Jokerien valmennus 2012–2013: Lämsä, Valtonen, Virta & Ketterer

  • 421 410
  • 1 182

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eniten peliaikaa hyökkääjistä, tuskin on ensimmäisenä valittamassa liian vähäisestä vastuusta.

Itseasiassa käytännössä Filppula pelaa ihan samalla peliajalla muiden ykkös- ja kakkosketjun hyökkääjien kanssa, jos sekuntteja ei aleta halkomaan. Tuli kuitenkin Jokereihin kiistattomaksi ykkössentteriksi, tottunut saamaan runsaasti peliaikaa. Voisiko olla yksi syy siihen, ettei joka pelissa nappaa vai muuten vaan luonnekysymys.

Varmasti jokaisessa joukkueessa on jannuja jotka ovat tyytymättömiä peliaikaansa, eikä Jokerit ole tähän mikään poikkeus, mutta tuskin tässä mitään kauheaa draamaa kannattaa viritellä asiaan liittyen.

Ehdottomasti näin. Eikä tästä ollutkaan tarkoitus tehdä mitään draamaa, vaan tuoda J.Koivun kommentti esille liittyen nimetyn valmentajatroikan auktoriteettiin.

Niin ja Hirsosta. Materiaali on niin leveä, ettei tarvitse ;)
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Lämsällä on kieltämättä kovat meriitit kolmelta kaudelta Pelsujen B-junnuista ja A-junnujakin ehti valmentaa puoli kautta. Joten mitenkään kokematon ykköskoutsi ei ole kyseessä. Olemus on myös erittäin karski ja karismaattinen, jylhä olemus tuo mieleen Clint Eastwoodin. Ainoa avoin kysymys ensi kaudelle onkin että viekö Jokerien ylivoima mielenkiinnon sarjasta?
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täähän meidän ensi kauden trio on kuin parhaasta actionleffasta.

Lämsä on aivot, eli se tietokone joka laskee ja raksuttaa parhaat vektorit ja tangentit. Kertoo teoriassa missä kenenkin pitäisi olla kussakin tilanteessa.

Tomek on karismaattinen sydän, joka sykkii intohimoisesti ja tsemppaa kaikki faneja myöten yhteisen asian puolelle. Tomek pitää huolta että kaikki haluavat yli kaiken olla siellä missä Lämsän laskelmien mukaan tulee olla.

Virta on kokemus joka ei höntyile vaan sanoo sen tärkeän sanan kun sen aika on. Tasapainottaa ja rauhoittaa.

Edelleen mielestäni hirmuinen riski, mutta onhan tää nyt aivan mahtavaa viihdettä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Pakko tunnustaa, mutta tällä hetkellä fiilis on jotain sellaista, jota voisin kuvitella venäläiseen rulettiin valmistautuvan kaverin tuntevan. Tavallaan pelottaa aivan saatanasti, mutta toisaalta voittoon on mahdollisuudet ja voitto tuntuisi helvetin makealta.

Tuossa on parhaassa tapauksessa helvetin kova valmennus. Roolitus voi osua nappiin ja Mordjinnin leffavertailut osua nappiin. Tähän on kaikki mahdollisuudet olemassa. Valmentajien taustoihin ja luonteisiin peilaten tuo on mahdollinen skenaario, eikä vain pelkkää toiveunta.

Samoin takaraivossa on Waden kausi ja kysymys siitä, onko tuolla porukalla tarpeeksi jääpaloja viilentämään nuppia silloin, kun peli takkuaa ja fanit huutavat potkuja/uutta veskaria/huoraa/jne. Kokemattomuuteen ja meillä kokemattomien koutsien historian tuntien on myös mahdollista, että tästä tulee painajainen.

Todellinen high risk- high reward. Tuosta kolmikosta voi tulla mitä tahansa katastrofin ja suvereenin mestaruuden väliltä. En kyllä lähtisi vedonlyöntiin siitä, miten tuo troikka pärjää, sen verran suuri kysymysmerkki tuo on.
 

Masentaja

Jäsen
Kylläpäs näillä, joiden organisaatiot loistaa mahtavuudellaan, on nyt paljon asiaa meidän ketjuihin. Leikkikää omalla hiekkalaatikollanne jos ei ole järkevää sanottavaa.

Tähän auktoriteettiasiaan haluan ottaa kantaa. Jokereitten joukkue on kaikkiaan todella nuori. Meillä on tasan kaksi pelaajaa joukkueessa, jotka ovat iältää Lämsää vanhempia. He ovat AJ ja Ruutu. Eli se, että valmentaja on nuori, ei tarkoita, etteikö voisi olla arvovaltaa. Kuten jotkut, jotka ovat joutuneet olemaan kouluttamisen tai vastaavan kanssa tekemisissä, tietävät että on kolmenlaista arvovaltaa. Ikään, kokemukseen/taitoon ja asemaan perustuvaa arvovaltaa. Uskoisin ,että Jokereitten valmennustriiolla on varmasti riittävästi noita kaikkia, että pystyvät mahdolliset diivailijat pistämään ruotuun.Arvovalloista heikoin on toki asemaan perustuva arvovalta. Ja tarvitseeko oikeasti valmentajan olla enään se Mulkku? Itse uskon, että kun nyt jo on joukkue saanut tutustua 3/4 tulevista valmentajista niin helpottaa prosessia huomattavasti. Jos Lämsä on tietotaidollaan ja muulla onnistunut saamaan joukkueen näkemään itsensä riittävän pätevänä ohjaamaan joukkuetta, en näe mitään ongelmaa. Ainoa kyssäri on Tomek, jonka vanhoja joukkuekavereitakin on joukkueessa. Että tuleeko kaverisuhdeongelmaa. Uskoisin että kuitenkaan ohjaaja/ohjattava-suhde ei hämärry ammattimiesten mailmassa tämän takia. Toivotan kaikkea hyvää valmennukselle, onnea tullaan tarvitsemaan mutta vain taivas on rajana!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Täähän meidän ensi kauden trio on kuin parhaasta actionleffasta...

A-Team ehkä? :D

Hassuttelut sikseen. Itsellä on tosi hyvät kutinat tästä meidän tulevan kauden porukasta. Pidän äärimmäisen tärkeänä sitä, että Lämsää on alettu jo sisäänajamaan tällä kaudella. Erkkakin varmasti tiedostaa Lämän tilanteen ja tekee kaikkensa, että Lämän olisi helppo siirtyä ykkösen pallille!
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Niin

ilman Erkka Westerlundia , Tomi Lämsä ei olisi Jokereissa . Ilman Erkka Westerlundia Tomi Lämsä ei olisi noussut päävalmentajaksi.
Lämsä ei ole junnuvalmennus vuosinaan ollut mikään guru, joten tältä pohjalta ihmettelen suuresti tätä ratkaisua sillä esim Jukurien Pikkarainen olisi ollut huomattavasti valmiimpi tapaus kuin Lämsä.

Tomek on junnuissa todella pidetty koutsi kuten täällä on kirjoiteltu mutta se miten hän esim käsittelee Lindelin Esa sopii Lindelille kuin nakutettu mutta mitä tapahtuu jos käsittelyn kohteena on muuan Masto .

Tähän lisättynä erään tutun ex liiga-pelaajan kommentti kun kysyin kuka on ollut hänen paskin valmentaja ever ? Niin vastaus tuli 3 sekunnin kuluttua Hantta Virta.

Jos tähän lisätään Kettererin työnsarka Frans Tuohimaan kanssa niin ensi kaudesta voi tulla tämän nelikon aikana hyvin lyhyt.
 

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
Tomek on junnuissa todella pidetty koutsi kuten täällä on kirjoiteltu mutta se miten hän esim käsittelee Lindelin Esa sopii Lindelille kuin nakutettu mutta mitä tapahtuu jos käsittelyn kohteena on muuan Masto

No ei se ainakaan paskemmin voi pelata. Tomekissa on todennäköisesti myös enemmän munaa kuin Erkassa laittaa tuo kallis hujoppi vaikka Vantaalle. Kommentit Hantasta on ihan turhia, sillä meriitit apuvalmentajana puhukoot puolestaan ja apuvalmentajana hän Jokereissa toimii.
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Omat fiilikset hieman kaksijakoiset valmentaja nimityksistä. Ensi vuonna tulee 40v. jengiä kannattettua, ei mua enään kyllä yllätä mikään housut nilkoissa tän jengin osalta, niin paljon on tullu nähtyä.

Moni epäilee Lämsää nyhveröksi/hmv valmentajaksi, mutta jos Erkka nimenomaan halusi herran itselleen kakkoseksi täytyy hänellä olla jotain annettavaa pelille. Jos puheet pitävät paikkansa, on Lämsän "pelikirja" päivitetty tämän päivän tasalle ja Tomek tuo tarvittavan särmän tohon hommaan.

Kun kotimaan vaihtoehdot kuivuivat kaikki käsiin, ei varmaan enää uskallettu kokeilla näitä varmaan Keklun tuntemia havumetsien miehiä. Ehkä "turvallinen" ja odotettukin ratkaisu Keklulta.

Tomekin nousu on kyllä ollut hieno, olin jo itsekkin dumaamassa kun sai nimityksen A:n vastuu valmentajaksi. Täytyy pyytää anteeksi, tulos ja ennen kaikkea se palaute minkä olen saanut, Tomekista todella pidetään pelaajien keskuudessa. Pelaajat kunnioittaa, vaikka palaute onkin joskus fanaattisen suoraviivaista.

Toivon sydämmestäni että nämä rookiet onnistuvat tulevalla kaudella, kyllähän nää samat saatanan vanhat parrat on jo nähty. Jos uusia pelaajia tunkee kokoajan eri puolilla härmää ratkaisijan rooleihin, olisi kyllä suotavaa päivittää tätä valmentaja asiaakin. Kateellisena seuraan esim. Kalpa, Ässät ja Suikkasen Pelsuja. Ei ole päävalmentajilla hirveesti kilsoja takana, mutta tulosta tulee.

Kyllähän jossain maakunnassa on helpompi lähteä tälläiseen projektiin, mutta katselkaa näiden jengien taloudellisia resursseja ja verratkaa omiimme!!!!
Ei täällä Stadissa ole kyllä kenelläkään helppoa tulla jengiä valmentamaan, yleisön ja median, sekä meidän tapauksessa Hjalliksen paine ei varmaan ainakaan helpota tilannetta.

Eipä itselleni valinnat enää aiheuta mitään suonenvetoja, kun enemmän nykyään seuraa junnujen pelejä. Jään mielenkiinnolla odottamaan, vaikuttaako nämä nimitykset jotenkin jengin pelaamiseen, eli ruvetaanko siellä jo pelaamaan ensi kautta.

Ja hätäisimmille, älkää sätkikö. Tää on vaan hockeytä.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Auktoriteettiin liittyen. Oli mielenkiintoista kuunnella Jokerit-Lukko pelin erätauolla Jukka Koivun kommentteja...
Ne nyt oli sitä tyypillistä kommentointijargonia. Samanlaisia juttuja kuulee vähän väliä, kommentoija vaan välillä vaihtuu. Pakkohan siellä on jotain heitellä, muuten tulisi kiusallisen hiljaista. Toki asiassa on joku totuuden siemenkin, kun puhutaan jengistä, jossa on monta "tähteä". Enpä kuitenkaan usko Koivun tuota kovinkaan tosissaan heittäneen.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän ihmettelen tätä pohdintaa siitä ovatko kaikki pelaajat nyt tyytyväisiä peliaikaansa. Ei kai ole valmentajan päällimmäinen tehtävä miettiä onko kaikki pelaajat tyytyväisiä ja eihän vain kellään ole paha mieli kun ei pääse tarpeeksi usein kentälle. Päin vastoin, valmentajan pitää katsoa pelaajan suorituksia ja huolehtia siitä että ne jotka sen ansaitsevat, myös saavat peliaikaa. Muut saavat sitten ihan rauhassa purra tuppea ja katsoa peiliin miettien miksei kentälle pääse.

Ja vahvan juniorituotannon yksi pääetu on juuri siinä että kilpailua paikoista riittää. Tarjontaa pitää olla niin paljon että korvaajat tarvittaessa löytyvät eikä laiskanpulskeita palkkasotureita pidetä kentällä vaikkei pelaaminen kiinnostaisikaan.

Onhan tätä jo nähty muualla. Kärpissäkin 17-vuotias Ville Pokka tiputti tsekki Snopekin penkkimieheksi. Jokereissa ei vielä riittänyt rohkeus panna Esa Lindelliä kentälle Nordlundin sijaan, mutta ehkä ensi kautena jo riittää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Moni epäilee Lämsää nyhveröksi/hmv valmentajaksi, mutta jos Erkka nimenomaan halusi herran itselleen kakkoseksi täytyy hänellä olla jotain annettavaa pelille. Jos puheet pitävät paikkansa, on Lämsän "pelikirja" päivitetty tämän päivän tasalle ja Tomek tuo tarvittavan särmän tohon hommaan.

Tästähän se lähtee. Paitsi että kyllä Tomekilla on valmennuksellista osaamista. Jos ei urallaan ollut mikään samettikäsi vaan pikemminkin särmikäs seiväs niin valmennuspuoli ja halu valmentaa ja oppia uutta on varmasti yllättänyt monet.

Mun silmin Tomek on samassa tilanteessa kuin muuan Summanen ottaessaan ensi askelia valmentajana. Lämsää en tunne mutta mitään ongelmia ei tällä parilla tule olemaan jos valmentajilla on pelille ja pelaajille jotain annettavanaan.

Wadek&Lukkarilalla ei ollut. Voisin kertoa monta legendaarista juttua Jokereien harjoittelusta heidän aikanaan mutta ne eivät oikein istu tähän aikaan. En uso että Lämsä&Tomek&Hantta ovat yhtä kirjanoppineita. Ja tämä on juuri oikea sana luonnehtimaan W&L:n kokeiluja. Siksi vertailu heihin on turhaa.

Katsellaan avoimin mielin miten ensi kaudella Jokerit pelaa. Muustahan ei ole kysymys ja vastausta ei tiedä vielä kukaan.
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Tästähän se lähtee. Paitsi että kyllä Tomekilla on valmennuksellista osaamista. Jos ei urallaan ollut mikään samettikäsi vaan pikemminkin särmikäs seiväs niin valmennuspuoli ja halu valmentaa ja oppia uutta on varmasti yllättänyt monet.

Jep, Tomekin valmennuksellinen osaaminen onkin ollut itselleni suuri yllätys. Monestihan näistä rouhioista/marginaalipelaajista ne oikeat valmentajat sitten jalostuvatkin, poikkeuksiakin tietysti löytyy mm. K.J., joka oli nyt ainakin Suomen mittapuun mukaan ihan toppijätkä pelaajanakin. Ainahan voi tietysti speguloida käytettävissä olevalla materiaalilla, onhan toi nokka kuitenkin jotain voittanut valmentajankin, vaikken tyypistä diggaakkaan.

Meillä tämä pelaajamateriaali on kuitenkin ollut vuosikaudet ollut aivan kilpailukykyistä muihin verrattuna, ainakin jos maakuntien resursseja vertaan(ja heh, maksettuihin palkkoihin).

Jäädään odottelemaan. Ja niinkuin sanoit, ensi kauden tuloksesta ei tiedä vielä kuukaan. Pelataan tämä kuluva nyt ensiksi pois alta ja rasvataan köysiä sitten vuoden päästä, jos on aihetta.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Uskon, pakkohan se on uskoa, että kaudella 2012-2013 pelataan hyvää Jokeri -kiekkoa. Tästähän on lähdettävä rakkaat kohtalotoverit. Vai...?
Muutenkin Suomessa on nousussa uusi valmentajasukupolvi. Siirrytään pois käskytyksestä ja liian tiukoista roolituksista.
 
Päivän verran nyt tullut tuota varmistettua valmentajauutista sulateltua ja edelleen erittäin kaksijakoiset fiilikset, negatiiviseen painottuen. Paras asia valmentajatiimissä on ehdottomasti jatkuvuus, isoja linjoja ei jouduta vetämään uudestaan organisaatiossa eikä ykkösjoukkueen pelitapaankaan tulle isoja muutoksia. Tuo päävastuunkantajien kokemattomuus sen sijaan hirvittää vietävästi, uskoisin että parhaimmillaankin ensi kauden runkosarja saattaa mennä jopa hyvin mutta pleijareissa Lämsä/Valtonen syödään elävältä. Mestareita/finaalijoukkueita kun katselee männä vuosilta niin ei siellä paljoa märkäkorvavalkkuja ykköspallilla ole juhlinut joten väkisin tulee sellainen tunne että tässä nyt sinänsä suotavan pitkäjänteisyyden alttarille uhrataan vähintään ensi kauden mestaruusmahdollisuudet ja sittenhän sitä vasta suossa ollaankin jos Waden haamut ottavat Lämsän ja Jokerit haltuunsa. Ensi kauden onnistuminen riippuu myös suhteettoman paljon tästä kaudesta, jos meneillään oleva syöksykierre jatkuu pohjalle asti niin koko valmentajakuvio muuttuu ihan sketsiksi. Toki siinä vaiheessa olisi jo ihan loogista tuoda Areenaan jonossa poppatohtoreita ja manaajia koska itse ainakin laskisin päällemme lasketun kirouksen täydeksi faktaksi huonon huumorin sijasta.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Hard rains gonna fall?

Tässä valmentajakuviossa ratkaisi myös, yllätys,yllätys raha.
Taantuma uhkaa ja euro heitetään roskiin. Jokerit yritti aikas aktiivisesti koutsikseen mm. Kari Jalosta KHL:stä, mutta päätyi sitten Lämsään.
Hjallikselta meni kiinni lompsa, niin uusi valmentaja on Lämpsä. Yksinkertaista.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kiinnostaisi kuulla palstan tietäjiltä edes valistunut arvaus pitääkö se paikkansa, että Keklu yritti Suikkasta, mutta tämä kieltäytyi? Onko Jumbon lihatiski jo käytössä?

Tottakai Jokerit yritti Suikkasta, mutta Suikkanen halusi jatkaa Lahdessa. En nyt sanoisi, että KS pitää Lahtea parempana organisaationa. Ennemmin kysymys on siitä, että pitkässä juoksussa sellainen valmentaja, joka vaihtaa joukkuetta joka kausi, on rasittava opportunisti. Henkilö, jonka kanssa tuntuu vaikealta hahmotella pitkäntähtäimen suunnitelmia. Yhä enemmän valmentajadiilit ovat menneet 2-4 kauden mittaisiksi ja tällä menetelmällä moni organisaatio ja moni valmentajakin on saavuttanut parhaan tuloksensa: Kärpät, Jyp, Blues, HIFK, Kalpa. Sanoisin, että taimaus oli huono akselilla Jokerit-Suikkanen. Ei sen kummempaa dramatiikkaa.
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tätä valintaa itsekin arvostellessa on myös hyvä muistaa vapaiden valmentajien tilanne. Suikkanen olisi toki kelvannut, mutta Pelicans vei. Risto Dufva tai Kari Jalonen eivät olisi juuri hurraahuutoja aiheuttaneet vaikka niminä olisivatkin olleet "isoja". Jarno Pikkarainen tai muut mestisvalmentajat olisivat olleet yhtä epävarmoja kortteja kuin organisaatiota jo tunteva Lämsä. Suikkasen jälkeen kiinnostavia nimiä olisivat olleet ehkä Kari Heikkilä ja Jukka Jalonen, molemmat kiinni maajoukkueissaan, sekä Raimo Summanen joka nyt tuhoaa joukkuehengen ennen pitkää kuitenkin.

Pitää vain toivoa että tämä kausi ei pääty mihinkään romahdukseen, se söisi ensi kauden valmennusta varmasti rotan lailla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tottakai Jokerit yritti Suikkasta, mutta Suikkanen halusi jatkaa Lahdessa.

Sanotaanko näin että Suikkanen halusi pitää KHL-kortin auki vuoden välein ja tehdä lyhyen diilin kun taas Jokerit haki valmentajaa joka istuu, sitoutuu ja jaksaa olla seurassa pitempään kuin kauden. Jokerien edustuksen pelaamisen kehittäminen ei onnistu näillä pikadiileillä, joita on nyt viimeisen 10 kauden aikana tullut liikaa. Optimi on kahdesta kolmeen kauteen ja minimi kaksi kautta. Silloin edes jälkimmäisellä kaudella on suunnilleen valmentajan näköinen rosteri. Näitä kausia meillä ei ole ollut oikeastaan yhtään kun Sheddenillekin räätälöitiin ehkä vähän erilainen joukkue kuin piti :)

Jokerit haki myös JJalosta mutta hän taas teki jatkot maajoukkueeseen ja tähtää sen jälkeen KHL:ään tai Eurooppaan. SM-liigasta ei oikein haastetta löydy ainakaan taloudellisessa mielessä.

Kun laitetaan faktat kohdalleen ja sijoitetaan Erkan haluttomuus jatkaa Jokereissa aikaan tässä ja nyt ja näillä kotimaisten ja ulkomaisten (se tuttu) valmentajien kiinnityksillä muualle, Lämsä ja Tomek siivilöityvät aina esiin ensimmäisenä.

He olivat siis paras ja ainoa valinta. Tammista ei lasketa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Cobol: Kyllä mulla on aivan samat tiedot, vastasin vain kun nimenomaan Suikkasesta kysyttiin. Mutta J.Jalonen oli kuitenkin se ensimmäinen haku ja kuten pomminvarmasti tiedätkin, myös K.Jalosen nimeä pyöriteltiin. Suikkasen tsekkaushan on ihan pakollinen kuvio, kun valmentajaa etsitään. Ja todellakin, Tami ja Alpo jäivät totaalisesti väliin.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Tässähän väitellään aika pitkälle siitä, jotta oliko Kekäläisen ratkaisu rohkea vai tyhmän rohkea.

Mielestäni me unohdamme aika pitkällä sen, että kukaan ei pääse pelaajien ja koutsien pään sisään, eikä täten tiedä totuutta. Kaiken maailman tietäjiä on aina nurkat täynnä, kritisoimassa ja ylistämässä, yleensä vuorotellen kumpaakin.

Omakohtaisen joukkuepeli-kokemuksen mukaan en näe ongelmana sitä, että Lämsällä on 10 kiloa ylipainoa, hän on vähän päälle 30v tai kokematon miesten tasolla. Kokematon oli Suikkanenkin aloittaessaan ja tulos oli aika huikea seurassa, kuin seurassa, missä projektia veti. Pelaajat katsovat aina koutsin osaamista työssään, ymmärtääkö lajia ja onko hyvä jätkä. Vittuilu on kuluttavaa ja Jortikat, Dufvat sekä K. Jaloset ovat asiaosaamiseltaan varmaan ihan hyviä, mutta äärettömän rasittavia persoonia osalle porukasta. Tähän, kun lisätään, että meillä ajateaan aidosti nuoria tällä hetkellä sisään todella huimaa tahtia, tarvitaan myös koutsi, joka osaa käsitellä heitä.

Porukka heittää myös aika absurdia settiä, jossa koutsin ikään kuin pitäisi olla kovempi jätkä, kuin kaput, varakaput ja seuraikonit. Väärin. Eivät nämä ole mitään vastakkainasettelua. Kyseessä on tiimipeli, veijareiden nimeltä Hahl, Väänänen, Ruutu, Rita ja Niemi, täytyy johtaa yhdessä koutsin kanssa jengiä, ei siten että syntyy vastakkainasettelua. Jos lähdetään tökkimään, on meillä lauma amatöörejä, jotka sietääkin lähteä menemään.

Nämä heitot siitä, että nyt tulee pelaajien joukkopako Lämsän vuoksi on ihan paskapuhetta. Ei Kekäläinenkään ole niin urpo, että ei tunnustelisi pelaajien mielipidettä valmennukseen kauden aikana (Huom. En tarkoita tällä sitä, että käydään kyselemässä, että onko Tomi hyvä koutsi teille ensi vuodeksi, kyllä se tunnustelu onnistuu montaa muutakin reittiä.)

Kyllä suurin ja ratkaiseva tekijä on nykyaikana siinä, että onko Lämsällä oikeasti pääsään ajatus toimivasta pelitavasta vuodelle 2012 ja osaako hän sen pelaajille jalkauttaa harjoituttamisen kautta. Jos näin on, ei floppivaaraa ole. Jos ym. seikat eivät toimi, menettää koutsi kunnioituksen pelaajien silmässä osaamisen vuoksi, ei siksi, että miltä hän näyttää ja minkä ikäinen hän on.

Lisäyksiä: Malliesimerkki on mielestäni Matikainen IFK:sta tällä kaudella. Jos juttu ei meinaa pudota pelaajistolle, alkaa koutsi olemaan helteessä, varmasti sekä pelaajien että kannattajien osalta. Sitten kun homma lähtee skulaamaan on, on paskansyönti unohdettu, rasvainen takatukka ei haittaa ja karvainen persekin näyttää posliiniselta. Nämä kaikki jutut on vain lieveitä, joitka seuraavat pelin toimimattomuudesta. Ei se peli ole toimimatta sen takia, että miltä Petu näyttää, puhuuko hän paskansyönnistä tai karvaperse-kiekosta, se on toimimatta tai toimivaa sen takia, että hänen pelikirjansa on tietynlainen ja hän on ajanut sitä sisään tietyllä tavalla. En minä tieytysti tiedä tarkemmin IFK:n tilannetta ja pelaajien pääkoppaa, mutta tähän uskon itse.

Korostan vielä sitä, että tottakai persoonallakin on merkitystä. Mutta se merkitys on paljon pienempi verrattuna asiaosaamiseen ja sen jalkauttamiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Lämsän valmentamista täällä Lahdessa seuranneena ja Tomekin otteista A-junnujen ruorissa raporttia kuulleena voin rehellisesti todeta, että Jokereiden valmennus on erittäin hyvissä kantimissa kaksi seuraavaa kautta. Ja pelitapa tulee olemaan yleisöönmenevä. Aktiivinen ja offensiivinen.

Erkka näki Lämsässä jo kauan sitten valtavan potentiaalin ja otti hänet oppipojakseen. Nyt kuluvan kauden jälkeen Erkka siirtyy takavasemmalle ja jättää varmasti täysin luottavaisin mielin joukueen Lämsän johdettavaksi.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Porukka heittää myös aika absurdia settiä, jossa koutsin ikään kuin pitäisi olla kovempi jätkä, kuin kaput, varakaput ja seuraikonit. Väärin. Eivät nämä ole mitään vastakkainasettelua. Kyseessä on tiimipeli, veijareiden nimeltä Hahl, Väänänen, Ruutu, Rita ja Niemi, täytyy johtaa yhdessä koutsin kanssa jengiä, ei siten että syntyy vastakkainasettelua. Jos lähdetään tökkimään, on meillä lauma amatöörejä, jotka sietääkin lähteä menemään.

Kysymys on siitä kun tulee ongelmatilanne, jos joukkue tai näistä karismaattisista pelaajista joku on eri mieltä Lämsän kanssa ja alkaa kyseenalaistamaan asiaa niin nuo kaverit käytännössä marssivat halutessaan Lämsän yli.

Ja vaikka kuinka olisi osaamista niin floppivaara on silti olemassa kun joukkueelle tulee heikompia jaksoja jolloin uskoa koetellaan. Siinä kohdassa kokematon valkku saattaa huomata olevansa entinen valkku jos ei osaa hoitaa vaikeaa tilannetta tarpeeksi hyvin ja nopeasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös