Kylähullut

  • 198 019
  • 353

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tietääkö vantaalaiset Simoa? Ainakin Länsi-Vantaalla tuo hullu pyöri joskus 1997-2004 vuosien välillä (omat tiedot loppuvat tuohon) kouluissa ja kaupoissa huutamassa jeesuksesta. Ylä-asteella tuo oli vielä hauskaa, mutta ollessani paikallisessa K-Supermarketissa töissä meinasi hermot mennä jos Simo pääsi luikahtamaan kaupan perälle ja aloitti sen huutamisen siellä. "USKO HERRAAN JEESUKSEEN..."
 

nufc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Newcastle United
Bongattu myös Hämeenlinnassa sekä Janakkalassa muutamaan otteeseen. Mamma kuitenkin menehtyi viime talvena, joten enää ei kassit kulje jonossa.

On nähty myös Imatralla muistaakseni kolme vuotta sitten kesällä, oli kuulema jutellut oikein fiksusti ja asiallisesti kun jotkut paikalliset asukkaat olivat pyydelleet kotiinsa syömään, oli kuitenkin kohteliaasti kieltäytynyt.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jännä juttu muuten, että näihin kylähulluihin liittyy aika usein myytti mystisen mittavasta omaisuudesta. Etenkin jos tapaus sattuu olemaan hamstraajatyyppiä, niin äkkiäkös rupeaa perintöhuhut kiertämään. "Tuolla se vaan pulloja blokkaa vaikka rahaa sillä on kuin roskaa.."
Tai vastaavasti sitten kyseessä on huippuälykäs tyyppi, jolla on ollut kaunis vaimo, iso liuta fiksuja lapsia, komea talo, huippuhieno auto ja hyväpalkkainen työ, mutta viina on vienyt kaiken.

Kuten täällä meilläpäin sanottiin eräästä vanhasta kaiffarista, joka oli sellainen omituinen höpöttäjä, joka jorinallaan häiritsi ihmisiä kaupoissa ja pankeissa ja milloin missäkin. Vaarallinen hän ei ollut vaikka humalassa ollessaan jutut olivatkin hyvin levottomia, ja kun ne tulivat ilmoille vielä kovalla äänellä niin ei kai se ihme ollut että vanhat ämmät häntä pelkäsivät. Pelkäsivät tosin jotkut muutkin, mm. pankkivirkailijat. Miehen selkärepusta pilkisti kirveenvarsi, ja kerran kun ukko köpötteli kiljupäissään pankkiin kyseinen reppu selässä, virkailijat soittivat poliisit paikalle että "nyt se tulee ryöstämään kirveen kanssa pankin". Kissalan pojat tsekkasi miehen repun, eikä siellä ollut kuin se varsi.

Tämä mies oli oikeasti hyväpalkkaisesta virasta itsensä ulos juonut, mutta sitä en tiedä oliko hänellä perhettä tai omaisuutta muuta kuin puheissa. Ainakin hän silloin asusteli kunnan syrjäkulmilla pienessä lahoamispisteessä olevassa mörskässä kun minä häneen tutustumaan jouduin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Bongattu myös Hämeenlinnassa sekä Janakkalassa muutamaan otteeseen. Mamma kuitenkin menehtyi viime talvena, joten enää ei kassit kulje jonossa.
Jaa, tämäpä yllätys. Täällä Satakunnassa kyseinen alma kulki kasseineen keväällä 2008. Joku oli silloin häntä jututtanutkin, tarjonnut jopa yösijaakin vierasmajasta mutta ei ollut kelvannut. Jossain lehdessäkin oli hänestä juttua pari vuotta takaperin, ihan selväpäiseltä hän sen jutun perusteella vaikutti, mutta jutun kirjoittajankaan tarjoama yösija ei muistaakseni kelvannut.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Onhan näitä. Suurin osa kuuluu valitettavasti enemmänkin sarakkeeseen "surullinen mielenterveystapaus" kuin tähän hyväntahtoiseen "kylähullu"-kategoriaan. Hyvä esimerkki tällaisesta on ns. Kassimies. Sellainen varmaan nykyisin 40 ikävuotta lähentelevä vaaleahiuksinen (kampaus mallia tammenterho/potta), pitkä ja hoikka jannu, jonka usein näkee esimerkiksi Kouvolan tai Helsingin juna-asemalla. Varmaa havaintoa miehen alkuperästä ei ole, mutta veikkaisin kylllä Kouvolaa. Kantaa useaa muovikassia ja jättää ne välillä maahan aloittaen niden kiertämisen.

Allmighty Everton kertoo miehestä myös:

Kassimiehen synnystä liikkui monenlaisia urbaaneja legendoja. Suosituin taisi olla se, että oli viemässä siskolleen vaatteeita asemalle, mutta sisko jäi junan alle tjsp. ja on sen jälkeen kuljettanut aina noita vaatteita mukanaan muovikassissa. Kyllä sinne kassiin sitten moni on vissiin yrittänyt päästä kurkkimaankin. No, tuo on joka tapauksessa pelkkää legendaa. Kassimiehen olen nähnyt myös Helsingin asemalla ja Lahdessa olen bongannut miehen sattumalta pariinkin kertaan ihan lähiaikoina.

Esimerkkitapauksia avohoidon toimivuudesta joka tapauksessa.

Ja olihan Kouvolassa myös Möhis eli Möhö-Matti, vaikka Kuusaal' virheellisest Mölö-Matiks kutsuuki. Nimen kirjoitusasusta on käyty KooKoo-puolella usein jonkinlaista vääntöä. Oli mikä oli, mutta eiköhän jokainen 80-90-lukujen aikana Kouvolan jäähallissa vieraillut tiedä Möhiksen. Omasta mielestäni menee enemmän tämän ketjun positiivisten tapausten puolelle eli hieman kehitysvammaisesta jampasta oli kyse, mutta ainakin itselleni jäi Möhiksestä vain hyviä muistoja. No ok, oli se jotenkin pelottava aikanaan, kun kiekkokortteja vaihdeltiin peleissä ja kiusasivathan jotkut nappuloista (esim. kyselemällä miksi Matti ei enää aja skootterilla) Mattia, joilloin kuusaalainen raivo heräsi. Yleisen käsityksen mukaan Matti muutti sitten aikanaan syystä tai toisesta Ruotsiin eli viimeiseen kymmeneen vuoteen ei ole pahemmin näkynyt. Silti veikkaan, että Kouvolassa muistellaan Möhistä kuitenkin jonkinlaisella lämmöllä ja voisihan tänne joku muukin KooKoo-veikko käydä kertomassa Matista. Googlekin näyttää tuntevan sekä Möhö- että Mölö-Matin melko hyvin.
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Kotikaupungissani Orimattilassa liikkui eräs hieman epäsiistin näköinen kylähullu, erityistuntomerkkinä se, että ukko hiihteli kesät talvet toppapusakka päällä ja suurimman osan vuodesta jaloissakin olivat toppasaappaat. Mies asui rähjääntyneessä omakotitalossa muutaman kilometrin päässä varsinaisesta kauppalasta ja käveli joka ikinen aamu S-Marketin oven taakse kello seitsemäksi, kun kauppa aukesi. Päivän mies ilmeisesti pelasi hedelmäpeliä, poltteli sätkiä, löyhkäsi R-kioskilla myyjien ilona ja iltapäivällä palasi bussilla takaisin kotiinsa Lahdentien varteen. Kuskille mies ilmoitti määränpääkseen aina vain "kotiin" tai "meille", ja varmasti kaikki kuljettajat tapauksen tiesivätkin. Kylällä puhuttiin, että tälläkin virtuoosilla olisi tilillään isokin perintö, mutta niin vain hiukset olivat aina leikkaamatta, parta leuhallaan ja vaatteet pesemättä. Sinänsä ukko ei aiheuttanut harmia mutta joka perhanan aamu se oli toteamassa, että marketti varmasti aukeaa tasan seitsemältä.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oulussa ja lähikunnissa (ainakin Kiimingissä) tapasi ennen liikkua vanhus lempinimeltään pennimummo.
Itsellä on vain hämärät muistikuvat kyseisestä hahmosta, mutta tarinat kertoo että kierteli ympäri pitäjiä etsiskelemässä maahan tippuneita rahoja. Saattoi jopa lähteä seuraamaan ihmisiä rahan tippumisen toivossa, mutta kerjäämiseen ei sentään koskaan alentunut :)
 
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Tasuno Tasalakki
Peräseinäjoella eräs 60-70-vuotias mies (näyttää tosin 90-vuotiaalta) siivoaa tupakantumppeja ja muuta roskaa ympäri kylää. Hän vie aina grillin tuhkakupin ja vienyt kuulemma jonkun ostokset roskakoriin, kun pussi on jätetty.

Kyseinen ukkeli seisoo aina K-Marketissa kolikot kädessä ja pyytää kovaa kymppiä (2e), koska haluaa karkkipussin tai makkaran (jonka syö raakana). Käy aina kysymässä kassalla ostos kädessä, että riittääkö rahat ja kerjää niin kauan, että saa karkkinsa. Rikkaamman näköisille ihmisille sanoo: "Onko herra/mamma setelirahaa"

K-Marketista jatkaa Nesteelle, jossa saa ilmaisen tupakan ja kahvin, luulee varmaan, että se on palkka siivoamisesta, vaikka oikeasti edunvalvojansa on maksanut sen. Kuulemma polttaa kaikki tupakat kerralla, jos myisi askin ja kaljaa hänelle ei myydä. Sitten käy paikallisessa kirpputori kahvilassa kerjäämässä leivän.

Kuulin, että pystyy syömään ja nukkumaan mahdottoman paljon, ja käy paikallisessa hoivakodissa syömässä 4 lautasellista ja nukkumassa 2 vuorokautta, koska pyörii kaikki yöt kylällä.


Sitten on eräs toinen, joka pyöräilee ympäri kylää samaa reittiä ja sanoo kaikille hei. Odottaa aina samoilla suojateillä samaan aikaan. Jotkut spekuloivat, että tietyn väristä autoa odottaa. Käy myös pummilla pesäpallopeleissä, kun tulee sinne 2 tuntia aikaisemmin.
 

Andrei

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jyväskylän nykytilanteesta ei ole kyllä tietoa, mutta aikoinaan täällä pyöri tietysti Reiskan lisäksi ainakin Pingistuomari ja Kuola-Make.

Tuo pingistuomari siis rantojen mies jolla pää pyöri kuin pöllöllä vasemmalta oikealle, kuulemma ainoa hetki kun sai pidettyä suorassa oli kun otti nortista henkoset.

Muistan kun joku 15 vuotta sitten kuulin ekan kerran nimityksen Pingistuomari ko. gubbesta niin nauroin varmaan 30min vedet silmissä :)
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Muistan kun joku 15 vuotta sitten kuulin ekan kerran nimityksen Pingistuomari ko. gubbesta niin nauroin varmaan 30min vedet silmissä :)

Aika yhtenevä muisto omasta reaktiosta kun ensimmäistä kertaa kuulin tuon lempinimen, urbaanilegendana kuulin että hän olisi ollut aikoinaan jonkinlainen paikallinen Gari Kasparov...
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Jyväskylän nykytilanteesta ei ole kyllä tietoa, mutta aikoinaan täällä pyöri tietysti Reiskan lisäksi ainakin Pingistuomari ja Kuola-Make.

Tuo pingistuomari siis rantojen mies jolla pää pyöri kuin pöllöllä vasemmalta oikealle, kuulemma ainoa hetki kun sai pidettyä suorassa oli kun otti nortista henkoset.

Muistan kun joku 15 vuotta sitten kuulin ekan kerran nimityksen Pingistuomari ko. gubbesta niin nauroin varmaan 30min vedet silmissä :)

Pingistuomari on manan majoilla. Hullu-Markuksi, olikohan sama kuin Kuola-Make, kutsuttiin yhtä deekua, kuollut hänkin. Koulumatkan varrella oli aikanaan Intiaanikylä, siellä näki kaikenlaista toimintaa. En silloin Jyväskylässä asunut mutta koulussa kävin, en kaikkia paikallisia suuruuksia tuntenut.

On täällä Tampereellakin melkoisia tapauksia. Rollaattorin/kepin kanssa kulkevaa mummoa en ole hetkeen nähnyt joka huuteli kaikenlaista törkeyttä. Väistä saatana-mummoksi sitä tuli sanottua, ihan vaan siksi kun olen suustaan kuullut "väistä saatana tai vedän kepillä kylmäksi!" huudon.

Kuninkaankadulla on juoppolaumaa, lipareen jakajaa ja muuta rahan kerjääjää harmiksi asti. Aina mustiin pukeutuva "taiteilija" tulee joskus bongattua, on kävellyt vaikka mistä asti keskustaan ja pitäisi saada pari euroa että pääsee bussilla takaisin tai johonkin kahville. Kerran olen euron antanut kun asiallisesti lähestyi.
 

timmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
FoPS, Kärpät, FC Parta, Kansan Syvät Rivit, Oranje
Aina mustiin pukeutuva "taiteilija" tulee joskus bongattua, on kävellyt vaikka mistä asti keskustaan ja pitäisi saada pari euroa että pääsee bussilla takaisin tai johonkin kahville. Kerran olen euron antanut kun asiallisesti lähestyi.

Kerran joutessani tarjosin tälle taiteilijalle kahvit, kun tuli rahaa pyytämään. Siinä sitä sitten saikin kuulla semmoista tajunnanvirtaa, että oksat pois.
Ihan harmiton heppu, ja sain kyllä kuultavaa parin euron arvosta. Lisäksi esitteli piirroksiaan, jotka olivat itseasiassa aika hienoja.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Eipä taida Mr. Pajatsokuppi enää olla hengissä? Pelasi pajatsoa Porin linja-autoasemalla mun yläasteaikoinani ja kieli lipoi suht. ällöttävästi ees ja taas. Ja alahuuli oli tosiaan enemmän lerpallaan kuin niillä afrikkalaisilla heimotyypeillä. Mun mielestäni tästäkin tyypistä puhuttiin että on oikeasti ihan sikana rahaa. Niin kuin aina.

Kävin intin Vaasassa. Siellä sotilaspoliisihommissa kun kaupungilla yöaikaan suhattiin (niin minkähän takia, kytättiinkö iltalomalaisia tai jotain) näkyi aina välillä Pikku-Tiitu. Nakusillaanhan hän siellä sitten tallusteli - kuulemma oli ollut lahjakas taitoluistelija nuorempana mutta oli tullut raiskatuksi ja seonnut. Tms.
 

tuuriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Bayern, Berliinin joukkueet , Saksa
Peräseinäjoella eräs 60-70-vuotias mies (näyttää tosin 90-vuotiaalta) siivoaa tupakantumppeja ja muuta roskaa ympäri kylää. Hän vie aina grillin tuhkakupin ja vienyt kuulemma jonkun ostokset roskakoriin, kun pussi on jätetty.

Seinäjoellahan vaikuttaa myös legendaarinen nimipäivämies. Äijä kerää pulloja kaiket päivät ja minkä tahansa nimen hänelle ohimennen heität, hän sanoo oikean päivämäärän. Kerran provinssirockin yhteydessä kyseltiin häneltä varmaan about 50 nimeä puhelimella aina tarkistaen vastauksen ja hän muisti jokaisen kysymämme nimipäivän ulkoa.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Pena on edelleen hyvässä iskussa. Torstaina oli paikalla Tappara-Färjestad ottelussa. Hieman huvitusta herätti Penan räppärilippis ja pikkutakki-yhdistelmä. Taisi muuten olla Pyrinnön lippis.

Pena on myös kova lyömään vetoa ja varsinkin pikkupoikien kanssa tuntuu olevan kovaa kisailua joukkueiden paremmuudesta. Välillä Pena kuittaa takaisin ja vie pikkupoikien naaman edestä katsomoon lentäneet kiekot. Tähän luonnollisesti räkäinen nauru päälle ja kiekko taskuun.

Sinänsä Pena on kuitenkin ihan kartalla, koska viimeksi kun tuli mulle jutteleen, niin haukkui Tom Laaksosen umpipaskaksi. Aika moni on varmaan samaa mieltä...

Juu sama ilmestys nähty juuri kyseisessä pelissä ja hieman huvitti :D.

En tiedä oletteko muut nähneet, mutta pena ei tykkää sitten alkuunkaan että Tampereen keskustaan kiinnitetään julisteita valotolppiin ja roskapönttöihin etc. Aina Pena on muristen niitä repimässä irti.

Penan erityispiirre varsinkin kiekkopeleissä on se, että miehellä on aina jokin vastuajan vaate päällä. Jos Ilves pelaa Kärppiä vastaan, on penalla se "kolmen suunnan pipo" vai mikä ikinä liekeen ja mies kannattaa Kärppiä. Sen sijaan kun tulee esim. Ilves - Lukko, niin miehelllä on Lukon takki päällä tai muu vastaava tuote. Tuosta ainakin itse miehen tunnen.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Mikä se Hämeenlinnan keskustassa erittäin koristellulla fillarilla ja järjettömän suurten kantamusten kanssa liikkuva kaveri on miehiään? Viihtyy eräässä kahvilassa kävelykadulla usein ja lukee siellä iltapäivälehdet.

Tämän hemmon tunnistaa fillarista, johon on viritelty kaikennäköisiä kuviteltavissa olevia hilavitkuttimia: peilejä, parisenkymmentä turvaviiriä, radio, erilaisia telineitä ties mille vempeleille, ym... Kantamukset ovat sitä luokkaa, että näyttäisi vähintäänkin Eurooppaa olevan pyörällään valloittamassa.

Kaveri on liikkunut Hämeenlinnassa jo lapsuudessani ja nyt paluumuuttoni jälkeen olen pari kertaa nähnyt. Kyseessä on vähemmän kuuluisa tapaus, koska ei käyttäydy varsinaisesti mitenkään poikkeuksellisesti. Fillari on kuitenkin niin sykähdyttävän näköinen ja kantamukset sitä luokkaa, että kylähullukategoriaan olen itse valmis sijoittamaan...

Tietty me kaikki olemme erilaisia :)
 
Viimeksi muokattu:

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Mikä se Hämeenlinnan keskustassa erittäin koristellulla fillarilla ja järjettömän suurten kantamusten kanssa liikkuva kaveri on miehiään? Viihtyy eräässä kahvilassa kävelykadulla usein ja lukee siellä iltapäivälehdet.

Tästä kaverista on ollut aiemminkin keskustelua jossakin Jatkoajan ketjussa.
Kyseinen mies käy erittäin paljon uimahallissa ja uintityyli on hyvinkin persoonallinen eli vesi lentää ja muista ihmisistä ei juurikaan välitetä.
Uskomatonta, mutta kyseinen jamppa toimi joskus Hattulassa terveyskeskuslääkärinä ja hänen luonaan tulikin käytyä.
Muistaakseni olisi nykyään Jukolan terveyskeskuksessa lääkärinä?

Hämeenlinnassahan oli myös pariskunta Igor ja Elwiira. Igor tuli usein lätkämatseihin viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi, kun silloin pääsi ilmaiseksi. Jälkeen jäi paljon sipsin muruja siihen kohtaan missä Igor oli peliä katsonut.
Kerran olin jossain kahvilassa, johon Igor runsaasti meikatun Elwiiran kanssa oli tulossa vessaan, mutta kahvilan pitäjä tyrmäsi, että tehän ette tule sotkemaan taas vessoja, kun ette ostakaan mitään. Igor tuumasi tähän: Otan lahin vettä että Elwiira päähee pahhalle.
Elwiiraa ei ainakaan ole enää näkynyt aikoihin missään.

Sitten on vielä leimasinmies, joka nykyään päivystää Arvikariston- ja Hallituskadun kulmassa. Nimitys tulee siitä, että hän seisoo kadunkulmassa pitäen käsiään selän takana, mutta säännöllisin väliajoin oikea käsi käy vartalon edessä tekemässä samanlaisen liikkeen kun leimasinta käytettäessä.
 

Jeepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Islanders
Ei vielä ole kukaan Kajaanin kävelevää rekisterikilpiarkistoa maininnut. Mies seisoo päivittäin eri kohdissa Kajaania, katsoo ja painaa mieleensä autojen rekkarit. Anttilan risteys taitaa olla nykyään suosituin passipaikka mutta myös muualla olen miehen nähnyt napottavan. Mies voitaisiin ilmeisesti lokeroida "sademies"-kastiin, niin muistin kuin kävelytyylinkin perusteella.

Paljon on miehestä juttuja liikkeellä, ilmeisesti aivan tosia. Aiemmin mies on päivystänyt jossain Kuusamontien varrella ja alussa kirjoittanut numerot ylös. Myöhemmin lehtiö on hävinnyt ja laatat talletettu muistiin. Kysyttäessä rekkarilla, osaa mies sanoa millainen auto on. Merkki, malli, vuosiluku ja teknisiä tietojakin kuulemma välillä tipahtelee. Lisäksi auton näkemishetki on tallessa, välillä kuskin ulkonäkökin. Kuusamontien aikaan virkavaltakin on käyttänyt miehen tietoja hyväkseen tiettyä autoa etsiessä. Kaikin puolin mielenkiintoinen ja harmiton tapaus, josta on tullut osa Kajaanin kaupunkikuvaa.
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Ei vielä ole kukaan Kajaanin kävelevää rekisterikilpiarkistoa maininnut. Mies seisoo päivittäin eri kohdissa Kajaania, katsoo ja painaa mieleensä autojen rekkarit.

Paljon on miehestä juttuja liikkeellä, ilmeisesti aivan tosia. Aiemmin mies on päivystänyt jossain Kuusamontien varrella ja alussa kirjoittanut numerot ylös. Myöhemmin lehtiö on hävinnyt ja laatat talletettu muistiin.

Tarkoitatko Kuusamontiellä 5-tietä? Koska tämäntyyppinen mies oli ennen tuossa Suomussalmelta 15km pohjoiseen vitostietä ajattaessa Hiljaisen Kansan vieressä. Istui tien penkalla ja laski autoja ja katseli rekkareita. Mielenkiintoista, jos on lähtenyt suurimmille apajille!
 

Jeepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Islanders
Tarkoitatko Kuusamontiellä 5-tietä? Koska tämäntyyppinen mies oli ennen tuossa Suomussalmelta 15km pohjoiseen vitostietä ajattaessa Hiljaisen Kansan vieressä. Istui tien penkalla ja laski autoja ja katseli rekkareita. Mielenkiintoista, jos on lähtenyt suurimmille apajille!

Sama mies. Ämmästä ilmeisesti kotoisin ja aloittanut homman jo 80-luvun lopulla. Nyt kuitenkin Kajaanissa vaikuttanut jo varmaan vuosikymmenen. Sen verran railakasta pillurallin ajo täälläkin on, että miehen pitänee siirtyä pian Kuopioon tai Ouluun, ettei tartte samoja autoja katella.
 

pongo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tampereen Hervannassa liikkuu sellainen viisissäkymmenissä oleva mieshenkilö joka kantaa mukanaan vähintään kolmea urheilukassia. Muutaman kerran olen nähnyt kun hän on levittänyt kassien sisällön kauppakeskuksen käytävälle tai kaupan kassojen tuntumaan. Mies ilmeisesti rakastaa muovipusseja, koska niitä löytyy hänen kasseistaan varmasti satoja.

En tiedä tarkemmin, mutta Hervannan lähistöllä/Hervannassa kai sijaitsee jonkinlainen mielenterveyspotilaiden kuntoutuslaitos tai muu vastaava, joten monenlaista väkeä täällä näkee liikkuvan.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Täällä meillä päin jollain syrjäkylällä asusteli aikoinaan myös eräänlainen muistihirviö. Äijä muisti joka ikisen kyläläisen syntymäajan, vaikka ei itse henkilöä olisi tuntenutkaan. Kun äijälle sanoi nimensä, niin sieltä tuli heti syntymäaika enkä tiedä että hän olisi koskaan erehtynyt.

Muutenkin äijä oli eräänlainen kylähullu, pelkäsi sähkövaloakin niin että istui murjussaan kynttilänvalossa, mutta antaas olla kun sai hieman viinaa niin johan rupesi valo loistamaan pirtin ikkunoista. Äijällä oli tapana tällöin humalassa ollesaan klipsutella valokatkaisinta aikansa, kunnes sitten kyllästyi tähän leikkiin ja antoi valon palaa yötä päivää mökissään, ja sitten kun parin päivän mittainen ryyppyputki päättyi alkoi äijä taas poltella kynttilöitä.

Polkupyörälläkään äijä ei osannut ajaa, vaikka pyörän kyllä omistikin. Hän lykkäsi sitä aina pitkin raittia, mutta kaljapäissään tietenkin nousi sitten aina pyörän selkään ja rämähti tietysti saman tien pitkin pituuttaan tantereeseen kun ei kerran ajotaitoa ollut.
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Sama mies. Ämmästä ilmeisesti kotoisin ja aloittanut homman jo 80-luvun lopulla. Nyt kuitenkin Kajaanissa vaikuttanut jo varmaan vuosikymmenen. Sen verran railakasta pillurallin ajo täälläkin on, että miehen pitänee siirtyä pian Kuopioon tai Ouluun, ettei tartte samoja autoja katella.

Onpas jännä kuulla! Huomenna täytyy katsoa, että onko mies päivystämässä!
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Ei ihan kylähulluksi lasketa tätä miestä, Aamulehden yleisönosastolla useasti esiintyvä, televisioonkin dokumentin päähenkilöksi päässyt, Mauno Voutilainen. Ei ole Aamulehden palstalla miehen vähintään persoonallisia kannanottoja näkynyt. Onko Mauno kunnossa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös