HIFK:n playoffit 2011

  • 571 081
  • 2 171

coolman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomenna Kurvinen, Peltonen, Töykkälä ja Mi Granlund huilaamaan ja tilalle Melart, Ma Granlund, Tallberg ja Piiparinen.
Eikös sitä joskus aikaisemminkin joku nuorisoketju ratkaissut näitä poffeja..
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma

Sorry, että lainaan omaani, mutta tuohon kun lisätään laukaisuprosentit:
- Ville Peltonen 3,8%
- Kimmo Kuhta 3,7%
- J-P Haataja 6,1%
- Petteri Wirtanen 0 %
- Lennart Petrell 2,3%

Huomio!, Nämä miehet ovat meidän ykkös-, kakkos- ja ylivoimakentät. Vain Mikael Granlund pääsee 12 %:lla yli 10%:n rajan.
 

Stigu

Jäsen
Eilisessä tappiossa vituttaa eniten se, että oikeasti hävittiin huonosti pelanneelle jengille. Aivan kuten avausmatsi narreja vastaan. Lukko oli varsinkin omassapäässä todella hidas, ja se muistutti lähinnä öljyssä uinutta sorsaa, joka ei pääse vauhtiin millään. Siellä olisi pitänyt möyhentää se 4 maalia noilla maalipaikoilla, eikä antaa mitään armopaloja taas.

Kyllä. Vaikka IFK oli henkisesti ja fyyisesti väsynyt, niin raumalaiset olivat vielä enemmän kujalla. Esko Seppänen on kyllä siinä oikeassa, että a) välieräpelit alkoivat aivan liian aikaisin ja b) HIFK:lla tulee olemaan motivaatiovaikeuksia maalaisia vastaan. Tämän ottelusarjan pitäisi olla IFK:n Narrisarjan suoritustasolla pelkkä muodollisuus: Lukko pelaa mielestäni IFK:lle paljon Narrien kilpparitaktiikkaa sopivammalla pelitavalla, ja materiaalissakin IFK:lla pitäisi olla etu.

Toivottavasti tätä sarjaa ei ryssitä, sillä se olisi kyllä paluuta penailuun: ensin uskomaton venyminen kaikkien aikojen pleijarisarjassa Narreja vastaan, sitten tippuminen vastustajalle, jonka edustaman kaupungin suurin vuosittainen tapahtuma on Pitsiviikot. HIFK voittaa tämän sarjan jos haluaa. Nyt pitäisi hoitaa nuo Narrisarjan perusasiat Intohimo Fyysisyys ja Kunnia kuntoon.

Kuulin muuten uskomattoman huhun, että Nokka olisi tunti ennen eilistä matsia käynyt kahvilla Moskovassa, ja että hän olisi eilisen pelin erätauoilla ollut aivan omissa oloissaan ja lukenut pukukopissa Venäjän alkeita ja piirustellut fläppitaululle ensi kauden joukkueen kokoonpanoa "Volga Volgaa" hyräillen. Nokka itse Torpedoi tuon väitteen suoralta kädeltä. Lisäksi kuulemma nykyjoukkueesta kaksi ensimmäistä kenttää olisivat siirtymässä Nokan mukana Torpedoon, ja kaksi muuta kenttää siirtyisivät Lahteen. Ensi kauden ainoat varmat pelaajat olisivat täten Jimmy-Boy Lindström ja Tommi Kovanen, joiden ympärille jengiä lähtisi kasaamaan Juhani Tamminen (Sparta kuulemma ryhtyykin tämän kauden jälkeen ajamaan täyspäiväisesti Speedwaytä Paidattomien Solifer-luokassa).
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:n pitää sitten tehdä kaikki asiat vaikeimman kautta. Lukko oikein tyrkytti voittoa IFK:lle avauserässä ja vielä tokassakin, mutta ei sitä sitten haluttu ottaa. Onko taas pakko antaa kaksi voittoa eteen vastustajalle? No, eiliseen kukaan ei ollut vielä valmis, sarja alkaa vasta huomenna Raumalla. Tosin tilanteesta 0-1.

Mikko Kurvinen. Eilen kentän huonoin pelaaja. Todella löysää pelaamista, huonoja ja huolimattomia syöttöjä ja hyökkäyssuuntaan ei edelleenkään saa mitään aikaan. Pelkäsin koko jatkoajan, että matsi tulee ratkeamaan Kurvisen löysään pelaamiseen. Niinhän siinä sitten kävi.

Ville Peltonen. Kapteenilta pari vaisua peliä putkeen. Ykkösketjun tilanne on tällä hetkellä valitettavasti se, että loistovireisten Miken ja Haden peli kärsii Villen takia. Eihän tämän näin pitänyt mennä! Näennäistä kiekonhallintaa, mutta menee laitoja pitkin, pyörii kulmissa eikä edes yritä haastaa ja rynniä tekopaikoille. Syykin tähän on helppo löytää eli voisiko vihdoin Peltosen vapauttaa AV-vastuusta? Siellä on heittää kehiin Jerryä ja Turrea AV-spesialisteina, joten herätys Nokka.

Huomiseen matsiin Melart ehdottomasti Kurvisen tilalle. Wärn myös kehiin, ihan sama kenen tilalle; Turren, Bobbyn tai vaikka Peltosen. Jos Ramu tai Piiparinen on kunnossa, niin ehdottomasti kehiin ja Töykkälä katsomoon. Töykkälä on aiemmissa matseissa ollut hyvä, mutta eilen luokaton peli.
Nokan hyviin tekoihin kuului Ahtolan siirtäminen Nyholmin paikalle.
Tämä oli erinomainen siirto. Bobbyllä ei oikein luistin kulkenut eilen ja vastaavasti Jerry meni hukkaan Töykkälän ketjussa, joten nyt saatiin yksi kuuma ketju kasaan. Töykkälä, Turre ja Bobby huilasivat 3. erän lopun, mutta pakkohan ne oli jatkoeriin ottaa mukaan tasaamaan kuormitusta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tähän on vaan pakko tarttua. Mistä sinä annat kunniaa Kurviselle, olitko paikalla ja seurasitko peliä ?

Olin ja seurasin, entä itse? Lue lause kokonaan ajatuksen kanssa: Kaikki kunnia Töykkälälle, Turolle ja Kurviselle, mutta kun heillä painaa luistin, näkyy se heti ikävällä tavalla. Mutta-sanan jälkeen tulee pääpointti: eilen heidän kaikkien pelissä tuntui liikkeen puute ikävällä tavalla. Kaikella kunnialla tarkoitan, että tyypit ovat pelanneet omilla äärirajoillaan koko ajan, kukaan ei ole velttoillut. Mutta kun se ei riitä.

Meidän ykkösessä on nyt selkeitä ongelmia. Aivan karmeita miinuslukemia ja valmennukselle menee näistä oma osuutensa. Kaverit ovat pelanneet älyttömiä minuutteja seitsemän ottelun sarjassa ja nyt se rupeaa kostautumaan. Villen plusmiinukset jo ennen Lukko-avausta olivat -2 ja eilen napsahti 2 miinusta lisää. El Capitano on aika puhki, mutta ei pelannut mielestäni eilen aivan surkeasti. Mua lämmitti suuresti Villen asenne eräässä niistä tuloksettomista ylivoimista. Häntä selvästi vitutti yyveen suoritustaso siihen asti ja niinpä nähtiin Villeltä tosi harvinainen tempaus: hän vei kiekon syvään ja yritti loppuun asti itse maalia, oli jopa aika lähellä. Melko hoomoilasina katsoivat muut yyveemiehet vierestä. Kibe töhelsi pari sinänsä anteeksiannettavaa tekopaikkaa - onhan hänellä yksi helvetin tärkeä maali tehtynä. Mutta kai joku muukin pointtasi, että hänen suurin mokansa oli paska purku laidan yli, josta jäähy ja Lukon 2-2 -tasoitus. Melart tai Kurvinen olisi teloitettu vastaavasta. No, Kibe on tosiaankin myös tuonut paljon joukkueelle, mutta tuon tason kaveri EI SAA tehdä noin alokasmaisia virheitä näin tärkeissä otteluissa!! Tarkkuutta! Lukko oli niin kädetön ryhmä, että on melko perusteltua sanoa Kiben jäähyn muodostuneen kohtalokkaaksi. Ilman sitä HIFK olisi kenties poistunut 2-1 tai 3-1 (vika tyhjiin) voitto taskussaan.

Liivik vetää erinomaisia pleijareita. Vaikka ei aina loista, niin rupeaa oikeasti olemaan myös kuntonsa takia sentteri, jota voisi kokeilla ylempänäkin - mikäli Lukko-sarja yskii edelleen. Plusmiinustilaston kärkipaikka on kova juttu ja osoittaa, että niinäkin iltoina, kun laidat eivät pauku, Simo tekee duuninsa. Mä olin näkevinäni jo viimeisissä narrimatseissa, että Pöysti ja Nyholm rupeavat väsymään ja sentteri ei kyllä yksin voi liidata ketjun peliä ja sen lisäksi paukutella taklauksia. Pöysti on piristynyt, Nyholm on edelleen täysin varjojen mailla. Taklaukset ovat hävinneet Bobilta täysin. Liivikiltä pointtasin eilen kaksi loistavaa paikkausta Söden söhellyksistä. Juuri sellaista sinänsä näkymätöntä työtä, mitä puolustavan senan pitääkin osata. Söde hukkasi kiekon kaksi kertaa todella vaarallisesti hyökkäyspäässä ja Liivik oli molemmissa samantien pakkina paikkaamassa ja tappoi toisen näistä Lukon kontrauksista samantien laitaan kiinni, eikä toinenkaan tuottanut vaarallista paikkaa. Nyt kun meidän se osasto, jolla ei olisi varaa antaa yhtään tasoitusta väsymysen takia, rupeaa olemaan piipussa, virheet lisääntyvät: Töykkälä, Turo, Kurvinen, Nyholm. Nenä - ota naftaliinista uusia jalkoja.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tajua miksi Villeä pitää peluuttaa AV:lla. Meiltä löytyy miehistöstä alemmista kentistä hyviä alivoimapelaajia ja ehdottomasti pitäisi heidän antaa pelata alivoimat. Eihän Ville jaksanut lopussa muutamaa potkua enempää ottaa, kun oli jo hapoilla. Granlund sentään tajuttiin vaihtaa Töykkälään, vielä pitäisi Villekin esim. Ahtolaan.

PW-Lennu
Töykkis-Ahtola

EDIT: Kurvinen eilen kentän huonoin? Mitäs helvettiä? Kurvihan pelasi eilen kauden parhaimmista peleistä, lisäksi oli lähellä tehdä ensimmäisen maalinsa moneen vuoteen. Kurvi hoiti monta 2vs1:stä hienosti ja pelasi varmasti.

Normaalisti Kurvinen on pelannut hyvin, jos häntä ei näy kentällä, mutta tänään hän pelasi hyvin juuri nimenomaan sen takia, että hän näkyi kentällä.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myöskään meikäläisen silmiin Kurvinen ei ollut sysipaska. Ei mikään huippupeli, muttei missään nimessä myöskään joukkueen heikoin lenkki. Hienoja nousuja maalille ja kyllähän se Mikko Kurvisen The Maali roikkuu aika mukavasti ilmassa :). Pelirohkeuden puutteesta Kurvista ei ainakaan voi syyttää, vaikka luonnollisestikaan ei missään nimessä pysty haastamaan Señor Söderholmia siinä kisassa. Vielä, kun jätkät rohkeammin pelaisivat Kurviselle viivalle, koska siellä se näyttää aika usein olevan vapaana odottamassa. Eipä taida vastustajatkaan kauheasti uskoa Kurvin hyökkäysvoimaan. Siinä on IFK:lle valtti ;).

Enemmän kuin Kurvisen pelistä, mä olen huolissani Kankaanperän otteista. Kangen täytyy olla oikeasti rikki tai sitten peruskuntokaudella on vedetty pääasiassa grilliherkkuja ja valkovenäläisiä. Satunnaisia maalille nousuja lukuunottamatta Kanki on kiekon kanssa aivan hukassa. Lisäksi valitettavan usein hän pelaa itsensä tilanteista ulos hakiessaan pommeja. Nyt pitäisi ihan reilusti yksinkertaistaa peliä ja jättää keskialueen pommien hakeminen vaikka kokonaan pois, jos jalka ei liiku. Sitä vittumaisuutta voi harjoittaa vähemmälläkin liikkumisella, mutta energiaa pitää jäädä siihen, että pystyy pelaamaan myös kiekollisesti perusvarmasti. Ja nyt en tarkoita erityisesti mitään yksittäistä kiekonmenetystä, vaan koko pleijareiden aikana ollutta epävarmuutta. Hämmentävää, että tässä parissa Martti Järventie on lopulta ollut se vähemmän hasardi ja se kertoo Kangen pelistä aika paljon.

Ari Vallinille pitää antaa kehuja. Todella varmaa pelaamista.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Myöskään meikäläisen silmiin Kurvinen ei ollut sysipaska. Ei mikään huippupeli, muttei missään nimessä myöskään joukkueen heikoin lenkki. Hienoja nousuja maalille ja kyllähän se Mikko Kurvisen The Maali roikkuu aika mukavasti ilmassa :). Pelirohkeuden puutteesta Kurvista ei ainakaan voi syyttää

Eilen tuli luokattomia syöttöjä, eikä ollut SE itse varmuus, mitä on nähty.

Se todellakin roikkuu ilmassa! Ja mikä Foppan office??? Kurvinen on näissä play offeissa ottanut officen haltuun pariinkin otteeseen.
 

#76

Jäsen
Talviklassikon voitto, Kevätklassikon voitto, Bluesilta pronssia, mitali käteen ja kohti uusia seikkailuja.
Toisaalta pronssipeli pelattaisiin Bluessia vastaan Jäähallissa, missä HIFK tupannut häviämään playoffsarjan ekan pelin. Varins huono juttu sarjassa, missä ei ole kuin yksi peli. Toivoa tietysti toisi Jeren asenteen leviäminen Bluessin riveihin ja vastaan tulisi puolikas joukkue, jossa paikallaolijatkin olisi humalassa/krapulassa.

Tilastojen valossa pronssi olisi HIFK:lle saavutus, jollainen osuu kohdalle harvoin. Finaalipaikka olisi liki jonkin jumalolennon toisen tulemisen kaltainen ihme. Yksi vuosikymmen ehdittiin hukata ajatuksessa "Ei vuosikymmentä ilman mestaruutta". 2010-luvusta on vielä aikaa reilusti hakea sitä tämän vuosikymmenen mestaruutta.

Nyt otettiin tilastotappio ja huomenna uutta matoa koukkuun Raumalla. Sarja tasoihin iskien homma pakettiin heti ekassa erässä. Torjunnat 1-13 eilisestä ekasta erästä ja maalit 1-1 ei mairitteli liigan tehokkainta hyökkäystä tältä vuodelta.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Eilen tuli luokattomia syöttöjä, eikä ollut SE itse varmuus, mitä on nähty.

Se todellakin roikkuu ilmassa! Ja mikä Foppan office??? Kurvinen on näissä play offeissa ottanut officen haltuun pariinkin otteeseen.

Ja jos meidän hyökkääjät tajuaisivat mennä siihen maalille, ni Kurvisella olisi jo pari jumalallista syöttöpistettä.
Pitäisikö Köllin mennä näyttämään mallia?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen tuli luokattomia syöttöjä, eikä ollut SE itse varmuus, mitä on nähty.

Juu, kyllä, olette oikeassa. Eilen Kurviselta tuli luokattomia syöttöjä ja purkuja. Mutta edelleenkään en osta väitettä, että oli sysipaska. Tai ainakaan olisi erottunut selvästi muista. Samaa paskaa se oli kaikilla, jotka siellä kulmissa pyrkivät kiekkoa alueelta pois sutimaan. Toki rehellisyyden nimissä on todettava, että en odota Kurviselta ihan samanlaisia esityksiä kuin esim. Kangelta. Ja kysymys ei ole siitä, ettenkö arvostaisi Kurvista, päinvastoin. Kurvin kaltaisia nöyriä puurtajia mahtuu mun IFK:hon aina.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Toki rehellisyyden nimissä on todettava, että en odota Kurviselta ihan samanlaisia esityksiä kuin esim. Kangelta. Ja kysymys ei ole siitä, ettenkö arvostaisi Kurvista, päinvastoin. Kurvin kaltaisia nöyriä puurtajia mahtuu mun IFK:hon aina.

Samaa mieltä! Kurvinen ei eilen ollut parhaimmillaan, mutta jos nyt verrataan näihin vähän kovapalkkaisempiin miehiin, kuten Söde ja Mara, niin ei tota esitystä hävetä tarvitse. Söde lähti voittomaalissa ryntäämään maalin taakse, ja unohti, että Tuomainen postaa maalilla. Väsymyksen piikkiin, ilman muuta, mutta silti. Ja Järventie teki lyhyessä ajassa 5. erän lopulla 3 virhettä lyhyen ajan sisään (mm. kohtalaisen helpon syötön ryssiminen viivan yli yv:lla). Pointti on se, että kaikille sattuu virheitä, kun tahti on kova, ja peli kestää melkein 2 tuntia tehokasta peliaikaa.

Näin ollen kuten edellä on todettukin, olisi viisasta kaivaa huomiseksi esim. Melart ja varmaan myös Wärn. Jos siellä on terveitä hyökkääjiä lisää, niin rosteriin vaan rohkeasti. Minä en osaa sanoa, kuka sieltä pitää jättää pois, koska se riippuu palautumisesta, mutta oletan, että siellä on ammattilaisia, jotka osaavat nämä asiat hoitaa. Viimeistään lauantain matsiin liukuu jäälle eilen kokoonpanon ulkopuolella olleita pelaajia.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nyt näissä vertailuissa rupeaa olemaan se ongelma, että Kurvinen on parhammillaankin 3-parin mies, jolla ei ole kauheasti kiekollisen pelin avuja, mutta peruspuolustamisen hän osaa. Kanki ja Järventie ovat liigatasolla huippupakkeja. Suomeksi sanottuna Kangella ja Maralla on "varaa" hieman epäonnistuakin, peli ei siltikään ole aivan hirvittävää kuraa ja kyllä Kanki on maalinedustan äijä numero yksi näissä pleijareissa. Sitä voi kysyä keneltä hyökkääjäpelaajalta tahansa. Kun Kurvinen epäonnistuu vähän, ollaan paljon vakavampien peruskysymyksien äärellä. Ysin oppilas mokaa ja saa silti seiskan. Uskollinen ja vakaa seiskan oppilas saa mokatessaan nelosen. Voittomaalissa Kurvinen ei jaksanut eikä pystynyt mihinkään. Lukko on iso joukkue ja se asettaa meidän pakistolle erilaisia vaatimuksia kuin Janne Lahden one-man-band. Kurvinen pärjää kokonsa ja fyysisyytensä puolesta hyvin, mutta narreja vastaan hän oli paljon parempi. Kun Lukon kyrmyt pelaavat kiekkoa ja Mikko laukkaa perään, hän ei välttämättä tule kaksinkamppailusta voittajana. Sen sijaan hänen mestansa on auki. Pistäisin koutsina ehkä Vegetarianin ja Kurvisen pelaamaan vuorovedolla. Sanotaan Retiisistä mitä tahansa, niin hän on hyvä kiekollisena ja toisi vauhtia surulliseen ylivoimaan.

Sir Pentti kokoaisi nyt ketjun: Melart-Töykkälä-Kanki. Ja vauhti pois Lukolta. Mä lähtisin ehkä Raumalla kokeilemaan jotain vastaavaa. En nyt tosissani juuri tuollaista ketjua kokoaisi, mutta Raumalla kannattaisi antaa Liivikin ketjulle ja kolmoselle, johon ottaisin Töykkälän seuraksi Wärnin ja Ahtolan, paljon peliaikaa rohkealla karvaamisella ja ajamisella höystettynä. Micke ja Ville pois alivoimasta. Kyllä eilen lähdettiin arasti pakitellen, kuten ultrar totesi. Olin siihen pettynyt, kuitenkin kyseessä oli ennestään hankalaksi tiedetty kotiavaus. Kari "Russian roulet" Kalsong saa ottaa aika paljon omaan piikkiinsä eilisestä. Hän olisi voinut tutkailla vaikka omia playofftilastojaan ja todeta: "ei perkele, mehän ollaan aina pakiteltu tappio sarjan kotiavauksessa". Eikä taaskaan kannata lähteä sille tielle, että valitetaan kun mistään ei mene sisään ja Noronen on niin hyvä. Laukausten määrä ei korreloi niiden laadun kanssa ja paskapaikoista roiskimalla saa näyttävät torjuntalukemat vastustajan veskarille. Ykkösketju käytti hyökkäysajastaan noin 80% pelkkään pörräämiseen ja syöttelyyn. Oireellista, että maalit menivät neloselle ja kai periaatteessa kolmoselle. Ahtolan maalin aikana oli sekavaihto: Lennu-Micke-Jerry. Oliko veli Johannes, jonka kanssa juttelin ekalla erätauolla HIFK:n passiivisesta 1-2-2 -kuviosta? Sitä en odottaut, eikä se ole selitys, että pelattiin just raskas sarja. Niin Lukkokin pelasi ja tuli koomapotilaan intensiteetillä peliin. Peliin, joka olisi ollut tapettavissa eka erässä aktiivisemmalla ja rohkeammalla pelaamisella. Lukko pelaa Raumalla vuorenvarmasti puolustuksen kautta, joten luvassa lienee niukkamaalinen trilleri....vaihteeksi, niitähän ei ole onneksi tässä pahemmin nähtykään : D
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ekassa erässähän HIFK pelasi aktiivisemmin kuin kahdessa seuraavassa, siinä oli ratkaisun paikka, mutta ei kelvannut. Jatkoajalla HIFK:lla oli myös paremmat mestat, mutta edelleenkään ei kelvannut. HIFKin pelaajilla oli toistakymmentä hyvää maalitekopaikkaa ja jos niistä ei saa sisään, ei voittoakaan ansaitse sen enempää. Vittuun kaikki.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kanki on varmasti ikävä pelaaja maalin edessä, sitä en ole missään nimessä kiistänytkään. Mutta se nyt ei ihan riitä kehuihin, koska se on se syy, miksi hänelle maksetaan rouheat 200k€ kaudessa. Muita avuja ei ihan hirveästi ole, millä voisi perustella palkkansa. Ehkä siitä nyt 50k€ voi antaa, että "pitää Maran kurissa", mutta siinäkään ei tällä kaudella järin hienosti kyllä onnistunut.

En sano tätä nyt mielelläni, mutta Markus Kankaanperä on pelannut todella huonot pleijarit isossa kuvassa. Muutamia onnistumisia, hanskalla hieromisia ja tökkimisiä sekä muutama hieno pommi, joo. Mutta taso on edelleen aika kaukana siitä, mitä runkosarjassa on tottunut Kangelta näkemään. Sori, mutta en voi missään nimessä laskea minkäälaiseksi onnistumiseksi sitä, että vittuili Janne Lahdelle. Surkuhupaisaa on se, että Janne Lahti 7 ottelua, 5+2=7, jäi pisteittä ainoastaan kahdessa pelissä: ensimmäisessä, jonka Jokerit voitti 1-0 ja toisessa, missä Markus Kankaanperä oli pelikiellossa.

Mä en nyt syytä Markus Kankaaperää mistään, ainostaan huomioin, että ykköspakkiparimme on isossa kuvassa ollut kaikkein eniten pulassa. Ja Kanki on toinen tästä parista ja ollut omilla toimillaan edesauttamassa tätä toimintaa. Ykköspakkiparin on ihan oikeasti pystyttävä kantamaan joukkuetta eikä päinvastoin heikentämään sitä.

Mutta vielähän tässä on aikaa parantaa. Vain mestarit muistetaan ;)!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
BOL: Ruvetaanko odottelemaan "Pronssiklassikkoa" ? Luoja varjele HIFK:ta luisumasta pronssiottelukuninkaaksi HPK:n jalanjäljille! Mulle pronssi vs. neljäs sija on täysin yhdentekevää. Pronssista iloitseminen on todellista kuolleen hevosen ruoskimista.
 

Rannanjärvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä oltiin paskoja omassa päässä. Moneen otteeseen lähdettiin TODELLA löysästi liikkeelle vaikka sieltä tuli lukko-pelaaja/pelaajat täysillä päälle! Lukon voittomaalikin syntyi samankaltaisesta lepsuilusta. Tosin oli kyllä niin hidasta jalkaa ja puhki olevaa pelaajaa puolin toisin pelin lopussa, että ei tosta hirveästi voi ketään syyttää. Fyysinen raja se on huippu-urheilijallakin.

Liikaa kuormitusta oli avainpelaajien osalta ja tämä näkyi. Kuten täällä on todettu, ei VP:n tarvitsisi jokaista AV:tä vetää. Toivottavasti Jalosella on jatkossa pelisilmää peluutuksen kanssa. Tässä on kyllä viime kausien aikana nähty miten itsepäinen Jalonen on pelisuunnitelmansa suhteen, joten tuskin on muutoksia luvassa. Reservistä uutta verta kehiin! Vaikka en suuri Ramu-fani olekaan niin nyt on kova ikävä ja kyllä Ramu heikkona päivänäkin yhden nyky-Töykkälän päihittää. Wärn, Hamilton...Mikäs Piiparisen tilanne on?

Vaikutti että aikainen maali toi pelaajille jonkinmoisen hyvän olon tunteen. Lukon tasoitus oli vain ajan kysymys vaikka "hallittiin", sen verta ponnetonta oli oman pään peli.

Tällä hetkellä vituttaa mutta on tämä pudotustaistelu kyllä upeaa seurattavaa. Elää niin tunteella mukana että hyvä jos syödä muistaa.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En sano tätä nyt mielelläni, mutta Markus Kankaanperä on pelannut todella huonot pleijarit isossa kuvassa. Muutamia onnistumisia, hanskalla hieromisia ja tökkimisiä sekä muutama hieno pommi, joo. Mutta taso on edelleen aika kaukana siitä, mitä runkosarjassa on tottunut Kangelta näkemään. Sori, mutta en voi missään nimessä laskea minkäälaiseksi onnistumiseksi sitä, että vittuili Janne Lahdelle. Surkuhupaisaa on se, että Janne Lahti 7 ottelua, 5+2=7, jäi pisteittä ainoastaan kahdessa pelissä: ensimmäisessä, jonka Jokerit voitti 1-0 ja toisessa, missä Markus Kankaanperä oli pelikiellossa.

Aamen. Kovuutta Kangelta kyllä löytyy ja propsit siitä, mutta pelillisesti on ollut vaisumpaa. Kanki lukee peliä huonosti, on myöhässä tilanteista ja syötöt ei löydä omiaan. Oletteko muuten huomanneet, että usein 1-1 tilanteissa Kanki laittaa toisen polvensa jäähän ikään kun peittäen tulevan laukauksen mutta ei tee tällä kun maskia omalle maalivahdille tai päästää hyökkääjän kiertämään ohitseen vetopaikkaan?

En ole tässä lyttäämässä Kankea, mutta tasonnostoa vaadin edes sille tasolle kun runkosarjassa pelasi. Ensi kautta ajatellen kannattaa, miettiä olisiko Kangen oikea paikka kakkospakkiparissa. Kakkospakkiparin vastuullla kelpo äijä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
BOL: Ruvetaanko odottelemaan "Pronssiklassikkoa" ? Luoja varjele HIFK:ta luisumasta pronssiottelukuninkaaksi HPK:n jalanjäljille! Mulle pronssi vs. neljäs sija on täysin yhdentekevää. Pronssista iloitseminen on todellista kuolleen hevosen ruoskimista.

Kaikkihan ovat tällä kaudella Klassikkoja! Klassikkoäsämliiganmainoskatko on vielä näyttämättä!

Sanoisin, että IFK:lla ei ihan vielä rahkeet riitä haastamaan Lintumäen Enkeleitä pronssiottelukuninkaan tittelistä. Mutta pronssiotteluklassikko on ilman muuta mahdollinen!

En mäkään noille pronssipeleille syty. Ne pitäisi jakaa runkkarin perusteella. Ainoa asia, mikä niissä hieman kiinnostaa, on asennepuoli. Kiinnostaako pettymyksen jälkeen voittaminen? Sillä ei ehkä ole pronssimitalin voittamisen kanssa niinkään tekemistä, vaan enemmänkin sen kanssa, että millä asenteella jätkät kentälle aina menevät. Mennäänkö suuren pettymyksen jälkeen läpsyttelemään, vaan pelataanko kentällä ollessa aina satalasissa voitosta? Siinä on suuri ero ja kertoo ehkä tulevaisuudestakin jotain. Jälkikäteen sekin on varmasti ihan hieno fiilis ja meriitti, että on sentään pronssia voittanut. Sehän on vitusti enemmän kuin mitä monella on nyt palkintokaapissaan.
 

Rannanjärvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
El Capitano on aika puhki, mutta ei pelannut mielestäni eilen aivan surkeasti. Mua lämmitti suuresti Villen asenne eräässä niistä tuloksettomista ylivoimista. Häntä selvästi vitutti yyveen suoritustaso siihen asti ja niinpä nähtiin Villeltä tosi harvinainen tempaus: hän vei kiekon syvään ja yritti loppuun asti itse maalia, oli jopa aika lähellä.

Saman huomasin itsekin ja moinen on liidausta jos joku. Mielestäni narrisarjassa oli ainakin yksi vastaava tilanne. Kuitenkin Ville pelasi huolimattomasti monta tilannetta eilen, aina ei vaan kulje ja kyllä noilla minuuteilla jalka alkaa väkisin painaa. Se on kyllä fakta että tämä kapu saa jengin taistelemaan täysillä seuraavassa pelissä ja eiköhän tästä sarjasta voitto oteta. On kyllä ihailtavaa katsoa VP:n peliä. Eilenkin kaukana parhaasta vireestä mutta silti pelasi mielestäni hyvin. AV:lta Ville pois niin jatkossa nähdään taas totaalista dominointia kentällä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kokonaisuuden kannalta katsottuna HIFKn suurimmat esteet finaaliin pääsylle näyttäisivät olevan sekä kuluttava pelitapa että tietty tyytyväisyys jo saavutettuun ryminäpronssiin / kevätklassikon voittoon.

HIFKn pelitapa perustuu lähes täysin "nopea kääntö ja kaasu pohjassa maalia kohti" -filosofiaan, joka vaatii suorittajiltaan vahvaa sitoutumista tekemiseen ja pienikin epäröinti tai määrätietoisuuden puute sota-alueelle etenemisessä tekee pelistä väkinäistä yrittämistä, jossa kyllä saadaan "ihan ok"-tason maalipaikkoja, mutta viimeinen silaus jää puuttumaan. Eilinen oli siitä melkoinen mallisuoritus.

HIFKlla on äijät tällä hetkellä sen verran puhki, että pelisysteemin noudattaminen 100% asenteella, kuten narrisarjassa, ei vaan yksinkertaisesti enää onnistu ja se on varsin inhimillistä. Tokihan se harmittaa fanin näkökulmasta ja haluaisi vaatia enemmän, mutta minkäs teet. Kun ei jaksa, niin ei jaksa.

Lukolla tulee olemaan etua sarjan edetessä siitä, että joukkueesta löytyy Lindgrenin ja Petruzalekin tapaisia kiekkotaitureita, jotka osaavat pelata vahvaan kiekonhallintaan perustuvaa peliä. Vaikka heidän pelinsä saattaa ajoittain näyttää laiskalta ja haluttomalta, niin he eivät kuitenkaan väsytä itseään samalla tavalla, mitä meillä esim. Peltosen ketju, joka sekin pelaa lähes jatkuvasti nopeasti ylöspäin.

Lisäksi, eilisestä pelistä olisi yksinkertaisesti pitänyt kaivaa voitto. Lukko tulee perjantaina tekemään kotiluolassaan pomminvarmasti sen 2-3 maalia, joista 1-2 ylivoimalla, joten HIFKn tulee onnistua hyökkäyspelissään lähes täydellisesti, jos meinaa raapia voiton kotiin. Todennäköisesti HIFK on kuitenkin pakotettu lähtemään matsiin nuivalla prosenttilätkällä, jonka avulla pyritään ryöstämään kotietu takaisin ja samalla saada hieman jätkiä "lepuutettua pelin aikana". Jos voittoa ei sitten prosenttilätkällä tule, niin ainakin on paremmat eväät seuraavana päivänä lyödä kotihallissa kaikki peliin, kun on pakkovoiton paikka.

Ikävä kyllä HIFKn yv on tällä hetkellä niin luokatonta, että prosenttilätkävoittoa tuskin tullaan saamaan, sillä sellaisen ottaminen vaatii aina sekä täydellistä puolustuspelaamista että huippuonnistumisia erikoistilannepelaamisessa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Faktahan on se, että Ville ja Kibe pelasivat eilen molemmat huonosti, MUTTA heillä ei silti selkä suoristunut ja naama mutkistunut. Tuollaisella asenteella vaisut illat ovat tilastollista höttöä, ne vaihtuvat onnistumisiin aika nopeasti. Mutta Villen ja ykkösen miinussaldo on huolestuttava. Meidän ykkönen on ihan samanlainen kuin muidenkin hyvien jengien ykkönen: hyökkäyspään ase, jonka vahvuudet eivät ole puolustamisessa. Kun runkosarjassa tehdään paljon maaleja ja onnistutaan myös ylivoimissa, asia ei ole ongelma. Mutta kun ollaan pleijareissa, joissa paikkoja ja maaleja on niukasti, ykkösen puutteet nousevat esiin. Peliä pyöritetään näyttävästi, mutta ei tehdä maaleja. Ja noin isoilla minuuteilla joutuu välillä myös puolustamaan, mikä on poistumista ketjun omalta mukavuusalueelta. Se näkyy tulostaululta.

Pleijarit ovat myös nelosten kamppailua, kuten Tami pointtaa. Vastustajan nelonen vihaa HIFK:n ykköstä ja taistelee sitä vastaan apinanraivolla. HIFK:n nelonen tappaa peli-iloa vastustajan ykköseltä ja sen lisäksi tekee ilahduttavasti pisteitäkin. Myös Lukolla maalit taisivat tulla duunariketjuille? Juuri tämän vuoksi Liivik johtaa HIFK:n plusmiinustilastoa. Nykytilanteesta ei ole kuin kaksi ulospääsyä: 1) Peliaikoja tasoitetaan ja ykköstä ei peluuteta puhki 2) Sotketaan ketjuja, annetaan Liivikin kokeilla ylempänä, samoin Lennun ja Ahtolan. Mielestäni vaihtoehto 1) on helpompi toteuttaa ja sisältää vähemmän riskejä. Mutta jos sitä ei rupea tapahtumaan, pitää varmaankin kokeilla ketjujen sekoittelua.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mutta Villen ja ykkösen miinussaldo on huolestuttava..

Ei siellä muiden kuin Ville ja Järventien saldo ole ykkösessä pahalla mallilla. Ykkösen kokeneet pelaajat tekivät eilen alokasmaisia töppäyksiä juuri silloin kun ei saisi. Lepsuiltiin ekan erän lopussa ja juuri kun Järventie tuli boxista. Toivotaan että näitä ei enää tule.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei siellä muiden kuin Ville ja Järventien saldo ole ykkösessä pahalla mallilla. Ykkösen kokeneet pelaajat tekivät eilen alokasmaisia töppäyksiä juuri silloin kun ei saisi. Lepsuiltiin ekan erän lopussa ja juuri kun Järventie tuli boxista. Toivotaan että näitä ei enää tule.

Näinhän tuo menee, tuo Villen vetämä ykkösketju on ylivoimalla aivan kakka, eivät saa mitään aikaiseksi ja omiin tulee pahoja hyökkäyksiä. Järventie -3 ja Ville -4, hienoja ovat lukemat. Eilisessä pelissä Järventie oli omatoimisesti katollaan useita kertoja, näytti välillä siltä, että kaveri olisi ollut jurrissa kentällä?

Kaikille kenkää, kun se on vielä mahdollista. Pena antais ainakin.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Pronssista iloitseminen on todellista kuolleen hevosen ruoskimista.

Edellistä pronssia juhlittiin kaksi päivää ja autettiin nim. Korakkia pulassa. Mun mielestä pronssimatsit pitäisi kieltää, mutta tässä IFK:n mitali- ja menestystulvassa, kun sen pronssin aika koittaa, maistuu sekin kun ei mitään. Turha tässä on niistä puhua. Finuihin käy meitin matka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös