HIFK:n playoffit 2011

  • 571 297
  • 2 171

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Perinteinen muita lukematta:

Erikoista tilastoa nakuttaa Nenä HIFK:ssa. Hänen aikanaan HIFK on hävinnyt jokaisen playoffsarjansa avauksen kotona. Tänäänkään ei saatu hyödynnettyä ottelun hallintaa, mutta ei tässä kauhea angstifiilis ole. Nenän miinukseksi lasken sen, että joukkue tuli todella löysästi sisään peliin ja minkäänlaista tilanteen nollausta narrisarjan jälkeen ei ollut suoritettu. Ajassa 7.16 pääsin henkilökohtaisesta piinasta. Olin unohtanut autooni valot päälle ja tuolloin HIFK sai 5-3 yv:n. Silloin on pomminvarmaa, että maalia ei tule ja onneksi pääsin pelastamaan akun! No, Kojo lähti voittaneella joukkueella, josta pisteet. Mutta hän on joukkueen valmentaja, toisin kuin minä ja hän näkee pelaajien iskukyvyn joka päivä. Jo eka erän puolivälissä huomasin ihmetteleväni tuoreiden jalkojen puutetta. Wärn ja Kovanen? Kaikki kunnia Töykkälälle, Turolle ja Kurviselle, mutta kun heillä painaa luistin, näkyy se heti ikävällä tavalla. On pelaajia, joilla ei ole varaa antaa tuumakaan periksi liikkeestään. Ahtola oli pirun hyvä ja plussaa Nokalle hänen peliaikansa kasvusta. Kibellä oli synkkä ilta. Huono purku yli laidan ja Lukon tasoitusmaali siitä seuranneesta av:sta. Muutenkaan Kibellä ei kerta kaikkiaan kulkenut. Hän toheloi käsittämättömällä tavalla HIFK:n 4 vs. 2 -hyökkäyksen. Lennu puolestaan oli edelleen iskussa ja olisin antanut Kiben yv-paikan Lennulle. No, Kibe on aina sata lasissa, myös huonoina iltoinaan. Joskus ei vaan natsaa.

HIFK:n avausmaali tuli liian helposti ja liian aikaisin. Tämä aiheutti muutenkin väsyneessä ja huonosti valmistautuneessa jengissä turhaa tyytyväisyyden tunnetta ja pakittelua koeteltiin viritellä jo alkuun. Lukko syötti katkeraa kalkkia ja teki HIFK:t: tasoitusmaali erän viimeisellä minuutilla. Jatkoajalla Lukko jatkoi HIFK-hengessä siirtyen ainoan kerran johtoon tehdessään pelin lopettaneen maalin. Peli oli tasan tai HIFK:n johdossa 60 min + 42 min. Joukkueet olivat väsyneitä kuin erämaan halki taivaltaneet muulit ja mitään hienouksia ei nähty. Peli näytti paikoitellen marraskuisen tiistai-illan höntsältä. Lukolta puuttui pari avainpelaajaa, joten tänään ainakin joukkue oli täysin voitettavissa. Verrattuna narrien tiukkaan puolustuspakettiin Lukon alakerta oli aivan käsittämättömän mitäänsanomaton ja helposti murrettavissa. Ei vaan kelvannut HIFK:lle. Ottelun loppua kohti HIFK:n ykkösen pelaaminen muuttui jo koomiseksi. Aivan järjetöntä pyöritystä ja pörräystä, mutta täysin vaarattomilla alueilla ja armoitettu ykkönen suvaitsi tänään ampua jopa yhden laukauksen, kun oli saanut ensin pörrättyä minuutin. Suoraviivaisuus unohtui täysin poislukien nelonen. Nyholm on myöskin aika puhki, Liivik ja Pöysti olivat hyviä, mutta ketju tarvitsee kolmannenkin sällin. Nokan hyviin tekoihin kuului Ahtolan siirtäminen Nyholmin paikalle.

Ei siis kauheaa angstia, taitoero oli aika selvä HIFK:lle. Mutta vaikka kuinka väsyttää, pitää jaksaa suoraviivaistaa peliä, kun vastassa on selkeästi edellistä vastustajaa keveämpi pakisto. Siitä se lähtee. Molemmat veskarit olivat odotetusti hyviä. Duunia pitää tehdä, että saa Nortille maalin tehtyä. Sen huomasi Kalpakin. Ja olisikohan mitenkään mahdollista, että HIFK ihan treenaisi lisää a) ylivoimaa ylipäätään ja b) erityisesti 5-3 ylivoimaa, jota pidetään kiekkopiireissä "varman maalin" paikkana? Sen ei ole tarkoitus olla ottelun paras hetki käydä paskalla tai puhumassa tärkeä puhelu.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Huhujen mukaan Jyväskylässä on nähty riehumassa kaljupäinen kaveri Tuntematon sotilas -kirja kainalossaan. Kalju intoili siitä, että Helsingissä meni niin pitkään ja toisteli mantramaisesti: "meillä on tuoreet jalat finaalissakin, meillä on tuoreet jalat...". Outo kaljupää poistui Jyväskylän jäähallin suuntaan. Poliisi tutkii asiaa. Paikalla nähtiin myös sinisiä farkkuja käyttänyt mieshenkilö, jonka toivotaan ottavan yhteyttä poliisiin: "On päivänselvää, että löydämme hänet, saamamme tuntomerkit ovat erinomaiset. Käymme läpi kaikki farkkuja käyttävät miespuoliset henkilöt ja tältä segmentiltä hän tulee löytymään poliisin toimesta", kommentoi vanhempi konstaapeli Pertti Pesä-Vonkaus.
 

pertsa83

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Kyseenalaistan kovasti tuon "voittavaa joukkuetta ei vaihdetta" mantran. Willi Railokin - tuo urheilupsykologian guru - sanoo, että voittavaan joukkueeseen nimenomaan pitää tehdä muutoksia. Tämä sen takia, että muuten joukkue ikään kuin turtuu - mentaalienergia laskee. Pitää siis tehdä jotain, jotta joukkue saadaan pidettyä varpaallaan.

Vähän OT, mutta menkööt.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Ensimmäisessä erässä olisi pitänyt kävellä Lukon yli, näitä tilanteita ei tälläisissä sarjoissa monta tuu, että vastustaja on pari askelta jäljessä. Energia tasot ei ollu samat kuin edelisessä pelissä niin ihmettelen kanssa miksi rotaatiota ei järjestetty, voittavaa joukkuetta ei vaihdeta on taikauskoisten jargonia johon itsekkin olen joskus syyllistynyt.
Pelitaktisella puolella ihmettelen miksi ei otettu asetelmia tuleviin pelejä ajamatta kunnolla Norosen nenän eteen? Miksi Kankaanperä ei nyt käynyt hieromassa Petruzalekia kun kumminkin harrasti Lahden kanssa jatkuvasti? Liivikhän jotain pientä yritti, mutta aika kevyesti mun mielestä.
Sitten erikseen Favorin.. Jään sanattomaksi ja mikä se toinen pillipiipari siellä oli. Ymmärrän, että playoffeissa pienistä rikkeistä ei vihelletä, mutta kyllä joku raja sentään pitää olla. Propsit IFK:lle ettei alettu mussuttumaan niistä tuomioitta jättämisistä ja tuli jotenkin Ruudun joutsenet mieleen vuonna 2005.:)
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Etenkin Töykkälän ja Järvisen menossa oli lopunajan merkit ilmassa. Herrojen ollessa kentällä paine oli aina HIFK:n päädyssä. Ramstedt on vähitään kaivettava naftaliinista ja mielellään myös Hamilton.

Töykkälä->Ramstedt
Järvinen->Wärn

Jos Hamilton on pelikunnossa niin anatamaan lepoa jollekkin toiselle yv hyökkäjälle tai sitten vaiihtaa Wärnin kanssa paikkaa siten, että Hamilton Järvisen paikalle ja Wärn Nyholmin tilalle nelosketjuun, silläkään ketjulla ei tuntunut olevan samanlaista energiaa kuin edellisissä peleissä.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Jään sanattomaksi ja mikä se toinen pillipiipari siellä oli. Ymmärrän, että playoffeissa pienistä rikkeistä ei vihelletä, mutta kyllä joku raja sentään pitää olla. Propsit IFK:lle ettei alettu mussuttumaan niistä tuomioitta jättämisistä ja tuli jotenkin Ruudun joutsenet mieleen vuonna 2005.:)

Mun mielestä toi eilinen tuomarilinja oli aivan sopiva playoffeihin. Kerrankin voi varauksetta kehua dumareita... hyvin vihelsivät, antoivat poikien pelata eivätkä ottaneet liian isoa roolia. Vain selkeimmät virheet pois, niinkuin pitääkin.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Ylivoiman kanssa on kyllä tehtävä jotain. Pakit heittävät pitkiä ja vaarallisia syöttöjä toisilleen ja suoraan syötöstä vedot puuttuvat.

Tähän on kanssa pakko puuttua. 5-3 yv oli aivan kauheaa kuraa, niinkuin moni on sanonutkin. MIKSI meidän pakit pelaa viivassa niin, että kätisyydet on väärinpäin, eli lavat osoittaa laitaan? Lapojenhan pitäisi olla niin että rightin pakki pelaa vasemmalla, ja leftin oikealla. Nyt suoraan syötöstä laukominen viivassa puuttuu lähes kokonaan.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Eilinen peli olisi pitänyt tappaa ekan erän 5-3 yv:ssä, mutta ei niin ei. Kaksi todella väsynyttä joukkuetta, joista Lugu oli paskempi. Täysin voitettavissa oleva peli, vituttaa, että sössittiin kotietu, TAAS. Omaa ryssimistä.

Ville, "The Captain" oli minusta huono. Villen huono peli kulimoitui jatkoaikamaalin ryssimiseen, jossa Söde lähti vielä höntyilemään Villen perässä kohti Petruzalekkia. Kurvinen, joka oli koko pelin todella epävarma, pyöri kulmalla eikä tiennyt mitä tehdä. Tuomainen maalilla yksi, silmät kiinni ja kilpipuolelta sisään.

Nelonen oli hyvä. "Töykkikset" ovat kyllä niin kädettömiä, mutta arvokasta duunia.

Yleisesti IFK:sta: Milloin IFK oppii purkamaan kiekot omasta päästä? Bob Halkidiksen "Näin puran kiekon omasta päästä" -kurssi järjestetään kesällä 2011. Aloitukset: alkuun oli taas aivan luokattomia, loppua kohden petrausta.

Perjantaina "pakkovoitto" ja kotietu takaisin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tähän on kanssa pakko puuttua. 5-3 yv oli aivan kauheaa kuraa, niinkuin moni on sanonutkin. MIKSI meidän pakit pelaa viivassa niin, että kätisyydet on väärinpäin, eli lavat osoittaa laitaan? Lapojenhan pitäisi olla niin että rightin pakki pelaa vasemmalla, ja leftin oikealla. Nyt suoraan syötöstä laukominen viivassa puuttuu lähes kokonaan.

Hyvä kysymys. Kun pakkeina ovat Järventie-Kousa, niin ne aloituksen jälkeen aina kiertää yv-pelissä niin, että kätisyydet ovat sen jälkeen väärinpäin, joka on outo tapaa peluuttaa rigtin Kousaa ja leftin Järventietä. Tuskin pelaajat ominpäin toteuttavat väärinpäin-kätisyyttään, vaan valmennus ohjeistaa heidät tekemään asioita väärin, kehnoa. Aikanaan Zidlicky pelasi myös HIFK:ssa leftin puolella ylivoimaa rightin pakkina ja pelasi ylivoimaa leftin pakin kanssa, joka oli myös väärällä puolella ylivoimassa. Marekin ilmeestä näki, että hän kärsi asiasta ilmettä myöten, mutta toteutti valmentajien toiveita pelata hölmösti eli meillä on perinnettä tässä asiassa, että peruutetaan pakkeja kätisyydet väärinpäin, ihan vapaaehtoisesti ja itse asia päättäen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eihän tuossa eilisessä pelissä tapahtunut mitään muuta kuin se, että pelaajilta ei löytynyt halua ratkaista ottelua, vaikka sellainen mahdollisuus tarjoutui useampaankin otteeseen. Viimeistely oli jälleen sellaista sinnepäin sutimista. Meidän kapteenilla on laskeva trendi pelaamisessa, ei ole hyvä asia jatkoa ajatellen. Muutenkin, profiilipelaajilta suurimmaksi osaksi luokatonta pelaamista, ei ollut ajatus mukana eilisessä pelissä. Jaloselta tuli pyyhkeitä oikeista asioista: valmistautuminen otteluun ja ylivoima. Luulisi, että seuraavassa matsissa alkaa löytyä pelaajilta taas tahtoa tekemiseen, ei kai noi kermaperseet voi olla tyytyväisiä johonkin puolivälieräsarjan voittoon, eihän?
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Aikanaan Zidlicky pelasi myös HIFK:ssa leftin puolella ylivoimaa rightin pakkina ja pelasi ylivoimaa leftin pakin kanssa, joka oli myös väärällä puolella ylivoimassa.

Marek pelasi oikean pakin paikalla, mutta silloin toteutettiinkin yv:ssä systeemiä, missä yv:n pyörittäjä heitti lätyn oikean puoleisen b-pisteen kaarelta lätyn Marrelle, joka tälläsi suoraan syötöstä. Nyt haetaan pakki-pakilla suoraan syötöstä, ja rightin pakki on Marekin "paikalla" ja leftin pakki toisella puolen. Vittu mitä säätöä!
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
HIFKin maalinteko on samaa kuraa mitä se nyt on ollut viimeisen kuukauden ajan, en tiedä mitä on tapahtunut, mutta kaikki rentous viimeistelystä on kadonnut ja samalla itseluottamus. Ei noin surkealla viimeistelyllä ole asiaa jatkoon. On kestämätön tilanne play offeissa, että vastustajan veskarilla on varsinaisella peliajalla lähemmäksi 40 torjuntaa ja seläntaakse on saatu tasan kaksi kertaa limppu. Samoin tuo ylivoima on mennyt täysin pelleilyksi, maanantaina tuli jokin tilastoharha ja kävi kauhea tuuri. Eilisen kaltaisella neppailulla ei hyvä heilu, Lukon ylivoima on monta kertaa vaarallisempi kuin HIFKin, heillä on siinä jotain ideaakin.

Tällä hetkellä vituttaa yli kaiken tuo perseily, mitä eilen sai todistaa. Teki mieli lopettaa koko pelin katsominen jo varsinaisella peliajalla. Kidutin kuitenkin itseäni ottelun loppuun asti, kannattiko? No ei todellakaan.
 
HIFK on pelannut pudotuspeleissä 43 kertaa ylivoimalla tehden 5 maalia. Tuo määrä ei yksinkertaisesti riitä, eli tässä välipäivien aikana pitäisi toden teolla keskittyä siihen ylivoiman hienosäätöön. Toinen asia, mikä ihmetyttää on vuosi toisensa jälkeen tapahtuva kuuman maalivahdin kohtaaminen: Työsulkukaudella Roloson tuntui olevan liigan kuumin veska HIFK:ta vastaan, mutta taipui suht kuolevaisen tasolle välierissä, 2006 Wiikman piti HIFK:n nollilla kahdessa viimeisessä kamppailussa (viimeisen päättyessä 0-1), 2007 sama kuolevaiseksi taipuminen toistui Andy Chiodon kohdalla, 2008 Brückler päästi viimeisessä kolmessa kohtaamisessa yhteensä vain kaksi maalia, 2009 HIFK sai tehtyä ainoastaan kaksi maalia säälisarjassa TPS:ää vastaan ja tämän kauden Jokerisarjan otteluissa Lasakista oli tulla suuri narrisankari. Lienee turhaa sanoa, että tässä sarjassa ensimmäisessä ottelussa Noronen näytti jälleen kerran suurelta sankarilta isoine torjuntamäärineen. Uskokoon sattumaan ken tahtoo, ei aina voi olla vastassa se superkuuma maalivahti.

Toivottavasti tästä vielä noustaan, mutta ei aina voi antaa kotietua vastustajalle ja luottaa siihen, että takamatkalta päästään rinnalle ja ohi.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan liian nopeasti tuli tämä peli HIFK:n pelaajille sekä kannattajille. Ei oltu selkeästi toivuttu kummaltakaan taholta tähän peliin. Pelaajat eivät etenkään fyysisesti. Esitys jäi kummaltakin osin vaisuksi.

Juuri tätä pelkäsin kuin ruttoa, annetaan KUUDENNEN kerran peräkkäin ekassa pelissä kotietu pois. Luulisi Nokankin selaavan tilastoja ja huomaavan, että jengiä pitäisi herätellä ekaan peliin. Mitä vitun hyötyä on pelata itsensä runkosarjassa 4. parhaan joukkoon ja hakea kotietua, jos sen pitäminen ei kiinnosta ketään?!? Lukko oli eilen täysin lapanen ja aneli armoa ekassa erässä + jatkojalla, mutta ei vaan taaskaan saatu tappamisen meininkiä päälle. Tuomainenkin ihan sippi pelin jälkeen, kyllä ottaa päähän. Joku Jyppi olisi iskenyt 6-0 tauluun ja Raumalle hakemaan 2-0 johtoa, meillä pitää taas kulkea veitsi kurkulla ja joskus se lipsahtaa lopullisesti.

Eniten huolestuttaa kuitenkin tämä tilasto Lukkoa vastaan, joka kummittelee yhä pahemmin mielessä. POFF peleissä ollaan kohdattu lukko nyt 9 kertaa - 8 kertaa ollaan hävitty. En viitsi tsekata, mutta saattaa olla niin että HIFK on hävinnyt kaikki 6 POFF otteluaan lukkoa vastaan kotonaan? Voiko tuollainen tilasto olla tottakaan? Tiedän, että edelleinenkin sarja on ainakin 4 vuoden takaa, mutta näillä perkeleen tilastoilla on tapana pitää kutinsa jatkossakin.

Nyt on saatava hemmettiin sellainen "ei huolestuta vielä yhtään, ollaan hallittu ottelua" mentaliteetti, "vasta eka peli". Lukkoa ei vaan saa laskea 2-0 johtoon, tai sarja on taputeltu. Pelaajista ei kuitenkaan löydy samaa raivoa kuin jokereita vastaan, vaan kausi on silloin paketissa. Jos 2-0 tulee, menee sarja 4-1 lukolle.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eilisessä tappiossa vituttaa eniten se, että oikeasti hävittiin huonosti pelanneelle jengille. Aivan kuten avausmatsi narreja vastaan. Lukko oli varsinkin omassapäässä todella hidas, ja se muistutti lähinnä öljyssä uinutta sorsaa, joka ei pääse vauhtiin millään. Siellä olisi pitänyt möyhentää se 4 maalia noilla maalipaikoilla, eikä antaa mitään armopaloja taas. Ahtola, Petrell ja Kousa olivat parhaimmistoa. Myös Vallin parantaa peli peliltä. Ville oli eilen omaan tasoonsa nähden aika hukassa. Syötöt vastustajan lapaan joka toinen kerta, ja selvästi alkoi näkymään yliluonnollinen peliaika.

Toivon todella, että huomiseen peliin IFK keksii "jotain aivan muuta", varsinkin siihen umpisurkeaa ylivoimaan. Saataisiinkohan me tällainen nippu huomiseksi:

Peltonen-Granlund-Haataja
Järventie-Kankaanperä

Wärn-Ramstedt-Ahtola
Vallin- Kovanen/Melart

Kuhta-Wirtanen-Hamilton
Söderholm-Kousa

Petrell-Liivik-Pöysti
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK on pelannut pudotuspeleissä 43 kertaa ylivoimalla tehden 5 maalia. Tuo määrä ei yksinkertaisesti riitä, eli tässä välipäivien aikana pitäisi toden teolla keskittyä siihen ylivoiman hienosäätöön. Toinen asia, mikä ihmetyttää on vuosi toisensa jälkeen tapahtuva kuuman maalivahdin kohtaaminen: Työsulkukaudella Roloson tuntui olevan liigan kuumin veska HIFK:ta vastaan, mutta taipui suht kuolevaisen tasolle välierissä, 2006 Wiikman piti HIFK:n nollilla kahdessa viimeisessä kamppailussa (viimeisen päättyessä 0-1), 2007 sama kuolevaiseksi taipuminen toistui Andy Chiodon kohdalla, 2008 Brückler päästi viimeisessä kolmessa kohtaamisessa yhteensä vain kaksi maalia, 2009 HIFK sai tehtyä ainoastaan kaksi maalia säälisarjassa TPS:ää vastaan ja tämän kauden Jokerisarjan otteluissa Lasakista oli tulla suuri narrisankari. Lienee turhaa sanoa, että tässä sarjassa ensimmäisessä ottelussa Noronen näytti jälleen kerran suurelta sankarilta isoine torjuntamäärineen. Uskokoon sattumaan ken tahtoo, ei aina voi olla vastassa se superkuuma maalivahti.

HIFK tekee vastustajan maalivahdista sankarin. Eilenkin tuntui siltä, että Noronen suunnilleen peittää koko maalin,vedot pienistä kulmista tai päin rintapanssaria. Ja finaalissa jyppi pommittaa norosen taakse puolesta kentästä pari + käämit palaa. Koskahan menisi helppoja sisään meidänkin kudeista?
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
En viitsi tsekata, mutta saattaa olla niin että HIFK on hävinnyt kaikki 6 POFF otteluaan lukkoa vastaan kotonaan? Voiko tuollainen tilasto olla tottakaan?

Ei ole totta, NHL:n työsulkukaudella HIFK voitti Lukon 3. pelissä Stadissa. Toivottavasti tänä vuonna ei käy samoin, että vain yksi voitto saadaan.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Eilinen peli olisi pitänyt tappaa ekan erän 5-3 yv:ssä, mutta ei niin ei. Kaksi todella väsynyttä joukkuetta, joista Lugu oli paskempi. Täysin voitettavissa oleva peli, vituttaa, että sössittiin kotietu, TAAS. Omaa ryssimistä.

Ville, "The Captain" oli minusta huono. Villen huono peli kulimoitui jatkoaikamaalin ryssimiseen, jossa Söde lähti vielä höntyilemään Villen perässä kohti Petruzalekkia. Kurvinen, joka oli koko pelin todella epävarma, pyöri kulmalla eikä tiennyt mitä tehdä. Tuomainen maalilla yksi, silmät kiinni ja kilpipuolelta sisään.


Perjantaina "pakkovoitto" ja kotietu takaisin.

Nyt Ville perkele.
Plus-miinus playoffseissa 10-11 - SM-liiga
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Koskahan menisi helppoja sisään meidänkin kudeista?

No johan sinne eilenkin meni helppo, kun Pöden kuti suhahti länkkäreistä. Mutta muuten kyllä HIFKin pelaajat saavat katsoa peiliin useammin kuin yhden kerran. Eihän tuossa ottelussa tietenkään ollut tuuriakaan mukana, kun kiekko meni muutaman kerran tolppaa viistäen ohi maalin, mutta ne ovat silti niin kaukana.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ole totta, NHL:n työsulkukaudella HIFK voitti Lukon 3. pelissä Stadissa. Toivottavasti tänä vuonna ei käy samoin, että vain yksi voitto saadaan.

Kiitosta...joku tosin sanoi että kohdattu on vuosina 91 ja 2006?

Silti, 1 voitto kuudesta on luokatonta, Raumalta voittoja nolla. Näillä tilastoilla on kiva lähteä huomenna hakemaan tappiota.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä jäi eilen vähän semmoinen maku suuhun, että fyysiset ja henkiset energiavarat ja paukut käytettiin sittenkin Jokereita vastaan ja loput matsit nyt sitten vaan pelaillaan miten pystytään. Talviklassikon voitto, Kevätklassikon voitto, Bluesilta pronssia, mitali käteen ja kohti uusia seikkailuja.

Onhan tuo pelitahti aivan tappokamaa. Mutta se on nyt kaikille sama ja sillä mennään. Eilen oli tosiaan paikat ratkaista peli jo 1. erän rynnistykseen, sitä ei tehty ja Lukko tuli ja kiitti. Simple as that. Tässä sarjassa tuskin kumpikaan jaksaa vääntää Game seveniin, joten jos 2-0 johtoon Lukko karkaa, voi olla vaikeaa enää jaksaa nousta rinnalle ja ohi, puseroon hiipii tuo edellä mainitsemani skenaario. Huomenna ollaan viisaampia. Mitään ei olla vielä hävitty eikä voitettu.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK tekee vastustajan maalivahdista sankarin.

Näinhän se tuntuisi menevän. Uskomatonta sinäänsä, että tämä tapahtuu, joka kerta, kun HIFK on playoffseissa. Osoittelematta ketään mm. Killellä oli 4 avointa maalintekopaikkaa, joista hän onnistui sohimaan kiekon, joka kerta kaikkialle muualle paitsi maaliin. Kille olikin todella hyvällä pelipäällä matsin alussa ja olinkin aivan varma, että kundi pistää sen kiekon reppuun ennemmin tai myöhemmin. Sitten parin vastoinkäymisen jälkeen Kille alkoi puristamaan mailaa ja tulos jäi kiikareiksi. Lennulla myös oli muutama mesta pistää se kiekko maaliin, mutta koska hänellä on varmaan koko liigan huonoin laukaus(no ei nyt varmaan huonoin, mutta tosi huono kuitenkin) niin tuloksetkin olivat sen mukaisia.

Oli kyllä erikoinen peli. Lukko oli aivan paska ja siellä pelaajat olivat paljon väsyneemmän näköisiä kuin meidän omamme, mutta silti me hävisimme. Erikoisuutta lisää vielä se, että meillä oli peli hallussa koko ottelun pl. alivoimatilanteet, jolloin selvisi Lukon pelin vahvuus. Jumalauta se niiden ylivoima pyöri nätisti ja se kultapotta Lindgren ei syöttänyt varmaan kertaakaan vastustajalle saati sitten menettänyt kiekkoakaan. Lukon YV on aivan eri planeetalta kuin meidän omamme, joten boksia ei kannata hirveästi kuluttaa.

En kyllä vielä osaa hirveästi huolestua tuosta pelistä, vaikka vituttaahan sen häviäminen toki silti, mutta usko tuohon joukkueeseen on todella vankalla pohjalla. Kaiken järjen mukaan HIFK tulee voittamaan tämän sarjan, mutta onhan tässä aiemminkin käynyt hassusti... Väsy painaa, mutta enemmän se näyttäisi vaikuttavan Lukon otteisiin kuin meidän.

4-1
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Perinteinen muita lukematta:
Kaikki kunnia Töykkälälle, Turolle ja Kurviselle, mutta kun heillä painaa luistin, näkyy se heti ikävällä tavalla.

Tähän on vaan pakko tarttua. Mistä sinä annat kunniaa Kurviselle, olitko paikalla ja seurasitko peliä ?

Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut; Kurvinen ei ole saanut edes yksinkertaista lyhyttä pakki-pakki syöttöä perille, lapaan. Pieni paine Kurviselle ja mies vapisee. Huonot purkukiekot ja mielettömän flegmaattinen, punttisalille mars! Väärin sijoittuminen, itsensä ulos pelaaminen, esimerkkinä 5-1 voitossa narreista, narrimaali Kurvisen piikkiin täysin.

Ja Kurvisen koomailu on ollut päällä koko playoff-jakson eli luistin on todella painanut !

Ja kenen idea oli tulevat pelipäivät; perjantai, lauantai, maanantai ja tiistai, siis viiteen päivään neljä peliä, laskinko oikein ?! Siinä kalpenee jo NHL. Ville, vaikka eilen näennäisesti yritti puskea oli aivan rättiväsynyt.

Jypillä, joka on muutenkin huilannut enemmän on pikkasen fiksumpi ohjelma, siihen mahtuu yksi kahden päivän huili joka riittä sen voin sanoa kun itsekin pelaan.

Sain kuulla, että muodostelmaluisteluskabojen takia pelipäivät on mitä on.
 

lexicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, THFC
Kehnolaatuinen avauspeli. Olihan se tietyllä tasolla odotettavissakin, mutta en nyt ihan noin hengetöntä esitystä uskonut näkeväni. Ensimmäisessä erässä olisi voitu - ja olisi pitänyt - ratkaista, paikkoja kyllä oli. Vielä huonon vaihdon jälkeen päästettiin Lukko tasoihin heidän ainoassa kunnon hyökkäyksessä...näin hävitään sarjoja!

En kuitenkaan ole yltiöpäisen huolestunut vielä. Vitutustaso oli täysin eri luokkaa kuin ensimmäisen narripelin jälkeen, vaikka IFK oli molemmissa peleissä vastustajaa parempi. Perjantaina olisi hyvä kuitenkin Raumalta voitto ottaa, ettei jälleen ihan vaikeimman kautta pidä lähteä tätä sarjaa voittamaan.

Peltonen ei ollut parhaimmillaan mutta en kyllä dumaa kapteenimme esitystä. Villehän ei tarvitse kuin murto-osa sekunnin ja ratkaisu voi löytyä ja nytkin piti kiekkoa vaivattomasti hyökkäysalueella vaikka luistelu oli melkoisen tuskaisen näköistä ja kyllähän ykköskenttä loi maalipaikkoja. YV taas oli täyttä paskaa, pakki-pakki-kulma-pakki-kiekonmenetys-helppo purku. AV:stä joku jossain ketjussa kirjoitti hyvin, että Lukkoa vastaan ei voida antaa vapaata sinistä. Jokereita vastaan se onnistui mutta kun kanuunoita löytyy raumalaisilta, siihen ei todellakaan ole varaa.

Tuoreita jalkoja perjantaina! Wärn ja Ramu ainakin kehiin, Hamilton jos kykenee myös. Töykkälä oli eilen melko unessa, samoin Kurvinen ja ajoittain Södekin. Järventieltä tyhmä jäähy jatkoerässä jonka olisi pelin tuomarilinjan mukaan ehkä voinut jättää viheltämättäkin, en tiedä. Ahtola oli kyllä hyvä mutten silti oikein ymmärtänyt pysyvää ketjuvaihtoa Nyholm<-->Ahtola. No kai se Kojo tietää mitä tekee. Heko.

Perjantaina kun voitto tulee kaikki näyttää jälleen paljon paremmalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös