin kuin koutsi haluaisi tyylin olevan. Onhan peli ollut huomattavasti yksinkertaisempaa viime aikojen voittokulun aikana kuin alkukaudesta. Hyökkäyssuuntaan pelaaminen kyllä edelleen ontuu, mutta puolustustrappi on parhaimmillaan erittäin tiivis, ja kuluttavaa vastustajalle. Tuo on oikeastaan tärkein elementti millä parannusta pisteissä on tullut, sillä kun oma pää pysyy puhtaana, niin ontuvasta hyökkäyspelimuistilapusta huolimatta tuolla yksilötaidon määrällä sen pari maalia saa aina kokoon. Toki onhan siellä Endraskin ollut vakuuttava, enkä väheksy hänen rooliaan yhtään, mutta kyllä tuo keskialueen trap jo parhaimmillaan toimii hyvin, eikä sieltä enää tulla vapaisiin hyökkäyksiin alkukauden tahtiin.

Tietenkin se on valmennukselta oikeanlaista nöyryyttä kuunnella alaisten viestiä, mutta muutoksen alkuunpanijana uskoisin kapteeniston roolin olleen erittäin suuren.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös