Suomen Presidentinvaalit 2012

  • 587 379
  • 4 075

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Haavistohan kirii aivan sairaasti, prossan verran jo!

Mutta päivän kiinnostavin kysymys: Miksi Soini kertoi ketä äänesti?
Eiköhän syy ole tylsän yksinkertaisesti siinä, että about kaikki mediat otsikoivat yhden ruotsinkielisen väärinkäsityksen jälkeen, että "Soini saattaa äänestää Haavistoa!" ja siitähän jäi keskusteluissa aika nopeasti tuo "saattaa"-sana pois. Koska Soini sitten äänesti Niinistöä, niin media ja netti jäi pullolleen väärää tietoa, joka oli syytä korjata.

Tossa vielä Timon sanoin: Timo Soini, Äänestin Sauli Niinistöä
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
JHag, ansiokas kirjoitus.

Thanks! Ja tottakai Masa Keravalta on tyytyväinen niin kauan kuin duunia riittää. Ne, joilta meni ohi kirjoitukseni pointti: Tässä ei kannata perustella siten, että tottakai Soinin kannatti äänestää Niinistöä, eikä vihreää. En minä siitä meteliä nostanut. Olisin ottanut asian esille ihan samoin, jos Soini olisi sanonut "äänestin Haavistoa". Mun kysymykseni kuuluu: Miksi Timo Soini ei sanonut, että tein kansalaisvelvollisuuteni ja äänestin, mutta en paljasta kumpaa äänestin? Näin hän olisi selvinnyt kuivin jaloin ja 99% ihmisistä olisi tajunnut muutenkin, että ääni meni Niinistölle. Nyt sen sijaan Soini sanoo suoraan äänestäneensä Niinistöä. Tämä on suora kädenojennus/rauhantahdon ilmaisu maan ykköspuolueelle kokoomukselle. Piste.

Ennustus: persut repeävät kahtia. Soinin mukaan tulevat ne, jotka haluavat tehdä oikeasti politiikkaa niinkuin maassa on tapana. Mennään hallitukseen kompromissien kautta. Änkyrät jäävät yhden asian puolueeksi: EU ja maahanmuutto ovat paskaa. Timo Soini on äärimmäisen kylmäpäinen ja taidolla pelaava puhdasverinen poliitikko. Sen hän osoitti kertomalla kenen bandwagonissa ollaan ja eipä tuntunut haittaavan, että kyseessä on pääministeripuolue. Ennemmin voittajan jengissä kuitenkin. Way to go Timo, olen aina pitänyt sinua pelimiehenä!
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ainoat puolueet, jotka jo molemmat ennen eduskuntavaaleja viestittivät etteivät mahdu samaan hallitukseen, olivat Vihreät ja Perussuomalaiset. Tunne oli käsittääkseni molemminpuolinen.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Jos Soini olisi toisentyyppinen kaveri, niin tuostahan voisi uumoilla jo vaikka mitä. Vaikka loikkausta...

No, kyllä Timppa oman porukkansa haluaa johtaa syteen tai saveen. Oman luomuksensa. Muutenkin halunnee olla mieluummin iso possu pienessä karsinassa kuin pikkuinen possu isossa teollisuussikalassa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ennustus: persut repeävät kahtia. Soinin mukaan tulevat ne, jotka haluavat tehdä oikeasti politiikkaa niinkuin maassa on tapana. Mennään hallitukseen kompromissien kautta. Änkyrät jäävät yhden asian puolueeksi: EU ja maahanmuutto ovat paskaa.

Jos Persut repeää niin faktioita tulee kolme; Pentti Oinosen kaltaiset semi-vasurit jotka vastustavat EU:ta, maahanmuuttoa, porvareita, jne. Sitten on Halliksen älykkö-isänmaallinen-oikeisto jotka vastustaa ensisijaisti maahanmuuttoa ja toissijaisesti EU:n koneistoja. Keskelle jää Soinin maltillinen populistiosasto.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
JHagilla ilmeisesti vaikeuksia käsittää, että persuillekin - myös Soinille ja sille myyttiselle "Keravan Masalle" - nämä ovat ensisijaisesti henkilövaalit. Haavisto ja Vihreät ovat yhtä paljon EU-federalisteja kuin Niinistö ja Kokoomus. Tosin kumpikaan heistä ei henkilöinä ole niin EU-profiloituneita kuiin puolueensa. Eli EU-kysymys ei voi olla mikään valintakriteeri tässä tilanteessa.

Sen sijaan monissa arvokysymykisssä (käy hyvin ilmi vaikka siitä IS:n 20 kysymyksestä, mitkä Haaviston ja Niinistön erottaa) Niinistö on hieman enemmän "persujen näköinen" kuin Haavisto:
Lue 20 vastausta: N eroavat toisistaan - Ilta-Sanomat

Pitäisi ihmetellä niin päin, että miksi ihmeessä joku arvokonservatiivi valitsisi juuri Haaviston, jos vastassa on Niinistö. Tyhjän äänestäminen ei ole minusta vaihtoehto, vaan aina pitää löytää pienempi paha ja juuri sitä vähemmän huonon valitsemista demokratia usein käytännössä on. Halla-aho ja Soini antoivat tässä ihan oikeanlaista esimerkkiä antamatta kuitenkaan mitään typeriä äänestysohjeita. Soinin oli oikeastaan pakko tulla ulos juuri sen takia, että aikaisemmin moni PS-kansanedustaja lähti Niinistön kelkkaan ja asia uutisoitiin eilen melko näkyvästi.

Daespoolta hyvä huomio EU-kysymysten rajatusta vaikutuksesta. Soini joskus turhankin voimakkaasti elämöi siihen suuntaan, että Persjen kannatus on yhtä kuin EU-kritiikki. Suurin osa PS-äänestäjistä on varmaan EU-kriittisiä (myös kaltaiseni ex-kokkari & paneurooppalainen änkyrä), mutta asia ei ole priorisoinnissa kaikilla yhtä korkealla kuin Soinilla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tunne oli käsittääkseni molemminpuolinen.

oli.



Mutta... Soini EI ole tyhmä kaveri, eikä tee tämmöstä liikettä miettimättä sen vaikutuksia. Soini viestii, että jossain vaiheessa yhteistyötä on tehtävä, ja muidenkin kantoja on myötäiltävä... ikään kuin pakon edessä. Jompi kumpi on pakko valita. Ja kertomalla kumman valitsi (sinänsä sama kumpi, toki loogisesti Niinistön) kertoo, että meidänKIN on tehtävä myönnytyksiä jossain vaiheessa, koska on pakko.

Perusissa on kuitenkin paljon uusia politiikan saralla toimijoita, joilla idealismi on kirkasotsaista.. ja kuten kaikki tiedämme, kirkasotsaisella idealismilla ei tule saaman mitään konkreetista aikaan.

kettu, -tana ;-)
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kylläpä noi Ylen vaalitentit vievät maikkarin tenttejä 100-0.

Nytkin meneillään olevan maikkarin vaalitentin juontaja on pihalla kuin lumiukko. Miten ne ylipäätään edes pitää tuota samaa toimittajaa edelleen juontajana kun tuo taso on jo nähty ensimmäisellä kierroksella. Nimi taisi olla Vesa kallionpää.

Jaaha, ja sitten taas mainoskatko...
 

scholl

Jäsen
Ei ole saksalaisia kumpikaan noista ehdokkaista. Ei mulla ainakaan katoa yhtään mustaa sukkaa silloin, jos olen itse vastuussa sukistani. Tosin olen yrittänyt saada jo vuosikymmenen järjestelmää, jossa jokainen vaate voitaisiin skannata ja tietäisin, missä ne menevät kulloinkin ja jos esim. matkalaukku katoaa niin tietäisin, mitä siellä oli, kun kaikki oli skannattu matkaan ja samaten voisin laskea eri tuotteiden kiertonopeuksia ja muita tunnuslukuja, mutta silti ihmettelen tuota väitettä, että sukkia katoaa. Itsellänikin on joskus kadonnut, muttei omasta toimestani. Jos itse laitan likaisia sukkia likaisten pyykkien välilajittelupisteeseen niin en laita sieltä yhtään sukkaa koneeseen parittomana. En myöskään laita pyykkiä kuivumaan, jos pari on hukassa. Sitten kun nostan pyykit kuivumasta puhtaan pyykin välilajittelupisteeseen niin en sieltäkään lajittele sukkia kaappiin, jos joku on hukassa. Sitä etsitään vaikka koko yö, jos joku on kateissa ja puran vaikka koko pesukoneen. En ymmärrä minne ne muka häviävät noilla presidenttiehdokkailla. Ovatko he jotenkin huithapeleita?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Täytyy kyllä sanoa että tässä Maikkarin tentissä (joka on susipaska verrattuna Ylen vastaavaan, ei yllätä, Päiviö Pyysalo ohjaaja/tuottaja?) Haavisto saa vähän enemmän kovuutta haastattelijalta. Ainakin tähän mennessä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ylellä on asiantuntevammat juontajat, mutta muuten tykkään siitä, että ehdokkaille annetaan aikaa vastata. Ihmeen hermostunut tuo Haavisto, Saukko repii eroa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ylellä on asiantuntevammat juontajat, mutta muuten tykkään siitä, että ehdokkaille annetaan aikaa vastata. Ihmeen hermostunut tuo Haavisto, Saukko repii eroa.
Ihmettelen tuota Haaviston touhua. Koettaisi nyt laittaa altavastaajana Niinistölle haastetta niin paljon kuin vanhasta homosta lähtee. Tuolla pelillä Niinistön voitto on läpiselvä. Toisaalta Haaviston konstit ovat vähissä. Pitäisi saada vastapuoli vähintään ärsyyntymään tai muuten oudolle maaperälle. Nyt Niinistö on koko ajan ihan mukavuusalueellaan eikä joudu pahemmin edes venymään.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Sama kaava kuin Ylellä, hyvin kevyttä varjonyrkkeilyä ja ainoa osuma tuli Niinistöltä valikoivassa aselvelvollisuudessa.

Draw, edge Niinistö.

EDIT: Haaviston taktiikka on surkea. Ok, kaveri on kiva eikä halua turhaa väitellä mutta tässä skabassa sillä tulee turpaan. Ratkaiseva finaali menossa, 5minsaa aikaa ja taulussa 3-0 vastustajalle mutta kaveri heittää jarruketjua jäälle. Ei näin.
 

RDivis

Jäsen
Sauli vei kyllä tämän tentin minun silmissä selvästi. Todettakoon, että tämä kommentti Niinistöä jo äänestäneeltä. Pekkakin veti ihan ok, mutta hermostui mielestäni silminnähden muutamassa kohtaa.
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Ylellä on asiantuntevammat juontajat, mutta muuten tykkään siitä, että ehdokkaille annetaan aikaa vastata. Ihmeen hermostunut tuo Haavisto, Saukko repii eroa.

Itse näin vähän toisinpäin. Meillä ei vaalikatsomossa ketään ymmärtänyt Niinistön soperrusta pienyrittäjien auttamisesta. Muuten oli aika onneton tentti, mutta Haavistolta pari hyvää heittoa " Anna minä puhun!" Näin juuri!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihmettelen tuota Haaviston touhua. Koettaisi nyt laittaa altavastaajana Niinistölle haastetta niin paljon kuin vanhasta homosta lähtee..

Täysin samaa mieltä Pekan tenttiosallistumisista. Tämähän menee varmasti juuri niin, kuin Niinistön vaalitoimistolla on suunniteltu.

Se on itse asiassa ollut sekä tänään että eilen Sauli, joka on edes vähän heittänyt haastetta. Haaviston kanssa näyttää menevän ihan varjonyrkkeilyksi koko homma.

Ilmeisesti puheet Haaviston "pehmeydestä" neuvottelijana eivät ole olleet ihan tuulesta temmattuja. Jos tentit jatkuvat samaan tapaan, tulee Sale vain kasvattamaan lisää etumatkaa Pekkaan.

Kuvaavaa on että intohimoisimman puheenvuoronsa Haavisto käytti silloin, kun kertoi suhteestaan Antonioon.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Muuten oli aika onneton tentti, mutta Haavistolta pari hyvää heittoa " Anna minä puhun!" Näin juuri!

Mitkä olivat nämä hyvät heitot? Ja tuo "anna minä puhun" kieli selvästi hermostuneisuudesta, parempi olisi ollut joku "jos saan vielä sanoa..." jne.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ihmettelen tuota Haaviston touhua. Koettaisi nyt laittaa altavastaajana Niinistölle haastetta niin paljon kuin vanhasta homosta lähtee. Tuolla pelillä Niinistön voitto on läpiselvä. Toisaalta Haaviston konstit ovat vähissä. Pitäisi saada vastapuoli vähintään ärsyyntymään tai muuten oudolle maaperälle. Nyt Niinistö on koko ajan ihan mukavuusalueellaan eikä joudu pahemmin edes venymään.

Melkeinpä Niinistö on se, joka on lähtenyt haastamaan. Sauli ei päästä Pekkaa edes kiekkoon kiinni. Ja tarttui ihan hyvin Pekan ulkopoliittisen kokemuksen korostamiseen.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Ei Haavistosta ole Niinistöä haastamaan. Tämä peli alkaa olla pelattu. Viimeinen erä alkaa, ja tilanne on Saulille 7-3.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Haavisto on normaalisti Niinistöä parempi TV-esiintyjä, mutta nyt Niinistö oli vakuuttavampi, eikä sortunut liian usein jaarittelevaan kapulakieleen, paitsi parissa kohdassa. Niinistöltä kaikin puolin jämäkämpi ja uskottavampi esiintyminen, kun taas Haavisto saattoi saada lähinnä sympatiapisteitä hieman hermostuneen oloisena altavastaajana.

Haavistoa ei päästetty yhtä helpolla kuin Ylen tentissä ja ehkä tuossa jonkinlaista medioiden puolueellisuusjakaumaa on näkyvissä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Sama kaava kuin Ylellä, hyvin kevyttä varjonyrkkeilyä ja ainoa osuma tuli Niinistöltä valikoivassa aselvelvollisuudessal.

Osuma ja osuma. Olen Haaviston kanssa samaa mieltä, että joku tolkku siihen pitää tulla, ketkä varuskunnan porteista astuu sisään ja ketkä ei. Vietin omasta alokasajasta viikon verran varuskuntasairaalassa ja siellä suomalaisen puolustuksen tulevaisuudet päästivät suustaan aika surullisiakin kommentteja - "onneksi mun lääkeriippuvuus tulee ilmi, niin pääsen täältä äkkiä pois". Minusta se on jopa loukkaavaa puolustusvoimia kohtaan, että tuollaisia tapauksia päästetään kutsunnoista läpi. Kyllä tässä maassa riittää vapaaehtoisia ja hyväkuntoisia, jotka haluavat varusmiespalveluksen suorittaa. Ja niille edellä mainitunlaiset tapaukset ovat suuri riski.

Toisaalta myös siviilipalvelusta voitaisiin kehittää sellaiseksi, että siitä voisi olla hyötyä myös puolustusvoimille.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ei tästä enää totista kamppailua aikaiseksi saada jos Haavisto ei jotain uutta keksi. Haavistonhan tässä kaiken järjen mukaan pitäisi olla se, joka yrittää heittää haastetta Niinistölle, mutta nyt asetelma on ollut ennemminkin toisin päin niiltä osin kun jotain todellista väittelyä on edes saatu aikaiseksi. Kaksi mieleisintä ehdokasta pääsi toiselle kierrokselle, mutta kyllä oma vaakani kallistuu koko ajan enemmän Niinistön puolelle.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Osuma ja osuma. Olen Haaviston kanssa samaa mieltä, että joku tolkku siihen pitää tulla, ketkä varuskunnan porteista astuu sisään ja ketkä ei.

Ei ole kyse siitä. Haavisto kannattaa koko maan puolustusta ja yleistä asevelvollisuutta (ainakin tämän päivän perusteella), jos systeemi perustuu ainakin osittain vapaaehtoisuuteen mitä Haavisto on joskus heittänyt ilmoille niin aika monelle kynnys sluibailla on hyvin alhainen vaikka intissä pärjäisi hyvin.

Tuosta selkeä piste Niinistölle koska Haavisto joutui peruuttelemaan.
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Mitkä olivat nämä hyvät heitot? Ja tuo "anna minä puhun" kieli selvästi hermostuneisuudesta, parempi olisi ollut joku "jos saan vielä sanoa..." jne.

Viittasin noilla heitoilla Haaviston kommentteihin koskien tätä haastattelijaa.
Itseasiassa omaan korvaani tuo oli paljon jämäkämpi heitto kuin iänikuinen " jos saan vielä sanoa..." Itseäni ärsyttää suunnattomasti tuo keskeyttely, ihan kumman kohdalla tahansa. Saulia siinä mielessä voi välillä keskeytellä ettei mene turhan poliittiseksi jaaritteluksi ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös