MM-kisat 2011: Suomi

  • 448 900
  • 1 467
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Eiköhän Lahti tosiaan tule huomenna enemmän pelaamaan. Joensuulla alkaa olla jo edellisestä pelistä sen verran aikaa, että miten lienee pelituntuman kanssa. Voi olla, että Joensuukin saa silti näyttöpaikan tuoreena miehenä. Loppujen lopuksi sillä ei kuitenkaan isoa merkitystä ole, kumpi siellä huomenna enemmän pelaa.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Noh fyysinen ja fyysinen. Heillä on Artjukhin, joka vain haittaa heidän pelaamistaan pääosan ajasta. Ja perusfyysinen kamppailuvoimainen pakisto, jota kyllä meidän Komarovit, Koivut, Pillut, Ruudut, Nokelaiset voivat pehmittää taklauksillaan ja pitkillä kulmamyllyillään. AO taas on ollut aivan löysä perivenäläinen ulkokehällä kaartelija. Eli en näe Venäjää mitenkään erityisen fyysisenä joukkueena, johon Suomen pitäisi extravalmistautua esim ketjumuutoksin. Meillä toimii joukkuepeli ja kaverilla ei. Miksi siis muuttaa mitään, mukamas jonkun extrakovuuden takia? Ei heillä sellaista ole, mutta toki peruskovuutta ja jämeryyttä mitä Suomen pakistoon toivoisi aina lisää. Suomella on kova asenne ja esim parikymppinen Lajunen piti 115kg Artjukhinin haliotteessa, kun hän koitti hämmentää Suomen maalilla. Mutta jos ketjuna olisi Joensuu- Immonen- MG niin olisi se aika onneton varsinkin kiekottomana. Joensuu ei kerkeä jalalla karvaamaan niin hyvin, kuin esim Pesonen. Lisäksi kun MG ja Immonen eivät ole muutenkaan mitään räväkimpiä jaloistaan niin Pesosen tyylinen pelaaja on hyvin painanut siinä menemään. Jos pitää valita Lahti vai Joensuu tuohon otteluun ja tuohon kenttään niin otan Lahden. Joensuu kilpailee paikoista nelosketjuun, enkä näe siellä muutosta. Ei Suomi kaipaa ylempiin ketjuihin pelaajaa, joka ei kerkeä jalalla ajoissa tilanteisiin mutta on iso ja fyysinen. Itse en kokoaisi Joensuu-Immonen- MG ketjua. Kemia ja yhteispeli ei toimi.

Samaa mieltä olin ennen kisoja Ruutu- Koivu- Aaltonen kentästä ja olin oikeassa. NHL- pelaajat(lapsesta asti samassa vitjassa pelanneet NHL-tähdet jäivät kakkosrooliin. Löytävät vaikka silmät kiinni toisensa kentältä+ epäsuomalainen Aaltonen. Joka jää Ruudun ja Koivun pyörittäessä sivustaseuraajaksi, ja taas kiekossa ollessaan[hautoessaan] jättää NHL-tähtemme sivustaaseuraajiksi. Sitä on vaan vaikea selittää) jäivät liian pieneen rooliin ja sivustaseuraajiksi kun Aaltonen kaahasi laput silmillä ja oli jatkuvasti kiekossa. Tasapainottava Pyörälä onkin sopinut siihen loistavasti. Samoin olisi sopinut Leino, joka on myös epäsuomalainen pelaaja kuten Aaltonen mutta jolla on pelikäsitystä tehdä se päätös milloin kiemurellaan ja milloin laitetaan juuri oikealla hetkellä se syöttö eteenpäin. Tätä ominaisuutta ei Aaltosesta löydy ja sen takia ykkönen oli aivan kujalla kisojen alun. Nyt Koivu on sen kentän ehdoton kiekollinen liideri, Ruutu iskee maaleja taklaamisen ja rouhimisen lomassa ja Pyörälä on yleismies ja tasapainottaja. Ketjussa kyllä voi olla useampikin kiekonpitäjä, jolloin sitä vastaan voi olla vaikeaa puolustaa. Siksi Leino olisi sopinut siihen paremmalla peliälyllään.
Mutta jos kentässä on kaksi kiekollista johtopelaajaa niin molemmilla on oltava loistava peliäly pelata yhteen ja luopua kiekosta oikeassa rytmissä ja mahdollistaa esim give and go yhteenpelaaminen. Yksi ketju kisojen alussa oli myös Lahti-Kapanen- Pillu ja siitäkin näin heti että perseelleen menee. Ja siihen hukattiinkin Kapanen täysin kahden suoraviivaisen, mutta kiekollisesti vajaavaisten kaverien viereen. Kapasen kaltainen jääkiekkotietokone.
 
Viimeksi muokattu:

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puistola ja Välivaara ilmeisesti paskana, niin paha oli Norja ottelu. Pakkeja kuitenkin onneksi löytyy riittävästi. Harmi vaan, että se tarkoittaa Lepistön ja Salmelan (entisestään) minuuttien kasvua. Se voi olla kohtalokasta, tietysti sekin on mahdollista, että NHL pakkimme saavat jonkun suonenvedon ja homma alkaa toimia.

Jos jättää Antzan höpötykset omaan arvoonsa ja katsoo peliä, myös Salmela-Lepistö on toiminut ihan kohtalaisesti. Omassa päässä esim. Salmelalta ei juuri ollenkaan ole tullut virheitä, eikä myöskään räpiköintejä hyökkäyssinisellä alimpana miehenä. Salmelalla on tullut muutamia kiekonmenetyksiä niissä tilanteissa, jossa tämä on ollut lähes ylin mies, eli pelin alla on ollut omia miehiä vaikka hur mycket.

Lepistö on pelannut melko heikosti, mutta toisaalta tässä pelissä olisi Mertzzi voinut pari kertaa miestä kehuakin ainaisten haukkujen ohessa parista oikein maukkaasta syötöstä.

Fakta kuitenkin on, että Salmelan, Lepistön ja Niskalan jälkeen Suomen pakkien syöttö/avaus-rintamalla on melko hiljaista. No, Välivaara ja Puistola menettelevät tällä saralla. Väänänen, Kukkonen ja erityisesti Jaakola, vaikka puolustavatkin ihan kivasti, ovat suoraan sanottuna aivan täysiä hasardeja siinä tilanteessa kun pitäisi omasta päästä avausta antaa. Lähes aina he luovuttavatkin avaustehtävän alas laskevalle sentterille.

Voidaan tarkkailla pakkien suorituksia myös tilastoista. Mikäli Mertarannan jatkuvalle Salmela-Lepistö -itkulle olisi selkeitä perusteluita, luulisi tämän jo 7 pelin jälkeen näkyvän tilastoista: (harmi kyllä plussia ja miinuksia ei näy erikseen)

21 NISKALA Janne D 7 1 3 4 4 +5 0 0 0 15 6.67 116:44 16:40 168 0:41

41 PUISTOLA Pasi D 7 0 3 3 4 +2 0 0 0 10 0.00 114:36 16:22 192 0:35
19 VALIVAARA Jyrki D 7 0 3 3 8 +1 0 0 0 8 0.00 85:35 12:13 131 0:39
18 LEPISTO Sami D 7 0 3 3 6 0 0 0 0 7 0.00 124:50 17:50 179 0:41

28 SALMELA Anssi D 7 1 1 2 4 +1 0 0 0 21 4.76 136:14 19:27 197 0:41

6 JAAKOLA Topi D 7 0 1 1 6 +1 0 0 0 2 0.00 73:16 10:28 130 0:33

4 VAANANEN Ossi D 7 0 0 0 0 +1 0 0 0 4 0.00 107:51 15:24 167 0:38
5 KUKKONEN Lasse D 7 0 0 0 0 +1 0 0 0 3 0.00 80:27 11:29 150 0:32

Tilastojen mukaan kukaan ei ole miinuksella, ja huonoin +- -tilasto on vähemmän yllättävästi epävarmalla, mutta toivottavasti peliään jatkuvasti parantavalla Lepistöllä.

Peliesitysten valossa on vähemmän yllättävää, että Jaakola ja Kukkonen ovat pelanneet yhteensäkin vain hädin tuskin enemmän kuin Salmela. Kuten jo todettua, molempien avauspeli on erittäin epävarmaa ja luokatonta, eikä siten oikein istu Jalosen pelitapaan alivoimia lukuunottamatta.

Tiedä sitten kuinka paljon noissa tilastoissa näkyy vielä esim. Tsekkipelin todella kova kuormitus ko. pelissä loistaneelle Salmelalle. Luulen, että Anssi syttyy taas Venäjä-peliin "hieman" Norja-peliä paremmin. Vaikka Salmela on fyysisessä pelissä lähinnä hieman keskivertoa riuskempi henkari, ei tämä näyttänyt olevan milläänsäkään Artjuhinin taklauksesta. Henkisellä puolella siis ainakin tuntuu voimaa löytyvän.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
Noh fyysinen ja fyysinen. Mutta jos ketjuna olisi Joensuu- Immonen- MG niin olisi se aika onneton varsinkin kiekottomana. Joensuu ei kerkeä jalalla karvaamaan niin hyvin, kuin esim Pesonen. Lisäksi kun MG ja Immonen eivät ole muutenkaan mitään räväkimpiä jaloistaan niin Pesosen tyylinen pelaaja on hyvin painanut siinä menemään. Jos pitää valita Lahti vai Joensuu tuohon otteluun ja tuohon kenttään niin otan Lahden.

Onko Lahti sitten nopeampi kuin Joensuu? Jesse Joensuu on vielä katsomaton kortti näissä kekkereissä.Kyllä Joensuu fyysisempi pelaaja ehdottomasti on kuin Janne Lahti.Joensuulla voisi olla sitä rohkeutta ajaa vastustajan maalille mikä Lahdelta on puuttunut.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Onko Lahti sitten nopeampi kuin Joensuu? Jesse Joensuu on vielä katsomaton kortti näissä kekkereissä.Kyllä Joensuu fyysisempi pelaaja ehdottomasti on kuin Janne Lahti ,joka ei saanut mitään aikaan pelaamissaan otteluissa.

Niin on fyysisempi, en minä sitä ole väittänytkään. Mutta mitä olen häntä nähnyt niin hän on aika kulmikas ja varsin hidas. Kyllä hän varmaan saisi potkittua itseään kovaankin vauhtiin, jos kaukalo olisi futiskentän kokoinen. Minusta Lahti tekee suunannmuutokset nopeammin, liikkuu vähän paremmin jne. Lisäksi on pelannut viime aikoina enemmän. Minuta olisi aika hurjanrohkea veto lähteä heittämään Joensuu isoon kaukaloon isoille minuuteille tuohon meidän ehkä parhaaseen ketjuun. Kävisi vähän kun Peltonen- MG- Haataja ketjulle peleissä KalPaa vastaan. Kiekollisena kyllä vahva ja vaarallinen, mutta kiekottomana ei kerkeä karvaamaan ja antamaan painetta jolloin joutuu vain pakittelemaan. Ja se on surullista, jos noin hyvät pelajaat joutuvat vain tiivistämään ja pelaamaan alaspäin heikompia Kalpalaisia vastaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jos jättää Antzan höpötykset omaan arvoonsa ja katsoo peliä, myös Salmela-Lepistö on toiminut ihan kohtalaisesti. Omassa päässä esim. Salmelalta ei juuri ollenkaan ole tullut virheitä, eikä myöskään räpiköintejä hyökkäyssinisellä alimpana miehenä.

Kyllä asiat voi nähdä niin eri tavalla. Ihan Antza mutenakin Salmela on aiheuttanut paljon harmaita hiuksia ja pakkipari Lepistön ohella ollut vaikeuksissa. Tai vähintään vaappunut aallokossa. Salmelan typerä jäähy Norjaa vastaan tietysti helppo nostaa esiin. Saattaa tietysti olla, että ollut kohellusten jälkeen omankin suurennuslasini alla, tai sitten vaan pelaa jatkuvasti taitojensa ylärajoilla.
 

Tive

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Todella huolestuttavalta kuulostavat nämä loukkaantumishuhut. Mielestäni ensimmäistä kertaa Jalosen päävalmentajauran aikana Suomi näyttää joukkueelta, jonka peli toimii. Ketjutkin ovat vähitellen hitsautuneet yhteen ja nyt loukkaantumiset uhkaavat sotkea ne. Tosin loukkaantumisia sattuu aina... Missä tilanteessa Mikko Koivu loukkasi tuon sormensa? Eikö murtuma sitten kuitenkaan ole parantunut kunnolla, kun sama sormi vaivaa taas?

"Helppo" Norja saattoi loppujen lopuksi tulla Suomelle melko kalliiksi...
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä asiat voi nähdä niin eri tavalla. Ihan Antza mutenakin Salmela on aiheuttanut paljon harmaita hiuksia ja pakkipari Lepistön ohella ollut vaikeuksissa. Tai vähintään vaappunut aallokossa. Salmelan typerä jäähy Norjaa vastaan tietysti helppo nostaa esiin. Saattaa tietysti olla, että ollut kohellusten jälkeen omankin suurennuslasini alla, tai sitten vaan pelaa jatkuvasti taitojensa ylärajoilla.
Vahva sama. Sen verran kestää herrojen avauspeli että vastustajan karvaajat ehtii häiritsemään. Sitä en pysty sanomaan paljonko tässä on hyökkääjien sijoittumisen osuus. Aaltonen<->Pyörälä vaihto on toiminut, kiekkoa jopa syötetään.
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Itse en olisi yhtään huolissaan Koivun pelaamisesta, hän kyllä vakuutteli, että turnaus pelataan loppuun! Pesonen, vaikkei kovin hyvin ole pelannutkaan, niin silti hän on meille menetys. Hyviä hommia paiskinut Immosen ja Granlundin kanssa.

Tänään otetaan leijonasta mittaa! Tänään on kaiken mentävä täysin nappiin, mutta luotto siihen on kova! Jos kaikki vaan menee nappiin niin finaalipaikka ei voi olla kaukana :)
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ajatuksia Norja-ottelusta:

- Vehanen oli loistava.
- Immosen ketju oli tasakentällisin täysin purjeissa Bastiansenin vastaavia, mutta onneksi ylivoimalla superduo teki ratkaisevat maalit.
- Mikko teki niin valtavan duunin alivoimalla, että söi vähän eväitä hyökkäyspelistä.

Siinä mitä tulee mieleen nukutun yön jälkeen. Kuten kaikki on joukkueen sisältäkin sanonut, niin parannettavaa jäi jokaisella osa-alueelle (paitsi yv). Se on ihan hyvä, että jätkät tiedostaa, että paljon parempaan on mahdollisuudet kuin mitä eilen esittivät.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tänään siis mahdollisesti pois seuraavat pelaajat: Pesonen, Puistola ja Välivaara. Jalonen toteaa, että kyllä pelaajia riittää. Noh, jos Pesonen on pois, niin Lahti tilalle. Pakkeja ei sitten korvaa kukaan ja valitettavasti Lepistö-Salmela pakkiparin peliaika vain kasvaa, ikävä kyllä. Tänään on vastassa aivan eri Venäjän joukkue kuin välisarjassa, näin uskon. Suomen pitää puolustaa tiiviisti, ylivoimahyökkäyksiä ei saa antaa itänaapureille. Ja oman pelin pitää toimia, eilinen oli aikamoista puuroa, vaikka Norja kyllä pelasi ekan puolikkaan pelistä hyvin. Hyökkäyksiinlähdöt pitää saada nopeammaksi. Sitten vielä yksi vinkki Suomen pelaajille, muistakaa pitää illalla pää ylhäällä...

Ai niin, Vehaselta vaaditaan huippupeliä, ei samanlaista räpeltämistä kuin edellisessä kohtaamisessa.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Itse asiassa laskujeni mukaan kyseessä oli Kuljetusliike Aaltoselta kolmas kerta kun kiekko kuljetettiin maalipaikasta maalin taakse - toimistoon. Täysin turhake koko jamppa, ei kelpaa edes joukkueen maskotiksi. Tavallaan käy äijää jo sääliksi, ei edes Mertaranta kehua hehkuta hemppaa enää. Suhteessa rooliin ja peliaikaan, tänäänkin hän pyöri ylivoimapelissä lähinnä vastuksena. Tietysti, jos hän huomisessa semifinaalissa jatkaa samassa ketjussa ja ylivoimassa, toivon vilpittömästi hänelle onnistumisia. Tällä hetkellä kaverin itseluottamus on kylläkin ihan romuna.
Tämä kyllä nauratti eilen, hieman koomista että Aaltonen pystyy huoletta veivaan kentän läpi, mutta kun päästään yksin läpi niin katsotaan että ei ole saumaa... miksi et lauo? Kuitenkin Aaltonen olisi vaarallinen jos saisi onnistumisia. Harmi kun osui eilen tolppaan eikä mennyt sisään. Eikös Aaltosen ainoa maali mennyt Tanska pakin omasta mailasta.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Vähän päälle 12 tuntia lähtölaukaukseen ja nyt jo järjetön jännitys päällä. Toivottavasti joukkueella ei ole samat fiilikset.
Kyllä mielestäni Venäjä on monta kertaa parempi vastustaja tähän välieräpeliin, kuin Kanada, sillä niinkuin otteluseurannassakin oli juttua, Kanada on ollut lähes ylitsepääsemätön este Suomelle playoffeissa. Nyt vastaan tulee Venäjä, joka on ollut koko kisojen ajan todella haluttoman näköinen ja he peleaavat taas sitä vuodenvaihteen yksilökiekkoa, mikä sopii hyvin meille. Sen lisäksi Suomi on voittanut Venäjän jo kerran, joten miksi ei onnistuisi toinenkin kerta? Toisaalta Venäjälle no nyt revanssin paikka, mutta kyllä minulla on silti 100%:n luotto Suomen joukkueeseen ja finaalipaikkaan. Jännä huomio on muuten sekin, että jäljellä olevat neljä maata ovat samat maat, jotka ovat mukana EHT:lla. Saa nähdä, miten tämä vaikuttaa.

Suomen joukkue oli tällä kertaa paperilla suoraan sanottuna todella heikon näköinen ja jouduin ennen kisoja vakuuttelemaan monille kavereille, että kisoja ei pelata paperilla. Nyt se nähtiin, että NHL-pelaajat eivät välttämättä ole tie onneen, ja Jalonen näköjään todellakin tietää, mitä hän tekee, vaikka välillä pelaajavalinnat kummastuttavatkin.

Laitetaan nyt tähän alle vielä kommenttia kaikista pelaajista, vaikka kisat ovatkin vielä kesken, mutta sen verran jännittää, että pitää keksiä jotain tekemistä.

Puolustajat:
4 Väänänen: On ollut todella hyvä peruspakki. Tehot 0+0 ja +/- tilasto näyttää +1. Ei pahemmin valitettavaa, paitsi se Venäjää vastaan tullut ensimmäinen maali. Siinä oli Väänäsellä totaalijäätyminen, josta avautui maalipaikka.

5 Kukkonen: Aina kun Kukkonen on ollut joukkueessa, olen ollut epäileväinen, mutta tällä kertaa Kukkonen on hoitanut oman tonttinsa mielestäni todella hyvin. Ainoa moka, mikä muistuu mieleen, on se yksi maali Latviaa vastaan (?). 0+0 ja +/- +1

6 Jaakola: On ollut kaiketi ihan hyvä, kun ei pahemmin ole loistanut telkkarissa. Se on aina puolustajalle hyvä merkki, ellei sitten loista maalien merkeissä. Tehot 0+1 ja +/- niin ikään +1.

18 Lepistö: Kuuluu ehdottomasti Suomen joukkueen huonoimpien pakkien joukkoon, vaikka ennakkoon näin ei pitänyt olla. Lepistö tekee koko ajan huonoja päätöksiä kiekon kanssa ja menettää sen aika helposti vastustajalle. Tehot 0+3 ja +/- 0. Tämä kertoo siitä, että omiinkin on mennyt, sillä pisteitäkin on, mutta +/- on silti nollissa.

19 Välivaara: Ei ole oikein vakuuttanut. Jonkin verran turhia jäähyjä, vaikkakin eilisessä pelissä yksi fiksukin jäähy, mutta se ei pelasta välivaaraa. Ei hän kuitenkaan ykkösparin tasolla ole huonoudessa, sillä on sekaan mahtunut hyviäkin pelejä. 0+3 ja +/- +1.

21 Niskala: Kuuluu puolustajien parhaimmistoon. On kohtuullisen varma kiekon kanssa ja ilman kiekkoa ja hänellä on huikea laukaus, millä hän teki maalinkin Venäjää vastaan. Toivottavasti tänään hän toistaa saman tempun. 1+3 ja +/- on peräti +5. Paras +/- Suomen puolustajista.

28 Salmela: Luultavasti Suomen huonoin pakki näissä kisoissa. Puolustuspäässä hän on jatkuvasti aivan väärässä paikassa ja menettää kiekon aivan liian usein vastustajalle, sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Kisojen alkuvaiheessa hän myös lataili lämäriään liian usein, mutta lopetti siihen paikkaan, kun sai yhden maalin tehtyä. Ilmeisesti se ei ollut tavoitteena. 1+1 ja +/- yllättäen jopa +1. Olisin kuvitellut, että olisi pakkasen puolella. Lepistö-Salmela on kuitenkin ollut näiden kisojen huonoin pakkipari.

41 Puistola: On ollut myös hyvä nimenomaan omassa päässä. Eilen tuli jonkinlainen loukkaantuminen, toivottavasti pystyy pelaamaan tänään. 0+3 ja +/- +2.

Hyökkääjät:
9 Koivu: Ehdottomasti Suomen parhaimmistoa. Ei ole kuitenkaan ollut niin häikäisevä, kuin olisin etukäteen kuvitellut, mutta on silti kyllä täyttänyt odotukset hyvin. Nyt kovien pelien tullessa vasta pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Mikko Koivu lyö Suomen finaaliin ja sitä rataa... 2+4 ja +/- +3. Sormea muuten teippailtiin eilen, mutta sanoi itse, että pelaa kisat loppuun asti.

15 Ruutu: On ollut yksi pahimmista flopeista hyökkääjien osalta. Kiekollinen peli on ihan hirveää, ja taklaakin yllättäen harvoin. Ei kuitenkaan niin huono, että tiputtaisin pois kokoonpanosta, onhan hän muutaman ansaitunkin maalin tehnyt. Varmasti on myös tärkeä näissä kovissa peleissä. 6+0 ja +/- +2.

20 Pesonen: Oli kisojen alussa aika näkymätön, mutta turnaus on ollut nousujohteinen. Norjaa vastaan tuli joku loukkaantuminen, toivottavasti ei estä pelaamista. 1+4 ja +/- 0

24 Lajunen: Tuli kesken kisojen Lahden tilalle ja on täyttänyt paikkansa paremmin, kuin Lahti omansa. Varsinkin alivoimalla on ollut hyvä, Norjaa vastaan värkkäsi Komarovin kanssa komean maalin. 1+0 ja +/- 0

26 Immonen: Suomen parhaimmistoa ehdottomasti. On hukkaillutkin jonkin verran maalipaikkoja, mutta on silti tehnyt ihan riittävän maalin häkkejä, sillä hän johtaa kisojen maalipörssiä. 7+2 ja +/- 0

29 Nokelainen: Vahvaa työtä alivoimalla ja vastustajan maalilla. Tanska -ottelussa mies taisi käydä kolme kertaa maalissa. Blokkailee myös vetoja hyvin. 0+1 +/- -1

37 Pyörälä: Ei oikein mitään valittamista tämänkään kaverin kohdalla. Nostettiin kesken kisojen ykkösketjuun ainakin vähäksi aikaa ja se tuntui toimivat ihan hyvin. 0+2 ja +/- +4 kertoo siitä, että homma toimii.

39 Kapanen: Aika lailla näkymätön mies on ollut kentällä. Ei silti kuitenkaan mitään räikeitä mokiakaan. 1+1 ja +/- +2

40 Pihlström: Huikean energinen pelaaja, joka luistelee kovaa ja pyrkii taklaamaankin monissa tilanteissa, pelaa jokaisen vaihdon sata lasissa. Silti toivoisin vähän parempia käsiä tälle kaverille, sillä maaleja voisi olla enemmänkin. 1+0 ja +/- 0

47 Lahti: Teki SM-liigasa 37 maalia, mutta MM-kisoissa ei onnistunut viimeistelemään hyvistäkään paikoista, joten katsomokomennus viidennen pelin jälkeen oli ihan aiheellinen. Saa nähdä että saako näytön paikan tänään, jos Pesonen on pahemmin loukkaantunut. 0+0 ja +/- 0

50 Aaltonen: Kisojen alussa näytti taas, että tämä mies on aivan huikea, mutta nyt kun sitä kulmissa pyörimistä on katsellut tarpeeksi, niin todella turha pelaaja on loppujen lopuksi. Ei lauo oikeastaan mistään paikoista ja surkuhupaisinta on, että hän on kiertänyt läpiajoissa jo ainakin kolme kertaa maalin taakse ja menettänyt kiekon heti etukulmalla. Pitäisi suoraviivaistaa peliä aika paljon. 1+1 ja +/- +1

64 Granlund: Ehdottomasti positiivisin yllättäjä. Ennen kisoja vähän epäilytti, että pärjääkö hän isojen miesten kanssa samassa kaukalossa, mutta nyt siitä ei enää liene epäselvyyttä. Aivan huikeaa kiekollista taitoa ja pelinlukua. Toivottavasti pelää vielä hyvin nämä kaksi viimeistä ottelua ja sen jälkeen saa NHL-sopparin taskuun. 1+5 ja +/- +1. Jos omat pelaajat viimeistelisivät paremmin, niin pistetili olisi jo lähellä kymmentä pistettä.

71 Komarov: Ei ole ollut ihan niin vakuuttava, kuin esim. viime kerralla, mutta silti ihan hyvä lisä tähän joukkueeseen. Missasi yhden pelin kädessä olleen haavan takia. 0+1 ja +/- +1.

Maalivahdit:
31 Vehanen: Ykkösmaalivahti, eli todennäköisesti tulee aloittamaan kaksi seuraavaakin matsia maalilla. Ei ole ollut mitään valittamista, vaihdettiin Venäjää vastaan pois maalilta neljän minuutin jälkeen, kun koko joukkue perseili. Toivottavasti tänään siihen ei ole tarvetta. T% 93,75

35 Lassila: Ihan hyvä kakkosmaalivahti. Saksaa vastaan oli totaalisen hukassa, mutta hän kuittasi sen loistavalla pelillä Venäjää vastaan, jossa pelasi 56 minuuttia päästämättä yhtään maalia, mutta valitettavasti nollapeli jäi saamatta, kun ei pelannut koko peliä. Rankkareissa Lassila on ollut vähintäänkin huikea. T% 91,30

___

Siinä oli se lista. Vähän turhan kovat arviot tuli tähän väliin, kun kisat ovat vielä kesken, mutta ei tässä oikein muutakaan tekemistä ole.

Illalla on varmasti aivan huikea ottelu, sitä odotellessa!
 

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tässä yksi hyvä syy, miksi valmennusporras tuulettaa voittoa näyttävästi pelin jälkeen. Jalonen sai palkinnoksi kaljat | Jääkiekon MM 2011 | Iltalehti.fi
Tässä ketjussa aiemmin tätäkin yksityiskohtaa ruodittiin puolesta ja vastaan. Tuulettakaa äijät minun puolesta kisojen loppuun asti.

Tänään olisi välierissä vastassa jo kertaalleen kisoissa kohdattu ja voitettu- Venäjän karhu. Venäjä kaatuu; mikäli maalivahtipeli toimii, ylivoimat ja maalipaikat käytetään hyväksi ja ennen kaikkea pelataan kiekollisesti rohkeasti ja sovitun pelitavan mukaan. Nyt ei ole arkailun ja housuun paskomisen aika. Tänään pitää pelata fiksusti ja rohkeasti. Toivotaan, että eilen loukkaantuneet pelaajat pystyvät nousemaan askiin tänään. Toivon lisäksi siis vilpittömästi onnistumista JMA:lle. Tänään olisi mahdollisuus räjäyttää potti. Se tosin vaatii sen, että kaikki taivaan kappaleet ovat oikeassa paikassa ja hillot olisi löytäneet tiensä munkkeihin.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Pesonen sitä Saksa-peliä lukuunottamatta ei mitään korvaamatonta ole esittänyt. Eilenkin tuhlasi avopaikan, minkä roskat onneksi Ruutu kiskaisi sisään. Lahti saa todennäköisesti nyt sitten vielä mahdollisuuden Immosen ketjussa. Toinen vaihtoehto on Pihlström, joka toisi jalkoja tuohon ketjuun, mutta viimeistely ollut taas sillä tasolla, että välillä itkettää.

KIIMAA!
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Jännä tilanne, Vehanen aloittamaan taas? Suuret mahikset taas kauheaan alkukoomaan. Pelottavaa. Eikä tietty johdu Vehasen taidoista mutta Venäjä on päässyt varmasti Vehasen painajaisiin. Toisaalta kääntäen niin tässä on Vehasen sauma nollata Venäjä.

Ymmärrän kyllä syyn huoleen, mutta en itse ole huolissani Vehasesta. Luotto häneen on vahva niin valmennuksella, joukkueella kuin minullakin. Eilen kylmän viileää ja varmaa pelaamista.

Todella mahtavaa ylivoimapeliä eilen! Noita Immosen maaleja tullaan vertailemaan toisiinsa vielä pitkään, siis nimenomaan niiden identtisyyden takia. Oikeastaan koko ylivoimaviisikko rakensi nuo tilanteet, mutta Granlundin maailmanluokan syötöt ja Immosen erinomaiset laukaukset olivat karkkia silmille. Kolmannessa erässä Leijonien ylivoiman aikana yksi norjalainen taisikin sitten seurata Immosta koko ajan, mielellään kainalossa kyhnäten. Kolmas samanlainen samaan peliin olisikin ollut jo legendaarista.

Pakko antaa moite pakkiparille Salmela-Lepistö. Erottuivat epäedukseen, jonka seurauksena ykköskenttä vietti ihan liikaa aikaa puolustuspäässä. Tänä iltana terävyyttä otteisiin ja varsinkin hyökkäystä avaaviin syöttöihin, niin hyvä tulee.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Sitä on ilmeisesti ikuinen pessimisti tuon Suomen kanssa.
Tämä on tätä, eli ensin voitetaan alkulohkossa ne tarvittavat matsit ja päästään jatkosarjastakin eteenpäin. Tsäkällä saadaan vastaan ennakolta täysin helposti voitettavissa oleva joukkue, painellaan siitä jatkoon ja tiputaan katkerasti välierissä. Pronssipelissä sitten taistellaan Pronssimitalit kaulaan ja kaikki ovat tyytyväisiä. Näin on käynyt ennenkin ja jotenkin olen lähes pommivarma, että näin käy nyttenkin.

Mikäli Suomi onnistuu voittamaan Venäjän tavalla tai toisella, tarkoittaisi se sitten vaihtoehto kakkosta, eli loistavasti finaaliin, mutta loppuottelussa ei sitten saada sitä parasta jostain syystä... "menikö jännitys sitten hieman yli, en osaa sanoa, ptiää analysoida" kommentteja tulee solkenaan.

Suomi saisi kouluttaa tällaisia häviämään tottuneita faneja ja näyttää lopulta oman suuruutensa. Muistissa nyt vain on ( 86 moskova, 91 kotikisat, 92 loppuottelu, 94 loppuottelu, 98 loppuottelu, 99 loppuottelu, 2001 loppuottelu, 2007 loppuottelu, puhumattakaan worldcupista 2004, olympiavälierästä 1994, olympiafinaalista 2006 jne.. )
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ymmärrän kyllä syyn huoleen, mutta en itse ole huolissani Vehasesta. Luotto häneen on vahva niin valmennuksella, joukkueella kuin minullakin. Eilen kylmän viileää ja varmaa pelaamista.

Ja miksi ei pitäisi olla luottoa? Tuo edellinen Venäjä pelin alku ei mennyt missään nimessä Peten piikkiin. Nikulinin veto oli otettavissa, mutta suurimman aivopierun siinä tekee Antti Pihlström.

Niko Kapaselle kehuja eilisestä. Katsokaa vaikka mitä mies tekee ensimmäisen Immosen maalin aikana. Blokkaa toisen kärkikarvaajan niin, että Immonen saa rauhassa hakea paikkansa.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Niko Kapaselle kehuja eilisestä. Katsokaa vaikka mitä mies tekee ensimmäisen Immosen maalin aikana. Blokkaa toisen kärkikarvaajan niin, että Immonen saa rauhassa hakea paikkansa.

Toki syötti myös Norjalle maalipaikan heti ensimmäisessä vaihdossa, mutta kun se ei ollut Lepistö eikä Salmela, niin ei muistella.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
mutta kun se ei ollut Lepistö eikä Salmela, niin ei muistella.

Salmelan tai Lepistön aivopierut eivät ole vertauskelpoisia Niko Kapaseen katsottuna. Siinä missä Kapasella yksi-kaksi järkyttävää harhasyöttöä peliin, niin tämä pakkipari tekee niitä joka helvetin vaihdossa. Puolustuksessa peli pitää yksinkertaista illan koitokseen, jos finaaliin aikovat. Venäjä on taas ihan eri planeetalta kuin Norja ja rokottavat varmasti ennemmin tai myöhemmin ylivoimahyökkäyksistä.

Niko ei missään nimessä pelaa parasta peliään, mutta kyllä tuolta löytyy hyviä elementtiä vaikka millä mitalla. Nikolla on iso rooli myös alivoimalla, kun käy Mikon kanssa hoitammassa ensimmäisen vaihdon siinä aina pois.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Suomen yv toimi onneksi eilen, mutta täytyy myös sanoa, että Norjan av oli surkeaa varsinkin juuri noissa Immosen maaleissa. Ei yksinkertaisesti voi jättää av:lla tuollaista väylää vapaaksi mikä Immoselle jäi. Norjan oikea laita oli yksinkertaisesti pihalla noissa maaleissa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Todennäköisimmin näistä loukkaantuneista lienevät sivussa Pesonen ja Välivaara. Koivun sekä Puistolan uskon pelaavan lähes varmasti, ja pelasihan Koivu Norja-pelinkin loppuun. Jos sormi olisi murtunut, niin olisi sen nähnyt muutenkin ilmeestä, mutta nythän hän jäi vielä kentälle heittämään juttua ihan normaalisti ja luisteli vasta sitten vaihtoon paikattavaksi. Mikäli veikkaukseni puuttuvista pelaajista pitää kutinsa, niin rakentaisin kentät seuraavasti illan otteluun:

Ruutu - Koivu - Pyörälä
Komarov - Kapanen - Aaltonen
Pihlström - Immonen - Granlund
Joensuu - Nokelainen - Lajunen

Salmela - Lepistö
Puistola - Väänänen
Niskala - Kukkonen
Jaakola

Ei nuokaan itse asiassa huonolta näyttäisi, vaikka itse olisin jo hajoittanut "1." -pakkiparimme, mutta Jalonen lienee lyönyt tämän jo pysyvästi lukkoon.

Noh, kohtahan nämä selviää!
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Salmelan tai Lepistön aivopierut eivät ole vertauskelpoisia Niko Kapaseen katsottuna. Siinä missä Kapasella yksi-kaksi järkyttävää harhasyöttöä peliin, niin tämä pakkipari tekee niitä joka helvetin vaihdossa. Puolustuksessa peli pitää yksinkertaista illan koitokseen, jos finaaliin aikovat. Venäjä on taas ihan eri planeetalta kuin Norja ja rokottavat varmasti ennemmin tai myöhemmin ylivoimahyökkäyksistä.

Ihan aavistus liioittelua? Pelin yksintertaistaminen ei ole Jaloselle (ja joukkueelle) vaihtoehto, kiekkokontrollia pelataan ja sillä on pärjätty, joten takuuvarmasti ei pelikirjaa lähdetä muuttamaan illan peliin. Todennäköisesti tuosta seuraisi muutenkin vain vielä entistä enemmän sekoilua.

Venäjää vastaan pärjättiin ihan hyvin edellisessäkin pelissä. Kuriositeettina mainittakoon, että Salmela - Lepistö pari ei muuten tuossakaan ottelussa ottanut takaiskuja omiin.


Nikolla on iso rooli myös alivoimalla, kun käy Mikon kanssa hoitammassa ensimmäisen vaihdon siinä aina pois.

Nikolla on ollut myös iso rooli ylivoimalla koko kisojen ajan ja siihen nähden 1+1 on tuollainen Janne Lahti -tason suoritus. En itse asiassa äkkisältään muista Kapasen edes rakentaneen paikkoja muiden hukattavaksi, joten senkään selityksen taakse ei oikein voi mennä. Aaltonen on toki ollut vielä kertaluokkaa huonompi, mutta tuo ei ainakaan minulle ollut yllätys, Kapasen huono peli sen sijaan on.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Nikolla on ollut myös iso rooli ylivoimalla koko kisojen ajan ja siihen nähden 1+1 on tuollainen Janne Lahti -tason suoritus. En itse asiassa äkkisältään muista Kapasen edes rakentaneen paikkoja muiden hukattavaksi, joten senkään selityksen taakse ei oikein voi mennä.
Suomi on turnauksen toiseksi paras ylivoimajoukkue Latvian jälkeen ja paras yhä jäljellä olevista. Kannattaako ylivoimakentällisiä mennä sotkemaan? Etenkin kakkosyv on ollut hyvä, kemiat toimivat jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös